» »

manjša "nesreča", prijava ali ne?

manjša "nesreča", prijava ali ne?

BC3 ::

zjutraj sem imel manjšo „nesrečo“ na poti v službo. na dvopasovni cesti se je vozilo iz svojega pasu počasi premikalo proti meni. preden sem uspel zmanjšati hitrost in se odmakniti sva bila že skupaj. sicer je sprva res zgledalo, da se dejansko nisva dotaknila in se morda zato ni ustavljal, ampak ko sem se jaz ustavil na prvem primernem mestu sem opazil poškodbo na odbijaču.

ali se mi splača voziti na policijsko postajo in prijaviti dogodek, glede na to, da si nisem zapomnil registrske, vem samo znamko in model vozila?
škoda ni velika pa tudi na tistem delu odbijača sem že imel prasko od prej, tako da iz tega vidika se niti ne sekiram preveč. bolj me zanima, če se mi splača prijavljati v slučaju, da bi on, ki je povzročil nesrečo, prijavil mene, kot povzročitelja oz. s spremenjeno zgodbo (mogoče si on je zapomnil mojo registrsko)?
ima to kak smisel?
  • spremenil: Mavrik ()

tony1 ::

Načeloma je človek pobegnil, ampak če je škoda tako minimalna, bi jaz raje šparal živce. Dvomim, da ima registrsko, ker je imel takrat vsekakor kaj drugega v glavi, torej kako čimprej izginiti...

Nekoč sem podobno doživel, ko je, že v mraku, nekdo tako nespretno zamenjal pas, da mi je zaprl levo ogledalo. Naredil je kak cm veliko prasko na robu špegla in seveda spi*dil.

Mehmed ::

Sej pri nesrecah ne gre za prvi pride prvi melje. Ce se on odloci prijaviti nisi zdej ti avtomatsko kriv.

francek1 ::

Za take primere pa je odlično imet kamero v vozilu...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

MIHAc27 ::

Še če imaš registrsko zna trajat, preden se na policiji kaj premaknejo.

Brez po moje ni šans, da kaj odkrijejo. Če te pa drugi voznik slučajno prijavi, boš pa tako odkril kdo je bil. Tvoja beseda proti njegovi... po moje ne bo nič dosegel ti pa tudi ne.

Če ni škode pač pozabi na dogodek.

misek ::

Sem imel podobno nezgodo. Sem ustavil šele nekaj časa za mestom nesreče ampak policije nisem poklical. Sem pa jih od doma "za vsak slučaj". Da vsaj javim, da se je nekaj zgodilo. In sem bil neprijetno presenečen, ker sem bil obtožen pobega z nesreče, saj je druga stranka pa poklicala policijo. Čeprav škode skoraj ni bilo. No, na srečo je bil gospod policaj dovolj usmiljen, da ni bilo nobenih plačilnih posledic. Sem pa bil trezen (0.0). In ravno to je ponavadi razlog za pobege: da se zamenja šofer ali pa alkohol "izpari".
Zamisli si, da drugi avto sicer ni bil vidno poškodovan. Ampak morda bi šoferja zaradi stresa pri nesreči malce kasneje kap, zapeljal bi s ceste in se morda ubil. Ti bi bil kriv za vse.

zee ::

Nasvet policaja pred leti: Ce imate kasko, parkirajte vozilo cez noc na kaksnem samotnem parkiriscu ... skoda na parkiriscu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

harmony ::

Nima smisla.

Tudi ce prijavi, kaj pa bo? Ce ti nimas skode na vozilu, kako je lahko potem prislo do trka.

V kolikor pa bi resnicno moral kaj placati, bi se pa potem potrudil in mu z macolo resnicno razbil tisto, kar ze v osnovi ni bilo razbito.

Mehmed ::

misek je izjavil:

Zamisli si, da drugi avto sicer ni bil vidno poškodovan. Ampak morda bi šoferja zaradi stresa pri nesreči malce kasneje kap, zapeljal bi s ceste in se morda ubil. Ti bi bil kriv za vse.

Vsekakor. Najmanj umor je to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nesreča na parkirišču (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35575213 (47755) imagodei
»

Nezavedno pobegnil iz kraja nesreče (strani: 1 2 )

8316298 (12381) noraguta
»

Popraskan avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10223413 (14866) St235
»

Prometna nesreča - kdo je kriv? (strani: 1 2 )

6915791 (13948) prox
»

Ležeč kamen na cestišču razbil steklo avtomobila (strani: 1 2 )

6713751 (12131) MIHAc27

Več podobnih tem