» »

Carina iz USA

Carina iz USA

«
1
2

Grey ::

Vem, da je blo n-tem o tem, ampak nism nikol dubu nobenga konkretnga odgovora. Kolk bi mi pršlo carine, če bi mi nekdo iz amerike(ker je biu na izletu tam) prnesu komponento?
  • spremenilo: Grey ()

DominusSLO ::

V eni temi na ST je nekdo omenu da do 200$ ni carine..Linka žal nimam in tudi ne vem kdo je to napisal.
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

MEDENA ::

nekako ja...nad tem 20% ddv.

igor0203 ::

kaj da ni carine??? od kje ti pa to? valda da je, jst sm za ram plaču 100$ pa so me naši cariniki obdavčl + carino sm moru plačat
Carina je bla pa 1 al 2k SIT
Najbolš da se na MEDENO obrneš, k ma največ izkušenj s tem...

Dman ::

Grey ne sprašuje za DDV ampak za carino! Carinskih stopenj je najbrž več, pa še kaka izjema se lahko najde, tako da bo še najbolje vprašanje naslovit na carino... Mogoče je med nami kak carinik?

OZZY ::

Če ti jo bo prinesel osebno potem do 175 evrov vrednosti po pravilu ne bo nič plačal, saj tok lahko prineseš čez mejo osebno. Po tej vrednosti je 20% ddvja. če ti jo pošlje po pošti potem je ta vrednost veliko manjša in znaša okol 5-8 jurjev...bi mogu preverit....Če ti pogledajo in vidijo da je za plačat plačat 20% ddvja...

carine na komponente ni..plačaš samo ddv, ki je pa 20%...
Go with the flow.

Grey ::

To pomen, da za 180$ vredno komponento še ni treba plačat DDVja in carine?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

DominusSLO ::

Problem pa zna bit, če ima s sabo še za 180$ svojih "souvenirjev" :)
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Grey ::

Hm...tole je mal čudn kar piše na njihovi strani:

-do skupne vrednosti 175 EUR v tolarski protivrednosti. Potniki, mlajši od 15 let, lahko uveljavljajo oprostitev le do 90 EUR v tolarski protivrednosti.V primeru, da vrednost posameznega predmeta presega znesek oprostitve, se obračunajo predpisane dajatve na celotno vrednost predmeta.

Kaj pa če jih je več in so posamezno manj kot cca 240$, ampak skupno pa presegajo to vrednost 240$? Kako se pol plača?

Kako pa lahko npr. oni vejo kaj si meu s sabo pri odhodu iz SLO in kaj ne?

km- ::

ce ti bo kdo kaj prinesu iz US sploh ni paniqe glede carine ;>
jst sm letos poleti bil v us in sm prinesu nazaj cel kovcek stvari .. vrednost tam okoli 1000$ mogoce kej vec al manj ;> pa v lj sm sou sam mim carine ;> kot da ni blo nic ;>
drugace ce pa pri kaksni firmi kupujes sm slisal ze za foro da ti napise na paket 'gift' in naj bi blo ok.. kolko je to res nevem..

slawc ::

km- to ni res.

Narocil sem neke dele za LP gramofon iz USA, skupna cena je bila malo vec kot $200.
In na carini so tezili ker njim ne zadostuje gift pa nevem kaksne fore... carinik je hotel imeti uraden racun in ne na koverti napisano vrednost paketa.

Se enkrat prej sem narocil free sample cip. Spet carinik hoce imeti racun. Pol ure sem mu govoril da pac racuna ni, ker je zadeva brezplacna in mu kazem na kuverti free sample, notri papir free sample itd. Me sprasuje kaj mi bo to, kaj pocne ta zadeva (dobr da je bil datasheet sm mu pokazal kam se to da in kaksne signale se dobi s tem cipom). Na koncu sem mu rekel, da ce hoce lahko skupaj odsrfava na stran kjer sem narocil in mu pokazem kako to gre. Ves nejevoljen je rekel no prou. Ah ja...

Nekateri nimajo (oz. niso imeli) teh problemov. Odvisno na koga naletis.
LP, Slawc

pingec ::

jst sm narocu tehtnico za 35$ z posto vvsteto in na koncu sem placal 3 jurje!! sicer zdej ko bols pogedam ni carina pise pa 700sit...posredovalnina in 2506sit...uvozne dajatve WTF!! za 35$ ??
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

DominusSLO ::

Po pošti so drugi pogoji kot osebno.
Link za uvoz po pošti
Link za uvoz osebno

Vsi podatki so vam na voljo na teh dveh linkih.
LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

mrbungle ::

Ko še nismo bili v EU, sem se pogovarjal s carinikom na ITA-SLO meji, pa mi je dejal, da za robo iz EU ni carine, za vse ostalo pa je. Se pravi, če je roba narejena v EU, carine ni. Zas izdelke, ki so narejeni v drugih državah, pa je carina, in sicer različne stopnje za različno robo. Tako je naprimer stopnja carine za monitor drugačna kot za procesor (govorim samo za primerjavo).

Šimpanz ::

Na računalniške komponente ni nobene carine. Za druge stvari pa so carinske stopnje različne.

DominusSLO ::

Kje je roba narejena nima nobene veze, važno je iz kje ti robo uvažaš.
Carina pa je seveda tudi na računalniške komponente(ne imenuje se carina pač pa DDV).
ČE pa kupuješ v EU ni nobenih davkov, ne carine(razen davka, ki je vštet v ceno-pri nas ddv).
LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

pitagora ::

dobi si prijatelja v ameriki in ti naj on poslje placas pa po povzetju ali pa kot darilo ti ga kupi potem mu pa ti posljes denar.
no ta zadnja je malo manj verjetna8-)
lp pitagora

mamut ::

jebes carino
probi svercat.
Poznam kar nekaj ljudi, ki so mirno prinesli nove Laptope.
Sam sem prejsnji mesec brez tezav prinesu fotoaparat, palm in externi DVD pekac.

Malek_01 ::

No glede nakupa v USA bi ti jst svetovau da kar pozabis na to...ce si nekaj narocis racunaj se na to ceno do 40% da pride do tebe...
Davka ni pod 5k, razen ce gre za knjige tam ja 8%....potem moras racunati se postnino ki ni niti najmanj majhna, za 3kg cca 15-20 sit...Potem ko je nekdo omenjal da bi ti kdo poslal kot darilo...nimas osnovnih ker na carini preverjajo..ce ni prilozenega racuna sami ocenijo vrednost in ti to obdavcijo in carinijo, ce imas kaj vecjega potrebujes se spediterja da ti bo pripeljal iz brnika, ker ne dajo drugemo kot spediterjem.. a ja edina moznost ti je da gres tja kupis in priletis nazaj...em povratna karta pa te pride okrog 120k:)....tako da ti priporocam da kupis v slo, oz. evropi:)...jst sm se na vse pretege trudo da bi dobu neki..pa sm prsu do zanimivih ugotovitev:)...DONT BUY IN USA!!!
I hate viruses!!!!!!!!!! M@ Team

pingec ::

Še vedno pa lahko stricu k potuje vsak mesec v ameriko reces dej pejd v to trgovino pa kup tole, tle mas dnar, pa dobis 100% tako ceno kot pise :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Grey ::

pingec:
Kak si to mislo? Sej, če sm prav vse pogledu, bi reku, da če bojo gledal vse potovalke, da bojo vidl, da je neki notr.
Ne vem zakaj pa, če bi mi nekdo neki nabavu,pol ne bi rabu plačevat davka.

pingec ::

jah ne vem no sej lahk prjavis kot osebno prtljago a ne.... npr IBM prenosnik pod ramo pa canon digitalc okol vratu pa gres domov, pa ni nobenga davka, ...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

antonija ::

Digitalci, kamere, laptopi, portable audio uredzaji..... vse to gre na avionih skoz brez carine, ker vsak rece da je osebna prtljaga ki jo je meu ze ob odhodu v tujino sabo... Kaksne bolj eksoticne stvari se pa vtakne v ruzak in se na letaliscu policajem pove kaj to je in za kaj se to rabi in upas da bo slo brez carine :D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Grey ::

hehehe...in kaj jim lohk prbiješ za 399$ vredno grafično kartico?:D Zdej, ko je frend v USA, bi rad izkoristu priliko, ker je tm vse tok cenej...sam je ful riziko, ker me loh pride na konc še dražje kokr tuki pa še z garancijo je pol problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

pingec ::

a grafa ne more bit osebna prtljaga :)?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Grey ::

Kaj pa če frend nažica kašnga kompanjona iz USA, da mu jo kupi? Pol bi to bilo kao osebna prtljaga, ki je ni kupil on in se po logiki ne bi štela v tistih 175€ omejitve..a ni tko?

antonija ::

Sej ni fora to kdo kupi, ampak da hoces uvizit nek izdelek v evropo... ni vazno kdo je kupil.

Lahk probas dat grafo v kufer (ampak samo ce je zlo kvaliteten kufer in grafa naj bo mehko oblozena, ker kufri zelo trpijo pri pretovarjanju...), pa upas da nebo noben carinik pogledu... ceprav mas kr dobre sanse da te bojo US organi hotl pregledat pa trdil da mas bombo al pa kej tazga )elektronika v kufrih)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

km- ::

Meni so v LA odprli dva kufra noti dosti elektronike poleg tega RC avto na benz .. pa razna manjsa orodja, tipkovnico, misko .. to je nekaj malenkosti in se dosti drugih vrednejsih stvari sm mel v kovckih ..
kovcke med prestopanji nism rabu prevzemat .. v ljubljani sem jih lepo dvignu in sou na izhod brez carine.. in prisel normalno vn.. noben me ni nic prasal al karkoli ..
nevem kje je problem ..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: km- ()

DominusSLO ::

Problem je denar za letalo :'(

Luksi ::

km-, potem si imel pa v LJ srečo. Ko smo prileteli iz Pariza je iz celega aviona edino meni pregledeal kovček, ker sem rekel, da sem v Pariz priletel iz Bostona >:D
Luka

km- ::

dominus pa ja zdej valda ne bos sou v us samo neki kupit .. to ce gres slucajno .. al pa ce hodis na pocitnice v us .. pol kupis..
luksi sreca? nevem no prva stvar itak k sm prsu tam sm se kr smejal pomoje je folk mislu da sm nor k mi je blo letaliscu tko majhno pa vse tko majhno .. :) res cudn filing sam smejal sm se..
pa na carini mi je pogledal passport pol sm sou dvignit kowcke in na izhod .. 2 izhoda sta right? en za carino en brez.. in jst sm sou na brez tam pa nikjer nobenega :D

Grey ::

km-: ob pravem času na pravem mestu...

tilko ::

Grey, tvoj frend bi lahko men prnesu enga iPoda ko je ze tam. Se dobijo okrog 20k ceneje kot v slo...

lpt

Ziga Dolhar ::

Okej, kolega mi bo iz ZDA poslal en [oskubljen] lcd zaslon, ki bo kupljen za 150 dolarjev ("tržna vrednost" sicer ca. 950 USD), preko UPS oz. DHL, jaz mu bom plačalpreko Western Union.

Kaj mora kolega narest, da bo stvar tretirana kot "darilo"? Če bi cariniki ne verjeli, bi bilo bolje, da priloži originalen račun za 150 USD?

Oziroma, kaj čem narest, da pridem čim ceneje skoz?

Hvala.
https://dolhar.si/

bastadu ::

Imam eno vprašanje: Kako je s tem, če preko eBay-a iz Amerike dobim neko zadevo, ki je drugače vredna čez 200kSIT, na eBayu jo pa pač dobim za 100$. In seveda ne bi bilo nobenega računa in nič, samo na pošiljki bi pač pisalo, koliko sem jaz plačal za to... Kako je v tem primeru? Ali lahko odprejo paket in me carinijo pa kakšnem kao ceniku?

pingec ::

OK, update. Poleti se gre v ZDA, pa me zanima. če dam grafo v nahrbtnik, pa pač račune stran, lahko vztrajam, da sem to imel že ob prihodu? Ali pa ima kdo kak pameten razlog, zakaj bi grafično iz slo nesu v zda ?:D Ima kdo kaj izkušenj kam v LA po elektroniko, pa da majo vedno kakšne akcije in znižanja :) ?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

klemen22 ::

i pa ima kdo kak pameten razlog, zakaj bi grafično iz slo nesu v zda ?

Tok podcenjevat carinike pa le ni treba, saj niso čist odjebani:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

km- ::

compusa.com ?

ko prids nazaj probi ne it prvi cez carino ;) tko da cariniki pregledujejo druge pol te spustijo mimo ..

Storm ::

Iz ZDA kjer sem trenutno nameravam prnest notebooka ki tu stane 600 usd, kolk lahka najvec placam ce me najde z racunalnikom v roki?
Markec The Great

Matek ::

Glede notebooka ni problema AFAIK, pač ne ga nosit zapakiranega v škatli, ampak ga lepo mej v ruzaku zraven med osebno prtljago (papirje in kablovje spravi nekam v kufer) in pač rečeš da je to tvoj laptop, katerega vedno nosiš s sabo.

Bastadu, kar se pa tiče tvojega problema, kolikor sem jaz prebral o postopkih, gre tako - oni odprejo zadevo in preverijo na internetu koliko ta zadeva dejansko stane, niso zadovoljni s tem, da gor sam piše $100 in adijo. Baje ni težav, če je stvar dejansko stala 100 usd na ebayu in če ti sprintaš in daš zraven v paket listing z ebaya. Oni lahko pol še sami vkucajo url in preverijo - če je stvar resnična, ne težijo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

bastadu ::

MadManMato: Ja oni moj post zgoraj je že malo star, tako sem med tem že sam ugotovil te zadeve. Po mojih izkušnjah je zelo težko, da bi oni sami na netu šli iskat cene, ampak pač zahtevajo da jim pošlješ neko fakturo/račun, drugače jih pa boli če bo paket toliko časa tam čakal, da ga nazadnje pošljejo nazaj pošiljatelju... Ja tudi eBay izpisek avkcije ali izpisek Paypal plačila je za njih čisto dovolj...

km- ::

nevem kok je njim racun dovolj, septembra sem dobil uro iz USA, dobim po posti da je paket na carini in naj posljem racun, kljub temu da je gift. posljem fax, da nimam racuna, ker je to darilo od nekoga iz tujine, posljejo nazaj da rabijo nujno racun. ok odprem paypal racun ga editiram na nizjo ceno, posljem po faxu, cez par dni mi posljejo paket za katerega sm mogu placat carino na pravo vrednost, sepravi so pogledali na internetu katera je bla prava vrednost..

bastadu ::

Ja na paypal izpisku je ponavad tudi številka ebay licitacije s katero imaš 2 sekundi dela da najdeš 'pravo' vrednost izdelka... Maš srečo da te še kakšna kazen ni zraven doletela zaradi poneverjanja podatkov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

ksmith ::

carine za računalniško opremo ni: link, edino ddv moraš plačat. jaz sem pristal v londonu in me ni noben nič prašal. potem sem pristal v benetkah in tam me tud niso nič prašali, tako da niti ddvja nism plačal.
lp

tvich ::

Hmm. Kaj pa če v Ameriki kupim blago kot pravna oseba, ki v Sloveniji še ni zavezanec za DDV? Na račun ti lahko v vsaki trgovini napišejo da je kupec ta pa ta firma in ko pridem v slovenijo povem, da nisem zavezanec?
Al sm čist zabluzil?
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--

gumby ::

ravnokar sem dobil robo za $50 (US davek vkljucen) + postnina, nakar mi je nasa ljuba carina nabila se 19,26€ (torej ddv tud na US davek in postnino)
zdaj me pa res zanima, ce so retardirani nasi zakoni ali nasi cariniki?
my brain hurts

antonija ::

meni so se zmeraj zaracunali carino na vrednost+ptt, nato pa se davek na vse skupaj. Pa se jurja so hotli met zato ker so tolk prijazni da so mi sploh zaracunali davek in carino.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

gumby ::

aja, saj res... ddv je tud na carino
my brain hurts

Azrael ::

Mogoče kdo ve kolikšna je carina na tehnično blago, ki bi jo po pošti naročil iz ZDA?
Nekoč je bil Slo-tech.

antonija ::

Na racunalnisko robo baje ni carine, je pa vsekakor davek.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6732991 (1779) Nesta

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27093534 (70399) Tilen
»

Carina oz. davek na poštnino?

Oddelek: Loža
3910019 (9084) Princo22
»

Online nakup iz ZDA -raport

Oddelek: Kaj kupiti
395537 (4424) mlav

Več podobnih tem