Forum » Zvok in slika » [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave
[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave
piki64 ::
Hočem imeti firmware prebran na PC, da nebi potem ko ga bom upgrade-al s CD kaj zasral in potem adijo player. Ker sem ga kupil v Avstriji mi ga ni potem gor voziti, da bi mi ga popravli.
Kot drugo, pa se mi bolje tako zdi, ker lahko sedaj malo več ekspremintiram z njim.
Lp
Kot drugo, pa se mi bolje tako zdi, ker lahko sedaj malo več ekspremintiram z njim.
Lp
_Tejc_ ::
Prjatu ima DVD Philips 737, pa me zanima kje bi lahko potegnu zadnji firmware. Imamo pac probleme z novejsimi filmi saj so slike popacene. Hvala[:)]
pivmik ::
Za Philips najprej PREBERI tole temo od Philipsu, nato če ni napisno kar ti rabiš, objavi sporočilo v Philips temi.
TEMA - Philips divx predvajalniki
TEMA - Philips divx predvajalniki
LP, Gregor GRE^
Poldi112 ::
V Big Bang-u je Amstar ADV861X za 12 jurjev. Izkusnje? Poleg problemov s podnapisi, a so se kaksne stvari, na katere je treba biti pozoren pri nakupu, ce je cena dalec bolj pomemben faktor kot kakovost zvoka/slike?
Stepni Volk ::
@ Poldi112
Kakovost slike in zvoka je pomemebna. Druge pomebne stvari so:
* podpora standardom / codec-om (Divx/Xvid Mpeg4, Ogg Vorbis, SACD, DVD Audio, VCD, SVCD itd)
* podpora določenim funkcijam (progressiv scan, Qpel, Qmc itd.)
* možni izhodi (SCART, S-Video, 5.1, digital itd.)
* podpora na forumih širom sveta in predvsem slovenskih, da boš videl ŠČŽ
* oblika in uporabnost deljinskega upravljalnika
* design
Pred nakupom ti svetujem, da si ogledaš vse strani za posamezne DVD Divx komponente. V tem trenutku ti raje priporočam Yamado 6600, predvsem zaradi odlične podpore Yamada (podnapisi v 3 vrsticah itd.)
Razloge za in proti si lahko ogledaš tukaj. Glej moj komentar bolj spodaj.
Kakovost slike in zvoka je pomemebna. Druge pomebne stvari so:
* podpora standardom / codec-om (Divx/Xvid Mpeg4, Ogg Vorbis, SACD, DVD Audio, VCD, SVCD itd)
* podpora določenim funkcijam (progressiv scan, Qpel, Qmc itd.)
* možni izhodi (SCART, S-Video, 5.1, digital itd.)
* podpora na forumih širom sveta in predvsem slovenskih, da boš videl ŠČŽ
* oblika in uporabnost deljinskega upravljalnika
* design
Pred nakupom ti svetujem, da si ogledaš vse strani za posamezne DVD Divx komponente. V tem trenutku ti raje priporočam Yamado 6600, predvsem zaradi odlične podpore Yamada (podnapisi v 3 vrsticah itd.)
Razloge za in proti si lahko ogledaš tukaj. Glej moj komentar bolj spodaj.
sergejp ::
@Stepeni Volk
Lahko to malo bolj razložiš, kako si to mislil, da Yamada podpira podnapise v 3 vrsticah?
Se pravi namesto 2 vrstic, prikazuje tudi do 3? Omejitev še je pa vedno 60 znakov?
lp
sergej
Lahko to malo bolj razložiš, kako si to mislil, da Yamada podpira podnapise v 3 vrsticah?
Se pravi namesto 2 vrstic, prikazuje tudi do 3? Omejitev še je pa vedno 60 znakov?
lp
sergej
podtalje ::
Yamada z zadnjim firmwareom podpira 88 znakov in izpis v treh vrsticah, s tem, da zna
firmware sam prenesti predolg tekst v novo vrstico.
firmware sam prenesti predolg tekst v novo vrstico.
jenc ::
Ali ima kdo izkušnje z Philips dvp630. Ali ima podporo za Qpel in QMC. Ker čip pa ima. A ima čip tretje generacije.
dafke ::
Sem nevednež na tem področju, zato me zanima kaj sploh pomeni Qpol in QMC zanima me tudi kaj pomeni funkcija progressive scan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dafke ()
Tudi uni ki je napisal to je nevednež:
QPEL - QuarterPixel
GMC - Global motion conpensation.
So posebne nastavitve XviD kodeka oz. MPEG4 formata.
To je iz FAQ iz XviD.org:
QPEL - QuarterPixel
GMC - Global motion conpensation.
So posebne nastavitve XviD kodeka oz. MPEG4 formata.
To je iz FAQ iz XviD.org:
What are all these advanced features: B-frames, GMC, Quarter-pel, adaptative quantization? How do they work?
Explaining this in detail is not possible here. As a short answer:
MPEG-4 is very effective in compression, because it reuses data from one image to generate the next one (still images of a video are only 1/25 of a second or even less apart from each other, in almost all cases they look very similar).
There are different ways how to detect which part of the picture can be reused, and QPel = "Quarterpel Motion Compensation" and GMC = "Global Motion Compensation" are two advanced ways of doing this. Normally you only use "Halfpel Motion Compensation", so the resolution is higher with Quarterpel.
A different step in compression is to divide some coefficients by a number to gives them smaller values (and hopefully zero). This is called "Quantization". Normally, every 16x16 block in the image is divided by the same value, but with "adaptive quantization", for every block a different value can be chose.
This _can_ lead to better quality, when e.g. important parts of a picture like faces are compressed less, and less importants part (background) are compressed stronger, but it's still somewhat experimental.
LP, Gregor GRE^
Stepni volk, hvala za odgovore. Napisal sem da mi slika in zvok nista pomembna, ker bo ta zadeva priklopljena na en zelo star tv. In ker sem zelo zelo financno omejen. In ker bo dvd zelo redko uporabljan (recimo 1x tedensko).
CaqKa ::
poldi če te bk za podnapise... potem je v bistvu vseeno kirega vzameš.. tak da se ozreš po najcenejšem tretje generacije. pa daljinec ti naj bo všeč.
@ PicNIK
Ni tako preprosto... Yakumo DVD Master DX4 "uradno" ne podpira Xvid in tudi Qpel in Gmc (tam sem zatipkal Q namesto G)... a vseeno predvaja večino Xvid filmov... nekatere gladko, druge zatika... odvisno kako so jih Rip-ali..
Ni tako preprosto... Yakumo DVD Master DX4 "uradno" ne podpira Xvid in tudi Qpel in Gmc (tam sem zatipkal Q namesto G)... a vseeno predvaja večino Xvid filmov... nekatere gladko, druge zatika... odvisno kako so jih Rip-ali..
Progressive scan je v računalniški terminologiji preprosto rečeno : NON-INTERLACED... Vse starejše Televizije, kot marsikatera novejša so tako ali tako INTERLACED in ta funkcija tako ne pride v poštev.
Novejše HDTV imajo 720 vrstic, katerih točke (piksli) se obnavljajo zaporedno od leve proti desni - od vrha navzdol. Te televizije se imenuje še High Definition ali 720p (progressive).
Z novejšo HD TV imaš tako seveda veliko boljšo sliko (boljši izpis in več pikslov) in s tem varuješ svoje oči... A MUST HAVE za vse FIlmofile...
Zame le tehnološko veselje, da bom lahko zadevo nekoč priklopil na HDTV.. . vmes so si namreč izmislil nekaj novih standardov... in dokler se zadeva ne razkadi... ne bom kupil ničesar.
Novejše HDTV imajo 720 vrstic, katerih točke (piksli) se obnavljajo zaporedno od leve proti desni - od vrha navzdol. Te televizije se imenuje še High Definition ali 720p (progressive).
Z novejšo HD TV imaš tako seveda veliko boljšo sliko (boljši izpis in več pikslov) in s tem varuješ svoje oči... A MUST HAVE za vse FIlmofile...
Zame le tehnološko veselje, da bom lahko zadevo nekoč priklopil na HDTV.. . vmes so si namreč izmislil nekaj novih standardov... in dokler se zadeva ne razkadi... ne bom kupil ničesar.
GaS ::
Zdej sem si nahitro mal prelistal tole nic kaj kratko debato o DiVX komponentah, pa me zdaj zanima naslednje:
Ce je na trziscu kaksna komponenta, ki hkrati:
-podpira vse mozne DivX XviD kodeke
-podpira .srt, .sub, .txt, oz. ce se lahko podnapisi kar izberejo
-izpisuje šumnike in določene fore v podnapisih (npr. nek stavek je Italic v zeleni barvi, font je vecji kot ostali tekst:), namrec tut take podnapise sm ze imel..)
-podpira vse ostale standarde ala DTS, Dolby Trigital:) in to kar pac obicne DVD komponente nudijo
-raztegne sliko cez cel zaslon (ceprav tega ne bi uporabljal)
-izrisuje film brez kaksnih lastno-dodanih robov
-dela zanesljivo
-pa mogoce sem se kaj nujnega pozabil
Namrec ugotovil sem (sem hiter ja), da je zmeram vec teh neznanih komponent, ki jih delajo zgleda ze v vsaki domaci garazi na Tajskem..
Pa videl sem tudi, da se pri nas dobi mislm da v JAE, Pioneer-jev DiVX player. Kako pa je z njim? Razn da je okol 50k..
Hvala
Ce je na trziscu kaksna komponenta, ki hkrati:
-podpira vse mozne DivX XviD kodeke
-podpira .srt, .sub, .txt, oz. ce se lahko podnapisi kar izberejo
-izpisuje šumnike in določene fore v podnapisih (npr. nek stavek je Italic v zeleni barvi, font je vecji kot ostali tekst:), namrec tut take podnapise sm ze imel..)
-podpira vse ostale standarde ala DTS, Dolby Trigital:) in to kar pac obicne DVD komponente nudijo
-raztegne sliko cez cel zaslon (ceprav tega ne bi uporabljal)
-izrisuje film brez kaksnih lastno-dodanih robov
-dela zanesljivo
-pa mogoce sem se kaj nujnega pozabil
Namrec ugotovil sem (sem hiter ja), da je zmeram vec teh neznanih komponent, ki jih delajo zgleda ze v vsaki domaci garazi na Tajskem..
Pa videl sem tudi, da se pri nas dobi mislm da v JAE, Pioneer-jev DiVX player. Kako pa je z njim? Razn da je okol 50k..
Hvala
Olajuwon ::
Jaz bom enkrat konc leta (verjetno decembra) kupu en divx player. No lažem se.. stari ga bodo kupli , iz tega sledi, da denar ne bo pretirana ovira, ker me zanima kvaliteta. Po sledečih postih sm razbral (pa tui v pc formatu sm zasledil), da je trenutno najboljši za nakup KiSS DP - 1000. Edino, kar me trenutno zanima je to, če se komu sanja, kdaj naj bi prišla nova serija KiSSov ven? Sm prebral, da ima ta divx player procesor 1. generacije, pa že če kupujem divx player (ga ne mislim met zgolj par let), bi rad da bi bil čimnovejši in boljši...
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Olajuwon ()
@ Olajuwon
Tole sem že enkrat.. če $ ni problem, kupi ploščkosuk iz vsake "generacije" čipov:
Sigma = npr. Kiss DP1000
ESS Vibrato = npr. Philips 737
Mediatek = npr.: Yamada6600 (zelo dober support) ali snobi van kenobi Philips DVP720SA ali njegov brat dvojček Yamaha S550 oz Pioneer 575A (popira še DVD audio)
Tako boš imel podprte vse formate in prednosti in slaboste vseh generacij ...
Tole sem že enkrat.. če $ ni problem, kupi ploščkosuk iz vsake "generacije" čipov:
Sigma = npr. Kiss DP1000
ESS Vibrato = npr. Philips 737
Mediatek = npr.: Yamada6600 (zelo dober support) ali snobi van kenobi Philips DVP720SA ali njegov brat dvojček Yamaha S550 oz Pioneer 575A (popira še DVD audio)
Tako boš imel podprte vse formate in prednosti in slaboste vseh generacij ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
AtaStrumf ::
To je butast predlog! Kako hudiča pa misliš vse to zvezat. A imaš 3 proste scarte/činče/S-video vhode na TV-ju in 3 proste stereo vhode na ojačevalcu oz TV-ju???
bmen ::
Če $$$$ (tvoj) ni problem - pol tud mo problem dobiti TV ki ima več kot 4 Scarte :---)))
Čer že kupimo 4 playerje bomo pa ja mel dnar še za en tak TV,
Čer že kupimo 4 playerje bomo pa ja mel dnar še za en tak TV,
... B ...
Olajuwon ::
Vidim, da me jebete v glavo
Kupujem Tv z 3 scarti, tko da vaše priporočilo ne pride upoštev
Sicer pa sm mislu, da imate kaj pojma o divx playerjih samo vidim, da temu ni tako
Kupujem Tv z 3 scarti, tko da vaše priporočilo ne pride upoštev
Sicer pa sm mislu, da imate kaj pojma o divx playerjih samo vidim, da temu ni tako
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
cekr ::
1. popolnega divx/xvid predvajalnika ni
2. za firme so ti formati izmečki
3. firme samo izkoriščajo zahteve trga in ga pobirajo računalnikom
4. šele ko bo prišel s tem formatom na trg Sony, boš vedel, da se je začelo zares. Do takrat pa ....
...
do takrat pa se zadovolji s tretjerazredno robo.
Žal so dejstva taka.
Niti veliki v elektroniki Philips se ni zadosti potrudil in naredil svojemu imenu primeren predvajalnik. Vse je skupaj zmetano nekaj na silo. Niti standardni formati v teh predvajalnikih niso dodelani tako kot je potrebno.
2. za firme so ti formati izmečki
3. firme samo izkoriščajo zahteve trga in ga pobirajo računalnikom
4. šele ko bo prišel s tem formatom na trg Sony, boš vedel, da se je začelo zares. Do takrat pa ....
...
do takrat pa se zadovolji s tretjerazredno robo.
Žal so dejstva taka.
Niti veliki v elektroniki Philips se ni zadosti potrudil in naredil svojemu imenu primeren predvajalnik. Vse je skupaj zmetano nekaj na silo. Niti standardni formati v teh predvajalnikih niso dodelani tako kot je potrebno.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
@ Olajuwon
Ne se preveč jeziti... cekr je lepo še enkrat v slovenščini povedal, da ni idealnega ploščkosuka, ki podpira Divx/Xvid... in kar je še huje, če želiš podporo za SLOVENSKE podnapise pri Divx/Xvid filmih ali celo menu-je... si še bolj omejen.
V igri od bolj znanih firm je kar nekaj: Philips, Yamaha, Kenwood, Grunding (tako v lasti Taiwancev)...
Sony-u vedno zadnjemu "pride"... poglej koliko časa je rabil za MP3!!! To je monopolistični dinosavr...saj zelo počasi dojemajo dogajanje v svetu.
Do takrat si raje izbri ploščkosuk z najboljšo podporo... in če denar ni problem... potem tudi 17K za začasni ploščkosuk ne bo problem... lahko kasneje tako na vikendu špila ane?
Za izbiro si oglej temo Rimax, Yamada, Yakumo... čeprav slednjega trenutno odsvetujem...
@ ataStrumpf
Tudi tebi stan ali dve nazaj ni bilo problem z denarjem...
Sem pa ponovno preveril KISS DP-1600 in je izginil s Interneta.. tako da novi KISSi prihajajo na novih generacijah Sigma Chipov...
Ne se preveč jeziti... cekr je lepo še enkrat v slovenščini povedal, da ni idealnega ploščkosuka, ki podpira Divx/Xvid... in kar je še huje, če želiš podporo za SLOVENSKE podnapise pri Divx/Xvid filmih ali celo menu-je... si še bolj omejen.
V igri od bolj znanih firm je kar nekaj: Philips, Yamaha, Kenwood, Grunding (tako v lasti Taiwancev)...
Sony-u vedno zadnjemu "pride"... poglej koliko časa je rabil za MP3!!! To je monopolistični dinosavr...saj zelo počasi dojemajo dogajanje v svetu.
Do takrat si raje izbri ploščkosuk z najboljšo podporo... in če denar ni problem... potem tudi 17K za začasni ploščkosuk ne bo problem... lahko kasneje tako na vikendu špila ane?
Za izbiro si oglej temo Rimax, Yamada, Yakumo... čeprav slednjega trenutno odsvetujem...
@ ataStrumpf
Tudi tebi stan ali dve nazaj ni bilo problem z denarjem...
Sem pa ponovno preveril KISS DP-1600 in je izginil s Interneta.. tako da novi KISSi prihajajo na novih generacijah Sigma Chipov...
Zgodovina sprememb…
>poldi če te bk za podnapise... potem je v bistvu vseeno kirega vzameš.. tak da se ozreš po najcenejšem tretje generacije. pa daljinec ti naj bo všeč.
Kaj pomeni da je 3. generacije in kako se to vidi da je.
Kaj pomeni da je 3. generacije in kako se to vidi da je.
Ja in že takrat si predlagal tako rešitev, ki se mi niti takrat ni zdela nič bolj pametna. Če ni idealnega Divx predvajalnika pol to napiši in je, tako pa izpade kot da se norca delaš. Sorry, ampak tako je.
@ Poldi112
A ti kaj bereš... tale Forum ali ne? Odgovor na tvoje vprašanje je poslan neštetokrat, nazadnje z moje strani Olajuwon-u... s tem, da je tam tipkarska napaka in je 3rd genereation in ne 4rd...
Te GENERACIJE so tako zgrešen pristop forumov in revij, so le trije proizvajalci Video/AUdio chip-ov: SIgma Design, ESS in Mediatek...
Mediatek oz. Mtk se je pač pojavil na tržišču s svojim MTK1389_E serijo (_ različne oznake)... med zadnjimi in so mu tako pripeli 3rd generation...
Sigma Design seveda ne spi in je v novih KISS-ih uporabil novejše chip-e tega proizvajalca.
Vsak CHIP... oz. generacija, kot jim na Forumih rečejo ima svoje prednosti in slabosti...
Tako imaš tudi "Divx Certified" oznako za določene modele čipov (večina serije MTK1389_E)... in pri tem ne pozabi, da KISS-ovi čipi niso DivX certified... Kar pomeni, da je ta oznaka nekako brezveze... saj razliko naredi programska oprema samega ploščkosuka, inženirske rešitve, design, uporabnost in predvsem podpora različnim regijam in zankovnim oznakam = CODE PAGE (mi smo CP1250 - Eastern Europe)... in tu je pač trenutno v pomanjkanju resne konkurence nekakšen kralj prav KISS.
Seveda to ni zaustavilo domačih zanesenjakov, da ne bi ustvarili podpore za različne ploščkosuke... o tem si lahko prebereš na specializiranih temah po proizvajalcih tega foruma... in če prebereš malce strani nazaj te teme, ter začetek... boš imel vse odgovore...
A ti kaj bereš... tale Forum ali ne? Odgovor na tvoje vprašanje je poslan neštetokrat, nazadnje z moje strani Olajuwon-u... s tem, da je tam tipkarska napaka in je 3rd genereation in ne 4rd...
Te GENERACIJE so tako zgrešen pristop forumov in revij, so le trije proizvajalci Video/AUdio chip-ov: SIgma Design, ESS in Mediatek...
Mediatek oz. Mtk se je pač pojavil na tržišču s svojim MTK1389_E serijo (_ različne oznake)... med zadnjimi in so mu tako pripeli 3rd generation...
Sigma Design seveda ne spi in je v novih KISS-ih uporabil novejše chip-e tega proizvajalca.
Vsak CHIP... oz. generacija, kot jim na Forumih rečejo ima svoje prednosti in slabosti...
Tako imaš tudi "Divx Certified" oznako za določene modele čipov (večina serije MTK1389_E)... in pri tem ne pozabi, da KISS-ovi čipi niso DivX certified... Kar pomeni, da je ta oznaka nekako brezveze... saj razliko naredi programska oprema samega ploščkosuka, inženirske rešitve, design, uporabnost in predvsem podpora različnim regijam in zankovnim oznakam = CODE PAGE (mi smo CP1250 - Eastern Europe)... in tu je pač trenutno v pomanjkanju resne konkurence nekakšen kralj prav KISS.
Seveda to ni zaustavilo domačih zanesenjakov, da ne bi ustvarili podpore za različne ploščkosuke... o tem si lahko prebereš na specializiranih temah po proizvajalcih tega foruma... in če prebereš malce strani nazaj te teme, ter začetek... boš imel vse odgovore...
@ AtaSrumf, Poldi112, Olajuwon...
Na vaša vprašanje je bilo odgovorjeno najmanj 50x... da ste ga postavili, je razlog v tem, da se niste nič potrudili in prebrali vsaj del te teme. Če bi to storili, bi imeli odgovor.
Plus, da je vprašanje kateri je najboljši vedno malce "debiloiden"... tako kot pri avtomobilih... Imaš pristaše firm... minimaliste, ki so zadovoljni z najcenejšo komponento, ki zagotavlja nujno potrebno podporo...
Odločamo se tako na podlagi različnih zahtev: nekatrim je to dejstvo, da predvaja DIvx/Xvid filme, drugim slovenski Divx podnapisi oz. slovenski meniji, tretjim velikost črk v podnapisih, četrtim oblika daljinca...
Najboljši Divx/Xvid-o player je tako ali tako PC... nadgradljiv z vsemi možnimi codec-i... in tako, če denar ni ovira kupite en Barebone PC... kateri OS boste naložili, se pa lahko spet pričkate na drugih temah tega forum-a.
Alternativa sta še Play Station, X-Box... vendar morate tu malce MOD-ati.. MOD-ification - beri vgraditi dodaten čip...
Tako je bolj preprost pristop, če je zadeva namenjena starejšim ali mlajšim osebam:
čim cenejši ploščkosuk... ki ima na tem ali kakšnem drugem slovanskem forumu vso podporo, ki jo vi potrebujete oz. zahtevate.
Marsikdo namreč ne kupi ničesar, ker želi centrirane podnapise in t.i. 3-tjo generacijo čipa... ker je to le Fortune 151... izbira ni velika.
Sam sem bolj fleksibilen in optimističen in trentuno uporabljam Yamado6600 in Yakumo DVD Master DX4... kateri od obeh je boljši oz. prednosti in slabosti, sem že detajlno razložil tule... in tule
Centrianje podnapisov je možno s Plug-inom DirectSub, ki ga je spisal podtalje... deluje tako na Yakumi, kot Yamadi...
Za ostale ploščkosuke, ki vas zanimajo poiščite forume in debate sami.
In ja... NA NASLEDNJE NEUMNO VPRAŠANJE, PRIČAKUJTE NEUMEN ODGOVOR... Vendar tudi v neumnem odgovoru, je bila resnica= če hočeš najbolji Divx Player, jih moraš imeti več hkrati oz. PC... in če denar ni problem... kaj počnete na Forumu... zapravljajte, zapravljajte
Na vaša vprašanje je bilo odgovorjeno najmanj 50x... da ste ga postavili, je razlog v tem, da se niste nič potrudili in prebrali vsaj del te teme. Če bi to storili, bi imeli odgovor.
Plus, da je vprašanje kateri je najboljši vedno malce "debiloiden"... tako kot pri avtomobilih... Imaš pristaše firm... minimaliste, ki so zadovoljni z najcenejšo komponento, ki zagotavlja nujno potrebno podporo...
Odločamo se tako na podlagi različnih zahtev: nekatrim je to dejstvo, da predvaja DIvx/Xvid filme, drugim slovenski Divx podnapisi oz. slovenski meniji, tretjim velikost črk v podnapisih, četrtim oblika daljinca...
Najboljši Divx/Xvid-o player je tako ali tako PC... nadgradljiv z vsemi možnimi codec-i... in tako, če denar ni ovira kupite en Barebone PC... kateri OS boste naložili, se pa lahko spet pričkate na drugih temah tega forum-a.
Alternativa sta še Play Station, X-Box... vendar morate tu malce MOD-ati.. MOD-ification - beri vgraditi dodaten čip...
Tako je bolj preprost pristop, če je zadeva namenjena starejšim ali mlajšim osebam:
čim cenejši ploščkosuk... ki ima na tem ali kakšnem drugem slovanskem forumu vso podporo, ki jo vi potrebujete oz. zahtevate.
Marsikdo namreč ne kupi ničesar, ker želi centrirane podnapise in t.i. 3-tjo generacijo čipa... ker je to le Fortune 151... izbira ni velika.
Sam sem bolj fleksibilen in optimističen in trentuno uporabljam Yamado6600 in Yakumo DVD Master DX4... kateri od obeh je boljši oz. prednosti in slabosti, sem že detajlno razložil tule... in tule
Centrianje podnapisov je možno s Plug-inom DirectSub, ki ga je spisal podtalje... deluje tako na Yakumi, kot Yamadi...
Za ostale ploščkosuke, ki vas zanimajo poiščite forume in debate sami.
In ja... NA NASLEDNJE NEUMNO VPRAŠANJE, PRIČAKUJTE NEUMEN ODGOVOR... Vendar tudi v neumnem odgovoru, je bila resnica= če hočeš najbolji Divx Player, jih moraš imeti več hkrati oz. PC... in če denar ni problem... kaj počnete na Forumu... zapravljajte, zapravljajte
Samo tako za informacijo. Jaz sem prebral precej (ne vse) tele razvlečene teme, ampak vseeno nisem našel odgovora, zato sem pa vprašal. V končni fazi sem se odločil za Philipsa 720 SA (moja prva izbira je bila Yamada 6600, ampak so doma prefini za kaj tako poceni ), samo je stvar s podnapisi precej bolj kritična kot je bilo razvidno iz tukaj prebranega. Zadeva je zelo izbirčna kaj predvaja in kaj ne, ampak vsaj meni se ne zdijo črke premajhne ali da potrebujejo neko ozadje ali obrobo, kar se je veliko folka pritoževalo, pa še centrirani so. Zdaj je samo fora da pogruntam kaj mu paše in pol nastavim točno take podnapise, saj se dajo dokaj enostavno pretvarjati. Šumniki so pa za zdaj kot kaže samo pobožna želja, aja pa reže kar je več od ??? (ne vem točne cifre) znakov.
Kar se pa slike tiče pa večino predvaja, edino enega mi ni, pa nekatere, recimo Trojo mi tako mal šteka (ne teče čist gladko) občasno, samo se da preživet.
Kar se pa slike tiče pa večino predvaja, edino enega mi ni, pa nekatere, recimo Trojo mi tako mal šteka (ne teče čist gladko) občasno, samo se da preživet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
moja prva izbira je bila Yamada 6600, ampak so doma prefini za kaj tako poceni
Če bi bili doma fini bi kupili DVD only player in kupovali originalne DVD filme.
Philips je v DivX Player sceni isto sranje tako kot ostali proizvajalci (Yamada, Yakumo, Elta, karkoli)
Fora DivX playerjev je da fukneš noter bilokateri DivX in ga predvaja, brez ponovnega snemanja CDjev, pretvarjanja filma, spreminjanja podnapisov.... Na trgu takšnega DivXPlayerja NI, četudi si pripravljen dat 100.000 SIT.
Glede šumnikov... poskusi nadgraditi na najnovejši firmware iz uradne strani, pretvorit podnapise iz Win 1250 encodinga v ISO-8859-2 encoding. Pol pa naloži podnapise v playerju in nekje izberi tapravi encoding(sej piše v navodilih zreven novega firmware-a. No tako je vsaj pri Philipsu DVP630).
Če bi bili doma fini bi kupili DVD only player in kupovali originalne DVD filme.
Philips je v DivX Player sceni isto sranje tako kot ostali proizvajalci (Yamada, Yakumo, Elta, karkoli)
Fora DivX playerjev je da fukneš noter bilokateri DivX in ga predvaja, brez ponovnega snemanja CDjev, pretvarjanja filma, spreminjanja podnapisov.... Na trgu takšnega DivXPlayerja NI, četudi si pripravljen dat 100.000 SIT.
Glede šumnikov... poskusi nadgraditi na najnovejši firmware iz uradne strani, pretvorit podnapise iz Win 1250 encodinga v ISO-8859-2 encoding. Pol pa naloži podnapise v playerju in nekje izberi tapravi encoding(sej piše v navodilih zreven novega firmware-a. No tako je vsaj pri Philipsu DVP630).
LP, Gregor GRE^
jenc ::
Kje bi lahko dobil firmware za philips dvp720 sa. Prej sem imel kiss dp-1000 pa sm ga prodal k nisem mogu gledat filmov kodirani z Qpel. Takih filmov mam pa kr neki.
OBVESTILO POTROŠNIKOM:
Spet lahko začnete kupovati Yakumo DVD Master DX4, ker se je našel "hack" za t.i. ver. C FirmWare... ki je delal preglavice novejšim lastnikom tega ploščkosuka... Sedaj je ponovno omogočeno, da nadgradite zadevico s podporo za slovenske Divx/Xvid podnapise in OSD menije... več o tem na podrobnejši temi tega foruma: Yakumo DVD Master DX4 ali yakumodx4.tvheaven.com
Podpora za omenjeni ploščkosuk na obeh navedenih linkih.
Spet lahko začnete kupovati Yakumo DVD Master DX4, ker se je našel "hack" za t.i. ver. C FirmWare... ki je delal preglavice novejšim lastnikom tega ploščkosuka... Sedaj je ponovno omogočeno, da nadgradite zadevico s podporo za slovenske Divx/Xvid podnapise in OSD menije... več o tem na podrobnejši temi tega foruma: Yakumo DVD Master DX4 ali yakumodx4.tvheaven.com
Podpora za omenjeni ploščkosuk na obeh navedenih linkih.
Zgodovina sprememb…
Izak ::
Kaj bi blo zdej za kupit. Yakumu al Yamado? Predvsem me zanima pdopora podnapisov. Mislim da bo Yamada to ne?
@ UFO
Vanjzemaljac, daj preberi no tale forumpreden blekneš vprašanje ... glej link na tej strani... moj post... 7 od vrha.
Vanjzemaljac, daj preberi no tale forumpreden blekneš vprašanje ... glej link na tej strani... moj post... 7 od vrha.
Damjan Jagar ::
Hmm... Šele zdaj opazil da Kiss DP-1000 nima izhoda za priključitev 5.1 zvočnega sistema. Potem je omejeno samo na priključitev na TV oz. stolp? Ali vseeno obstaja možnost priklučitve na 5.1?
http://jagar.si
blazko1 ::
Kiss DP-1000 ima 5.1 digitalni izhod (koaksialni in optični)
Verjetno pa ti misliš na 6x činč izhode, ki jih pa nažalost nima.(ima samo stereo)
Mogoče se jih da preko scart kabla ven potegnit.Nisem pa siguren...
Lp Blaž
Verjetno pa ti misliš na 6x činč izhode, ki jih pa nažalost nima.(ima samo stereo)
Mogoče se jih da preko scart kabla ven potegnit.Nisem pa siguren...
Lp Blaž
Blasko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blazko1 ()
Ima 5.1 digitalni izhod. Kaj to pomeni? Lahko priključim zvočnike? Samo jih verjetno ne bom izkoristil, ker ni sorrounda ampak stereo.
Hux ::
Jaz vam recem izogibajte se Philips 737 Divx komponent z velikim lokom. Vsi mate racunalnike verjento drugace nebi bli tukaj in je ceneje nabavit eno TVout karto kot pa Divx player in bo vedno vse 100% garantirano delalo. No zdaj ko jih dobis za pod 100 evrov mogoce ne vec hehe. Ampak moj Philips 737 me tak v glavo j.... da je kr hudo.
Philips 737:
1. Podnapis. Medna se do danes ni dobenga playera ki ma spodobne DVDlike podnapise. Redki podpirajo sumnike, fonti so ponavadi zelo mali in nevidni na svetlih podlagah.
2. CDji posneti nekdaj se zelo zelo neradi predvajajo. Vsaki 2gi zasteka sredi filma, kot Zvok zacne preskakovat, zvok zamuja. Previjat se neda ce je bil prehitro sneman.
3. Slika je kao plesniva vcasih. To se sicer da odpravit da vstopis in iztopis iz menija vendarle.
4. DVDji. Zadne cajte sem dobo ze 3DVdje ki je javo Philips da je neki error pa jih nisme mogo spravit vec v zagon ceprav so prej delali brezhibno. Cez kaki 3dni spet zacne delat ta DVD na istem playeru. Mogoce ze crkuje pocasi.
5. Vsake tolko cajta se najde film v napacnem codecu ki ga Player ne podpira. Kaj nareti v takem primeru.
Iz tega lahko samo predlagam da se izogibajte Philips 737 ce ze nujno hocete Divx predvajalnik. Vsaki drugi je vsej enako dober ce ne bolsi. Torej vsak drugi ne Philips.
Sploh pa nevem zakaj ne nardijo podnapise vecje in obrobljenje. Ali to negre v tistih 1Mb flash spomina al kaj.
Philips 737:
1. Podnapis. Medna se do danes ni dobenga playera ki ma spodobne DVDlike podnapise. Redki podpirajo sumnike, fonti so ponavadi zelo mali in nevidni na svetlih podlagah.
2. CDji posneti nekdaj se zelo zelo neradi predvajajo. Vsaki 2gi zasteka sredi filma, kot Zvok zacne preskakovat, zvok zamuja. Previjat se neda ce je bil prehitro sneman.
3. Slika je kao plesniva vcasih. To se sicer da odpravit da vstopis in iztopis iz menija vendarle.
4. DVDji. Zadne cajte sem dobo ze 3DVdje ki je javo Philips da je neki error pa jih nisme mogo spravit vec v zagon ceprav so prej delali brezhibno. Cez kaki 3dni spet zacne delat ta DVD na istem playeru. Mogoce ze crkuje pocasi.
5. Vsake tolko cajta se najde film v napacnem codecu ki ga Player ne podpira. Kaj nareti v takem primeru.
Iz tega lahko samo predlagam da se izogibajte Philips 737 ce ze nujno hocete Divx predvajalnik. Vsaki drugi je vsej enako dober ce ne bolsi. Torej vsak drugi ne Philips.
Sploh pa nevem zakaj ne nardijo podnapise vecje in obrobljenje. Ali to negre v tistih 1Mb flash spomina al kaj.
polde66 ::
oj HUX
probej sam eno foro nardit in sicer s čistilnim cd-jem spucej laser pa boš vidu če je kej boljš
LP Andrej
Mam philipsa 630/2 k naj bi bil po notranjsoti glih, pa mi vse dela čist ok razen kakzga xvid kodeca novejšga.
probej sam eno foro nardit in sicer s čistilnim cd-jem spucej laser pa boš vidu če je kej boljš
LP Andrej
Mam philipsa 630/2 k naj bi bil po notranjsoti glih, pa mi vse dela čist ok razen kakzga xvid kodeca novejšga.
polde
Enibadi glede mojega vprašanja z zvočniki? Malo se mi že mudi, ker grem jutri v nabavo playerja kot darilo.
Ti je že blazko1 odgovoril. Jaz nimam tega player-ja zato ne bom preveč pametoval, ampak po tem kar je blazko1 napisal ne bi smel biti problem priklopit 5.1 zvočnikov pod pogojem, da imajo digitalni (optični oz. koaksialni - samo ENA žica oz. optično vlakno) vhod, ali da imaš dodaten ojačevalec, ki ima tak vhod in potem izhod na več činčov (mislim, da je 3 dovolj - 3x2 (stereo) je 6 kanalov) na katere pol priklopiš zvočnike. Vsaj tako je pri računalniških 5.1 surround zvočnikih.
Pa še to. Če ima 5.1 izhod pol tudi podpira surround zvok. Dandanes ni več tako kot včasih, ko je bilo to nekaj posebenga. Zdaj ma to že vsak drek.
Pa še to. Če ima 5.1 izhod pol tudi podpira surround zvok. Dandanes ni več tako kot včasih, ko je bilo to nekaj posebenga. Zdaj ma to že vsak drek.
Hux ::
Cyber: Moj recimo Philips 737 tudi nima zato mam reciver vezan vmes pa zvocnike na reciver 5.1. Istocasno se nadomesca radijo pa stolp. Tak da na surond spilajo, effekti se cujejo odzadaj.
Dolby digita/dolby sorund
Ce mas samo stereo se bo pac culo v vseh zvocnikih enako. Samo ne verjamem da ne podpira tega.
Dolby digita/dolby sorund
Ce mas samo stereo se bo pac culo v vseh zvocnikih enako. Samo ne verjamem da ne podpira tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
EvilPower ::
@ AtaStrumf
Tele novejsi filmi stekajo zato, ker so fantje ki razvijajo xvid po defaultu uklopil packed bitstream. Seveda stvar ni standardna ampak je se en work-around hack za AVI kontejner. Stvar so uklopil zato, ker vecina ljudi, ki malo obdeluje .avi datoteke recimo z VirtualDubModom, skoci v luft ko mu ta javi neko opozorilo. Problem se pojavi da ce napredujes za 1 frejm se zmeraj kaze isti frejm (ker mu filter ne pusti brati enega frejma naprej, a je ta potreben za obdelavo (B-Vop >1 (b-frames)). To so resili tako da so doloceni frejmi skupaj. Ker je stvar resena na encoder nivoju so seveda problemi na komponentah takoj tu.
Ce bos uporabil MPEG4modifier , ki ga je visje v postu omenil ze uporabnik krneki, in bos odkljukal Unpack pri Packed bitstream, ter to datoteko nato zapekel in pogledal na komponenti, bi morala delovati brez zatikanja!
Sam pa sem opazil da podnapise, ki jih zaradi prevrtavanja noce pokazati, ce pa nastimas takoj na zacetku, previjes do konca nazaj in pustis da igra potem prikazuje normalno. To se dogaja samo pri filmih z 23.975fps. Po dolocenem casu pa tako ali tako vsi izginejo. Imam pa Philips LX8300.
Lp,
Evil
Tele novejsi filmi stekajo zato, ker so fantje ki razvijajo xvid po defaultu uklopil packed bitstream. Seveda stvar ni standardna ampak je se en work-around hack za AVI kontejner. Stvar so uklopil zato, ker vecina ljudi, ki malo obdeluje .avi datoteke recimo z VirtualDubModom, skoci v luft ko mu ta javi neko opozorilo. Problem se pojavi da ce napredujes za 1 frejm se zmeraj kaze isti frejm (ker mu filter ne pusti brati enega frejma naprej, a je ta potreben za obdelavo (B-Vop >1 (b-frames)). To so resili tako da so doloceni frejmi skupaj. Ker je stvar resena na encoder nivoju so seveda problemi na komponentah takoj tu.
Ce bos uporabil MPEG4modifier , ki ga je visje v postu omenil ze uporabnik krneki, in bos odkljukal Unpack pri Packed bitstream, ter to datoteko nato zapekel in pogledal na komponenti, bi morala delovati brez zatikanja!
Sam pa sem opazil da podnapise, ki jih zaradi prevrtavanja noce pokazati, ce pa nastimas takoj na zacetku, previjes do konca nazaj in pustis da igra potem prikazuje normalno. To se dogaja samo pri filmih z 23.975fps. Po dolocenem casu pa tako ali tako vsi izginejo. Imam pa Philips LX8300.
Lp,
Evil
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EvilPower ()
OK hvala bom poskusil, ampak tole, da podnapisi itak čez nekaj časa izginejo,... A j to še kdo opazil in če na katerem philipsu?
Pred tremi dnevi sem nabavil Kiss DP-1000. Player je bil kupljen za starše zato sem iskal player z dobro podporo podnapisem.
Po treh dneh (vrtel cca 15-20 CDjev) lahko povem tole:
- Motila me je zelo močna modra luč na gumbih pri displayu, ki pa se na srečo da ugasniti ali pa samo znižati svetilnost
- Majhni podnapisi, rešeno z modificiranim FW (povečalo podnapise, dodalo šumnike in odebelilo pisavo - bold)
- Audio CD predvaja BP, MP3 moram še stestirati
- XviD in Divx predvaja normalno, problem je le zvok pri DivX 3.11. Zvok se namreč predvaja le na zvočnikih s TVja (preko scarta) ne pa tudi na 5.1 zvočnem sistemu. Na srečo imam teh filmov zelo malo.
- Fotografije predvaja BP, možnost slide-showa.
Oglasim se spet ko stestiram več zadev.
Po treh dneh (vrtel cca 15-20 CDjev) lahko povem tole:
- Motila me je zelo močna modra luč na gumbih pri displayu, ki pa se na srečo da ugasniti ali pa samo znižati svetilnost
- Majhni podnapisi, rešeno z modificiranim FW (povečalo podnapise, dodalo šumnike in odebelilo pisavo - bold)
- Audio CD predvaja BP, MP3 moram še stestirati
- XviD in Divx predvaja normalno, problem je le zvok pri DivX 3.11. Zvok se namreč predvaja le na zvočnikih s TVja (preko scarta) ne pa tudi na 5.1 zvočnem sistemu. Na srečo imam teh filmov zelo malo.
- Fotografije predvaja BP, možnost slide-showa.
Oglasim se spet ko stestiram več zadev.
Aleks ::
@ Cyb3r
Kako se ugasne modre luči na gumbih ob dysplayu???
Kako se ugasne modre luči na gumbih ob dysplayu???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aleks ()
@Aleks
Odgovor najdeš na peti strani navodil. V stanju pripravljenosti (logo Kiss) klikneš na Setup -> ostale nastavitve in tam imaš za spreminjati svetilnost gumbov (max, normal, min, off).
@Caqka
Omenjeno tudi v temi o Kissu (sploh nisem opazil da obstaja).
Odgovor najdeš na peti strani navodil. V stanju pripravljenosti (logo Kiss) klikneš na Setup -> ostale nastavitve in tam imaš za spreminjati svetilnost gumbov (max, normal, min, off).
@Caqka
Omenjeno tudi v temi o Kissu (sploh nisem opazil da obstaja).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Zvok in slika | 58312 (14413) | darexx |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24887 (9501) | bizi72 |
» | [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)Oddelek: Zvok in slika | 24681 (5179) | JanezC |
» | [divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 22747 (10556) | timzl |
⊘ | [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?Oddelek: Zvok in slika | 31449 (14702) | Stepni Volk |