» »

Pomoc pri nakupu rama

Pomoc pri nakupu rama

Ultras ::

Pozdravljeni

Imam starejsi racunalnik in zelim nadgraditi ram,... Upam, da mi lahko nekoliko pomagate pri osnovnih informacijah. Skratka, maticna plosca je Asus P5Q PRO, procesor je Intel Quad Q6600, 2.4 GHz.

Kateri ram bi bil najbolj primeren za te specifikacije? Jasno mi je, da mora biti DDR2, predvidevam, da je najbolje 800Mhz, potem se mi pa ustavi. Kolikor sem zasledil je pri teh maticnih ploscah problem, ce imas zapolnjena vsa stiri mesta za ram, nekateri imajo tudi probleme, ce nadgradijo na 16GB rama.

Kako bi vi nadgradili ram za te specifikacije, katerega in koliko? Ram, ki je trenutno v racunalniku, bom odstranil, tako da bo v uporabi samo tisti, ki ga bom kupil.

lp Gasper
  • spremenilo: Ultras ()

Han ::

Te stare mašine se bolj splača pospešit s SSD, če BIOS podpira AHCI.

Nov DDR2 je pregrešno drag, rabljen pa ima nekje ceno novega DDR3. Več kot 4 GB skorajda nima smisla. Bolj kompatibilne znamke so Crucial, Kingston, Transcend, Corsair...

Res je. Nov DDR2 je smesno drag. Zdaj, ce ni velike razlike med 4GB in 8GB,... potem se mi res bolj splaca nadgraditi na 4GB. Kako je pa z nakupom rama preko e-baya? Znamke so res leve, ampak cena je pa zelo nizka.

GTX970 ::

cpu-z, prilepi screene zavitka memory/spd.

SloBiscuit ::

Ja z Ebayom bo lahko "jeba" milo rečeno. Lohka se zgodi več stvari:

-Visoka poštnina
-Dolg čas uvožnje v SLO
-Okvarjen prodkut(daljši čas da dobiš RAM, ker more najprej pridit v SLO, potlej pa spet nazaj od kamor je prišel, in spet nazaj v SLO)
-Sploh ne dobiš produkta, ampak plačal si pa vseeno(to se zgodi zeeeelo redkokdaj)
-Ne sprejemajo gotovine (ampak lahko plačaš samo preko net-a)
-Lahko ostane na carini, če le gre čeznjo(se je že zgodilo, da so npr fake Addidas čevlji, potlej pa ostanje na carini, ampak na drugi strani RAM niso glih čevlji ^^ )

Lp,
neznanec555

Imam nekaj izkusenj glede eBaya in ti lahko zagotovim, da moras imeti res nesreco, ce se ti zgodi katera od stvari, ki si jih ti nastel. eBay je zelo poostril nadzor nad prodajalci in komur je interes prodajati izdelke, si ne smejo privosciti prakticno nobene napake. Seveda imas tudi prodajalce, ki niso zanesljivi, ampak so temu primerno tudi oznaceni in, ce se jih izogibas, je zelo malo moznosti, da se opeces. Prej splet nesrecnih okoliscin, kot pa pravilo. Cena postnine mora biti oznacena in ni igranje na sreco, prav tako cas dostave. Povecini lahko sledis izdelku na poti. Ce ti dam primer glede nakupa rama, postnina se giblje od 0 - 15 Evrov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Kaj kupiti
5521994368 (529) predi
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

7219168 (5898) St235
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

11426369 (14440) St235

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

567103045 (47592) Tilen
»

E BAY

312773 (2174) borutz

Več podobnih tem