» »

Ugašanje računalnika

Ugašanje računalnika

TaDDy1386 ::

Zdravo, doma imam en star računalnik, ki se sicer bolj malo uporablja, ampak se in tudi pride prav. Nekaj časa je delal zelo normalno zdaj pa ko ga prižgem, pokaže BIOS screen, potem pa začne loadati Windowse (XP). Sploh ne naloži do konca, ko se že ugasne. Najprej sem mislil, da je napaka v Windowsih, ampak sem probal tudi bootati z USB ključka na katerem mam nalozen Linux, pa se je tudi v BIOS meniju kar ugasnil. Mi lahko prosim pomagate diagnosticirati in povete, če se da kako popravit to.

Hvala vsem že v naprej.

Lep pozdrav, TaDDy1386

Sami ::

Komponente?

Si BIOS že resetiral (jumper ali odstranil baterijo)?

Imaš doma še kak drug napajalnik s katerim bi testiral?

Se mogoče pregreva? Če je zelo star mu nebi škodila nova termalna pasta.

Če imaš več palč RAM-a probaj samo z eno.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

[D]emon ::

Najprej preveri napajalnik.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Ja sicer ko mi je prvič kar med delovanjem ugasnil, mi je napisalo pol drug dan, da se je procesor pregrel, ampak to mi napiše še zdaj, tudi ko je računalnik hladen. Hvala za hiter odgovor :D

TaDDy1386 je izjavil:

Ja sicer ko mi je prvič kar med delovanjem ugasnil, mi je napisalo pol drug dan, da se je procesor pregrel, ampak to mi napiše še zdaj, tudi ko je računalnik hladen. Hvala za hiter odgovor :D

Kateri procesor? Kolikšna temperatura? Če ti je to napisal se očitno pregreva....očisti vent in novo termalno pasto.

Ce ti je pisalo, da se procesor pregreva, preveri ce je hladilnik v dobrem stiku s procesorjem in ce je termalna pasta se v redu.

Sem probal drug napajalnik, pa isto naredi. Hladilnik ima zlomljeni 2 nogici, ampak deluje, termalno pasto pa bom menjal. Hvala za odgovore.

Kako ima lahko hladilnik zlomljeni dve nogici ? Kaksni nogici ?

Povej za kaksen procesor gre.

solatko ::

Če so odtrgane nogice hladilnika, ne prižigaj računalnika, ker ti hladi samo rob procesorja, na sredini, kjer je jedro pa se pregreje in izklopi. Dobro da imaš Intel procesor, AMD bi ti že šel v večna lovišča.

Na bolhi imaš kar nekaj stock hladilnikov različnih podnožij, najtežje boš dobil 478, če prav se še vedno dobi kakšna akasa vetrnica.

Staro zadevo odstrani in daj gor novega, pa na termalno pasto ne pozabi. Če imaš slučajno Prescot-a, je zelo topel CPU, tako, da v tem primeru poišči malo boljši hladilnik, ker stock je glasen in prešvoh.
Delo krepa človeka

Dobro da imaš Intel procesor, AMD bi ti že šel v večna lovišča.

Uff solatko...nisem vedel, čudno da mi še noben AMD ni šel v večna lovišča...pa sem jih imel že malo morje na servisu, da se plata varnostno izklopi pa pustimo.

solatko ::

Sami - Odvisno od plate, procesor sam, pa pride v precej vroče stanje in to je največkrat vzrok, da procesor odpove. Intel ima to urejeno malo drugače in najprej izklaplja posamezna jedra, manjša množilnik, če je še to premalo, enostavno ugasne.
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik se kar ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
223039 (2141) sixis4
»

problem z pregrevanjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
304413 (3486) Riff