Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
melvin ::
cebelar123 je izjavil:
Tukaj je še moja tabela za eno pico in pa če povečaš količino za 20% in 40%
Pobarvano je kaj delaš kateri dan.
Svetlo zelena je dan 1
Temno zelena je dan 2
Drugače pa priporočam da se dela po drugi vrstici "20% večje".
Dobiš malo večje kepe in lažje oblikuješ testo.
To maš za suhi kvas količino?
ASUS PRIME B560M-A | i9-10900K | Noctua NH-D15S | 64GB |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
Tukaj je še moja tabela za eno pico in pa če povečaš količino za 20% in 40%
Pobarvano je kaj delaš kateri dan.
Svetlo zelena je dan 1
Temno zelena je dan 2
Drugače pa priporočam da se dela po drugi vrstici "20% večje".
Dobiš malo večje kepe in lažje oblikuješ testo.
To maš za suhi kvas količino?
Ja za suhi kvas.
V bistvu so to količine pobrane iz tega videa in potem samo za 20% in 40% povečane količine če gledaš vrstico 2 in pa vrstico 3 " če so ti klasične 250g kugle pač premale.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
Master_Yoda ::
Koliko si te dal za perforirano lopato za pizzo ? Kolikor gledam je pod 50 eur ne dobis, navadne pa so po cca 20 eur. Bom verjetno kar navadno vzel ker 50 eur za en kos perforiranega aluminija ne mislim dajati ...
Dovie'andi se tovya sagain.
cebelar123 ::
Master_Yoda je izjavil:
Koliko si te dal za perforirano lopato za pizzo ? Kolikor gledam je pod 50 eur ne dobis, navadne pa so po cca 20 eur. Bom verjetno kar navadno vzel ker 50 eur za en kos perforiranega aluminija ne mislim dajati ...
https://www.pizzy.si/en/pizzy/
melvin ::
cebelar123 je izjavil:
cebelar123 je izjavil:
Tukaj je še moja tabela za eno pico in pa če povečaš količino za 20% in 40%
Pobarvano je kaj delaš kateri dan.
Svetlo zelena je dan 1
Temno zelena je dan 2
Drugače pa priporočam da se dela po drugi vrstici "20% večje".
Dobiš malo večje kepe in lažje oblikuješ testo.
To maš za suhi kvas količino?
Ja za suhi kvas.
V bistvu so to količine pobrane iz tega videa in potem samo za 20% in 40% povečane količine če gledaš vrstico 2 in pa vrstico 3 " če so ti klasične 250g kugle pač premale.
Hvala :)
ASUS PRIME B560M-A | i9-10900K | Noctua NH-D15S | 64GB |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
Master_Yoda ::
Moj zlocin zoper picopeko danes:
Okus je odlicen ampak mi ne uspe bolj raztegnit - skupaj samo od sebe skace. Mah boljse je kot prejsnja, in naslednja bo boljsa kot ta. Moram se robove bolj raztegnit naslednjic.
Okus je odlicen ampak mi ne uspe bolj raztegnit - skupaj samo od sebe skace. Mah boljse je kot prejsnja, in naslednja bo boljsa kot ta. Moram se robove bolj raztegnit naslednjic.
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
cebelar123 ::
Master_Yoda je izjavil:
Moj zlocin zoper picopeko danes:
Okus je odlicen ampak mi ne uspe bolj raztegnit - skupaj samo od sebe skace. Mah boljse je kot prejsnja, in naslednja bo boljsa kot ta. Moram se robove bolj raztegnit naslednjic.
Koliko imas gramske kepe testa za pico? In pa si probal z "gravitacijo"?
PacificBlue ::
Če se ne da v redu raztegnit, potem je premalo vzhajano testo ali pa kaj ni ok s sestavinami/razmerjem.
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Master_Yoda ::
100/100g poolish, 60/10g drugi dan. Se mi pa zdi da je testo bolje zgleda po tem ko ga tretji dan dam ven in se enkrat kuglo naredim preden ga vzhajam zadnjo uro. Bom probal naslednjic preskociti to zadnje muckanje testa in direktno narediti.
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
6151 ::
Master_Yoda je izjavil:
100/100g poolish, 60/10g drugi dan. Se mi pa zdi da je testo bolje zgleda po tem ko ga tretji dan dam ven in se enkrat kuglo naredim preden ga vzhajam zadnjo uro. Bom probal naslednjic preskociti to zadnje muckanje testa in direktno narediti.
Ko narediš kroglico (zadnji korak), jo vzhajaj vsaj 2h (še boljše 3-4) na sobni temperaturi.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
cebelar123 ::
Master_Yoda je izjavil:
100/100g poolish, 60/10g drugi dan. Se mi pa zdi da je testo bolje zgleda po tem ko ga tretji dan dam ven in se enkrat kuglo naredim preden ga vzhajam zadnjo uro. Bom probal naslednjic preskociti to zadnje muckanje testa in direktno narediti.
Torej ko das drug dan ven iz hladilnika poolish, pocakas 1h predno zacnes delati testo?
Ko naredis kepe 250g pocakas vsaj 1h da se vsebina podvoji?
Ce delas 48h varianto pa preden zacnes delati kugle pocakas 1h na sobni temperaturi?
Katero moko uporabljas?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
link_up ::
hehe, cela znanost :) dobri ste fantje, da tkole pilite testo!
jaz naredim precej preprosto, nasipam eno salco moke in skoraj pol salce vode. 1/5 kocke kvasa, malo olja, sol...
kvas naj prej vzhaja v vodi z malo moke...
itak je pa vse boljse z mlekom :)
jaz naredim precej preprosto, nasipam eno salco moke in skoraj pol salce vode. 1/5 kocke kvasa, malo olja, sol...
kvas naj prej vzhaja v vodi z malo moke...
itak je pa vse boljse z mlekom :)
In and Out
melvin ::
Kaj bolj priporočate Ariete ali Ferrari pekač?
ASUS PRIME B560M-A | i9-10900K | Noctua NH-D15S | 64GB |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
PacificBlue ::
omg mleko, naj se kdo jajca omeni...oh wait;)
sam uporabljam moka, kvas, voda, sol.
S tem da zmesam toplo vodo s soljo, dodam kvas in potem zmesam z moko.
Sol je v bistvu zelo pomembna, kdaj jo dodate in v kaksni kolicini. Vpliva na cas vzhajanja, obarvanost in okus roba oz testa.
Pa ne vzhajam testa v hladilniku, ampak na dnevni temperaturi. V hladilniku se testo izsusi. Zato tud dodam mal vec soli, da je vzhajanje pocasnejse na prostem. 12-16h.
sam uporabljam moka, kvas, voda, sol.
S tem da zmesam toplo vodo s soljo, dodam kvas in potem zmesam z moko.
Sol je v bistvu zelo pomembna, kdaj jo dodate in v kaksni kolicini. Vpliva na cas vzhajanja, obarvanost in okus roba oz testa.
Pa ne vzhajam testa v hladilniku, ampak na dnevni temperaturi. V hladilniku se testo izsusi. Zato tud dodam mal vec soli, da je vzhajanje pocasnejse na prostem. 12-16h.
I’m out.
:3
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Master_Yoda ::
cebelar123 je izjavil:
Master_Yoda je izjavil:
100/100g poolish, 60/10g drugi dan. Se mi pa zdi da je testo bolje zgleda po tem ko ga tretji dan dam ven in se enkrat kuglo naredim preden ga vzhajam zadnjo uro. Bom probal naslednjic preskociti to zadnje muckanje testa in direktno narediti.
Torej ko das drug dan ven iz hladilnika poolish, pocakas 1h predno zacnes delati testo?
Ko naredis kepe 250g pocakas vsaj 1h da se vsebina podvoji?
Ce delas 48h varianto pa preden zacnes delati kugle pocakas 1h na sobni temperaturi?
Katero moko uporabljas?
Delal sem tako kot si napisal na prejsnji strani:
Najprej 100/100g poolish naredim in pustim 1 uro zunaj, nato dam v hladilnik, cez 24 ur vzamem vem in pustim 1 uro. Dodam 10g vode + sol + 60g moke zmesim in naredim bunko, ter dam v hladilnik (takoj, nisem pustil zunaj se 1 uro). Cez 24 ur vzamem iz hladilnika pustim 1 uro zunaj, nato dam ven iz posode in se enkrat oblikujem kuglo. Pustim se 1 uro, nato pa grem delati pizzo - raztegovati.
Moko imam Mlinotest manitoba 00.
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
estons ::
Ok, ko gledam tole izpopolnjevanje tehnike in iskanje pravega recepta... Jaz imam nasprotni problem - ne maram te "perfect" pizze s tankim testom in hrustljavim robom. Jaz bi nekaj bolj kruhu podobno, recimo 1cm debeline na sredi, lepo mehko. Imate mogoče kakšen recept za to?
novak-t ::
Ok, ko gledam tole izpopolnjevanje tehnike in iskanje pravega recepta... Jaz imam nasprotni problem - ne maram te "perfect" pizze s tankim testom in hrustljavim robom. Jaz bi nekaj bolj kruhu podobno, recimo 1cm debeline na sredi, lepo mehko. Imate mogoče kakšen recept za to?
Poskusi to:
v 1 kg moke daš 10g sladkorja, 25g soli, 2dcl olja. V 2 dcl rahlo mlačne vode zmešaš 1 kvas, doliješ 2dcl radenske in 1dcl piva. Nato s tem zaliješ mešanico moke. Nato vzhajaš cca 1 uro in imaš testa za cca 2 velika pladnja debelejšega testa. Jaz recimo ne maram toliko debel testo, tako da dam ponavadi polovico v skrinjo.
</head> ::
Al pa poglej recept za focaccio. Isti recept kot za napoletansko pico, samo da jo drugače raztegneš in zaliješ z oljem.
cebelar123 ::
Master_Yoda je izjavil:
cebelar123 je izjavil:
Master_Yoda je izjavil:
100/100g poolish, 60/10g drugi dan. Se mi pa zdi da je testo bolje zgleda po tem ko ga tretji dan dam ven in se enkrat kuglo naredim preden ga vzhajam zadnjo uro. Bom probal naslednjic preskociti to zadnje muckanje testa in direktno narediti.
Torej ko das drug dan ven iz hladilnika poolish, pocakas 1h predno zacnes delati testo?
Ko naredis kepe 250g pocakas vsaj 1h da se vsebina podvoji?
Ce delas 48h varianto pa preden zacnes delati kugle pocakas 1h na sobni temperaturi?
Katero moko uporabljas?
Delal sem tako kot si napisal na prejsnji strani:
Najprej 100/100g poolish naredim in pustim 1 uro zunaj, nato dam v hladilnik, cez 24 ur vzamem vem in pustim 1 uro. Dodam 10g vode + sol + 60g moke zmesim in naredim bunko, ter dam v hladilnik (takoj, nisem pustil zunaj se 1 uro). Cez 24 ur vzamem iz hladilnika pustim 1 uro zunaj, nato dam ven iz posode in se enkrat oblikujem kuglo. Pustim se 1 uro, nato pa grem delati pizzo - raztegovati.
Moko imam Mlinotest manitoba 00.
Potem probaj delati s težjo kuglo nekje 285g in pa bolj odločno razteguj, rob pusti nekje 1,5cm max, ko boš pritiskal ob strani.
Pa obvezno testo dvigni razteguj robove v zraku in pusti naj gravitacija povleče testo dol. Tako potem samo obračaš v zraku in ko položiš na pult še malo raztegneš, namažeš s pelati še malo popraviš obliko, ko imaš pelate namazane in daš pečt.
Testo je zelo močno in se ti ne bo vtrgalo, ko boš pustil gravitaciji da ga raztegne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
Master_Yoda ::
Bom probal jutri. Sem naredil 20% vecji poolish vceraj. Javim rezultat hehe.
Dovie'andi se tovya sagain.
matobeli ::
Itak da Ferrarija
Zaradi imena ali čease drugega?
Delujete mi ista
Ferrari ima širše noge, je malenkost bolj stabilen, pa okoli nog lažje kabel zaviješ, zraven dobiš boljše lopatke, na youtubu maš več videov za modifikacije in pa, seveda, Ferrari je
Torej, če je razlika v ceni znotraj 10-20eur bi vzel ferrarija, drugač pa cenejšega.
scipascapa je izjavil:
Itak da Ferrarija
boljša piza kot v pečici?
Brez večjih težav. 3min pa je fertik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
melvin ::
Naročen Ferrari G3, pa da vidimo kaj bo nastalo :)
ASUS PRIME B560M-A | i9-10900K | Noctua NH-D15S | 64GB |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
polozweii ::
V pico dodajate olje. Ne veste da je prekomerno segrevanje olja škodljivo? V teh pekačih za pico so temperature daleč nad točko smojenja olja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()
6151 ::
V pico dodajate olje. Ne veste da je prekomerno segrevanje olja škodljivo? V teh pekačih za pico so temperature daleč nad točko smojenja olja.
Misliš, da se olje, i je v stiku s testom ki vsebuje 70% vode, segreje nad to temperaturo?
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
polozweii ::
Ne vem. bilo bi smiselno preverit. Vsaj spodaj na 450°C kamnu bi znalo imet testo nad 220°C. Mislim da ima redkokdo v testu 70% vode.
cebelar123 ::
link_up ::
Ok, ko gledam tole izpopolnjevanje tehnike in iskanje pravega recepta... Jaz imam nasprotni problem - ne maram te "perfect" pizze s tankim testom in hrustljavim robom. Jaz bi nekaj bolj kruhu podobno, recimo 1cm debeline na sredi, lepo mehko. Imate mogoče kakšen recept za to?
mleko. Pusti otozneza. :D
In and Out
link_up ::
V pico dodajate olje. Ne veste da je prekomerno segrevanje olja škodljivo? V teh pekačih za pico so temperature daleč nad točko smojenja olja.
V testo za pico gre vedno olje. Kaksni pekaci za pico? Rabi se kamen in basta. Pica mora biti socna z zadosti testa. Tisti 1mm tudi meni ne gre v racun. Potem raje jem samo salamo brez kruha.
In and Out
melvin ::
ASUS PRIME B560M-A | i9-10900K | Noctua NH-D15S | 64GB |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
EVGA RTX 2060 | 512GB 970 PRO | RM750X | Meshify C |
PacificBlue ::
V pico dodajate olje. Ne veste da je prekomerno segrevanje olja škodljivo? V teh pekačih za pico so temperature daleč nad točko smojenja olja.
V testo za pico gre vedno olje. Kaksni pekaci za pico? Rabi se kamen in basta. Pica mora biti socna z zadosti testa. Tisti 1mm tudi meni ne gre v racun. Potem raje jem samo salamo brez kruha.
Kar se tice olja je odvisno kje peces pico. Če v navadni elekticni pecici potem olje pripomore, da se testo ne izsusi, ker je peka daljsa.
Po klasicnem(neapeljskem) italijanskem receptu pa testo za pico ne vsebuje olja. Pica se pece v odprti krusni peci(ali primerni peci z visjo temperaturo) zato tudi temu nacinu italijani pravijo violento(hitro) in testo nima casa da se izsusi(cca 4min pecenja).
I’m out.
:3
:3
6151 ::
PacificBlue je izjavil:
V pico dodajate olje. Ne veste da je prekomerno segrevanje olja škodljivo? V teh pekačih za pico so temperature daleč nad točko smojenja olja.
V testo za pico gre vedno olje. Kaksni pekaci za pico? Rabi se kamen in basta. Pica mora biti socna z zadosti testa. Tisti 1mm tudi meni ne gre v racun. Potem raje jem samo salamo brez kruha.
Kar se tice olja je odvisno kje peces pico. Če v navadni elekticni pecici potem olje pripomore, da se testo ne izsusi, ker je peka daljsa.
Po klasicnem(neapeljskem) italijanskem receptu pa testo za pico ne vsebuje olja. Pica se pece v odprti krusni peci(ali primerni peci z visjo temperaturo) zato tudi temu nacinu italijani pravijo violento(hitro) in testo nima casa da se izsusi(cca 4min pecenja).
4 min? bolj 90-120 sekund :D
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
PacificBlue ::
Do 4min nekje. Odvisno od temperature peci pa debeline testa. Sicer pa velja ja, 485 stopinj celzija in 90sekund.
I’m out.
:3
:3
link_up ::
ja to je nek arabski nacin peke...pica se pece dobre pol ure...naraste pa na 4-5 cm :D
In and Out
6151 ::
ja to je nek arabski nacin peke...pica se pece dobre pol ure...naraste pa na 4-5 cm :D
Pita s sirom :)
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
PacificBlue ::
ja to je nek arabski nacin peke...pica se pece dobre pol ure...naraste pa na 4-5 cm :D
Arabska je z mlekom..kameljim;)
I’m out.
:3
:3
Kvinta ::
ampak mi ne uspe bolj raztegnit - skupaj samo od sebe skace
Nic ni premalo vzhajano pac nismo vsi profiji kateri vrtijo to testo kot za salo nad glavo in iz roke v roko ... ti ga samo lepo vleci narazn malo po malo tak kot bi delal vleceno testo za strudelj meni ga tak rata raztegnit cez cel pleh pa tud ,ce ga z valarom raztegnem pa dam pol se malo vzhajat se prav lep spece take pizze ne dobim v nbeni piceriji ze samo to si za v plus stejem.
A.C.A.B
mailer ::
Je kdo opazil 2 verzije G3 pečice, ena ima zgoraj eno spiralo nekatere pa dve.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mailer ()
matobeli ::
Nevem kaj si želel napisat, ampak maš prav, tale tanova ima možnost tudi zgornjega kamna za razne tanke kruhke, sweet! https://www.electronic4you.si/g3-ferrar...
6151 ::
Nevem kaj si želel napisat, ampak maš prav, tale tanova ima možnost tudi zgornjega kamna za razne tanke kruhke, sweet! https://www.electronic4you.si/g3-ferrar...
70€ več pa imaš (ko je v akciji) že ooni fyro.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48947 (12153) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150486 (1415) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56885 (36758) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 96011 (79101) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26735 (24483) | Vajenc |