» »

The Elder Scrolls 5: Skyrim

The Elder Scrolls 5: Skyrim

««
31 / 37
»»

BladE_ ::

Verjetno iščeš tole... nekateri gemi so "prazni" in so v temu stanju neuporabni.... sicer še nisem imel opravka s tem sem pa bral o nekaj o tem...

Soul trapping
Trapping souls in soul gems requires the conjuration spell soul trap or a soul trap enchanted weapon. Killing an enemy with the spell cast upon them or using the enchantment draws their soul into one gem of the appropriate size. If no gem of the appropriate size or greater exists in the inventory, the soul is lost. An example of a weapon enchanted with the ability to capture souls is the Mace of Molag Bal. In Dawnguard, souls can be captured by activating a soul fissure in the Soul Cairn, so long as an empty soul gem is in the inventory.
Akcija - Reakcija

Killermode ::

BorutO je izjavil:

Eno vprašanje spet .. v čem je razlika v teh gemsih ... common gem pa common gem (common)? Problem je, da prvega v alchemiju ne zazna, drugega pa ... Zakaj sploh potem prvi obstajajo, če se ne da z njimi nič delati? Enako tisti mali gemi, ki so bolj kot ne diamantom podobni ... včasih kakšen enemy vrže to ven, ali pa kje najdeš ... za kaj se uporablja?


V prvem gemu nimaš ulovljene duše v drugem pa maš dušo ki je pač pogosta od navadnih mobov.

BorutO ::

hm, kako se potem to nafila? Sicer govorim o teh zadevah ... http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Prec... in pa teh ...http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Soul... ... s tem da pri ostalih zraven piše (Common) pa empty. Kako se one prazne nafila, ali čemu služijo? Amethyst ki je videti za nič uporaben, pa stane nad 130 golda ... zastonj že ne stane tako veliko ... ali kam ga naj dam, da se bo dalo uporabljati .. teh malih diamantov mam 43 komadov ...

Truga ::

Nafilas jih mislim da z enim spellom (ne spomneim se tocno kako, je blo dolg nazaj), in taboljse je tezje nafilat, ker rabis bl jebene enemyje za pobijat. Jaz sem mel -90% mana usage, pa nisem rabil sploh velik grindat..

Zelnick ::

Če se prav spomnim jih polniš ubijanjem živali>monsterjev>ljudi. Moraš pa imet enchant na orožju, ki ti ujame duše(eng.SOUL). Uporabljajo pa se za enchante in poljenje orožja, ki je enchantano.
I can remember a time before the Internet. But I don't like to.

Killermode ::

@BorutO ti prvi dragulji so samo dragi kamni nekatere lahko uporabiš za izdelavo nakita ostale pa enostavno prodaš.

BorutO ::

Zanimivo, je kar polno trikov v igri, da brez večjih težav prideš do hitrega levelanja perkov ... Sem šel igrat od začetka ... ko sem z onim na začetku pobegnil do riwerwooda, sem še predno sem šel v hišo notri na pogovor, da bi onega šokiral, da naju je napadel zmaj, šel lepo pickpocketa delat ... par levelov sem takoj naredil, nato sem hitro naredil oni quest, da sem lahko lokostrelca si prilastil, nadgradil skill lokostrelca do max 5 levelov v vsakem levelu, ko sem nadgradil, sem si vzel zlato nazaj - zastonj skillanje ...

Potem pa je še najlažja zadeva za kakšen perk specializacijo spraviš na 100 level ... to je snaking ... greš tja gor na goro k onim Jezusom, pa jih med molitvijo klatiš za hrbtom ... v slabih 5ih minutah maš level 100. ;) Edino kar me najbolj jezi je speech, ki ne vem kako bi ga spravil čim hitreje visoko, ker bi nujno rabil priti vsaj do tja, da lahko prodajam vse pri vsakem trgovcu in mi ni več treba skakati od enega trgovca do drugega, potem pa vidiš da si še nekaj pozabil prodati pa moreš nazaj k onemu leteti, pa tisto, da lahko prodajaš ukradene predmete ...

Mimo grede ... kaj tisti skriti chesti, ki so od trgovcev, tam če ven pokradeš zadeve, to je bolj ene vrste nepoštena igra ali poštena? Ker gre za glitch ... Sicer s tistih chestov samo zlato ven jemljem, pa lockpickete, ostalo farmam ...

Zraven tega mam par vprašanj glede pickpocketa ... kaj si lahko začnem s temi ukradenimi predmeti? Nakradel sem kar veliko teh majhnih kristalov, kakšna orožja ipd ... problem se zgodi, da nakradenih gearov ne morem prodajati - razen z odklepom funkcije v speechu, ne morem jih enchantat, ne morem jih izboljšati v smithingu ipd ... nakradeni predmeti za alchemy tudi ne najde ... v čem je sploh potem finta tu, da nekaj ukradeš? Ok. uporabiš lahko orožje pa opremo na sebi ... zakaj pa potem ne moreš ostalega uporabiti? Malo sem bral po netu, pa nisem našel odgovora ... Ali kaj naj naredim, da se na nakradenih predmetih odstrani napis da je ukradeno?

Mavrik ::

Ukradene stvari moraš prodati posebnim prodajalcem, ki delajo za Thieves Guild. Tule je seznam.
The truth is rarely pure and never simple.

Izi ::

Pridruži se tatovom v njihov ceh. Oni te naučijo krasti in od tebe odkupujejo ukradene stvari.
Najbolj praktično greš skozi igro, če je prvi ceh v katerega se včlaniš tatinski ceh.

Speech je res najtežji skill v celi igri, ampak je to pravično, ker ko prideš do 100, denar v igri tako rekoč izgubi pomen.
Najhitreje se učiš speech, če prodajaš in kupuješ stvari.
Nasvet: Ko ti denar ni več problem lahko kar tako brez veze kupuješ stvari in jih prodajaš nazaj. Speech bo tako hitro rasel. Višji imaš speech manjša bo razlika med nakupno in prodajno ceno. Vmes jih lahko še nadgradiš, da se naučiš nadgradnje in kovaštva, pa še dražje lahko prodajaš nazaj.

Iz vsega tega seveda sledi, da je na vsak novo pridobljen level najbolj pametno plačati učitelju "speecha", da te nauči tistih 5 levelov, kolikor se jih lahko naučiš na vsak nov level. Seveda je to možno šele kasneje v igri, ker moraš najprej najti učitelja za speech, pa še denar moraš imeti, precej denarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

BorutO ::

Hvala vama za te informacije. :)

Eno vprašanje še mam samo ... parkrat sem delal en quest - parkrat že igral od začetka - ... in en quest je, da Ullfric napade whiterun ... ok ... mel pa sem quest, da sem whiterun branil pred ullfricom ... kako sem do tega prišel? To se je samo enkrat zgodilo, da sem ga branil, v ostalih primerih sem vedno samo napadal whiterun ... In s kom je boljše tu držati ... z ullfricom ali whiterunom?

UNIVERZUM ::

Če se pridružiš upornikom ga napadeš, če pa legionarjem ga pa braniš.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

BorutO ::

Danes sem prvič igral kot vampir ... vse je v redu tu, problem je samo, da noče zdravja pa mane regenerirati, ko pridem ven iz vampirja, dokler ni dan ... Edino v dungeonih dela normalno. Je vampir zelo v pomoč, še posebno, ko kakšne bosse kolješ ... 3,4,5x ga kresneš, pa je že hin. :p

Samo ne vem, če ni boljše igrati proti vampirjem, kot pa za njih ... To je problem v igri, da imaš dosti možnosti da pomagaš sovražniku lahko, potem pa spremeni cel potek igre pa questanje. :p


Eno vprašanje .. igra kdo lokostrelca cel čas? Zdaj mam snaking na 100. levelu, pa nadgrajeno do tega, da loki naredijo 3x več škode. pa archery mam nadgrajen samo do 5/5 stopnje za večji damage, 100%. Je pa problem, da je lok dober od daleč, ko te enkrat zalotijo, pa si v pm ...

Najboljše je očitno igrati čarovnike ... uporabiš bolt light s 100% bonusom mane za destruction pa za healanje, pa heavy armor, pa te malo kdo uniči.

UNIVERZUM ::

Jaz v bistvu skoz igram tatu, ampak ti ne morem veliko pomagati ker uporabljam mod, kjer grejo skilli v neskončnost (kot tudi lvl).
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

BorutO ::

Sicer ne uporabljam modov, ker po večini vsako igro zjebejo ... Ampak vseeno ... za kakšen mod pa gre to?

einstein :P ::

@BorutO

No, potem ti bo tudi ta mod zjebal igro ;) Drugače pa poguglaj, boš ziher našel.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

UNIVERZUM ::

mislm da je to Uncapper
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Meizu ::

Kot sem že rekel namestite si mod skyrim redone, ki poskrbi za ogromen rebalans med skilli in profesijami v skyrimu, ter jih tudi doda in naredi igro veliko bolj zanimivo.

Zelo priznan mod, spoštovan med uporabniki skyrima. Ko sem si ga prvič dol potegnil in namestil, nisem več nikoli pomislil, da bi igral vanillo. Toliko je dober.

BorutO ::

Meizu, to je kaj v principu tega:

Ker če je to, potem je igra brezvezna, ne pa dobra ... ker naredi igro še bolj lažjo in polno nekih brezveznih dodatkov.

Meni je point samo to, da lahko delam skille čez 100, da dobim perke ...

BorutK-73 ::

Če imaš dobro grafično: HD textures mod.

BorutO ::

Kaj vem, kaj je za koga dobra grafična ... 1gb rama mam, se mi zdi ... 2 se mi zdi da ni ... mam pa procesro 3,4 6 jedrnega i7 pa 8gb rama ...
Sem si pogegnil prek steama grafični dodatek, pa je slika isti drek.
http://store.steampowered.com/app/20248... polek pa piše: You already own Skyrim: High Resolution Texture Pack (Free DLC)

BorutO ::

Zdaj sem komaj videl, da imam tudi kupljen dodatek Hearthfire.

Po opisu sodeč, pojma nimam za kakšno gradnjo hiše to gre? Vem, da si lahko v Whiterunu kupim hišo in jo nadgradim pa to ... ampak kje pa potem kupim svojo parcelo ali kaj pri vragu?

Opis:
About the Game
With this official add-on to The Elder Scrolls V: Skyrim, you can purchase land and build your own home from the ground up - from a simple one-room cottage to a sprawling compound complete with an armory, alchemy laboratory, stable, garden, and more. Use all-new tools like the drafting table and carpenter's workbench to transform quarried stone, clay, and sawn logs into structures and furnishings. Even transform your house into a home by adopting children.

Key features:
Choose Your Land - Choose from property in the salt marshes of Hjaalmarch, the forests of Falkreath, or the vast tundra of The Pale. For the more ambitious landowner, purchase multiple plots and start building a real estate empire.
Customize Your Home - Expand your home with a variety of room combinations including an armory, alchemy tower, kitchen, trophy room and more. Grow plants in your new greenhouse, cultivate slaughterfish in the fish hatchery, house your Arcane Enchanter in the enchanting tower, or display your latest conquest in the trophy room. Add additional features like stables, mills, smelters, gardens and more.
New Objectives and Interactions - Guard your home from unwanted visitors like marauding kidnappers, armed bandits, and skeever infestations. Turn almost any follower into your personal steward to improve and protect your home. Or if you require more help, hire a personal bard or carriage driver to ease the burdens of home ownership.
Adoption - Transform your house into a home with Hearthfire's all-new adoption system. Adopt children and discover new ways to interact with your family. Play games with the kids, allow them to have pets and gain new bonuses from having a family.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BorutO ()

Meizu ::

BorutO je izjavil:

Meizu, to je kaj v principu tega:

Ker če je to, potem je igra brezvezna, ne pa dobra ... ker naredi igro še bolj lažjo in polno nekih brezveznih dodatkov.

Meni je point samo to, da lahko delam skille čez 100, da dobim perke ...


To kar si ti objavil je zgleda nek drugi mod, skyrim redone namreč ne olajša igre, temveč jo šele zbalansira. Recimo spawnanje daedre ni več tako enostavno kot prej. Za castanje potrebuješ human hearts ali pa kar težko useka po življenjski zalogi.

Heavy armor in light armor ni več eno in isto, kot je to praksa v vanilli. Heavy armor je zdaj res tista prava tank roba, medtem ko je light armor bolj kot sedma rezerva pred udarci, nudi pa predvsem hitrost. Itd itd.

Kaj bi pa sploh razlagal, ko je sam opis avtorja moda tako zelo izčrpen : http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/92...?

bzzero ::

BorutO je izjavil:

Zdaj sem komaj videl, da imam tudi kupljen dodatek Hearthfire.

Po opisu sodeč, pojma nimam za kakšno gradnjo hiše to gre? Vem, da si lahko v Whiterunu kupim hišo in jo nadgradim pa to ... ampak kje pa potem kupim svojo parcelo ali kaj pri vragu?


Svojo hišo lahko postaviš v Morthalu, Dawnstarju in Falkreathu - najdeš stewarda in mu omeniš, da bi rad en kos zemlje. Stalo te bo pa 5000 zlatnikov. Potem to parcelo najdeš na mapi - tam te čaka ene par miz in en chest z nekaj osnovnimi materijali za začetek. Potreboval boš les (logs), ki jih kupiš pri lastnikih žag v mestih, iron ingots, da si boš delal žeblje, pante, ključavnice ipd. Kamen in glino boš tudi potreboval - običajno je v bližni hiše kaka lokacija, kjer si to lahko nabereš sam.

Seveda je količina surovin odvisna od tega kako se boš preseraval :) na mizi z načrtom si lahko narediš kar hočeš - enostavno kočico ali pa mogočen dvorec ;) Še krave si lahko kupiš.

Tule so še slikice za pomoč: http://www.wikihow.com/Build-a-House-in...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bzzero ()

SlimDeluxe ::

Meni je žal da sem brezveze rabil cajt z gradnjo hiše... Tudi to z "ženo in otroci" je zelo klavrno narejeno, se ne bi bolj mogel strinjati z LordFebovim (von Joker) zaključkom "široko že, globoko pa ne".
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

BorutO ::

ma saj ... vrag po gradnji hiše ... je ona v whiterunu zadosti ... ;) Pa dva pokavca notri, da mi rožice včasih nabereta ipd ... pa je to to ... :)

Mam pa eno vprašanje ... glih sem delal en quest o onem cucku Barabas. Sledi in pomaga ti v vseh questih, ko pa greš delat njegov quest, pa izgine ... Ga je mogoče dobiti kak nazaj? Je zelo uporaben, ker je nesmrten, pa sovražniki ga napadajo, ti pa v miru lahko napadaš njih. Na youtubu sem par posnetkov našel o njem, pa nikjer nič ni drugega kot samo ta quest, kjer pol izgine oz. se spremeni v nekaj negibnega pač ...

54j0 ::

Ah, čemu bi si belil glavo. Vpiši kodo za nesmrtnost in si namesti tega kompanjona. Efekt bo isti.

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/34...?

Furbo ::

Čemu potrebujete kompanjone? Samo v napoto so, sprožajo pasti in so zabiti kot noč?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Meizu ::

Furbo je izjavil:

Čemu potrebujete kompanjone? Samo v napoto so, sprožajo pasti in so zabiti kot noč?


Če igraš s skyre modom in težavnostjo legendary potem brez kompanjona praktično ne gre. Razen če igraš thiefa ali assassina.

54j0 ::

Hm, bo res treba preizkusiti ta skyrim redone. Po level-u 30 vse skupaj postane prelahko - na katerikoli stopnji zahtevnosti.

Furbo ::

Vprašanje, SKYRE in praktično obvezni neuradni popravki za skyrim (Unofficial Skyrim Patch) in vse razširitve.. gre to skupaj ali ne?

http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Unof...
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

BorutO ::

:D zdaj sem prišel tak daleč, da sem prišel do te hiše, da si jo lahko zgradim. Sem si pogledal malo videe na youtubu kako priti do te hiše ... in potem je pri enem videu bil ob strani video, kako narediti dvojne predmete - duplicate ... in sem si pogledal ... par videov pokazalo, ni delalo ... potem pa sem probal en video ki se da duplicirati v whiterunu ... ampak predolgo je trajalo in mimoidoči so mi pol orožja pokradli ...
Sem šel na to lokacijo,kjer mam svojo hišo, naredil isti postopek, in ... predmeti so bili tu .. :)

54j0 ::

Zakaj bi se zafrkaval z dupliciranjem, ko lahko enostavno vpišeš kodo za katerikoli predmet v igri.

Meizu ::

54j0 je izjavil:

Hm, bo res treba preizkusiti ta skyrim redone. Po level-u 30 vse skupaj postane prelahko - na katerikoli stopnji zahtevnosti.


mod med tono drugih stvari uredi tudi ta problem scalanja nasprotnikov. Tako da imaš vedno nekaj za tolčt.

Odpravi tudi scalanje nasprotnikov s tvojim levelom in uvede lvl zone. Kar pomeni, da so nekateri dungeoni lahko kar pretežki včasih za trenuten level, tako da se je včasih treba kar obrnt nazaj v dolino na trening, dobavo boljše opreme itd. preden prideš nazaj in sprašiš nasprotnike :)

54j0 ::

Sliši se obetavno, v rpg mi je bilo vedno všeč, da je določene stavbe/votline/karkoli možno preigrati šele po določenem level-u (ne mislim na "naravne" in druge ovire, ki čudežno izginejo v chapter X, ampak na samo zahtevnost nasprotnikov, ki se tam nahajajo). Tako imaš boljši občutek, ko si naredil quest, saj si vedel, da je bilo treba v to vložiti nekaj "truda". Zdaj pa je res tako, da lahko z nizkim level-om prideš kamorkoli, ker te tam pač pričakajo sovražniki, ki so ti prikrojeni. S tem igra sicer pridobi na linearnosti, a tudi življenje je rahlo linearno... redkokdo začne delati, kot direktor. In tudi doktorata ne moreš pridobiti pred vrtcem ;>.

BorutO ::

Point je v tem, da pač ne uporabljaš kod ...

Killermode ::

BorutO je izjavil:

Point je v tem, da pač ne uporabljaš kod ...

Zakaj so pa exploiti pol vredu?

BorutO ::

Ja ne vem .. napaka v igri, ki se jo da izkoristiti, mogoče ...

Meizu ::

Saj to ni exploit. A se ti v resnici streniraš v vojskovanju kar tako, da te nemudoma vržejo vsred borišča, vržejo puško v roko, ti pa naokoli tekaš in nabiraš izkušnje? :)

BorutO ::

Ja ne vem, ne ...

BorutO ::

Obstaja kaj, da se predmeti, ki jih premikaš, ne obračajo na glavo? Čisto vsak predmet se zasuče okoli na glavo, potem pa ga moreš obračati ...

BorutO ::

Meizu ... mogoče veš kam shranjujem mode, da bodo delovali? Trenutno downloadam s programom NMM. In kolikšna je verjetnost, da mi krešne igro?

54j0 ::

Uporabljaj NMM in se ne sekiraj, kam ti shranjuje mod-e (razen, če uporabljaš SSD in tono mod-ov). NMM sam shranjuje, namešča in razvršča mod-e, tako da uporabniki ne porabijo ure in ure z urejanjem vrstnega reda in iskanjem kompatibilnih verzij.

Meizu ::

Kot pravi 54j0. Verjetnost da ti krešne igro ni velika, sploh če se prej pozanimaš če določeni modi ki jih želiš uporabljat delujejo skupaj.

BorutO ::

S te strani: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/92...? sem si potegnil dol to datoteko: SkyRe_1301 - prva na seznamu ... Prenesel sem si jo prek NMMja in nikjer nič ne piše ali kaže v igri, da sem kaj pridobil novega s tem modom ...

Furbo ::

Še aktiviraj mod v NMM.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

BorutO ::

aktiviral mod in igra se krešne, ko bi mogel v meni priti ... da še mi samo enkrat kdo omeni kdaj kakšen mod, bo ostal takoj brez jajc.

Meizu ::

Že 1000x sem nameščal skyre in niti enkrat mi ni sesulo igre.

BorutO ::

Dol sem si potegnil tisto datoteko, ki sem malo višje omenil, uporabil program, ki bi naj sam namestil mode ... Označim notri kaj vse se more prenesti, potrdim, grem v igro, pa jo takoj po tistem začetnem par sekundnem filmčku vrže ven iz igre, ko bi mogel v meni priti ...

Sicer pa se mi zdi, da je vseeno boljše brez modov igrati ... edino tisti uradni so dobri, s strani ustvarjalcev skyrima ...

Meizu ::

Hehe, dobra tolažba :)

Resnično mislim, skyrim redone prinaša stvari, ki bi jih moral že uradni vanilla skyrim imeti. V prvi vrsti - balance.

Furbo ::

Pa če se ti igra sesuje, še ni treba kupiti novega izvoda, samo znova zaženeš, tako da ne vem čemu taka panika.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014
««
31 / 37
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starfield (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Igre
1864170795 (3180) oo7
»

Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
35767710 (3028) oo7
»

The Elder Scrolls Online (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Igre
763142186 (8993) oo7
»

Kingdoms of Amalur: Reckoning (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
12022833 (6508) Twixz

Več podobnih tem