Forum » Problemi človeštva » Will work for free
Will work for free
WarpedGone ::
Kaj bomo storili z ljudmi sedaj ko bo vse avtomatizirano.
Does not compute.
Avtomatizirano je lahko samo to, kar že obstaja.
Kar še ne obstaja, ni avtomatizirano in mora to človek pogruntat in začet delat in tuhtat kako bi še to avtomatiziral.
Dela je čezdalje več.
Zbogom in hvala za vse ribe
Relanium ::
PrihajaNodi je izjavil:
Problem človeštva tu je predvsem, ker bi vsi bili gospodi, delali pa nič.
In ravo tem je najhujše, ker se prizemljijo.
Saj imamo tehnologijo, ki dela za nas? Kje je potem problem?
In zakaj ti tehnologija ne omogoča življenja tebi kot posamezniku, brez da bi sploh delal?
Problem si ti postavil, jaz ti ravno govorim zakaj ga ni, razen če si ga sam narediš.
PrihajaNodi ::
Papir je potrdilo, da nekaj znaš.
Torej je po tvoji logiki jype oseba z nizkim IQ -jem, ki zna nič?
Se lahko prosim malo bolj potrudiš pri pisanju. Pol stvari, ki jih napišeš namreč ne razumem, ker delaš toliko typotov.
Česa točno ne razumeš?
Rib ne rabiš. Kila krompirja je pol eura, kila sezonske zelenjave 2 eura, kila sezonskega sadja 1 do 2 eur, kila stročnic 4, 5 eur in tako dalje.
Seveda rib ne rabiš tudi piščanca ne in ko sešteješ vse skupaj dobiš obrok za koliko EUR. Spet imaš premalo znanja, da bi lahko debatirala. V ZDA so imeli pred prihodm evropejcev samo: koruzo, fižol, sončnice in krompir. Kar je bil glavni razlog za njihov propad.
In zakaj ti tehnologija ne omogoča življenja tebi kot posamezniku, brez da bi sploh delal?
Spet eneako kot vprašanje zakaj so v ZDA potrebovali sužnje če so imeli pa vole, kolesa in ostalo tehnologijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
GGGGG ::
Torej je po tvoji logiki jype oseba z nizkim IQ -jem, ki zna nič?
Kje sem pa to napisal? Meni se zdi kar pameten poba. Ampak to še ne pomeni, da je avtomatično kvalificiran za delo na 100 milijonskem laboratoriju za biokemične raziskave.
Seveda rib ne rabiš tudi piščanca ne in ko sešteješ vse skupaj dobiš obrok za koliko EUR. Spet imaš premalo znanja, da bi lahko debatirala. V ZDA so imeli pred prihodm evropejcev samo: koruzo, fižol, sončnice in krompir. Kar je bil glavni razlog za njihov propad.
Zdaj pa že mal bedarije pišeš. Mesa ne rabiš, kar smo do potankosti obdelali že v nekaj temah. Pa tudi, če poješ vsake toliko kak šnicl je taka hrana bistveno cenejša od mcdonaldsa.
Koruza, fižol, sončnice in krompir pa sigurno niso bila edina živila v ZDA (verjetno misliš Ameriko?), pa sigurno niso bila ta živila glavni razlog za njihov propad.
Spet eneako kot vprašanje zakaj so v ZDA potrebovali sužnje če so imeli pa vole, kolesa in ostalo tehnologijo?
Ker tehnologija ni bila razvita do te mere, da bi nadomestila sužnje. Danes je.
Datadog ::
PrihajaNodi je izjavil:
In ne, zdrava hrana ni nujno dražja kot mcdonalds. Za ceno enega menija v meku lahko dobiš 2 spodobna, zdrava obroka za celo družino.
Ribe + krompor + solata (na tržnici) te prideta koliko? Že samo ribe so preko 5EUR.
Kaj ti preprečuje da greš do primorske (z biciklom seveda) in da ujameš par rib za večerjo?
In kaj ti preprečuje da na vrtu vržeš v zemljo par semen za krompir in solato?
Problem človeštva tu je predvsem, ker bi vsi bili gospodi, delali pa nič.
In ravo tem je najhujše, ker se prizemljijo.
ribe => dovolilnica
lov => ne bi zgubljal besed
reja => predpisi o zaščiti živali
nabiralništvo => se že pojavljajo apetiti po reguliranju
sadje in zelenjava => na srečo zaenkrat še neregulirano
Tudi pri osnovnem zagotavljanju sredstev za preživetje se na žalost počasi zgublja svoboda.
WarpedGone ::
Tudi pri osnovnem zagotavljanju sredstev za preživetje se na žalost počasi zgublja svoboda.
Think of the children!
(komu morda ni jasno?)
Zbogom in hvala za vse ribe
WarpedGone je izjavil:
Think of the children!
(komu morda ni jasno?)
Čustva tu ne igrajo vloge. Preferiram, da se mi država ne vtika v rit za vsako malenkost hvala.
54j0 ::
Sicer sem prebral celo temo in marsikatero tvojo oslarijo, a tale preseže vse meje in lepo pokaže, da nisi primeren za to debato.
Torej, dokler ne bomo imeli razvitih določenih tehnologij, je suženjstvo sprejemljivo? In tiste cvetke o lovu, ribolovu in sejanju, kadar se človeku pač zljubi... Saj vem, da je ta post žaljiv (in bo najbrž izbrisan). Ampak! Tvoje izjave, v tej temi, se dobesedno norčujejo iz razuma nekaterih bralcev (mojega, za primer).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 54j0 ()
Kje sem pa to napisal? Meni se zdi kar pameten poba. Ampak to še ne pomeni, da je avtomatično kvalificiran za delo na 100 milijonskem laboratoriju za biokemične raziskave.
Zakaj pa ne bi mogel delati raziskav? Ali mora pred tem res skozi rigiden šolski izobraževalni sistem? Čakati profesorje kdaj bodo določili datum za izpit, predavanja... Saj si rekel da se vse da. Zakaj pa lahko opravlja to delo, ki ga opravlja? Čisto tako preprosto me zanima tvoja otroška logika. (tista, kjer sta te atek in mami rekla kaj želiš in ti si odgovoril da boš astronavt in to potrdila in se veselila s teboj).
Zdaj pa že mal bedarije pišeš. Mesa ne rabiš, kar smo do potankosti obdelali že v nekaj temah. Pa tudi, če poješ vsake toliko kak šnicl je taka hrana bistveno cenejša od mcdonaldsa.
Rabiš, samo v zmernih količinah.
Koruza, fižol, sončnice in krompir pa sigurno niso bila edina živila v ZDA (verjetno misliš Ameriko?), pa sigurno niso bila ta živila glavni razlog za njihov propad.
Da Ameriko. Povej katera živila so še bila in kaj je bil razlog za propad? Ti bom malo namignil, ker se mi ne da ukvarjati več s teboj: 95% bolezni ostalo sta dokončala Cortez in Pizaro. Bolezni so pa prišle od kje?
S to tehnologijo so pridelali več kot dovolj hrane pa so morali vlači sužnje. Zakaj?
Zgodovina sprememb…
Torej, dokler ne bomo imeli razvitih določenih tehnologij, je suženjstvo sprejemljivo? In tiste cvetke o lovu, ribolovu in sejanju, kadar se človeku pač zljubi... Saj vem, da je ta post žaljiv (in bo najbrž izbrisan). Ampak! Tvoje izjave, v tej temi, se dobesedno norčujejo iz razuma nekaterih bralcev (mojega, za primer).
No no. Daj malo bolj natančno beri preden pišeš take stvari. Kje točno sem opravičeval suženjstvo?
Zakaj pa ne bi mogel delati raziskava? Ali mora pred tem res skozi rigiden šolski izobraćevalni sistem? Saj si rekel da se vse da.
Zato, ker verjetno ne ve dosti o tem. Čudno razumeš stvari. "Vse se da" ne pomeni "danes gre lahko vsak delati vse na svetu brez ene ure izobraževanja".
Rabiš, samo v zmernih količinah.
Ne, ne rabiš.
Če ga pa želiš jesti v zmernih količinah ga pa še vedno dobiš ZELO poceni. Predvsem zato, ker imamo danes na voljo ogromne mašine, ki obdelajo ogromna polja, na katerih zraste ogromna količina rastlin s katerimi nahranimo ogromne količine prašičev, ki jih pobijemo v avtomatiziranih klavnicah in predelamo v avtomatiziranih predelovalnicah.
Brez mašin bi bilo sigurno dosti več mesarjev, če bi želeli pridelati enako količino mesa. Cena bi bila pa ene 10000x višja (če zanemarimo dejstvo, da takšne količine sploh ne bi mogli pridelati seveda).
Da Ameriko. Povej katera živila so še bila in kaj je bil razlog za propad?
Od najbolj severnega dela severne amerike do najbolj južnega dela južne amerike je koliko? 10000, 12000 kilometrov? Mogoče več? Menda ne boš trdil, da so na vsem tem območju, od severnega tečajnika preko ekvatorja naprej skoraj do antarktike uspevale samo tiste 4 rastline? Pa da nikjer niso lovili divjadi, rib, bizonov, nabirali sadja in podobno.
S to tehnologijo so pridelali več kot dovolj hrane pa so morali vlači sužnje. Zakaj?
Očitno ne. Sigurno pa v manjši meri kot danes.
54j0 ::
ikst: opravičeval si ga s svojimi namigi, da mora najprej dozoreti tehnologija in lahko šele nato osvobodimo "divjake".
Sicer pa so imeli te sužnje - izvoli kruto karikaturo - zato, da je bilo evropejcem topleje in je bila njihova hrana slajša (bombaž in sladkor sta bili "top" dobrini z ameriških plantaž).
Sicer pa so imeli te sužnje - izvoli kruto karikaturo - zato, da je bilo evropejcem topleje in je bila njihova hrana slajša (bombaž in sladkor sta bili "top" dobrini z ameriških plantaž).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 54j0 ()
Zato, ker verjetno ne ve dosti o tem. Čudno razumeš stvari. "Vse se da" ne pomeni "danes gre lahko vsak delati vse na svetu brez ene ure izobraževanja".
Aha, torej ni pomembno znanje temveč papir? Ja? No super tu si se ujel.
Ne, ne rabiš.
Če ga pa želiš jesti v zmernih količinah ga pa še vedno dobiš ZELO poceni. Predvsem zato, ker imamo danes na voljo ogromne mašine, ki obdelajo ogromna polja, na katerih zraste ogromna količina rastlin s katerimi nahranimo ogromne količine prašičev, ki jih pobijemo v avtomatiziranih klavnicah in predelamo v avtomatiziranih predelovalnicah.
Brez mašin bi bilo sigurno dosti več mesarjev, če bi želeli pridelati enako količino mesa. Cena bi bila pa ene 10000x višja (če zanemarimo dejstvo, da takšne količine sploh ne bi mogli pridelati seveda).
To je sicer of topic ampak ga potrebuješ. Dal sem ti lep primer zakaj so indijanci propadli. Nadaljne raziskave delaj sam. In ja od severa arktike Amerike do Mezoamerike in naprej, so bile samo štiri rastline ki so bile primerne: koruza, buča, krompir, fižol aha in še ena sončnica. Od živali pa psa, lama in puran. Pa še to lama in puran v določenih cesarstvih.
Sicer pa od kje tebi takšne ideje? Ti te teorije vlečeš iz kje? Mislim da je TO forum ki bi moral biti na višjem nivoju.
Če bi bila cena 1000000... višja včasih sploh mesa ne bi jedli ane. In kako veš koliko mesa so včasih pojedli ko ni bilo mašin?
Od najbolj severnega dela severne amerike do najbolj južnega dela južne amerike je koliko? 10000, 12000 kilometrov? Mogoče več? Menda ne boš trdil, da so na vsem tem območju, od severnega tečajnika preko ekvatorja naprej skoraj do antarktike uspevale samo tiste 4 rastline? Pa da nikjer niso lovili divjadi, rib, bizonov, nabirali sadja in podobno.
Beri zgoraj. 4 rastline no 5, ki so dale človeku neko vrednost. Bila je sicer še ena z veliko beljakovin podobna ambroziji a za njo vemo da je strup.
Očitno ne. Sigurno pa v manjši meri kot danes.
Brez zamere ampak ti si res neizobražen.
Sploh veš kako je prišlo iz plemen v horde, poglavarstva in na koncu države in cesatstva? In mogoče veš potek razvoja tega kompleksnega pojava v rodovitnem polmesecu? Ko ti bo to jasno lahko debatirava dalje.
Zgodovina sprememb…
Relanium ::
Ko berem komentarje nekaterih tule gor se mi zdi da so večinoma čisto enaki tipi kot tisti, ki je tud tule na slo-techu trdil,
da ko bo pa kriza taka da še za jest ne bomo mel več, bo pa on naročil preko ebaya dve kili krompirja iz kanade (in podal link).
Marsikdo ne spada ravno v to temo.
da ko bo pa kriza taka da še za jest ne bomo mel več, bo pa on naročil preko ebaya dve kili krompirja iz kanade (in podal link).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Relanium ()
Aha, torej ni pomembno znanje temveč papir? Ja? No super tu si se ujel.
WTF dude? A ti greš licenco za pilota delati zaradi papirja?
To je sicer of topic ampak ga potrebuješ. Dal sem ti lep primer zakaj so indijanci propadli.
Ne, ne potrebuješ. http://www.eatright.org/About/Content.a...
Zakaj so indijanci propadli pa nisi povedal. Prosim, me zanima.
In ja od severa arktike Amerike do Mezoamerike in naprej, so bile samo štiri rastline ki so bile primerne: koruza, buča, krompir, fižol aha in še ena sončnica. Od živali pa psa, lama in puran. Pa še to lama in puran v določenih cesarstvih.
Tale link npr. pravi, da nimaš pojma: Maya cuisine @ Wikipedia
Hint: "Staple" pomeni glavno oz. osnovno živilo, ne pa, da ni bilo drugega.
Če bi bila cena 1000000... višja včasih sploh mesa ne bi jedli ane. In kako veš koliko mesa so včasih pojedli ko ni bilo mašin?
Zelo zelo malo. Greš lahko nazaj samo nekaj desetletji, pa so razlike enormne. Skozi zgodovino je bilo meso na jedilniku ob nedeljah, mogoče za kakšne praznike, pa ne takih količinah kot danes.
Npr:
Vir: http://www.geocurrents.info/cultural-ge...
Lahko pa poiščeš kak graf za par stoletji nazaj, pa boš prišel na številko nekaj kg na osebo na leto.
Bila je sicer še ena z veliko beljakovin podobna ambroziji a za njo vemo da je strup.
Verjetno misliš kvinojo, ki je bila osnovno živilo Inkov. Je odlična, okusna in relativno poceni hrana, ki ni prav nič strupena.
Brez zamere ampak ti si res neizobražen.
Sploh veš kako je prišlo iz plemen v horde, poglavarstva in na koncu države in cesatstva? In mogoče veš potek razvoja tega kompleksnega pojava v rodovitnem polmesecu? Ko ti bo to jasno lahko debatirava dalje.
None taken, te ne jemljem preveč resno.
Me pa zanima kakšno vezo imajo horde in poglavarstva s tem, da danes tehnologija omogoča lagodno življenje.
WTF dude? A ti greš licenco za pilota delati zaradi papirja?
To je malce drugače. Ker je tudi odgovornost drugačne. Če ima pa nekdo znanje kemije naj poskusi, gre na izpite ali takoj na delo kjer ga bo delodajalec stestiral...
Ne, ne potrebuješ. http://www.eatright.org/About/Content.a...
Zakaj so indijanci propadli pa nisi povedal. Prosim, me zanima.
Glej ti lahko linke limaš kolikor hočeš, pa vseeno pojma nimaš kaj piše tam. Zakaj so indijanci propadli si pa preberi zgoraj še enkrat, dvakrat...Ja imeli so tudi bizone a bizoni so bili živali ki se jih ni dalo udomačiti kot krave ane.
Vir: http://www.geocurrents.info/cultural-ge...
Lahko pa poiščeš kak graf za par stoletji nazaj, pa boš prišel na številko nekaj kg na osebo na leto.
Zelo zelo malo. Greš lahko nazaj samo nekaj desetletji, pa so razlike enormne. Skozi zgodovino je bilo meso na jedilniku ob nedeljah, mogoče za kakšne praznike, pa ne takih količinah kot danes.
Če Europejci ne bi prinesli s seboj rastlin, konjev in prašičev bi zelo verjetno težko preživeli. Oziroma ne bi. Vikingi niso. Ampak ti tega ne veš.
Verjetno misliš kvinojo, ki je bila osnovno živilo Inkov. Je odlična, okusna in relativno poceni hrana, ki ni prav nič strupena.
Heh misliš nebinovko imenovano ivo. Pelod od ambrozije kot tudi pelod od ive, če se pojavi v ečjih količinag lahko povzroči seneni nahod. Pri sami obdelavi pa pride do vnetja kože. Dober tek
Me pa zanima kakšno vezo imajo horde in poglavarstva s tem, da danes tehnologija omogoča lagodno življenje.
Res ne dojameš? Je težko? Saj če že same razlike med komplesnostjo nastanka tega pojava ne veš potem jasno da ti tudi še ostale stvari niso jasne.
Zgodovina sprememb…
Ko berem komentarje nekaterih tule gor se mi zdi da so večinoma čisto enaki tipi kot tisti, ki je tud tule na slo-techu trdil,
Jup, folk je butast. Zakaj? Že frocu v vrtcu vtaknejo tablet v rokce in on dela tam vse mogoče stvari. In ker možgani ne delajo oziroma niso sposobni delati več stvari naenkrat ampak preklapljajo je problem ker je vse narejeno površno in površinsko. Hkrati se tudi hormon dopamin ne izloči, kjer bi iz prefrontal cortexa prišel preklic v hypocampus.
Čisto preprosta znastvena razlaga
To je malce drugače. Ker je tudi odgovornost drugačne. Če ima pa nekdo znanje kemije naj poskusi, gre na izpite ali takoj na delo kjer ga bo delodajalec stestiral...
Zakaj torej ne bi nekoga spustil za krmilo letala? Mogoče pa ima znanje, pa naj fant proba, a ne?
Glej ti lahko linke limaš kolikor hočeš, pa vseeno pojma nimaš kaj piše tam. Zakaj so indijanci propadli si pa preberi zgoraj še enkrat, dvakrat...Ja imeli so tudi bizone a bizoni so bili živali ki se jih ni dalo udomačiti kot krave ane.
Dobro, da vem, da te konkretni argumenti z linki ne prepričajo :)
Heh misliš nebinovko imenovano ivo. Pelod od ambrozije kot tudi pelod od ive, če se pojavi v ečjih količinag lahko povzroči seneni nahod. Pri sami obdelavi pa pride do vnetja kože. Dober tek
Sicer nimam pojma kaj si napisal oz. hotel napisati. Jaz mislim na kvinojo, ki je pač še eno od osnovnih živil Inkov, ki jih na tvojem seznamu 5 rastlin ni.
Pa še precej je tega. Še vedno pa ne vem kaj je sploh tvoj point. Tudi, če bi indijanci propadli zaradi pomanjkanja hrane mi ni jasno kaj ima to s temo.
Hkrati se tudi hormon dopamin ne izloči, kjer bi iz prefrontal cortexa prišel preklic v hypocampus.
Čisto preprosta znastvena razlaga
Torej, iPadi preprečujejo izločanje dopamina? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GGGGG ()
Zakaj torej ne bi nekoga spustil za krmilo letala? Mogoče pa ima znanje, pa naj fant proba, a ne?
Ja verjetno če bi brata Wright čakala na ukaze potem pač ne bi nikamor prišli.
Dobro, da vem, da te konkretni argumenti z linki ne prepričajo :)
V čem je problem? Sploh veš koliko mesa smo pojedli v srednjem veku? Saj so na Norveškem polovili skoraj vse losose.
Sicer nimam pojma kaj si napisal oz. hotel napisati. Jaz mislim na kvinojo, ki je pač še eno od osnovnih živil Inkov, ki jih na tvojem seznamu 5 rastlin ni.
Pa še precej je tega. Še vedno pa ne vem kaj je sploh tvoj point. Tudi, če bi indijanci propadli zaradi pomanjkanja hrane mi ni jasno kaj ima to s temo.
Seveda ne. Ker to ni rastlina ki bi lahko karkoli doprinesla k razvoju.
Torej, iPadi preprečujejo izločanje dopamina? :)
Funkcionalna nepismenost.
V čem je problem? Sploh veš koliko mesa smo pojedli v srednjem veku? Saj so na Norveškem polovili skoraj vse losose.
Ja vem. Cca. 100x manj kot danes v povprečju. Your point?
Seveda ne. Ker to ni rastlina ki bi lahko karkoli doprinesla k razvoju.
Quinoa @ Wikipedia
Wikipedia (in vsi ostali viri btw) pravijo drugače. Zdaj pa čakam, da mi poveš, da nimam pojma :)
Wikipedia (in vsi ostali viri btw) pravijo drugače. Zdaj pa čakam, da mi poveš, da nimam pojma :)
Zadeva raste med 7000 in 10000ft.
Ja vem. Cca. 100x manj kot danes v povprečju. Your point?
Ja ker je bilo manj ljudi. My point, če bi bila cena tako visoka bi meso jedli samo kralji. S tem pa ne bi bilo nobenega napredka. Torej če bi lovili bizone, jelene bi ostali kot lovci in nabiralci in ne bi prišli nikamor niti s pisavo, kaj šele kakšnimi večjimi dosežki.
Zgodovina sprememb…
Ja ker je bilo manj ljudi. My point, če bi bila cena tako visoka bi meso jedli samo kralji.
Pišem seveda v relativnih številkah, pa zelo pavšalno. Bottom line je pač, da smo v preteklosti pojedli VELIKO manj mesa kot danes.
Nekaj 100 let nazaj so meso jedli večinoma kralji ja. Oz. zgornji sloj, tisti, ki bi jim danes rekli "top 1%". Srednji sloj in reveži so meso videli večinoma ob nedeljah in praznikih.
Krave so dajale mleko (spet proteini), sir, kure jajca, ovce volno. In na koncu še meso, konj je bil uporabljen kot tank, delovno orodje in na koncu pšenica ki je bila najpomembnjša. Če pa mi poveš kaj je lama dajala Inkom bi bilo pa tudi super.
In seštevek vsega tega je razvoj.
Pa btw. če bi meso jedli samo kralji, civilizacije ne bi nikoli prišle do stopnje držav in cesarstev pač pa bi bili v dobi nabiralništva in lova.
In seštevek vsega tega je razvoj.
Pa btw. če bi meso jedli samo kralji, civilizacije ne bi nikoli prišle do stopnje držav in cesarstev pač pa bi bili v dobi nabiralništva in lova.
Zgodovina sprememb…
http://people.eku.edu/resorc/Medieval_p...
Boost v razvoju civilizacij pa močno sovpada z začetki poljedeljstva. Živinoreja je bila seveda prisotna, ampak v neprimerno manjši meri kot danes.
Sicer pa je tole waaaay off topic. Kaj če bi napisal še kaj o tem, kako iPadi zavirajo sproščanje dopamina?
Protein was usually provided legumes such as beans, peas or lentils, fish where available, or on very rare occasions, meat such as poultry, pork, or beef.
Boost v razvoju civilizacij pa močno sovpada z začetki poljedeljstva. Živinoreja je bila seveda prisotna, ampak v neprimerno manjši meri kot danes.
Sicer pa je tole waaaay off topic. Kaj če bi napisal še kaj o tem, kako iPadi zavirajo sproščanje dopamina?
Če ne bi bilo živinoreje bi bili še kar v lovu in nabiralništvu. Kaj ti tu ni jasno?
iPadi zavirajo sproščanje dopamina
Če ne veš kako nastaja, potem nima smisla diskuterati. Sem pa že zgoraj opisal.
Če ne bi bilo živinoreje bi bili še kar v lovu in nabiralništvu. Kaj ti tu ni jasno?
Ni mi jasno kako si prišel do tega zaključka.
Če ne veš kako nastaja, potem nima smisla diskuterati. Sem pa že zgoraj opisal.
Daj prosim razloži. Me ful zanima še kakšna znanstvena razlaga.
Ni mi jasno kako si prišel do tega zaključka.
Ne jaz, takšna so dejstva. Indijanci v Ameriki so ostali pri lovu in nabiralništvu, pustimo Inke in Azteke, ki sta edini kraljestvi, ki sta bili kolikor tolikor spodobni. Pa še ti dve cesarstvi nista razvili železa in sta ostali v kameni dobi. Vse ostalo je bilo žalost.
Daj prosim razloži. Me ful zanima še kakšna znanstvena razlaga.
google ve marsikaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kaj bi se zgodilo če bi vsi postali vegani :) ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36059 (31118) | Netrunner |
» | Moralni in ekološki vidiki prehranjevanja (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 141785 (108738) | razerznak |
» | Prehrana (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 50514 (46848) | Matev |
» | Podražimo hrano! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 28424 (24993) | darkolord |