» »

nesreča na parkirišču

nesreča na parkirišču

Invictus ::

dj_uro je izjavil:


Sam sem še drugi dan po nesreči oddat podpisano evropsko poročilo (ki ni vredno pol p*zde mrzle vode) in zahtevek za popravilo na njegovo zavarovalnico. Tam so mi objasnili, da lahko tudi 1 mesec (zakonsko) čakamo na odgovor povzročitelja, torej njihovo stranko. Po enem mesecu neodzivnosti in treh urgencah so podali moj primer na komisijo, ki pa ga je zavrnila, češ, da potrebuje njegov odgovor. Ta odgovor smo kljub nenehnemu klicanju čakali 2 tedna (in pol), nato pa je šel primer pod neko revizijo, kjer sem v dveh dneh dobil pozitiven odgovor, meni v prid.

sam avto pa je bil, kot sem omenil, popravljen v treh dneh!

aja, seveda bi lahko avto šel popravljat na svoje stroške... kasneje bi pa dobil (ali pa tudi ne) povrnjeno glede na razplet komisije...

Sam si si kriv, kaj pa nisi poklical policije. Policijski zapisnik o krivcu (ki ponavadi dobi neko kazen) je za zavarovalnice sveto pismo.

Boš pač vedel za naslednjič ;).

Seveda se pa problemi pojavijo pri različnih zavarovalnicah. Takrat podpisana krivda na evropskem poročilu res ni vredna pol pizde mrzle vode... Ampak to vseeno ni krivda tvoje zavarovalnice. Ampak povzročitelja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zmaugy ::

solatko je izjavil:

fikus_ - Nazadnje mi je vozilo poškodovala mladenka s 150k€ vrednim BMW6. Toliko o avtomobilih za 200€, ki načrtno tolčejo vozila na pp.
Svoj avto je poškodovala od prvih vrat, do repa in sploh "ni" čutila tega.
Pri meni poškodovan odbijač, blatnik in luč, cca 3k€ škode, pri njej pa cela desna stran. Našel po sliki, obiskal in uredil formalnosti, brez prijave za pobeg.
Dekle z izpitom 14 dni, ata pa poln denarja.
Dobil v zahvalo, ker nisem prijavil lepo buteljko redkega vina iz domače zaloge, zahvalo in obljubo dekleta, da kaj takega ne bo storila več (da bi ušla, se je pač ustrašila, da bom klical policijo, ona pa tako frišen izpit).

Slikanje parkiranih vozil, velikokrat lahko prinese zmago, brisanje, če je vse v redu, pa tudi ne traja veliko časa.


A v avtu za 150 kEUR ni kamer in parkirnih senzorjev? Saj ni treba vsega čutit...

solatko ::

Kamere moraš uklopit, saj delujejo samo pri vzvratni vožnji, za naprej ne. Je pač prehitro odvila, ker je izpit delala na majhnem vozilu, to pa je skoraj 5m dolga krava, širša od vseh malih avtomobilov in v neukih rokah, je pač ratal, kar je ratal.

Dejstvo je, da če nebi fotografiral vozil okoli, nebi nikoli prišel do plačila škode, tako pa je bil problem dokaj hitro rešen.

Sam imam namreč avtomobile vedno zavarvane na minimum odgovornost voznika, brez dodatnih zadev.
Delo krepa človeka

zmaugy ::

Kamere in senzorji se sami vklopijo, ko se dovolj približaš. Sploh na 150 kEUR avtu.

Mare2 ::

zmaugy je izjavil:

Kamere in senzorji se sami vklopijo, ko se dovolj približaš. Sploh na 150 kEUR avtu.


zmaugy, kje imaš ti te kamere? Koliko si star?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

zmaugy ::

Ko se avtomobil preveč približa oviri, se zmanjša jakost radia, na centralnem zaslonu se prikaže grafika za parkiranje in mislim da se prikaže tudi slika vzvratne kamere.
Na avtu ki stane way less od 150 kEUR.

solatko ::

zmaugy - Vprašanje, koliko to zaznaš, po 14 - ih dneh izpita, skoraj dvakrat večjem avtu, kot si ga vozil do takrat in kako reagiraš. Nima senzorjev, da bi se ustavil, ko se preveč, bočno, približaš drugemu vozilu, spredaj in zadaj jih ima.
Punca me je zapela pri zadnjih vratih in drgnila do odbijača.
Ko sem se oglasil pri njih doma, se je skoraj usrala od strhu, pa sva jo z njenim očetom potolažila, da se pač zgodi, le to sva ji bolj ostro dopovedovala, da mora drugič počakat, na licu mesta.
Itak ima vozilo zavarvano po dolgem in počez, oče se je pa potem še zmenil za nekaj ur privajanja, z nekom, ki ima taka vozila v malem prstu.
Delo krepa človeka

zmaugy ::

Avto za 150 keur nima bočnih senzorjev?

St235 ::

Seveda ne, ker potem solatko ne bi imel pravljice za nas.

Magic1 ::

Sej nima veze, mala itak nebi dojela pravočasno, tudi če bi se NLP parkiral pred njo.
Magic

ProGo ::

Solatko spet pravljice govori. Pokaži fotko, pa da vidimo.

xmetallic ::

Danes zbeži ker spraska avto drugič bo zbežala ko bo povozila človeka. Pred leti se mi je zgodilo, da me je pri speljevanju zbila gospa na biciklu (jst na biciklu ona v avtu). No ne ravno zbila, hitrost je bila nizka in me je zadela zadnji del kolesa, vendar niti za trenutek ustavila avta in kar lepo odpeljala naprej. Brez besed, absolutno ničesar. Žal v tistem trenutku nisem imel časa da bi se ukvarjal s policijo. Čeprav je zavila iz ulice kjer je verjetno doma in bi jo z 99.9% verjetnostjo našli. Danes obžalujem da nisem poklical policije, ker bit tak pussy da zbežiš je višek arogance v prometu. Pa še bicikl sem moral na lastne stroške popravljat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

Mehmed ::

Dobri stari solatko; ce vas vidi vijugati po cesti takoj klice policijo.
Ce vijugate po parkingu pa mu spotoma se sesujete avto se pa proda za flaso vina.

solatko ::

Mehmed - Se tebi zdi to dvoje enako?
Seveda, če imate avto namesto totema in je svetinja. Moj je pač delovni stroj, katerega funkcija je prevoz iz kraja A v B in ne lepotni okrasek, poleg 2 leti stare Armanijeve obleke.

Če nebi bil močno poškodovan, se sploh nebi sekiral, tako pa sem pač poiskal lastnika, ob meni parkiranega vozila in, ker je bilo še poškodovano, pač kulturno rešil problem.
Pomislite kdaj, kako ste se (ali pa se še) obnašali v prometu, ko ste naredili - kupili vozniško dovoljenje. Večina pobegov iz kraja nesreče, je posledica šoka, ki ga doživi voznik pri nesreči, saj večini v taki situaciji normalno razmišljanje odpove.
To se vidi tudi pri poznejših samoprijavah, ki so kar pogoste.
xmetallic - Si pa strokovnjak na področju pobegov s kraja prometne nesreče. Prej se bo zgodilo, da bi naslednjič spet pobegnila, če bi ji na vrat spravil policijo, sodišče pa še kakšno prav burno napizdevanje, kar se včasih opazi ob rahlih trkih, z rahlo poškodovano pločevino. Kot, da bi bilo v tistem trenutku, za lastnika vozila, konec sveta. Pa gre samo za avto, za katerega je dal lastnik zadnje prihranke, samo zato, ker je imel sosed novega.

Punca je že dobila sovoznika, ki jo bo nekaj časa učil dobre vožnje in ne bo več razbijala vozil, pa verjetno tudi pešcev ne.
Delo krepa človeka

Pithlit ::

solatko je izjavil:

kar se včasih opazi ob rahlih trkih, z rahlo poškodovano pločevino.

Zadnjič sta se tako dva BMW-ja poljubčkala pred bajto. Spredaj italijan. Ki se je ustrašil ker je malenkost pozno opazil da je cesta zaprta in pohodil zavoro, zadaj ljubljančan s premajhno varnostno. Oba stopita iz svojih konjičkov, pogledata odbijače, si data roko in gresta naprej vsak po svoji poti.

Če sodim po postih nekaterih kle bi blo treba vsaj policijo klicat.
Life is as complicated as we make it...

fikus_ ::

To je njuna odločitev, od obeh! Če pa nekdo na parkirišču podrsa drug avtomobil in se sam odloči, da to ni nič takšnega ter odpelje, je pa pobeg! Če pa počaka, obvesti lastnika drugega vozila, je potem stvar dogovora, kako bosta zadevo reševala!

Magic1 ::

Pithlit je izjavil:

solatko je izjavil:

kar se včasih opazi ob rahlih trkih, z rahlo poškodovano pločevino.

Zadnjič sta se tako dva BMW-ja poljubčkala pred bajto. Spredaj italijan. Ki se je ustrašil ker je malenkost pozno opazil da je cesta zaprta in pohodil zavoro, zadaj ljubljančan s premajhno varnostno. Oba stopita iz svojih konjičkov, pogledata odbijače, si data roko in gresta naprej vsak po svoji poti.

Če sodim po postih nekaterih kle bi blo treba vsaj policijo klicat.

Sej dokler imaš stare gare, za katere itak veš da jih boš čez nekaj let za drobiž prodal, takrat te lahko boli za majhne poškodbe. Ko pa boš imel le par let star avto, ki je vreden 10k€+ in ga boš še dolgo vozil, ali kmalu zamenjal pa dvomim da se boš le nasmehnil ob nesreči.
Čist preprost primer: se ti nekdo zaleti ravno prav v zadek in nič ne izgleda poškodovano, ali je samo malo lak popraskan. Ti se nasmehneš in greš. Vendar je polomljenih večino nosilcev, predzadnji je pa počen. Čez en teden se ti na avtocesti popusti počen nosilec in ostaneš brez odbijača (tudi če ti pred bajto odpade, ti nič ne pomaga). Nov odbijač 400€, barvanje tudi tam okoli. Kar naenkrat ne bo več 800€ vrednega nasmeha na obrazu.
Magic

matobeli ::

Magic1 je izjavil:


Sej dokler imaš stare gare... ...Čez en teden se ti na avtocesti popusti počen nosilec in ostaneš brez odbijača (tudi če ti pred bajto odpade, ti nič ne pomaga).


Začuda bi te iste stare gare popolnoma normalno preživele enak udarec, kot je, neke nove gare, skoraj spravil iz prometa.

Res ne vidim kaj vidite na novih garah če vam odbijači odpadajo pri sunkih kjer ni očitno da je odpadlo pol avta 8-O

Pithlit ::

Magic1 je izjavil:

Sej dokler imaš stare gare, za katere itak veš da jih boš čez nekaj let za drobiž prodal, takrat te lahko boli za majhne poškodbe. Ko pa boš imel le par let star avto, ki je vreden 10k€+ in ga boš še dolgo vozil, ali kmalu zamenjal pa dvomim da se boš le nasmehnil ob nesreči.

Najbolj agresivni v tej temi ste taki, ja... ki vam ni jasno da je avtomobil za nekatere _predvsem orodje_. Zakaj bi se sekirala ob takem poljubčku? Aja, vi kupujete avte kjer se ob takem trku na zunaj sicer nič ne vidi... je pa za 'fasado' vse polomljeno? Resno, kakšen klump je to?!? Dejte začet podajat vsaj kolikor toliko resne argumente kot je ta.

Pa ne vem od kje vam to da jaz drugače odreagirala če bi imela nov avto. Newsflash - je bil nov, včasih. Kot sem že povedala jih je prvič fasal ko je imel 2 leti (in to iz objestnosti - pa celo vem kdo je bil, in on ve da jaz vem... pa imava oba sedaj mir). In je bil vreden še kaj več kot samo 10k€. Tko da nehaj podtikat neumnosti. Pa zresni se... NIČ ni narobe s tem da ti kažin zganjaš. Tko kot ni NIČ narobe s tem da ga jaz ne. Je pa vse narobe s tem da si tolk prepričan v svoj prav da mi skušaš te gluposti podtikat. Nak, ne bo šlo.
Life is as complicated as we make it...

Magic1 ::

Pa kdo kaj podtika? Tebi ni jasno, da lahko imaš srečo in ni nič od poljubčka, lahko pa te čaka strošek 1000EUR čez en teden (pa ne zaradi lepotnih muh)... Na licu mesta pa v obeh primerih ne izgleda nič.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

thramos ::

Magic1 je izjavil:


Sej dokler imaš stare gare, za katere itak veš da jih boš čez nekaj let za drobiž prodal, takrat te lahko boli za majhne poškodbe. Ko pa boš imel le par let star avto, ki je vreden 10k€+ in ga boš še dolgo vozil, ali kmalu zamenjal pa dvomim da se boš le nasmehnil ob nesreči.


Ok, nesreča. Sam kaj boš pa naredil ob praski na parkirišču? Storilca je praktično nemogoče najti - se boš sekiral in tulil po forumu? Rajši hodil okol peš, da ne bo treba pustit avta parkiranega na nevarovanem parkirišču?

A se ni bolj preprosto nasmehnit - spremeniti itak ne moreš nič.

Magic1 ::

Ali ne govorimo bolj o tem, kaj je primerno narediti v primeru, če nekoga rukneš? Izgleda da se večini zdi prav, da se preprosto odpelje, saj je to delovni stroj namenjen za to.
Magic

Smurf ::

Pithlit je izjavil:


Najbolj agresivni v tej temi ste taki, ja... ki vam ni jasno da je avtomobil za nekatere _predvsem orodje_. Zakaj bi se sekirala ob takem poljubčku? Aja, vi kupujete avte kjer se ob takem trku na zunaj sicer nič ne vidi... je pa za 'fasado' vse polomljeno? Resno, kakšen klump je to?!? Dejte začet podajat vsaj kolikor toliko resne argumente kot je ta.

Pa ne vem od kje vam to da jaz drugače odreagirala če bi imela nov avto. Newsflash - je bil nov, včasih. Kot sem že povedala jih je prvič fasal ko je imel 2 leti (in to iz objestnosti - pa celo vem kdo je bil, in on ve da jaz vem... pa imava oba sedaj mir). In je bil vreden še kaj več kot samo 10k€. Tko da nehaj podtikat neumnosti. Pa zresni se... NIČ ni narobe s tem da ti kažin zganjaš. Tko kot ni NIČ narobe s tem da ga jaz ne. Je pa vse narobe s tem da si tolk prepričan v svoj prav da mi skušaš te gluposti podtikat. Nak, ne bo šlo.

Koliko je komu avto vreden, je stvar posameznika. Nimas ti nobenemu ukazovati, da nej jemlje svoj avto kot delovno sredstvo.

Ce si nekdo kupi novega ferrarija pri 60 letih in zagoni ves svoj denar, je to njegova stvar. Meni se zdi precej logicno, da je taka oseba slabe volje, ce mu ga potem nekdo popraska. Zakoni pa so tukaj tudi jasni, ce nekomu poskudujes lastnino, moras to povrniti (in je cisto vseeno od tega kako lastnik tretira svoj avto). Ne vem zakaj taksno filozofiranje.

Invictus ::

Smurf je izjavil:


Koliko je komu avto vreden, je stvar posameznika. Nimas ti nobenemu ukazovati, da nej jemlje svoj avto kot delovno sredstvo.

Ce si nekdo kupi novega ferrarija pri 60 letih in zagoni ves svoj denar, je to njegova stvar. Meni se zdi precej logicno, da je taka oseba slabe volje, ce mu ga potem nekdo popraska. Zakoni pa so tukaj tudi jasni, ce nekomu poskudujes lastnino, moras to povrniti (in je cisto vseeno od tega kako lastnik tretira svoj avto). Ne vem zakaj taksno filozofiranje.

Če ti njene izjave jemlješ kot ukazovanje, bi se moral iti kam pogovorit ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

thramos ::

Magic1 je izjavil:

Ali ne govorimo bolj o tem, kaj je primerno narediti v primeru, če nekoga rukneš? Izgleda da se večini zdi prav, da se preprosto odpelje, saj je to delovni stroj namenjen za to.


Pa od kje ti te ideje? A ni blo že parkrat poudarjeno, da je prav, da se počaka/obvesti in povrne škodo?

A ker je takšno ravnanje utopično pričakovat, se je veliko bolj preprosto sprijazniti s kozmetičnimi poškodbami delovnega stroja.

Pithlit ::

Magic1 je izjavil:

Izgleda da se večini zdi prav, da se preprosto odpelje, saj je to delovni stroj namenjen za to.

Boš vsaj enega citiral? Mislim... če to trdiš pol imaš verjetno kak vir.

Smurf je izjavil:

Nimas ti nobenemu ukazovati, da nej jemlje svoj avto kot delovno sredstvo.

Ajte, vir za tole tudi od tebe. Ker meni je vseeno a je tvoj avto zate delovni stroj ali pa obesek na zlati verižici. Jaz pravim da nekateri tule trdijo da je TREBA vsako praskico prijavit, pa povzročitelja terat, pa v nulo zrihtat.

Magic1 je izjavil:

Pa kdo kaj podtika?

Ti podtikaš meni (vsaj meni, pa zelo verjetno tudi marsikomu drugemu):

Magic1 je izjavil:

Sej dokler imaš stare gare, za katere itak veš da jih boš čez nekaj let za drobiž prodal, takrat te lahko boli za majhne poškodbe. Ko pa boš imel le par let star avto, ki je vreden 10k€+ in ga boš še dolgo vozil, ali kmalu zamenjal pa dvomim da se boš le nasmehnil ob nesreči.

Torej, ne.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Smurf ::

Pithlit je izjavil:

Jaz pravim da nekateri tule trdijo da je TREBA vsako praskico prijavit, pa povzročitelja terat, pa v nulo zrihtat.

Kaj prijaviti in kaj ne, terjatev, in kako zrihtati avto, je osebna odlocitev lastnika. Ti si povedala kaj si ti naredila, drugi bodo sli v drugo skrajnosti in prijavili vse. Oboje je ok.

Magic1 ::

Zdaj pa že vsi počnemo isto.
Jaz pravim da nekateri tule trdijo da je TREBA vsako praskico prijavit, pa povzročitelja terat, pa v nulo zrihtat.

Okrepljen tekst jaz podpiram, ostalo je na lastniku. Nekaterim se zdi, da je potrebno, drugim ne. Ne more pa to povzročitelj odločat... Jaz sem že par folka pustil pri miru zaradi poškodovanega laka.
Magic

Pithlit ::

Smurf je izjavil:

Kaj prijaviti in kaj ne, terjatev, in kako zrihtati avto, je osebna odlocitev lastnika.

Točno tako. Sam ti si še en post nazaj trdil da jaz nimam kaj odločat za druge.

Niti nimajo drugi kaj odločat zame. Kar se pa poskuša...
Life is as complicated as we make it...

perci ::

Prav zanimivo je, kako nekateri preusmerjajo pozornost.

Rečeš, da se ti ne zdi prav, da ljudje pobegnejo s kraja nesreče oziroma, da bi se ti zdelo prav, da (če ne najdejo lastnika vozila) to prijavijo policiji. Pa ti odgovorijo, da se brezveze sekiraš za svoje vozilo, ker je to delovno orodje. Kot da je kdaj kdo tu napisal, da se ful sekira ali, da mu avto ni orodje.

Klasična diverzija.

Pithlit ::

Magic1 je izjavil:

Okrepljen tekst jaz podpiram, ostalo je na lastniku.

Super, ampak treba pa ni. Nobenega ni treba prijavit (lahko ga).

In ja, razhajamo se v malenkostih... predvsem ker so nekateri (pre)občutljivi glede svojih prevoznih sredstev.

perci je izjavil:

Pa ti odgovorijo, da se brezveze sekiraš za svoje vozilo, ker je to delovno orodje.

Boš citiral? Vsaj zame sem ziher da nisem tega nikjer trdila. Vsaj ne na tako splošnem nivoju.

perci je izjavil:

Rečeš, da se ti ne zdi prav, da ljudje pobegnejo s kraja nesreče oziroma, da bi se ti zdelo prav, da (če ne najdejo lastnika vozila) to prijavijo policiji.

Ker s tem se nas večina kar strinja. Le glede tega kdaj (ob kakšnem obsegu poškodbe) se kliče varuhe reda.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Magic1 ::

Treba je nekako kontaktirat lastnika in to je to.
Magic

perci ::

Pithlit, če še za sabo ne znaš prebrat, kaj pišeš...je pa kar hudo.

Smurf ::

Pithlit je izjavil:

Smurf je izjavil:

Kaj prijaviti in kaj ne, terjatev, in kako zrihtati avto, je osebna odlocitev lastnika.

Točno tako. Sam ti si še en post nazaj trdil da jaz nimam kaj odločat za druge.

Niti nimajo drugi kaj odločat zame. Kar se pa poskuša...

Sej se nimas, lastnik se odloca.

A se malce zapletas?

perci ::

Sicer pa, da se zedinimo, kaj sploh konstituira poškodbo. IMO to pomeni, da je bil lak do te mere poškodovan, da avta več ni mogoče spolirat. To zame ni več redna uporaba avtomobila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

thramos ::

perci je izjavil:

Prav zanimivo je, kako nekateri preusmerjajo pozornost.

Rečeš, da se ti ne zdi prav, da ljudje pobegnejo s kraja nesreče oziroma, da bi se ti zdelo prav, da (če ne najdejo lastnika vozila) to prijavijo policiji. Pa ti odgovorijo, da se brezveze sekiraš za svoje vozilo, ker je to delovno orodje. Kot da je kdaj kdo tu napisal, da se ful sekira ali, da mu avto ni orodje.

Klasična diverzija.


Bolj zanimiva je bolestna obsedenost nekaterih s svojimi prevoznimi sredstvi.

Baje zadeva izhaja še iz komunističnih časov - glede zadev, ki dejansko vplivajo na kvaliteto bivanja (kvaliteta in lokacija nepremičnine, plača ...) so bili vsi enaki, pa je bilo treba najti druge statusne simbole.

Kakorkoli - zakaj se je sekirati za takšno zadevo brezveze, sem že parkrat argumentiral.

Pithlit ::

Smurf je izjavil:


Sej se nimas, lastnik se odloca.

A se malce zapletas?

Pithlit je izjavil:

Točno tako.

Kaj od tega ti dela probleme? Spet podtikanje da kao jaz teram lastnike kako naj se odločajo?
Life is as complicated as we make it...

Mare2 ::

Pithlit je izjavil:

Smurf je izjavil:


Sej se nimas, lastnik se odloca.

A se malce zapletas?

Pithlit je izjavil:

Točno tako.

Kaj od tega ti dela probleme? Spet podtikanje da kao jaz teram lastnike kako naj se odločajo?


Pithlit, to so ti podtaknili. Kdo je to storil?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Smurf ::

Pithlit je izjavil:

Smurf je izjavil:


Sej se nimas, lastnik se odloca.

A se malce zapletas?

Pithlit je izjavil:

Točno tako.

Kaj od tega ti dela probleme? Spet podtikanje da kao jaz teram lastnike kako naj se odločajo?

Odlicno, torej vsak lastnik naredi kar hoce. Ce hoce popraviti, vsako praskico, naj jo. A je bilo res potrebno naresti 20 postov o tem.

Pithlit ::

perci je izjavil:

Sicer pa, da se zedinimo, kaj sploh konstituira poškodbo.

Ja sej tu se razhajamo. Pa v bistvu nikjer drugje.

Meni pač male praske ne pomenijo dosti. Dokler ni stvar do pleha zrajsana. Uno kar si ti objavi (pol vrat odrsanih) je pa že hudo, ja. Kaka udrtina al pa mal povit blatnik mi tudi ne dela težav, če bi pa zaradi tega kje kaj puščalo je pa spet druga. In tako naprej in tako nazaj.

Mi (tisti ki pravimo da se ni treba tolk sekirat) se opiramo na to da je OP poštena, in je škoda res taka kot je opisala. Smo pa več ali manj vsi to jasno napisali. V nobenem primeru pa njenega pobega nismo odobravali (sam, težko je narest 'the right thing' po faktu - brez neke nesorazmerne kazni).
Life is as complicated as we make it...

perci ::

Bolj zanimiva je bolestna obsedenost nekaterih s svojimi prevoznimi sredstvi.

Baje zadeva izhaja še iz komunističnih časov - glede zadev, ki dejansko vplivajo na kvaliteto bivanja (kvaliteta in lokacija nepremičnine, plača ...) so bili vsi enaki, pa je bilo treba najti druge statusne simbole.

Kakorkoli - zakaj se je sekirati za takšno zadevo brezveze, sem že parkrat argumentiral.

Kje pa je kdo napisal:

1. da je obseden s svojim prevoznim sredstvom?
2. da se sekira?

Naši odgovori se nanašajo na vprašanje "kaj narediti, ko poškodujem tuj avto in zbežim"?

Ne na vprašanje "Ali se sekiram za manjše poškodbe na svojem vozilu".

Pithlit ::

Smurf je izjavil:

Odlicno, torej vsak lastnik naredi kar hoce. Ce hoce popraviti, vsako praskico, naj jo. A je bilo res potrebno naresti 20 postov o tem.

Ja ne vem, očitno... če se folku zdi vredno dokazovat nek svoj prav (ker v prvem zapisu vidijo napad na svojo suverenost, čeprav jim nihče nič noče), kljub temu da se vsi strinjamo.
Life is as complicated as we make it...

perci ::

Meni pač male praske ne pomenijo dosti. Dokler ni stvar do pleha zrajsana.

Ja, sej tisto, kar ni do pleha, se da spolirat, govoril sem o globokih praskah.

Pithlit ::

perci je izjavil:

Naši odgovori se nanašajo na vprašanje "kaj narediti, ko poškodujem tuj avto in zbežim"?

Ja sej naši tudi. Sam za razliko od vas mi ne pravimo da je treba kar na vrat na nos policijo vmešavat in resno tvegat popolnoma nesorazmerno kazen... kar ne glede na dejansko škodo. Je pa res da se mi opiramo na povsem subjektivno oceno povzročitelja... drugega pač nimamo (zato pa pravimo 'če je res tolk nikakvo kot omenjaš' - a veš, implicira tudi to da 'če je huje pol pa...').

Mi tudi ne trdimo da lahko avto skoraj razpade tudi če se po trku nič nikjer ne vidi. Moj bi, recimo, v tem primeru moral bit že v prafaktorjih. Pa začuda mu, razen lepotnih napak, ne fali nič. Zato se sprašujem kakšen je ta klump ki tako razpada.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

perci je izjavil:

Meni pač male praske ne pomenijo dosti. Dokler ni stvar do pleha zrajsana.

Ja, sej tisto, kar ni do pleha, se da spolirat, govoril sem o globokih praskah.

Brez zamere... amapk srečno pri poliranju praske ki gre 'samo' do temeljne.
Life is as complicated as we make it...

perci ::

Sam za razliko od vas mi ne pravimo da je treba kar na vrat na nos policijo vmešavat in resno tvegat popolnoma nesorazmerno kazen... kar ne glede na dejansko škodo.

Jst pa trdim, da je sam pobeg že dovolj za tako kazen - ne glede na višino škode. Mora pa škoda biti. Jst pri parkiranju večkrat naslonim odbijač na sosednji avto. Če bi šel z mikroskopom gledat, bi morda našel kako površinsko poškodbo laka. To zame ni poškodba in v takem primeru pač ne bom niti kontaktiral lastnika niti policije. Če pa avto ruknem in ga opraskam ali da nastane vdrtina (to pri normalnem parkiranju ne more), pa bom kontaktiral lastnika.

Mi tudi ne trdimo da lahko avto skoraj razpade tudi če se po trku nič nikjer ne vidi. Moj bi, recimo, v tem primeru moral bit že v prafaktorjih. Pa začuda mu, razen lepotnih napak, ne fali nič. Zato se sprašujem kakšen je ta klump ki tako razpada.
Mah dobro. Odvisno za kak trk je šlo. Se mi je že zgodilo, da me je gospa na semaforju pri rdeči luči nabila od zadaj. Na mojem avtu ni bilo niti praske, me pa ne bi začudilo, če bi se kaj zvilo spodaj, ker je bil trk dovolj intenziven, da me je vrat bolel še 3 tedne. Pa nismo kompliciral in smo šli naprej. Šele potem mi je blo žal, zaradi vratu, ki je bil dejansko poškodovan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

nekikr ::

4 strani prepucavanja kaj se komu zdi v redu, koliko komu pomeni pleh. Vse to pa sploh ni stvar osnovnega vprašanja. Če povzročiš škodo, kakršnokoli, kjerkoli, potem si dolžan to škodo prijaviti lastniku in jo popraviti/plačati. Ne samo zato, ker je tako treba, ampak ker bi morale pametne glave to vedeti, če so starši vsaj malo svoje naloge opravili. Izgleda, da so večino tule vzgojili TVji.
Pithlit, v bistvu je povsem vseeno koliko tebi pomeni pleh, ali meni, ali komurkoli. Če meni povzročiš škodo, potem bom jaz povedal ali mi boš plačala kakšno malenkost, ali bova poklicala policijo ali pa bom rekel "je že ok". To ni tvoja odločitev. Zakaj bom hotel, kar bom hotel, je nekaj, kar tebe nima kaj zanimati. Če se ti zdi neumno, zadrži zase, ker me ne bo zanimalo in niti nisem dolžan, da bi me.
Če povzročiš škodo, potem jo popravi, prijavi. Oškodovanec se bo pa potem odločil kako in kaj naprej. Vse ostalo nabijanje o plehu, kozmetiki in ne vem čem še je pa povsem nepomembno in nikogar ne zanima. Za debato o tem, koliko bi moral komu pleh pomeniti, odpri drugo temo.

thramos ::

perci je izjavil:


Kje pa je kdo napisal:

1. da je obseden s svojim prevoznim sredstvom?
2. da se sekira?


Direktno res ne, ampak iz parih postov je zgornje popolnoma jasno.

perci je izjavil:

To zame ni poškodba in v takem primeru pač ne bom niti kontaktiral lastnika niti policije. Če pa avto ruknem in ga opraskam ali da nastane vdrtina (to pri normalnem parkiranju ne more), pa bom kontaktiral lastnika.


O, a malo arbirtrarno določamo kaj je poškodba in kaj ne? A ni to pravica le lastnika? :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

perci ::

O, a malo arbirtrarno določamo kaj je poškodba in kaj ne? A ni to pravica le lastnika?


Eno je vprašanje ali je škoda sploh nastala - to je objektivno vprašanje dejanskega stanja in nima veze z lastnikom niti s povzročiteljem. Kakšnemu lastniku vozila se zdi, da je škoda nastala že če je samo veter od tvojega vozila zapihal vanj. Vendar sodišče bo v taki situaciji lepo ugotovilo, da škoda ni nastala.

Ko pa enkrat ugotoviš, da škoda je, potem pa je pravica lastnika, da pove ali jo je treba povrnit ali ne.

Sej v resnici je zelo preprosto, veš.

nekikr je izjavil:

4 strani prepucavanja kaj se komu zdi v redu, koliko komu pomeni pleh. Vse to pa sploh ni stvar osnovnega vprašanja. Če povzročiš škodo, kakršnokoli, kjerkoli, potem si dolžan to škodo prijaviti lastniku in jo popraviti/plačati. Ne samo zato, ker je tako treba, ampak ker bi morale pametne glave to vedeti, če so starši vsaj malo svoje naloge opravili. Izgleda, da so večino tule vzgojili TVji.
Pithlit, v bistvu je povsem vseeno koliko tebi pomeni pleh, ali meni, ali komurkoli. Če meni povzročiš škodo, potem bom jaz povedal ali mi boš plačala kakšno malenkost, ali bova poklicala policijo ali pa bom rekel "je že ok". To ni tvoja odločitev. Zakaj bom hotel, kar bom hotel, je nekaj, kar tebe nima kaj zanimati. Če se ti zdi neumno, zadrži zase, ker me ne bo zanimalo in niti nisem dolžan, da bi me.
Če povzročiš škodo, potem jo popravi, prijavi. Oškodovanec se bo pa potem odločil kako in kaj naprej. Vse ostalo nabijanje o plehu, kozmetiki in ne vem čem še je pa povsem nepomembno in nikogar ne zanima. Za debato o tem, koliko bi moral komu pleh pomeniti, odpri drugo temo.


v celoti +1

Direktno res ne, ampak iz parih postov je zgornje popolnoma jasno.

Predvsem je jasno, da nekateri želite derailati temo na vprašanje navezanosti na avtomobile, ostali pa vam tega ne pustimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Pithlit ::

nekikr je izjavil:

Pithlit, v bistvu je povsem vseeno koliko tebi pomeni pleh, ali meni, ali komurkoli.

Ma nemoj... a nismo tega že ene 20x razjasnili?!?

nekikr je izjavil:

Če meni povzročiš škodo, potem bom jaz povedal ali mi boš plačala kakšno malenkost, ali bova poklicala policijo ali pa bom rekel "je že ok". To ni tvoja odločitev. Zakaj bom hotel, kar bom hotel, je nekaj, kar tebe nima kaj zanimati. Če se ti zdi neumno, zadrži zase, ker me ne bo zanimalo in niti nisem dolžan, da bi me.

Ampak je treba spet neke kvazi argumente iz riti vlečt in se pol čudit zakaj 4 strani prepucavanj.

nekikr je izjavil:

Če povzročiš škodo, potem jo popravi, prijavi. Oškodovanec se bo pa potem odločil kako in kaj naprej.

Ja, in ja, in ja. Ampak to ni bilo vprašanje! Nikoli.

Vprašanje je kaj naj _storilec_ stori po tem ko pobegne... a si premisli. Al naj zaradi neke (minimalne, po besedah OP) škode gre na policijo in reskira odvzem vozniške pa precej hudo kazen? Ali pa je mogoče bolje če pozabi na vse skupaj? V tem primeru je odločitev pač njena... ona ve kakšna se ji zdi škoda in ali ji je vredno to zadevo zrihtat ali ne. Oškodovanec pa v temi ne sodeluje - kaj je on (al whatever) storil nas ne zanima in nas nima kaj zanimat - bo že storil kar se mu zdi primerno.

A veš, forum je namenjen temu da podajamo mnenja. Zdej, če ti misliš da je tvoje mnenje več vredno od mojega (kar se vidi iz tega da se moje izjave kar naprej spreobrača) je pa to tvoj problem.

perci je izjavil:

Predvsem je jasno, da nekateri želite derailati temo na vprašanje navezanosti na avtomobile, ostali pa vam tega ne pustimo.

Saj ni res... vprašanje je bilo odgovorjeno že v prvih parih postih. Naprej je tema evolvirala. Sva pa že pogruntala da se najini mnenji razlikujeta bolj kot ne v niansah.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nesreča na parkirišču

Oddelek: Na cesti
436949 (4825) Scorpy84
»

Nezavedno pobegnil iz kraja nesreče (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8315232 (11315) noraguta

Izsiljevanje za pretekli dogodek (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15333133 (27545) zee
»

Popraskan avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10222279 (13732) St235
»

Pobeg pri nesreči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6817802 (14442) Keyser Soze

Več podobnih tem