Forum » Loža » Prodaja preko Ebay in davki
Prodaja preko Ebay in davki

matixxx ::
Živjo.
Malce razmišljam, da bi želel trgovino na ebay. Imam pa nekaj vprašanj.
Bi recimo kupil eno stvar v večji količini s kitajske in bi jo potem prodajal posamezno preko ebay. Imel bi odprto sp. Sem pa malce računal in prosim če preverite, če so moje kalkulacije ok.
Kupil bi artikel za 5$ z všteto poštnino plačal bi vstopni ddv vendar bom zaradi lažje računice tukaj samo računal ddv pri prodaji.
Artikel bi prodal za 15$
plačal poštnino 1,85$
plačal ebay stroške 1,5$ (10% od prodajne cene)
paypal stroške 0,81$ (3,4% od nakazila + 30$ na vsako transakcijo)
nakupna cena 5$
Od česa potem računam davek ki ga ob vsaki prodaji plačam državi? Verjetno odštejem ebay in paypal stroške in od tega kar ostane obračunam davek? Ali kako?
Malce razmišljam, da bi želel trgovino na ebay. Imam pa nekaj vprašanj.
Bi recimo kupil eno stvar v večji količini s kitajske in bi jo potem prodajal posamezno preko ebay. Imel bi odprto sp. Sem pa malce računal in prosim če preverite, če so moje kalkulacije ok.
Kupil bi artikel za 5$ z všteto poštnino plačal bi vstopni ddv vendar bom zaradi lažje računice tukaj samo računal ddv pri prodaji.
Artikel bi prodal za 15$
plačal poštnino 1,85$
plačal ebay stroške 1,5$ (10% od prodajne cene)
paypal stroške 0,81$ (3,4% od nakazila + 30$ na vsako transakcijo)
nakupna cena 5$
Od česa potem računam davek ki ga ob vsaki prodaji plačam državi? Verjetno odštejem ebay in paypal stroške in od tega kar ostane obračunam davek? Ali kako?
- spremenilo: matixxx ()

Ziga Dolhar ::
AFAIK boš DDV obračunal od prodajne cene - torej 15 EUR, ne glede na to, koliko stroškov si imel z dobavo.
Davek, ki ga boš pa dejansko potem plačal državi (iz naslova DDV), bo pa razlika med vstopnim (kolikor ga v tvojem primeru sploh bo?) in obračunanim DDV.
Vsekakor je pametno, da se s svojim vprašanjem obrneš na kvalificirane davčne svetovalce (/računovodje) :). Sicer bi pa verjetno perci in kuglvinkl vedela kaj povedat :).
Davek, ki ga boš pa dejansko potem plačal državi (iz naslova DDV), bo pa razlika med vstopnim (kolikor ga v tvojem primeru sploh bo?) in obračunanim DDV.
Vsekakor je pametno, da se s svojim vprašanjem obrneš na kvalificirane davčne svetovalce (/računovodje) :). Sicer bi pa verjetno perci in kuglvinkl vedela kaj povedat :).
https://dolhar.si/

Razumem da bom plačal razliko med vstopnim in izstopnim DDV, okay recimo bi naročil za 100$ robe. Lahko eden naredi kratek izračun?

Izračun za en artikel, lahko kdo preveri če so pravilni?
sending price 1,804$
buying price 1,68$
selling price 5,22$
ebay fee 0,7024
goverment tax 21% - 1,0962$
paypal fee1 - 0,2149$
paypal fee2 - 0,3$
profit 1,2264$
sending price 1,804$
buying price 1,68$
selling price 5,22$
ebay fee 0,7024
goverment tax 21% - 1,0962$
paypal fee1 - 0,2149$
paypal fee2 - 0,3$
profit 1,2264$

nejcek74 ::
1. razen ce nisi zavezanec z ddv? potem placas samo vstopni DDV
primer
2. ne pozabi na stroske uvoza (poglej si temo aliexpress) in potencialno tudi carino pri uvozu vecjih kolicin
3. v "poslovnem nacrtu" upostevaj: zamude pri dobavi, natege ljudi in reklamacije
primer
2. ne pozabi na stroske uvoza (poglej si temo aliexpress) in potencialno tudi carino pri uvozu vecjih kolicin
3. v "poslovnem nacrtu" upostevaj: zamude pri dobavi, natege ljudi in reklamacije

1. Hvala - to sedaj raziskujem.
2. stroški uvoza, carino sem upošteval v nabavni ceni.
3. to pa vem ja.
Če prodajam na uk.co ebayu potem plačam $.3 na oglas ali?
2. stroški uvoza, carino sem upošteval v nabavni ceni.
3. to pa vem ja.
Če prodajam na uk.co ebayu potem plačam $.3 na oglas ali?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matixxx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Kaj kupiti | 1040599 (3337) | kixs |
» | Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34976 (3764) | Nesta |
» | nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 26891 (14962) | St235 |
⊘ | CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 99016 (75881) | Tilen |
⊘ | Carina (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44218 (39999) | Tilen |