» »

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

««
11 / 45
»»

sergejp ::

e-marko: ja, jaz sem vzel dve in vem da bi jih še dva kolega imela, zato sem vprašal prodajalca kdaj jih spet dobijo in je rekel (citiram): da naslednji teden, verjetno nekje v sredini naslednjega tedna.

imajo pa še 8882 na zalogi po 79 eurov (netto).

lp

sergej

Lucifix ::

Eno vprašanje glede charset-ov. Ali imajo poljaki enake oz. podobne charset kot mi? Kajti na neuradni strani je že firmware za poljske podnapise.

- two new firmwares added: Elta 8882 and Mecotek MK-X4000 with polish national characters on DivX/XvidD subtitles support


Download

- SiroTka - ::

Glede dvd737 in podnapisov. Ko gledas na ekranu film in preden ga zberes z OK pojdi na datoteko z napisi (sub) ter protisni subtitles.

CaqKa ::

mister dejan:
v tabeli ti piše da philips ne podpira qpela. poglej prvi post

reber ::

Prenos iz druge teme:

Ker se je tema DivX komponente že tako razširila, sem se odločil, da odprem kar novo temo, ki naj bi se nanašala samo na omenjeni player Philips DVD737

Ker sem na novo pečeni lastnik tega playerja, seveda ne poznam vseh zvijač okoli njega. Z originalnim firmware je lepo prikazal vse filme, risanke, vcd, jpg, mp3, .... brez problema. Omejil se bom samo na DivX in Xvid in podobne, saj me DVD ne zanima. Ko sem vstavil cd s filmom in datoteko s podnapisi, je player prikazal obe datoteki v root folder. Datoteka s podnapisi je bila s txt končnico, zato je pokazal ? pri končnicah podnapisov srt pa je pokazal ikono podnapisi, vsaj mislim da je tisti beli oblaček ta ikona.
Naložim nov firmware s Philipsove strani, tam vidim da ponujajo 4 fw za 4 tipe DVD737 (to so: DVD737/00, DVD737/02, DVD737/05 in DVD737k/931) Pogledam zadaj na komponento in vidim, da je moj DVD737/02 in ga nadgradim z primernim fw. Zapečem na cd datoteko s končnico rom velikosti 1024 kB na način: cd dam v pogon, nakar začne mlinčkati in na displayu komponente se napiše "upgrading", OK si pravim, in na koncu vrže cd ven in na displayu napiše 4.1.26 in to naj bi pomenilo, da je nov fw gor.
Problem: sedaj ne predvaja zvoka pri filmih z AC3 zapisom zvoka, predvaja samo tiste z MP3 zapisom zvoka. Prej, z originalnim fw je predvajal vse, kar sem poskusil (cca 15 filmov in risank) Pri ta novem fw sedaj prepozna datoteko sub, prej ne, txt še vedno ne prepozna. Podnapisov ne znam vklopiti ali pa je problem kje drugje.

Tisti, ki imate omenjeni DVD737 vas prosim, da napišete kaj konkretnega, prosim pa tudi, če ima kdo tisti fw o katerem je bilo govora 4.1.19. da poskusim še s tem. Danes bom šel v akcijo iskanja po netu. Žal pa mi nemški jezik ne gre, tako da...
Včeraj kaj dosti nisem uspel narediti, saj so mulci hoteli gledat risanke, pa da sem imel mir ... sem dal gor risanke.

Slika je lepša kot na računalniku, kar se lahko zahvalim čudoviti lastnosti televizorja, da zna popačiti napake tako, da se ne vidijo, kar seveda kvaliteten monitor ne zna ampak pokaže vse piksle, da se ja vidijo vse napake.

Naj bo ta tema namenjena temu playerju, noter bomo vpisali vse kar se tega tiče in pomagali vsem, ki ga bodo mogoče kupili ali pa ga imajo in tako kot jaz, imajo težave.

Mimogrede: podnapise sem uspel vklopiti, sicer še vedno ne pokaže vseh, bom že še ugotovil zakaj.

Kako naj naložim nazaj stari firmware, oziroma kje naj ga dobim. Če je kdo pri volji, ki ima starejši firmware 4.1.19. če mi ga lahko pošlje.

buhica1 ::

reber: Tiste oznake niso štirje tipi DVD playerja ampak različni firmwari za player. 00 je ta prvi, z 02 so šli podnapisi, 05 in k931 pa je ta zadnji fw (je popolnoma identičen, ne vem zakaj različni oznaki). Če si naložil 02 potem nimaš ta zadnjega (prav v zadnjem je popravek za AC zvok). Upam da sem tvoj mail pravilno razumel...

BTW: Podnapisi morajo biti v SUBRIP (.srt) formatu. Jaz vse podnapise skonvertiram v ta format s Subtitle Adjuster-jem in so še vsi delali...

Če te še kaj zanima vprašaj, jaz ga imam že kake 3 mesece...

lp Buhica

reber ::

Potegnil sem dol vse fw in poleg vseh je bil en .doc v katerem piše da je to fw4.1.26 in kaj novega prinaša, oziroma nekaj takega.
Zdi se mi da so 4 tipi DVD737 playerja, ker je na zadnji strani playerja nalepka na kateri je tip in serijska številka. Moj je tip DVD737/02 zatorej sem naložil ta fw, saj sem govoril s kolegom, da je možno kot pri matičnih ploščah, da če naložiš napačni fw, se lahko posloviš od nje, oziroma je treba fw zamenjati s programatorjem direktno v eprom. Ne vem, kaj se bo zgodilo, če naložim npr fw od DVD737k/931 ??? zaenkrat si ne upam reskirati karkoli.

Poglej na tvoj player kaj piše na nalepki.

Programček za podnapise imam SubAdjust156.exe ima pa možnost converzion to: SubViewer2.0, MicroDVDPlayer, SubRip in SSA-substation alpha. Kaj je najbolj prav, ima pa možnost sub, txt in all (vse) končnice.

Jago ::

Izsel je uradni elta 8882 firmware 2.0.4

http://www.elta.de/de/download.asp?art=...

Lastniki te elte naj sprobajo in javijo...

Firmware Update for elta 8882 MP4 Player

Modification:
• Improved DivX playback
• Improved Language support for OSD, DVD-Audio and DVD-Subtitles

sergejp ::

danes sem stestiral philipsa 737. najprej sem naložil nov firmware. špilali vsi divx-i. podnapisi so rumeni (probal .srt) in mogoče premali fonti. tudi previjanje ni delalo problemov. pri previjanju v bistu kaže mirujoče slike eno za drugo po intervalih (prva slika:1s, druga: 10s, tretja:20 sekunda filma...); (aja, pa še to: sem snel firmware iz uradne strani, ga posnel kot Burn Image, ga zategal v player in je napisalo samo loading (nič kaki updating) in potem je bralo cd par sekund ter ga vrglo ven. sem torej sploh updatal player?)

za razliko od elte 8883, ki pa prikazuje res pravo previjanje (fast forward).

vendar se pozna da še ga elta kar precej biksa. največkrat pride do nesinhronizacije slike in zvoka. pri nekaterih filmih se to zgodi, takoj ko ga začne predvajati, pri enih pa po nekem času. eden takih je bil divX4. ene pa lahko previjaš gor in dol pa dela bp (za katere codeke gre še moram preverit). upam da bo to rešil novi firmware, ki naj bi prišel ven v sredini tega meseca. ter seveda podnapise! sprašujem pa se, zakaj noben izmet teh playerjev ne podpira .sub in .txt podnapisov? kot da bi se delali norce iz sebe, ter nenazadnje tudi iz nas (naivnežev)!

lp

sergej

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sergejp ()

Lucifix ::

Jago: kaj še vedno ne podpira novi firmware slovenskih charset-ov?

Bom pa jutri nadgradil in če ne veste še, bom tudi sporočil.

Jago ::

Uradni 2.0.4 ne podpira ščž, pac pa na tej strani:

http://sigma-players.nd.e-wro.pl/

je najti popravek ki podpira, tam pise poljske znake. In med new pise da pripravlja CE fonte. Ker nimam vec elte 8882 ne vem, najboljse da tam vprasas modela bos dobil odgovor s prve roke.

babilon ::

a kdo mogoče ve kej o tem playerju : Denver DVD-188 DivX , v grdcu v metroju ga majo za 80 eurov, predvidevam da je ščiš, itak pa ni za mene, ampak za enga penzjonista.

Jago ::

Videl v katalogu Metro.

Denver je danski šiš na istem chipu kot philips 737 (ESS vibrato).

http://www.denver.dk/

Slika chipa:
www.denver-electronics.com

In kaj o njem recejo uporabniki?

http://www.dvdrhelp.com/dvdplayers.php?...

Firmware? kaj je to? kje sneti:)) krasen support.

Cosmo ::

A ve kdo če ELTA 8883 podpira CD-TEXT na audio cdjih?
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

reber ::

sergejp:
malo više zgoraj, sem napisal, kako izgleda update. Sicer pa, kateri fw si nalagal, ali si pogledal nalepko zadaj na playerju ? poglej in napiši, ker me res zanima.
BTW ali se lahko pripne datoteka na tale forum ? imam datoteko z navodili, kako izvesti upgrade na DVD737

reber ::

Torej, še moja dozdajšnja testiranja DVD737

Kot sem prejšnjič napisal, da ne predvaja zvoka pri AC3 zapisu, izgleda, da so to le njegove muhe, saj deluje, včasih tudi ne. V tem primeru je potrebno ustaviti, in na novo štartati. Tudi včeraj sem poskusil in sicer s filmom The Core, imam verzijo z AC3 zvokom, z original fw je delalo, z upgrade 4.1.26 ni delalo, potem dam gor 4.1.19 (poslal buhica) in spet dela, podnapise prikaže samo srt, sub ne pozna, nato dam gor spet fw 4.1.26 in pri omenjenem filmu zvok sedaj dela, podnapisi srt, sub (sub ne v čisto vseh primerih ali pa spet muha) prikaže pa subrip in microDVD format podnapisov, ne glede ali je končnica datoteke srt ali sub. Ugotovil sem, da je playerju sicer bolj všeč srt končnica, format podnapisov pa zaenkrat preizkušeno ta dva formata. Kot vemo, se na pogled v urejevalniku besedil ta dva formata zelo razlikujeta.

Šumnike zamenjam z nešumniki, pripomba na podnapise brez podlage ali pa obrobe, barva mi ni sporna, če je rumena, čeprav bi bila lepša bela barva, velikost fontov bi lahko bila večja. Če popravijo še to, potem bo player zares v redu. Slika je pa zelo v redu, predvajanje brez zatikanja. Če po pomoti pritisnem tipko menu, je potrebno priklikati do exit in ok, zato nekako pogrešam tipko esc :)

Pa še to: dajte pogledat vsi ki imate omenjeni DVD737, kaj imate zadaj na nalepki, da končno ugotovimo, kaj pomenijo številke poleg DVD737/ , jaz imam DVD737/02 in po mojem mnenju to ne pomeni verzija fw, lahko je kaj povezano z regijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: reber ()

misterdejan ::

Tudi jaz sem zadovoljni lastnik (vsaj za zdaj tako kaže) phlips-a 737. Pogledal sem številko na zadnji strani player-ja in tudi pri meni je številka 737/02. Po mojem ta cifra res pomeni regijo, ni pa nujno. Ker smo verjetno vsi kupili player v merkurju, bof-u ali big bangu, kar je eno in isto podjetje v bistvu, je lahko to samo oznaka za serijo. Vem pa ne, samo razmišljam!

sent48 ::

vceraj sem šel v bof z namenom kupit elto 8883, pa mi je prodajalec rekel da jih sploh ne bodo več dobil, ker je slab predvajalnik. imeli pa so philips-a za 47.500 SIT.
bom raje še mal počakau.

chucki ::

Pri meni je tudi 737/02
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Lucifix ::

Tako, zdaj je neuradno potrjeno, da Elta 8882 je začela podpirati šičnike in šumnike. Tukaj citiram novico iz neuradne strani:
- new firmware added: Elta 8882 with central-european national characters (Windows 1250 codepage) on DivX/XvidD subtitles support


klik

Grem zdaj hitr sprobat, če delajo, pa sporočim.

Jago ::

Elta 8882: new firmware with national characters support
Hello,

I want to inform you, that I prepared new unofficial firmware for Elta 8882. This firmware is based on official 2.0.4.0 release and adds support for central-european characters on DivX/XviD subtitles according to Windows 1250 charset.

Regards,
Thomas
http://sigma-players.nd.e-wro.pl/

Lucifix javi, ko bos sprobal, kak zadeva dela. Skoda da model nima 8883, da bi se tam kaj spesnil.

Lucifix ::

Dela!!!
Sprobano in prikažejo se: š-ji, č-ji in ž-ji.

Cacqa, daj spremeni na prvi strani tabelo. :D

CaqKa ::

sem že

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

_Sajmon_ ::

Zanima me, če je kdo že probu kak svoj doma narejen DVD predvajat na Philipsu 737? Na Elti 8882 sem probu (v Big Bangu), pa mi ga sploh noče zagnati. Baje ima ta player težave z nekaterimi DVD-ji?! Brez 'blema sem predvajal na na običajnih predvajalnikih (Philips, Sony...).

Thx. _S_

Jago ::

Je bil dvd posnet multisession?

misterdejan ::

jaz sicer doma zapečenega dvd-ja nisem probal. Probal pa sem tisto varianto, ko praktično dvd narediš iz cue in bin fajla (sori ne poznam točnega imena vrste formata) ter deluje. Zapečenega dvd-ja še nisem probal.

lordgreg ::

potrebujem še nekatere odgovore tistih, ki imajo predvajalnik Elta 8882 ter so inštalirali, na novo skompajlan, neuraden firmware iz strani http://sigma-players.nd.e-wro.pl

1. v firmware history (na zgoraj omenjeni strani) nisem nikjer videl nič napisanega glede ac3 zvočnih kodekov. samo ogg, wma itd.. potrebujem potrdilo da to res deluje

2. pod known bugs (firmware) piše naslednje: "many bugs in DivX/XviD subtitle display: only single-line subtitles supported, problems with hiding texts in proper time.". kaj je mišljeno s tem single-line subtitles. morda lahko nastanejo težave, kljub temu, da je podnapis formata SRT? ali to morda pomeni, da so podnapisi v eni vrsti?

3. kateri pohekano-skompajlan firmware downloadam? Central-european characters Widows 1250 ALI ISO 8859-2 + Win 1250 (polish characters ONLY)

4. ali po inštalaciji tega firmware-a delajo gumbi na predvajalniku samem?

5. morda malce retorično vprašanje, a vseeno... predvajalnik elta 8882 je bil kupljen v bigbangu,.. morda kdo ve, če je to verzija 8882 ali 8882A. razliko med le-tema sem prebral na zgornji strani.

6. kaj je tisti macrovision?

hvala vsem za odgovore ;)

_Sajmon_ ::

Jago - nisem gotov, ampak čist možno, da DVD-ja nisem zaključil. Ne spomnem se. Vem, da sem pekel z Nero 5, sam dvd pa pripravil z DVD Labom.

Sicer pa če bo čas grem danes mal sprobat Philipsa 737 z enim pokom mojih dvdjev, da vidim kako jih prebavi. Bom poročal.

- SiroTka - ::

Sajmon ce bi prebral moj post ene par strani nazaj bi videl da sem imel tudi jaz tezave z dvd-ji. Na Elti mi ni bral ne doma posnete, ne original dvd-je, zato sem sel v trgovino in elto zamenjal za Philipsa 737. Sedaj vse dela bp.

SuperStipe ::

Zkaj ze ne naredijo popravka za podnapise za 8883 model grrrrrrrrr |O

Jago ::

1. Kaj mislis, da ti po novem firmwareu ne bo vec delal ac3?:)

2. vprasaj na tistem forumu, kaj je avtor s tem mislil. Podnapisi delajo v dveh vrsticah.

3. Snames CE popravek, ker poljsko ne znas:)

4. ali po inštalaciji tega firmware-a delajo gumbi na predvajalniku samem?
Da, saj je razlozeno ze tam in zato so razlicni popravki za razlicne "modele", ker imajo nekateri drugacno razvrstitev tipk.

5. Zelo preprosto bos ugotovil kateri model imas tako, da ko ga bos flesal z novim popravkom ti bo ali javilo da ne gre ali pa naredilo. Ce ne gre imas model A in si v temi.

6. Zascita. http://www.macrovision.com/

Glede doma zapecenih dvdjev. Na 8883 delajo povsem normalno, verbatim, fuji, sony, mmore, smartbuy - + r rw, razen multisession dvdja. Vse nove filme imam na dvdjih in z nobenim tezav.

Morda nekoc ugledamo popravek za podnapise za model 8883. Le čakati je treba in se izpopolnjevati v anglescini, razen ce kdo gleda glupe japoncke.

sergejp ::

Elta 8883:

upam, da bo tudi popravek za filme posnete z ac3, saj pride do zatikanja med predvajanjem ter nesinhronizacije zvoka in slike.

nekje je pisalo, da bo popravek nekje v sredini mesca, torej naslednji teden upam.

lp


sergej

Cosmo ::

A je bil kdo včeraj ali danes v Metroju? Že majo 8883ke? Thx
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

_Sajmon_ ::

Evo, Philis 737 je že doma. Že v Merkurju sem probal moje DVD-je in je vse delalo, tako da potem ni bilo dileme. Baje je bil zadnji v pošiljki in da kar gredo v promet.

Ja, glede na prejšnje poste: tudi moj je verzija 737/02. V čem se razlikujejo ne vem (btw: fw .26 /02 in /05 sta enaka). Fw mojega playerja je .19. Zanimivo (?!), da v navodilih ni opisan postopek za upgrade. Le zakaj...:D

En hiter včerajšnji test je pokazal, da prebavi marsikaj. Celo DVD s 3Gb slik je odprl, pa čeprav je rabil 2min. Najbolj kar me je motilo na začetku pa je neuporaben zoom za divx oz. xvid-e. Če so formata 16:9, je slika tolk majhna v višino, zoom pa jo ze v prvem (in edinem) koraku prevelik in preveč odreže.

Tolk na hitro.

_Sajmon_ ::

Na tem forumu lahko najdete marsikaj zanimivega v zvezi s Philipsom DVD737. Je sicer v francoščini, vendar se najde kar par objav (najbolj zanimivih!) tudi v angleščini. Nujno branje!

Za okus pa en post, ki so ga lastniki playerja (baje) poslali Philipsu:


Dear Sir or Madam,

We are part of a Philips DVD737 users community:
http://forum.surdvd.com/viewforum.php?f...

We would like to thank you for making such a fine piece of equipment. We had long been awaiting for such a complete player.

We would also like to report some bugs encountered during use and also make some suggestions regarding possible improvement.

On each of the following issues, could you please tell us if you plan to implement changes and when these changes are likely to be released by Firware upgrade ? Can you also state if some of these changes are not possible by Firmware upgrade because of hardware limitations ?

MP3 Player issues :

- Not being able to navigate in file list while playing is rather annoying
- Is there a possibility to display the full long file name and ID3 information on a separate information line while navigating/playing ?
- Option to self launch MP3 files
- Option to play all MP3 files in all directories automatically
- Random play on MP3 files (with option in current directory and/or whole disc)

Audio Codecs issues :

- There is a bug when playing mp3 audio track encoded at 96kb (on Divx movies) : the sound is distorted and choppy.
- Do you plan to implement MP3Pro, WMA and OGG codecs ?
- Do you plan to implement the ability to play multiple language Divx movies (BIVX) ?
- Could it be possible to add an automatic sound normalisation (ex : 95%) on divx audio dtrack ? This would be to address huge amplification difference between each Divx’s audio track. A possibility to disable such an invasive feature would also be a plus.
- Player appear to have compatibility problems with some DTS encoded audiotracks (AC3). Not every tracks of this kind are detected.

Video Codecs issues :

- Overall compatibility with all kind of DivX could be increased (actually, 10% of DivX shows problems or incompatibility).
- Will there be an upgrade to allow Divx playing with GMC and QPEL options enabled ?
- Can the player be upgraded to play WM9 movies ?

Subtitles issues :

We recommend to use Broadcast standardsfor caption :

- Type should be different (ex : arial is just fine).
- Size should be at least to time bigger and white.
- Type should be shadowed with a thick-enough black outline to ease reading.
- Space between two lines should be narrowed.
- Space between letters should be slightly condensed (this would be resolved with a different type)
- Text is to high on screen (this become obvious when zooming) : the third line (maximum allowed) should reach the bottom of the screen. Why not implementing a manual placement to address that ?
- Can the number of character per line be increased (some sentence appear truncated)
- There seems to be a small bug when displying quotes (')
- Italic and jump-to-line tags (subrip and microDVD) are not translated.
- Is there anyway to display formated subtitles (parts in bold, color...)
- Could you implement Subviewer 1&2, Sami and substation alpha format ?
- Some time, player takes more than 5 sec to display subs (specially after FF or R) or even “drop” them suddenly : Is it possible to correct that.

Issues while using Divx player:

- Automatic full screen is pretty rought. Depending on DivX resolution, it crops the right side of the movie (leaving out of sight sometime up to 15% of the picture) or it does not fit the entire screen : it leaves to vertical black strip on each side.
- Some DivX films have an offset between audio and video (it does not appear to be related to a specific codec)
- Fast forward and rewind can't be used on some DivX films : it freezes the picture or even jam the player.
- Can there be some intermediate zoom factors (110%, 120%, 125%, 150%...)
- Is there anyway to ease navigation in Divx movies such as Faster FF than 4x, Chapters or Go x minutes forward ?
- Some player have a bug on the front led display : hours shows 010 when it should be 000 or 001. Ex : 010:23:55, instead of 001:23:55 or 000:23:55. (why is there three “0” anyway ?)
- Can the player be more tolerant to DivX badframes (such as an “antifreeze” does on a PC) ?
- Is it possible to implement an option to self launch divx movies ?
- On Wide screen TV, is there a way to encode anamorphic Divx movies so that the TVset can be swapped automatically to "full screen" mode ?
- What is the maximum resolution recommended for smooth playback ?
- Overburned CD compatibility should be extended (FF on 100mn CDs, ect.)

Other issues:

- Can the player be fully controlled from a LX700 remote control (including pause, menu...) ?

Once again, we thank you so much.

We are looking forward to hearing from you,

Truly,

forum.surdvd.com proud users

gumby ::

na neuston technical support sem vprašal za podporo OGM in matroska formata. pravijo, da je ne bo sploh:(

zadeva drugače predvaja ogg vorbis audio brez problemov. AVI z ogg zvokom še nisem probal, ker nimam nič v tem formatu pri roki...

gumby ::

še nekaj podatkov za neustona:

xvid qpel - ne
xvid gmc - ne
xvid grayscale - da
dual audio avi - da (sem dal en vbr in en cbr stream)

misso ::

Mene pa zanima kaj kupiti izbiram med

Elta 8883 ali Philips 737

lp

Hubby ::

Tudi mene zanima, če so v metroju dobili že 8883ice. Če ma kdo ta info bi bil full hvaležen.

Cosmo ::

Sem klical in jih danes še ni bilo, bomo videli kako bo jutri.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

sergejp ::

če bi jaz izbiral med philipsom 737 in elto 8883, bi še počakal najmanj en teden oz več, ker naj bi prišel v sredini tega meseca popravek ven za elto 8883 (seveda, če bo vključeval tudi podnapise, za kar upam) in drugič zato, ker razlika v ceni ni majhna: elta=23500 sit (netto, metro - če je že prišla pošiljka?) in philips=47500 sit => 24000 sit.

pa lp,

sergej

Dodgeviper ::

Lastniki Philipsa 737/02 ali 05, lahko preverite kje je zadeva bila narjena?
Kot mi je znano te oznake 737/02 al 05, pomenijo pač samo kje je zadeva bila narejena ali češka, madzarska, azstria, francia v vseh teh drzavah namreč proizvajajo philipse.
To je lahko eden od razlogov zakaj so, oziroma kaj pomenijo te številke na koncu
Lp

lordgreg ::

poterbujem pomoč.

iz strani http://sigma-players.nd.e-wro.pl/ se dljal firmware za elto 8882 z srednjeevropskimi znaki. zapekel sem na cede in želel zadevo nadgraditi tako kot piše v navodilih:

Power the unit down (when the tray is open) using front panel switch
Put the disc on the tray
Press the STOP button on the front panel and hold it down
When STOP is pressed power the unit up
You can release STOP button now
Read on-screen instructions and flash the unit


lepo sem izključil elto, še prej jo odpr, dal not cd z novim firmwareom, držal stop, in stisnil POWER. tray je sam skočil not, po 3 sekundah sem spustil tipko STOP in čakal, da bi se na tvju karkoli prikazalo. no, ni se. na displeyu od komponente je pisalo LOADING, nakar je po prb. 20 sekundah nehalo nalagat in elta se je 'izključila'. kako bi jaz moral ta stop klikat, mi ni jasno. piše 'read on-screen instruction and flash the unit'. niti do tja ne pridem?

help?

lordgreg ::

pa še nekaj... odkar smo kupli tole 8882 nismo nič nalagali firmwareov drugih...

sergejp ::

mogoče nisi prav zapekel cd-ja?

Jago ::

Mogoce enota ni uspela prebrat cdja (lame medij ali kaj slicnega). Jaz sem flesal vedno iz minicdja smartbuy.

Morda si celo presrecni lastnik modela A in zate ni upgrejda :(

Nisi pa napisal ali si masino unicil ali se vedno dela. Ce dela imas ali bad cd ali A model.

Postopek je pa simpl kot si sam ugotovil. Odpres tray izklopis enoto, vstavis cd, drzis tipko stop, power on, nato spustis stop in zadeva po nalaganju na ekranu vprasa ce hoces flesnit.

Kje si kupil enoto?

lordgreg ::

1. posnel na cd-rw po navodilih. resda je star ko hudic
2. zdaj posnel na smartbuy cd-rw bom sel probat.
3. elto 8882 smo kupli v bigbengu v mb-ju. meli so na bigbengovi strani, in sem 80% da je model 8882..

kljub temu, da ni slo, a nebi mi mogla elta vsaj javit, da ni pravi firmware?

lordgreg ::

aja, elta še vedno dela. meniji so enaki kot prej, ne opazim razlike... grem zaj smartbuy probat

Lucifix ::

Predvidevam da si držal tipko stop na daljincu? Kajti za nadgraditev moraš držati STOP na enoti ;)

Lahko pa da se motim...

lordgreg ::

motiš se. stop sem držal na enoti. gremo probat zaj smartbuy :P
««
11 / 45
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54857903 (14004) darexx
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724705 (9319) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524646 (5144) JanezC
»

[divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15922563 (10372) timzl

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
1531368 (14621) Stepni Volk

Več podobnih tem