Forum » Igre » Fallout 4
Fallout 4
Furbo ::
Fajn zate, si pa v precejšnji manjšini.
Govori zase
+1 Isto igram od enke.
In v prejšnjih falloutih sem lahko samo sanjal o rečeh, ki jih lahko počnem zdaj.
Dialoge so pa res naredili krneki, ampak itak mi nikoli ni bilo do dolgih debat s folkom, ki te samo pošilja levo-desno, raje prosto tekam naokoli.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Izi ::
Zanimiva analiza perka Idiot Savant: klik na reddit.
tl;dr: vedno se ga splaca vzet, ne glede na kolicino INT-a.
Ja, to je bil moj prvi Perk, sedaj imam že drugo stopnjo za 5x XP.
INT imam 4 čez dan in 6 čez noč, pa se po mojih izkušnjah sproži približno na 10 primerov. Ko se sproži Idiot Savant se zasliši tako odbit idiotski smeh enega retardiranca, da tudi mene prav vsakič popade smeh
Kaj ::
Tudi vas tale igra med lutanjem skoraj vrže s stola? Prejle sem na relaciji West Everett Estates - County Crossing (ponoči) dvakrat precej poskočil. Te velke žvali ki ti pred nosom prilezejo iz zemlje so kdaj prava groza.
Sims ::
Oj, vprašanje. Te drope, ki dobivate random, čez igro slej ko prej dobiš vsa ta orožja, ali nekateri nikoli ne bodo dobili recimo tisti izi-jev "junk jet"?
Zmajc ::
Junk Jet ips to je pogosto loot ki je placiran na fiksnem mestu in ga moraš samo najti. Random drobi so legendarna orožja in armorji, ki jih vržejo random legendarni nasprotniki.
matobeli ::
Po prvih 10h prešpilanih sem ugotovil:
-da mi gre skrajno na živce konzodiotizem
-dialogi so počasni in neizvirni
-po 10h igranja ni bilo še nobene sketchy stvari/dogodka/karakterja
(pri F:NV je bil Victor od vsega začetka malo sumljiv). Vse mi deluje preveč črno-belo, ampak to bomo še videli.
-Zgodbe nič ne vleče naprej
-nekaj bugov, uspelo s emi je zataknit na vrhu enih škatel in med stropom, pa moji AMDjki eni artefakti včasih letijo po luftu.
-proti F:NV je glasba obupna
-+sistem craftanja okolice mi še ni čisto všeč, všeč mi je edino to da lahko vso šaro pospravim
+sistem craftanja orožja je super
+večdelni armorji (čeprav me moti da ni nikjer označeno kater kos oblačila paše pod večdelni armor kater pa ga v celoti nadomesti)
+powerarmor kot bi v resnici moral biti (nujno rabim Choo Choo! perk)
+grafika mi je ravno prav dobra da jo moja mašina še zmore na ultra
+svet je res lepo in obširno narejen
Torej, kot igra mi je všeč, kot Fallout pa (še) ne. Bomo videli, do 500h je zaenkrat še daleč.
-da mi gre skrajno na živce konzodiotizem
-dialogi so počasni in neizvirni
-po 10h igranja ni bilo še nobene sketchy stvari/dogodka/karakterja
(pri F:NV je bil Victor od vsega začetka malo sumljiv). Vse mi deluje preveč črno-belo, ampak to bomo še videli.
-Zgodbe nič ne vleče naprej
-nekaj bugov, uspelo s emi je zataknit na vrhu enih škatel in med stropom, pa moji AMDjki eni artefakti včasih letijo po luftu.
-proti F:NV je glasba obupna
-+sistem craftanja okolice mi še ni čisto všeč, všeč mi je edino to da lahko vso šaro pospravim
+sistem craftanja orožja je super
+večdelni armorji (čeprav me moti da ni nikjer označeno kater kos oblačila paše pod večdelni armor kater pa ga v celoti nadomesti)
+powerarmor kot bi v resnici moral biti (nujno rabim Choo Choo! perk)
+grafika mi je ravno prav dobra da jo moja mašina še zmore na ultra
+svet je res lepo in obširno narejen
Torej, kot igra mi je všeč, kot Fallout pa (še) ne. Bomo videli, do 500h je zaenkrat še daleč.
tikitoki ::
Je dovolj primerov, ki dokazuje da se motis. Witcher 3 je dober primer. izjemen spil in tudi ocene so temu primerne. Me moti veliko stvari, sam moram priznati, da je igra kljub vsemu izjemna.
Divinity original sin. Dobra igra in primerna ocena. Pa tudi tukaj bi se dalo marsikaj izboljsati.
Civilization 5 je tudi dobil cisto solidno oceno in po mojem mnenju si ne zasluzi vec.
Izdajajo vedno vecje sranje, tako po kvaliteti kode, kod tudi same vsebine. Mogoce je problem, da opise delajo placanci ali pa nesposobnezi. Velikorkat se bolj strinjam z oceno publike.
Seveda pa tudi izpusti dejstvo, da fani, ki klikajo 10 (ali pa placanci, ki so tudi vmes) ne kvarijo realne slike.
Zdaj ne vem, če si narobe razumel al napačno osebo quotal, ampak navedeni primeri kvečjemu dokazujejo moj prav. Pri Witcheru 3 je razlika med uradnimi in uporabniškimi opisi minimalna ali celo neobstoječa. Enako velja za New Vegas in Divinity. Pri ostalih igrah Bethesde (Oblivion, Skyrim, Fallout 3, ES Online) je razlika nekoliko bolj opazna (11-14 pik slabša ocena med uporabniki), ampak še vedno niti približno na ravni Fallout 4, kjer je razlika trenutno 37 pik.
In ravno o tem govorim, ne vem, čemu zdaj vsi vidite tu neko zaroto, če pa je nikjer drugje ni, celo pri drugih Bethesdinih špilih ne. Par plačancev/trollov gor ali dol, marsikdo pač ni zadovoljen s špilom oz. smer, v katero so z njim serijo Fallout poslali. Konec koncev pa že sam morebiten obstoj takšne shitstorm kampanje proti špilu to dokazuje
Jp, sm se ocitno zmotil in je bil moj odgovor namenjen osebi, ki si ji ze ti odgovoril. Meni ta dumbdown sistem, ki se je uveljavil v igrah ni vsec. Vsaka verzija je bolj poenostavljena in dolgocasna. Pa probavanje kovanja dobicka na slavi starih legend se mi zdi v najboljsem primeru dvomljivo, ce niso pripravljeni se drzati nekih core zasnov zaradi katerih je igra postala legenda.
Gejspodar ::
Vsaka verzija je bolj poenostavljena in dolgocasna.
Welcome to the world of console ports...
Nesta ::
Konzole so ze zdavnaj unicile nekatere igre. Nevem kaksna logika je to. Ampak dobr. Pac folk kupuje konzole, to se prodaja in kar prinasa denar se obnese...
Folk kupuje konzole ker za ceno ene grafične kartice dobiš gaming rig za 6-8 let. Pa še z kavča lahko igrajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()
Pesimist ::
Folk kupuje konzole ker za ceno ene grafične kartice dobiš gaming rig za 6-8 let. Pa še z kavča lahko igrajo.
Torej zaradi kavč lenuhov, ki se jim ne da misliti in niso sposobni zaslužiti denarja za en PC, vsi dobimo slabe in poenostavljene igre. Yay.
Niso vsi pripravljeni vreč ven jurja evrov za PC gamig. konzola v dnevni sobi za tretjino cene s tem da lahko igraš vse mainstream igre ter z vso družino je dosti bolj atraktivna za množice.
Jebi ga, tako pač je.
Jebi ga, tako pač je.
scipascapa ::
Furbo: si ti malo prirejaš odgovore, a ne? Kakor tebi odgovarja, bomo ostali plesali?
Jaz sem še prepozno ugotovil, da je PC prevelik strošek - konstatno posodobljanje in vmes kar ckrne itd pa nonstop menjava podnožij.
Konzola postaviš in pozabiš, da jo imaš.
Jaz sem še prepozno ugotovil, da je PC prevelik strošek - konstatno posodobljanje in vmes kar ckrne itd pa nonstop menjava podnožij.
m0LN4r ::
offtopic,
ja dobiš, ampak kakšen gaming rig ? gaming na 30fps, medium grafiko in to je to...
ja jaz pa mam kišto (hipotetično) za ~jurja in pravtako igram iz kavča (s kontrolerji, če hočeš ali wifi m+k kombo) in to na bistveno lepši grafiki in ločljivosti
pa če grem nižat grafiko na nivo konzole, bom lahko špilal še najmanj 10 let. Tako kot folk na PS3 danes, ampak ko sem videl PS3 sem se spomnil grafike na moji 12 let stari kišti...
+ polek iger ga uporabim še za HTPC, poganjam gor 5.1 FLAC filme z SVPjem prekodirano na 60fps z ambilightom,
+ imam gor emulator za Amiga špile,
office stuff, mejli, vglavnem še vse kar ti PC, kot tak omogoča. Po želji ga uporabim tudi, kot dodatno mašino pri delu.
Konzola je samo in le konzola, ter ima svoje omejitve. Lahko probaš pr meni NBA, Fifo, Trine, Dirt, MKX, SF5 ali karkoli na 4K in 90fps, potem pa greš nazaj na konzolo.
Al pa karkoli drugega, recimo GTA V na 1080p@60fps in ultra, potem pa greš nazaj na konzolo - konzola niti nima dinamičnih senc, takoj opaziš.
/off
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
KlemenL ::
Moj komentar na igro:
Skupni čas igranja je okoli 8 ur.
Začel bi kar s tem, da se mi zdi celotna igra zelo nejasna (morebiti to zato, ker nisem igral nobenega prejšnega dela). To je prva moja izkušnja z serijo Fallout, ko sem vprašal kolega, kaj sploh je smisel igre, mi je povedal, naj si zamislim to kot Skyrim, le v drugem obdobju ter seveda spremembami, ki pridejo z drugim obdobjem.
No torej moji + ter -(pros & cons):
+svet (svet je zelo lep, pri tem so se res potrudili)
+zahteve (čeprav mi v geforce experience piše, da moj računalnik ne podpira minimalnih zahtev, mi kljub temu dela na FULL HD resoluciji brez zatikanja. Glede FPS-a nemorem komentirati, ker nimam prižganega števca)
-hoja po svetu in nadležne podgane(torej, nekako se še ne znajdem ter nenajdem dosti municije(kakšen predlog, kje je pametno iskati?) No uglavnem, zelo na živce mi gre, da ko te napade podgana oz kaj podobnega, ti zraven vskoči še 10 podgan in skoraj zagotovo umreš)
To je nek kratek opis od mene po prvih izkušnjah. Me pa igra vsekakor vleče nazaj, tako da bom videl, kaj lahko komentiram, ko bom mel nekaj več izkušenj.
Skupni čas igranja je okoli 8 ur.
Začel bi kar s tem, da se mi zdi celotna igra zelo nejasna (morebiti to zato, ker nisem igral nobenega prejšnega dela). To je prva moja izkušnja z serijo Fallout, ko sem vprašal kolega, kaj sploh je smisel igre, mi je povedal, naj si zamislim to kot Skyrim, le v drugem obdobju ter seveda spremembami, ki pridejo z drugim obdobjem.
No torej moji + ter -(pros & cons):
+svet (svet je zelo lep, pri tem so se res potrudili)
+zahteve (čeprav mi v geforce experience piše, da moj računalnik ne podpira minimalnih zahtev, mi kljub temu dela na FULL HD resoluciji brez zatikanja. Glede FPS-a nemorem komentirati, ker nimam prižganega števca)
-hoja po svetu in nadležne podgane(torej, nekako se še ne znajdem ter nenajdem dosti municije(kakšen predlog, kje je pametno iskati?) No uglavnem, zelo na živce mi gre, da ko te napade podgana oz kaj podobnega, ti zraven vskoči še 10 podgan in skoraj zagotovo umreš)
To je nek kratek opis od mene po prvih izkušnjah. Me pa igra vsekakor vleče nazaj, tako da bom videl, kaj lahko komentiram, ko bom mel nekaj več izkušenj.
Gejspodar ::
Oh, kako sem sit takih "frocov" (z namenom v narekovajih), ki jim je igra predstavljena kot "Oblivion with guns", "Skyrim with guns", "CSS with hats" in podobno.
Potegneš s travnika pa probaš porkamadona, čez 10 let ko je igra 2€ pa kupiš na humblebundle!
Potegneš s travnika pa probaš porkamadona, čez 10 let ko je igra 2€ pa kupiš na humblebundle!
Epialt ::
Fallout je RPG.
Bistvo oz. vodilo zgodbe je jasno, če si vsaj malo spremljal prvih 10min.
"Najdi svojega otroka in maščuj svojo ženo" ... kako? ... kakor želiš.
Res je, da te igra ne drži ravno za roko, vendar je precej enostaven koncept.
Ravno to, da nimaš pojma kaj se dogaja okoli tebe je lepota Fallouta. Raziskovanje.
Če imaš težave z metki, se bolj pogosto posluži V.A.T.S. sistema ( Q - tipka ), vendar morajo biti sovražniki relativno blizu, saj je zadeva precej nenatančna na daleč. Sam sistema nisem uporabljal prvih 10 levelov, je pa res, da imam za sabo bogato zgodovino FPS iger.
Bistvo oz. vodilo zgodbe je jasno, če si vsaj malo spremljal prvih 10min.
"Najdi svojega otroka in maščuj svojo ženo" ... kako? ... kakor želiš.
Res je, da te igra ne drži ravno za roko, vendar je precej enostaven koncept.
Ravno to, da nimaš pojma kaj se dogaja okoli tebe je lepota Fallouta. Raziskovanje.
Če imaš težave z metki, se bolj pogosto posluži V.A.T.S. sistema ( Q - tipka ), vendar morajo biti sovražniki relativno blizu, saj je zadeva precej nenatančna na daleč. Sam sistema nisem uporabljal prvih 10 levelov, je pa res, da imam za sabo bogato zgodovino FPS iger.
Za podgane in podobno golazen se ne splača trošit municije ker preveč gre v prazno. Katero koli melee orožje je dosti bolj učinkovito. Čim hitreje tem bolje.
scipascapa je izjavil:
Furbo: si ti malo prirejaš odgovore, a ne? Kakor tebi odgovarja, bomo ostali plesali?
Ne vem o kakšnem prirejanju odgovorov in dirigiranju je govora.
Eni za nižjo ceno pristajate na nižjo kvaliteto iger, to mi pač ni všeč. Za slabšo grafiko na konzolah mi dol visi, da pa zaradi tega, ker vi radi drkate gamepade, vsi dobivamo slabše igre, to pa je nadležno.
Saj tudi na PCju ni kaj več dela, kot da ga postaviš in igraš. Saj te nihče ne sili, da igraš na 60FPS, 4k, detajli do konca..
Situacija se počasi izboljšuje, še par let nazaj so bile PC verzije direkt port s konzol brez kakih koli advanced settingsov ali grafinčnih izboljšav. Jebi ga dialoge so naredili malo too simple.
Mogoče so se zgledovali po ta novem Mad Maxu.
Mogoče so se zgledovali po ta novem Mad Maxu.
Glej simpl je. Zbudil si se v svet po atomski vojni. Vse je v razsulu, reda ni, vsak mimoidoči te lahko mirno ustreli, da raznih mutiranih pošasti niti ne omenjam.
Enostavno se ne moreš kar sprehajati naokoli in užgati po vsakem brezvezniku z mašinco, ker te metki stanejo več, kot pa je vsa njegova krama sploh vredna.
Torej, tihotapljenje, budno spremljanje okolice, varčevanje - hladnemu orožju ne zmanjka metkov.
Fallout bo postal zelo enostaven tudi na very hard, ko boš ti postal neviden. Trudi se v to smer.
Lahko pa greš seveda tudi v smeri srečnega tipa, ki v vsaki škatli najde tono municije in si rambo.
Možnosti je veliko in to je lepota fallouta.
Drugače je meni na začetku vedno zabavno slediti sovražnikom, ko pohajajo naokoli.
Npr, naletiš na 3 super mutante in namesto, da se butasto in brezglavo zaganjaš vanje, jim slediš. Morda naletijo na sovrage in se zravsajo med seboj. Ti pa lepo gledaš to iz daljave in potem lepo pobereš dobrote iz trupelc, morda sesuješ še sedaj oslabljene mutante/njihove sovrage.
Včasih pomaga kak metek med dve skupini sovragov, da se najdeta in stolčeta.. kjer se prepirata dva..
Za te zadeve so zelo praktične puške, ki označijo sovrage, da jim kasneje lažje slediš.
Sam moraš biti neviden, hkrati pa moraš dobro vedeti kje je sovražnik.
Preden se zaženeš v kako bajtico, si jo najprej oglej z daljnogledom (tisti na puški je povsem ok), da malce veš kaj te čaka.
Razmišljaš pač tako, kot bi razmišljal v taki situaciji. Juriš in poplesavanje naokoli že ne bi bil moj stil. :)
Npr, naletiš na 3 super mutante in namesto, da se butasto in brezglavo zaganjaš vanje, jim slediš. Morda naletijo na sovrage in se zravsajo med seboj. Ti pa lepo gledaš to iz daljave in potem lepo pobereš dobrote iz trupelc, morda sesuješ še sedaj oslabljene mutante/njihove sovrage.
Včasih pomaga kak metek med dve skupini sovragov, da se najdeta in stolčeta.. kjer se prepirata dva..
Za te zadeve so zelo praktične puške, ki označijo sovrage, da jim kasneje lažje slediš.
Sam moraš biti neviden, hkrati pa moraš dobro vedeti kje je sovražnik.
Preden se zaženeš v kako bajtico, si jo najprej oglej z daljnogledom (tisti na puški je povsem ok), da malce veš kaj te čaka.
Razmišljaš pač tako, kot bi razmišljal v taki situaciji. Juriš in poplesavanje naokoli že ne bi bil moj stil. :)
oo7 ::
It's been one day since "Fallout 4" launched to the masses, and it's already made gaming history.
According to Steam's internal numbers and Steam Spy, a service that pulls information from Steam's web API, "Fallout 4" had 1.2 million PC owners on the platform in just one day of availability.
Furthermore, "Fallout 4" broke an even more important Steam record, according to GameSpot: the most number of concurrent players at one time (for a game that's not developed by Valve, the same company that manages the Steam store).
The previous record-holder for that category was "Grand Theft Auto V," which peaked at over 300,000 players. "Fallout 4," on the other hand, peaked at over 445,000 concurrent players in its first day.
http://www.techinsider.io/fallout-4-bre...
What it did say is the post-apocalyptic role-playing game launched with a whopping 12m copies shipped worldwide to meet day-one demand. That represents a huge $750m in revenue.
http://www.eurogamer.net/articles/2015-...
According to Steam's internal numbers and Steam Spy, a service that pulls information from Steam's web API, "Fallout 4" had 1.2 million PC owners on the platform in just one day of availability.
Furthermore, "Fallout 4" broke an even more important Steam record, according to GameSpot: the most number of concurrent players at one time (for a game that's not developed by Valve, the same company that manages the Steam store).
The previous record-holder for that category was "Grand Theft Auto V," which peaked at over 300,000 players. "Fallout 4," on the other hand, peaked at over 445,000 concurrent players in its first day.
http://www.techinsider.io/fallout-4-bre...
What it did say is the post-apocalyptic role-playing game launched with a whopping 12m copies shipped worldwide to meet day-one demand. That represents a huge $750m in revenue.
http://www.eurogamer.net/articles/2015-...
tikitoki ::
In ob taki prodaji se gnoji ne potrduji niti toliko, da bi vmesnik za PC naredili posebaj in ne izhajali iz nekih debilnih omejitev na konzolah. Za primer - inventory, ce ni popolnoma zastarel, pol pa tud ne vem.
Vidim da je bolje obvladati izdelovanje orožja, kot pa golo zanašanje na legendary zadeve.
Jaz sem ravnokar dobil +25% DMG 10mm pištolo, pobral dol vse njene cheap dele in jih nadomestil z ultimativnimi, ki sem jih prej snel iz moje zveste 10mm spremljevalke, spimpane do konca in že tako dobri pištoli dodal +25% DMG. Sweet.
Skratka legendary robo se da spreminjati, kar je super.
Pa ne iti v izdelovanje novih delov, prej iz starega orožja snemite dobre zadeve, pa jih ne bo treba delati znova in trošiti materiala. Če je nek del na zalogi, ga lahko enostavno daš na pokalico, brez stroškov.
Pozor, je pa treba imeti ustrezno znanje, ne iti podirati nekaj, kar ne boste znali sestaviti nazaj (npr. kak hi-tech scope na puški). :)
Jaz sem ravnokar dobil +25% DMG 10mm pištolo, pobral dol vse njene cheap dele in jih nadomestil z ultimativnimi, ki sem jih prej snel iz moje zveste 10mm spremljevalke, spimpane do konca in že tako dobri pištoli dodal +25% DMG. Sweet.
Skratka legendary robo se da spreminjati, kar je super.
Pa ne iti v izdelovanje novih delov, prej iz starega orožja snemite dobre zadeve, pa jih ne bo treba delati znova in trošiti materiala. Če je nek del na zalogi, ga lahko enostavno daš na pokalico, brez stroškov.
Pozor, je pa treba imeti ustrezno znanje, ne iti podirati nekaj, kar ne boste znali sestaviti nazaj (npr. kak hi-tech scope na puški). :)
Jaz sem ves Sanctuary hills obgradil z ograjo zdaj pa ne vem ali nasprotniki lahko uničijo ograjo? Ograjo sem dal tisti, ki je tudi za stene hiš. tam kjer je most je dina pot sedaj v to naselje imam pa 3 turete in 2 stražna stolpa bo za začetek dovolj?
krefi ::
kje dobite toliko materiala ja pc vem da v vasi sam izven nje nmors usega pobirat
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
matobeli ::
Lesa, železa pa gum je kar češ, to je pa to za ograje. Mene baše občasno edin adhesive, circuits, fiber optics in kakšen radioactive material. Pač, povsod se vse pobira, pa gre
krefi ::
kako pobiras les izven vasi ? k mi V neprime razen v vasi oz zeleni coni
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
boset ::
materiala je dost, lahk ga prneseš iz drugih vasi, al pa pobiraš junk in ga pol predelaš v material.... kakorkoli
Main Desktop:
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
m0LN4r ::
Še mal pa bote lahk fallout zunaj na ulici špilal
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
bambam20 ::
Prvi Fallout je imel res odlično zgodbo, ki je dobesedno vlekla. Bi si izbran, da rešiš lasten dom in vse, ki s stabo prebivali in pri tem si imel brez goljufije omejen čas. Mislim, da je ta znašal 120 dni.
Preigral sem še dvojko ampak se mi je vlekla, zgodba pa bolj tko tko,
Preigral sem še dvojko ampak se mi je vlekla, zgodba pa bolj tko tko,
Zvezdica27 ::
sam res... še kakih 50 let, pa bomo Fallout v real life živeli. Mislim, da je to stvar 5 let vojne (glej Sirijo).
Jaz sem se odločil glede na vse prebrano, da F4 ne bom igral. Sem v F1 in F2 (ter Baldurju) preveč užival, da bi si pokvaril izkušnjo.
b
Jaz sem se odločil glede na vse prebrano, da F4 ne bom igral. Sem v F1 in F2 (ter Baldurju) preveč užival, da bi si pokvaril izkušnjo.
b
BigWhale ::
Zvezdica27 je izjavil:
Jaz tega nisem nikoli razumel. Kako ti lahko ena nova igra pokvari izkusnjo stare igre? Saj ne zbrise nicesar. Saj ne spreminja lore-a za nazaj. Samo gradi na njem. Ce gradi tko, da tebi ni vsec, pac pozabis na to.
Seljak ::
Jaz pa sem začetnik v tej igri in, ko prebiram te poste sem se že marsikaj naučil. Recimo sploh nisem vedel,da lahko gradiš,nadgrajuješ orožje,... Bom moral investirati malce več časa v to igro,čeprav bo težka(dom-služba,služba-dom )
Tudi zgodba me je pozitivno presenetila, sicer nisem še niti na polovici, kar se zgodbe tiče, ampak do sedaj je nadpovprečno zanimiva. Za Bethesdo vemo, da dela odlične igre ampak zgodbe pa ponavadi malo šepajo. Tukaj pa je tudi zgodba na nivoju Witcherja 3 oziroma še boljša, če ti je, kot meni, bolj všeč futurističen svet kot srednjeveški.
Skratka igra je težka ko hudič, prezahtevna za začetnike in nedeljske igralce, ampak za najzahtevnejše igralce je pa to mana z neba. Brez dvoma GOTY.
Par melenkosti:
- Brez "Awareness" perka ne vidimo levela sovražnikov
Awareness bi po moje moral biti vgrajen direkt v igro in ne kot opcijski perk. Ker smo s točkami skrajno omejeni ta perk večina igralcev izpusti, ker ni nujen za napredovanje, ampak izkušnja je pa slabša. Kakšen RPG pa je to, če ne vidimo kakšen level je sovražnik? Sploh v tej igri, ko lahko naletiš na sovražnike ki so trikrat višji level kot ti.
- Ne vem zakaj je tisto zamrzovalno orožje iz Valuta 111 tako močno zaklenjeno, da ga lahko vzameš šele pri minimalno level 18, ko pa ni nikjer v igri municije zanj. Vsaj jaz je nisem našel še nikjer.
Tistih 200 enot municije je kot kaže vse kar obstaja, saj so se z zamrzovanjem ukvarjali samo v Vaultu 111 in nikjer drugje. Je kdo našel kaj Cryo municije izven Vaulta 111?
- Če je kdo načrtoval svoj build prek Perkov iz interneta je tam kar nekaj napak, sploh pri level requirements. Na primer "Lifegiver" 3. stopnja, ki ti začne regenerirati življenje, ima povsod po internetu naveden level 16 v resnici pa rabiš level 20. Zaradi napačnih informacij sem moral ob level 16, spreminjati moj "dodelani" build.
- Naselja in njihova izgradnja niso sami sebi namen in nek dodatek igri, kot pišejo neobveščeni nevedneži po forumih. So namreč trdno vpeti v zgodbo in so nepogrešljivi del ene izmed glavnih quest linij (Minutemen quest linija).
Kdor se na začetku ne misli preveč ukvarjati s podrobnimi izgradnjami številnih osvobojenih naselji, predvsem tisti z majhno karizmo kot jaz , naj si izbere eno glavno naselje, najbolje domače naselje našega junaka in ga dodobra opremi z vsem potrebnim za našo glavno postojanko, kamor se vedno vračamo in nosimo materiale.
Ostala osvobojena naselja pa samo počistiš za meteriale, zgradiš 2 do 3 avtomatske strojnice in eno posteljo, kjer boš lahko prespal in dobil well rested perk in to je bolj ali man dovolj, da je tistih par prebivalcev srečnih in ne zapustijo naselja.
Materiale pa odnesi v svoje glavno naselje, če nisi "Local Leader".
- Že nekajkrat sem prebral, da je F4 tako slab da nima niti skillov To je ponavadi en izmed argumentov haterjev, ki igre seveda niso niti probali, ker si jo finančno ne morejo privoščiti, ni denarja za "novo generacijo" konzol, PC pa imajo preslaboten.
A res kdo ne ve da je perk samo druga beseda za skill? V Fallout igrah se skilli že od nekdaj imenujejo perki. Gre pa za eno in isto stvar. In ravno Fallout 4 ima najbolj razvit in dodelan skill sistem ki smo ga videli do danes.
OK, dosti sem napisal za danes
Skratka igra je težka ko hudič, prezahtevna za začetnike in nedeljske igralce, ampak za najzahtevnejše igralce je pa to mana z neba. Brez dvoma GOTY.
Par melenkosti:
- Brez "Awareness" perka ne vidimo levela sovražnikov
Awareness bi po moje moral biti vgrajen direkt v igro in ne kot opcijski perk. Ker smo s točkami skrajno omejeni ta perk večina igralcev izpusti, ker ni nujen za napredovanje, ampak izkušnja je pa slabša. Kakšen RPG pa je to, če ne vidimo kakšen level je sovražnik? Sploh v tej igri, ko lahko naletiš na sovražnike ki so trikrat višji level kot ti.
- Ne vem zakaj je tisto zamrzovalno orožje iz Valuta 111 tako močno zaklenjeno, da ga lahko vzameš šele pri minimalno level 18, ko pa ni nikjer v igri municije zanj. Vsaj jaz je nisem našel še nikjer.
Tistih 200 enot municije je kot kaže vse kar obstaja, saj so se z zamrzovanjem ukvarjali samo v Vaultu 111 in nikjer drugje. Je kdo našel kaj Cryo municije izven Vaulta 111?
- Če je kdo načrtoval svoj build prek Perkov iz interneta je tam kar nekaj napak, sploh pri level requirements. Na primer "Lifegiver" 3. stopnja, ki ti začne regenerirati življenje, ima povsod po internetu naveden level 16 v resnici pa rabiš level 20. Zaradi napačnih informacij sem moral ob level 16, spreminjati moj "dodelani" build.
- Naselja in njihova izgradnja niso sami sebi namen in nek dodatek igri, kot pišejo neobveščeni nevedneži po forumih. So namreč trdno vpeti v zgodbo in so nepogrešljivi del ene izmed glavnih quest linij (Minutemen quest linija).
Kdor se na začetku ne misli preveč ukvarjati s podrobnimi izgradnjami številnih osvobojenih naselji, predvsem tisti z majhno karizmo kot jaz , naj si izbere eno glavno naselje, najbolje domače naselje našega junaka in ga dodobra opremi z vsem potrebnim za našo glavno postojanko, kamor se vedno vračamo in nosimo materiale.
Ostala osvobojena naselja pa samo počistiš za meteriale, zgradiš 2 do 3 avtomatske strojnice in eno posteljo, kjer boš lahko prespal in dobil well rested perk in to je bolj ali man dovolj, da je tistih par prebivalcev srečnih in ne zapustijo naselja.
Materiale pa odnesi v svoje glavno naselje, če nisi "Local Leader".
- Že nekajkrat sem prebral, da je F4 tako slab da nima niti skillov To je ponavadi en izmed argumentov haterjev, ki igre seveda niso niti probali, ker si jo finančno ne morejo privoščiti, ni denarja za "novo generacijo" konzol, PC pa imajo preslaboten.
A res kdo ne ve da je perk samo druga beseda za skill? V Fallout igrah se skilli že od nekdaj imenujejo perki. Gre pa za eno in isto stvar. In ravno Fallout 4 ima najbolj razvit in dodelan skill sistem ki smo ga videli do danes.
OK, dosti sem napisal za danes
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
D3m ::
Jaz sem ves Sanctuary hills obgradil z ograjo zdaj pa ne vem ali nasprotniki lahko uničijo ograjo? Ograjo sem dal tisti, ki je tudi za stene hiš. tam kjer je most je dina pot sedaj v to naselje imam pa 3 turete in 2 stražna stolpa bo za začetek dovolj?
Nacist. Bogi prebežniki
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Tezaab ::
V F4 sta stara sistema perkov in skillov združena. Prej so bili skilli ločeni, vsak level si dobil nekaj skill pointov, ki si jih raztrosil po raznoraznih skillih, pa vsake par levelov en perk point. Zdaj imaš pa vsak level eno točko, ki jo lahko vržeš v SPECIALke ali pa perke. Tudi meni je sistem F4 bolj všeč (že samo zato, ker si lahk nadgrajuješ SPECIALke), ampak ne morem pa trditi, da so bili skilli in perki že od F1 eno in isto.
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."
Upam, da ste opazili, da je treba novim ljudem, ki pridejo v naselje dodeliti delo, drugače bodo ves dan brezdelno posedali in poležavali.
Rastline, ki jih posadiš sicer zrastejo same od sebe, ampak če jih nihče ne obere bo na njih ves čas en sam sadež. Če hočeš, da vse deluje optimalno moraš nekoga zadolžiti, da pobira pridelke, ki se potem avtomatsko znajdejo v tvojem worbenchu, na rastlini pa že raste nov sadež. Lahko pa seveda tudi sam obiraš pridelke, če si si namesto bojevnika zamislil vlogo kmetovalca
Podobno je vsem ostalim. Na primer stražni stolp, kolikor je meni znano, nima nobenega smisla, če nima stražnika. Prodajalne tudi verjetno ne bodo delovale, če jim ne dodeliš prodajalca. Ampak to so že zadeve za Local Leaderje.
Pa še nekaj sem pozabil.
Verjetno ste že našli kakšen pasji ali Supermutantski armor in se spraševali in ko ga hočeš obleči napiše, da ni primeren zate. Kaj torej početi z njimi?
To so armorji namenjeni našim spremljevalcem. Ja tudi naš pes ima svoje armorje. Pa kot kaže bo en izmed spremljevalcev tudi Supermutant.
Če hočete obeli psa mu ne smete samo dati armorja, ampak je treba posebej izbrati, da naj ga obleče, drugače ga bo samo nosil v nahrbtniku ali karkoli že ima ga ne bo uporabil sam od sebe.
Rastline, ki jih posadiš sicer zrastejo same od sebe, ampak če jih nihče ne obere bo na njih ves čas en sam sadež. Če hočeš, da vse deluje optimalno moraš nekoga zadolžiti, da pobira pridelke, ki se potem avtomatsko znajdejo v tvojem worbenchu, na rastlini pa že raste nov sadež. Lahko pa seveda tudi sam obiraš pridelke, če si si namesto bojevnika zamislil vlogo kmetovalca
Podobno je vsem ostalim. Na primer stražni stolp, kolikor je meni znano, nima nobenega smisla, če nima stražnika. Prodajalne tudi verjetno ne bodo delovale, če jim ne dodeliš prodajalca. Ampak to so že zadeve za Local Leaderje.
Pa še nekaj sem pozabil.
Verjetno ste že našli kakšen pasji ali Supermutantski armor in se spraševali in ko ga hočeš obleči napiše, da ni primeren zate. Kaj torej početi z njimi?
To so armorji namenjeni našim spremljevalcem. Ja tudi naš pes ima svoje armorje. Pa kot kaže bo en izmed spremljevalcev tudi Supermutant.
Če hočete obeli psa mu ne smete samo dati armorja, ampak je treba posebej izbrati, da naj ga obleče, drugače ga bo samo nosil v nahrbtniku ali karkoli že ima ga ne bo uporabil sam od sebe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
BigWhale ::
A res kdo ne ve da je perk samo druga beseda za skill? V Fallout igrah se skilli že od nekdaj imenujejo perki. Gre pa za eno in isto stvar.
Kaj pa ce bi si kaj prebral prej?
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout:_...
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout:_...
V vseh Falloutih, do F4 so skills in perks locene zadeve. Poleg skills in perks so bli pa se traits. Ki so pa imeli negativne in pozitivne posledice na character. Tole kar si sedaj napisal enostavno ni res. Fallout 4 ima character progression poenostavljen.
In ravno Fallout 4 ima najbolj razvit in dodelan skill sistem ki smo ga videli do danes.
Ok, resno. Zdej pa neh pisat neumnosti. Sej vse lepo in prav, da ti je igra vsec ampak tole je pa ze mal trapast. Ze za D&D bi lahko rekel, da ima celoten character progression narjen bolj kompleksno kot pa Fallout 4. Probi enkrat Eve Online, ce bi rad videl dodelan skill system.
sajmonmofo ::
mene pa ta simcity varianta totalno ne zanima, ona stara me se vedno gnjavi naj ji naredim stol, vedno ko pridem upgrejdat armor pa orozje :D
drugace pa lvl18 pa sem naredil menda 3-4 queste, v glavnem lutam po mapi okoli DC, vcasih me spece kaki super mutant z rocketom lol :D
drugace pa lvl18 pa sem naredil menda 3-4 queste, v glavnem lutam po mapi okoli DC, vcasih me spece kaki super mutant z rocketom lol :D
BigWhale ne nakladaj. Kaj je bilo včasih nima veze. Sedaj je pač tako, da so perki dejansko skilli in trditi, da F4 nima skillov je otročje.
In ja, Eve Online sem igral in o njem nimam dobrega mnenja. Počneš lahko neskončno veliko stvari ampak vse skupaj nima nobenega smisla. Od MMORPG sta mi dobri samo SWTOR in LOTRO, ker imata odlične zgodbe.
In ja, Eve Online sem igral in o njem nimam dobrega mnenja. Počneš lahko neskončno veliko stvari ampak vse skupaj nima nobenega smisla. Od MMORPG sta mi dobri samo SWTOR in LOTRO, ker imata odlične zgodbe.
Kaj ::
Izi, kako dodeliš vaščanu delo? Ko v workshopu izberem recimo stražni stolp, piše da je required en človek. Moram v tej fazi kaj narediti, ali kasneje? Kako?
Kok je to enih funkcij in možnosti. Ni čudno da ljudje po večkrat igrajo fallout, da optimizirajo delo ali spremenijo kaj.
Kok je to enih funkcij in možnosti. Ni čudno da ljudje po večkrat igrajo fallout, da optimizirajo delo ali spremenijo kaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | The Outer Worlds - (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 27734 (882) | oo7 |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 78528 (3285) | todman74 |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 25818 (1587) | oo7 |
» | Fallout 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Igre | 53587 (5529) | oo7 |
» | Fallout: New Vegas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 54858 (18993) | oo7 |