Forum » Igre » The Elder Scrolls 5: Skyrim
The Elder Scrolls 5: Skyrim
fireX88 ::
lol kateri komentari :D
kaj je že kdo probal dawnguard?
EDIT: od 9:30 naprej mi je hud :D
kaj je že kdo probal dawnguard?
EDIT: od 9:30 naprej mi je hud :D
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fireX88 ()
Meizu ::
A se da kako še izboljšat shouts-e ? Pri arcane enchanter me zanima kje dobit enchanting ? Sicer za sneak 100 sem uporabil tisto finto, ko starce na gori pri meditiranju v hrbet z nožem tolčeš.
Vsak shout ma tri stopnje in ko ga nadgradiš do konca, je lahko orenk uporaben. Za enchanting moraš kakšen "item" uničit, da se naučiš....potreboval pa boš tudi geme nafilane z dušami.
Sliši se zakomplicirano. Namreč ni mi še jasno kako uničit item,ter kakšni item iskati, so to razne palice magov ali kakšni artifakti ?
enchanting najhitreje lvlaš ubistvu s skillom banish daedra, ki ga dobiš ven iz kakšnega kosa orožja (pisalo bo npr. "can banish daedra up to lvl 30 back to oblivion). Ta skill najhitrejše dviguje lvl enchantinga in ne le to, ja najdražji enchant v igri. Kar pomeni, da lahko samo iz enchantanja dobiš ven zelo ogromen cashflow (tako ogromen, da lahko brez kakršnihkoli price boosterjev dobiš za en dagger okroglega jurja zanj in več, tudi 2 jurja za en dagger.
Finta je v tem, da se načeloma enchantment lvla vzporedno skupaj z craftingom. Namreč pri craftingu gre najhitreje izdelovat iron daggerje, ki jih nato odneseš do enchanting mize, poenchantaš ter odneseš prodat raznim dilerjem v bližini.
Za enchantanje ne potrebuješ tavečjih soulgemov, kupuj najšvohnejše filled soul geme (enchantment se splača lvlat tam v dragonsreachu ker je uni mag neposredno zraven enchanting mize in prodaja te soul geme. Največji efekt lvlanja in najboljšo ceno dobiš, če dvigneš na itemu lvl enchanta in ne kvantiteto (recimo, če bi enchantal s fire dmg enchantom, bo item vreden več, če boš maximiral dmg četudi boš imel zelo malo "nabojev" enchanta v orožju, kot pa če bi naštimal, da dela manjši dmg pa imel večje število uporab.
Banish daedra boš v trgovinah lahko kupil (in tudi dropi v igri nasploh se pojavijo) okrog lvl 20, malce več. Če te muči lvlanje teh fohov že prej, lahko komot poskusiš z ostalimi enchanti enchantat, sam pač cena, po kateri boš prodajal daggerje k dealerju bo veliko manjša.
Potem, ko spraviš enchantment do konca, se pa začne fun, ko lahko s pomočjo alchemyja, če ga imaš na 100 z enchantment napoji narediš 44% dmg boost opremo za tvoj karakter (verižica, prstani, rokavice, noge itd.)... Ali pa narediš ogromnega tanka s tem ko enchantaš v opremo ogromne količine lajfa, ali pa pač dobiš od potujočih khajit trgovcev čevlje z muffled movement perkom, ki ga nato ekstraktaš s pomočjo enchantmenta ven in lahko v svoje craftane, boljše čevlje...
To so orožja ali kosi armorja, ki imajo na sebi dodan nek urok: recimo +15% fire damage. Ko imaš tak item v svojem inventarju, aktiviraš mizo in pojavi se ti izbira. Zgoraj je tisto, kar imaš na voljo, da razstaviš in spoznaš urok, spodaj pa so našteta orožja in armorji isto iz tvojega inventarja, ki na sebi še nimajo uroka in so zato na voljo za enchanting.
Za enchantanje potrebuješ torej urok, ki si se ga naučil, prazno orožje ali armor in soul gem. Večji kot je, močnejši urok lahko narediš. Za vajo in bildanje skila uporabi petty geme, za svoje orožje/armor pa great ali black geme. Vseh urokov ne moreš dati kar vsepovsod, nekateri so namenjeni orožju, nekateri čevljem, armorju, ....
Ni zakomplicirano .
Za enchantat v nedogled je najbolje kar narediti quest azuras star, kjer dobiš ta azurin soul gem, ki se nikoli ne uniči. Obvezno narediš quest tako, da ne dobiš originalnega azura stara ampak da ti jo uni elf spremeni v black star - namreč en bug je tule, ki povzroči, da lahko black star filaš prav z vsem možnim kar fentaš (kar je zakon za spotoma rechargat enchantana orožja), medtem ko originalen azure star lahko nafilaš le z dušami ubitih živali...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
St235 ::
ta je v tem, da se načeloma enchantment lvla vzporedno skupaj z craftingom. Namreč pri craftingu gre najhitreje izdelovat iron daggerje,Kot že rečeno, to je pase od kar je sedaj količina "xp" odvisna od vrednosti predmeta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Berserker ::
Meizu hvala za te podatke. Torej se da dobit souls brez da bi se izčrpal ? No sicer nimam namena teh predmetov prodajat, saj mi z ropanjem temnic denarja ne manjka, bolj delam na tem, da izboljšam lastno opremo. Mogoče me zanima tole, ko raztavim souls in enchanting ki ima recimo 30 % magije ter ga dodam v drug kos opreme, kot so recimo čevlji, ima ta kos potem samo 8 % magije. Se mi zdi da je kar preveč skilov za magijo, in premalo perkov za vlaganje. Je sploh smiselno vlagat v alkimijo, sploh ker imajo vsi napitki časovno omejitev, narejene napitke pa itak dobiš z lootanjem.
Edit. Aja še tole določeni shoutsi imajo zgolj eno besedo, a se da te kako nagradit ?
Z finto sem uspel zbildat sneaking in speech na 100, je še kakšna finta za smithing in one hand ? Tisto z štancanjem nožev je po novejših popravkih malo uporabna. Pa tudi kovači prodajajo zelo malo kovine.
Edit. Aja še tole določeni shoutsi imajo zgolj eno besedo, a se da te kako nagradit ?
Z finto sem uspel zbildat sneaking in speech na 100, je še kakšna finta za smithing in one hand ? Tisto z štancanjem nožev je po novejših popravkih malo uporabna. Pa tudi kovači prodajajo zelo malo kovine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()
figula ::
Rabil boš 100 alkimijo zato, da si boš naredil napoj, ki ti bo zvišal enchanting, da boš lahko dosegel večje učinke kot 8% in da si boš naredil napoj, ki ti bo zvišal smithing, da boš lahko bolje izboljšal opremo.
Te 3 stvari so povezane.
Te 3 stvari so povezane.
Ne, enchanting rabiš najprej na 100 in vložit perke, ki ti bojo pojačali enchantement. Takrat se da tele 30% enchante tudi brez alkimije overchargat tudi na 40%. Potem pa itak, greš delat še alkimijo na 100 pa dobiš še pote, ki ti pojačajo enchantment za določen procent.
Za karseda dodobra izboljšati opremo, ki jo imaš, boš potreboval enchanting, alchemy in smithing na 100. Poglej si malce guide, kako to spraviti na 100, ter katere perke uporabljat.
Ta soul gem, ki se nikoli "ne izčrpa" se imenuje "Azuras star". Ne da se nikoli ne izčrpa sam razgradi se ne, ko ga uporabiš. Ko uporabljaš navadne soul geme se ob njihovi uporabi razgradi tudi kamen v katerega je soul ujet. Tako moraš znova najti/kupiti prazen soul gem in ga napolniti z dušo ali pa kupiti poln gem, ki je pa drag (če recimo nucaš grand al pa greater soul gem).
Azuras star pa enkrat dobiš in ga lahko uporabiš, potem se ti sprazne, ampak azuras star ostane. Tako ubiješ naslednjega razbojnika npr. in posrkaš njegovo grand dušo nazaj v azuras star. Tako ga lahko spet ponucaš. In to lahko delaš v nedogled. Moraš pa vedet, da za črpanje duš iz tvojih nasprotnikov rabiš weapon, ki vsebuje soul drain enchant. Takšna orožja lahko kupiš, lahko pa si izdelaš svoja vrhunska orožja in jim enchantaš ta efekt noter. Potem ti ni treba switchat med orožji npr.
Ko si enchantment lvl 100 maš pa itak na koncu veje perk, ki ti omogoči da na en kos opreme stackaš dva enchanta. Tako lahko kljub soul drain enchantu v isto orožje dodaš še npr fire dmg enchant, ali pa paralyze, ki je moj najljubši (ampak tudi najbolj rare item v igri, sam ima pa zelo dober succes rate in je boj s sovragi toliko lažji). Če nimaš dovolj armorja (recimo assassin tip chara) je zakon tudi absorb life, ki je ob enchantment lvl 100 zelo močna stvar in lahko kar konkretno self healaš. Še posebej, če uporabljaš dual weapons in imaš na vsakem weaponu life absorb, boš imel skoraj ob vsakem hitu napolnjen life.
Moč enchanta na opremi je odvisna tudi od soul gema, ki ga uporabiš za tak enchant. Za top opremo in top moč enchanta je potrebno imeti grand soul geme (tudi greater so ponavadi dovolj) ali pa omenjeni Azuras star, kjer grand soul dobiš vsakič, ko ubiješ duševno bolj kompleksno bitje (mamut (ta ti da grand soul) in najpogosteje kar človek (razbojniki, pač humanoidi), ki ti pa vsakič ko absorbaš nafila grand soul).
P.S: to kar sem ti sedaj napisal je recept, kako dobiti najboljši gear v igri. Hkrati te pa opozarjam, da postane s tako nabildano opremo igra tudi na najtežji stopnji smešno lahka. Če imaš rad izzive in težavnost, potem ti vsega tega ne priporočam, ampak vlagaj v tiste perke ki sam hočeš.
Edini char, ki je kljub vsej tej uber opremi še vedno izziv in fun je assassin, ker ima brez backstaba damage res zanič in low HP, tko da boš skoraj ziher umrl, če te sovrag razkrinka iz hidea. Pa še to, ko imaš enkrat sneaking na lvl 100 in bohnedaj, če uporabljaš še illusion skille (lvl 100) si praktično vedno totalno undetectable. Ko pa enkrat backstabaš na tak način, lahko pa z assassinom na največji težavnosti 1 hit backstabaš tudi ancient zmaje, ki so najmočnejši nasprotnik v igri.
Assassin z uporabo illusion skillov lahko v njegovo opremo enchantaš illusion skill mana reduce, s čimer si lahko ustvariš opremo s kateri ti noben illusion skill ne bo vzel prav nič mane, kar pomeni perma invisibility. :)
Za karseda dodobra izboljšati opremo, ki jo imaš, boš potreboval enchanting, alchemy in smithing na 100. Poglej si malce guide, kako to spraviti na 100, ter katere perke uporabljat.
Ta soul gem, ki se nikoli "ne izčrpa" se imenuje "Azuras star". Ne da se nikoli ne izčrpa sam razgradi se ne, ko ga uporabiš. Ko uporabljaš navadne soul geme se ob njihovi uporabi razgradi tudi kamen v katerega je soul ujet. Tako moraš znova najti/kupiti prazen soul gem in ga napolniti z dušo ali pa kupiti poln gem, ki je pa drag (če recimo nucaš grand al pa greater soul gem).
Azuras star pa enkrat dobiš in ga lahko uporabiš, potem se ti sprazne, ampak azuras star ostane. Tako ubiješ naslednjega razbojnika npr. in posrkaš njegovo grand dušo nazaj v azuras star. Tako ga lahko spet ponucaš. In to lahko delaš v nedogled. Moraš pa vedet, da za črpanje duš iz tvojih nasprotnikov rabiš weapon, ki vsebuje soul drain enchant. Takšna orožja lahko kupiš, lahko pa si izdelaš svoja vrhunska orožja in jim enchantaš ta efekt noter. Potem ti ni treba switchat med orožji npr.
Ko si enchantment lvl 100 maš pa itak na koncu veje perk, ki ti omogoči da na en kos opreme stackaš dva enchanta. Tako lahko kljub soul drain enchantu v isto orožje dodaš še npr fire dmg enchant, ali pa paralyze, ki je moj najljubši (ampak tudi najbolj rare item v igri, sam ima pa zelo dober succes rate in je boj s sovragi toliko lažji). Če nimaš dovolj armorja (recimo assassin tip chara) je zakon tudi absorb life, ki je ob enchantment lvl 100 zelo močna stvar in lahko kar konkretno self healaš. Še posebej, če uporabljaš dual weapons in imaš na vsakem weaponu life absorb, boš imel skoraj ob vsakem hitu napolnjen life.
Moč enchanta na opremi je odvisna tudi od soul gema, ki ga uporabiš za tak enchant. Za top opremo in top moč enchanta je potrebno imeti grand soul geme (tudi greater so ponavadi dovolj) ali pa omenjeni Azuras star, kjer grand soul dobiš vsakič, ko ubiješ duševno bolj kompleksno bitje (mamut (ta ti da grand soul) in najpogosteje kar človek (razbojniki, pač humanoidi), ki ti pa vsakič ko absorbaš nafila grand soul).
P.S: to kar sem ti sedaj napisal je recept, kako dobiti najboljši gear v igri. Hkrati te pa opozarjam, da postane s tako nabildano opremo igra tudi na najtežji stopnji smešno lahka. Če imaš rad izzive in težavnost, potem ti vsega tega ne priporočam, ampak vlagaj v tiste perke ki sam hočeš.
Edini char, ki je kljub vsej tej uber opremi še vedno izziv in fun je assassin, ker ima brez backstaba damage res zanič in low HP, tko da boš skoraj ziher umrl, če te sovrag razkrinka iz hidea. Pa še to, ko imaš enkrat sneaking na lvl 100 in bohnedaj, če uporabljaš še illusion skille (lvl 100) si praktično vedno totalno undetectable. Ko pa enkrat backstabaš na tak način, lahko pa z assassinom na največji težavnosti 1 hit backstabaš tudi ancient zmaje, ki so najmočnejši nasprotnik v igri.
Assassin z uporabo illusion skillov lahko v njegovo opremo enchantaš illusion skill mana reduce, s čimer si lahko ustvariš opremo s kateri ti noben illusion skill ne bo vzel prav nič mane, kar pomeni perma invisibility. :)
Zgodovina sprememb…
Samo nekaj me še zanima, ko pri thief guildu opraviš story queste in vrneš nazaj skeleton key, a je možno še kje dobit ta key ? Pa potem po končanem questu, naj bi se ti novi questi odklepali po opravljenih dodatnih nalogah (extra jobs), nekateri pravijo da se ti odklene po 8 nalogah, jaz pa sem jih že opravil 12, pa nisem dobil ničesar, je slučajno tu kakšen bug ?
Brezveze je obdržat skeleton key, ker so lockpicki res poceni. Jst sm jih lomil kot za šalo, pa sem jih vedno imel čez 200 komadov. :)
Je pa zakon ja, da se ne zlomi. Sam se bolj splača ga vrnit nazaj ker maš boljši bonus kot pa nezlomljivi ključ :)
Je pa zakon ja, da se ne zlomi. Sam se bolj splača ga vrnit nazaj ker maš boljši bonus kot pa nezlomljivi ključ :)
Ja, ampak jaz imam nekakšen bug, ko mi igra kar sama obračat lockpicke, tako da jih najprej zlomim deset preden lahko kakšnega jaz obrnem.
wtf popravi to... lockpicking v tej igri je smešno izi, za najtežje ključavnice pickat ne rabiš niti enega perka investiranega v to profesijo.
Sem opazil, če je sreča ključavnico na master obrnem sprva. Ne buga ni mogoče rešit, ker ne igram na pc. Počasi že štekam kaj si pisal šest postov nazaj, edino za določene stvari mi še vedno ni jasno, imam kar nekaj mečov z raznimi soulsi ampak jim ne morem vzeti teh moči in dodati druge soulse.
Ne, če hočeš dobiti en enchantment ven iz orožja potem moraš tisti weapon, ki ga vsebuje uničiti.
Sicer pa tudi če se ti lomijo, lockpicki so v tej igri smešno poceni (kot v vseh ostalih elder skrolih) in se sploh ne rabiš sekirat.
Sicer pa tudi če se ti lomijo, lockpicki so v tej igri smešno poceni (kot v vseh ostalih elder skrolih) in se sploh ne rabiš sekirat.
Torej če sem dal v določeno orožje enchantment, potem ga v taistem orožju ne morem zamenjat z drugim, ker mi ga v arcane enchant sploh ne kaže...
Tako je. Moreš si skovati novo orožje in dati nanj drug urok.
Dokler nimaš vseh 3 (alkemija, kovanje, enchanting) na 100, moraš kar naprej delati nove iteme z višjimi uroki. Najprej si narediš en set oblačil (armor + nakit) z uroki za višanje alkemije in kovanja. Z njim narediš max izboljšavo napojev, ki ti dvignejo smithing in enchanting za nekaj stopenj.
Ko napreduješ proti 100, tako zamenjaš nekaj opreme. Vzame ti tudi nekaj časa, zato se marsikomu to sploh ne da delati. Mislim, da je v postih nazaj Izi to do potankosti razložil in tudi napisal, do koliko % največ lahko prideš, ne spomnim se več natančno.
In ko se spraviš delat svojo opremo, si vedno oblečeš te posebne iteme za alkemijo in smithing in tekaš gori in doli po Whiterunu med nakovalom in obema mizama .
Dokler nimaš vseh 3 (alkemija, kovanje, enchanting) na 100, moraš kar naprej delati nove iteme z višjimi uroki. Najprej si narediš en set oblačil (armor + nakit) z uroki za višanje alkemije in kovanja. Z njim narediš max izboljšavo napojev, ki ti dvignejo smithing in enchanting za nekaj stopenj.
Ko napreduješ proti 100, tako zamenjaš nekaj opreme. Vzame ti tudi nekaj časa, zato se marsikomu to sploh ne da delati. Mislim, da je v postih nazaj Izi to do potankosti razložil in tudi napisal, do koliko % največ lahko prideš, ne spomnim se več natančno.
In ko se spraviš delat svojo opremo, si vedno oblečeš te posebne iteme za alkemijo in smithing in tekaš gori in doli po Whiterunu med nakovalom in obema mizama .
todman74 ::
Jaz sploh ne vidim poante v bildanju teh skilov.....dober, alkemija je zanimiva in prinese veliko danarja, ostalo dvoje je pa bolj dolgčas. Relativno z lahkoto prideš čez igro na najvišji težavnosti, tudi če ne vlagaš v te "veščine"...
Jaz sploh ne vidim poante v bildanju teh skilov.....dober, alkemija je zanimiva in prinese veliko danarja, ostalo dvoje je pa bolj dolgčas. Relativno z lahkoto prideš čez igro na najvišji težavnosti, tudi če ne vlagaš v te "veščine"...
Skozi igro na predzadnji stopnji ali pa, če redno nucaš pote tudi na zadnji stopnji prideš komot skozi tudi brez alkemije. Smithing in enchanting so pa must, če hočeš res naredit ornk karakter.
Alkemija ubistvu ne prinese nekega bajnega denarja, zaenkrat najboljši način farmanja keša je enchantanje iron daggerjev z banish daedra enchantmentom. S tem sem si jaz financiral u izi vse, kar sem kdaj nucal iz trgovin.
@Figula: Razen če res hočeš raziskovati v globino opremo itd. se tovrstno početje enchantanja in craftanja opreme glede na določen lvl ne splača. Glede na to, da če veš kaj delaš, spraviš alchemy, enchanting ter smithing do lvl 100 v max 3h dneh, si lahko že po treh dneh igranja te igre scraftaš najbolj uber gear, ki ti ga igra sploh ponuja.
Se pa strinjam, da je gameplay veliko bolj zanimiv (sam nisem nikoli prestavil iz najtežje zahtevnosti, ker je potem preenostavno), če si opremo pridobivaš postopoma. Questi so večji izziv, skratka, igralska izkušnja je pač zanimivejša, saj na ta način ne preskočiš 90% ostale opreme, ki ti jo igra še ponuja.
Spomnim se, ko sem prvič igral igro (ko sem še postopoma nabiral opremo, craftal sploh nisem), sem igral orca 2 handed warriorja v heavy armorju. In mi je bil res zakon izziv, ko sem planiral, na kak način se naj sploh lotim giantov npr. ker so me itak kljub vsemu oklepu zmikastili z enim zamahom.
Ali pa boj s tistimi dragon priesti (7 al kolko jih že je vse skupaj), kjer me je rešil edino berserker rage od orca, ker so bili ravno tako hudičevo zahtevni.
Če si pa že takoj scraftaš uber opremo in igraš npr. kakšnega heavy armor sword + shield z full magical resistance ti pa itak noben več ne more v igri nič. Sam zapodiš se noter, parkrat zamahneš in stvar crkne. In to na najtežji težavnosti. Če igraš assassina, kot sem ga sam, je praktično še lažje, ker sem uporabljal illusion invisibility ter dagger (imel sem illusion reduce gear, tko da sm mel 0 mana to illusion skills) in sem se sam priplazil zraven teh t.i "boss" mobov v igri, šel za hrbet in sam žvajznil. En backstab in vse je bilo mrtvo, ne glede na to, ali sem se boril z navadnim razbojnikom ali pa z morokaiem ali pa ancient dragonom.
Skozi igro na predzadnji stopnji ali pa, če redno nucaš pote tudi na zadnji stopnji prideš komot skozi tudi brez alkemije. Smithing in enchanting so pa must, če hočeš res naredit ornk karakter.
Alkemija ubistvu ne prinese nekega bajnega denarja, zaenkrat najboljši način farmanja keša je enchantanje iron daggerjev z banish daedra enchantmentom. S tem sem si jaz financiral u izi vse, kar sem kdaj nucal iz trgovin
Kot "enoroki" bojevnik, sem v prvo ko sem špilal, večina perkov zmetal v one handed, block in heavy armor, smithing sem imel nekaj čez 50, alchemy in enchanting pa še manj. Moje orožje je imelo okol 60dmg, če se prav spomnim, pa sem s takim karakterjem relativno z lahkoto prilezel čez igro......ker najboljši gear itak dobiš v igri, potem ko narediš določen quest.
....pozneje pa sem ugotovil, da najhitreje prideš do denarja z alkemijo. Že na začetku igre lahko obogatiš, pa čeprav imaš še slabo "menjalno" razmerje s trgovci, ampak sestavine so poceni, najdeš jih vsepovsod v naravi in še lahke so v primerjavi z orožjem. Problem samo nastane, komu vse to prodat.
Pa napoje moraš delati sam, ne pa po tistih receptih, ki jih dobiš pri "zeliščarki".
54j0 ::
Moj daedric sword je imel na eni točki čez 300 dmg + ene 30 fire dmg. Zmaj je počepnil po treh-štirih udarcih na najtežji stopnji. Vse z malo pomoči smithing, enchanting in alchemy... Good times :>
Alkemija ubistvu ne prinese nekega bajnega denarja, zaenkrat najboljši način farmanja keša je enchantanje iron daggerjev z banish daedra enchantmentom. S tem sem si jaz financiral u izi vse, kar sem kdaj nucal iz trgovin
Kot "enoroki" bojevnik, sem v prvo ko sem špilal, večina perkov zmetal v one handed, block in heavy armor, smithing sem imel nekaj čez 50, alchemy in enchanting pa še manj. Moje orožje je imelo okol 60dmg, če se prav spomnim, pa sem s takim karakterjem relativno z lahkoto prilezel čez igro......ker najboljši gear itak dobiš v igri, potem ko narediš določen quest.
....pozneje pa sem ugotovil, da najhitreje prideš do denarja z alkemijo. Že na začetku igre lahko obogatiš, pa čeprav imaš še slabo "menjalno" razmerje s trgovci, ampak sestavine so poceni, najdeš jih vsepovsod v naravi in še lahke so v primerjavi z orožjem. Problem samo nastane, komu vse to prodat.
Pa napoje moraš delati sam, ne pa po tistih receptih, ki jih dobiš pri "zeliščarki".
Pri mojem assassinu sem skraftal (alchemy, smithing, enchanting) bow, ki mi je naredi 654dmg + paralyze 4 seconds ter 50 fire damage če se spomnem. Takega loka brez skrbi ne boš dobil v igri ;) daleč od tega.
Zgodovina sprememb…
Pri mojem assassinu sem skraftal (alchemy, smithing, enchanting) bow, ki mi je naredi 654dmg + paralyze 4 seconds ter 50 fire damage če se spomnem. Takega loka brez skrbi ne boš dobil v igri ;) daleč od tega.
Sigurno da ne, ampak zame osebno je še zmeraj bil najboljši kos opreme "lomilec urokov".Če si imel block na 100 in še nekaj perkov vloženih vanj, ti skoraj nič ni prišlo do "živega". Tudi ko sem se šel čarovnika, mi je prišel zelo prav.
Jaz pa se zmeraj lovim z magijo, alkimijo ter enchantment, res rabiš zadevo dobro preštudirat na kakšno foro deluje. Zdaj sem dobil black star za soulse, ampak je fora če ga odneseš k dark eflici baje lahko samo z dušami ljudmi filaš. Še vendo ne razumem poante, ko se naučim kakšnega enchanmenta s tem ko uničim čevlje z 30 fire resist ter jih dodam k novim potem kar naenkrat lahko dodam zgolj 15 % resista in ne 30 ??? .
ko uničim čevlje z 30 fire resist ter jih dodam k novim potem kar naenkrat lahko dodam zgolj 15 % resista in ne 30 ???
Ker se naučiš dajat gor urok kot tak - to je fire resist - koliko % boš pa gor lahko nabil, je pa odvisno koliko visok enchantment imaš in katere perke na njem in kako visoko alkemijo imaš in katere perke na njej, da si zvariš napoj za dodatno zvišanje učinka enchantmenta.
(jebela je zapleteno še takrat, ko pišeš, ane )
Jaz pa se zmeraj lovim z magijo, alkimijo ter enchantment, res rabiš zadevo dobro preštudirat na kakšno foro deluje. Zdaj sem dobil black star za soulse, ampak je fora če ga odneseš k dark eflici baje lahko samo z dušami ljudmi filaš. Še vendo ne razumem poante, ko se naučim kakšnega enchanmenta s tem ko uničim čevlje z 30 fire resist ter jih dodam k novim potem kar naenkrat lahko dodam zgolj 15 % resista in ne 30 ??? .
TI samo nesi k dark elfu, če boš nesu k azura's shrine boš zajebal.
Tudi če bi lahko samo z dušami ljudi filal tale soul bi blo to vseeno še vedno veliko bolje, ker verjemi, pobiješ več humanoidov kot živali.
Vendar temu ni tako, če neseš k dark elfu tale azuras soul gem lahko vanjo filaš dušo praktično česarkoli. Živali, humanoidov, pač vsega, kar ima dušo.
Če neseš soul gem le k azuri, potem lahko filaš le duše živali.
Ti se najprej potrudi spravit enchantment na lvl 100 in si poglej guide, kere perke ponucat za enchantment. Če se ne motim (sem že malce pozabil) je celotno srednje drevo. Poglej, za ziher.
Ko boš imel vse te perke vložene in enchantment lvl 100 si boš lahko enchantal s taistim fire resistom, kot si poskusu tokrat, 40% fire resist. Če boš kdaj dvignu alchemy do kraja in naredil napitek, ki zviša enchantment power, boš lahko dobil slabih 50%.
Zgodovina sprememb…
A kdo ve za rešitev? Sem se spravu še enkrat obračat Skyrim ker sem dobil Dawnguard DLC. A mi lahko kdo pojasne zakaj, ko me uni vampir obdari z vampire lord formo in ko se zbudim prvič po tem ko me ugrizne, vsi v tisti hali napadajo? Takoj ko pridem ven iz tistega placa, kjer se prvič po ugrizu zbudim me napade cel grad. Kaj storiti?
Killermode ::
A kdo ve za rešitev? Sem se spravu še enkrat obračat Skyrim ker sem dobil Dawnguard DLC. A mi lahko kdo pojasne zakaj, ko me uni vampir obdari z vampire lord formo in ko se zbudim prvič po tem ko me ugrizne, vsi v tisti hali napadajo? Takoj ko pridem ven iz tistega placa, kjer se prvič po ugrizu zbudim me napade cel grad. Kaj storiti?
Kri spij.
Sem rešu. Finta je bla v tem, da uporabljam mod Skyrim Redone, ki se ne klapa z dawnguardom. Ubistvu deluje, sam ta glitch ima. Sem rešil tako, da sem se s konzolo teleportiral na drugi konec mape, počakal 24 ur in nato prišel nazaj. Zdaj me ne napadajo več.
Sicer pa v fazi vampirstva ni problem več, dawnguard pozabi na auto attack vampirjev v 4th stage. Kar je awesome.
Sicer pa v fazi vampirstva ni problem več, dawnguard pozabi na auto attack vampirjev v 4th stage. Kar je awesome.
Pa potem lahko menjaš med obema, trenutno sem volkodlak, dobim vse perke in se kasneje odločim za vampira ter zopet nazaj na volkodlaka.
Ne moreš. Boš moral nov char narest. Finta je v tem, da ko se enkrat odločiš med volkodlakom ali vampirjem, grejo questi v svojo smer. Ko enkrat postaneš nekaj, ne moreš retrospektivno letet nazaj po questih in izbrat nekaj drugega. Razen če si narediš dva save-a, pa potem vsakega razvijaš v svojo smer.
Edini način, kako lahko postaneš volkodlak, če si že vampir, je AFAIK companions guild, kjer dobiš samo moč za postat volkodlak. Nimaš pa teh perkov in to.
Takrat se mislim da spremeniš v volkodlaka in izgubiš vampirizem. Lahko pa da se motim, namreč to sem enkrat nekje bral davno tega in čisto možno da sem kaj pobluzil. Medtem ko tisto zgoraj o menjavi vampirja v volkodlaka pa ziher velja.
Edini način, kako lahko postaneš volkodlak, če si že vampir, je AFAIK companions guild, kjer dobiš samo moč za postat volkodlak. Nimaš pa teh perkov in to.
Takrat se mislim da spremeniš v volkodlaka in izgubiš vampirizem. Lahko pa da se motim, namreč to sem enkrat nekje bral davno tega in čisto možno da sem kaj pobluzil. Medtem ko tisto zgoraj o menjavi vampirja v volkodlaka pa ziher velja.
Potem bom pač šel nazaj do tiste shranjene pozicije kjer še nisem začel dawnguarda. Sicer sem level 50 zdaj se malce pozna, da nisem takoj od začetka vlagal v enchantment(kakor koli že) in alkemiji, tako da sem prisiljen bil izbirat med ebony/daedric orožji in oklepi ki imajo vsaj večji dmg in armor v osnovi ter po sreči nakupit ali najdit oblačila ki vsebujejo +20% smithing in redke 40 % smithing poison, tako sem vsaj dobil solidno opremo, sicer je igra postala rahlo že enostavna pa tudi perki so vse bolj redkejši.
Sicer še eno vprašanje, ali se Oblivion igra na isti način kot skyrim ali je težji ?
Sicer še eno vprašanje, ali se Oblivion igra na isti način kot skyrim ali je težji ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()
Oblivion je kvečjemu lažji kot Skyrim. Praktično oblivion lahko končaš z levelom 1, saj nasprotniki skalirajo s tvojim levelom, tako da je težavnost vedno nekje tam.
Jst sm si potegnu skyrim redone mod, ki dodobra zbalansira skill drevesa in doda marsikatere skille, orožja, tipe orožij itd. Morm rečt, da je zakon stvar do amena. Niti na pamet mi ne pride, da bi si tale mod skenslal in šel igrat nazaj vanilla, ker vanilla je prelahek.
Tukaj je pa vse narejeno tako, da boš bolj težko dodobra izurjen in specializiran v nekaterih trejdih, če se boš lotil le enchantmenta, alchemy in smithing na polno. Perkov je neprimerno več, tudi orožja so zbalansirana in dajejo več dmgja. Oklepi tudi niso tako debalansirani kot v vanilla, light armor npr. ni več le boljša verzija heavy armorja, ampak je veliko bolj squishy, medtem ko lahko v heavy armor narediš pravega tanka. Ampak imaš tudi počasnejši speed. Tudi classi so zbalansirani, sedaj zbereš tisti class, ki je najbolj primeren za tvoj gamestyle. Ni več samo stila "pojdi orca, 2x dmg berserk skupaj s 15x backstabom in shrouded gloves z 2x backstab dmg in berserker rage z 2x dmg nanese na 60x backstab dmg daggerja". Khajiti npr. dobijo 20% večji speed passive, pa nekatere ostale bonitete, wooden elfi so npr. končno res archer elita, ker imajo na non playable races avtomatsko 50% večji dmg z loki... Pa tega je na tone, ta mod je res obsežen in kar se mene in mojih izkušenj z igranjem skyrima tiče je ta mod res špica. Tak bi moral zgledat vanilla game.
Jst sm si potegnu skyrim redone mod, ki dodobra zbalansira skill drevesa in doda marsikatere skille, orožja, tipe orožij itd. Morm rečt, da je zakon stvar do amena. Niti na pamet mi ne pride, da bi si tale mod skenslal in šel igrat nazaj vanilla, ker vanilla je prelahek.
Tukaj je pa vse narejeno tako, da boš bolj težko dodobra izurjen in specializiran v nekaterih trejdih, če se boš lotil le enchantmenta, alchemy in smithing na polno. Perkov je neprimerno več, tudi orožja so zbalansirana in dajejo več dmgja. Oklepi tudi niso tako debalansirani kot v vanilla, light armor npr. ni več le boljša verzija heavy armorja, ampak je veliko bolj squishy, medtem ko lahko v heavy armor narediš pravega tanka. Ampak imaš tudi počasnejši speed. Tudi classi so zbalansirani, sedaj zbereš tisti class, ki je najbolj primeren za tvoj gamestyle. Ni več samo stila "pojdi orca, 2x dmg berserk skupaj s 15x backstabom in shrouded gloves z 2x backstab dmg in berserker rage z 2x dmg nanese na 60x backstab dmg daggerja". Khajiti npr. dobijo 20% večji speed passive, pa nekatere ostale bonitete, wooden elfi so npr. končno res archer elita, ker imajo na non playable races avtomatsko 50% večji dmg z loki... Pa tega je na tone, ta mod je res obsežen in kar se mene in mojih izkušenj z igranjem skyrima tiče je ta mod res špica. Tak bi moral zgledat vanilla game.
Mislim da tudi v skyrimu sovragi z tvojim levelom dobijo močnejša krepela. Ta mod se sliši super, sam je fora da ti včasih dopizdi igrati zgolj z eno klaso in enim načinom, za novo klaso pa moraš preprosto vse na novo, v vanilli igram z redguardom pa brez težav igram destruction, heavy armor, one hand čeprav je za to boljši kak nord ali imperijalec.
V vanilli ja. Saj tudi s tem modom, lahko načeloma igraš kar se ti zljubi, sam tu imajo classi veliko večjo vlogo kot v vanilla. V vanilli skoraj nima veze kak char si misliš zgradit, najboljša opcija je igrat orca. Tu pa ni tako.
http://skyrim.nexusmods.com/mods/9286
Tu si lahko prebereš vse o tem modu, če te bo kdaj zamikalo igrat. Vsem, ki smo/ste igrali ali še boste, skrajno priporočam tole stvar. Precej bolj zanimiv gameplay.
Pa še monster mod si lahko potegneš, kar doda kar eno krdelo novih pošasti in stvorov, ki pustošijo naokoli, sam skyrim redone pa poskrbi za dober izziv, saj oteži igro.
http://skyrim.nexusmods.com/mods/9286
Tu si lahko prebereš vse o tem modu, če te bo kdaj zamikalo igrat. Vsem, ki smo/ste igrali ali še boste, skrajno priporočam tole stvar. Precej bolj zanimiv gameplay.
Pa še monster mod si lahko potegneš, kar doda kar eno krdelo novih pošasti in stvorov, ki pustošijo naokoli, sam skyrim redone pa poskrbi za dober izziv, saj oteži igro.
UNIVERZUM ::
@Meizu mene pa zanima kaj se zgodi če namestiš omenjeni mod ko si že enkrat lvl 40, dobiš perke nazaj za ponovno razporeditev, ali vse skupaj postane zmešnjava.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Priporočajo fresh start, nisem pa probal. Verjetno resetira, ker ni skill treeja ki bi bil enak. Lahko si pa pomagaš tudi s konzolo :)
Aha, sej če dobim perke nazaj ni problem, nastal bi takrat ko bi mi jih random razdelilo ali pa bi popolnoma izginili. Bom poizkusil XD
Perke dvomim, da bi dobil nazaj, skoraj zagotovo se zbrišejo. Si pa zapomneš koliko perkov si imel in potem s konzolo dodaš perke nekam....
Čeprav je res priporočljivo it znova. Mod pošteno spreobrne igro, tudi learning curve vseh teh skillov je čisto drugače kot v vanilla.
Čeprav je res priporočljivo it znova. Mod pošteno spreobrne igro, tudi learning curve vseh teh skillov je čisto drugače kot v vanilla.
@Meizu cela štala s temi perki zdej, kar nekaj jih je poniknilo kdo ve kam, določeni so na levelih ki jih sam nebi mogel še odklenit (ker moj skill še ni tistega levela). Jih je pa 2much. Če hočm en skill do konca odklent porabm 15+perkov, so pa nekateri dejansko bolj smiselni (lockpicking+pickpocket skupaj) ali pa instant kill ko oseba spi (to mi je itaq logično čeprav ko z lokom zadaneš spečega zmaja in je po njem ni ravno pa vseeno).
tako da me sedaj čaka seštevanje koliko jih imam in koliko mi jih manjka ter iskanje kode, ki mi bo dala manjkajoče perke, da jih lahko ponovno uporabim.
tako da me sedaj čaka seštevanje koliko jih imam in koliko mi jih manjka ter iskanje kode, ki mi bo dala manjkajoče perke, da jih lahko ponovno uporabim.
Kot sem, upam, da že napisal, pri takšnem početju so priporočeni backupi.
Am, drugače pa za polno funkcionalnost tega moda je potrebno skinit še lvl uncapper, ki odklene vsak skill do lvl 200. Perkov je kar precej več kot v vanilli, zato tudi toliko lvlov.
Am, drugače pa za polno funkcionalnost tega moda je potrebno skinit še lvl uncapper, ki odklene vsak skill do lvl 200. Perkov je kar precej več kot v vanilli, zato tudi toliko lvlov.
nisem uporabljal vanile, samo original + visual improvements (nebo+okolica+npc) par armorjev in orožij, jao meni, bo res treba vse od začetka že en 5tič
Sej tudi jst sm že vsaj 5 karakterjev naredil... Vsakega na lvl 50+ - še se nisem naveličal, pravzaprav sem prepričan, da nisem obrnu niti pol igre. Daleč od tega.
eh ja sej vem. V prejšnji rundi sm ugotovu da me imajo za diplomata, in sem moral une kretene zbobnat skup da dosežejo premirje (kot kaže sem prejšnjič prehitro Legion queste naredu, pa se ta ni odklenu). Vedno kaj novega, mori le smithing, enchanting,alchemy grind.
Ja, sam boš ugotovil, da se s tem modom da igrat tudi brez teh profesij zelo lepo. Mogoče kasneje v igri, se lotiš enchantinga pa smithinga. Je špil tko zbalansiran, da alchemy enchanting in smithing niso več nuja za res imba gear. Lahko zelo dober gear dobiš v igri kot drop, lahko pa si jih skraftaš seveda.
galu ::
Kaj pa je vam najboljše kar se tiče armora?
Sam mam raje 'mage-armor'... Ko pa sfali magicke oz. se mi ne zdi najbolj primerna, pa ebony shield + nek Mace, ki sem ga v Markarthu (pri 'bogu') dobil...
Sam mam raje 'mage-armor'... Ko pa sfali magicke oz. se mi ne zdi najbolj primerna, pa ebony shield + nek Mace, ki sem ga v Markarthu (pri 'bogu') dobil...
Tako to gre.
Odvisno kak karakter si zgradiš.
Ko sem igral sword+shield sem imel seveda pure heavy armor (daedric) ter armor enchantan z block, health, magic resist ter 1 handed damage enchanti.
Ko sem igral illusionist assassina, sem imel light armor (dragon) enchantan z illusion mana reduce (na 0% mana cost), muffled movement, stamina, bow ter 1 handed damage enchante.
Sedaj ko igram archer assassina (vampire lord - ta karakter je edini sedaj ki ga igram po dawnguardu) uporabljam zaenkrat mešan dark brotherhood armor in cicero armor (nisem še začel craftat in enchantat), ko bom pa enchantal in craftal, bo pa verjetno padel ravno tako kak dragon light armor, enchantan z sneak, muffled movement, stamina, ter bow dmg.
Igral sem še dual wield orc berserkerja, ki je bil enchantan podobno kot sword+shield, le da nisem uporabil block enchanta, ampak samo magic resist, 1 handed dmg, itd.
Sedaj, ko igram skyrim redone so tu še perki za faster movement speed npr. itd. Bo treba premislit kaj :)
Ko sem igral sword+shield sem imel seveda pure heavy armor (daedric) ter armor enchantan z block, health, magic resist ter 1 handed damage enchanti.
Ko sem igral illusionist assassina, sem imel light armor (dragon) enchantan z illusion mana reduce (na 0% mana cost), muffled movement, stamina, bow ter 1 handed damage enchante.
Sedaj ko igram archer assassina (vampire lord - ta karakter je edini sedaj ki ga igram po dawnguardu) uporabljam zaenkrat mešan dark brotherhood armor in cicero armor (nisem še začel craftat in enchantat), ko bom pa enchantal in craftal, bo pa verjetno padel ravno tako kak dragon light armor, enchantan z sneak, muffled movement, stamina, ter bow dmg.
Igral sem še dual wield orc berserkerja, ki je bil enchantan podobno kot sword+shield, le da nisem uporabil block enchanta, ampak samo magic resist, 1 handed dmg, itd.
Sedaj, ko igram skyrim redone so tu še perki za faster movement speed npr. itd. Bo treba premislit kaj :)
Huh sam scer uporabljam Lich King armor,ki sem ga predelal da spada pod light varianto (z light armor karakteristikam, se ne spomnim od katerega drugega seta sem jih uporabil) ker se mi vizualno uber dopade+frosmourne. Za spremljevalca pa cleric armor ampak samo del od pasu navzdol in rokavice (ker s tistimi rumenimi runami res izpade mega).
sam sem ugotovu da več modov kot imam nameščenih, dlje mi igra stoji na loading screenu
sam sem ugotovu da več modov kot imam nameščenih, dlje mi igra stoji na loading screenu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Starfield (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Igre | 229662 (8463) | Gregor459 |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 78168 (2925) | todman74 |
» | The Elder Scrolls Online (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Igre | 152632 (7635) | oo7 |
» | Kingdoms of Amalur: Reckoning (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 24540 (8215) | Twixz |