» »

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave

««
7 / 45
»»

Jago ::

Sem odprl zdaj z virtuadubom (zacne z reconstructing missing index block).

Zgleda je movie nekaj sjeban. Ni ga mogoce gledat (damn kako robo mam v arhivu:)

Tugo ::

hahahaha :)
good one :)
se pravi nimaš več keyframeov? ali jih imaš še? če jih imaš, ga pač posnami še enkrat, drugač pa BAAACAAAAAAJ :)))

lp, T.

|neyc| ::

Ima kdo naslov, ki bi lahko NunDubom dobo?

aja, pa zakaj mi v virtualdub-u zajebava, pa gnjavi da audio ni z filmom nekak tak kot pač bi mogo bit, pa pol zamik nardi ko podnapise vstavim, a v bsplayeru pa špila tak kot treba, al mam preveč staro verzijo al kaj....

lp

neyc

CaqKa ::

od kdaj je lažje in bolj komfortno postavin vprašanje in čakat na odgovor na slotechu ko ga pa gugl izpljune takoj ?

ah.. nandub - Iskanje Google

|neyc| ::

hehe, ja google-a pa sem vun spusto, sem na yahoo sam gledal, pa opažam da je za en .....
tnx

cirecire ::

Zanima me, če kdo ve ali bodo v prihodnosti Divx podirali tudi bolj uveljavljeni proizvajalci, kot do sedaj.
Sam sem lastnik Pioneer-ja s katerim sem zelo zadovoljen. Podpira vse razen Divx-a. Imam pa v načrtu, da bi ga v prihodnosti nadomestil z DVD recorderjem. Pa me zanima ali bodo mogoče tudi DVD recorderji podpirali Divx.

pivmik ::

cirecire:
preberi si temo malo nazaj, je tudi en philips DivX predvajalnik.
DivX XviD predvajalniki komaj zdej prodirajo.
Tudi MP3 so na začetku podpirali samo tajvanski playerji.

Ne se zajebavat z NanDub!
Nandub napačno zmuxa video in MP3 zvok!

Če želite pravilno dat skupaj MP# zvok z DivX/XviD morate uporabiti VirtualDub
svoj mp3 fajl pretvorite v WAV(še vedno skrčen v MP3) s programčkom WaveMP3!!!
LP, Gregor GRE^

Tugo ::

Picnik: zakaj NanDub ni dober??? Si sploh kdaj delal z njim??? Vse filme sem združeval z njim in čist z vsemi dela perfektno. Če le znaš delat z njim. Je pa zdej nova verzija zuni: Virtual Dub Mod, ki je zlo dobra.

lp, T.

zile ::

Tugo: Nandub zato, ker že par let ni bil updejtan. Vse od 3.11 kodeka. Vmes se je pa marsikaj spremenilo na področju kodekov.

pivmik ::

Sem sem... pred kakim letom ali dvema(ko ti za kakšen divx verjetno nisi niti čul), sedaj je NanDub skoraj zgodovina.

VirtualDubMod je VirtualDubMod in ne NanDub!

A veš kaj je primarni namen NanDuba???
Z njim so encodirali DivX 3.11 filme v SBC načinu, 2 pass. To je bil prvi pravi 2pass encoder za DivXe. Po njem so začeli delat XviD, DivXe 4 in 5 kateri zdaj vsi imajo 2pass encodinga.
LP, Gregor GRE^

Tugo ::

Zile: sploh ves zakaj se uporablja NanDub? MUX je zdruzitev in ne kodiranje! ti kodiras film z VirtualDubom?!

lp, T.

Tugo ::

Picnik: enako kot post prej... MUX ni kodiranje!!! kodiraš z drugim programom, samo avdio in video združiž, ko sta že zakodirana! Ne vem kaj je VirtualDub boljši glede na NanDub, če ju uporabljaš samo za združitev! Sej daš tko Direct Stream Copy, ki da avdio in video direktno čez in ju samo poveže med sabo! Picnik kodiras v VirtualDubu?!

lp, T.

CaqKa ::

tugo nehaj nakladat..
nandub je baziral na takratni različici vduba...
in razvoj nanduba se je ustavil.. vdub pa se še naprej razvija.. in zato je vdub boljši od nanduba...
nandub, sbc in divx 3.11a tonejo počasi v pozabo... bodo pa nam vedno ostali v spominu.
pa verjemi da nekateri tukaj bolje od tebe vemo kaj je to muxanje, kaj je kodiranje in čemu je služil nandub.

Tugo ::

s čim me boš prepričal, da bolje veš čemu je služil :)??? s tem ko veš, da je znal uporabit tako fast kot low motion del codeca? s tem? in kaj pri tem veš boljš kot nekdo drug?!?!?
pa še to, tuki ni šlo za kodiranje ampak samo za združevanje, to je bil tut moj namen povedat, da ta nov VirtualDub ne naredi nič boljše in nič slabše kot stari NanDub. To je vse o čemer je tekla debata! NE o kodiranju!

lp, T.

P.S.: Pozabu sm samo to omenit... poglej zakaj sem sploh omenil tole... model je reku, da NanDub ne naredi pravilno MUXa. Zanima me kaj je razlika pri MUXu med NanDubom in katerimkoli VirtualDubom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tugo ()

podtalje ::

Tema:
Divx predvajalniki - vredu
NanoDub - slabo

CaqKa ::

se strinjam malo preveč smo zašli...
osrednja tema tako naj bodo divx predvajalniki.. za ostalo si naredite nove teme.

LP moderator

pivmik ::

Tugo nauči se brat PRAVILNO.
Lej kaj sem napisal nekaj postov zgoraj:
Nandub napačno zmuxa video in MP3 zvok!
Če izbereš fakin opcijo v fakin menuju Audio From MP3file (al neki podobnega) bo fakin NanDub fakin NAPAČNO zmuksal. Seveda bo delalo na nekaterih playerih, zato ker so narejeni da prežvečijo največje bedarije, ki jih ustvarijo uporabniki!
Kakšne DivX XviD komponente pa zanjo imet težave.

A bo?!
LP, Gregor GRE^

miha25 ::

Mene pa samo zanima če ima kdo kakšne informacije "točne", kaj nam bo prinesel novi firmware. Kot vsi pričakujemo,da bo potem podpiral podnapise. Ali so mogoče še kakšne druge izboljšave? Kdo ve kaj več mogoče? :\

- SiroTka - ::

Imam Philips DVD 737. 90% filmov mi dela bp. Vecinoma so problemi ce overburnas cd ali pa pri nekaterih 90min cd-jev. Podnapisi delajo brez problema, na cd-ju imas lahko tudi podnapise v vec jeziki in na zacetku zberes katerega hoces predvajati. Zanima me kaj je razlika z playerji tretje generacije? Poleg tega me zanima ali se da barva podnapisov spremeniti (ker rumena je neberljiva oz. se moras ful matrat) ali pa ce se da spremeniti velikost fontov?

Tugo ::

Sirotka: Xvidov Phillips ne zna predvajat, če se ne motim, a ne? Kako si zadovoljen s vojim predvajalnikom? Kaj so slabosti, ki jih vidiš? Pa kr konkretno ga prešinfaj :)

lp, T.

karma ::

@Miha25->Babelfish je prevedel s tega LINKA....

First update for DivX DVD Player Elta 8883 MP4 (update 3) DivX-3.11-Unterstuetzung revises and for the first time also OGG- and WMA rendition For since at the beginning of December 2003 of Elta delivered DivX pro able DVD Player Elta 8883 MP4 published the manufacturer now a first firmware update on the version 1.0.0.6. Among other things this extends the equipment by the rendition of audio files in the OGG -, WAV- and in the WMA format. According to Eltas description of firmware the rendition of the medium types supported so far was revised, in particular the DivX-3.11-Codec is to have been improved. Correctly to be shown now also advice with embedded PCM audio. Whether the improvements repair some DivX rendition problems reported by readers will have itself to show, - discovered problems should be communicated to Elta under indication of the codec version and the compression attitude.
Not yet in the version 1.0.0.6 the support for global Motion Compensation (GMC) is contained with XviD films, while the Elta is to master 8883 MP4 this with DivX files already problem-free. Elta promises GMC to presumably in the middle of February 2004 also in the XviD codec to have integrated. Up to then also the AVI competitor should be executable OGM on the equipment. According to description with sub-titles now SRT are recognized -, SSA- and SMI files. Same applies to DivX AVI files with divx Ending and JPEG files, which with jpeg or jpe end instead of jpeg. In the Setup changed attitudes can be put back by means of simultaneous pressure to STOP+BWD+FWD. Besides Hotkeys to the change of the DVD regional code and an automatic audio/sub-title selection were added during the DVD feature rendition. For owners of projectors and highly soluble televisions it is interesting that the Elta spends 8883 MP4 now video over the component exit also in the digital formats 480P, 576P, 720P and 1080i.

cya
k.

chucki ::

@tugo philips predvaja vse kar trenutno obstaja 8-)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

- SiroTka - ::

Xvid dela na philipsu. Pred njim sem imel Elto 8882 in moram reci da me je totalno razocarala, zato sem jo zamenjal.

Razlike:
Meniji v elti so bolj prijazni.
Pri elti sem imel probleme predvajati DVD-je. Kupil sem original dvd, ga elta ni predvajala. Doma posneti dvd-ji, elta ni predvajala niti enega. Na philipsu vse delalo bp. Aha doma sem snemal na smartbuy dvd-je pa se original dvd-je. Sem vprasal na servisu pa so rekli da jih je ze veliko prineslo nazaj elto.

Torej CE ZELITE GLEDATI DVD-je NE KUPIT ELTO 8882!!!!!!

Podnaisi: ne vem kako je z elto, philips podpira dve vrsti podnapisov, moti me le da so ti v rumeni barvi in se jih tezko bere.

Veliko filmov mi je pri elti zatikalo, pri philipsu dela normalno.

Zaenkrat philips dela zelo dobro razen par novih filmov, ki zatikajo.

Se nekaj, pri elti se je dalo raztegovati sliko v korakih, pri philipsu se to ne da.

Tugo ::

chucki: thnx ;) (beri: SUPER!)

Sirotka: Kateri filmi zatikajo? Zaradi samega kodeka? Zaradi česa naj bi bil problem? Glede podnapisov: a res ni druge barve kot rumene? Pa lahko daš slučajno črno podlago spodi al kej podobnega? Glede raztegovanja slike: kako se sploh razteguje slika? Se sploh da?!?!

lp, T.

abu2003 ::

KISS podpira vse, tudi podnapise z čžš!! (Vsaj tako zgleda!)

Ke nameravam kupiti enega od Kissovih playerjev sem na Kissov forum naslovi mail (http://www.gooddvdstuff.com/kissdvd/) o podpori čžš-jem. Dobil sem zanimiv odgovor, ki me je pripeljal do naslednje strani:
http://www.jacek.it.pl/kiss/index_en.ht...
kjer (neuradni) firmware podpira ISO-8859-2 ali 1250 kodno tabelo za naslednje modele:450, 500 in 508!!!!! ISO-8859-2 bi mogla biti prava.

LASTNIKI KISSovih MODELOV NAJ SI DRZENJO NALOŽITI OMENJENI FIRMWARE...

lp U

Gatsu ::

Sirotka:

Ne vem kaj si imel take probleme z DVD filmi ampak meni jih Elta 8882 predvaja povsem tekoče, brez zatikanj in nisem še imel filma ki nebi delal. Imam tako posnete kot originale ter koncerte pa vse dela brez problema, Smartbuy mediji so pač lowcost lowquality junk in čez kako leto dve ti bo najbrž še žal da nisi snemal na kaj boljšega - pa sploh poceni mediji niso napram Verbatimom ipd...

Vse kar mi gre na Elti na jetra je to da podnapise nalaga par sekund in da ako imaš na enem DVD-ju po direktorijih sortiranih več filmov s podnapisi vred nalaga vse podnapise na DVD-ju po abecednem vrstnem redu...

- SiroTka - ::

Gatsu snemal sm tudi na Trax dvd-je. Ne vem zakaj ampak probal sem se pri enem prjatlu na elti ter v trgovini pri prodajalcu pa sploh ni delal.
Kupil sem tudi original Lion Kinga pa nic ne deluje.
Mogoce si imel pa sreco?!

Gatsu ::

jah Traxdata tut ni glih kvaliteten medij kajne ;)

ucesnovar ::

ALI IMA KDO YAMADA DVX-6000? Problem imam pri podnapisih na TV, ker ne predvaja šumniku. Naredil sem upgrade firmware (podnapisi so rumeni, ščćđž pa so heroglifi).
HELP.

LP,

Uroš Češnovar

buhica1 ::

Tugo: Če še jaz ocenim svoj Philips 737
Zaenkrat ni bilo filma, ki bi se zatikal ali ga ne bi playal (DVD ali Divx). Edino kar me malo moti oz. bi bilo potrebno popraviti s firmwarom so podnapisi (velikost in barva črk, čžš me ne moti, sem se navadil brez) ter izpis imena mp3-jev (samo 11 črk) oz. podpora ID3 tagom.

Če bi to popravili potem 10/10...

lp Buhica

Lucifix ::

Glede na to, da kar nekaj predvajalnikov uporablja enako čipovje, mi je že malce čudno, da se ni našla kakšna poljska ali češka skupina, ki bi sama izdelovala popravke. Kot recimo pri tv tunnerjih, kjer vemo, da je bila podpora za čip 878 zelo slaba. Tako pa so ven prišli programi kot so dscaler in borgtv.

Kje je zdaj kdo, ki bi zrihtal tele šumnike in šičneki, pa še kar nekaj ostalih stvari??? :\ :D

Tugo ::

buhica: superca... čeprav ne vem kako za vraga ne morjo zrihtat ID3 v2, da prikaže dolge podnapise... a velikost podnapisov se tut ne da spreminjat?!

lp, T.

mato ::

Ja js imam Umax Yamado dvx6000 pa morm rect da sem cist zadovoljen. Res je da ne podpira šumnikov, ampak kaj takega tud nisem pricakoval. Jaz namesto sumnikov vstavljam ustrezne "nesumnike" z "subtitle workshop-om". Pa imena morajo biti cimkrajsa, da prebere film s podnapisom(8+3), drugace pa vse funkcije super delajo, slika je odlicna, odvisna od kompresiranja ter od kodekov, pri starejsih je vidno slabsa slika. Do sedaj mi je pa prebral se vse filme, tudi najstarejse. Razen pri enem Gladiatorju sumljivega izvora je bila slika nekoliko popacena oz. zamaknjena. No prebere tudi vse doma posnete DVDje in vec Divx-ov na enem DVDju. 9.5/10
p.s: ce je kdo zainteresiran lahko zrihtam za kakih 135€. lp

izoton ::

Ima mogoče kdo ze kake izkušnje, kako dela Xoro 400 plus

mato ::

Na dvdrhelp so drugac opisi pa komentarji komponent. lp :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mato ()

sergejp ::

no, upam da se bo čimprej pojavila 3generacija divX / Xvid playerjev :

- da boš lahko nalagal podnapise tudi .sub, .txt in ostale
- da bodo le ti normalno berljivi in ne neke rumene barve


potem takoj letim v trgovino (upam da kmalu)??? ve kdo???


p.s.: 3generacija KISS-a je ze prisla ven. vgrajeno ima tudi mrezno kartico!



lp

sergej

WildTHink ::

@sergejp: Jest mam vse to kar si ti naštel. Samo čip ni 3. generacije:D

Mam pa KISS DP-450
So... are you red or blue?

sergejp ::

aja? pol bi te prosil da poves kaj vec:


1. podnapisi
- katere vse končnice oz. vrste podpira (srt, sub, txt..) ?
- so lahko drugačnega imena kot film, jih lahko več bereš iz cd-ja ?
- kako nastavljaš njihovo velikost in barvo in/ali je že v naprej določena?
- kako je z šumniki - jih prikazuje oz. kaj nariše namesto njih?

2. predvajanje
- predvaja vse vrste (tudi divx 3.11) brez problemov in zatikovanja
- kako razteguje sliko (po korakih oz procentih) in jo lahko daš full screen?

3. ostalo
- cena
- kje si ga kupil


4. kaj priporočaš kaj naj naredim? naj kupim/ ali še malo počakam?
ta nov KISS naj bi prišel nekje 100.000 sit, kar mi je preveč


hvala za odgovore in lep pozdrav,

sergej

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sergejp ()

WildTHink ::

1. podnapisi
- katere vse končnice oz. vrste podpira (srt, sub, txt..) ?
Z njihove strani:
Which DivX subtitle formats are supported?
A: Current we support MicroDVD, SubRIP, SubViewer, Sami, SubViewer 2 and formats which is similar to this.

Sam sem sporbal MicroDVD(.sub) format in Subrip(.srt) dela brez problemov.


-so lahko drugačnega imena kot film, jih lahko več bereš iz cd-ja ?
Ne vem.. nism probavou! Samo pomojem ni se to možno al pa je:D

- kako nastavljaš njihovo velikost in barvo in/ali je že v naprej določena?
Ne morš nč nastavt.. tko k pr DVDju si ne mors barve podnapisou zbrat.
Vse je že v naprej nastavljeno.. velikost in barva.. beli s prozorno sivim ozadnjem

- kako je z šumniki - jih prikazuje oz. kaj nariše namesto njih?
Če das shekan firmware gor pol so šumniki. Samo jest zaenkrat tega ne bom probavou:D :D :D
Namesto šumnikov ni nič. Kot da ne bi blo črke.

2. predvajanje
- predvaja vse vrste (tudi divx 3.11) brez problemov in zatikovanja
Ja predvaja vse brez zatikanja. Razn ce je kej prevec popraskan CD/DVD ma pol probleme.

- kako razteguje sliko (po korakih oz procentih) in jo lahko daš full screen?
Po procentih 100,200,300,400 kar je ponavad FS in ne razteguje sliko ampak zoomira.

3. ostalo
- cena
Ta k ga mam jest je bil 165€ minus MWS novembra takrat k je bil sejem elektrokike.

-kje si ga kupil
Nemčija. Munchen.
So... are you red or blue?

WildTHink ::

4. kaj priporočaš kaj naj naredim? naj kupim/ ali še malo počakam?
ta nov KISS naj bi prišel nekje 100.000 sit, kar mi je preveč


Kerga KISSa to gledaš?
So... are you red or blue?

sergejp ::

bral sem v današnjem jokerju:


Osnovni model DP-1500 naj bi se v trgovinah pojavil te dni, sledila pa mu bosta 1504 in 1508 opremljena z 40 oz 80 GB diskom. Vsi imajo vdelano mrežno kartico wi-fi, kar pomeni da jih lahko povežemo v lokalno mrežje in predvajamo filme kar iz osebnega računalnika.


lp


sergej

WildTHink ::

Glede na to da se bo šele pojavil in da bo tud v Sloveniji bo cena močno zasoljena;(( ;((
Takrat ko sm jest kupoval je bila cena v Sloveniji za istega okol 70k to se pravi 2x dražji.:D
So... are you red or blue?

sergejp ::

kako pa je s previjanjem filma?

npr: če držiš tipko rewind nek čas, ostaneta video in audio usklajena? se da torej normalno previjat naprej nazaj brez problemov?

WildTHink ::

Raj ne previjam kej vpreveč, ponavad rab neki časa da se zvok in slika sinhronizirata.. nism probal z DVDRjem z divxi. Bom zdele:D
Po 10 minutah:
Ne dela kej preveč dobr k vsakič zrola na konc filma.. zato je pa opcija search in not vpiseš čas [hh:mm:ss] in potem najde in predvaja od tam. Se nism še nikol igral s tem k pač vedno pogledam film do konca:D
So... are you red or blue?

Zgodovina sprememb…

Jago ::

Elta 8883 ima izjemno previjanje naprej in nazaj, deluje takoj tako kot pri dvdjih.

Kateri divx player ima rumene podnapise? Elta 8882, ki sem jo prej imel je imela povsem kulturne podnapise.

Novi Kiss obeta, njegove dodatne moznosti so dobrodosle a po moje nepotrebne, ker ce imas racunalnik zraven komponent potem tako to nima smisla, saj ima skoraj vsaka kartica tv out in gleda divxe preko masine.

Seveda pa je tukaj spet visoka oz. previsoka cena. Playeri 3. generacije so od 80 eur naprej (pocakajte se malo do 1.5.2004 da bo prehod lazji:), taksen kiss pa bo kar 100.000 jurjev+ pri nas.

Pocakajmo do februarja da vidimo kaj prinese novi firmware za elto 8883.

Jimmy ::

Kaksne podnapise pa ima Elta 8882 (opis)?

sergejp ::

tudi sam imam namen počakati na nov update od elte 8883 in nato kupiti dotično stvar.

zanima me če veš kaj obljublja ta novi update, predvsem glede podnapisov?

kako pa je z raztegovanjem slike?

Lucifix ::

Jimmy: elta 8882 ima kar pregledna podnapise. Mogoče so včasih težje pregledni, če so na čisto beli podlagi, toda saj je skoraj večina filmov v formatu 16:9.

Tukaj pa je malce slabša fotografija kako to zgleda (drugače bi moral fotkat ponoči, ker je preveč svetlobe v sobi):

pivmik ::

Kaj DivX Playerji so toliko bedni da ne dajo niti OBROBE okorg podnapisov al kaj?
LP, Gregor GRE^

Lucifix ::

PicNik: ne razumi me narobe in verjemi, da nočem priti navzkriž s teboj, toda pri vseh tvojih postih v tem topicu vidim, kako dobesedno pljuvaš po Divx predvajalnikih. Ali ne bi bilo lepše vprašanje npr.:
Ali DivX Playerji res ne omogočajo obrobo okrog podnapisov?

Ta tema ni namenjena temu kaj je boljše in kaj slabše. Odprl sem to temo zato, da si med sabo izmenjamo izkušnje, ki jih pri tej novi tehnologiji marsikdo potrebuje.

Če pa želiš negativno kritizirati divx/xvid predvajalnike pa odpri nov topic ali pa homepage z naslovom Divx/Xvid Players Hate Page.

Še enkrat ponavljam, da se ne mislim kregat še na internetu, a vseeno se mi zdi, da malce olike tudi ne škodi. ;)
««
7 / 45
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Zvok in slika
54857861 (13962) darexx
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724694 (9308) bizi72
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524646 (5144) JanezC
»

[divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15922553 (10362) timzl

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

Oddelek: Zvok in slika
1531365 (14618) Stepni Volk

Več podobnih tem