» »

Formula 1 2016

Formula 1 2016

««
12 / 40
»»

billy ::

To si zasluži rumeni karton, ali kaj je že tisti nov sistem kaznovanja.

win64 ::

billy je izjavil:

Kvyat mu je očitno vrnil, ker mu jih je vettel napel na zadnji dirki. Zelo namerna in očitna poteza pričakujem resno kazen FIE.

PS, je pa res da je kvyat rus in putin bo že posredoval pri berniju da bo vse ok...

Malo se umiri. Naredil je napako pri zaviranju. Druga napaka pa je bila delno storjena tudi zaradi tega, ker je Vettel vozil zelo previdno(beri prepočasi) v tistem delu.
Če bi se zaradi gobcanja dirkačev zrivali s steze bi bila proga prazna.

MaterVola ::

Tri točke je fasal na licenco.

billy ::

Nekaj je, čeprav bi moral še več, že prejšnjo dirko je naredil bedarija.

Da morajo vedno prit neki mozoljeki v F1 in potem delat štalo na stezi in potem uničujejo dirke na tak način...

zmotil se je pri zaviranju ja...imel je ogromno prostora ter pregled nad dogajanjem, ni bil v nobeni borbi ali pa kaj, par metrov čistega lufta in se zmoti? Tak pa si res zasluži mesto v F1 ja...

MaterVola ::

Na prejšnji dirki je izkoristil prazen prostor, nikogar ni zadel.

V Rusiji je pa zajebal na zaviranju, ja. Poglej počasni posnetek pri drugem udarcu, s kakšno hitrostjo je po desni uletel Torro Rosso.

PredatorX ::

Mislim, da bi morali biti nekateri dirkači bolj agresivni.

F1 je preveč predvidljiva, ko naredi raikonnen "neumnost", ga večinoma branite, ko pa kak drug je pa vse narobe. Primerjate Rosbergovo obnašanje z Hamiltonovo in kak si želite, da bi Rosberga pred Hamom....

PS: Ham ni moj favorit pri F1.

Super Sonic ::

Da morajo vedno prit neki mozoljeki v F1 in potem delat štalo na stezi in potem uničujejo dirke na tak način...

Dost večji problem je, da mozoljkoti gledate F1 in potem smetite naokoli in kradete čas s povsem nepotrebnimi frustacijami.

Kvyat je naredil napako. A jo je? A ga gremo zdej ubit? Mu gremo nogo odrezat? Možgane dat ven in mu jih spečt na žaru? Pomoje, da ne no. Dobil je kazen (+10s stopn&go in 3 kazenske točke = kar je teoretično ena najhujših kazni od kar obstajajo ta pravila; ampak pustimo to, sej je kul. Zraven je uničil dirko še Ricciardu in sebi, torej jih bo slišal še do vseh iz Red Bullal, verjetno bodo padali penali tudi na pogodbo. Ampak spet, pustmo to, moraš ti na forumu povedati koliko zares zanič je bil).

Miniaturno je napaka tudi Vettlova; in tu se strinjam z Brundlom: vedel je, da je po drugem ovinku imel počeno gumo in to, da bi se umaknil s steze bi mu rešilo dirko v deločeni meri. Skratka, za lastno preživetje, ni dobro sedeti sredi ovinka s počeno gumo, ko imaš za seboj 15 dirkalnikov. Jasno pa je, da je Kvyat deloval kot v kakšni PS4 igri, govori se le o tem, kaj bi Vettel po prvem udarcu lahko naredil. Konec koncev se večina ljudi, ko ima počeno gumo, umakne ostalim.

Na prejšnji dirki je izkoristil prazen prostor, nikogar ni zadel.

Povsem jasno: na prejšnji dirki je bil Vettel tisti, ki je preslabo ocenil svoj prostor okoli sebe in skušal žolc stresti na Danila, kar je kriminal za nekega svetovnega prvaka. Pa ne to slabo zavedanje prostora okoli sebe, se pač zgodi (Vettlova hitrost je še kako vprašljiva), ampak to, da jokaš po TVju o stvareh, ki nimajo nobene veze z nesrečo.

Včeraj je Danil vrnil zadevo in sedaj sta 1:1. Razlika je samo v tem, da Vettla pri Ferrariju ni nihče nadrl, med dirko ni dobil nobene kazni, niti nima nobenih kazenskih točk na vesti.

Bo dovolj, ali bo treba še drkat tule z nepotrebnimi komentarji in si krast čas?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

PrimozR ::

No ja, Vettlova počena guma se pomojem sredi tistega ovinka še ni manifestirala tako kritično, ker je bila počena leva, ovinek je bil pa prav tako lev, torej je bila precej razbremenjena. Povsem realno se mi zdi, da je Vettel upočasnil ravno zato, ker je ugotovil, da ima počeno gumo. A naj kar sam zavije v ograjo?

Super Sonic ::

A naj kar sam zavije v ograjo?

Ne.

Ko je pospeševal iz ovinka številka dve mu je zavilo volan in je moral upočasniti. Takoj je vedel, da ima počeno gumo. A ti zrihtam onboard s komentarjem Brundla ali ga boš sam poiskal?

Boljše povedat, kot je povedal Brundel, se ne da.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Ma... Zdaj lahko rečemo, da je vedel, da ima počeno gumo, takrat v momentu, nafilan z adrenalinom, ko je pohodil gas, bi pa pomojem zlahka zamenjal to za wheelspin. Navsezadnje ti avti puščajo za seboj na izhodih iz ovinkov ogromno črt ;)

Ma, je kar je, sem tudi jaz pričakoval kaj hujšega za Kvyatta, navsezadnje je Vettla zadel 3x. Po drugi strani pa v primerjavi s kakim BTCC-jem tole ni še nič :)

Super Sonic ::

Sej ni nič kriv, po trku je šel naprej in to je to. KO je pospeševal je vedel, da je počena guma, sredi ovinka pa ugotovil, da ne bo šlo in downshiftal in ga spet dobil v rit. Sej če ga ne bi dobil Kvyat, bi ga pa kdo drug. Jasno je, da kavčarska teorija eno, dirkanje pa nekaj čisto drugega.

sem tudi jaz pričakoval kaj hujšega za Kvyatta, navsezadnje je Vettla zadel 3x.

Kaj hujšega bi pa še lahko bilo? Takšnih trčenj smo videli morje v F1 in prepoved dirke ni dobil še nihče zarad tega... Fasal je top kazen, pravzaprav. Pa še na opazovanju bo v naslednjih dirkah; ne samo gledalcev in navijačev, tudi sodnikov. Hkrati je zelo slabo odprl sezono, se nekak rešil prejšnjo dirko, ampak overall mu manjka tudi hitrosti, saj ga Ricciardo letos lepo vozi, torej je na udaru tudi znotraj moštva.

Kaj še? Kaj je še treba z njim narediti, da bo raja srečna, ker je 1x v življenju nabil Vettla?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

billy ::

V F1 se pač poskuša vpeljati red, v to smer pač gre vse.

Če nekomu to ni všeč, od gledalcev, pač začne gledat drugo serijo. Jamranje na forumu je nesmiselno, še manj pa pametovati "kako bi moralo biti, ker F1 zgublja svoj čar, bla bla bla".

S Kvytaom so naredili maks, to je res. Problem, ki ga jaz vidim, da se malinovce, ki so celo brez izpita za avto, spušča v F1, pa takšne ki prinesejo denar, potem pa delajo štalo na stezi in uničujejo dirke.

Sem prepričan, da bi bile zadnji dve dirki veliko bolj zanimivi, če bi vettel ostal na stezi, vsaj kar se tiče borb za prva mesta.

Super Sonic ::

vsaj kar se tiče borb za prva mesta.


Dej prosim nehaj si lagat. Ferrari nima ritma za zmago, na prejšnji dirki je bil pa Kimi celo malo hitrejši od Vettla. Ne rečem, da v nadaljevanju sezone ne bo drugače, ampak zaenkrat Ferrari ni imel za burek, ko je govora o zmagah na dirki. So blizu, ni dvoma, ampak so samo blizu. Ne zraven.

Ko bo RB v Kanadi dobil še konkretno izboljšam PU, bo Ferrari, če ne bo pravilnega razvoja, tenko piskal tudi za podium.

To je realnost in nič drugega. Dirka bi bila pa zanimiva včeraj le za navijače Vettla in nič ne rečem: ni lepo ko te zruši v prvem krogu nekdo od zadaj. Ampak rili, kolikorat se mu je pa to zgodilo?

Poleg vsega je bil na Kitajskem gladko sam kriv za kreš s Kimijem in kako že pravijo... napad je najboljša obramba.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

springfield ::

Od kod vam, da je imel počeno gumo? Ker je Brundle rekel? Na nobenem posnetku se ne vidi, da je počena. Vettel je rekel, da se mu je zdelo vse normalno. Upočasnil je tudi dirkalnik pred Vettlom (Massa?), pa ga Vettel ni nasadil od zadaj, zakaj le? Aja, ker ni zaletavo mulo, ki misli, da dirka traja en krog.

Ko bo RB v Kanadi dobil še konkretno izboljšam PU, bo Ferrari, če ne bo pravilnega razvoja, tenko piskal tudi za podium.

Kdo pa pravi, da bo delovala izboljšava? Vsi napovedujejo izboljšave cel čas, le pri Mercedesu so tiho in so še vedno daleč pred vsemi. Med drugim je Ferrari pripeljal izboljšan motor v Rusijo, ki so ga pa znova morali detunat, zaradi vzdržljivosti. Ali pa Mclaren in Honda, ki že od začetka lanske sezone napovedujeta ne vem kake izboljšave, pa uvrstitev med točke še vedno proslavljajo kot zmago.

win64 ::

Osebno se mi je zelo zdel zanimiv ta kratek intervju.
Po kvalifikacijah, mislim da so Rosberga vprašali glede položaja ferrarija proti njim. So mu rekli nekaj v smislu: "Ferrari očitno ni toliko blizu..". Pa je Rosberg odgovoril: "Najbrž res ne".
To je prvič od kar gledam f1, da bi kdo rekel kaj tako iskrenega(samozavestno, celo malo naduto) o konkurenčni ekipi.
Če je ekipa v slabšem položaju klasično ekipe rečejo, da pripravljajo velike izboljšave in da se bodo kmalu približale prvim.
Če je ekipa veliko zadaj, rečejo da bodo z malimi koraki v par letih tam.
Če je boljša, ekipe zmeraj rečejo da so ostali zelo zelo blizu in da morajo biti pazljivi.

No, da se navežem na prejšnji odgovor. Če ekipa govori eno leto(ali še več) o adutu v rokavu, po mojih izkušnjah to pomeni, da nimajo nekaj velikega za pokazat. Oziroma bo to majhen korak na dolgi poti.
Tukaj je treba upoštevati, da če se hočejo približati komurkoli, morajo storiti 2 koraka naprej. Ker ostale ekipe tudi stalno razvijajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: win64 ()

TOP ::

Ja meni se tud je zdelo,da je po prvem trku moral imeti predrto gumo,ker ko ga je drugič nabasal je eno gumo dobesedno sleklo in to v momentu.Sam to nima veze,kriv je vedno tisti ki te nabaše od zadaj pa če tudi je dirkanje.Če bi bilo tole v obratnem vrstnem redu Vettel ziher ga nebi nabasal,ker so izkušnje že in je treba prej zavirat ne pa kot Kyat kot torpedo in zadnji moment stisnit zavoro.Tisti ki ste že kdaj dirkali z gokardi veste o čem govorim,ko je gužva.Pač Ruski torpedo se bo moral to naučiti.Kar se tiče Ferrarija pa se strinajm z Super Sonic,pač nimajo ritma s katerim bi držali Marcedes in bliže nekoliko so sam v kvalifikacjah je še vedno velika razlika,katera se na dirki še poveča.Pač Kalabreži bodo morali še pospešeno delat,ker mam občutek da jih red bul lahko dohiti še celo Wiljams jim je dal vetra v kvalifikacjah.

MaterVola ::

Preveč je asfaltiranih izletnih con. Zato ne gre noga z desnega pedala.

Super Sonic ::

Od kod vam, da je imel počeno gumo?

Od kot tebi, da je ni imel? Brundel je celo specificiral (desno) stran dirkalnika in počeno gume. In ja, korekcija na volanu pri pospeševanju iz tega ovinka je običajna reč, ravno tako, da gredo mimo po levi ostali in da downšiftaš sredi ovinka tudi. Enako se pri tako močnem trku, ko ti dirkalnik dvakrat prestavi, ponavadi ne pričakuje počene gume. A ne?

Aja, ker ni zaletavo mulo, ki misli, da dirka traja en krog.

JOj ste bogi s tem jokanjem. Na žalost je RBjev program mladih dirkačev najboljši v F1 in Danil je svoje mesto do tja zaslužil. Ne kupil. Ampak seveda, napake niso dovoljene, sploh kadar pride nekdo, ki je bolj papeški od papeža.

Kdo pa pravi, da bo delovala izboljšava?

Po dveh sezonah in vseh prostih žetonih se lahko opravičeno pričakuje točno to. Poleg tega nisem rekel, da bodo napadli MB in prva mesta, ampak odkrito in javno govorijo o boju s Ferrarijem, ter konstantni podium. Torej ni velike maše okol tega, filozofsko se pa lahko sprašujemo cel dan kaj ja in kaj ne. Honda je drug primer, ker oni so dejansko zadaj za en cel svet, med tem, ko je napredek RedBulla očiten.

Če bi bilo tole v obratnem vrstnem redu Vettel ziher ga nebi nabasal,ker so izkušnje že in je treba prej zavirat ne pa kot Kyat kot torpedo in zadnji moment stisnit zavoro.

Kvyat je popolnoma pretiraval in si bil čisto sam kriv za vse. Dobil je kazen, konec koncev glede nato, da ga je sam naprej nabil v prvem ovinku bi vseeno lahko malo z rezervo vzel ovinek. Šola bo/je draga.

Kar se pa tiče same primerljivosti MB vs Ferrari: veliko je odvisno od steze. In ogromno je odvisno od setupa, ki ga moštvo spravi skupaj in na koncu so tu še dirkači. Jaz verjamem, da so pri Ferrariju zaplaval z nastavitvami v Rusiji (in da jih čakajo še takšne dirke), ne pa, da je MB naredil ne vem kaj. Lahko, da bo že na naslednji dirki drugače, ampak MB razpolaga z veliko več podatki, tako, da je ta verjetnost manjša kot pri Ferrariju: je pa še vseeno živ spomin iz lanskega Singapurja.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

billy ::

Rosberg, ki je osvojil svojo sedmo zmago zapored, kaj lahko pa bi bilo drugače, vsaj tako pravi Mercedesov šef.

Skrbela sta nas oba dirkalnika. Pri Lewisu je točila voda, težave pa je imel tudi Nico. Nicov motor je med dirko začel dajati čudne signale. Veseli smo, da smo z obema dirkalnikoma prišla do cilja, a moramo popraviti reči, da bosta oba dirkača imela zanesljiv dirkalnik od petka zjutraj do konca dirke.

Če ne lažejo so tudi oni očitno bližje limitu materiala letos...

win64 ::

Imajo 75 točk prednosti po 4ih dirkah, in to z vsemi težavami navkljub. Paničarit jim res še ni treba.

TribesMan ::

Ferrari 100% ne bo ogrožal MBja letos.
V naslednjih dveh dirkah nimajo nobene pametne šanse, ker ma MB boljšo šasijo in aero.
Zraven jim bo pa še RB začel občasno skakat v zelje, sploh če bo Renault res kaj bistveno izboljšal motor.

Medeni tedni so minili, rezultatov pa ni, oziroma so slabši kot lani. Pomojem ne manjka več veliko da bo big boss Marchionne popizdil...

Mercedes seveda dela "paniko" iz vsakega dreka. Po vsaki dirki nas obveščajo o nekih fantomskih težavah.
Oni hočejo na vsak način prikazat, da razlika ni velika, in da so pravila OK taka kot so, ne rabijo sprememb.
Samo ne rabiš bit genij da ugotoviš da je razlika vsaj tako velika kot lani.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

win64 ::

TribesMan je izjavil:


Mercedes seveda dela "paniko" iz vsakega dreka. Po vsaki dirki nas obveščajo o nekih fantomskih težavah.
Oni hočejo na vsak način prikazat, da razlika ni velika, in da so pravila OK taka kot so, ne rabijo sprememb.
Samo ne rabiš bit genij da ugotoviš da je razlika vsaj tako velika kot lani.


V formuli ena so izjave moštev glede zmogljivosti eno samo sprenevedanje, zato mi je tudi tista izjava Rosberga bila tako čudna.

Super Sonic ::

Zanimivost:
http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/154...

V formuli ena so izjave moštev glede zmogljivosti eno samo sprenevedanje, zato mi je tudi tista izjava Rosberga bila tako čudna.

V F1 je ogromno politike in tako bo vedno.

Če ne lažejo so tudi oni očitno bližje limitu materiala letos...

Pole v Sočiju:
2014 -> 1:38.338s
2015 -> 1:37.113s
2016 -> 1:35.417s

Če bi MB spal, bi jih že zdavno povozil.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Dr_M ::

Se dobro, da je toliko politike zraven, da ima raja kaj za glodat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

springfield ::

Od kot tebi, da je ni imel? Brundel je celo specificiral (desno) stran dirkalnika in počeno gume. In ja, korekcija na volanu pri pospeševanju iz tega ovinka je običajna reč, ravno tako, da gredo mimo po levi ostali in da downšiftaš sredi ovinka tudi. Enako se pri tako močnem trku, ko ti dirkalnik dvakrat prestavi, ponavadi ne pričakuje počene gume. A ne?

Ta vseznalski Brundle je ob trku Vettla krivil počeno gumo, šele potem je videl, da ga je Kvyat še drugič nasadil. Očitno je tudi Massa je imel počeno gumo, če ga je zaneslo v tistem ovinku in je upočasnil. In to tvoje prehitevanje po levi tudi nima smisla, ker je bil na levi Hamilton, ki je vozil počasneje od Vettla in ga je ta prehitel. Vettel je med dirko za Sky rekel, da mu guma ni počila in njemu verjamem malo bolj kot Brundlu in tvojim teorijam.
JOj ste bogi s tem jokanjem. Na žalost je RBjev program mladih dirkačev najboljši v F1 in Danil je svoje mesto do tja zaslužil. Ne kupil. Ampak seveda, napake niso dovoljene, sploh kadar pride nekdo, ki je bolj papeški od papeža.

Kdo pravi, da si ga ni? Ampak to ne spremeni dejstva, da je tu izpadel kot povprečen igralec playstationa. Tudi Brundle je omenil, da je bilo to bolj podobno startu kakšnega nižjega ranga, ampak dokler je prišel skozi RB šolo je vse OK, ne?

pirlo ::

Onboard posnetek.

 Razdalja pred prvim trkom. Več kot dovolj časa za zaviranje brez blokiranja.

Razdalja pred prvim trkom. Več kot dovolj časa za zaviranje brez blokiranja.


 Razdalja med Vettlom in Hamiltonom.

Razdalja med Vettlom in Hamiltonom.


 Pred drugim trkom. Vettel pred Hamiltonom. Težko bi ga s počeno gumo prehitel po zunanji strani.

Pred drugim trkom. Vettel pred Hamiltonom. Težko bi ga s počeno gumo prehitel po zunanji strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirlo ()

TribesMan ::

Hamilton je sekal ovinek, in je moral iti mimo tistega znaka, posledično je bila njegova hitrost ob vključevanju na pisto precej nižja.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Super Sonic ::

Vettel je med dirko za Sky rekel, da mu guma ni počila in njemu verjamem malo bolj kot Brundlu in tvojim teorijam.

Moja teorija je popolnoma jasna in potrjena, zato ni samo moja. Vettel je moral zaradi te teorije downshiftat sredi ovinka in ravno zaradi počene gume je dobil Kvyata v rito. Torej, tukaj se ne pogovarjamo ali je bila počenega guma ali ne (ker je bila) ampak se pogovarjamo ali je to vedel. Ok, on pravi da ni ampak pospeševanje iz ovinka, kjer mu potegne volan kontra in je bil zaradi tega prisiljen spustiti gas, govori proti njemu. Kot sem že rekel: pričakovati, da boš iz tako močnega trka prišel ven poškodovan je malo naivno. Ampak OK, dela adrenalin.

Ampak to ne spremeni dejstva, da je tu izpadel kot povprečen igralec playstationa.

In? Zdej je treba jokat po forumih kakšen gucibuci slab voznik je? Pač, naredil je napako in jo tudi drago plačal. Še kaj?

Hamilton je sekal ovinek, in je moral iti mimo tistega znaka, posledično je bila njegova hitrost ob vključevanju na pisto precej nižja.

Mislim, da ni bil le Hamilton, večina se je trku v ovinku dve izognila z izhodom iz steze ali pa zavrla do prve prestave in se je potreboval čas za pospeševanje zato tistle kar se je polinkalo višje nima nobene vrednosti pri razumevanju dogodka, razen če se hoče eksplicitno mešat drek. Z delno počeno gumo lahko par sekund tudi pospešuješ, potem pa se ti zgodi kar se je Vettlu, torej, moraš upočasnit.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

billy je izjavil:

S Kvytaom so naredili maks, to je res. Problem, ki ga jaz vidim, da se malinovce, ki so celo brez izpita za avto, spušča v F1, pa takšne ki prinesejo denar, potem pa delajo štalo na stezi in uničujejo dirke.

Malinovcev brez izpita ni več, so zaostrili pogoje za super licence.

springfield je izjavil:

Od kod vam, da je imel počeno gumo? Ker je Brundle rekel? Na nobenem posnetku se ne vidi, da je počena. Vettel je rekel, da se mu je zdelo vse normalno. Upočasnil je tudi dirkalnik pred Vettlom (Massa?), pa ga Vettel ni nasadil od zadaj, zakaj le? Aja, ker ni zaletavo mulo, ki misli, da dirka traja en krog.

Seveda se vidi, ko prileti v zid, je zadnja leva guma lepo počena. Ista, s katero je priletel v dno Ricciarda. Ena plus ena je?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Super Sonic ::

Sicer pa samo btw, ne se dat motit in izvolite še naprej packat z neboluzami, Gutierrez je na tej isti dirki naredil še več "sranja" v tem istem ovinku, saj je direktno uničil dirko Hulkenbergu and Haryantu.

"When I approached the first corner I took a lot of margin but I locked my front wheels and I had nowhere to go," Gutierrez told Autosport.
http://www.autosport.com/news/report.ph...

Po definiciji je naredil popolnoma isto kar je naredil Danil, ampak nekaka ni vreden iz nobene strani enake obravnave; tako kot pri medijih ne, ne pri navijačih in ne pri sodnikih.

Zanimivo, kaj ne?


ps
https://streamable.com/azte

Sem si sposodil kar je Tribes linkal: poglej volan Vettla, ko je pospeševal po trku. Ammm... a je treba še kaj dodat?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Kdor misli, da Vettel ni imel počene gume od trka naprej, naj se spomni Spa-ja, kjer je Nico presekal gumo Hamiltonu. To je naredil s koncem krilca, ki ima površine precej lepo zaobljene, materiala je veliko (okej, krilce se je potem polomilo, kar ga naredi praktično nož), po drugi strani je pa dno dirkalnika precej tanka zadeva, ki ima na robu lep, oster... rob. In če bočno priletiš s sidewallom gume v to s precejšno silo, kakšne so možnosti, da je ne bo zrezalo? Da bo počila zaradi prečnega zdrsa in zavrtitve, ko ga je še zadnjič butnil Kvyatt?

Sicer mi ni smiselno, da je upočasnil zaradi gume (ker je v tistem ovinku, kot rečeno, neobremenjena), ampak počeno je pomojem imel, ni smiselno, da je ne bi imel (glede na to, da je bila počena po trku).

pirlo ::

PrimozR je izjavil:

guma lepo počena. Ista, s katero je priletel v dno Ricciarda. Ena plus ena je?

Od drugega trka ja. Verjetno je bila precej poškodovana, vprašanje pa če je bila počena. Poglej slike zgoraj čist pred trkom. Al pa na formula1.com je v HD posnetku. Če bi mel prej počeno gumo bi vsaj malo bila povešena zadnja obesa. Pa zgleda čist normalno. Če veš, da ima dirkalnik pred tabo poškodovano gumo mu tudi verjetno čist na menjalniku ne voziš ne?

PrimozR ::

Aja, Super Sonic, počeno je imel LEVO gumo, ne desno. Če bi imel počeno desno, bi v levem ovinku šel naravnost. Brundle (zmotno) reče, da je bila počena desna guma (sem v enem tvojem postu videl isto).



pirlo je izjavil:

PrimozR je izjavil:

guma lepo počena. Ista, s katero je priletel v dno Ricciarda. Ena plus ena je?

Od drugega trka ja. Verjetno je bila precej poškodovana, vprašanje pa če je bila počena. Poglej slike zgoraj čist pred trkom. Al pa na formula1.com je v HD posnetku. Če bi mel prej počeno gumo bi vsaj malo bila povešena zadnja obesa. Pa zgleda čist normalno. Če veš, da ima dirkalnik pred tabo poškodovano gumo mu tudi verjetno čist na menjalniku ne voziš ne?

Povešena obesa? Saj pravim, da je počena LEVA guma. In da je avto pač sedel na zadnji desni (in sprednjih dveh), zato ni bilo očitno, da je počena. Pa, kot rečeno, zrezal mu jo je udarec v Ricciardov bok (dno), ne pa Kvyat. Kvyat ga je zadel kvečjemu v tekalno površino, ki je bistveno bolj vzdržljiva, kot bok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

pirlo ::

Od prvega trčenja do drugega je vsaj 200m, če ne več. Poglej si še enkrat posnetek prosim pa pol komentiraj. Poglej trk na Kitajskem, kjer je Kimi imel takoj predrto gumo in kako to zgleda pri vožnji ali Spa 2014 ko je po trku Rosberg imel predrto gumo in kako je odpeljal naslednji ovinek. Ni šanse da s predrto gumo voziš na polno v ovinek pa še prehitevaš ostale... tista korekcija z volanom pa je zato ker je speljeval na polno na robniku in ni bilo oprijema.

springfield ::

Sicer mi ni smiselno, da je upočasnil zaradi gume (ker je v tistem ovinku, kot rečeno, neobremenjena), ampak počeno je pomojem imel, ni smiselno, da je ne bi imel (glede na to, da je bila počena po trku).

Predrl mu jo je lahko tudi pri drugem naletu.

Ok, on pravi da ni ampak pospeševanje iz ovinka, kjer mu potegne volan kontra in je bil zaradi tega prisiljen spustiti gas, govori proti njemu.

Lol, ker še nobenemu ni odneslo riti, ko je močneje pospeševal, ne? Poglej si lansko Avstrijo in Kimijevo pospeševanje iz 2. zavoja. Je tudi imel počeno gumo? Seveda je ni imel. In tudi Massa spredaj je spustil gas pa ni imel počene gume.

In? Zdej je treba jokat po forumih kakšen gucibuci slab voznik je? Pač, naredil je napako in jo tudi drago plačal. Še kaj?

Idi k mamici, da te bo pomirla, da je Kvyat najboljši voznik, ki je pač naredil malo napakico in je pol grdi Vettel spustil plin v zavoju.
Ok, Vettel in Ferrari ti greta v nos, saj bo RB pripeljal izboljšave v Kanado in boš lahko gledal svojega superiornega Kvyata, ki se bo Mercedesoma zaganjal v rit.

PrimozR ::



Tukaj je Hamilton levi ovinek odpeljal brez težav, v desnem pa nasedel. Guma je bila efektivno še cela. Enako je pomojem pri Vettlu, le da je tlak padal počasneje, da je relativno brez težav še prišel do levega ovinka, kjer počena guma ni tako očitna.

springfield sem rekel, da Kvyat ni predrl gume, ker se je vedno zaletel v tekalno površino, ki je bistveno debelejša in bolj ojačana, kot stena. Dotikov tekalne površine brez posledic smo imeli že ogromno. Dotikov stene brez posledic pa bistveno manj.

Super Sonic ::

springfield sem rekel, da Kvyat ni predrl gume, ker se je vedno zaletel v tekalno površino, ki je bistveno debelejša in bolj ojačana, kot stena. Dotikov tekalne površine brez posledic smo imeli že ogromno. Dotikov stene brez posledic pa bistveno manj.

Dej si poglej kaj mu z volanom dela od drugega ovinka naprej in če je to normalno, potem ni vredno diskusije več z nobenim tule gor. Ostalega nisem bral, ker ni vredno.

Ogled onboarda je pa tu:
https://streamable.com/azte

ps
http://www.formula1.com/content/fom-web...

Še en posnetek in s tem se zadeva z moje strani tudi zaključi.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

win64 ::

Prepričanega ne boš prepričal v nekaj drugega. Dirkaške napake se delajo, večinoma so dirkači tudi kaznovani zato. Kvyat je dobil najvišjo kazen, gremo naprej. Jeza na dirkača zato ker dirka na polno je pa popolnoma zgrešena. To je smiselno edino pri fanih ene ali druge ekipe.

Večino dirkačev je na začetku kariere naredilo kakšno neumno napako in nekateri jih na stara leta še zmeraj delajo.
Recimo na pamet se recimo spomnem, ko je Hamilton na začetku kariere v F1 nasadil nekoga v boksih. Pa koliko neumnosti je Grosjean naredil pa je sedaj v redu. Pa recimo koliko napak je naredil izkušeni Raikkonen lani. Pa Alonso z Gutierezom letos. Pa Perez vs Massa Australija 2014.

onitam ::

Jaz v obeh trčenjih vidim pač racing incident in ne bi Kvyata kaznoval, kvečjemu le Vettla ker se je začel ustavljat sred ovinka. Se dogaja vsaj nekaj zanimivega.
bleh

TribesMan ::

Kvyat je bil kriv za prvi nalet, in je brezveze debatirat okoli kazni, je bila zaslužena.

Drugi nalet je bolj kot ne nesrečno naključje. Ampak tudi tukaj nosi del odgovornosti, lahko bi bolje predvideval.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

PrimozR ::

Super Sonic je izjavil:

springfield sem rekel, da Kvyat ni predrl gume, ker se je vedno zaletel v tekalno površino, ki je bistveno debelejša in bolj ojačana, kot stena. Dotikov tekalne površine brez posledic smo imeli že ogromno. Dotikov stene brez posledic pa bistveno manj.

Dej si poglej kaj mu z volanom dela od drugega ovinka naprej in če je to normalno, potem ni vredno diskusije več z nobenim tule gor. Ostalega nisem bral, ker ni vredno.

Ogled onboarda je pa tu:
https://streamable.com/azte

ps
http://www.formula1.com/content/fom-web...

Še en posnetek in s tem se zadeva z moje strani tudi zaključi.

Kaj hočeš povedati? Če me hočeš prepričati, da je imel počeno gumo, prosim, preberi še ostalo, ker JE vredno. Ker pravim, da JE imel počeno gumo. Pravim le, da je to leva guma, ki jo je zrezal na Ricciardovem avtu, ne pa desna, kot pravi Brundle in kot si rekel ti. Vse to sem že povedal. In dodal sliko, ki pokaže avto s počeno levo gumo v zidu. V posnetkih ni videti razloga, da bi mu počila leva guma (kot sem rekel, spin ni dovolj dober razlog za to), torej je edino možno sklepanje, da mu je počila leva. Kakor tudi dejstvo, da je relativno normalno odpeljal levi ovinek. S počeno desno gumo bi se zapeljal naravnost, ker bi mu avto klecnil. Pa ni.

EDIT: sem preklikal F1 video, desna guma je OK, v momentu, ko se avto obrne za 180° in od zunaj naloži zadnjo levo gumo, le-to sleče. Torej? Ni vredno brati?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Super Sonic ::

Žal ni vredno brati, ker je vseeno ali je desna ali leva, počena guma je bila. To je pa smisel debate, torej kaj bi lahko naredil Vettel zase ob taki smoli - torej se skušal umakniti na stran čim prej. Odločil se je za polno pospeševanje, naredil je dva downshifta in srečal steno ob ponovnem kontaktu od zadaj.

To je to. Vse ostalo ni vredno debate, ker nima smisla; čas zapravljamo. Sploh ni vredno debatirat na razne travme kako nesposoben je Kvyat ali pa kako Vettel ni vedel za predrto gumo, ipd.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

billy ::

Saj nima veze, če je imel vettel prazno ali ne, že v cestnem prometu velja, da je tisti zadaj vedno kriv, če nabaše tistega spredaj. Pač zadaj ima človek pregled in kontrolo nad dogajanjem in temu primerno mora prilagoditi vozne razmere. Seveda se lahko gre dirkača in pač na polno, če gre ali ne, ter se skrivat pod pretvezo "I was racing"...ker pač racing očitno dandanes pomeni "nespametno držanje gasa do konca, pa če gre lepo skozi ali ne...".
Saj pa ni voznik nek mulc, ki še nima dlak pod nosom, da bi se nespametno zaletaval...AJA...wait...

Edino, če bi vettel namerno pohodil stopalko za zavoro sredi ovinka brez razloga, ampak to sem 99% prepričan da je ni.

TribesMan ::

Tudi če je spustil gas tam kjer se pričakuje da tiščiš na polno ni čisto OK...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

billy ::

Hm..



Tu je sicer lepo obšel williamsa, torej ni "spustil" gasa...ne vem sicer kaj brundle bluzi o predrtu gumi, da se "vidi da je predrta" a prehiteva williamsa? Vsekakor meni ni videt, da bi vettel karkoli spuščal...mogoče čisto na koncu, ko je tudi bolid pred njim malce zaneslo, pa je mogoče instiktivno malo spustil gas, ampak vseeno krivda 100% na strani kvyata.

          ::

Problem je v tem, da si sedež v F1 lahko kupi že vsak, ki ga malo zanima dirkanje. Saj je na vseh dirkah isto, tisti spredaj se še nekako prebijejo skozi prve ovinke, v začelju pa se vedno zgodi kaj takega. Je pa vsaj štart zanimiv, če že sama dirka potem ni več.

pirlo ::

Na formula1.com je onboard posnetek nesreče. Tam se lepo vidi, da mu je presekal gumo v drugem trku. Upočasnil pa je, ker je en Williams pred njim tudi. Kvyat pač nima občutka, vozi kot da so gokarti, da malo butneš pa greš dalje.

no comment ::

Brundle je znal tudi s presekano zadnjo gumo pospeševat enako hitro kot z nepoškodovanimi. Zato pa je 16kratni svetovni prvak!!!

MaterVola ::

Pri tem trku imata svojo vlogo tudi Perez s počeno gumo in Hamilton, ki se je vključil nazaj na stezo z nižjo hitrostjo.

billy ::

Vettel je pač vozil primerno razmeram in se prilagajal okolici, kar se za kvyata ne bi dalo reči.

To je to, kar se tiče te nesreče. Druge. Prva je pa itak za v učbenike pod največje napake voznikov.
««
12 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

Oddelek: Na cesti
1616169295 (103855)          
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Na cesti
3664273255 (168723) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Na cesti
1146130855 (89604) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Na cesti
1189177627 (140872) WarpedGone

Več podobnih tem