» »

Malo delo - referendum

Malo delo - referendum

««
29 / 30
»»

Mipe ::

Korito.

Crimson_Shadow ::

Tear_DR0P je izjavil:

To je čista kraja davkoplačevalsekga denarja, ki bi lahko bil koristneje porabljen

met uča na državni proračun ti pove, da se nekajkrat več denarja porabi za socialne transferje (pokojnine+socialne+otroški dodatki + ...), za financiranje jvnih zavodov (zdravstvo, šolstvo, knjižnice ...) in odplačevanje obresti za pretekle dolgove - medtem ko plače vseh zaposlenih v parlamentu (tudi čistilk) znesejo bagatelo v letnem državnem proračunu. si pa lahko prepričan da je zadaj zelo dober razlog, zakaj imajo poslanci takšne plačilne bonitete - z visokimi prihodki iz javne scene, se
namreč dvigne cena korupcijskih prilivov do te mere, da si jih marsikdo noče več privoščiti


Pa dejmo to še malo razširiti, tko na širšo družbo, a?

Če država noče kriminala in vsega kar spada zraven, potem ni drugega kot da se človeku za delo dobro in pošteno plača.

Minimalna plača, bi morala bit taka, da je posameznik samozadosten in da mu še vedno ostane dovolj tudi za kake priboljške.

Resnično je to pravi absurd in paradoks, da v sodobni družbi izobilja, še vedno dobršen del družbe sploh nima dostopa do temeljih dobrin, kaj šele da bi lahko med njimi izbirala.

-----------

Celotna današnja svetovna ekonomija (in kapitalizem) je tako ali tako zgrajena na mafijski osnovi in "pranju" denarja. Ker ga ustvarjajo iz pravega "niča" in "molzenju držav, kjer se ne ve kdo je komu kaj dolžen.
We create worlds

WarpedGone ::

Minimalna plača, bi morala bit taka, da je posameznik samozadosten in da mu še vedno ostane dovolj tudi za kake priboljške.

Kaj boš pa s tistimi, ki s svojimi rokami in glavo NISO SPOSOBNI v enem mesecu narediti toliko zadev, za katere bi kdorkol bil pripravljen plačat jurja oz. zgoraj omenjenega minimalca?

Nehaj se ubadat s tem kar bi morala država garantirat (== teror nad uspešnim) ampak začni študirat, kako boš s svojo lastno glavo zaslužil za nov avto. Vsak mesec sproti.

Če česa ne prebavljam, ne prebavljam socialistične golazni, ki je blazno pametna kako bi morala država laufat, ni pa sposobna niti gume zamenjat.

Odpri lastno firmo in zaposli še enega delavca za full time. Pa eno punco, ki ti po dveh mesecih za tri leta "uide" v porodniško. Potem pa pametuj o prenizki minimalni plači.
Zbogom in hvala za vse ribe

djordjevic ::

Hihihi, nice one. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

mtosev ::

Ljudi bi se rabilo po efektivnosti plačevati. Nekateri naredijo 110%,drugi 70-80% pa je enaka plača.In to ni zaradi tega,ker več ne bi mogel naredit ampak,ker se mu več ne ljubi narediti
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

overlord_tm ::

Cisto tako, ko smo ravno pri porodniskah. Ima kdo seznam koliko porodniske dobis drugje po svetu, ker imam obcutek da slovenci tu krepko vodimo. Pa se porodniska za moske, to je pa verjetno cista zmaga :)

gendale ::

overlord_tm je izjavil:

Cisto tako, ko smo ravno pri porodniskah. Ima kdo seznam koliko porodniske dobis drugje po svetu, ker imam obcutek da slovenci tu krepko vodimo. Pa se porodniska za moske, to je pa verjetno cista zmaga :)

Maternity leave @ Wikipedia
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

overlord_tm ::

Ja, ravno berem. Ocitno nismo tok dobri kot zgleda :P Norvezani imajo fino :)

gendale ::

švedi tudi :)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

solatko ::

WarpedOne - firme, kjer je plača v višini preživetja, previsok strošek, je enostavno potrebno zapreti (zakaj bi kapitalist delal z dobičkom, delavec bi bil pa vsak mesec 300-400€ v minusu).
Krivda za nizke plače je vedno na delodajalcu ali je požrešen ali nima pravega proizvoda ali ne zna pravilno vodit in organizirat firme. Če je delavec predrag, naj dela sam in njegova familija - družinsko podjetje.
Delo krepa človeka

hamax ::

Kaj pa ce je delavec prevec nesposoben, da bi lahko zasluzil minimalno placo?
Recimo da imam podjetje za kopanje jarkov in 10 zaposlenih kopacev. 9/10 delavcev uspe na mesec nakopati za 1500eur jarkov, en jih pa nakoplje za 500eur.
Kako naj temu delavcu placam minimalca?
Je bolje, da ga odpustim?

O minimalni placi se nisem dovolj razmisljal, da bi se lahko postavil na eno stran. Po eni strani razumem zakaj je minimalc dobra ideja, po drugi strani se mi zdi pa precej zgresen.

Okapi ::

firme, kjer je plača v višini preživetja, previsok strošek, je enostavno potrebno zapreti (zakaj bi kapitalist delal z dobičkom, delavec bi bil pa vsak mesec 300-400€ v minusu
Zakaj bi moral firme zapirati? A delavci ne morejo sami iti stran, če so v minusu? Firma brez delavcev pa propade sama od sebe.

O.

Mr.B ::

Okapi, odlično, zato imamo toliko brezposlenih, ker imamo toliko možnosti. Ne država je tista, ki bi morala taka podjetja zapreti, ah ne, raje socialni mir, za čas mandata, država pa propada na dolgi rok...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

djordjevic ::

Kaj ima država za zapirati podjetja? Se poslušate eni?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Ne država je tista, ki bi morala taka podjetja zapreti,
Aha, in čudežno bodo na njihovem mestu zrasla podjetja z visokimi plačami, ne? Ali pa bi morda po tvojem morala kar država odpirati takšna podjetja, če že mora zapirati neperspektivna?

O.

solatko ::

Delavec, ki ne doseže povprečnih rezultatov, pač ni primeren za to delo in se ga na lep način odslovi.
Ne bi država zapirala firm, država mora določit, s kakšno plačo se da preživet in to je minimum, ki ga delodajalec mora plačati, če ne gre, bo zaprl ali se poslužil družinskih članov, ki bodo delali za nižjo plačo, dokler firmi ne bo šlo tako dobro, da bo sposobna normalnega zaposlovanja. Seveda bi država minimum določila v dogovoru s socialnimi partnerji.
Kaj in kako bo zraslo, je odvisno od tistih, ki imajo ideje in denar. Čudežno pa poslujejo podjetja, ki še minimalne plače ne morejo izplačat redno, v kakšni drugi državi, ne bi poslovala niti en mesec.
Delo krepa človeka

Okapi ::

In zakaj bi morala država določati, s kakšno plačo lahko preživim? A sam tega nisem sposoben ugotoviti?

O.

jype ::

Očitno ne.

solatko> Seveda bi država minimum določila v dogovoru s socialnimi partnerji.

Mene ni še nikoli ničesar vprašala, zgleda nisem dovolj socialen, al pa mogoče nisem partner.

solatko ::

Tebe tudi ne bo nihče spraševal, imaš pa stanovsko organizacijo, ki naj bi se o teh stvareh dogovarjala v socialnem svetu. Predvsem je pa pomembno to, da ko je nekaj dogovorjeno, se to izpolni, ne pa da delavci, kot najšibkejši člen v tej kolobociji, nekaj mesecev ne dobijo tudi tistega 60%-ov zasluženega denarja, nekaj mesecev ali nikoli.
V celi državi se krade, ko pa se krade največjim revežem, je pa vrag odnesu šalo in samo čakamo lahko na prvo nasilno dejanje takih brezpravnih delavcev.
Takrat vam tudi JJ ne bo pomagal.
Delo krepa človeka

Mr.B ::

djordjevic in Okapi, nasprotno država bi morala taka podjetja podpirati, dokler če ta nebi propadla. Po možnosti če se da s tujo delovno silo. Bo to lažje za razumeti. Me zanima na kdaj bosta prelagala socialni mir. Aja do upokojitve, recimo kot Semolič, potem pa to nebo njegov problem, ampak nekoga drugega.

Ah ne, treba je podpirati taka delovna mesta, kjer delavci nimajo ničesar zgubiti, pa tam pri 45 letih rečejo , pa koji K, se bom moral učiti, ko pa lahko na zavodu poberem cca 200€ manj kot sedaj, pa lahko gledam v luft, ali vrtiček obdelujem. Čestitam fanta, a sta kdaj gledala dolgoročno, ali samo po modelu, kako lahko člani in pokrovitelji recimo dobronamernega druženja tipa forum21, dobro zaslužijo.
Država je tista, ki naredi končni račun, ali se ji splača vzdrževati socialni dialog, za delavca ki državi prinese 300€ na mesec, ki ne pokrije niti minimuma za preživetje, kaj šele karkoli za socialo, zdravstvo, rast razvoj. Ah pustimo da mora verjetno kak upokojenec preživeti.
Pri nas se je iz socialnega dialoga , parnerstva, in ostalega sranja, ki ga futra Država, sindikat in nikakor gospodje foruma 21, spreverglo v neko godljo, ki dolgoročna ne koristi državi, kaj šele posamezniku.

Da in kako se bo delavec odločil da se pogaja o višji plačai ali pa sindikat, katerega je zadnja PM delavec. Ne more, do danes je dobil takoj delavca, ki je delal za isti denar, toda od danes dalje, dobi delavca ki pride iz Juga, in dela celo za manj, ali še bolje prestavi proizvodnjo nižje izven slovenije...
Ampak ja djordjevic in Okapi, če sta podjetnika, ni kej, bosta grabila do konca, samo ko se bo sistem kolapsiral sam vase, bo pa pip i pi, pa vama kaj dosti ne bo koristilo, ko bodo začeli diktirati od zunaj, kako se bo plesalo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

Mr. B, nič kaj dosti nisem razumel, kaj si hotel povedati, razen tega, da si še en od tistih, ki razmišlja po socialistično in se tega sploh ne zaveda.

O.

solatko ::

Okapi - Povedati je hotel to, da zapri firmo, če ne moreš delavca plačat toliko, da pokrije vsaj osnovno reprodukcijo, to bi ti, kot podjetniku moralo bit jasno. Ni vse samo v tvojem dobičku, za manj pa lahko zaposliš družinske člane, če bodo pripravljeni delat zastonj ali minimum.
Delo krepa človeka

jype ::

solatko> Povedati je hotel to, da zapri firmo

Se pravi je bolje, da odprem isto firmo v drugi državi, kjer potem nekdo dejansko bo zaslužil dodatnih 300-500 na mesec, kot da to storim v Sloveniji?

OK, če pravite da je tako bolje... Prav.

solatko> za manj pa lahko zaposliš družinske člane

Ne, ne moreš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

solatko ::

Tako firmo bolje, da odpelješ čim dlje, če nisi sposoben pridobiti posla z višjo dodano vrednostjo, se ne pojdi podjetnika ali pa delaj sam.
Družinskim članom, lahko mirno ne izplačaš plač par mesecev, sploh če to lahko storiš delavcem iz drugih držav.
Ja, ja lahko
Delo krepa človeka

jype ::

solatko> Družinskim članom, lahko mirno ne izplačaš plač par mesecev, sploh če to lahko storiš delavcem iz drugih držav.

Ni problem, če jim _ne izplačaš_ ničesar, problem je če bi jim rad, pa ne smeš.

solatko> Tako firmo bolje, da odpelješ čim dlje, če nisi sposoben pridobiti posla z višjo dodano vrednostjo, se ne pojdi podjetnika ali pa delaj sam.

Skratka bolje je, da je nekdo brezposeln in na socjali, kot da dela za 10 delodajalcev in zasluži par jurjev na mesec?

djordjevic ::

Mr.B je izjavil:

djordjevic in Okapi, nasprotno država bi morala taka podjetja podpirati, dokler če ta nebi propadla. Po možnosti če se da s tujo delovno silo. Bo to lažje za razumeti. Me zanima na kdaj bosta prelagala socialni mir. Aja do upokojitve, recimo kot Semolič, potem pa to nebo njegov problem, ampak nekoga drugega.

Ah ne, treba je podpirati taka delovna mesta, kjer delavci nimajo ničesar zgubiti, pa tam pri 45 letih rečejo , pa koji K, se bom moral učiti, ko pa lahko na zavodu poberem cca 200€ manj kot sedaj, pa lahko gledam v luft, ali vrtiček obdelujem. Čestitam fanta, a sta kdaj gledala dolgoročno, ali samo po modelu, kako lahko člani in pokrovitelji recimo dobronamernega druženja tipa forum21, dobro zaslužijo.
Država je tista, ki naredi končni račun, ali se ji splača vzdrževati socialni dialog, za delavca ki državi prinese 300€ na mesec, ki ne pokrije niti minimuma za preživetje, kaj šele karkoli za socialo, zdravstvo, rast razvoj. Ah pustimo da mora verjetno kak upokojenec preživeti.
Pri nas se je iz socialnega dialoga , parnerstva, in ostalega sranja, ki ga futra Država, sindikat in nikakor gospodje foruma 21, spreverglo v neko godljo, ki dolgoročna ne koristi državi, kaj šele posamezniku.

Da in kako se bo delavec odločil da se pogaja o višji plačai ali pa sindikat, katerega je zadnja PM delavec. Ne more, do danes je dobil takoj delavca, ki je delal za isti denar, toda od danes dalje, dobi delavca ki pride iz Juga, in dela celo za manj, ali še bolje prestavi proizvodnjo nižje izven slovenije...
Ampak ja djordjevic in Okapi, če sta podjetnika, ni kej, bosta grabila do konca, samo ko se bo sistem kolapsiral sam vase, bo pa pip i pi, pa vama kaj dosti ne bo koristilo, ko bodo začeli diktirati od zunaj, kako se bo plesalo.

Kolapsiral bo zaradi bolanega mindseta enih, ki niste podjetniki in POJMA NIMATE, kako se posel pelje in predvsem kaj pomeni, da delovnika nimaš, ker delaš petek in svetek. Fak of in vaša soc-sociala.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Povedati je hotel to, da zapri firmo, če ne moreš delavca plačat toliko, da pokrije vsaj osnovno reprodukcijo,
A kdo sili tega delavca, da dela za tako plačo? Oziroma, kako mu bo država, ko bo zaprla to firmo, priskrbela bolje plačano delo?

O.

solatko ::

Sili ga status, saj ne sme nekaznovano odkloniti dela, brez da je sankcioniran.
Še večji problem pa je ta, da firme, ki bi komot lahko plačevale več, zaradi nerealnega stanja na trgu dela in požrešnosti lastnika, nočejo plačati delavca preko minimalne plače, saj bi se jim dobiček znižal za 0,5%-ta in to bi pomenilo krepanje firme.
Delo krepa človeka

jype ::

solatko> Še večji problem pa je ta, da firme, ki bi komot lahko plačevale več, zaradi nerealnega stanja na trgu dela in požrešnosti lastnika, nočejo plačati delavca preko minimalne plače, saj bi se jim dobiček znižal za 0,5%-ta in to bi pomenilo krepanje firme.

Ja, ampak jaz ne morem plačati več. Plačam lahko 300-500 na mesec (minimalc firmo stane več kot jurja na mesec, btw) za približno 2-3 ure (intelektualno zahtevnega, žal) dela na teden.

Pa sploh ne morem! Poznam ljudi, ki bi to počeli, pa ne morejo, ne da bi ustanovili s.p. (in s tem državi obljubili 300 evrov na mesec in se odpovedali praktično vsaki socialni podpori). Nimam pa tolk biznisa, da bi potreboval celega človeka, ker je trg premajhen.

Okapi ::

Sili ga status, saj ne sme nekaznovano odkloniti dela, brez da je sankcioniran.
Kaj je s tabo? V vsakem trenutku lahko greš, če se ti zdi, da imaš premajhno plačo (OK, ponekod imaš odpovedni rok in te ne pustijo kar od danes na jutri oditi).

O.

djordjevic ::

jype je izjavil:

Pa sploh ne morem! Poznam ljudi, ki bi to počeli, pa ne morejo, ne da bi ustanovili s.p. (in s tem državi obljubili 300 evrov na mesec in se odpovedali praktično vsaki socialni podpori).

Kaj da ne? Vprašaj Mr.B-ja - ti bo povedal, kako fino je biti privatnik, saj itak samo grebemo na kup, ne da bi s prstom mignili, najverjetneje pa je država do vrata v govnu glih zaradi nas govnačev, ki cuzamo vse možne bonitete, ki nam jih ta fini s.p. status omogoča. Aja, ne. Tega ne počnemo. Ker jih fakin' ni. Samo smo pa prasci, če ne zaposlimo nekoga, ki nam bo prinesel not 500 bruto, pa mu ne damo vsaj minimalne plače. Prasci navadni! ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Za to zmenšjavo se lahko zahvalimo sistemu, ki vsem pobira in nato to razdeli po presoji uradnika. Ni jih malo, med desnimi, ki raje vidijo višje specifične olajšave kot globalno znižanje davkov. Takšne rešitve so, vsaj kar se mene tiče v nasprotju s tem, kar bi (naj)
zagovarjal ekonomski liberalizem.

PaX_MaN ::

Za medklic bom dal povezavo na prvo poročilo Odbora za reforme.
Se mi zdi, da so predlagal precej tega, kar vi hočete.

Okapi ::

In kaj od tega so uresničili (in zakaj ne)?

O.

mtosev ::

Podjetja katera nimajo niti za minimalno plačo je treba takoj zapret in pika. Tisti kateri ne izplačujejo plač zaposlenim pa naj kazensko odgovarjajo in naj jih premoženje zarubijo. Tovšakova, Zidar,..imajo kar lep kos premoženja pa delavci ne dobijo svojih plač
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

jype ::

mtosev> Podjetja katera nimajo niti za minimalno plačo je treba takoj zapret in pika.

Zakaj pa to? Kako potem sploh lahko legalno delaš?

solatko> jype - če nimaš dovolj dela za solidno plačo, ga pač opravi sam, boš vse prišparal, saj direktor d.o.o.-ja ni nujno da ima plačo.

Imam že dovolj dela, zato bi z veseljem del prepustil komu, ki potrebuje denar, pa tega ne morem storiti legalno. Kaj je v tem dobrega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

solatko ::

jype - če nimaš dovolj dela za solidno plačo, ga pač opravi sam, boš vse prišparal, saj direktor d.o.o.-ja ni nujno da ima plačo.
Okapi - takoj, ko bo deloval trg dela, do takrat pa kam.
djordjevic - sam si povedal bistvo, kaj se greš privatnika, če še sebe ne moreš preživeti s storitvijo, za katero bi rad, da ti jo opravi salabo plačan delavec. Pojdi v službo k obrtniku, pa veselo delaj za zajamčeno plačo. Aja ti je premalo, a tvojmu delavcu pa ne.
Kaj naj država počne s takimi obrtniki.
Dobri privatniki ne grebejo na kup, živijo od svojih idej, znanj in zaslužen kapital vlagajo v glavnem v firmo. Plače so za vse visoko nad povprečjem in nikdar jih ne boš slišal, kako požrešno državo imamo. Tako smo namreč hoteli, tiste, ki smo opozarjali, da smo premajhni za urejeno državo, pa so/ste zmerjali z yugonostalgiki. Nas je za eno predmestje malo večjega mesta, pa bi radi ureditev, kot jo imajo ZDA, pa to po normalni kmečki logiki ne gre. Bi pa šlo z ureditvijo, kot jo ima recimo San Marino, Luxemburg, Vatikan...., to pa je seveda drago in vreča brez dna in niti ni tisto, kar ste vsi hoteli.
Sedaj bi poleg 2.. občin, radi še najmanj 13. pokrajin, kakih 300 strank, vojsko kot jo ima Nemčija ali Francija, pol prebivalstva v državnih službah, 5 univerz, ko pa so Američani pripeljal idejo z igralniškim centrom, ki bi lahko futral skoraj vse Slovence, ste pa zagnali vik in krik, da to pa za Boga ne, saj se bo pokvarila naša mladina, to da je Nova gorica največji narkomanski center v srednji evropi, pa sploh ni važno, sam, da ne bo ruletk. Z nesmiselnim zakonom o prepovedi kajenja, smo skoraj uničli HIT, zlato kuro, slovenskega turizma.
jype - Daj razloži, kako ne moreš dela prepustit legalno, pri toliko načinih zaposlitve, kot je v veljavi pri nas. So stroški preveliki?
Potem imaš tržno nezanimiv izdelek, če ne pokriva stroškov dela.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

mtosev ::

jype je izjavil:

mtosev> Podjetja katera nimajo niti za minimalno plačo je treba takoj zapret in pika.

Zakaj pa to?

Zakaj bi podpirali nesposobna podjetja? Uspešna podjetja lahko uspejo tudi med krizo. Če se podjetje ni sposobno prilagoditi se ga pač zapre. Imamo kar nekaj takih podjetji katera životarji (še slabše zaposleni delajo in ne dobijo plač) Več prostora za druga bolj se naredi.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

jype ::

mtosev> Zakaj bi podpirali nesposobna podjetja?

Kaj je pa nesposobnega v tem, da nimaš denarja?

V podjetju, prek katerega zaslužim največ, ni nobenega zaposlenega in je trenutno brez denarja, ima pa nekaj deset tisoč evrov odprtih terjatev. Če bi imel zaposlene, bi jih moral seveda odpustiti, kar pri nas ni niti lahko, niti poceni, zato sem vesel, da jih nimam.

Ja, lahko bi dal te reči v izvršbo in dosegel, da bi približno 10 ljudi ostalo brez plač (in eventuelno dela), ker jaz pač ne poslujem z državo, ki si denar enostavno sposodi, ko ga zmanjka, zato tega ne bom storil, dokler stanje ne bo ogrozilo moje eksistence.

Karaya 52 ::

Slab privatnik lahko najeme kvečjemu samo še slabšega delavca. Kateri privatnik lahko obstaja in kateri ne, to ni odvisno od Solatka, mene ali vlade, prosti trg zabriše na smetišče podjetja, ki tja sodij. Resnici na ljubo te lahko v naši džamahiriji fenta tudi vladni dekret, če se minister za finance odloči da bo reševal "cvet slovenskega turizma" aka HIT s tem da bo pospravil s konkurenco kot John Goodman s BigMaci. Včasih slab delavec ne zasluži za 5 štruc ampak za 3, bi mu zaradi tega morali prepovedati še tiste 3?

Podjetja, ki niso bila sposobna zagotavljati minimalne plače ste že fentali. Delavci, slabi po večini, so na zavodu, kjer ustvarjajo natanko kaj? Včasih jim je družba šenkala razliko do petih šturc, danes jim kupi vse.

Tako so se Butalci lotili prestrukturiranja gospodarstva. Zaprli so vse kovačnice v vasi, drugo jutro pa odprli tovarno avtomobilov.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

jype je izjavil:

mtosev> Zakaj bi podpirali nesposobna podjetja?

Kaj je pa nesposobnega v tem, da nimaš denarja?

V podjetju, prek katerega zaslužim največ, ni nobenega zaposlenega in je trenutno brez denarja, ima pa nekaj deset tisoč evrov odprtih terjatev. Če bi imel zaposlene, bi jih moral seveda odpustiti, kar pri nas ni niti lahko, niti poceni, zato sem vesel, da jih nimam.

Ja, lahko bi dal te reči v izvršbo in dosegel, da bi približno 10 ljudi ostalo brez plač (in eventuelno dela), ker jaz pač ne poslujem z državo, ki si denar enostavno sposodi, ko ga zmanjka, zato tega ne bom storil, dokler stanje ne bo ogrozilo moje eksistence.

In katero podjetje od teh (http://si.linkedin.com/in/jurekoren ) je to?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

djordjevic ::

Kaj te pa to briga, če smem vprašati?
No grave is deep enough to keep us in chains.

mtosev ::

Niti ne googla sn malo vprašal pa je našo. hehe doo. haha
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jype ::

Če te zanima, lahko tudi razložim, kako je država pomagala imenovati podjetje (in katera politična stranka je odgovorna za to).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

mtosev ::

do tell
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jype ::

Po predlogu SD (koga pa) je v veljavo stopil Zakon o javni rabi slovenščine ( http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r04/predp... ) nekaj mesecev preden je bilo to podjetje (prvič - potem je bilo prodano, likvidirano in ustanovljeno ponovno) ustanovljeno.

Po več mesecev (za vsak predlog imena so si vzeli dobre 3 tedne) trajajočem čakanju na odziv sodnega registra sem se osebno odpravil na register, da bi malce hitreje prišel do podjetja - moral bi že izstavit nekaj računov, pa še nisem imel sklepa sodišča o vpisu v register. Na mestu sem zdrdral kakih 30 imen, od katerih je bil praktično vsak predlog sporen (naši mački je ime Sui in podjetja Sui d.o.o. ne moreš ustanoviti, ker je sui italijanski zaimek in tako v nasprotju z zgoraj omenjenim zakonom). Po kafkovskem facepalmu sem prosil, da registrirajo hehe d.o.o., kar jim je po dodatnih štirih tednih dela tudi uspelo. Ker je ime zdaj že politična manifestacija (in ker gre za podjetje, ki mora obstajati samo zato, ker brez njega v tej državi ne bi mogel legalno biti freelancer poleg tega da sem redno zaposlen drugje), bo ime bržkone ostalo še dolgo časa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

solatko ::

To se pravi molzeš v državni službi, popoldne pa še malo zase in če bog da pokrivaš kak predpis, tako, kot odstavljeni glavni republiški inšpektor dela.
Seveda so mi v takem primeru, določena tvoja mnenja bolj smiselna. Vozi te službeni šofer, zato svojega avta ne uporabljaš, ali redko, boli te kurac kaj ta tvoj šofer počne, saj če krši predpise, bo sam plačal, ti pa bi se držal vseh predpisov.
Kako pa kaj križanje interesov, imaš poštimano.
Tudi sedanji VD glavnega inšpektorja za delo, se ukvarja z enako dejavnostjo, samo preko sinove firme.
Delo krepa človeka

jype ::

solatko> To se pravi molzeš v državni službi

Katera služba od tistih na linku, ki ga je podal mtosev, se ti pa zdi državna?

solatko> Kako pa kaj križanje interesov, imaš poštimano.

Nimam. Vsi moji interesi so samo moji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

solatko> popoldne pa še malo zase

Tole tudi kliče po komentarju... Jaz zase delam ves čas.

djordjevic ::

solatko je izjavil:

To se pravi molzeš v državni službi.
Wtf? Reading impaired?
No grave is deep enough to keep us in chains.
««
29 / 30
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

popoldanski sp ali napotnica

Oddelek: Loža
92084 (1683) Mati
»

Zbiranje podpisov za referenduma (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21738195 (35019) borisk
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59888638 (70575) tx-z
»

Razbijanje studentov pred parlamentom (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
978124452 (107414) €uro
»

Popolna ukinitev študentskega dela: DA/NE (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25321598 (16810) bluefish

Več podobnih tem