» »

Razbijanje studentov pred parlamentom

Razbijanje studentov pred parlamentom

««
4 / 20
»»

Samuel ::

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Pšenični ::

No, kakorkoli že, po svoje se je spet nekaj novega zgodilo. Parlament pač mularija ne sesuje vsak dan. Ja vdim sliko zgoraj takrat se je začelo. Ko so tegale strokovno obdelali.

Zgodovina sprememb…

Samuel ::

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

djordjevic ::

Lepa. :D Zdaj pa facial recognition software in lepo poslat račun za kakšno okno ali dve staršem domov. Priceless.

p.s.: To mora biti mamica ponosna.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

hehe

Samuel ::

Večino jih bodo gladko dobili.

noraguta ::

Pšenični je izjavil:

No, kakorkoli že, po svoje se je spet nekaj novega zgodilo. Parlament pač mularija ne sesuje vsak dan. Ja vdim sliko zgoraj takrat se je začelo. Ko so tegale strokovno obdelali.

ne sam mularija , ko "delavci oblublajo" se ne prebijejo niti čez mal deža in snega.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

lexios ::

rezator je izjavil:

jebe se študentskim servisom in šovu za študente! tukaj gre predvsem njim v nos vse skupaj... ni več študenskega dela, ni več denarja za štud servise in šou... medtem ko mi študenti bomo imeli še zmer priložnoset delat, vendar je res da nebo mogoče tak plačano ker bo država nekaj pobrala ampak vseeno, kaj hočem povedati je to da so bile te demonstracije v korist štud servisov in šoua. šou ma tolk dnarja da bi lahk oni tud dajali štependije. pa dajajo? štrajka se nisem odeležil, predvsem iz razloga ker ima glavni v šou skoraj 4000e plače, in če se štud delo ukine, se bi skleda za PRASCE kmalu izpraznila, ker so prepožrešni, oz se spoh nebi polnila več. a veste da država nima nič od vašega (našega) štud dela, štud servis pa pobere 10%. in zdaj si izračunajte sami kakšne bajne vsote so to za servise in šou, država nima pa nič od tega. pa en da podpiram vlado oz naspoh takšen kapitalizem ki je čazdalje bolj ameriški...

pa oprostite na izrazoslovju.


In ti študiraš?
Pisat so nas vsaj približno spodobno učili v osnovni šoli!

PS:
ti si pa zihr prek študentskega servisa bone prodajaš?


Jep, zdj si me pa dobu! :) Ne jemat osebno, ker ni blo mišljeno. Le kako veliko začetnico vsaj kje dodaj iz funkcionalnih razlogov in lažjega branja, da ne mečeš slabe luči na študente...

Domnevam, da so študenti, da nekoč tudi doštudirajo in ne drmajo trg dela, kot ga sedaj. In definitvno marsikomu jemljejo delovno mesto, hočeš nočeš.


Drmajo trg dela? Sure! Približno toliko kot ga bodo po reformi z malim delom skupaj z dedki, babicami in brezposelnimi. Kelnarcam, gostincem, kakšnemu trgovcu/ki ... pa zelo majhen delež v storitvah kot je IT stroka. Vendar tam (in na splošno kar se tiče tehniških faxov) če si dober načelno po študiju ni večjega problema... Če se zgolj zaradi uvedbe malega dela in ukinitve študentskega dela zaposli 10-20 % več brezposelnih je to že ogromen uspeh!

Problem je tam, kjer je šolan odvečni kader in kjer ni interesa za delo izven šolanih smeri/strok. In tu problem ostane! Dela danes ne manjka, vendar nekdo z višjo izobrazbo in diplomo ne čuti potrebe, niti želje po delu natakarja za 600 euro/mesečno... To, da študenti vlečejo študij je pa povsem krivda države in breme staršev v največji meri!

Za to da si včasih lahko študiral in bil sprejet si se najprej prekleto potrudil in od 60 vpisanih v prvi letnik jih je vsaj tudi 50 končalo in diplomiralo v okvirno v roku! Večina študentov s slabšim socialnim statusom ali iz podeželja je imela dobre državne štipendije (vsaj iz gospodarstva... in skoraj zagotovljeno delovno mesto, ker je gospodarstvo raslo, višja izobrazba in znanje je imelo svoj pomen in štipendije je bilo treba v gospodarstvu vrniti), v današnjem denarju mogoče tudi 500 - 800 eurov! Večina teh diplomirancev še danes dela v okviru svoje stroke, ki so jo doštudirali! Vprašte svoje starše ali znance z višjo izobrazbo pri 50-60ih.


Danes pa? ... Jutri?

Šolnine nam ob taki mentaliteti ne uidejo... Nekateri komaj čakate. Danes beseda "študent" nosi slabšalni pomen! Kje smo zafurali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

jRk0 ::

je reko ;) da 2 majstra zlozita policaje v tej polni opravi. lol no:D mors bit debil da se sploh gres zapletat proti tako oblecenem cloveku in ne pricakovat, da bos dobil po P v sekundi. eno je pijan 3 cefurckom zatezit ne pa specialcu s scitom lol
You fuck up once, you loose two teeth.

Samuel ::

Tale "specialec" (to so iz PEPa - Posebne Enote Policije, ne SEPa - Specialne EP!) zna točno vsekat človeka tam, kjer ga najbolj boli. Ne rabi te tepst 5 minut, da se boš zložil.

kmetek ::

v genitalije pa gasa :))

rezator ::

lexios če te že zanima na pedagoški fakulteti sm, če te že zanima. ti si pa zihr prek študentskega servisa bone prodajaš?

Double_J ::Eh kaj pa lahko policija proti taki množici... če bi hoteli bi lahko tako kot tej šli v parlament.
Dve šivanki...

noraguta ::Za to da si včasih lahko študiral in bil sprejet si se najprej prekleto potrudil in od 60 vpisanih v prvi letnik jih je vsaj tudi 50 končalo in diplomiralo v okvirno v roku! Večina študentov s slabšim socialnim statusom ali iz podeželja je imela dobre državne štipendije (vsaj iz gospodarstva... in skoraj zagotovljeno delovno mesto, ker je gospodarstvo raslo, višja izobrazba in znanje je imelo svoj pomen in štipendije je bilo treba v gospodarstvu vrniti), v današnjem denarju mogoče tudi 500 - 800 eurov! Večina teh diplomirancev še danes dela v okviru svoje stroke, ki so jo doštudirali! Vprašte svoje starše ali znance z višjo izobrazbo pri 50-60ih.


ne nakladat o časih ko smo bili neuvrščeni , zapuvani , pa smo bankovce tiskal v celju al pa bački palanki. vmes pa ko so kredite vzel so kredite na hit poplačal. poznam te "pametne" modele. vpraši nad 60. je pa druga zgodba.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

bluefish ::

Eh kaj pa lahko policija proti taki množici... če bi hoteli bi lahko tako kot tej šli v parlament.
Pijane mulote bi vodni top kaj hitro ohladil, za bolj zagrete pa par gumijastih nabojev.

Hardstyle ::

Company je izjavil:

KandazaR je izjavil:

dobim pa 3.30EUR/h oz. včasih 3.50EUR/h

In kaj to delaš za tak drobiž?


3,5€ na uro * 176 ur/mesec pomeni 616€. Neto. Koliko je že minimalna plača? Pa koliko ljudi v SLO jo dobi? Ni čudno, da se študentski staus vleče, če je pa tako delo bolje plačano od marsikatere redne zaposlitve.

LP!


176 ur/mesec lahko spravim skupaj samo med poletnimi počitnicami.
In ja, in še kar naprej podpiraš malo delo? Bo malo delo kaj spremenilo na področju rednih zaposlitev? Ne nebo, torej zakaj že podpiraš?
Problematika v Slovenije je preobširna da bi jo rešilo neko "malo delo".


kmetek je izjavil:

Čistih 3.5EUR neto še jaz ne dobim.

Študent ali redno zaposlen? Če študent potem se ne čudim, če pa si redno zaposlen pa se prav tako ne čudim.

Samuel ::

Double_J je izjavil:

Eh kaj pa lahko policija proti taki množici... če bi hoteli bi lahko tako kot tej šli v parlament.


Nafilaš jih s solzivcem ali dimno zaveso, da ne vidijo 3cm pred sabo.

Pšenični ::

"Pijane mulote bi vodni top kaj hitro ohladil, za bolj zagrete pa par gumijastih nabojev."

Teli policaji nimajo kaj iskat proti kakšnemu štajerskemu lovskemu društvu, ma kaki gumijati naboji, ustreli mulca pa boš vidu kaj bo pol. Pizdarija. (Grčija, Francija.)

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

Hardstyle: realnost pač. Redno zaposlen.

djordjevic ::

Sorry, kmetek, v tem primeru bi na tvojem mestu že zdavnaj iskal drugo službo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::

Če gre množica v stampedo potem je konec in policija začne bežati. Samo ponavadi pač ne gre v stampedo.
Dve šivanki...

Samuel ::

Pšenični je izjavil:

Teli policaji nimajo kaj iskat proti kakšnemu štajerskemu lovskemu društvu, ma kaki gumijati naboji, ustreli mulca pa boš vidu kaj bo pol. Pizdarija.


Prihajam iz policajske in lovske familije, pa ti lahko odgovorim samo takole: 8-O:))

solatko ::

Ni v interesu policije, da se znaša nad množicami, pa še takoj bi se oglasili, da je kriva KK, Senica pa še kakšen palček iz Murgel. Sedaj je naša nadebudna mladina pokazala kakšen je njen potencial, naslednjič pa bo to pokazala policija, saj bomo davkoplačevalci to od nje zahteval.

Šimpanz ::

Točno tako policija jih je raje pustila da se sami blamirajo. Če so imeli prej še podporo nekaterih politikov so jo zdaj sigurno izgubili. Nihče namreč ne mara podpirat vandalov.

djordjevic ::

Ko bo SDS kapnilo, da so šli vandali čez rob, se bodo še oni nehali šlepati na njih. Ni namreč hudič, da niso 'do neke mere razumeli gneva študentov blablabla ...'.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::

Ta okna so poceni, manj pa je poceni da Pahor zaradi narcisoidnosti ni sposoben videti lastne nesposobnosti, ter odstopi.

To nas največ stane.
Dve šivanki...

Samuel ::

Pustili so jih, da se razletijo. In so se. Zanimivo, da zna tudi policija kdaj pa kdaj pokazati inteligenco.

Pšenični ::

"Če gre množica v stampedo potem je konec in policija začne bežati. Samo ponavadi pač ne gre v stampedo."

Sem gledal posnetke, ko so policaji podirali rekorde na 100 m...

"Ni v interesu policije, da se znaša nad množicami, pa še takoj bi se oglasili, da je kriva KK, Senica pa še kakšen palček iz Murgel. Sedaj je naša nadebudna mladina pokazala kakšen je njen potencial, naslednjič pa bo to pokazala policija, saj bomo davkoplačevalci to od nje zahteval."

Interes bi bil, ampak niso vedeli da bo tako. Mislili so da če bo govoril Semolič, heh, da bodo stisnili "pesti in mirno demonstrirali". On pa jim je rekel, heh, da naj ostanejo uporni....

"Točno tako policija jih je raje pustila da se sami blamirajo. Če so imeli prej še podporo nekaterih politikov so jo zdaj sigurno izgubili. Nihče namreč ne mara podpirat vandalov."

Če je to res, potem naj še policija plača škodo.

"Ko bo SDS kapnilo, da so šli vandali čez rob, se bodo še oni nehali šlepati na njih. Ni namreč hudič, da niso 'do neke mere razumeli gneva študentov blablabla ...'."

Seveda je v vsej zgodbi manjkal še Janez, veliki vodja. No sedaj je tukaj in pozorno bere, kaj pišejo levaki na forumu.

Hardstyle ::

noraguta je izjavil:Za to da si včasih lahko študiral in bil sprejet si se najprej prekleto potrudil in od 60 vpisanih v prvi letnik jih je vsaj tudi 50 končalo in diplomiralo v okvirno v roku! Večina študentov s slabšim socialnim statusom ali iz podeželja je imela dobre državne štipendije (vsaj iz gospodarstva... in skoraj zagotovljeno delovno mesto, ker je gospodarstvo raslo, višja izobrazba in znanje je imelo svoj pomen in štipendije je bilo treba v gospodarstvu vrniti), v današnjem denarju mogoče tudi 500 - 800 eurov! Večina teh diplomirancev še danes dela v okviru svoje stroke, ki so jo doštudirali! Vprašte svoje starše ali znance z višjo izobrazbo pri 50-60ih.


Aja, to so tisti, ki so delali na obrambnem ministrstvu zgolj z SŠ? Aja, pa to so tiste stare natakarice v kafičih, pa saj res, tudi na blagajni malo kje vidiš 20 letnico, samo starejše ljudi, ki so diplomirali. Ma nemoj.
Koliko staršev oz. tistih znancev z višjo izobrazbo zna angleško,nemško,francosko,osnove računalništva in informatike pa še marsičesa drugega? NIČ! Vsi so delali dodatne izpite oz. se vpisovali v tečaje da so sedaj lahko pametni kako so oni takrat študirali.

Študent, ki pride iz slovenskih fakultet zna vsega po malo, konkretnega pa nič! Zato, ker nas učijo vsega boga samo stroke ne. In če nisi samouk si "obsojen" na 600€ plače.

Najbolj smešno je ko na študentskem vidim oglas, kjer zahtevajo par let izkušenj =)

Samuel ::

telbanc - bomo tudi tebe našli na kakšni sliki s kamnom v roki? Zelo si hraber tukaj.

noraguta ::

Double_J je izjavil:

Če gre množica v stampedo potem je konec in policija začne bežati. Samo ponavadi pač ne gre v stampedo.

offtopic
gre gre , sam vprašanje je iz katere strani začnejo prej streljat.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Pšenični ::

"Pustili so jih, da se razletijo. In so se. Zanimivo, da zna tudi policija kdaj pa kdaj pokazati inteligenco."

Inteligenco?

"telbanc - bomo tudi tebe našli na kakšni sliki s kamnom v roki? Zelo si hraber tukaj."

Špijoniraš?

noraguta ::

glede pijane mladine nas ni ttreba preveč skrbet ta naredi lokalno škodo , hudič so trezni politiki.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Samuel ::

:D

Saj kamere snemajo in snemajo in ni vrag, da čez kakšen teden pozvoni zvonec na vratih in te povabijo na "razgovor".
Čez tri mesece, telbanc, ne bo več nobeden vedel zate, kaj si ti počel tamle pred parlamentom in kako si bil hraber. Samo kartoteko boš dobil, kar pa zna precej neugodno vplivat na tvojo prihodnost (vsaj kar se tiče dobrih služb, pa take).

Zorro ::

Samuel je izjavil:

:D

Saj kamere snemajo in snemajo in ni vrag, da čez kakšen teden pozvoni zvonec na vratih in te povabijo na "razgovor".
Čez tri mesece, telbanc, ne bo več nobeden vedel zate, kaj si ti počel tamle pred parlamentom in kako si bil hraber. Samo kartoteko boš dobil, kar pa zna precej neugodno vplivat na tvojo prihodnost (vsaj kar se tiče dobrih služb, pa take).


Al' bo enga joka današnjih herojev, že vidim. :)

Double_J ::

Pa sej je pol slo-techa metalo kamne...:D
Dve šivanki...

Meizu ::

Samuel je izjavil:

lexios je izjavil:

Se strinjam! V Sloveniji pa izvolite met težki kapitalizem, korupcijo, bele srajce in gnila jajca... [Sarc. off]
...in osebke na 300 - 400 EUR socialne podpore, med drugim dipl. po zaključku študija, ki jim bodo kmalu delo odžirali stari dedi in babe. Danes so krivi študentje, jutri pa?PS: Donfilipo, čestitke, še enkrat direktno v ...


Očitno ni tako, kot pišeš, ane. Tudi 10 let nazaj je bil folk na koncu študija brez službe, ane, ne samo danes.
Pa pismo no, dajte se malo zbudit.


Sej ja. Praktično že vse od osamosvojitve gre s plačami vse skupaj le navzdol.

Samuel ::

Zorro je izjavil:

Al' bo enga joka današnjih herojev, že vidim. :)


Tale bo verjetno rekel, da trenira met krogle za olimpijske igre. :D

BALAST ::

Oglobili bodo samo tiste storilce, ki so jih pridržali. Slovenska policija je za kaj več premalo plačana.
Kdo bo pregledoval vse letne almanahe za prepost protestni shod???

Samuel ::

Če je odzadaj politika, se bodo s temi mladoletnimi bimboti ukvarjali leta, ne samo kakšen teden.

noraguta ::

Oglobili bodo samo tiste storilce, ki so jih pridržali. Slovenska policija je za kaj več premalo plačana.
mogoče pa prek študenta delajo, no ja MOL ma že ene take sorte REDITELJE

no pa šalo na stran policija je dolžna pripret vsakega prekrškarja. al za kaj jo imamo. a ne more .
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Hardstyle ::

BALAST je izjavil:

Oglobili bodo samo tiste storilce, ki so jih pridržali. Slovenska policija je za kaj več premalo plačana.
Kdo bo pregledoval vse letne almanahe za prepost protestni shod???


30 so jih pridržali, 29 so jih že izpustili, 1 še je v priporu zaradi motenja JRM.

Ti to kaj pove? (nikogar niso oglobili)

noraguta ::

Hardstyle je izjavil:

BALAST je izjavil:

Oglobili bodo samo tiste storilce, ki so jih pridržali. Slovenska policija je za kaj več premalo plačana.
Kdo bo pregledoval vse letne almanahe za prepost protestni shod???


30 so jih pridržali, 29 so jih že izpustili, 1 še je v priporu zaradi motenja JRM.

Ti to kaj pove? (nikogar niso oglobili)

eh to je slabš k na enmu koncertu.
v končni fazi lahko zaključimo , da je šlo za mirne demonstracije
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Pšenični ::

"Saj kamere snemajo in snemajo in ni vrag, da čez kakšen teden pozvoni zvonec na vratih in te povabijo na "razgovor".

A ti to resno? A misliš da tega ne vem?

Zorro ::

Hardstyle je izjavil:

BALAST je izjavil:

Oglobili bodo samo tiste storilce, ki so jih pridržali. Slovenska policija je za kaj več premalo plačana.
Kdo bo pregledoval vse letne almanahe za prepost protestni shod???


30 so jih pridržali, 29 so jih že izpustili, 1 še je v priporu zaradi motenja JRM.

Ti to kaj pove? (nikogar niso oglobili)


Za uničevanje bodo padale ovadbe, ne globe.

Samuel ::

Seveda, domov naj grejo, da dobijo prvo lekcijo od staršev.
Po pošti pa kmalu pride še druga lekcija...

Meizu ::

djordjevic je izjavil:

Lepa. :D Zdaj pa facial recognition software in lepo poslat račun za kakšno okno ali dve staršem domov. Priceless.

p.s.: To mora biti mamica ponosna.


Kaj pa če je zgrešil? :) Nobenga dokaza ni ;)

BALAST ::

Popišejo in dobiš kazen na dom, kaj si mislil da ima policija sploh dovolj prostora za pripor?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BALAST ()

Okapi ::

Čez tri mesece, telbanc, ne bo več nobeden vedel zate, kaj si ti počel tamle pred parlamentom in kako si bil hraber. Samo kartoteko boš dobil,
Ni panike, telbanc se je demonstracij udeležil pod psevdonimom:))

O.

Zorro ::

Meizu je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Lepa. :D Zdaj pa facial recognition software in lepo poslat račun za kakšno okno ali dve staršem domov. Priceless.

p.s.: To mora biti mamica ponosna.


Kaj pa če je zgrešil? :) Nobenga dokaza ni ;)


Sej tudi, če je zgrešil, bo pokasiral. Leteča granitna kocka predstavlja resno nevarnost.
««
4 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13833252 (16857) BCSman
»

Študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7613331 (9831) Janac
»

Varčevanje in visoko šolstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6811538 (9932) Mr.B
»

Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5710438 (9057) pirlo
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59877027 (58964) tx-z

Več podobnih tem