Forum » Loža » Peka pizze
Peka pizze
Badwolff ::
Again, what's your point? V ten kontekstu?
Edit vidim svoj typo. Šteje samo sir in testo...
Edit vidim svoj typo. Šteje samo sir in testo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
Ne-Ro ::
TheBlueOne je izjavil:
https://nero.si/
Evo spletna stran je..sicer še v delu je pa :)
Sem radoveden, ce nekaj ves glede na to, da jih delate? Zakaj te peci nikoli nimajo izolacije?
Je 25mm keramične volne (128 kg/m3) ..lahko pa pridete do mene pa vam pokažem od začetka do konca kako je narejeno, da je rezultat potem pravi.. :)
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ne-Ro ()
Badwolff ::
Dons bo spet dan za peko.
Pizza Rosa (rdeča čebula in pistacije) in Carbonara (jajc, špeh, pekorino) sta v planu.
Pizza Rosa (rdeča čebula in pistacije) in Carbonara (jajc, špeh, pekorino) sta v planu.
Kurzweil ::
Ta vikend sem se odločil, da bi spekel par pic za kolege in družino... bi se priporočal za kak proper recept za testo... pojma nimam o testu, na netu je tega milijon, ampak that's what this topic is about... pa ne bi z drožmi seveda... pač kaj je vam najbolj všeč oz. kaj priporočate... hvala
Badwolff ::
Ta vikend sem se odločil, da bi spekel par pic za kolege in družino... bi se priporočal za kak proper recept za testo... pojma nimam o testu, na netu je tega milijon, ampak that's what this topic is about... pa ne bi z drožmi seveda... pač kaj je vam najbolj všeč oz. kaj priporočate... hvala
Moja metoda
Uporabiš nek pizza app, da ti zračuna sestavine za željeno hidracijo
day 1 - 200g moke + 200 g vode + 1-2 g kvasa, premešaš, pustiš nekje v kuhinji pokrito
day 2 (al pa day 1 zvečer) - dodaš ostalo moko in vodo, zmesiš, daš v hladilnik
day 3 - oblikuješ hlebče in jih pustiš par ur na pultu
Drgač pa, receptov je ogromno, tipov pic je ogromno, po mojih izkušnjah skor ne morš falit, pizza je skor vedno dobra :D
Tody ::
Poznati mores svoje občinstvo. Da se ti dva dni jebeš pol pa itak vseeno ali je tvoja ali zmrznjena pa je spet jeba.
Badwolff ::
Jest že vem, kaj mi paše. Pa dela je dost premal, da bi se jebal. Hočem povedat, da je pizzo težko zajbat s testom.
MrGTO ::
Jaz delam napoletanske pizze po poolish metodi Vita Iacopelli-ja:
Povezava
Pečem pa v navadni pečici na kamnu. Pečica gre do 275 stopinj, sicer se dejansko kamen uspe segreti na 290. Pice so božanske, verjamem pa, da bi bile z boljšo pečico še boljše =)
Povezava
Pečem pa v navadni pečici na kamnu. Pečica gre do 275 stopinj, sicer se dejansko kamen uspe segreti na 290. Pice so božanske, verjamem pa, da bi bile z boljšo pečico še boljše =)
cebelar123 ::
cebelar123 ::
Ta vikend sem se odločil, da bi spekel par pic za kolege in družino... bi se priporočal za kak proper recept za testo... pojma nimam o testu, na netu je tega milijon, ampak that's what this topic is about... pa ne bi z drožmi seveda... pač kaj je vam najbolj všeč oz. kaj priporočate... hvala
Moka Tip: manitoba 00
Prvi dan :
100g moke , 100g vode , 2g suhega kvasa, veliko žlico meda ali malo žlico sladkorja. Pustiš 1h na RT in daš potem za do 24h na CT.
Drugi dan:
za 1h na RT in nato dodaš 10g vode, 60g moke, 5g soli in zamesiš.
Ko vse končaš pustiš da vzhaja od 1-2h na RTju. In narediš pico
Vse skupaj daj kvasa 4-5 gramov če delaš do 1kg moke. Hidracija je tukaj 68%
CT = hladilnik
RT = sobna temperatura
Tukaj imaš recept za 1 pico , klasično 250g Napolitano.
Če boš delal v navadni pečici, potem pa ti še priporočam pred pečenje samo s pelati in pa če nisi prebral v tej temi kako se peče in zajema zrak v testo, mislim da ni tako daleč nazaj kak video.
Če se odločiš in rabiš še kako informacijo samo vprašaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
Ta vikend sem se odločil, da bi spekel par pic za kolege in družino... bi se priporočal za kak proper recept za testo... pojma nimam o testu, na netu je tega milijon, ampak that's what this topic is about... pa ne bi z drožmi seveda... pač kaj je vam najbolj všeč oz. kaj priporočate... hvala
Moka Tip: manitoba 00
Prvi dan :
100g moke , 100g vode , 2g suhega kvasa, veliko žlico meda ali malo žlico sladkorja. Pustiš 1h na RT in daš potem za do 24h na CT.
Drugi dan:
za 1h na RT in nato dodaš 10g vode, 60g moke, 5g soli in zamesiš.
Ko vse končaš pustiš da vzhaja od 1-2h na RTju. In narediš pico
Vse skupaj daj kvasa 4-5 gramov če delaš do 1kg moke in več kot 1 pico. Hidracija je tukaj 68%
CT = hladilnik
RT = sobna temperatura
Tukaj imaš recept za 1 pico , klasično 250g Napolitano.
Če boš delal v navadni pečici, potem pa ti še priporočam pred pečenje samo s pelati in pa če nisi prebral v tej temi kako se peče in zajema zrak v testo, mislim da ni tako daleč nazaj kak video.
Če se odločiš in rabiš še kako informacijo samo vprašaj.
Moja napaka za dvojni post.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
c3p0 ::
cebelar123 je izjavil:
Dons bo spet dan za peko.
Pizza Rosa (rdeča čebula in pistacije) in Carbonara (jajc, špeh, pekorino) sta v planu.
Pizza Rosa tole zgleda zelo zanimivo. Postaj sliko prosim
Čebula, bivolja mocarela, pa še kaka nigella semena, grobo mleti pečeni lešniki, to gre vse lepo skup. Pistacije še nisem poskusil, bo tu nekje.
Dtrader ::
Pa ravno sedaj se to menite, jaz pa lačen ko volk ...
S testom pa je tako: vaja dela mojstra.
S testom pa je tako: vaja dela mojstra.
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)
cebelar123 ::
cebelar123 je izjavil:
Dons bo spet dan za peko.
Pizza Rosa (rdeča čebula in pistacije) in Carbonara (jajc, špeh, pekorino) sta v planu.
Pizza Rosa tole zgleda zelo zanimivo. Postaj sliko prosim
Čebula, bivolja mocarela, pa še kaka nigella semena, grobo mleti pečeni lešniki, to gre vse lepo skup. Pistacije še nisem poskusil, bo tu nekje.
Pistacija na pici je ful dobra. Rahlo jo samo zmelji in ne kupit soljene.
Tukaj ni neke omaka podlage?
TheBlueOne ::
Edini predpisani recepti so bolj kot ne IT klasike, za ostalo pa se tezko pogovarjamo kakor, da so neka pravila? Ajde morda se NY stil pice?
Badwolff ::
TheBlueOne je izjavil:
Edini predpisani recepti so bolj kot ne IT klasike, za ostalo pa se tezko pogovarjamo kakor, da so neka pravila? Ajde morda se NY stil pice?
Stilov pice je veliko, vsaka ma mal svoj način priprave testa in pečenja. Skor vse so pa dobre :D
Badwolff ::
Včeraj delam pico, probam prvo in... jebemti, pozabil sem solit testo :D
Smo pol rešli z dosoljevanjem roba, sej sredica je tko slana zarad nadeva.
5 dni staro testo je kr zajebano za oblikovat ob visoki hidraciji.
Ni pa moja čist napolitana, ker hočem, da hrustlja, je bolj zapečena.
Rosa - mocarela + parmezan za osnovo, mal špehca (za vse sem nabavil kar tiste koščke pancete, ki so narezani v hofru, so se že večkrat izkazali za super), na koncu za 10,15s nadrobljene pistacije
Karbonara - parmezan (pekorino še bolš), mal mocarele vseen, špehci (v receptih ponavad piše, da jih morš prej popečt, sam pomnojem brezveze), na konc spet za ene 10,15 s rumenjak s parmezanom
Figa - mocarela, gorgonzola, mal šehca, k je glih ostal, meso od fige zmešano z medom
Pa še dve bolj neonapolitanski klasiki za otroke
ps - najboljša je bla figa, pol karbnara, pol rosa
Smo pol rešli z dosoljevanjem roba, sej sredica je tko slana zarad nadeva.
5 dni staro testo je kr zajebano za oblikovat ob visoki hidraciji.
Ni pa moja čist napolitana, ker hočem, da hrustlja, je bolj zapečena.
Rosa - mocarela + parmezan za osnovo, mal špehca (za vse sem nabavil kar tiste koščke pancete, ki so narezani v hofru, so se že večkrat izkazali za super), na koncu za 10,15s nadrobljene pistacije
Karbonara - parmezan (pekorino še bolš), mal mocarele vseen, špehci (v receptih ponavad piše, da jih morš prej popečt, sam pomnojem brezveze), na konc spet za ene 10,15 s rumenjak s parmezanom
Figa - mocarela, gorgonzola, mal šehca, k je glih ostal, meso od fige zmešano z medom
Pa še dve bolj neonapolitanski klasiki za otroke
ps - najboljša je bla figa, pol karbnara, pol rosa
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Badwolff ()
TheBlueOne ::
TheBlueOne je izjavil:
Edini predpisani recepti so bolj kot ne IT klasike, za ostalo pa se tezko pogovarjamo kakor, da so neka pravila? Ajde morda se NY stil pice?
Stilov pice je veliko, vsaka ma mal svoj način priprave testa in pečenja. Skor vse so pa dobre :D
Kaj pa je se klasicnega razen NY stil in IT pizze? Mi je pa jasno, da je variacij kolikor hoces. Morda je Slovenija med najbolj raznovrstniki, ker imas vse od jugoslovanske s tekocim testom do napolitanske.
mastazeko ::
Kr daj ananas gor, zakaj pa ne?
Gor na sliki maš pizzo s testeninami tko, da je vse dovoljeno
Gor na sliki maš pizzo s testeninami tko, da je vse dovoljeno
cebelar123 ::
feryz ::
Itak se vsi zavedamo, da te napolitana pizze niso neke kvalitetne pizze, ampak način, kako s čim manj stroška, čim hitreje napolniti želodce čimveč turistov.
Ampak, ne glede na to, sem si zadnjič vseeno rekel, da probam to turistično čudo. Navsezadnje si oštarija lasti neke medalje in je treba par dni prej rezervirati mizo.
Matr, verjeti ali ne, dva kelnarja sta stregla, en hrano, en pijačo, pizze je prinesel prej kot točen pir.
In kar je še bolj zanimivo, res je bila dobra. Začuda. Peč je plinska.
Doma pa ne bi tega pripravljal. Imamo popolnoma drug sistem.
Ampak, ne glede na to, sem si zadnjič vseeno rekel, da probam to turistično čudo. Navsezadnje si oštarija lasti neke medalje in je treba par dni prej rezervirati mizo.
Matr, verjeti ali ne, dva kelnarja sta stregla, en hrano, en pijačo, pizze je prinesel prej kot točen pir.
In kar je še bolj zanimivo, res je bila dobra. Začuda. Peč je plinska.
Doma pa ne bi tega pripravljal. Imamo popolnoma drug sistem.
cebelar123 ::
Napolitana niso kvalitetne pice? O čem ti to govoriš?
Poolish testo je ena od največjih majstorij kaj obstaja "sploh ker se ti pica ne vsede v trebuh".
Prav tako kvaliteta moke in način kako se vse skupaj gnete ni kr tak in še bi se dalo naštevat. Če bi to bilo res bi v vsaki piceriji imeli napolitano tako pa jo za 1x moraš še iskat, čeprav se tudi to počasi spreminja.
Je pa res da Napolitana ni za vsakega. Večina se že stran obrne ko vidi veliki rob, kateri je praktično glavna stvar.
Zdaj če pa kje folk kaj pretriga pri izdelavi pa kaj češ to lahko rečeš za vsako stvar. Zato pa jaz jem 99% doma pice od kar sem jih začel delat.
Poolish testo je ena od največjih majstorij kaj obstaja "sploh ker se ti pica ne vsede v trebuh".
Prav tako kvaliteta moke in način kako se vse skupaj gnete ni kr tak in še bi se dalo naštevat. Če bi to bilo res bi v vsaki piceriji imeli napolitano tako pa jo za 1x moraš še iskat, čeprav se tudi to počasi spreminja.
Je pa res da Napolitana ni za vsakega. Večina se že stran obrne ko vidi veliki rob, kateri je praktično glavna stvar.
Zdaj če pa kje folk kaj pretriga pri izdelavi pa kaj češ to lahko rečeš za vsako stvar. Zato pa jaz jem 99% doma pice od kar sem jih začel delat.
FireSnack ::
Pica ima okoli 2000 kalorij. Pozor za tiste, ki bi radi ostali v formi. To je dnevna energijska potreba odraslega človeka. Makrohranila večinoma maščoba in ogljikovi hidati, mikrohranil pa je bolj za vzorec. Yikes
Preprodajalec NFT umetnin
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Tody ()
Tody ::
Koji kurac se kle oglasate, ce vam ne pase pizza pac je ne jejte... Nehajte bit papagaji iz ameriskih blogov.
Sharp999 ::
Eno vprašanje, doma imam rostfrei lopar kamor dam pizzo in potem v pečico/na kamen/granit nima veze...In me zanima, zakaj se mi pica prime na lopar, ter gre posledično težje iz loparja dol? Lopar tudi pomokam spodaj, pa še vseeno. Ima kdo še kakšno rešitev oziroma idejo?
Sharp999 ::
matobeli ::
Torej nardiš celo pico na loparju? Če maš normalno mokro testo bo enkrat pomokat lopar premalo.
Nardiš na pultu, pol pa če lahko z loparjem naložiš pico boš lahko tudi odložil v peč.
Nardiš na pultu, pol pa če lahko z loparjem naložiš pico boš lahko tudi odložil v peč.
Sharp999 ::
Shkorc ::
Namesto navadne moke uporabi riževo, jo imajo v Šparu in drugih trgovinah.
Riževa moka se ne razmoči in začne lepit kot navadna, plus ne zažge se in ne zagreni.
Probaj, ne bo ti žal. Kupiš tisti pol kilogramski paket in imaš za doooooolgo časa. :)
Riževa moka se ne razmoči in začne lepit kot navadna, plus ne zažge se in ne zagreni.
Probaj, ne bo ti žal. Kupiš tisti pol kilogramski paket in imaš za doooooolgo časa. :)
6151 ::
Eno vprašanje, doma imam rostfrei lopar kamor dam pizzo in potem v pečico/na kamen/granit nima veze...In me zanima, zakaj se mi pica prime na lopar, ter gre posledično težje iz loparja dol? Lopar tudi pomokam spodaj, pa še vseeno. Ima kdo še kakšno rešitev oziroma idejo?
Pizzo delaj na dobro pomokanem pultu, ko imaš enkrat oblikovano testo pa ga lahko povlečeš na pomokan lopar (najboljše s semolo) in dodaš ostale sestavine.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
schrack ::
Evo, današnja
Ponavadi imam težave, da dobim previsok rob, oz. preveč zraka v robu. Nastanejo vulkančki cca 5cm visoki, pol se pa zažgejo. Saj so OK, ampak kaj delam narobe, da je not toliko zraka?
Ponavadi imam težave, da dobim previsok rob, oz. preveč zraka v robu. Nastanejo vulkančki cca 5cm visoki, pol se pa zažgejo. Saj so OK, ampak kaj delam narobe, da je not toliko zraka?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schrack ()
bauci ::
Ali ima kdo izkušnje z električnimi pečicami za pize, ki dosegajo 500 stopinj?
Gledam ene italijanske za cca 650€.
Gledam ene italijanske za cca 650€.
cebelar123 ::
6151 ::
Evo, današnja
Ponavadi imam težave, da dobim previsok rob, oz. preveč zraka v robu. Nastanejo vulkančki cca 5cm visoki, pol se pa zažgejo. Saj so OK, ampak kaj delam narobe, da je not toliko zraka?
Če imaš že prisotne majhne mehurčke ujetega zraka ko delaš posamezno pizzo (preden daš v peč), jih pretrgaj
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
c3p0 ::
cebelar123 je izjavil:
Je pa res da Napolitana ni za vsakega. Večina se že stran obrne ko vidi veliki rob, kateri je praktično glavna stvar.
Zdaj če pa kje folk kaj pretriga pri izdelavi pa kaj češ to lahko rečeš za vsako stvar. Zato pa jaz jem 99% doma pice od kar sem jih začel delat.
Še v samem Neaplju sicer ne bodiš takega "krofka" kot pri nas, rob ni polovica pice.
Ali ima kdo izkušnje z električnimi pečicami za pize, ki dosegajo 500 stopinj?
Gledam ene italijanske za cca 650€.
Effeuno so dobre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Tsunamii ::
Euffeno je imel akcijo za 520€ te dni..z dodatnim biscotto in PTT ( v ITA ). Pri nas taka pečica preko 800€ !
schrack ::
cebelar123 je izjavil:
Evo, današnja
Ponavadi imam težave, da dobim previsok rob, oz. preveč zraka v robu. Nastanejo vulkančki cca 5cm visoki, pol se pa zažgejo. Saj so OK, ampak kaj delam narobe, da je not toliko zraka?
Katero moko uporabljas?
Caputo pizzeria
cebelar123 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48946 (12152) | MArkusPrimus |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 150482 (1411) | mailer |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56884 (36757) | bluefish |
» | Picerije z najboljšimi picami pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 96010 (79100) | korenje3 |
» | "Najboljša" paradižnikova omaka za pico (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26735 (24483) | Vajenc |