Forum » Loža » Iskra Mehanizmi - pogoji dela, plače...
Iskra Mehanizmi - pogoji dela, plače...

PreviousUser ::
Sprašujem za kolega, če kdo kaj pozna... So plače, pogoji dela in odnosi v tej firmi ok? Lastnik je bojda en Slovenec?
- spremenilo: PreviousUser ()

sbawe64 ::

PreviousUser ::
Hvala 
Drugače pa če ima kdo kakšne bolj insajderske informacije, kakšen vtis glede plač, odnosov...

Drugače pa če ima kdo kakšne bolj insajderske informacije, kakšen vtis glede plač, odnosov...

garamond ::
Pozdravljeni, dragi Slo-Techovci/ke,
z odprtjem te teme obhajamo pomemben mejnik. Naš uporabnik Mitchoo je po dveh mučnih letih zamenjal službo; ta tema ni več namenjena njemu, temveč iskanju službe za kolega. V temah nisem dosti komentiral, je bil pa Mitchoo vedno v mojih mislih.
Prilagam grob oris dogajanja zadnjih par let:
Nekaj je treba storiti (julij 2018)
Vsakodnevnost
Razmišljanja o alternativah
Konkretizacija
Iskanje (2020)
Tako da iskrene čestitke (tudi Vazelinu, za katerega se mi zdi, da je največ komentiral)!
z odprtjem te teme obhajamo pomemben mejnik. Naš uporabnik Mitchoo je po dveh mučnih letih zamenjal službo; ta tema ni več namenjena njemu, temveč iskanju službe za kolega. V temah nisem dosti komentiral, je bil pa Mitchoo vedno v mojih mislih.
Prilagam grob oris dogajanja zadnjih par let:
Nekaj je treba storiti (julij 2018)
- Odpoved in daljši odmor od dela (mini penzija)
- Življenje v neravnovesju in bolezen
- Izgorelost (burnout)
Vsakodnevnost
- Ali se udeležujete službenih zabav?
- Še kdo kriv, ker v firmi ni odkril napak drugih?
- Komentiranje privatnih zadev (teže ipd.) v firmi
- Nalaganje dela za na dopust
- Tečnarjenje iz službe
- Ko se pojavi nek problem, se nihče ničesar ne spomni
Razmišljanja o alternativah
- S čim se ukvarjate tisti, ki ne hodite v službo?
- Upokojitev pri 40-ih
- Koliko je / bi bil vaš minimalni pasivni dohodek, od katerega živite / bi živeli?
- Učenje programiranja
Konkretizacija
Iskanje (2020)
Tako da iskrene čestitke (tudi Vazelinu, za katerega se mi zdi, da je največ komentiral)!
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

Vazelin ::
Lulz garamond
tko 10/10 post brezprizivno
češnja na torti so tisti kozarci pri finalizirani menjavi

I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()

val46 ::
Ja sej, zdej ko je končnoooo menjal službo, bo pa za kolege in prijatelje spraševal. Ne vem jst, a maš kak čudn fetiš mitchoo, da morš vedet prov za vse firme v sloveniji, kako je pri njih? Raje se posveti svoji novi zaposlitvi, kot pa da tu zgubljaš čas...sploh če resnično ni zate, ampak za kolega. Sej veš da si lahko tud on nardi profil tu gor in potem sam vpraša a?

lejko0 ::
Predvsem to zadnje. Je torej Mitchoo res dobil službo, če išče še naprej? Ali je že ugotovil, da mu nova ne odgovarja in preverja nove opcije? Mu seveda privoščim in upam da res išče za prijatelja ni pa to nujno. Tudi v prejšnih temah se enkar ali dvakrat pojavi poizvedba za kolega...

Kripto mesi ::
Pozdravljeni, dragi Slo-Techovci/ke,
z odprtjem te teme obhajamo pomemben mejnik. Naš uporabnik Mitchoo je po dveh mučnih letih zamenjal službo; ta tema ni več namenjena njemu, temveč iskanju službe za kolega. V temah nisem dosti komentiral, je bil pa Mitchoo vedno v mojih mislih....!
Haha trofil direkt.
Zdaj pa počakajmo še kakšnih 5 let, pa bo mogoče kupil tudi nepremičnino.

TheBlueOne ::
@Mitcho je kolektivna Slo-Tech inteligenca. 
Si se dejansko naucil programirat lani, seda pa programiras za denar?

Si se dejansko naucil programirat lani, seda pa programiras za denar?

PrimozR ::
PreviousUser je izjavil:
Hvala
Pavšalno spraševati po pogojih v firmi ni ravno smiselno, saj v nobene podjetju pogoji niso enaki povsod, torej bi bilo smiselno, da bolj podrobno napišeš, kaj (katero področje/oddelek) kolega zanima, kajne?

traktor1234 ::
Mogoče v oddelku razvoja, konstruiranja in tehnologij...?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Zimonem ()

Zimonem ::
Pogačnik velja za zahtevnega, sposobnega a pravičnega človeka, predanega svojemu delu. Ljudje kateri so delali z njim, ga spoštujejo.

miha98 ::
Jaz sem toti teden tam raztovarjal... ka pa vem.. firma kot firma pač...? Nekej delajo pač... je pa to čist v nekih vukojebinah in slabe ceste... sploh za kamion...

oemdzi ::
Jaz sem toti teden tam raztovarjal... ka pa vem.. firma kot firma pač...? Nekej delajo pač... je pa to čist v nekih vukojebinah in slabe ceste... sploh za kamion...
V katerem jeziku pa kaj programirajo tam oz. s katerimi vse orodji? So se programerji med raztovarjanjem tvojega tovornjaka kaj pogovarjali o tem?
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

V katerem jeziku pa kaj programirajo tam oz. s katerimi vse orodji? So se programerji med raztovarjanjem tvojega tovornjaka kaj pogovarjali o tem?
Oglas kjer iščejo delavca pravi c/c#.
Sicer pa ...
https://www.mojedelo.com/prosta-delovna...

mojsterleo ::
Stran od firme plače nikakve ko receš šefu za večjo Plačo te zčne žaliti...STRAN
Sej kje pa tega ni? Vsi direktorčki in poslovneži jokcajo da ni denarja za plače pa da je firma zapufana s krediti, furajo se pa z električnimi mercedezi za 80 jurjev in vsako leto novi laptopi in iphoni.

zodiak ::
Welcome to the new world. Pa saj je danes služb na tone. Lahko greš kamorkoli drugam.... ???

GrimReaper5 ::
Jaz sem imel na koncu 1750EUR, dokler me po 13 letih dela niso zjebali do konca tolk, da sem zdaj že 1 leto na bolniški.
Drugače pa res ne dobiš in ne dobiš povišice.
2011-2013 - 943-990EUR bruto
2015 - 1330EUR bruto, takrat se spomnim, da sem mislil da sem napol Bog, ampak še nisem vedel, da bo ta plača zasidrana za 6 let
2021 - 1530EUR bruto
2022 - 1750EUR bruto
Nekaj smo se potem menili o povišanju. Sodelavec je dobil 2000EUR, pa je bil še precej nov, ampak saj je dobro delal. Vsi na novo zaposleni, ne glede na predhodno znanje, so dobili avtomatsko 1750, od 2025 verjetno že 2000. Ampak bi moral delati brez napak celo leto 2024. Napak sem imel po moji oceni nekje 5% vsega dela, kdo pa dela povsem brez napak?
Drugače je to po mojih opažanjih res firma samo enih nadljudi, en povprečen človek nima tam kaj delati. Naj se jebejo vsi po vrsti.
Da ne govorim kakšne paciente sem imel za šefe vse po prvem, ki je bil še edini nekako OK. Pa to ti kar na delovnem mestu začne razlagati kaj mu ni všeč pri tvojem delu, namesto da bi se vsedli dol in pogovorili kot ljudje. Če mu kaj ni všeč, te takoj začne nadirati. Huje kot v živalskem vrtu.
Potem nisi se smel niti vsrati sredi šihta, samo da si manjkal 5min iz delovnega mesta, si bil že v sejni sobi kjer sta imela pogovor s šefom. Potem sem telo kar hitro navadil, da nisem rabil sredi službe iti srat.
Zdaj pa kamor grem, ima folk vedno ene pavze in jih moram klicat in potem čakati tudi do pol ure. FU.
Sicer zdaj ko je ChatGPT, bi tudi jaz znal spisati kak dopis direktorju kjer bi razložil tako obnašanje.
Drugače pa res ne dobiš in ne dobiš povišice.
2011-2013 - 943-990EUR bruto
2015 - 1330EUR bruto, takrat se spomnim, da sem mislil da sem napol Bog, ampak še nisem vedel, da bo ta plača zasidrana za 6 let
2021 - 1530EUR bruto
2022 - 1750EUR bruto
Nekaj smo se potem menili o povišanju. Sodelavec je dobil 2000EUR, pa je bil še precej nov, ampak saj je dobro delal. Vsi na novo zaposleni, ne glede na predhodno znanje, so dobili avtomatsko 1750, od 2025 verjetno že 2000. Ampak bi moral delati brez napak celo leto 2024. Napak sem imel po moji oceni nekje 5% vsega dela, kdo pa dela povsem brez napak?
Drugače je to po mojih opažanjih res firma samo enih nadljudi, en povprečen človek nima tam kaj delati. Naj se jebejo vsi po vrsti.
Da ne govorim kakšne paciente sem imel za šefe vse po prvem, ki je bil še edini nekako OK. Pa to ti kar na delovnem mestu začne razlagati kaj mu ni všeč pri tvojem delu, namesto da bi se vsedli dol in pogovorili kot ljudje. Če mu kaj ni všeč, te takoj začne nadirati. Huje kot v živalskem vrtu.
Potem nisi se smel niti vsrati sredi šihta, samo da si manjkal 5min iz delovnega mesta, si bil že v sejni sobi kjer sta imela pogovor s šefom. Potem sem telo kar hitro navadil, da nisem rabil sredi službe iti srat.
Zdaj pa kamor grem, ima folk vedno ene pavze in jih moram klicat in potem čakati tudi do pol ure. FU.
Sicer zdaj ko je ChatGPT, bi tudi jaz znal spisati kak dopis direktorju kjer bi razložil tako obnašanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper5 ()

Potem nadure, nič hujšega. Ena sobota na leto je bila že veliko. Da bi moral ostati dlje kot 8 do 8,5 ur je bilo pa tudi redko. Ure si lahko koristil brez problema kadar si hotel, samo da si imel zamenjavo. Tako da bi bilo lahko še slabše.
Ampak ja, obnašanje. Seveda, nadrejeni je šefa ožemal po dolgem in počez, potem se je pa še on moral znašati nad delavci.
Pa ne splača se preveč trudit, ker na koncu nimaš nič od tega. Bolje redno menjati službe na 2-3 leta, če hočeš obdržati zdravje čim dlje.
Se spomnim večkrat, ko mi je rekel šef da se kaj zelo mudi in mi je takoj začelo skakati srce, utripati neredno in povišan utrip. FU, pa da bom jaz dajal svoje zdravje za take paciente. Tako se ne da delati. Ostali sodelavci pa medtem lagano sportski.
Ma resno razmišljam, da imam raje 600EUR invalidske (15+20 let delovne dobe) kot da še kdaj prestopim prag njihovih vrat za tistih revnih pričakujem da 900EUR za 4 ure dela s polovično invalidsko vred. Prej s polnim delovnim časom sem imel pa kar lepih 1500EUR s prevozom. Ko enkrat ne moreš delati polnega časa, imaš še problem, da ne moreš več nikoli zamenjati firme.
Ampak ja, obnašanje. Seveda, nadrejeni je šefa ožemal po dolgem in počez, potem se je pa še on moral znašati nad delavci.
Pa ne splača se preveč trudit, ker na koncu nimaš nič od tega. Bolje redno menjati službe na 2-3 leta, če hočeš obdržati zdravje čim dlje.
Se spomnim večkrat, ko mi je rekel šef da se kaj zelo mudi in mi je takoj začelo skakati srce, utripati neredno in povišan utrip. FU, pa da bom jaz dajal svoje zdravje za take paciente. Tako se ne da delati. Ostali sodelavci pa medtem lagano sportski.
Ma resno razmišljam, da imam raje 600EUR invalidske (15+20 let delovne dobe) kot da še kdaj prestopim prag njihovih vrat za tistih revnih pričakujem da 900EUR za 4 ure dela s polovično invalidsko vred. Prej s polnim delovnim časom sem imel pa kar lepih 1500EUR s prevozom. Ko enkrat ne moreš delati polnega časa, imaš še problem, da ne moreš več nikoli zamenjati firme.
Zgodovina sprememb…

redtech ::
Welcome to the new world. Pa saj je danes služb na tone. Lahko greš kamorkoli drugam.... ???
V strojništvu trenutno mislim, da ni pisarniških del, mogoče samo operaterji. Takega zatišja se jaz ne spomnim, mogoče 2010... nisem bil takrat v branži.
Glede plače je pa tako, za operaterja firma plača x znesek, če si že 10 let tam in dobiš isto, kot novi to ni nič nenavadnega, ne more plačati 2x, ker tudi novi se bo po 3 mesecih vnesel in bo dovolj dober.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()

donmusk72 ::
Kar ste napisali je čisto res vem iz prve roke. Strokovni in vodilni kader se redno menja zaradi izgorelosti, ker ko podpišeš pogodbo o zaposlitvi jo oni razumejo kod da so te kupili za 24 ur na dan.
. Prvo ti dvignejo plačo za 100ev bruto nato pa ti čez en mesec to servira na pladnju. Šef plastike in izsekovanja hodi po oddelku kot šerif on vse zna vse ve, pametuje vsem oddelkom po tvarni, pametuje po dolgem in počez, je velik manipulator in lažnivec.
Samo poglejte po oglasih za delo zakaj konstantno iščejo delavce, tehnični kader in tehnologe, torej je nekaj zelo narobe z vodstvom tovarne.
. Prvo ti dvignejo plačo za 100ev bruto nato pa ti čez en mesec to servira na pladnju. Šef plastike in izsekovanja hodi po oddelku kot šerif on vse zna vse ve, pametuje vsem oddelkom po tvarni, pametuje po dolgem in počez, je velik manipulator in lažnivec.
Samo poglejte po oglasih za delo zakaj konstantno iščejo delavce, tehnični kader in tehnologe, torej je nekaj zelo narobe z vodstvom tovarne.

Ja, šef plastike Kuprešak je bil šef mojemu šefu, zato se je to potem prenašalo vse do mene. Če bi tega zamenjali, bi bilo že veliko.
Drugače ne morem reči da ni sposoben, saj da bi bil en mevžast, bi težko kaj rešil.
Prejšnji direktor proizvodnje Janez Gradišek je bil tam nekje s Kuprešakom, še večkrat sem ju videl skupaj, ko sta šla kam službeno ven. Zdaj ga ni že ene 2 leti.
V poslovni stavbi je verjetno 10x bolje, samo da ne pristaneš v proizvodnem/skladiščnem delu stavbe.
Drugače glede izgorelosti, ko sem delal popoldne, sem na malici šele videl odhajanje ljudi na visokih položajih, pač dr. strojništva itd., avti za 50k. To je bilo ob 18:30, v službo so hodili nekje ob 8:00. In to vsak dan ali vsaj 15 dni na mesec. To je potem več kot 200 ur na mesec, sigurno 40 nadur, kar je že za cel teden.
Pa to ti je največji retardizem kar ga lahko narediš, da imaš tako izobrazbo in da se pustiš, da te molzejo cel dan.
Za primer dam lahko moja soseda, mož in žena, oba nekje 3000 bruto, prvi hodi na delo 1 km od doma in je tam nekje 8:00 do 10:30, pred 11-to je sigurno vsak dan doma. Druga ne vem kam hodi, dela pa nekje 10:30 do 13:00 ali 14:00, dlje sigurno ne. Se pravi oba nekje 2,5 uri na dan. Saj to normalno, da če imaš tako visoko izobrazbo, da se znaš znajti.
Drugače ne morem reči da ni sposoben, saj da bi bil en mevžast, bi težko kaj rešil.
Prejšnji direktor proizvodnje Janez Gradišek je bil tam nekje s Kuprešakom, še večkrat sem ju videl skupaj, ko sta šla kam službeno ven. Zdaj ga ni že ene 2 leti.
V poslovni stavbi je verjetno 10x bolje, samo da ne pristaneš v proizvodnem/skladiščnem delu stavbe.
Drugače glede izgorelosti, ko sem delal popoldne, sem na malici šele videl odhajanje ljudi na visokih položajih, pač dr. strojništva itd., avti za 50k. To je bilo ob 18:30, v službo so hodili nekje ob 8:00. In to vsak dan ali vsaj 15 dni na mesec. To je potem več kot 200 ur na mesec, sigurno 40 nadur, kar je že za cel teden.
Pa to ti je največji retardizem kar ga lahko narediš, da imaš tako izobrazbo in da se pustiš, da te molzejo cel dan.
Za primer dam lahko moja soseda, mož in žena, oba nekje 3000 bruto, prvi hodi na delo 1 km od doma in je tam nekje 8:00 do 10:30, pred 11-to je sigurno vsak dan doma. Druga ne vem kam hodi, dela pa nekje 10:30 do 13:00 ali 14:00, dlje sigurno ne. Se pravi oba nekje 2,5 uri na dan. Saj to normalno, da če imaš tako visoko izobrazbo, da se znaš znajti.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako je IT služba v Avstriji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26787 (3577) | Kayzon |
» | Kako delujete naprej, če dobite namig na odpoved? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16361 (12614) | Vazelin |
» | Pustil bom šiht (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28165 (16457) | Steinkauz |
» | Še kdo kriv, ker v firmi ni odkril napak drugih? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11482 (8689) | solatko |
» | Izgorelost (burnout) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18769 (14531) | krneki0001 |