» »

Kurjava v blokih - daljinsko ogrevanje

Kurjava v blokih - daljinsko ogrevanje

zpza ::

Tisti, ki imate to ogrevanje povejte a pri vas se kurijo?
Pri nas na Štajerskem se kar hajcajo na polno in mi je absurdno res pr teh temperaturah...
pa tako hajko s cenami in špranjem so nam gonili, zdaj pa kurijo se vedn na polno, ceprav so ze lep cas pomladne temp.

Pri vas tudi se vedno kurijo?

kuglvinkl ::

po moje so nek inormativi, IIRC da se ponoči tri dni ne spusti pod tolk.

Danes sem ugasnil centralno, te dni je kurlila okol 1 kubik (skupaj s toplo vodo) plina. Mogoče bom prižgal nazaj v ponedeljek...
Your focus determines your reallity

meja je uradno 12 st ali vec ob 21 uri... in to je ze izpolnjen pogoj, ampak se vedno hajcajo...
... medtem ko, ko je npr. septembra lahko tudi po vec dni ccca tudi 10 st cez dan pa ne bodo prizgali in zaceli s sezono... prav nelogicno

Ganon ::

Horas ::

saj lahko zapreš radiatorje.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas je izjavil:

ne gre za radiatorje samo, gre za to, da placujeno to zdaj, ko ni nobene potrebe po kurjavi, poleg tega, dokler sezona traja je dodaten strosek se odčitavanje merilnikov...
in predvsem sploh neumno se mi zdi, da so nas jeseni gonili, da naj zmrzujemo na 20 cez zimo, ker je treba sparat... zdaj je pa zunaj 25 in imam cez cel dan vroce cevi (tega ne mores zapret) in notr 25...
ne razumem zakaj je tega treba...
ko bo pa jeseni 10 cez dan in hladno jesensko vreme brez sonca in zjutraj nula ali minus pa ce bo septembra se to zgodilo, pa se ne bodo zakurili... to so meni neumni absurdi.

glede dogovorov v tem bloku misija nemogoce, ze od 2016 zbiramo soglasja za fasado...

starfotr ::

Ah, z ljudmi je križ. Eni zmrzujejo pri 20 stopinjah pozimi in si nažgejo na 25 ali več stopinj, da imajo savno, tem istim ljudem poleti je pa 20 premalo hladno in nažigajo klimo do konca.

Kdo bi razumel te absurde. In vsako leto poslušamo isto, da se kurilna sezona ni pravočasno začela in da se je prepozno končala.

Zato sem jaz zagovornik individualma in naj si vsak greje/hladi sam. In za to tudi plača. Ne pa neki glupi faktorji pa odcitavanja in deliniki.

Če že skupno gretje, obvezno na individualni merilnik toplotne energije oz. kalorimeter po domače. Vse ostalo je neumnost.

FrRoSt ::

Horas je izjavil:

:)):)):))

Saj tudi če zapreš radiatorje, plačuješ izgube! ;)

Pač, če ne kurijo, ne zaslužijo! 8-) Ljudje so pa reveži!! :) Še dhnarja nimajo, pa morajo plačevati, da jim je toplo! :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Lonsarg ::

starfotr je izjavil:

Če že skupno gretje, obvezno na individualni merilnik toplotne energije oz. kalorimeter po domače. Vse ostalo je neumnost.
Ja to je vse lepo prav za novogradnje in določene bloke, za veliko obstoječih blokov pa to ne gre, ker so cevi speljane vsepoprek in sploh ni ene točke kje bi tak kalorimeter nastavil.

Jaz se sicer ne sekiram sicer preveč za te merilnike na radiatorjih, čeprav me koštajo 3EUR na mesec. Porabim in plačam faktor 2.5 manj kot je povprečje v bloku zaradi teh merilnikov ki so na redijatorjih. So si sami krivi sosedje če toliko grejejo, prižgano imam itak samo kopalnico na full in spalnico malo.

Kar se ogravalne sezone tiče pa tudi ni problem, ja zdele bi sicer moralo že biti izklopljeno, ampak imamo skupno toplotno postajo dobro nastavljeno v bloku in kljub temu da je gretje vklopljeno ne pošilja po ceveh toplote. Skratka tisti ki imate problem da so zdele v maju tople cevi lepo pokličite vzdrževalca toplotne postaje in javite da je pokvarjen oziroma narobe nastavljen senzor -> ne rabiš nobenega soglasja za to, vzdrževalci so odgovorni za pravilne nastavitve sami in ga lepo pokliči, če je vzdrževalec normalen to naredi ko ga spomneš (drugače pa do upravnika da ga spomne), samo telefon v roke. Skratka vse se da rešit z pravilno nastavitvijo toplotne postaje, brez da se ogrevanje izklaplja pred rokom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

predi ::

Ugasnili so konec aprila.

Lonsarg je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ja to je vse lepo prav za novogradnje in določene bloke, za veliko obstoječih blokov pa to ne gre, ker so cevi speljane vsepoprek in sploh ni ene točke kje bi tak kalorimeter nastavil.

Jaz se sicer ne sekiram sicer preveč za te merilnike na radiatorjih, čeprav me koštajo 3EUR na mesec. Porabim in plačam faktor 2.5 manj kot je povprečje v bloku zaradi teh merilnikov ki so na redijatorjih. So si sami krivi sosedje če toliko grejejo, prižgano imam itak samo kopalnico na full in spalnico malo.
Čudno, da ti ne užgejo pavšala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delilnikih toplote in stroški odčitavanja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17339683 (22669) Uporabnix
»

Nov zakon za ogrevanje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24644920 (39084) jernejl
»

Obracun stroskov ogrevanja (strani: 1 2 3 4 )

15826726 (22586) kixs
»

Delilniki odvzema toplote (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
28357606 (46565) Spajky
»

Stroški centralnega ogrevanja

4110942 (9390) Pyr0Beast

Več podobnih tem