» »

nesreča na parkirišču

nesreča na parkirišču

perci ::

A si mogoče kak mesec dni nazaj tudi mimo našega vrtca vozila? Ena taka (tak) kot si ti, mi je namreč vrata in blatnik lepo poribsala. In potem izgleda v šoku odpeljala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

šernk ::

Za luknjico, ki je nihče ne opazi (no, mogoče jo fovšljivi sosed), so pripravljeni zapraviti cel kup denarja. Več kot za dopust...

a ni dovolj da jo jaz opazim? za drsat imam pa drug avto nič bat. (pa ne drsat druge avte ampak lastni avto, ko je treba kaj prepeljat itd...).

glede popravila blatnika: kaj če blatnik poči pri ravnanju, bom spet iskal tebe ven da mi kriješ dodatne stroške? barvanje je pa v vsakem primeru neizogibno, še nisem videl udarca na blatniku, kjer lak ne bi počil. ponavadi nastanejo mikrorazpoke komaj vidne s prostim očesom in z leti v vsaj 50% primerih sledi počasno lupljenje barve na tistem mestu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

TOP ::

Problem je tle tudi drugi,če jo je kamera recimo ujela in jo bodo našli drugi dan jo bodo obravnavali kot pobeg in potem boš morala sama kriti nastalo škodo,ne glede.če imaš kasko ali ne.

marsovcek ::

Joj, kako ste sposobni zabluziti. Seveda, zaradi vdolbine menjati cel odbijač, pa še havbo na novo pobarvati, da se ne bo videlo odstopanje ;((. Ponavadi se ob obisku zavarovalniškega cenilca vsaka majhna poškodba prikazuje kot da je avto najmanj ročno delan iz zlata. Na tisti zapisnik pa nato ličar popravi pol avta, pa še prijateljevega zraven.

OP je spraševala, kaj naj naredi v dani situaciji. Takega početja ne podpiram in ja, izpadla je pi*kica. Ampak ni slike poškodb, ni podatkov o parkirišču, ne o avtomobilih, skratka nič uporabnih podrobnosti.

xmetallic ::

Če nekomu zbiješ avto je edino pravilno da počakaš lastnika in uredita zadevo. Take ki mi zbutajo avto in zbežijo bi takoj prijavil policiji. Čist iz principa ker nimajo jajc da se soočijo s posledicami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

xmetallic ::

Pithlit je izjavil:

Lepo bi bilo, ja. Se pa jaz ne sekiram dosti... dokler se ne razbija nalašč. Zakaj bi se?

Drugače pa si dejansko pisal o _uničevanju_. Ne o nesrečah, še manj pa o tem kako je fajn da se prevzame odgovornost.


Zaradi tipkanja po telefonu sem se ponesreči zaletel v tvoj parkiran avto. Nesreče se dogajajo, boš že sama krila stroške popravila.

Pithlit ::

Komot. Dokler se gre za neko malo vdrtino. Tko kot OP razlaga. Strošek bo minimalen, popravim kar sama.
Life is as complicated as we make it...

MasterTade ::

Če ne gre barva dol se vdrtino mogoče da normalno sam popravit, če pa gre boš pa tole težko poceni in dobro popravil pa če se greš še takega magajwerja
Mors omnia aequat

jype ::

MasterTade> če pa gre boš pa tole težko poceni in dobro popravil pa če se greš še takega magajwerja

Težave imajo zgolj tisti, ki jih skrbi izgled vozila. Funkcionalno popravilo (ki preprečuje rjavenje) je trivialno in poceni.

solatko ::

Če se OP sedaj javi na PP, jo čaka postopek za pobeg s karaja nesreče, olajševalna okoliščina bo samo njena vest in samoprijava.

Če je bila res manjša škoda in ni možnosti, da sama najde lastnika vozila, si bo s tem naredila medvedjo uslugo, je bolje, da počaka nekaj časa, če je do prijave sploh prišlo in se potem zgovarja, da rukerja ni čutila.

To sicer ni lepo, lepo pa tudi ni to, da bo za eno prasko ob izpit in 1200€, saj ni bilo poškodovanih in vdrtina na ego-tu, tudi ni vredna te žrtve.
Če bi bila za take karambole, le simbolična kazen, potem ne rečem, ker pa te vzamejo v postopek, kot, da si nekoga spravil najmanj na invalidski voziček, je bedarija it v postopek samoprijave za tako malenkost.

Sam se nima navade zaletavat po parkirnih prostorih, imam pa večkrat kar fajn olupljen avto s strani, ko se dame v velikh SUV-ih, ne zavedajo, da imajo avtobus in je potrebno vzeti ovinek za izvoz s pp, malo bolj na široko.

Sem se navdil, da ob parkiranju pri kakšni veliki kravi, vozilo slikam in potem takega voznika/co, poiščem sam, pa se zmenimo pri njih doma za povračilo škode. Nikoli mi na misel ni prišlo, da bi za kakšno prasko, obveščal policijo. Jaz ne dobim nič, povzročitelj pa nenormalno kazen in odvzem vozniške. Še en več od nesmiselnih predpisov.
Delo krepa človeka

Magic1 ::

WTF?!? Zakaj pa folk beži iz kraja dogotka, če je "udrtinica" preprosto odpravljena in reskira izpit pa 1200EUR??? Udrtinico narediš pri odpiranju vrat, ni šans da narediš le to pri kontaktu avta na pleh drugega avta. Pri plastiki zna res bit samo poškodovana barva in lak, ali pa le ta poči(oziroma počijo nosilci, ki jo držijo). Pri plehu pa je vse prej, kot trivialno. Samo tukaj izgleda, da je večini par 100EUR nepomemben drobiž, oziroma imajo jajca 15+ let stara in ne štekajo, da nekateri mislijo imeti nerjav avto še nekaj let. Jaz imam tudi 10cm razpoko na prednjem odbijaču, strošek popravila bi bil okoli 1000EUR, vendar me ne moti. Če bi prodajal avto, bi to sigurno zbilo ceno par sto evrov. Drobiž za nekatere.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Pithlit ::

Magic1 je izjavil:

Samo tukaj izgleda, da je večini par 100EUR nepomemben drobiž, oziroma imajo jajca 15+ let stara in ne štekajo, da nekateri mislijo imeti nerjav avto še nekaj let.

Daleč od tega. Sam drugim ni jasno da nekaterim avto pač ni sveta krava... ampak zgolj orodje.

Jaz razumem da ima folk rad shiny zadeve. Saj jaz jih tudi imam. Razumem da bi radi _vsako_ praskico popravljeno v nulo (in ja, to je drag špas). Kar pa za _funkcionalnost_ orodja dejansko NI potrebno.
Life is as complicated as we make it...

perci ::

Pithlit, offtopic si.

Pithlit ::

What? Offtopic je potemtakem najmanj pol postov... pa, lahko bi pustil da teme gredo včasih tja kamor jim je namenjeno, dokler se vsaj približno držijo nekega toka. Sploh ker 90% tem dobi odgovor nekje v prvih petih postih, naprej je pa pol samo prepucavanje (ker strogo držanje topica preprečuje debato).

Tako, TO je offtopic (vključno s tvojim "offtopic si" postom). Debata pa gre v smeri "a se splača živcirat zaradi nekih malih poškodbic".
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Floralys ::

OP ne sprašuje, kako mi gledamo svoje avtomobile, ampak kaj narest v primeru kot je njen. Nekako je pravilo, ko nekomu na parkirišču zbiješ avto, napišeš svoje kontakne podatke, da ni treba čakat lastnika, pa se potem zmenita kako in kaj. Lahko reče, da ga boli k*** in te niti ne pokliče, lahko pa zahteva, da mu poškodbo popraviš/kriješ popravilo (pač, ljudje različno gledamo na pleh in poškodbe na njem). Zdej, ker ni tega nardila in kar odpeljala, se je lahko že malo zajebala. Lahko lastnik ni opazil in ne bo nikoli nič, lahko se tudi lasniku zdi premajhna poškodba, da bi se sekiral, lahko se mu zdi poškodba huda ima pa kasko in se tudi ne sekira preveč (ima pa sitnost), lahko pa se mu zdi poškodba huda, nima kaska in je takoj klical policijo. Kaj narest zdaj je njena odločitev. Ima pa več možnosti. Lahko upa da ne bo nič, lahko poskusi najt lastnika (mal težja) in se zmeni z njim, lahko celo gre na policijo in pove svojo plat zgodbe. Če ne stori nič, reskira več, ji pa mogoče ne bo treba plačat nič. Po drugi strani pa da na vago par 100€ (mogoče samo višjo premijo) in poskusi uredit stvari preden jo bodo po prstih.

Pithlit ::

Floralys je izjavil:

OP ne sprašuje, kako mi gledamo svoje avtomobile, ampak kaj narest v primeru kot je njen.

Ja, in odgovor(e) je že dobila. Kar mi lahko storimo je:
1- se ponavljamo ad nauseam
2- pustimo da tema umre... perci, recimo, bi jo lahko komot zaklenil _preden_ je sam napadel OP
3- mal debatiramo o tem kdaj se, recimo, splača začet sekirat za avto (a takrat ko je plastičen odbijač mal butnjen... al šele ko se vrata zdrsajo do pleha)

Jaz sem za opcijo 3. Saj je zaenkrat debata dokaj civilizirana...
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

Tko da me ne bo kdo kaj preveč obtoževal:

perci je izjavil:

Pithlit, offtopic si.


perci je izjavil:

A si mogoče kak mesec dni nazaj tudi mimo našega vrtca vozila? Ena taka (tak) kot si ti, mi je namreč vrata in blatnik lepo poribsala. In potem izgleda v šoku odpeljala.


Ni mi treba očitat da sem offtopic... in ja, to je ad hominem. Zgledi vlečejo. Jaz se jih ponavadi vzdržim.... ampak če se mi že nekaj podtika, pol pač nisem tiho. S to razliko da ponavadi lahko celo argumentiram (s citati, recimo).

Tako, sedaj pa lahko gremo nazaj še v 13. OP razlagat kako ga je pobiksala - da pa je sedaj že prepozno za praktično karkoli narest, razen nekako najt lastnika pa mu povrnit škodo.
Life is as complicated as we make it...

Mare2 ::

Pithlit je izjavil:

Komot. Dokler se gre za neko malo vdrtino. Tko kot OP razlaga. Strošek bo minimalen, popravim kar sama.


Pithlit, dej povej, kolk stara jajca imaš?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

dj_uro ::

drugače glede cen popravila...

sam sem ravno včeraj dobil avto nazaj iz popravila, ko me je pred časom nekdo na parkirišču ''porinil'' s svojim vozilom.
cena: 1.600€
toliko o ''dveh praskicah'' in saj se nič ne vidi...

p.s. cena bi bila še za 3.000€ višja, če bi polomil nosilčke pri xenonkah
vw-klub.si

Magic1 ::

Kot sem že rekel, sile pri kontaktu avto-avto so takoj zelo konkretne (tudi pri 1km/h). Plastika zna biti vsaj vizualno zelo odporna (pri močnejših silah gredo nosilci, katerih se pa seveda ne vidi da so zlomljeni, sam ne se čudit, če boste kdaj na AC izgubili del), pri plehu pa skoraj nikoli ne nastane le majhna "praska" na laku.
Magic

Pithlit ::

Mare2 je izjavil:

Pithlit, dej povej, kolk stara jajca imaš?

Nimam jajc.

10 let drugač. Sam ne vem kaj ma to veze... Prvič je bil avto butnjen ko je imel ~2 leti. Se še kar pozna. Izključno zato ker tista bunka nikakr ne vpliva na funkcionalnost. Nekomu je bil avto na poti in ga je nalašč ruknil... brcnil pač (vem kdo, priče so... ampak nima veze). Od takrat jih je fasal še nekajkrat, kot se za orodje spodobi. Stvar se pač uporablja. Kadar je bila funkcionalnost okrnjena se je popravilo, kadar ne pa pač ne.
Life is as complicated as we make it...

MasterTade ::

Pithlit je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Samo tukaj izgleda, da je večini par 100EUR nepomemben drobiž, oziroma imajo jajca 15+ let stara in ne štekajo, da nekateri mislijo imeti nerjav avto še nekaj let.

Daleč od tega. Sam drugim ni jasno da nekaterim avto pač ni sveta krava... ampak zgolj orodje.

Jaz razumem da ima folk rad shiny zadeve. Saj jaz jih tudi imam. Razumem da bi radi _vsako_ praskico popravljeno v nulo (in ja, to je drag špas). Kar pa za _funkcionalnost_ orodja dejansko NI potrebno.


Ja je drag špas, še posebej če ti ga vsak ki razmišlja podobno še mal z vrati mahne, kakšen ti mal po odbijaču poripsa in potem se čez 2 leti kot praviš voziš v obutani gajbi, samo da se pelje, pa čeprav en odbijač že odstopa. Tako pač ne gre, škodo je treba povrniti lastniku, pa če lastnik svoj avto malikuje ali ga totalno zanemarja.
Mors omnia aequat

Pithlit ::

MasterTade je izjavil:

Ja je drag špas, še posebej če ti ga vsak ki razmišlja podobno še mal z vrati mahne, kakšen ti mal po odbijaču poripsa in potem se čez 2 leti kot praviš voziš v obutani gajbi, samo da se pelje, pa čeprav en odbijač že odstopa. Tako pač ne gre, škodo je treba povrniti lastniku, pa če lastnik svoj avto malikuje ali ga totalno zanemarja.

Sej se načeloma strinjam. Sam po mojih izkušnjah je to mahanje z vrati pa ripsanje po odbijaču mal bolj redka zadeva kot hočete prikazat.

Pretiravat res ni treba.... samo zato da se svoj point dokaže. Ja, če je po dveh letih avto res tak kot ga opisuješ, pol je cajt za se sekirat. Sam v tem primeru je verjetno bolje razmislit o tem kje se avto pušča oz. kaj se z njim počne. Ker to pač ni nekaj normalnega.
Life is as complicated as we make it...

perci ::

Pithlit,

to tvoje argumentiranje, kako se za avto pa res ni treba sekirat (kar se načeloma tudi strinjam), je voda na mlin relativizaciji napake, ki jo je OP storila. Kar je naredila, se ne da opravičevat s tem, da je bila v šoku in je kar odpeljala. A je bila v šoku res celo uro? Ne, špekulirala je, kaj se ji bolj splača in to še vedno počne v tej temi. Zato se mi zdi njeno dejanje zavržno, kakršnakoli relativizacija zadeve v smer, kako je avto namenjen uporabi in da praskice na njem niso relevantne, pa prav tako. Tvoj offtopic (intenziven v večih postih) je škodljiv in megli vsebino pravega odgovora OP-u.

To pišem kot perci, ne kot moderator - preprosto zato, ker nisem moderator.

jype ::

perci> Kar je naredila, se ne da opravičevat s tem, da je bila v šoku in je kar odpeljala.

Saj ne opravičuje, zgolj pojasnjuje.

perci ::

Pojasnjuje tako, da laže. Zaradi majhne poškodbe odbijača pač ne moreš biti eno uro v šoku. Razen, če je v resnici naredila totalko in še povozila dva človeka ob tem.

Mimogrede, v 6ih mesecih sem na svoje vozilo (ki prej v dveh letih uporabe na nizozemskem ni imelo niti praskice - vse originalen lak) kasiral tri poškodbe od podobnih kot je OP. Skupaj cca 1300 EUR škode.

Zdej, jst tega najbrž ne bom popravljal, ampak bi bilo pa lepo, če bi se povzročitelj škode javil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

jype ::

Nisem prepričan, da laže. Ene pač zgrabi prpa. Temu jaz sicer ne bi rekel šok, si pa čisto predstavljam, da ni vedela kaj naredit in ni znala niti globoko vdihnit in premislit.

Seveda je pa tudi tvoja različica povsem verjetna in gre za manipuliranje. Tudi to ni redek dogodek.

Pithlit ::

perci je izjavil:

Pithlit,

to tvoje argumentiranje, kako se za avto pa res ni treba sekirat (kar se načeloma tudi strinjam), je voda na mlin relativizaciji napake, ki jo je OP storila.

Čaki, priznala je napako in sprašuje kaj narest. Vi ji pa po glavi skačete kot da je najhujši kriminalc... offtopic sem pa jaz? Kaj ji je storiti _sedaj_, ne pa kaj vse bi morala storiti prej in potem.
Life is as complicated as we make it...

perci ::

Sori, ampak tako, da priznaš napako in "potihem" prosiš za odpustke, ko je pa popolnoma jasno, kaj mora narediti, je zame bad.

Zelo enostaven odgovor - pejt ne policijo in vse povej. Da moraš o tem spraševati po forumu, je že dober indic, da v resnici želiš odpustek.

jype ::

perci> Sori, ampak tako, da priznaš napako in "potihem" prosiš za odpustke, ko je pa popolnoma jasno, kaj mora narediti, je zame bad.

Mogoče je pa samo miselni eksperiment, s katerim želi pokazat, da je absurdno, da je pobeg s kraja nesreče, ko mrtev pešec leži na cesti, ter to, da nek štor odpelje s parkirišča, kjer je med manevriranjem drajsal ali butal, v zakonu obravnavan enako.

zmaugy ::

Hodit na policijo zaradi neke minorne praske je brez veze in kontraproduktivno. Definitivno gre oo mojem za javno tolaženje slabe vesti, ker OP dobro ve, kaj bi morala narediti takoj ob dogodku.
U šok zaradi praske ne verjamem.
Sam sem nekaj časa nazaj z zelo nizko hitrostjo zadel v drugo vozilo, ker se mi je sandal zataknil ob pedal in nisem pravočasno zavrl.
Lastnik tega vozila je seveda poravnal škodo z moje police, sam pa sem se odločil za popravilo v lastni režiji, ker nisem hotel kvariti bonusa. Ampak, ko sem prišel na servis, so mi povedali, da bo popravilo namesto nekaj 100 EUR, kolikor sem mislil, da bo stalo, zneslo okrog 2000 EUR, ker so počilo nosilci pod odbijačem in še nekakšen plastični nosilec žarometa. Ne vem več če ni tudi na hladilniku kaj počilo. Ampak navzven je bilo videti precej nedolžno.
Hočem reči, da včasih škoda lahko nanese veliko več, kot se zdi na prvi pogled in je edino pravilno, da človek pusti svoje podatke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

perci ::

jype je izjavil:

perci> Sori, ampak tako, da priznaš napako in "potihem" prosiš za odpustke, ko je pa popolnoma jasno, kaj mora narediti, je zame bad.

Mogoče je pa samo miselni eksperiment, s katerim želi pokazat, da je absurdno, da je pobeg s kraja nesreče, ko mrtev pešec leži na cesti, ter to, da nek štor odpelje s parkirišča, kjer je med manevriranjem drajsal ali butal, v zakonu obravnavan enako.


Sej ni. To si ti malo pobrkal.

jype ::

perci> Sej ni. To si ti malo pobrkal.

Oboje je pobeg s kraja nesreče.

Mare2 ::

jype je izjavil:

perci> Sej ni. To si ti malo pobrkal.

Oboje je pobeg s kraja nesreče.


Kazni so drugačne. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

jype ::

Mare2> Kazni so drugačne.

No, potem ji gre pa v nos 1200 evrov in izguba vozniškega dovoljenja zaradi ene majhne vdolbine.

xmetallic ::

Pithlit je izjavil:


Pretiravat res ni treba.... samo zato da se svoj point dokaže. Ja, če je po dveh letih avto res tak kot ga opisuješ, pol je cajt za se sekirat. Sam v tem primeru je verjetno bolje razmislit o tem kje se avto pušča oz. kaj se z njim počne. Ker to pač ni nekaj normalnega.


Ni pretiravanje. Če dam 45 000EUR za nov avto in mi ga nekdo na parkingu zbije, zbeži to ni 'dokazovanje pointa' ampak iskanje pravice.

jype je izjavil:

Mare2> Kazni so drugačne.

No, potem ji gre pa v nos 1200 evrov in izguba vozniškega dovoljenja zaradi ene majhne vdolbine.


Ne drži. Ta kazen ji ne grozi zaradi majhne vdolbine ampak zaradi pobega s kraja nesreče. Če bi počakala voznika teh težav zdej ne bi imela. In tudi kazen za 1200€ in odvzem vozniškega dovoljenja ji ne bi grozila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

Fuks ::

Mene moti ker skoz govorite o "majhni praski". OP namreč ni dala točnega opisa kje ali kaj je bil točen rezultat na zadetem avtomobilu. Rekla je samo to, da je nastala vdolbina (se pravi jasno je da ni praska! govorimo o plehu ali počeni plastiki). Njej je celo odstopil blatnik, se pravi ni bil tako nedolžen nežen bump.

imagodei ::

xmetallic je izjavil:

Ni pretiravanje. Če dam 45 000EUR za nov avto in mi ga nekdo na parkingu zbije, zbeži to ni 'dokazovanje pointa' ampak iskanje pravice.

Seveda gre za pretiravanje. Avto zavaruješ namensko za poškodbe na parkirišču, ane. Ali drugače: kupiš avto za 45k EUR, nimaš pa 100 EUR za zavarovanje parkirišča?

Kar se mene tiče: če poškodba ne vpliva na funkcionalnost vozila, če niso razbite luči, smerniki, šipe, če od vozila ne visi npr. odbijač ali blatnik, če so poškodbe samo estetske (se ne vidi udrtina že iz aviona), potem gre za navadno pričakovano izrabo vozila. Vozilo je delovni stroj, manjše praske in udrtine so pričakovane. Če je nekdo tako zaljubljen v svoj pleh, da bo šel zaradi udrtine v velikosti oreha menjat cel blatnik, če bo zaradi 3 cm praske na vratih avto peljal h kleparju, potem je to njegova nečimrnost.

Seveda se strinjam s tem, da se zgodba precej spremeni, če nekdo drugemu vozilu povzroči hudo deformacijo vrat, če vozilu ob trku odpade odbijač, če se mu zaradi deformacije ne zapira več normalno prtljažnik, ali če drugemu vozilu poškoduje kolo oz. povezane sisteme.

Prav tako se strinjam, da je eno, če voznik povzročitelj trka ne zazna in da je nekaj povsem drugega, če trk zazna. V slednjem primeru ni izgovora, da ne bi pustil podatkov.

xmetallic je izjavil:

Ne drži. Ta kazen ji ne grozi zaradi majhne vdolbine ampak zaradi pobega s kraja nesreče. Če bi počakala voznika teh težav zdej ne bi imela. In tudi kazen za 1200€ in odvzem vozniškega dovoljenja ji ne bi grozila.

V primeru prometnih nezgod I. kategorije, povzročenih na parkirišču pri speljevanju, kjer je povzročena majhna premoženjska škoda, IMO odvzem vozniškega dovoljenja sploh ne bi smel biti predviden. Če se človek zaveda, da je storil prometno nezgodo in kljub temu odpelje, je denarna kazen na mestu - ne razumem pa logike odvzema vozniškega dovoljenja.

Vsekakor se je treba zavedat, da pri zelo nizkih hitrostih pri manevriranju ob speljevanju čisto zlahka spregledamo, da smo zadeli sosednje vozilo.
- Hoc est qui sumus -

Invictus ::

Magic1 je izjavil:

Samo tukaj izgleda, da je večini par 100EUR nepomemben drobiž, oziroma imajo jajca 15+ let stara in ne štekajo, da nekateri mislijo imeti nerjav avto še nekaj let.

Imaš pa zanimivo plastiko na odbijaču, da ti rjavi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Pithlit ::

xmetallic je izjavil:

Ni pretiravanje.

Kaj pa je drugega kot pretiravanje to da ti na parkiriščih tolk obutajo avto da se po dveh letih okol voziš z "obutano gajbo ki ji odstopa odbijač"? Mislim čist resno... če se ti to dogaja pol je bolje da razmisliš o tem kje ti avto puščaš. Sploh če je vreden 45k€.
Life is as complicated as we make it...

Mare2 ::

Pithlit je izjavil:

xmetallic je izjavil:

Ni pretiravanje.

Kaj pa je drugega kot pretiravanje to da ti na parkiriščih tolk obutajo avto da se po dveh letih okol voziš z "obutano gajbo ki ji odstopa odbijač"? Mislim čist resno... če se ti to dogaja pol je bolje da razmisliš o tem kje ti avto puščaš. Sploh če je vreden 45k€.


Pithlit, bi bilo dobro k tebi domov poslat policijo, da pregledajo tvoj avto. Me prav zanima, koliko avtov si že odrgnila in "spizdila" s kraja nezgode. A obstaja kje ta podatek? :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

imagodei ::

Zakaj ne znaš debatirat ad rem, ampak moraš takoj na ad hominem preklopit? Se ti zdi, da si pomembno prispeval k temi? Res misliš, da boš dobil link s podatki o tem, koliko nesreč s pobegom je zakrivila Pithlit?

Dilema, ki se je razvila iz originalnega vprašanja je, ali je avto v prvi vrsti cestni "nakit", s katerim se postavljamo pred drugimi in zato ne sme imeti vidnih prask, ali pa je delovni stroj, namenjen prevozu in je pričakovano, da ima nekaj let staro vozilo sem ter tja kakšno prasko, morda celo (bog obvarji!) udrtinico.

Iz tega sledi logično vprašanje: če si pripravljen za avto zavalit 45k EUR, zakaj nisi pripravljen dat 100 EUR za delni kasko za parkirišče? Sploh če se ti, tako kot želijo realnost stvari prikazat nekateri tukaj, na parkirišču ljudje dnevno zaletavajo v avto, ga butajo z vrati, nakupovalnimi vozički, praskajo s ključi, brcajo vanj ipd.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Pithlit ::

Mare2 je izjavil:

Me prav zanima, koliko avtov si že odrgnila in "spizdila" s kraja nezgode.

27x. Ma je bil skoz isti... mu je na konc skor odbijač že dol padu. Si morš mislit da folk kupuje take kible?
Life is as complicated as we make it...

Mare2 ::

Pithlit je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Me prav zanima, koliko avtov si že odrgnila in "spizdila" s kraja nezgode.

27x. Ma je bil skoz isti... mu je na konc skor odbijač že dol padu. Si morš mislit da folk kupuje take kible?


Saj te razumem. Pri 10 let starem avtu res ni ne vem kake panike. :)

Če je novejši, npr 2 leti se mi pa zdi škoda vsaka praska.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Pithlit ::

Stari, čist nov je bil... dvakrat se nanj nasloniš pa odbijač kar dol pade... nisi štekat. In je sosed za to dal 36k! Klump frdaman...
Life is as complicated as we make it...

strup121 ::

kazen za pobeg s kraja prometne nesreče je 500 EUR.

fikus_ ::

Prva praska na avtomobilu najbolj "boli", naslednje manj.

Pithlit, kaj imaš cel avto z buškami, da ti je vseeno za eno praško/buško več?!

Kdor prodaja rabljen avto, dobro ve, kaj pomeni kakšna praska ali udrtina na avtu. Vsaka takšna stvar zbija ceno.

Pithlit ::

fikus_ je izjavil:

Pithlit, kaj imaš cel avto z buškami, da ti je vseeno za eno praško/buško več?!

Ena sama buška je, ej. Ko da bi ga Picasso narisal...

Enim res ne gre v glavo da nekaterim avto ni podaljšek organa... ampak orodje.
Life is as complicated as we make it...

Invictus ::

Še najbolj butast se mi zdi folk, ki živi v blokih z prenatrpanimi parkirišči, pa kupi nov avto.

In se pol sekira zaradi vsake praske...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

amacar ::

Še bolj butast se mi zdi folk, ki ne zna parkirati in parkira pred bloki s prenatrpanimi parkirišči, ter buta v druge avte.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: amacar ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nesreča na parkirišču

Oddelek: Na cesti
436842 (4718) Scorpy84
»

Nezavedno pobegnil iz kraja nesreče (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8315086 (11169) noraguta

Izsiljevanje za pretekli dogodek (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15332673 (27085) zee
»

Popraskan avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10222085 (13538) St235
»

Pobeg pri nesreči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6817697 (14337) Keyser Soze

Več podobnih tem