Forum » Zvok in slika » [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave
[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave
Hammer ::
Vzemi YAKUMO DVD MASTER DX4.
Dobiš jo v Chip Trade d.o.o. Mb
cena cc 20.500,00sit
Komentar od uporabnika tega predvajalnika:
Nova mašina YAKUMO DVD MASTER DX4:
Na kratko Mediatek 1389DE ,Firmware nadgardljiv,podpora za podnapise in delajo(Isto kot na Yamadi).
Jo imam zadovoljen,ni diska da ga nebi predvjal,aha pa za mene zelo pomembno:
Je zelo tih in ne zaganja CD-jev.
Dobiš jo v Chip Trade d.o.o. Mb
cena cc 20.500,00sit
Komentar od uporabnika tega predvajalnika:
Nova mašina YAKUMO DVD MASTER DX4:
Na kratko Mediatek 1389DE ,Firmware nadgardljiv,podpora za podnapise in delajo(Isto kot na Yamadi).
Jo imam zadovoljen,ni diska da ga nebi predvjal,aha pa za mene zelo pomembno:
Je zelo tih in ne zaganja CD-jev.
Tilen ::
Evo mene iz shopa, zelo jezen, ker nisem kupil nic. Bil sem premalo poducen o zadevi .
Pridem v Chip Trade kjer najdem omenjeno komponento (hotel sem kupiti samo komponento) in ko jo ze mati skoraj placa povprasam se za zvocnike. Tip mi odgovori, da najcenejse zvocnike ki jih dobim tukaj zraven stanejo 100k in mamo stisne, ker rabim se nek ojacevalec in to ce hocem sploh poslusat 5.1 DD. Dobro, poklepetama o zadevi in se skupaj odlocimo, da bi bilo bolje ce gremo se malo pogledat.
V naslednji trgovini sem se zagledal v Philips LX3900SA kateri so mi bili vsec vendar jih vseeno nismo kupili. Na skatli pise da podpira divx 3.1 4.x 5.x ... in ostale standarde. Ima kdo izkuasnje z omenjeno komponento? Stane 80k sit (AkCiJa) drugace 94.000.
Se nekaj specifikacij :
Philips Home Theatre Kit with SACD Playback Multi-channel Super Audio CD playback Conical Dome tweeters Plays DVD’s, CD’s, CD-R, CD-RW, MP3 CD discs, Picture CD’s, VCD & S-VCD DivX (MPEG-4) 3.11/4.x/5.x compatible (upgradeable via the internet) 300 Watts RMS total power output 6 channel full digital Class D™ amplifier Dolby Digital, DTS & Dolby Pro Logic II FM / MW radio with 20 Presets RDS – station name identifier 192KH.z, 24 Bit Audio Dac RGB on scart Digital coaxial input Analogue & digital audio output S-video output Easy fit™ colour coded speaker connections Remote Control
Zelo bi bil hvalezenl, ce bi mi kdo lahko priporocil "kompletek" (DVD komponenta+zvocniki) s podporo divx do 80k sit.
lp,
Tilen
Pridem v Chip Trade kjer najdem omenjeno komponento (hotel sem kupiti samo komponento) in ko jo ze mati skoraj placa povprasam se za zvocnike. Tip mi odgovori, da najcenejse zvocnike ki jih dobim tukaj zraven stanejo 100k in mamo stisne, ker rabim se nek ojacevalec in to ce hocem sploh poslusat 5.1 DD. Dobro, poklepetama o zadevi in se skupaj odlocimo, da bi bilo bolje ce gremo se malo pogledat.
V naslednji trgovini sem se zagledal v Philips LX3900SA kateri so mi bili vsec vendar jih vseeno nismo kupili. Na skatli pise da podpira divx 3.1 4.x 5.x ... in ostale standarde. Ima kdo izkuasnje z omenjeno komponento? Stane 80k sit (AkCiJa) drugace 94.000.
Se nekaj specifikacij :
Philips Home Theatre Kit with SACD Playback Multi-channel Super Audio CD playback Conical Dome tweeters Plays DVD’s, CD’s, CD-R, CD-RW, MP3 CD discs, Picture CD’s, VCD & S-VCD DivX (MPEG-4) 3.11/4.x/5.x compatible (upgradeable via the internet) 300 Watts RMS total power output 6 channel full digital Class D™ amplifier Dolby Digital, DTS & Dolby Pro Logic II FM / MW radio with 20 Presets RDS – station name identifier 192KH.z, 24 Bit Audio Dac RGB on scart Digital coaxial input Analogue & digital audio output S-video output Easy fit™ colour coded speaker connections Remote Control
Zelo bi bil hvalezenl, ce bi mi kdo lahko priporocil "kompletek" (DVD komponenta+zvocniki) s podporo divx do 80k sit.
lp,
Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
joze ::
Kupi yamado za 28 jurjev(predvajalnik z 5.1 izhodom+ zvočniki), če ti zvočniki ne bodo všeč, pa jih prodaj za 5 jurjev in si kupi kake druge.Za ostal denar pa pejd na morje.
Denarja itk ne dobim pa ce kupim za 30 al za 80k kr mati placa s plastiko. Tako da si mi bol slabo pomagal. Lahko je tebi rect ene druge kupi, meni ko sem laik druge izbrat .. hm? Glede na to kar mi je prodajalec v Chip Trade rekel ...
Frame ::
@Tilen
Torej vem kaj ti je tip v Chip Tradeu predlagal,ker je moj kolega vzel player pa zvočnike tam.Ampak moraš vedeti da so to Logitech Z-680 THX!!!
V glavnem kolega ma Yakumota pa te zvočnike ker majo svoj dekorder za DD,5.1,DTS,ProLogic II...,majo taki cool plavi displej ,pa pilota,pa zgledajo totalno dobro,woofer je pa tak totalna bomba..
No tipu to tak igra da se lahko sistemi od 200k do 300k gladko skrijejo!!
Obrne knof do(pazi zdaj) 50% pa hoče sobo podret!!!Sosedi ga bodo tak zakurli
Če maš možnost zbrat tolko denarja vzemi to kombinacijo ne bo ti žal,one ostale stvari
z zvočniki ala Yamada,Philips so kot da bi primerjal Space shutle z trabantom
Frame
Torej vem kaj ti je tip v Chip Tradeu predlagal,ker je moj kolega vzel player pa zvočnike tam.Ampak moraš vedeti da so to Logitech Z-680 THX!!!
V glavnem kolega ma Yakumota pa te zvočnike ker majo svoj dekorder za DD,5.1,DTS,ProLogic II...,majo taki cool plavi displej ,pa pilota,pa zgledajo totalno dobro,woofer je pa tak totalna bomba..
No tipu to tak igra da se lahko sistemi od 200k do 300k gladko skrijejo!!
Obrne knof do(pazi zdaj) 50% pa hoče sobo podret!!!Sosedi ga bodo tak zakurli
Če maš možnost zbrat tolko denarja vzemi to kombinacijo ne bo ti žal,one ostale stvari
z zvočniki ala Yamada,Philips so kot da bi primerjal Space shutle z trabantom
Frame
No če ni tvoj denar potem kupi kar je pač najbolše za 80 jurjev, jaz ti svetujem yamado, ker sem z njo dokaj zadovoljen in ima že 5.1 izhod, tako da rabiš samo še zvočnike, za katere imaš na voljo 50 jurjev in ni hudič da ne boš dobil dokaj dobrih zvočnikov za ta denar.LAhko da je kakšen predvajalnik tudi boljši, vendar se mi po izkušnjah uporabnikov zdi da je vse nekako isto, cene pa so tudi do 30 jurje različne.
Skoda da nisi postal prej ;) .
Kupil sem omenjenega Philipsa, bom porocal kako se obnese zvecer ko pogledam kak film.
lp,
Tilen
Kupil sem omenjenega Philipsa, bom porocal kako se obnese zvecer ko pogledam kak film.
lp,
Tilen
@Tilen
Hja kaj češ!!1
Ampak zdaj sem šel na oni link za phillips,kaj ta stvar ne podpira MP3?
Frame
Hja kaj češ!!1
Frame
CaqKa ::
najprej praviš za philipsa: Stane 80k sit (AkCiJa) drugace 94.000.
kasneje pa dalje:
em? sej pa te kolkor je meni znano ima ta philips še zvočnike zraven.. ceneje prideš edino z yamado v kompletu skozi..
aja.. naslednjič ne bodi pameten in slepo verjami samo enemu trgovcu... če si laik se prepričaj pri večih ter si na koncu sam svoje mnenje ustvari..
kasneje pa dalje:
em? sej pa te kolkor je meni znano ima ta philips še zvočnike zraven.. ceneje prideš edino z yamado v kompletu skozi..
aja.. naslednjič ne bodi pameten in slepo verjami samo enemu trgovcu... če si laik se prepričaj pri večih ter si na koncu sam svoje mnenje ustvari..
Oprosti ce te teh 10k tok moti pac okviru te cene sem mislil.
Vpraseval sem za druge alternative ce nebi vzel tega, kar sem vzel.
Sem ravnokar probal Mp3 in spila vse lepo vljucno z divx. Kasneje pa grem se po DVD, ker videoteka se ni bila prej odprta.
Sem delal tocno to, kaj sem zgresil?
Ima, ima, glede cene pa sem ti povedal kako je. Tudi ce bi vzel kaj za 60k meni nic denarja ne ostane tko da...
Zaenkrat sem zadovoljen, bom videl kako bo s podnapisi in tem. Mp3, divx Audio CD (to kar sem do zdaj lahko probal) deluje odlicno. Edino kar me malo moti je to, da je vse skupaj malo premalo glasno ce hocem malo navit kaksno glasbo (mogoce prevec razvajen).Navsezadnbje je to le hisni kino ne pa kak drag stolp. Drugace pa za gledanje normalnega filma cisto OK.
lp,
Tilen
Vpraseval sem za druge alternative ce nebi vzel tega, kar sem vzel.
Sem ravnokar probal Mp3 in spila vse lepo vljucno z divx. Kasneje pa grem se po DVD, ker videoteka se ni bila prej odprta.
Sem delal tocno to, kaj sem zgresil?
Ima, ima, glede cene pa sem ti povedal kako je. Tudi ce bi vzel kaj za 60k meni nic denarja ne ostane tko da...
Zaenkrat sem zadovoljen, bom videl kako bo s podnapisi in tem. Mp3, divx Audio CD (to kar sem do zdaj lahko probal) deluje odlicno. Edino kar me malo moti je to, da je vse skupaj malo premalo glasno ce hocem malo navit kaksno glasbo (mogoce prevec razvajen).Navsezadnbje je to le hisni kino ne pa kak drag stolp. Drugace pa za gledanje normalnega filma cisto OK.
lp,
Tilen
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
matk ::
Mene zanima tale YAKUMO DVD MASTER DX4.
A firmware lahko uporabiš kar od Yamade? Kakšni so izhodi za zvočnike oziroma kakšne zvočnike (bolj cheap varianta) priporočate? A se splača ta player, da en bi ves čas imel kake probleme z njim?
Hvala
A firmware lahko uporabiš kar od Yamade? Kakšni so izhodi za zvočnike oziroma kakšne zvočnike (bolj cheap varianta) priporočate? A se splača ta player, da en bi ves čas imel kake probleme z njim?
Hvala
Netrunner ::
.. Sem pred nakupom enga DIVX predvajalnika ... sem rebral enih 10 strani tega foruma in nisem prišel do kakšneka konkretnega zaključka ker je vse razmetano .... do sedaj me najbolj zanima tista elta 8883 in yamada .... samo eni posti mi dvignejo moralo drugi ne ... kot da vsak player dela vsakemu drugače čeprav je iste znamke ....
kaj kupiti .. nimam blage veze....
Zanima me če mogoče kdo pozna neko foro .. kak je že .. PINACLE SHOWVIEW ali nekaj podobnega ... naj bi bila komponenta povezana z računalom ... baje ti skenira disk in nato preko žize ali prek nevem česa pošlje do komponente ... na kratko en univerzalen player ki pa bere direkt iz računala dol .... ima dalinjca, scart prikključek in kar imajo ostale DVD DIVX komponente .... pozna kdo to ... kolk je cena ?
sem videl by the way reklamo v big bangu ... sam prodajalc mi je reku da samo reklamirajo in ne prodajajo ?? nič mi ni znal povedat o tem ... ???
zna kdo pomagat ??
kaj kupiti .. nimam blage veze....
Zanima me če mogoče kdo pozna neko foro .. kak je že .. PINACLE SHOWVIEW ali nekaj podobnega ... naj bi bila komponenta povezana z računalom ... baje ti skenira disk in nato preko žize ali prek nevem česa pošlje do komponente ... na kratko en univerzalen player ki pa bere direkt iz računala dol .... ima dalinjca, scart prikključek in kar imajo ostale DVD DIVX komponente .... pozna kdo to ... kolk je cena ?
sem videl by the way reklamo v big bangu ... sam prodajalc mi je reku da samo reklamirajo in ne prodajajo ?? nič mi ni znal povedat o tem ... ???
zna kdo pomagat ??
kvadugaja1 ::
Kar se tiče Pinnacle ShowCenter si poglej pri ponudniku Zak d.o.o. (opis, cena)
Direktni link:
Direktni link:
http://www.zak.si/rac/index.php/zak/con...
babylon9 ::
moderatorje je lahko sram, da tole temo ne morjo bolj poenostavit,
33 strani se vlece ko cefuzer ..
33 strani se vlece ko cefuzer ..
pivmik ::
Zame take stvari kot je Pinnacle ShowCenter niso dobre.
DivX predvajalnik mora biti samostojna komponenta v katero vržeš kakršenkoli CD ali DVD in gledaš film, as simple as that.
DivX predvajalnik mora biti samostojna komponenta v katero vržeš kakršenkoli CD ali DVD in gledaš film, as simple as that.
LP, Gregor GRE^
cd ::
Zdravo vse.Sej sem kar precej brskal po forumu pa se tud ne znajdem,to pa zato ker o teh zadevah nimam ne vem kaj pojma.Verjetno da je odgovor na moje vprašanje nekje napisan sam ne vem kod.
Imam Yamado moram reč cool player ni kej sam zvočnike še nisem pogruntal da bi zadnji delali malo glasneje.Res da zvok ni ne vem kaj sam brezeveze se mi zdi investirat več kot je zadovoljivo zame.
Problem je v podnapisih.Te stvari pa mi niso čist jasne.Kolikor vem da Yamada bere podnapise v SRT obliki.Ok če sem dobil na netu kakšen podnapis v SUB obliki sem uporabil DIRECT SUB program in jih konvektiral v SRT naložil film in preveril v Direct Subu če se vse ujema.Več kot to ne znam.Če bi kaj prehitevalo oz.zaostajalo... se znanje ustavi.
Dobil sem podnapis za My boss daughter.In kjerkoli ga vlečem dol je v SRT obliki.In zdej ne vem če sem prav delal .Dal sem ga v Direct Sub da bi ga Kovektiral oz.preveril če z filmom deluje kot je treba.Direct sub mi izjavi da podnapis ni v SRT obliki ??!!In ko naložim podnapis in film mi podnapisov sploh ne kaže pri filmu.Probal sem tudi na Yamadi podnapisov ni bilo.Uredil sem tudi ime podnapisa da je bil isti kot ime filma kot vedno.Ni mi jasno zakaj ne funkcionira.
Zgleda da podnapis ni v SRt obliki ali kako ne vem.Če pa v BSP playerju probaš pa itak vse podnapise pokaže tko da tam ne morem preverit ali bo delalo na Yamadi.Probal sem tudi nekaj z SUB TITLE WORK SHOPOM pa tud ni blo sreče.Ali je vedno potrebno konvektirati podnapise tudi če so že v SRT obliki za predvajanje na Yamadi?Pa tam Direct Subu sem videl tool Yamada zakaj se ta uporablja?
uff sem velik napisal upam da bom prišel do odgovora zato ker se s tem že mučim kar dolgo časa.
Imam Yamado moram reč cool player ni kej sam zvočnike še nisem pogruntal da bi zadnji delali malo glasneje.Res da zvok ni ne vem kaj sam brezeveze se mi zdi investirat več kot je zadovoljivo zame.
Problem je v podnapisih.Te stvari pa mi niso čist jasne.Kolikor vem da Yamada bere podnapise v SRT obliki.Ok če sem dobil na netu kakšen podnapis v SUB obliki sem uporabil DIRECT SUB program in jih konvektiral v SRT naložil film in preveril v Direct Subu če se vse ujema.Več kot to ne znam.Če bi kaj prehitevalo oz.zaostajalo... se znanje ustavi.
Dobil sem podnapis za My boss daughter.In kjerkoli ga vlečem dol je v SRT obliki.In zdej ne vem če sem prav delal .Dal sem ga v Direct Sub da bi ga Kovektiral oz.preveril če z filmom deluje kot je treba.Direct sub mi izjavi da podnapis ni v SRT obliki ??!!In ko naložim podnapis in film mi podnapisov sploh ne kaže pri filmu.Probal sem tudi na Yamadi podnapisov ni bilo.Uredil sem tudi ime podnapisa da je bil isti kot ime filma kot vedno.Ni mi jasno zakaj ne funkcionira.
Zgleda da podnapis ni v SRt obliki ali kako ne vem.Če pa v BSP playerju probaš pa itak vse podnapise pokaže tko da tam ne morem preverit ali bo delalo na Yamadi.Probal sem tudi nekaj z SUB TITLE WORK SHOPOM pa tud ni blo sreče.Ali je vedno potrebno konvektirati podnapise tudi če so že v SRT obliki za predvajanje na Yamadi?Pa tam Direct Subu sem videl tool Yamada zakaj se ta uporablja?
uff sem velik napisal upam da bom prišel do odgovora zato ker se s tem že mučim kar dolgo časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cd ()
Eh .. nekdo je omenil da je že čas ko se splača kupiti DIVX predvajalnik oz. da so že dovolj dobro razviti .... sam mislim da ni tako ker vsakemu nekaj manjka
Mislim .....imam en kup DVDjev posnetih z DIVXi in podnapisi različnih imen in končnic .... zdaj če hočem to predvajat na bilokakšnem DIVX predvajalniku bi si moral presneti vse na novo .. hvala lepa ... Nevem zakaj vsi zahtevajo da se podnapis kliče kot film ... to je velik minus !! .. potem še ti režejo podnapise če so predolgi .... ipd .... pa še to .. vsak player moraš nadgradit s firmware .... hvala lepa da bom iskal po nekih čeških, ruskih in nevem kakih serverjih samo zato da bo delalo podnapise dokaj zadovoljivo ....
Če gledaš filme brez podnapisev potem se kar splača kupit drugače ne ..... res pa je da DIVX playerji so cenovno isto stanejo kot DVD playerji tako da če že nameravaš dati denar za DVD player kupiš DIVX ... kvečjemo pridobiš .. zgubiti nimaš kaj ... vsaj mislim da ne .... razen če predvajajo DVDje slabše kot obični DVD predvajalniki .... to pa nevem ma sem slišal neki podobnega ...
No ... na Jokerjevem forumu sem postavil ankico ... tolk za videt kaj večina misli .. obiščite in dajte svoj oglas na http://www.joker.si/mnenjalnik/viewtopi... ... se da kaj takega izvesti tle na slo-techu ?? ....
Nekaj moram kupiti ... MA NIMAM BLAGE VEZE KAJ .... na blef mislim da bom vzel ali yamado ali elto .... kar bo bo .... čeprav resno razmišljam o nakupu računalnika ki bi mi služil kot DIVX player.
Aja oni PINACLE SHOWVIEW res ni tisto kar sem mislim da je ... predrag je ... pa še piše da ti nekaj pretvarja v zapis da ti potem prepozna al nevem kaj ....
Mislim .....imam en kup DVDjev posnetih z DIVXi in podnapisi različnih imen in končnic .... zdaj če hočem to predvajat na bilokakšnem DIVX predvajalniku bi si moral presneti vse na novo .. hvala lepa ... Nevem zakaj vsi zahtevajo da se podnapis kliče kot film ... to je velik minus !! .. potem še ti režejo podnapise če so predolgi .... ipd .... pa še to .. vsak player moraš nadgradit s firmware .... hvala lepa da bom iskal po nekih čeških, ruskih in nevem kakih serverjih samo zato da bo delalo podnapise dokaj zadovoljivo ....
Če gledaš filme brez podnapisev potem se kar splača kupit drugače ne ..... res pa je da DIVX playerji so cenovno isto stanejo kot DVD playerji tako da če že nameravaš dati denar za DVD player kupiš DIVX ... kvečjemo pridobiš .. zgubiti nimaš kaj ... vsaj mislim da ne .... razen če predvajajo DVDje slabše kot obični DVD predvajalniki .... to pa nevem ma sem slišal neki podobnega ...
No ... na Jokerjevem forumu sem postavil ankico ... tolk za videt kaj večina misli .. obiščite in dajte svoj oglas na http://www.joker.si/mnenjalnik/viewtopi... ... se da kaj takega izvesti tle na slo-techu ?? ....
Nekaj moram kupiti ... MA NIMAM BLAGE VEZE KAJ .... na blef mislim da bom vzel ali yamado ali elto .... kar bo bo .... čeprav resno razmišljam o nakupu računalnika ki bi mi služil kot DIVX player.
Aja oni PINACLE SHOWVIEW res ni tisto kar sem mislim da je ... predrag je ... pa še piše da ti nekaj pretvarja v zapis da ti potem prepozna al nevem kaj ....
Pain:
To so praktično moje besede in moje mišljenje od DivX player-jih.
Se popolnoma strinjam z vsen kar si napisal, iste stvari sem jaz že nekajkrat poudaril v tej temi(in tudi po drugih forumih).
Morda bo Philips najboljši nakup, ker je pač bolj priznana blagovna znamka. Jaz osebno bi raje počakal na novo generacijo playerjev ali na nov DOBER firmware.
To so praktično moje besede in moje mišljenje od DivX player-jih.
Se popolnoma strinjam z vsen kar si napisal, iste stvari sem jaz že nekajkrat poudaril v tej temi(in tudi po drugih forumih).
Morda bo Philips najboljši nakup, ker je pač bolj priznana blagovna znamka. Jaz osebno bi raje počakal na novo generacijo playerjev ali na nov DOBER firmware.
LP, Gregor GRE^
Jaz imam Philips LX3900SA ki sem ga v Akciji(80.000 sit) kupil v enem Merkurju ki je zalozen tudi s HI-FI opremo in do zdaj se nisem mel z nobeno od omenjenih tezav problemov. Tudi brez novega firmware-a dela vse BP. Sem cekiral in novega FW za ta predvajalnik sploh ni. Enostavno povedano, mene samega je presenetil. VSe dela tako kot mora.
__Peter__ ::
VPRAŠANJE Za Framea, Hammerja in ostale lastnike YAKUMO DVD MASTER DX4
Kakšne audio priključke ima ta player odzadaj, nikjer na netu ne najdem slike:
ali ima samo 1x chinch (L+R)
ali ima 3x chinch (sub,center, L+D front, L+d rear)
ali ima mogoče AC-3 izhod (9pinski oz 3x banana 3,5)
Sam imam namreč zvočnike Genius Home Theather 5.1 ki ima tako možnost priključkov (glej sliko):
Če ima slučajno samo stereo činč in ne 3 činčni priključek ali AC3in če jaz to priklopim na zvočnike 2-CH mi bo igralo Sorround ali samo stereo na vseh zvočnikih???
Prosim za mnjenja, ker cena je res ugodna 16 380sit!
Kakšne audio priključke ima ta player odzadaj, nikjer na netu ne najdem slike:
ali ima samo 1x chinch (L+R)
ali ima 3x chinch (sub,center, L+D front, L+d rear)
ali ima mogoče AC-3 izhod (9pinski oz 3x banana 3,5)
Sam imam namreč zvočnike Genius Home Theather 5.1 ki ima tako možnost priključkov (glej sliko):
Če ima slučajno samo stereo činč in ne 3 činčni priključek ali AC3in če jaz to priklopim na zvočnike 2-CH mi bo igralo Sorround ali samo stereo na vseh zvočnikih???
Prosim za mnjenja, ker cena je res ugodna 16 380sit!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Peter__ ()
@Peter
Torej od zadaj imaš naslednje kar se tiče zvoka:
2xchinch-stero priključek
1xchonch(Coaxial digital)
Torej na 2x chinch ti bodo verjetno igrali vsi zvočniki ampak žal ne 5.1,dd..
Zdaj vidim da ima stvar tisti čudni 5.1 priklop,si dobil mogoče zraven kakšen adapter?
Ali pa če obstaja kakšen adapter potem priklopiš zadevo na Coax digital pa si na konju !
Hm ali ima ta stvar svoj dekorder za 5.1,dts..?
Aha pa še nekaj kje si dobil takšno ceno!!!!
Frame
Torej od zadaj imaš naslednje kar se tiče zvoka:
2xchinch-stero priključek
1xchonch(Coaxial digital)
Torej na 2x chinch ti bodo verjetno igrali vsi zvočniki ampak žal ne 5.1,dd..
Zdaj vidim da ima stvar tisti čudni 5.1 priklop,si dobil mogoče zraven kakšen adapter?
Ali pa če obstaja kakšen adapter potem priklopiš zadevo na Coax digital pa si na konju !
Hm ali ima ta stvar svoj dekorder za 5.1,dts..?
Aha pa še nekaj kje si dobil takšno ceno!!!!
Frame
Ko sem si ogledoval elto 8883 sem zasledil da ima DTS dekoder ... kaj to je mišljeno da bere DTS ali ga tudi dekodira ?? .. pač na vseh playerjih piše DTS sam potem moraš še imati dekoder v ojačevalcu .... ga ima elta že vgrajenega mogoče ?
__Peter__ ::
Ja se problem je v tem da ti zvočniki-ojačevalec verjetno nimajo nobenega dekoderja- zato so pa možnosti priključkov take-raznolike.Sm gledu elta 8883 pa ma izhode posebej 5.1 (2xfront, 2xsorround,center, sub) tako da preko elta bi pa moglo analogno sorround špilat če že ne divx-e vsaj dvdje. Kr pri playerju yakumi piše 5.1 inegrated, ac-3 dekoder sam jst tega priključit ne morm potem kr jst rabim vsak kanal posebej vn dobit...
Zraven pa sm dobu samo za AC 3 9 pinskega ki gre v 3x mala banana 3,5 (kot npr mikrofon)-spet sub,cent...
aja taka cena je pa na bolhi PC DOM...
Zraven pa sm dobu samo za AC 3 9 pinskega ki gre v 3x mala banana 3,5 (kot npr mikrofon)-spet sub,cent...
aja taka cena je pa na bolhi PC DOM...
kolikor jaz vem nima _nobeden_ od teh cheap predvajalnik dts dekoderja.. vsi le po digitalni povezavi pošljejo naprej dts.. vsaj pri večini je tako.
moj player kot že nekje zgoraj povedano tudi IMA dts logotip.. pod katerim pa v malem tisku piše "digital out".
licenčnine za dts so pač drage in si jih vsak ne privošči.. ker tudi filmi niso v dtsu ampak jih je velika večina v pcmu ali pa ac3ju...
moj player kot že nekje zgoraj povedano tudi IMA dts logotip.. pod katerim pa v malem tisku piše "digital out".
licenčnine za dts so pač drage in si jih vsak ne privošči.. ker tudi filmi niso v dtsu ampak jih je velika večina v pcmu ali pa ac3ju...
pa NE trdim da ga kater player nima (dts dekoderja) le povdarjam da je zelo MALO VERJETNO da ga ima. od cheap playrjev seveda.
uka1 ::
Imam eno vprašanje, če mi lahko kdo pomaga? Pred nakupom hišnega kina PHILIPS LX 3900,
sem se malo pozanimal na netu in zvedel da morajo biti imena datotek filma in podnapisov enaka in najbolje v MicroDVD formatu .sub. itd. Pred nakupom sem naredil en CD-RW za probo v trgovini. Podnapise sem spremenil z Subtitle workshop 2.51 v MicroDVD format brez da bi kaj preverjal ujemanje z filmom (nastavljeno je bilo vse na 25 FPS) zapečem grem v trgovino probam in dela povrhu pa se še ujamejo. Zdaj pa se ukvarjam zdrugi filmi in mi nikakor ne rata da bi se podnapisi ujeli zmerom prehitevajo. Imam filme z 23,976 FPS
(prejšen film pa je imel 29,97 FPS). V Subtitle workshopu se podnapisi ujamejo z filmom zapečem probam na DivXu pa prehitevajo. Rad bi zvedel kaj je treba narediti?
Hvala že vnaprej!
sem se malo pozanimal na netu in zvedel da morajo biti imena datotek filma in podnapisov enaka in najbolje v MicroDVD formatu .sub. itd. Pred nakupom sem naredil en CD-RW za probo v trgovini. Podnapise sem spremenil z Subtitle workshop 2.51 v MicroDVD format brez da bi kaj preverjal ujemanje z filmom (nastavljeno je bilo vse na 25 FPS) zapečem grem v trgovino probam in dela povrhu pa se še ujamejo. Zdaj pa se ukvarjam zdrugi filmi in mi nikakor ne rata da bi se podnapisi ujeli zmerom prehitevajo. Imam filme z 23,976 FPS
(prejšen film pa je imel 29,97 FPS). V Subtitle workshopu se podnapisi ujamejo z filmom zapečem probam na DivXu pa prehitevajo. Rad bi zvedel kaj je treba narediti?
Hvala že vnaprej!
danielka84 ::
CaqKa:
Ce imas kaksen tak cheap player lahko lepo sprobas ce ima DTS dekoder...
Vecina DVDjev ima tudi DTS audio zapis - ga lepo izberes ter ce slisis zvok preko analognih RCA prikljuckov, potem ima zadeva DTS dekoder... simpl ko pasulj
ane?
Ce imas kaksen tak cheap player lahko lepo sprobas ce ima DTS dekoder...
Vecina DVDjev ima tudi DTS audio zapis - ga lepo izberes ter ce slisis zvok preko analognih RCA prikljuckov, potem ima zadeva DTS dekoder... simpl ko pasulj
ane?
anubisas ::
neki me zanima glede podnapisov pr yamadi 6600 dvx. mi lepo podnapisi špilajo brez problema. pr t3 ene 20 min pol jih pa kr zmanka. dam tadrug cd not isto. pol pa dam možje u črnem pa delajo. pol pa samuraja pa spet to
kdo kej ve kaj bi blo
kdo kej ve kaj bi blo
kreker ::
najboljši dvd so YAMAKAWA. predvsem zadnji model YAMAKAWA 375.
Ali kdo ve, če to firmo kdo zastopa v sloveniji?
www.yamakawa.de
Ali kdo ve, če to firmo kdo zastopa v sloveniji?
www.yamakawa.de
gibson ::
cd: če je podnapis že v srt obliki, potema za yamado in elto ni razloga, da bi ga moral še enkrat konvertirat. Če pa podnapisi prehitevajo ali zaostajajo, najprej preveri v enem izmed programov za pretvarjanje podnapisov FPS od filma in naštimaj enak FPS za podnapis. Če kljub temu podnapisi niso sinhronizirani z zvokom, moraš podadnapis sinhronizirati. Določiš dve točki za sinhrinizacijo (običajno prvi in zadnji podnapis) poišči tisti del filma, kjer bi se podnapisa morala pojaviti ob zvoku in nato oba podnapisa sinhroniziraj (označiš prvi podnapis in pritisneš "mark as first sync point" označiš zadnji podnapis in pritisneš "mark as last sync point" ali kaj podobnega).
uka1 ::
Men se podnapisi ujamejo v Subtitle workshopu ko pa dam divx v dvd pa podnapisi prehitevajo. Ne zastopim pa nekaj v workshopu tam kjer so podnapisi mi kaže začetek ene vrstice recimo 1535 FPS spodaj pa so še trije okvirji kjer kažejo za izbrano vrsto podnapisa začetek konec in trajanje , tam pa kaže 1537 FPS.
Anubisas: Ko jih zmanjka pritisni SLOW gumb, ter play in pojavili se bodo, če to ne uspe poizkusi z gumbom A-B.Drugače pa obstaja tema samo o Yamadi.
Meni ne prehitevajo in ne zaostajajo ampak sploh ni podnapisov.Yamada jih sploh ne prikaže.
Poizkusil sem vse varijante:recimo podnapis sem potegnil dol in kot povsod je bil že v srt obliki.
Zato sem samo spremenil ime takole:
IZ
My.Bosss.Daughter.2003.DVDrip.XViD-ALLiANCE.avi My Bosss Daughter_slo.srt
V
My.Bosss.Daughter.2003.DVDrip.XViD-ALLiANCE.avi My.Bosss.Daughter.2003.DVDrip.XViD-ALLiANCE.srt
No in če dam končen produkt v Yamado ne dela( mislim jih sploh ni tudi če pritiskam tipko Title).Prej če sem pa dobil kakšen podnapis v SUB in sem da pretvoril SRT je pa predvajal.Problem pa imam tudi ta da dobivam podnapise k so v N/A obliki pa microDVD in podobne pa tudi ne vem kaj z njimi.
Poizkusil sem vse varijante:recimo podnapis sem potegnil dol in kot povsod je bil že v srt obliki.
Zato sem samo spremenil ime takole:
IZ
My.Bosss.Daughter.2003.DVDrip.XViD-ALLiANCE.avi My Bosss Daughter_slo.srt
V
My.Bosss.Daughter.2003.DVDrip.XViD-ALLiANCE.avi My.Bosss.Daughter.2003.DVDrip.XViD-ALLiANCE.srt
No in če dam končen produkt v Yamado ne dela( mislim jih sploh ni tudi če pritiskam tipko Title).Prej če sem pa dobil kakšen podnapis v SUB in sem da pretvoril SRT je pa predvajal.Problem pa imam tudi ta da dobivam podnapise k so v N/A obliki pa microDVD in podobne pa tudi ne vem kaj z njimi.
crucifix ::
hej. ce bo kasn kej vedu mogoce. mam elto 8883A MP4 (ceprov povsod pise model 8883 - brez A) in sm pac dau FW za model 8883 gor in ga je lepo sprejeu. no dan po tistem sem ugotovil da je to model 8883A (pise na nalepki ki je nalepjena na vrhu cisto zadaj kjer tudi pise da v primeru update-a das gor primeren FW za 8883A) povsod drugod (sprednja stran predvajalnika, skatla, dokumentacija) pa pise da je kao model 8883 (brez A). no in ko sm pac to ugotovu sm hotu dat gor FW za model 8883A in eltine strani pa se za podporo sumnikov iz www.etchie.szm.sk strani, vendar je ekran ostal pri UPGRADING in sm caku 10 min pa je blo isto (ceprov na eltini strani pise da je treba cakat kake 2min max). FW je biu "8883A MP4_Firmware 5.0.3.5_2_3_4_5_7_2752004.zip". na vse tipke ni reagiral (play, stop, stand by,...) tko da sm mogu power gumb stisnt da sm ga cist izklopu, pa spet uklopu in je delov normalno z obstojecim FW 8883 (dne 10.05.2004). a kdo mogoce kej ve kaj ga spona.
drgac so pa ti nemci cist bedni k na eni samcati nalepki pise ker model je v resnici, drugac pa skos osnovni model pise. se jim ne da dopisat tizga smotanga A-ja.
no hvala za pomoc.
PS: pa kokr sm jst gledu. a je kasn FW za subtitle nastavlat. debelina fonta, tip fonta, pozicija fonta - k zdej je use nekam u levi poravnavi pa se dost visok (zame) na ekranu?
drgac so pa ti nemci cist bedni k na eni samcati nalepki pise ker model je v resnici, drugac pa skos osnovni model pise. se jim ne da dopisat tizga smotanga A-ja.
no hvala za pomoc.
PS: pa kokr sm jst gledu. a je kasn FW za subtitle nastavlat. debelina fonta, tip fonta, pozicija fonta - k zdej je use nekam u levi poravnavi pa se dost visok (zame) na ekranu?
..no pain, no game..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: crucifix ()
danielka84 ::
cd:
probaj dat ime My_Bosss_Daughter.avi ter My_Bosss_Daughter.srt , ker pri meni ne delajo podnapisi ce so pike v imenu filma/podnapisa....
imam yamado 6600
a je ze kdo sprobal ce imajo ti playerji DTS dekoder? (berite moj zgornji post)
js imam priklopljeno prek optical na ojacevalec... pa se mi ne da zajebavat z kabli zadaj da bi sprobal..
lp
probaj dat ime My_Bosss_Daughter.avi ter My_Bosss_Daughter.srt , ker pri meni ne delajo podnapisi ce so pike v imenu filma/podnapisa....
imam yamado 6600
a je ze kdo sprobal ce imajo ti playerji DTS dekoder? (berite moj zgornji post)
js imam priklopljeno prek optical na ojacevalec... pa se mi ne da zajebavat z kabli zadaj da bi sprobal..
lp
ni-da-ni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danielka84 ()
bmen ::
Nima DTS dekoderja - ima pa DTS izhod - natanko to kar piše na škatli. Torej šiba digitalni signal do naprave, ki zna le tega odkodirati.
Torej - če hočeš DTS - denarnico ven in kupi ojačevalec, ki ta dekoder ima - ali pa glej filme brez njega (ps-večina divixov je posneta z DTS zvokom-NE!)
Torej - če hočeš DTS - denarnico ven in kupi ojačevalec, ki ta dekoder ima - ali pa glej filme brez njega (ps-večina divixov je posneta z DTS zvokom-NE!)
... B ...
Xela ::
a je že kdo sprobal divx player Mercury 3783, ki ga prodajajo v Tech-Tradeu za slabih 20k? Baje podpira podnapise, poleg tega pa ima še kaj drugega, npr. VGA izhod. Na katerem čipu naj bi delala zadeva in kako je s podporo (fw)?
Ripper:Ne ni nič drugače zato ker sem gledal prejšnje filme in podnapise pa mi je delalos pikami.
obupal sem.
obupal sem.
Runnagain ::
cd, poglej vsebino tvojih podnapisov (odpri datoteko z notepadom) in preveri, če je podnapis res v obliki srt, ker nekateri gumpci dajo MicroDVD formatu podnapisa kar .SRT končnico.
Lp, Runnagain!!
Lp, Runnagain!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()
Pozdrav!
Toraj vem da se bo v sloveniji v kratkem pojavil Yamakawa player,za cca 39k.
In sicer stvar je HD-TV ready ima DVI izhod + vse ostale izhode.Podporo za podnapise že ima iz škatle,pa Mediatek chipset.Celo prva stranica je iz aluminija.Nekaj podatkov iz njihove strani:
MPEG4 3.11/4/5.x; AVI; XviD
DVD, CD, OGG Vorbis, MP3, WMA, VCD, SVCD, JPEG Picture CD
CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW kompatibel
Kodak Picture CD; JPEG Daten CD
Anzeige von ID3 Tags am TV Gerät und in Laufschrift am graphischen Display der Frontblende
RGB Scart Anschluss und Componenten Video (YUV) Ausgang
DVI-D digitaler Video Ausgang
Dolby Digital AC3; DTS digital out
S-Video und Composite-Ausgang
TV-Standards: PAL/NTSC
Progressive Scan 480p, 576p, 720p 1080i über DVI und Component Video
Pan&Scan, Letterbox und 16:9 Widescreen - Bildformat
10 bit Video D/A-Wandler
Zoom-Funktion
JPEG Auflösungen 640x480, 1280x960, 2272x1704 bis 5MegaPixel
Stufenlose Einstellung von Bildformat, Größe und Bildpositionierung ohne Qualitätsverlust
MP3, WMA, OGG Vorbis und JPEG (auf CD-R/RW, DVD-R/RW und DVD+R/RW)
DTS - Digitalausgang
Optischer und koaxialer Digitalausgang
Stereo Audio-Ausgänge (2-fach)
Onscreen-Menu 5-sprachig
Fernbedienung
100~240VAC Universal Netzspannung
Zanimivo je da ima WMA podporo(torej WMA codec 9),pa ID3 Tag za MP3.
Kaj pravite ha?
Frame
Toraj vem da se bo v sloveniji v kratkem pojavil Yamakawa player,za cca 39k.
In sicer stvar je HD-TV ready ima DVI izhod + vse ostale izhode.Podporo za podnapise že ima iz škatle,pa Mediatek chipset.Celo prva stranica je iz aluminija.Nekaj podatkov iz njihove strani:
MPEG4 3.11/4/5.x; AVI; XviD
DVD, CD, OGG Vorbis, MP3, WMA, VCD, SVCD, JPEG Picture CD
CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW kompatibel
Kodak Picture CD; JPEG Daten CD
Anzeige von ID3 Tags am TV Gerät und in Laufschrift am graphischen Display der Frontblende
RGB Scart Anschluss und Componenten Video (YUV) Ausgang
DVI-D digitaler Video Ausgang
Dolby Digital AC3; DTS digital out
S-Video und Composite-Ausgang
TV-Standards: PAL/NTSC
Progressive Scan 480p, 576p, 720p 1080i über DVI und Component Video
Pan&Scan, Letterbox und 16:9 Widescreen - Bildformat
10 bit Video D/A-Wandler
Zoom-Funktion
JPEG Auflösungen 640x480, 1280x960, 2272x1704 bis 5MegaPixel
Stufenlose Einstellung von Bildformat, Größe und Bildpositionierung ohne Qualitätsverlust
MP3, WMA, OGG Vorbis und JPEG (auf CD-R/RW, DVD-R/RW und DVD+R/RW)
DTS - Digitalausgang
Optischer und koaxialer Digitalausgang
Stereo Audio-Ausgänge (2-fach)
Onscreen-Menu 5-sprachig
Fernbedienung
100~240VAC Universal Netzspannung
Zanimivo je da ima WMA podporo(torej WMA codec 9),pa ID3 Tag za MP3.
Kaj pravite ha?
Frame
WMA - Window Media AUDIO, torej samo zvokovne datoteke predvaja.
Tudi drugi predvajalniki imajo "podporo" za podnapise out-of-box, samo lih toliko da to lahko na škatlo napiušejo - podnapisi poravnani v levo, premajhna velikost črk, ni obrob, podpirajo samo en format podnapisov, ni šumnikov......
Če je toliko napreden ta prdvajalnik, potem zakaj ne podpira OGM in Matroska MKV?
Pa FireWire vmesnik ima (za digitalne kamere) ?
Tudi drugi predvajalniki imajo "podporo" za podnapise out-of-box, samo lih toliko da to lahko na škatlo napiušejo - podnapisi poravnani v levo, premajhna velikost črk, ni obrob, podpirajo samo en format podnapisov, ni šumnikov......
Če je toliko napreden ta prdvajalnik, potem zakaj ne podpira OGM in Matroska MKV?
Pa FireWire vmesnik ima (za digitalne kamere) ?
LP, Gregor GRE^
@Picnik
Uh mater si mi zbil voljo,jaz pa sem že mislil da je player totalna bomba
Samo podnapisi majo šumnike,če pa so centrirani pa nevem?
Ampak mislim da je vseeno vreden takega denarja,ker VELIKE firme prodajajo takšne playerje(seveda brez DVIX podpore) za preko 100k(pa še ni jih dosti ki so HD-TV ready)
No pa še nekaj kateri playerji pa podpirajo OGM in Matroska MKV?
Pa koliko imajo cca ceno?
Frame
Uh mater si mi zbil voljo,jaz pa sem že mislil da je player totalna bomba
Ampak mislim da je vseeno vreden takega denarja,ker VELIKE firme prodajajo takšne playerje(seveda brez DVIX podpore) za preko 100k(pa še ni jih dosti ki so HD-TV ready)
Pa koliko imajo cca ceno?
Frame
A si sam dejasnko stestiral ali samo 'verjel'.
Pa kaj ti pomagajo šumniki če je prisava premajhna ali pa da ni obrobe ali izginjajo at random ali pa podpira samo smil podnapise ali pa ti jih obreže, skrajša....
HD-TV ready
HD-TV ready means no shit n EU.
A veš sploh kaj pomeni da je player HDTVready ali se ti samo zdi kul da to piše na škatli?
MP3 ID3
A ID3 verzija 2? ali samo 1?
Misli absolutno, ne relativno.
Sej relativno gledano je dober ampak absolutno je lahko ščiš, tako kot vsi ostali playerji. Pred nakupom ga moraš dodobra stestirati z narazličnješimi CDji, DVDji in formati videa in podnapisov.
Vsekakor če že kupuješ dandanes DVD player mora podpirat tudi DivX in XviD.
BTW: V nemčiji je cena tega playerja tudi do 109,86 EUR, kar znaša 26.347,02 SIT
A si sam dejasnko stestiral ali samo 'verjel'.
Pa kaj ti pomagajo šumniki če je prisava premajhna ali pa da ni obrobe ali izginjajo at random ali pa podpira samo smil podnapise ali pa ti jih obreže, skrajša....
HD-TV ready
HD-TV ready means no shit n EU.
A veš sploh kaj pomeni da je player HDTVready ali se ti samo zdi kul da to piše na škatli?
MP3 ID3
A ID3 verzija 2? ali samo 1?
Misli absolutno, ne relativno.
Sej relativno gledano je dober ampak absolutno je lahko ščiš, tako kot vsi ostali playerji. Pred nakupom ga moraš dodobra stestirati z narazličnješimi CDji, DVDji in formati videa in podnapisov.
Vsekakor če že kupuješ dandanes DVD player mora podpirat tudi DivX in XviD.
BTW: V nemčiji je cena tega playerja tudi do 109,86 EUR, kar znaša 26.347,02 SIT
LP, Gregor GRE^
babylon9 ::
evo yakumo dvd master dx4 pri meni doma ze, s testiran. Ni me razocaru.
Cenovno ugoden, playa pa itak vse kar je kej pametnega ..
Cenovno ugoden, playa pa itak vse kar je kej pametnega ..
Ala dej povej katere formate podnapisov podpira.
In bi bilo prijazno do tebe da daš splošne podatke moderatorju CaqKa, da vpiše player v tabelo na prvo stran. Poglej tabelo katere podatke moraš posredovat.
In bi bilo prijazno do tebe da daš splošne podatke moderatorju CaqKa, da vpiše player v tabelo na prvo stran. Poglej tabelo katere podatke moraš posredovat.
LP, Gregor GRE^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] Elta predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Zvok in slika | 58311 (14412) | darexx |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24887 (9501) | bizi72 |
» | [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)Oddelek: Zvok in slika | 24681 (5179) | JanezC |
» | [divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 22747 (10556) | timzl |
⊘ | [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?Oddelek: Zvok in slika | 31449 (14702) | Stepni Volk |