» »

Carina

Carina

Lujz113 ::

Pozdravljeni

Morda kdo ve, kako je sedaj z paketami ki so naročeni naprimer iz ebaya.
Vem, da če si včasil dal european izdelke da carine nisem rabil plačati ker je EU. Kako pa je sedaj, če naročim paket iz članic eu?

Hvala

Ales ::

Kako to misliš, "sedaj"?

A si kje prebral, da smo izstopili iz EU, ali kaj?

Nismo. Posledično...

Lujz113 ::

Dolgo nisem naročeval iz tujine. Sedaj pa gledam in povsod piše zraven neke takse ki pa niso male glede na ceno izdelka.

V-i-p ::

Daj kak primer no, ker te tudi jaz ne razumem?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

chrush ::

Verjetno mu pod european vrže tudi uk. V tem primeru so dajatve.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

V-i-p ::

Jp, druge skoraj ne more bit.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

DeeCoy ::

Ebay ima za večino izdelkov iz tretjih držav urejeno carinjenje. Torej tisti VAT, ki ga plačaš ob nakupu že pokrije vse stroške in izdelek pride domov brez dodatnih stroškov.

Ales ::

DeeCoy je izjavil:

Ebay ima za večino izdelkov iz tretjih držav urejeno carinjenje. Torej tisti VAT, ki ga plačaš ob nakupu že pokrije vse stroške in izdelek pride domov brez dodatnih stroškov.

To v praksi trenutno ne drži. Pri velikem odstotku paketov bo naša Carina hotela še enkrat zaračunati morebitno carino in DDV, kupec pa mora potem zahtevati povrnitev od eBay-a.

Teoretično pa drži, ja. eBay lepo sam zaračuna carino in DDV. Ampak praksa je nekaj drugega. Težava nastaja, ker je potrebno ob pošiljanju *elektronsko* vnaprej sporočiti pravilne podatke naši Carini, kar se pogosto ne zgodi. Na paketu lahko 100x piše pravilno, pa tega ne bodo upoštevali. In posledično se plača še enkrat pri nas. Trenutno ne obstaja način, kako se temu izogniti.

Kar se tega tiče je situacija trenutno slabša, kot je bila. Dvakratno plačilo carine in DDV ter potem zahtevek za povrnitev pač ni ravno uporabniku prijazno poslovanje...

Vuli ::

ma lih ne vem. Karkoli sem naročeval iz UK recimo sem tisti moment plačal tudi import charges in to je to, brez kakih naknadih ceremonij.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Ales je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

To v praksi trenutno ne drži. Pri velikem odstotku paketov bo naša Carina hotela še enkrat zaračunati morebitno carino in DDV, kupec pa mora potem zahtevati povrnitev od eBay-a.

Teoretično pa drži, ja. eBay lepo sam zaračuna carino in DDV. Ampak praksa je nekaj drugega. Težava nastaja, ker je potrebno ob pošiljanju *elektronsko* vnaprej sporočiti pravilne podatke naši Carini, kar se pogosto ne zgodi. Na paketu lahko 100x piše pravilno, pa tega ne bodo upoštevali. In posledično se plača še enkrat pri nas. Trenutno ne obstaja način, kako se temu izogniti.

Kar se tega tiče je situacija trenutno slabša, kot je bila. Dvakratno plačilo carine in DDV ter potem zahtevek za povrnitev pač ni ravno uporabniku prijazno poslovanje...

Ne vem od kod ti podatki.. Ker iz kitajske se dela ves uvoz paketov na madžarskem, prepakirajo oz. dajo EU tracking in pošljejo iz madžarske na moj naslov.. Se še ni zgodilo, da bi plačeval dvojno.. Možno je pa vse, odvisno od kod naročaš..

kixs ::

Iz eBay UK sem imel dvojno placilo DDV-ja novembra lani. Prejsnji teden sem se nekaj kupil v UK in se cakam kaj bo. Prvi ni sel preko GSP. Zdaj pa gre in upam, da bodo vse uredili kot je treba. Pri prvem sem potem cakal cca tri mesece, da mi je eBay vrnil placilo DDV-ja.

Tidule ::

DeeCoy je izjavil:

Ales je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

Ne vem od kod ti podatki.. Ker iz kitajske se dela ves uvoz paketov na madžarskem, prepakirajo oz. dajo EU tracking in pošljejo iz madžarske na moj naslov.. Se še ni zgodilo, da bi plačeval dvojno.. Možno je pa vse, odvisno od kod naročaš..

To kar opisuješ funkcionira primarno zato, ker ima Cainiao (in verjetno še kdo drug) svoj logistični in špedicijski center na madžarskem. Nima pa to nič z Ebay global shipping programo, kaj šele individualnimi kupci. Ravno tako je povsem zgrešena izjava, da se vsa dostava iz kitajske v vrši na ta način. Če se pošilja preko china post, gre direktno v slovenijo in potem pošta slovenije ureja zadevo. DHL, UPS... imajo spet svoje logistične centre. Nekateri veliki kitajski prodajlci jih imajo v Španiji, nekateri na Nizomeskem...

Sicer sam z global shipping program od Ebaya še nisem imel težav in dvojnega DDV nisem nikoli plačal. Se pa je zgodilo, da sem moral plačat stroške carinskega posredovanja in jih je je ebay vedno povrnil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Tidule je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

Ales je izjavil:

DeeCoy je izjavil:

To kar opisuješ funkcionira primarno zato, ker ima Cainiao (in verjetno še kdo drug) svoj logistični in špedicijski center na madžarskem. Nima pa to nič z Ebay global shipping programo, kaj šele individualnimi kupci. Ravno tako je povsem zgrešena izjava, da se vsa dostava iz kitajske v vrši na ta način. Če se pošilja preko china post, gre direktno v slovenijo in potem pošta slovenije ureja zadevo. DHL, UPS... imajo spet svoje logistične centre. Nekateri veliki kitajski prodajlci jih imajo v Španiji, nekateri na Nizomeskem...

Sicer sam z global shipping program od Ebaya še nisem imel težav in dvojnega DDV nisem nikoli plačal. Se pa je zgodilo, da sem moral plačat stroške carinskega posredovanja in jih je je ebay vedno povrnil.

No saj je vseeno, naročam cca 5-10 paketov mesečno iz kitajske (ebay ali aliexpress), pozoren sem, da plačam VAT ob nakupu in še ni bilo težav. So bile porodne težave na začetku, zdaj je vse bp. Tudi dostava je iz nekih razlogov bistveno hitrejša kot je bila v času pred carino.

AgiZ ::

Tudi meni se je sedaj zgodilo, dva paketa naročena z eBaya (s kitajske), en je šel ok, drugega pa je obdelala Pošta Slovenije in sem moral plačat postopek 6€.

Mogoče kdo ve kateri načini pošiljanja ne delajo težav?
V mojem primeru je pošta zadržala: Economy P&P (Economy Shipping from Greater China to worldwide)
Tale je pa šel skozi brez dodatnih stroškov: SpeedPAK Economy

AgiZ je izjavil:

Tudi meni se je sedaj zgodilo, dva paketa naročena z eBaya (s kitajske), en je šel ok, drugega pa je obdelala Pošta Slovenije in sem moral plačat postopek 6€.

Mogoče kdo ve kateri načini pošiljanja ne delajo težav?
V mojem primeru je pošta zadržala: Economy P&P (Economy Shipping from Greater China to worldwide)
Tale je pa šel skozi brez dodatnih stroškov: SpeedPAK Economy

S speedpakom do zdaj še ni bilo težav. Se je pa meni tudi zdej par paketov ujeli na carini - economy, vendar sem plačal samo strošek uvoza - 3€. Davek je bil že plačan ebayu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5534996740 (274) Legon
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6734087 (2875) Nesta
»

povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9539000 (12258) jero_no1

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567103130 (47677) Tilen

ebay (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19745119 (34510) Tilen

Več podobnih tem