» »

Nemiri v Veliki Britaniji

Nemiri v Veliki Britaniji

««
9 / 12
»»

Mr.B ::

Nekja miljonov demonstrantov ? Sitnica, poglej Sirijo, tam z ladjami streljajo na demonstrante. Nekateri živite v utopiji da se vsi razumejo. Ko imaš relativno majhno populacijo, ki drži 99% kapitala, potem ni problema narediti ograjo omejiti telebajske od tistih ki so "pomembni".
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Thomas ::

"Kako se je treba spopasti z vzroki nemirov", je standardna mantra ki jo poslušamo po TV. "Ne samo s posledicami, ampak z odtujenostjo mladih in njihovo neperspektivnostjo v družbi ..."

Zelo podobno kakor "Korenine bližnjevzhodnega spora so v nerazrešenem arabsko iraelskem konfliktu".

Ali pa "terorizmu je treba odstraniti vzroke, ker dokler jih ne, bo za vsakega ubitega terorista se jih rekrutiralo 100 novih".

In "treba je poseči v korenine izkoriščanja Tretjega sveta".

Sam crap.

Vedno so neke "korenine", ki naj bi se na kratko izražale kot posledica dejstva, da "socializem kot svetovni proces ni uspel".

Ali pa "naraščajoče razlike med revnimi in bogatimi".

V bistvu je vsa jamrarija levice še vedno temelječa na tej Leninovi bolečini s katero je umrl. Le nekoliko zanikrno preštrihana.

Progresivisti imajo narobe še vedno na isti, devetnajstostoletni način.

ŽE ZATO je užitek prebrat včasih kaj frišnega. Kot recimo - Amerika bi morala ostati pod Anglijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

Življenje je proces vzrokov in posledic. Če tega ne vidiš, potem si slep.

Protesti imajo nek svoj vzrok. Zaradi določenega vzroka ljudje protestirajo. Ne protestirajo kar tako za prazen nič. Kriminal ima svoj vzrok. In vse ostalo.

Problem je v tem, da vzroka ne vidimo, ali pa verjamemo, da vzrokov ni, da so ljudje pač slabi sami po sebi in take je treba odstranit in problem rešen. Tako preprosto pač ni. Bo treba malo bolj napet možgančke, da bolj razumemo družbo, ekonomijo, psihologijo posameznika, psihologijo narodov itd...

Tehnologijo imamo kar dobro razvito, ampak pri psihologiji pa smo še precej odzadaj.

Bo treba študirat psihologijo. Znamo marsikaj narediti, kar se pa tiče medsebojnih odnosov pa smo precej butasti.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

jype ::

Thomas> Sam crap.

Tako je. Razen opisanega nisi v zadnjih 10 letih povedal ničesar. Metode, ki jih zagovarjaš, se izvajajo širom sveta, njihov rezultat je pa jasen - še več terorizma, še manj osebnih svoboščin, še večja ekonomska omejenost, še večje države, še višji davki in še več obscenih idej kako je rešitev v zidovih, genocidih, protokolih in podobno sranje.

Thomas ::

Tako preprosto pač ni. Bo treba malo bolj napet možgančke, da bolj razumemo družbo, ekonomijo, psihologijo posameznika, psihologijo narodov itd...


Štos je, da nekateri kar dobro razumemo. "Življenje najde pot", je rekel tisti stric iz Jurskega parka, ko so bila dinozavrska jajca nenadoma oplojena.

"Življenje najde pot", reče epidemiolog, ko nek antibiotik več ne prime.

"Življenje najde pot", da zruši artificielne ovire, ki smo jih postavili.

"Življenje" tukaj ni mišljeno kot nekaj a priori dobrega in "artificielne ovire" niso mišljene kot nekaj imanentno slabega. Ponavadi se tako jemlje, a to je napaka.

Imaš nek sistem, "življenje pa najde pot", da ga razsuje.

Odličen primer so subvencije ameriške države za Union Pacific in Central Pacific železnico, ki so jo gradili z obeh obal skupaj. Kongres je dobronamerno subvencioniral obe firmi. 16 tisoč takratnih dolarjev na miljo. Oziroma 10 na meter, približno. Obema.

Zventilali so progo, kar so mogli. Drug drugemu so z dinamitom rušili progo. Ko so se srečali, so šli kar vzpredno. Ko so jim ukazali da staknejo skupaj, jim dolgo časa ni uspelo.

Ko je bila železnica naposled združena, vlaki niso mogli čez Rocky Mountains, še dolgo časa. Čeprav tam so dobivali po 48 tisoč dolarjev na miljo.

Goodhart's law. Goodhart's law @ Wikipedia

"Življenje pač najde pot", oportunistično bližnjico. Vedno.

Vendar nekateri bi še vedno "boljšali sistem", do onemoglosti. Število komičnih situacij pa narašča.

Drugi, pametnejši, pa hočemo, da se poenostavijo pravila in da se tista brani. Potem bodo oportunisti (kar ljudje seveda so) - iskali potico tako, da jo bodo pulili iz rok narave.

Sicer ... sicer se bo zgodilo točno to, kar napoveduje Brane. Nekateri "tehniki" bodo dokazali, da so oni Jack, oziroma Chuck.

Kar se tiče transkontinentalne železnice v Ameriki. Severna varianta je bila narejena po kapitalistično.

Great Northern Railway (U.S.) @ Wikipedia

Prehod čez Skalno gorovje je bil narejen tako, da so vlaki vozili, brez da bi pripregali vole.

Tale socializem nej pa čimprej crkne, boljš za vse.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Drugi, pametnejši, pa hočemo, da se poenostavijo pravila in da se tista brani.

Neverjetno slabo vam gre.

Thomas ::

See, what I mean?

Kompliciranje sistema v božju mater, samo da bi nekaj prešvercali čez, nek ideološki kviht, pelje v pogubo.

Sovjetska zveza ne funkcionira, niti kot EU, niti kot Kalifornija. Če tak sistem vzpostaviš nekje, za nekaj časa, ljudje v njem (oportunistično) začno loviti ribe iz ribičevega koša, namesto iz reke. Dodatna pravila samo povečajo težave, manj je herojskih posameznikov v boju z elementi. Svojo priložnost raje oportunistično iščejo, kjer jo je laže najti. V labirintih in hodnikih hipertrofirane oblasti.

Če znaš kaj delati prav. Če ne znaš, pa lahko pucaš čevlje tistim ki znajo. Tako je v perspektivni družbi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

"Življenje vedno najde pot". Trenutno ustvarja novo pot skozi proteste nezadovoljnih iz srednjega in nižjega razreda. Tako jaz to gledam.


V zakulisju kapitalizma se dogaja marsikaj (in se je dogajalo, kar se je pokazalo ob krizi 2008). To kar se je dogajalo v ozadju je vplivalo na ekonomski status vseh ljudi. Vse ima vzrok in posledico.

Treba je priznati, da je kapitalizem utiral svojo pot tudi na krvav način, s prevarami, z nasiljem, z uničevanjem, s podkupovanjem, z lobiranjem v korist manjšini na škodo večini ...

Besede, da kapitalizem prinaša dobro tudi malim igralcem v tej večkrat nepošteni igri, je v neskladju z realnim življenjem. Ravno zaradi tega "išče življenje svojo pot", ki pa ni pot kapitalizma, kakor vidim, ko opazujem svet okoli sebe.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

jype ::

Thomas> Sovjetska zveza ne funkcionira, niti kot EU, niti kot Kalifornija.

Več kot očitno je, da pojma nimaš, o čem sploh govoriš.

Thomas ::

Trenutno ustvarja novo pot skozi proteste nezadovoljnih iz srednjega in nižjega razreda. Tako jaz to gledam.


Seveda. Ampak kar najde ni nujno dobra zadeva. Kar se zrenda v nekem takem okolju je lahko "oktobrska revolucija", ki prinese ljudem kot posameznikom pretežno slabe reči.

Podobno kot Tunizijci. So naredili revolucijo, da so zdaj praktično lačni. Tako jih je skelela njihova prejšnja ureditev, v kateri so vsaj imeli jesti, da so jo "morali" zrušiti.

Instinkt množice, "ki se ji godi krivica", prerad pelje v katastrofo. Seveda biologija triumfira. Geni grejo v čolne čez Sredozemlje, iskat zelene pašnike.

Ljudje gredo na slabše, da bi raztrosili svoje gene.

Zgodovina je precej na ta pogon.

Racionalni premislek, kakšna mora biti civilizacija, da ne bo nihče lačen in prezebel, čeprav poln zavisti recimo, pa množice "utesnjuje". Samo čakajo na trenutek, primeren za krvavo vstajo.

Oja, eni razumemo precej, tako tudi tole.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Kaj pa je bila drugega osamosvojitev Slovenije izpod Avstroogrske?

Leta 1820, sta bili Švedska in Avstroogrska edini deželi na svetu, ki sta bili sposobni vsaj prešteti umrle otroke, če že drugega ne.

Ampak nam je hudič v nas samih, šepetal na uho, kako da smo zatirani, kako je Nemščina grda in Slovenščina lepa, kako moramo mujno poiskati svoje bratrance po govorici in se združiti z njimi, da se rešimo "ječe narodov", kjer je bilo življenje sicer najboljše na svetu. Ali pa drugo ali tretje najboljše, ne bodimo malenkostni.

Isto Čehi, isto Hrvati, isto Madžari. Nacionalistični in puntarski duh jim ni dal miru in so komaj čakali na "svobodo".

Ja ... lep izlet iz relativno urejenega cesarstva, v neznano. Zdaj je znano. Zdaj smo nekje daleč zadaj.

Vedno je tako. Nek sloj ali skupina, se čuti kolektivno dovolj močno, da naredi prevrat. Včasih sicer na bolje, ponavadi pa na slabše. Pleme, dokler obstaja, igra high stakes igro. "Vi poselite Zemljo!" V ta namen je treba velikokrat spustiti kakšno reko krvi, ampak genom se zdi vredno.

Inteligentnemu sentientu se mora zdeti neumno in nemoralno. Ali pa ni inteligenten sentient.

Večina ni, itak.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

Zgodovina nas uči, da se življenjski pogoji slej ko prej izboljšujejo in vedno je boljše, kot je bilo.

Evolucija genov je mimo. Živimo v evoluciji zavesti, ki ima drugačne zakonitosti od genov.

Mene zanima bolj zavest, kot pa geni. Ker "volja genov" kot jo opisuješ je le personifikacija. Delovanje genov je podrejeno evoluciji zavesti - tak je moj pogled. Človeška inteligenca je veliko bolj potentna, kot je bila včasih. Zato je razlaga družbe, ki temelji na evoluciji genov", pomanjkljiva.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Thomas ::

Delovanje genov ni nič "podrejeno" zavesti. Geni delajo mimo zavesti, zavest dela mimo genov, komunikacija je bolj švoh. Je pa vendarle!

Seveda, se stanje izboljšuje. Za tiste, ki imajo srečo, da so v civilizaciji. Ali ki so tako pametni, da se civilizaciji želijo priključiti.

"Volja genov", je zevoluiran ancient program, ki evoluira dalje.

Sigurno se genomu vojna splača, če presodi, da je na dnu.

Začeti vojno ali ne začeti vojno za kraljevo nasledstvo, je delikatna odločitev med možnimi akcijami.

Z verjetnostjo p1 bom kralj. Z verjetnostjo p2 me bodo kmalu ubili, z verjetnostjo p3 bom samo grof. Z verjetnostjo p4 bom ...

V prvem primeru svoje gene postoterim v dveh generacijah. V drugem primeru bo genom trpel, a ker imam precej bratov okoli ... itd.

Genom zmnoži verjetnosti z dobičkom, sešteje posamezne člene in poišče maximum. Potem človek tako ravna, če nima nič transgenske pameti. Večina je tako nima.

Zgodovina nas pa uči, da genetika špila.

Recimo, da sem Paki. A se bom asimiliral na Angleškem? Ja, če sem zelo brihten, jim bom kos. Verjetnost p1. če nisem, pa svoje babe neham kontrolirat s šerijo, pa nimam šans! Johnny je hud, ns je včasih vse komandiral, tablondnega Hansa, ki je tudi huda zverina, je peljal v koprive scat parkrat. Ne, ne, bodimo realni. Babe v burke in pod kontrolo, da bom imel 20 sinov in 10 hčera! Potem pa Johnny nima šans. Genetsko.

No, to je genetska kalkulacija Pakija. Če je razumen, civiliziran in predvsem sentienten - je ne posluša. Tisti Pakistanec postane narodni izdajalec priseljenstva.

Seveda, ta slika lepo razloži tudi unega Norvežana.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Thomas ::

the net result is that stone age tribes were "better off" in terms of gene survival if they fought when resources got tight (instead of starving)


Lakote v Angliji ni, vendar se ta informacija na gene težko prenese. Oni iz milijardoletnega izkustva vedo, da lakota nikoli ni daleč. Sploh za game in delte plemena, kar jasno razvidijo, da so.

Zato bi se blo pametno spopasti, si preventivno izboljšat ipozicijo!. Genom je zevoluirana bomba, ki tiktaka v naših celicah. Da eksplodira in nas pošlje po opravkih. Nabiranja koreninic, lova, vojne, ljubezni ... kar je pač najbolj oportuno, tisti moment.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Okapi ::

Oja, eni razumemo precej, tako tudi tole.
Ti razumeš bore malo, tega pa še zlasti ne.

"Vaš" sistem povzroča nezadovoljstvo in nemire, ki povzročijo, da se razmere še dodatno poslabšajo. Očitno ne razumeš razlike med vzroki in povodi, oziroma ne vidiš pravih vzrokov, ki tičijo v ozadju želja po spremembah.

Tudi tega, da pri ljudeh geni že dolgo nimajo za burek v razmerju do memov, očitno nisi poštekal, drugače ne bi trosil takih bedarij.

O.

USS Liberty ::

"Vaš" sistem povzroča nezadovoljstvo in nemire, ki povzročijo, da se razmere še dodatno poslabšajo.


se strinjam.... "naš" multikulturalizem povzroča vedno več nezadovoljstva in nemirov...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Thomas ::

da pri ljudeh geni že dolgo nimajo za burek v razmerju do memov


Žal imajo. Tudi so mnogi memi na plačilni listi genov, so to speak.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

Delovanje genov ni nič "podrejeno" zavesti


Je, je. Geni so le orodje v rokah zavesti. Na začetku temu ni bilo tako, ampak skozi čas se razmerje vpliva nad evolucijo spreminja. Zavest postaja vse bolj potentna. Še vedno zavest veliko tega ne obvlada, ampak sčasoma bo obvladovanje večje.

V toku teme mi je bil ta članek zelo zanimiv :) Nehajte crkljati super bogataše.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Mr.B ::

Manu, dokler se ljudje prodajajo za recimo boljši TV, ali pa za hrenovke,pač ne bo dolgo bolje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

USS Liberty ::

V toku teme mi je bil ta članek zelo zanimiv :) Nehajte crkljati super bogataše.


Buffet, Soros in podobni so svoje premoženje pridobili izključno z manipulacijami na finančnem trgu, v življenju niso nič pametnega ustvarili, in jaz bi takšnim obdavčil večino premoženja...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Okapi ::

Tako kot bi to storil vsak pravi komunist.

O.

Thomas ::

Težko me boš prepričal, Manu. Večina ljudi na svetu, najmanj večina, so lutke v rokah svojega genoma.

Tile dogodki, prejšnji dogodki, še prejšnji dogodki - to potrjujejo.

Nemci so skoraj kot eden stopili za Hitlerja. To ni bilo razumno, ampak dejanje "po instinktu". Za nekatere pa tudi razumsko, sta bila pač razum in instinkt na isti valovni dolžini, pa naj še tako "skrajno nemogoče" to komu zgleda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

Saj sem napisal:

Še vedno zavest veliko tega ne obvlada, ampak sčasoma bo obvladovanje večje.

Vse več in več ljudi ima večjo kontrolo nad sabo.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Okapi ::

Nemci so skoraj kot eden stopili za Hitlerja. To ni bilo razumno, ampak dejanje "po instinktu"
Ti očitno res čisto narobe razumeš te reči. Za Hitlerja so bili zaradi memov, ne zaradi genov. Če bi bili zaradi genov, ne bi nacisti potrebovali nobene propagande.

Ljudske množice se da nategnit v eno ali v drugo ali v tretjo stran - geni so tu "krivi" samo v toliko, da so pač ljudje po naravi nategljivi. V katero smer jih prepričaš, so pa krivi izključno memi.

O.

jype ::

Thomas> Žal imajo. Tudi so mnogi memi na plačilni listi genov, so to speak.

Pa ne že spet s temi kretenizmi, no. Saj maš menda ja kakšne kolege, ki razumejo delovanje genov, da ti vsaj osnove razložijo, lepo te prosim.

Če bi trdil, da tvoji geni vplivajo na vrsto kruha, ki nastane iz ržene moke, bi bilo manj bedasto.

Thomas ::

A vidva lahko kdaj kaj prispevata? A je vajin domet da mau ponergata, kadar kdo napiše kaj, kar vama ni všeč. V smislu "dej nehi no!". O&y?

Pustmo vaju.

Jaz mislim, da je skrajni čas, da se na vse dogodke v družbi začne gledat skozi prizmo evolucijske psihologije. Ta pojasni tudi take "misteriozne" pojave, kakor je izbruh nemirov v Angliji, težnjo za uvedbo šerije, dogodke v Somaliji, pokol na Norveškem ... Vse to.

Ostale šole razlaganje so bodisi s tem kompatibilne, bodisi so out.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Evo idiotizem na delu.

Pomeni geni odločajo ali imamo socialdemokracijo, ali pizdokracijo škrtic?

Mater si ubrisan.

Socialdarvinizem zagovarja, ker se že cel življenje ubada z genetskimi algoritmi in zdaj je to super za vse. Ker mu je jasno, kako gre 5 x 5, to zadošča tudi za vse drugo. Genetika je socialdarvinizem, in ker on to oblvada tako mora biti in samo tako je. Prosto to Thomasu:)

Nazadnje se pokaže, da niti genetike v biologiji ne obvlada, ker jo na tem forumu za silo (kot je pač magistru biologije mogoče:) samo Okapi, ampak nič zato. Prazno glavo na videlo!

E pa ne ni samo enostavna genetika, sociodarvinizem pozablja shift, ki jo da inteligenca in kultura. Zagovarjanje prastarih mantr, je samo potrjen podzavesten strah, da res popolnoma nič sociološkega ne razumeš in zato želiš status quo. Drugi pa pač branijo svoj kapital, in se trudijo, da bi plačali čim manj davkov. Včasih je to sicer upravičeno, ker tudi država rada kar prilasti kar se da, ampak načeloma pa ni treba zato natepavati neumnosti. Ker ni samo 5 x 5. V tem je problem.

In ekonomska neenakost povzroča večje napetosti v družbi. In če se bo uprlo miljon ljudi boste posrani ko kakice.

Je pa ravno pretežno levici zasluga, da ljudje kljub vsemu živijo relativno dobro in v obljubljenih deželah težko zbereš miljon RES nezadovoljnih. Še nekaj časa. Dokler seveda z zgrešenimi mantrami ne zabalinate še tega:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Genetika je socialdarvinizem, in ker on to oblvada tako mora biti in samo tako je. Prosto to Thomasu
Pred sto leti bi bil Thomas prav gotovo glasen zagovornik evgenike. Verjetno je še sedaj, samo tega ne razglaša na ves glas.>:D

O.

donfilipo ::

Jasno da je. Naci je kot jaz, samo se dela malo bolj finega. On to smatra modro prevaro. Jaz to smatram pa res kot posledico prastarih arhetipov in skušam vsaj sklepanja kalibrirati izven tega. Včasih mi celo rata.

In ja večina ljudi je kar lepo rasistov in nazijev. Samo v normalnih razmerah nenevarnih in nenasilnih.

In lepo kulturološko in politično korektno molčijo, ali se pretvarjajo.

Jaz priznam. Nočem tujcev ker sem naci. Ampak ker sem naci tudi ne morem nič, ker pičke iz prave desnice in pizodesnice tujce uvažajo, pa če se prekoljem. In istočasno zganjajo nacizem da zbijejo tarife.

Potem pa se človek zamisli!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

To kar ti imenuješ "sociološkega" donfilipo, so outdated zadeve. Evolucijska psihologija je pa seveda taprav aspekt za razlago takoimenovanega "družboslovja".

Smo v časih, ko se da zgooglat čudo tega in v časih, ko so standardna marxistična družboslovja na poti na odpadno deponijo.

Zakaj bi pa za družbena dogajanja veljali neki "mistični" zakoni?

Krava je zevoluirala in evoluira naprej. Družba je zevoluirala in evoluira naprej. Vse okrog nas je zevoluiralo in evoluira naprej. Mi smo otroci naravnega izbora.

In seveda, jaz nisem nacist. Nacizem je samo predmet proučevanja EP. Kako in zakaj je zevoluiral, kakšno podlago je imel v posameznikih, njegovih nosilcih. Nacizem je krvavi misticizem s svojo funkcijo spravljanja genov po reki časa navzdol.

Jaz se z evolucijsko psihologijo (množic) seveda ne ukvarjam prov poglobljeno, samo sit sem pisanja tipa yupe, Okapi, Slotech pravništvo itd. - ki je pravzaprav gostilniško modrovanje Strpnikov.

Zakotna modrost, brezvezna.

Malo svetskega prepiha z EP je zelo blagodejno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

donfilipo ::

Zapomnite si nekaj. Geni so recimo tisto določeno, (algoritmi), kar da sliko na monitor. Tu ni balinanja. Tu cirka obvladamo. Cirka.

No potem je še epigenetika, kjer je tisto, kar je na monitorju že odvisno od določenih menujev, ki jih je nebroj in že bolj kurac obvladamo, ampak tudi to gre cirka.

Sociologija pa je potem odziv na dogajanje na monitorju, to pa obvladamo res samo še prosto po intuiciji. Ampak malce pa vendar. In je od samih algoritmov, ki jih tako silovito zapopadamo KAO, odvisno, a še zdaleč NE SAMO!

Paradigm shift, ki ga da misterij pred monitorjem, pa je izven teh algoritmov.

Evolucijska psihologija pa se ubada s tem, kako se nekatere spremembe v algoritmih poznajo na monitorju in kako to vpliva na dogajanje pred njim. Zanimiva reč, ampak do prave sociologije se pravi kaj bo input mase pred monitorjem, pa še vedno premalo precizno in premalo obsežno za natančna predvidevanja.

Drugače pa ja. Je pomembna in zanimiva veja. Ampak nič v njej pa ne kaže na tvoje politična mantre! NIč!

Naci? Dobro naci ni pravi pojem, nimaš klasičnih švabskih manter se pa nacizem vidi, ko se bolestno recimo oprijemaš ene najbolj smešnih reči, kot je birtherstvo pa še kje. Ampak dobro. Naj ti bo. Povedal sem, da je 99% ljudi nacistov, da pa to demonstrirajo je pa treba še vse kaj drugega. Govorim o arhetipski latenci! Tako po starem Jungu, sicer pa je to eden takih pointov EP. Smo naziji ker se ta mem obnese. Tiščimo ga zadnjih 50 let malo bolj intenzivno, prej pa je bil malo manj nor kot s dolfijevo varianto.

Skratka izvedel si klasičen starogrški pedrovski trik.

Debatiramo o tem ali je vest potrebna. Ti trdiš da ni. Eni da je.
Potem pa udariš. Astronomija je prava veda. :)

Ja pa kaj za boga!
Astronomija ne trdi da je vest nepotreba!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

In jasno, če ne bi bili naciji ne bi tiščali k sorodnejšim a prekleto revnejši asociacijam itd.
Skratka mem, ki včasih deluje pozitivno, včasih pa tudi ne.

Kako bi nas pa gladili švabi vsa ta leta, je pa spet drug problem. Zdaj vsaj tega problema nimamo več. Imamo pa morda mnogo težjega. Samostojnost! 'Mitski' konstrukti pa ustrezajo trenutnim oblastnikom!

P.S. Tudi nacionalist za večino ljudi ni pravi izraz, ker je nacionalist spet en tak mitski kontrukt, ki ne ustreza skozi evolucijo oblikovanemu memu. Preveč je balasta zastav, premalo klasične solidarnosti tropa!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

In danes imamo tudi vsi nekakšno virtualno pripadnost idealnemu obljubljenemu nepremagljivemu plemenu, pa bili verni ali ne. Za nas so to marjanci. Za nekatere beli in desničarji, za druge pisani in hollywoodsko levičarski.

Če pa ne znaš tega v logiki upoštevati, pa te stane! Ene samo toliko, da trobezljajo neumnosti, druge, da živijo narobe. Sam sem nemara že tak8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

rasta ::

Thomas je izjavil:

Jaz se z evolucijsko psihologijo (množic) seveda ne ukvarjam prov poglobljeno, samo sit sem pisanja tipa yupe, Okapi, Slotech pravništvo itd. - ki je pravzaprav gostilniško modrovanje Strpnikov.

Zakotna modrost, brezvezna.

Malo svetskega prepiha z EP je zelo blagodejno.

Nobene potrebe ni, da se tolčeh po prsih. Vsi tvoji prispevki v to debato so popolnoma gostilniški.
Nikjer svojih tez ne dokažeš z mertivami oz. se opreš na rezultate drugih.
Do onemoglosti nateguješ preprost model evolucije (t.i Prokrustov učinek, eden od načinov zlorabljanja modela). Tovrstno plehko racionaliziranje je bilo značilno za čas razsvetljenstva, ko postrelili nepregledne množice kozlov. Kako blesave so bile te "briljantne" ideje, se je izkazalo kasneje, po mnogih urah dela kasnejših znanstvenikov.

Boš moral precej izboljšati kvaliteto svojih prispevkov, da bo tvoje pisanje kaj več vredno od zaničevanih yupetov, Okapijev in ostalih.

donfilipo ::

In še kar se uporabe najsodobnejše tehnologije za nazi namene tiče, kar je omenil Brane 2.

Tu pa ni heca. In Matthai sam ni zadosti. Tu vam pa polagam na dušo, če nočete, da vam zavlada brezčuten idiotizem, nikar nikoli, nikakor ne dopustiti zlorabe!

Ti ektremi, ki bi to dejansko kar uporabili zato ker se da, so daleko sigurni vase, da imajo edino prav in sveto poslanstvo. Res. To je pa malce icy, ker tako je, vendar pri psihologih in psihiatrih to zlahka skrijejo. Pomeni tako je samo kadar hudič poželi, če malo popraznično zabelim8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

No, zdej šele izzivamo žolčno reakcijo. Bomo že prešli k materiji.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

Vsi ti protesti in incidenti izvirajo iz vse večje samozavesti ljudi in z njo povezano osnovno željo po večji svobodi in pravicah za normalno življenje.

Ljudje so začutili oz. izkusili kako močni so ko stopijo skupaj s skupnimi cilji in pogumno od zakonodajalcev zahtevajo njihovo uresničitev.

Prebuja se "volja ljudstva", ki je neka nova sila, ki je v taki obliki v zgodovini nikoli ni bilo.

Seveda se vmes najdejo problematične osebe ali manjše skupine, ki imajo neke čudne ideje (pokol na Norveškem, tatvine v VB). Tudi pripadniki srednjega in nižjega razreda so proti takšnih izgredom.

Ampak to ljudem ne bo vzelo poguma in volje, da se borijo za večjo svobodo (kot je to primer arabskih vstaj, ki so dolgo živeli pod diktatorskimi plemenskimi režimi), za bolj poštene ekonomske pogoje srednjega in nižjega razreda v zahodnem svetu ... Celo super bogataši prihajajo do teh zaključkov (povezavo sem že prej dal).

Namesto, da vidimo v teh protestih probleme, rajši začnimo razmišljati bolj ustvarjalno - kako izboljšati sistem, ki bi vseboval več svobode (že opisane v deklaracijah človekovih pravic), bolj pravičnega ekonomskega sistema (finančne pošasti) in kako živeti v svetovni solidarnosti in miru, kjer ne bi bilo izkoriščanja nemočnih skupin.

Teh protestov bo vse več. Nima se smisla boriti proti "volji ljudstva", ampak ga je nujno treba upoštevati.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

jype ::

donfilipo> Zapomnite si nekaj. Geni so recimo tisto določeno, (algoritmi), kar da sliko na monitor. Tu ni balinanja. Tu cirka obvladamo. Cirka.

Motiš se skoraj tako temeljito, kot Thomas (ki se pa popolnoma - o genetiki očitno ne ve popolnoma ničesar, je pa enkrat očitno slišal zanjo in je prepričan, da vsebuje odgovore na vsa njegova vprašanja o tem, "čemu temnopolti hitro tečejo").

Totalen bullshit, ki ga izliva po forumu, je zgolj bedasta nacional-socialistična propaganda. Morda se tega zaveda, morda se ne, a pomembno niti ni - ker nima najmanjšega pojma o problematiki, ki jo komentira (reševal je tako in tako nikoli ne bo), je njegov doprinos k temi v povprečju vreden natanko nič. Morda ima kdaj po naključju prav in morda kdaj narobe, večino časa pa itak stresa iz rokava smeti, ki s temo sploh povezane niso.

Desničarski forumski aktivist. Nekaj podobnega kot salonski levičarji, samo malo manj načitan.

Thomas ::

No, dejte mau prebrat link ... ko ravno omenjate načitanost.

http://hum.sagepub.com/content/50/9/105...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

jype ::

Poznamo to, ja. Ti pa očitno ne preveč dobro, glede na tvoje skrajno primitivne izjave, ki nimajo nobene zveze z ničemer razen z nacistično propagando.

Tako kot sodobni šamani, ki radi omenjajo kvantno mehaniko, ko se trudijo prodat orgonske topove in piramide proti sevanju.

PacificBlue ::

Economist Nouriel "Dr. Doom" Roubini, the New York University professor who four years ago accurately predicted the global financial crisis, said one of economist Karl Marx's critiques of capitalism is playing itself out in the current global financial crisis.


"Karl Marx had it right," Roubini said in an interview with wsj.com. "At some point capitalism can self-destroy itself. That's because you can not keep on shifting income from labor to capital without not having an excess capacity and a lack of aggregate demand. We thought that markets work. They are not working. What's individually rational...is a self-destructive process."


http://www.ibtimes.com/articles/197468/...

Brane2 ::

S tem da je pozabu pojasnit ali so po njegovem današnje megakorporacije samo klasični kapuitalisti.

Kar seveda niso. Zalizane so s politiko in državnimi ustanovami tako tesno, da jih večinoma niti ne ločiš med sabo.

"Malenkost", ki pa šteje.

Smešno je, da so danes glas razuma Kitajci, ki zahtevajo mednarodno kontrolo USD na kratek rok in mednarodno valuto na dolgi rok.

To bo izbilo megakorporacijam enega osnovnih manipulativnih orodij.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Bo enostavno treba dvigniti nivo političnih debat. Brez zaklinjanja, brez šizenja, ampak kar direkt z EP perspektive.

Jana in New York Times sta samo odvečni trobili starih in preživetih pogledov.

Ni nujno, da imam jaz vse prav. Evolucijska psihologija ima. Po potrebi bom zagotovo rekalibriral kakšen svoj pogled. Se razume.

(Neo)marxistični pogledi so pa preživeli, to lahko rečemo z gotovostjo.

Zalizane so s politiko in državnimi ustanovami tako tesno, da jih večinoma niti ne ločiš med sabo.


Državo in Cerkev so donekle uspeli ločiti. Fino bi bilo, če bi še državo in ekonomijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

http://www.psych.ucsb.edu/research/cep/...

To je en tak zanimiv in relevanten link.

They will look for programs that no evolutionarily-na?ve person would ever suspect exist. At this point, it will be silly to talk about evolutionary psychology. It will just be psychology. But it will no longer be isolated from the rest of humanity's knowledge. Psychology will, at that point, be an integrated discipline: one that has confidently taken its place among the many valuable fields of knowledge, doing its part to create the bridges that enrich each field and us all.


Ali pa:

Evolutionary game theory shows that social exchange (trade; cooperation for mutual benefit) cannot evolve unless those who give benefits to others are able to detect cheaters (individuals who take benefits without reciprocating) and avoid being exploited by them in the future. A program designed to incur reproductive costs to benefit the reproduction of others - even those that never return the favor - would be selected out.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Še en relevaten link

http://reason.com/archives/2002/10/01/b...

Some of the issues I explore are concerns of the left, which sees evolutionary and genetic approaches to the mind as reactionary. Others annoy the right, which thinks that a materialist view of the mind that incorporates computation, neuroscience, evolution, and genetics undermines the basis of morality and leaves us with only a dangerous amoralism.


Točno to se dogaja tudi na tem forumu. Levičarjem je zadeva reakcionarja, oni "vidijo toliko več". Krščanski desnici je too much materialistična.

Nereligiozna desnica ... tole v glavnem z veseljem sprejema(mo).
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

Nič novega nisi pokazal, ker "materialističen pogled" je nič drugega kot lastna razlaga, lastno moralen pogled, kako naj bi družba delovala.

Ti si pač "prepričan", da "geni delujejo". Žal, samo personificiraš gene, evolucijo itd...

Imaš svojo "moralo", ki pravi "močnejši zmaga". Kdo pa pravi, da tako mora biti?

Si mogoče spregledal družbene spremembe, ki delujejo nasprotno od tega prepričanja "da močnejši zmaga"? Takih sprememb je kar nekaj in kar je najpomembnejše: SO MOGOČE. Kar nas pripelje do zaključka, da je mogoče tudi drugače, kot si to "materialisti" predstavljajo.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Brane2 ::

Ne MOČNEJŠI. PRIMERNEJŠI.

Če bi močnejši praviloma zmagal, bi masa vseh živih bitij sčasoma naraščala.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Thomas ::

"PRIMERNEJŠI", se mi zdi še najprimernejša beseda, če dobro premislim.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Točno to se dogaja tudi na tem forumu. Levičarjem je zadeva reakcionarja, oni "vidijo toliko več". Krščanski desnici je too much materialistična.

Ne laskaj si. Ti nič ne veš o tem, tako da je resnično nesmiselno, da se biješ po prsih.

Tudi če privzamemo, da jaz sem levičar, sam ne vidm v evolucijski psihologiji niti enega indica, da ima katerikoli delec tvojih implikacij, ki imajo korenine v skrajnodesničarski propagandi, kakršnokoli podlago v katerikoli znanosti, še najmanj pa ravno v evolucijski psihologiji.

Sploh pa v praktično vsaki temi demonstriraš, kako temeljito je tvoje nerazumevanje genetike, zato kar pogumno med knjige.
««
9 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paradoks različnosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19234225 (30593) jype
»

Post-ameriška doba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
32154402 (46644) Fritz
»

Američani z modificiranim proteinom uspešno v celicah miši uničili DNK HIVa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10633816 (30098) janex

Begunci niso strošek, naša pomoč je človeška dolžnost

Oddelek: Problemi človeštva
376431 (5973) mitja73
»

Afričani niso čist diht (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
78680210 (69861) guest #44

Več podobnih tem