» »

Asi na cestah

Asi na cestah

GummyBear ::

Nekaj situacij (based on true story), ki sem jih ta mesec videl na cesti:

1. Vožnja izven naselja, omejitev 90 km/h. Vozim po glavni cesti v ovinek z neprekinjeno črto. Pred mano vozita še dva avta. Na števcu imam 85 km/h in ne morem videti, ali bo po sosednjem pasu nasproti prišlo vozilo. Za mano se najde norec, ki na polni črti prehiti vse 3 avtomobile. Sprašujem se, kako je tip za mano lahko videl, da ima dovolj prostora za prehitevanje in v tem času ne bo nobenega avtomobila. Jaz take preglednosti nisem imel. Kako jo je lahko imel on, če je vozil za menoj?

2. Situacija iz prve točke videna v različnih variacijah. Namesto 3 avtomobilov sem že videl, kako so šli v nepregleden ovinek prehitevati avtobus. Se morda eni zanašajo, da jih bo šofer z nasprotne strani pravočasno opazil in jim dal prednost?

3. Vožnja izven naselja, omejitev 90 km/h. Dolga ravnica, pred mano vozijo še 3 avtomobili, ampak med njimi je razdalja - očitno vsi držijo neko varnostno razdaljo. Za mano nek norec. Gre prehitevat in ker nasproti pride avto, se vrine tik pred mene - če želim imeti varnostno razdaljo, moram zaradi njega že zavirat. Kmalu enako prehiti še vse naslednje avtomobile. Je možno, da tip ne razmišlja, da si vsi normalni šoferji držijo varnostno razdaljo?

4. Vožnja na avtocesti skozi tunel, omejitev 100 km/h. V tunel na avtocesti zapeljem s hitrostjo 120 km/h. Se pravi, že jaz sem v prekršku, ker vozim nad omejitvijo. Tip za mano mi blenda, naj peljem hitreje. Ajde, pridemo v drugi tunel in opazujem istega tipa, kako gre prehitevati. Je možno, da za volanom sedi nekdo, ki ne pozna omejitev /predpisov? Ali mu je vseeno, če ga dobi radar?

5. Vožnja na avtocesti, omejitev 130 km/h. Vozim po 3-pasovnici (prehitevalni-, vozni- in odstavni pas), pred mano ravnica. Vidim, da se pred mano nabira zastoj, zato znižam hitrost. V ogledalu vidim norca, ki prehiteva vse po spisku, enkrat prehiteva po prehitevalnem pasu, naslednjega prehiti kar po odstavnem pasu - tik pred zastojem in s hitrostjo krepko nad omejitvijo. Ampak to še ni vse. Se pripeljem bližje in vidim da je en pas zaprt zaradi dela na cesti (zato tudi zastoj), potem pa gledam, kako se norec na silo proba vključiti na vozni pas.

Sprašujem se, kaj se takim norcem dogaja v glavi. Če se ti tako mudi, zakaj ne greš na pot 15 minut prej in voziš po omejitvah? Eni se dejansko vozijo kot da so v videoigrici s 3 življenji. Svašta!
  • zaklenil: bluefish ()

MIHAc27 ::

Temo že imamo, "talenti" na cestah

Drugače pa..

1. Vidi v prihodost
2. Vidijo v prihodnost
3. Boli ga K***c
4. Boli ga K***c / ve da tam ni nikoli radarja
5. Boli ga K***c

Pač premalo policajev, tam kjer se jih rabi. Oni samo čičajo in čakajo z radarjem. Boh pa ti pomagej, če voziš 11km prehitro ker te bodo upalili. Tiste, ki delajo res nevarne prekrške pa pač ne vidijo.

LeQuack ::

Ležeče policaje na vsak nepregledni ovinek.
Quack !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kolona vozil izven naselja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14612197 (10286) bluefish
»

Dogodki na cestah (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Na cesti
72246477 (21165) flipflop
»

RADAR - kaj storiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1278019 (7734) JohanP
»

Kaj sovražite pri drugih voznikih? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45725523 (18728) Tilen

Več podobnih tem