Forum » Loža » Izselitev podnajemnika
Izselitev podnajemnika
Ziga Dolhar ::
Ne, "tukaj" se ne gre za sprenevedanje.
Ampak - kako to lahko "veš"? Kako boš kot policist vedel, katera od strank govori resnico in katera ne? Kaj, če sta stranki pogodbo vmes podaljšali? Boš zahteval od najemnika, da je dolžan policistu pokazat pogodbo? Bo policist poklican za presojo pogodbe? Kaj če pogodba ni bila sklenjena v pisni obliki? Naj najemnik "pozove" vse morebitne priče, da se zglasijo in policistu potrdijo, da je bila pogodba ustno podaljšana?
Kaj, če lastnik maha z eno pogodbo s preteklim datumom, najemnik pa trdi, da gre za ponarejeno listino?
Kaj, če v pogodbi piše kaj takegale:
"Najemna pogodba je sklenjena pod razveznim pogojem obstoja zakonske zveze strank."
Da še dodatno zakompliciram - kaj če je bila pogodba s takšnim pogojem sklenjena po tem, ko sta bili pogodbeni stranki že ločeni? Kaj, če sta zgolj živeli narazen, a še ni vložena tožba za razvezo?
TESKAn: in kaj potem če "ni" najemnik? Je v enakem pravnem položaju kot če bi najemna pogodba že potekla.
Posestno varstvo se (z izjemo prekarija) ne ozira na pravico do posesti in dobrovernost.
(No, in policist ali izvršitelj v nobenem primeru ni pristojen, še manj pa usposobljen za presojo vsebine ALI obstoja pravnih razmerij.)
Eno je, da se "mora" izseliti. Drugo, po kakšnem postopku se to ugotovi.
((Aja. Razen če pristanete na to, da tudi pri flagrantnih kaznivih dejanjih, kjer je storilec zaloten "na delu", je "itak jasno da je kriv" in naj sodbo izreče in kazen izvrši kar policist, na mestu samem.))
Ampak - kako to lahko "veš"? Kako boš kot policist vedel, katera od strank govori resnico in katera ne? Kaj, če sta stranki pogodbo vmes podaljšali? Boš zahteval od najemnika, da je dolžan policistu pokazat pogodbo? Bo policist poklican za presojo pogodbe? Kaj če pogodba ni bila sklenjena v pisni obliki? Naj najemnik "pozove" vse morebitne priče, da se zglasijo in policistu potrdijo, da je bila pogodba ustno podaljšana?
Kaj, če lastnik maha z eno pogodbo s preteklim datumom, najemnik pa trdi, da gre za ponarejeno listino?
Kaj, če v pogodbi piše kaj takegale:
"Najemna pogodba je sklenjena pod razveznim pogojem obstoja zakonske zveze strank."
Da še dodatno zakompliciram - kaj če je bila pogodba s takšnim pogojem sklenjena po tem, ko sta bili pogodbeni stranki že ločeni? Kaj, če sta zgolj živeli narazen, a še ni vložena tožba za razvezo?
TESKAn: in kaj potem če "ni" najemnik? Je v enakem pravnem položaju kot če bi najemna pogodba že potekla.
Posestno varstvo se (z izjemo prekarija) ne ozira na pravico do posesti in dobrovernost.
(No, in policist ali izvršitelj v nobenem primeru ni pristojen, še manj pa usposobljen za presojo vsebine ALI obstoja pravnih razmerij.)
Eno je, da se "mora" izseliti. Drugo, po kakšnem postopku se to ugotovi.
((Aja. Razen če pristanete na to, da tudi pri flagrantnih kaznivih dejanjih, kjer je storilec zaloten "na delu", je "itak jasno da je kriv" in naj sodbo izreče in kazen izvrši kar policist, na mestu samem.))
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Gregor P ::
Zalo lepo razloženo. Sam si nikakor ne bi želel naleteti na Judge Dredd policista.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
kmetek ::
ven ga vrži, zamenjaj ključavnico - magar dej kako hudo gor.
stanovanje je sedaj tvoje, end of game.
stanovanje je sedaj tvoje, end of game.
djordjevic ::
Ma, ok, saj vse lepo in prav, da se takšni spori rešujejo po pravni poti, ampak ni pa to, kar se dogaja, normalno. Prvič, tak človek se norčuje iz kupca in njegove dobrohotnosti in drugič iz pravne države, ki ji nakoplje nepotrebno delo, kupcu pa nepotrebne stroške in uničene živce. Zakonodaja bi morala v teh primerih predvidet orenk kazen za ljudi, ki se na tak način izogibajo izpolnjevanju dogovorjenih dolžnosti. Pa še tole - pravna pot, jasno, ni druge. Nikakor pa ne privoščim legalistom takšnih pizdarij, ker bi potem rad videl tako goreče sklicevanje na pravno rešitev, kot jih je moč zdajle zaslediti tu. Oprostite, ampak na tem področju je zakonodaja očitno pomanjkljivo urejena. In ko takole človek gleda, me čudi, da se ne najde več pacientov, ki bi namesto v nakup stanovanja šli v najem in se potem preprosto ne bi izselili. Pri nas je treba biti očitno res vsega vajen.
edit: typoti
edit: typoti
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()
Brane2 ::
Ne vidim, kako lahko obideš potrebo po spoznanju vseh relevantnih dejstev pred izrekom sodbe, na podlagi katere potem lahko ukrepa policija.
Po drugi strani pa tudi ni videt, zakaj bi to moralo trajati večnost.
Po drugi strani pa tudi ni videt, zakaj bi to moralo trajati večnost.
On the journey of life, I chose the psycho path.
temameseca ::
Žiga Dolhar
Bi lahko napopal katero opravilno številko sodnega spisa (ali dve :))?
Če misliš, da bo lastnik, ki se vseli v "svoje stanovanje" tožbo izgubil, ti z veseljem pokažem kako takšno odločbo. Za začetek - izbor sodne prakse višjih sodišč po 33. členu SPZ.
Bi lahko napopal katero opravilno številko sodnega spisa (ali dve :))?
Ziga Dolhar ::
Nikakor pa ne privoščim legalistom takšnih pizdarij, ker bi potem rad videl tako goreče sklicevanje na pravno rešitev, kot jih je moč zdajle zaslediti tu.
Jah - jest tut ne privoščim nikomur.
Ampak sem imel "srečo" to preskusit na svoji koži. Ker sem presodil, da bi bila samopomoč jalovo početje oz. bi zgolj sprožila serijo menjav ključavnic, sem se raje "sprijaznil" z dejstvom in lepo vložil tožbo. Ca. 2 meseca po vložitvi motenjke in zahtevi za izdajo začasne odredbe je bila razpisana glavna obravnava. Po izdani odločbi in začasni odredbi je toženec vseeno raje plačeval jebenovisoke penale kot da bi ju upošteval ... Nato smo dosegli poravnavo.
(V vmesnem času je toženec še zamenjal odvetnico, ker mu očitno ni hotela govorit tistega, kar je hotel slišat (torej, da ima on "prav"), in dobil enega drugega, ki ga je fino pumpal, predlagal par zelooo dragih dokazov (ki so bili - ironično - nesklepčni oz. voda na moj mlin) ... in je še na njegov račun izgubil par evrčkov. Priceless.)
https://dolhar.si/
Super. Vsekakor pa se je v tvojem primeru očitno rekordno hitro končalo.
Mi imamo, recimo, v špilu eno tožbo za motenje posesti (skupno dvorišče), ki je bila menda rešena v roku 2-3 let, druga (za naknadni vpis služnostne poti v zemljiško knjigo) - ne me držat za besedo, sem že malo pozabil detajle - pa še ni bila rešena, ker na sodišču niso pravočasno dodali neke vloge zadevi in je bila zadeva (kljub temu, da smo jo dobili) vrnjena v ponovno odločanje. So pa cvetke - pri postopku za razdružitev je sodišče podan odgovor 'tožene' stranke poslalo po 14 mesecih (po vloženi zahtevi za pospešitev - ker je rahlo dolgo trajalo, glede na to, da sploh ne gre za tožbeni postopek, ampak zgolj neke sorte mediacijo pred sodnikom). V takih trenutkih potem ni težko pritegniti tistim, ki pravijo, da je sodstvo pri nas seriously fucked.
Zheegec ::
Ves slucajno koliksen je drugace povprecen cas od vlozitve do razsodbe?
Toliko, da bo vmes tvoja nepremičnina dosti izgubila na vrednosti zaradi ne-vzdrževanja in pa da se boš vmes kar pošteno postaral.
Lahko drugače od tistega, ki nelegalno živi pri tebi vsa ta leta vsaj iztožiš neko denarno povračilo? Sicer najbrž nima nobenega premoženja in boš ob par 10k€ (na račun "učinkovite" pravne države), ampak vsaj poizkusiš lahko...
[edit] aja - drugače okoli 3 leta, mogoče več
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
d0rK ::
To je jedro problema, IMO. Sama ureditev je uredu, nujno je da so vsi zasciteni. Ampak ce traja vec kot leto da se stvar uredi...
Vmes pa naj prizadeta stranka naredi kaj...
Vmes pa naj prizadeta stranka naredi kaj...
Da je naše sodstvo katastrofalno ti dokazujejo že vse tožbe na ESČP, ki jih Slovenija redno izgublja kot po tekočem traku
Invictus ::
Zdravo,
mogoče v pomoč ...
Ko sem jaz kupoval stanovanje, je bil notri člen, kjer je bilo zapisano, da v primeru če stanovanj po določenem datumu ni na voljo, mi mora bivši lastnik plačevati takratnih 25.000 SIT na dan.
Na to so me kolegi, ki so prej kupovali stanovanje, posebej opozorili. Upam da imaš to v pogodbi ...
Tako imaš na voljo še en pravni vzvod (finančni) preko katerega ga lahko malo priviješ ...
LP I.
mogoče v pomoč ...
Ko sem jaz kupoval stanovanje, je bil notri člen, kjer je bilo zapisano, da v primeru če stanovanj po določenem datumu ni na voljo, mi mora bivši lastnik plačevati takratnih 25.000 SIT na dan.
Na to so me kolegi, ki so prej kupovali stanovanje, posebej opozorili. Upam da imaš to v pogodbi ...
Tako imaš na voljo še en pravni vzvod (finančni) preko katerega ga lahko malo priviješ ...
LP I.
Icematxyz ::
Problem je v tem da kot laik dan danes ne moreš več se zanašati izključno na to dejstvo da nekaj pa verjetno že tako je.
Ponavadi ni.
Konkretno pa težava za moje pojme leži drugje. če bi ti to lahko uradno razrešil v enem popoldnevu in ne bi nosil stroškov. Super. Ampak žal. Moraš kar nekaj energije porabiti da to urediš.
Je pa to nasvet da. Za druge ki kupujejo stanovanje. Kje so pasti. Ampak sam menim da z malo truda boš to zlahka razrešil. Je pa res. Da truda in energije ki jo boš vložil ti nihče ne bo plačal.
Ponavadi ni.
Konkretno pa težava za moje pojme leži drugje. če bi ti to lahko uradno razrešil v enem popoldnevu in ne bi nosil stroškov. Super. Ampak žal. Moraš kar nekaj energije porabiti da to urediš.
Je pa to nasvet da. Za druge ki kupujejo stanovanje. Kje so pasti. Ampak sam menim da z malo truda boš to zlahka razrešil. Je pa res. Da truda in energije ki jo boš vložil ti nihče ne bo plačal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
solatko ::
Malo se pozanimaj v podzemlju, za kakšen strošek bi stanovanje spraznili neinstitucionalni badguys.
Kolega se je poslužil te metode, po 5 letnem neuspešnem tožarjenju in plačevanju odvetnikov. Mimo grede so izterjali še 3 letno najemnino z obrestmi. Je sicer nezakonito, je pa uspešno.
Kolega se je poslužil te metode, po 5 letnem neuspešnem tožarjenju in plačevanju odvetnikov. Mimo grede so izterjali še 3 letno najemnino z obrestmi. Je sicer nezakonito, je pa uspešno.
T-h-o-r ::
sicer te lahko napadeni iztoži za 3x več, ampak glavno, da si ti taf gaj
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
aja,
duhovi so bili
duhovi so bili
49106 ::
Ja ni druge, poslat ga v bolnico za 2 meseca.
Thor ni važno kdo je bil, važno da nisem jaz oz. me ni nihče videl
Thor ni važno kdo je bil, važno da nisem jaz oz. me ni nihče videl
ker tisti, ki so te razbili bodo tvegali kazen za tistega, ki jih je najel (če ni ravno mafijski šef)
Utk ::
Od nečesa je treba živet. Potem ne bi niti nihče drog švercal, ker zakaj bi tvegal za nekega hašišarja, ki ga sploh ne pozna, res čisto brez veze.
Da je naše sodstvo katastrofalno ti dokazujejo že vse tožbe na ESČP, ki jih Slovenija redno izgublja kot po tekočem traku
Plačujemo/jo pa davkoplačevalce, jaz se ne bi smejal kvečjemu jezil na pofukano vlado & sodstvo.
Potem ne bi niti nihče drog švercal,
res ful primerjava
res
rees
glej THOR realno ti je povedal stanje, saj SLO ni cvetka v tem...kriminala je ogromno.....pod površjem, pri površju....nad površjem so pa samo ovadbe in oprostilne sodbe.
ker tisti, ki so te razbili bodo tvegali kazen za tistega, ki jih je najel (če ni ravno mafijski šef)
Tako kot imaš kriminalne združbe, ki tihotapijo drogo in prodajajo drogo imaš tudi kriminalno združbo ki 'pretepajo' naokoli. Temu se reče Mišice v najem. Poleg tega pa ponavadi za seboj ne puščajo dokazov
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
carji ste tukaj na forumu, nimam kaj dodati
Ne vem, če je iskanje "mišičnjakov" ravno dober nasvet za nekoga, ki sam sicer dokaj zgledno spoštuje pravila družbe in zakone; namreč lahko se mu kaj hitro zgodi, da bo na koncu on sam žrtev teh "mišičnjakov".
Isotropic ::
saj jih nikoli ne bos nasel (da bi pricali zate alpa kaj)
Ne vem, če je iskanje "mišičnjakov" ravno dober nasvet za nekoga, ki sam sicer dokaj zgledno spoštuje pravila družbe in zakone; namreč lahko se mu kaj hitro zgodi, da bo na koncu on sam žrtev teh "mišičnjakov".
Kako se pa lahko to zgodi?
Tear_DR0P ::
slatko - kolk pa stanejo ti mišičnjaki? AFAIK je ura mišičnjakov na legalnem delovnem mestu (vratarji bolje plačanih slovenskih diskotek) tudi do 50 EUR neto. čisto tko vprašam - kolk poč plačaš za eno tako nelegalno storitev
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Kako se pa lahko to zgodi?
Zelo enostavno; govorimo o kriminalni združbi, ki bo pač izkoristila šibkejšega, še posebej, če in ko bo videla, da lahko finančno izčrpava tudi tebe; ali morda meniš da so to vitezi na belem konju
BigWhale ::
Tako kot imaš kriminalne združbe, ki tihotapijo drogo in prodajajo drogo imaš tudi kriminalno združbo ki 'pretepajo' naokoli. Temu se reče Mišice v najem. Poleg tega pa ponavadi za seboj ne puščajo dokazov
Ne puscajo dokazov? A pretepejo zrtev v rokavicah?
Kolk je pa 'ponavadi' zanesljivo?
Kolega je koštalo cca 500EUR ostale stroške je nosil izseljeni, ni bilo uporabljene nobene fizične sile, saj so po navadi že nastopi teh ljudi zadosti, da pameten popusti.
To je uporabil po 5 - pet letnem tožarjenju in uporabi legalnih sredstev. Povezavo do teh ljudi je dobil v nekem bufetu. Za vse skupaj so rabili dva dni. Stanovanje je dobil tako, kot je bilo (razen redne obrabe), nič polomljenega....., pa tudi nobene grožnje ali advokatskih pisem v teh dveh letih ni dobil, stanovanje uporablja sin z družino.
To je uporabil po 5 - pet letnem tožarjenju in uporabi legalnih sredstev. Povezavo do teh ljudi je dobil v nekem bufetu. Za vse skupaj so rabili dva dni. Stanovanje je dobil tako, kot je bilo (razen redne obrabe), nič polomljenega....., pa tudi nobene grožnje ali advokatskih pisem v teh dveh letih ni dobil, stanovanje uporablja sin z družino.
Tear DROP ponavadi okoli 500EUR odvisno od žrtve.
Gregor P: Zate nevem, jaz pa imam imuniteto
BW: rokavice+tema
Gregor P: Zate nevem, jaz pa imam imuniteto
BW: rokavice+tema
in sem mislil, da hodijo na slo-tech dokaj izobraženi ljudje
in potem bereš takšne bolane stvari na forumu, da se res zamisliš
in potem bereš takšne bolane stvari na forumu, da se res zamisliš
T-h-o-r - ob taki pravni državi, kot jo imamo pri nas, se ravno teh metod poslužujejo ljudje z najvišjim IQ, izobrazba pa ni ravno merilo za to. Ja, kolega ima univerzitetno izobrazbo, drugega mu ni preostalo - sin je pač z nosečo ženo, stanovanje nujno potreboval.
Koliko nepravnih sredstev se poslužujejo visoko izobraženi, lahko vidiš vsak dan, ko gre za razne goljufije, kraje premoženja, goljufanje davčnih sredstev...., kako pa se zakona držijo bebci pa vidiš po tem, da še noben direktor ni šel z razbito glavo iz firme, kljub temu, da so budale delale zanj tudi 6 mesecev zastonj.
Samo v premislek, da ne boš takih bedarij klatil.
Koliko nepravnih sredstev se poslužujejo visoko izobraženi, lahko vidiš vsak dan, ko gre za razne goljufije, kraje premoženja, goljufanje davčnih sredstev...., kako pa se zakona držijo bebci pa vidiš po tem, da še noben direktor ni šel z razbito glavo iz firme, kljub temu, da so budale delale zanj tudi 6 mesecev zastonj.
Samo v premislek, da ne boš takih bedarij klatil.
TESKAn ::
Ziga, _če_ je to, da se mora izselit do konca januarja zapisano v aneksu k kupoprodajni pogodbi, potem ne moremo govorit o najemniku. Hell, če jaz danes prodam stanovanje, mi torej ni treba it ven, dokler me kupec ne stoži? Če je kaj pameten, bo v trenutku, ko bom začel "mutit", zahteval denar nazaj zarad ineizpolnjevanja pogodbenih obveznosti. Pa še dvakratno aro, če je to v pogodbi.
Če še malo po svoje interpretiram situacijo, IMO je nekdanji lastnik to stanovanje prodal, da bi si kupil novega. Zaradi situacije, kot je na trgu (vsi pravijo, da bodo šle cene dol), si novega še ni kupil in čaka, da bo za svoj denar dobil nekaj več. Sedaj pa se mu je pojavila majhna nevšečnost v obliki pogodbe in se ji skuša izognit tako, da kupca nateguje, po domače povedano. Upam, da je bil avtor teme doolj pameten, da je dal v pogodbo kazni za neizpolnjevanje, kot je zmanjšanje kupnine za nek % za vsak dan po določenem datumu, ko pogodba ni izpolnjena. In prodajalec tu ni nobena žrtev, 9 mescev ima kupnino, predvidevam da v rangu 140 - 150 tisoč evrov in če je to dal na banko za neko "mizerno" obrestno mero, recimo 2%, je to v 3/4 leta čez 2 jurja - to je pa že nekaj denarja. Tako da tu ne govorimo o nekom, ki nima denarja in ga hočejo izselit - tu govorimo o nekomu, ki _ima_ keš za stanovanje, ki skuša _izigrat_ kupca in upam, da mu ta vrže kajlo nazaj in zahteva kupnino nazaj.
V kupoprodajni pogodbi piše, da se izseli do konca januarja? Piše. End of story.
Veš zakaj izgubljamo tožbe zaradi predolgega trajanja procesa? Zaradi pi**, ki se jim ne da prit na obravnavo na proces, ki so ga _sami_ sprožili. In kaj boš naredil, imaš dvorano prazno dve uri na dan, štirje taki kekci na teden pa je enako, kot bi delal en dan manj.
Jaz se pa jezim na zgoraj opisane kmete...
Drugače pa ne najemaj goril in pejdi do odvetnika. Čim prej oziroma prvi dan po tem, ko bo rok minil in ne bo hotel it ven.
Če še malo po svoje interpretiram situacijo, IMO je nekdanji lastnik to stanovanje prodal, da bi si kupil novega. Zaradi situacije, kot je na trgu (vsi pravijo, da bodo šle cene dol), si novega še ni kupil in čaka, da bo za svoj denar dobil nekaj več. Sedaj pa se mu je pojavila majhna nevšečnost v obliki pogodbe in se ji skuša izognit tako, da kupca nateguje, po domače povedano. Upam, da je bil avtor teme doolj pameten, da je dal v pogodbo kazni za neizpolnjevanje, kot je zmanjšanje kupnine za nek % za vsak dan po določenem datumu, ko pogodba ni izpolnjena. In prodajalec tu ni nobena žrtev, 9 mescev ima kupnino, predvidevam da v rangu 140 - 150 tisoč evrov in če je to dal na banko za neko "mizerno" obrestno mero, recimo 2%, je to v 3/4 leta čez 2 jurja - to je pa že nekaj denarja. Tako da tu ne govorimo o nekom, ki nima denarja in ga hočejo izselit - tu govorimo o nekomu, ki _ima_ keš za stanovanje, ki skuša _izigrat_ kupca in upam, da mu ta vrže kajlo nazaj in zahteva kupnino nazaj.
Ne vidim, kako lahko obideš potrebo po spoznanju vseh relevantnih dejstev pred izrekom sodbe, na podlagi katere potem lahko ukrepa policija.
V kupoprodajni pogodbi piše, da se izseli do konca januarja? Piše. End of story.
Veš zakaj izgubljamo tožbe zaradi predolgega trajanja procesa? Zaradi pi**, ki se jim ne da prit na obravnavo na proces, ki so ga _sami_ sprožili. In kaj boš naredil, imaš dvorano prazno dve uri na dan, štirje taki kekci na teden pa je enako, kot bi delal en dan manj.
Plačujemo/jo pa davkoplačevalce, jaz se ne bi smejal kvečjemu jezil na pofukano vlado & sodstvo.
Jaz se pa jezim na zgoraj opisane kmete...
Drugače pa ne najemaj goril in pejdi do odvetnika. Čim prej oziroma prvi dan po tem, ko bo rok minil in ne bo hotel it ven.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
AndrejS ::
Zdaj je vprašanje kaj manj stane ? Odvetnik ali badguys.
Če ti ni škoda danarja idi prvo do odvetnika naj jim neko dopis prvo napiše.
Zdaj je vprašanje kaj manj stane ? Odvetnik ali badguys.
To niti ni pomembno. Vprašanje bi moralo biti kako boš hitreje rešil spor. Seveda bi vsi najraje zadeve razrešili po zakonski poti, a kaj ko včasih to ni mogoče....
krneki0001 ::
Opili mu najemnino 1000 evrov na mesec. Pa prijavi, da oddajaš stanovanje. Ker je ne bo plačeval, ga toži za neplačevanje najemnine. Boš imel vsaj kako korist od tega.
Lahko pa prodaš stanovanje kakim albancem. Oni bodo zelo hitro poskrbeli, da se bo izselil.
Lahko pa prodaš stanovanje kakim albancem. Oni bodo zelo hitro poskrbeli, da se bo izselil.
VIP58 ::
Heh, Miha, zares imaš problem...
Predvsem si tole vprašanje postavil devet mesecev prepozno.
Torej ,ko poteče najemna pogodba, takoj do odvetnika, ki ga pozove na izpraznitev stanovanja.
Če se ne bo ustrezno odzval, takoj vložit tožbo za izpraznitev in plačilo uporabnine in odškodnine. Če boš takoj napadel z vsemi sredstvi, imaš nekaj možnosti da se izseli sam od sebe, ker bo videl da misliš resno.
Če te ne bo šmirglal, se pa pripravi na čas 5+ let, če bo šlo gladko.
Poišči pa najbolj pasjega odvetnika in brez milosti, ker pri vsej stvari boš najbolj naj... ti in tvoja družina.
Želim ti veliko uspeha, in čimprejšnjo rešitev problema!
Predvsem si tole vprašanje postavil devet mesecev prepozno.
Torej ,ko poteče najemna pogodba, takoj do odvetnika, ki ga pozove na izpraznitev stanovanja.
Če se ne bo ustrezno odzval, takoj vložit tožbo za izpraznitev in plačilo uporabnine in odškodnine. Če boš takoj napadel z vsemi sredstvi, imaš nekaj možnosti da se izseli sam od sebe, ker bo videl da misliš resno.
Če te ne bo šmirglal, se pa pripravi na čas 5+ let, če bo šlo gladko.
Poišči pa najbolj pasjega odvetnika in brez milosti, ker pri vsej stvari boš najbolj naj... ti in tvoja družina.
Želim ti veliko uspeha, in čimprejšnjo rešitev problema!
Too much of everything is just enough.
energetik ::
Sicer se strinjam, da se zadeva mora rešiti po sodni poti, ampak to bi se moralo rešiti v roku max 1 meseca ali pa še prej! Pa kaj hudiča imajo sodniki za gruntat - pogleda se pogodbe in je vse jasno. Potem pa naslednji dan policijo oz. deložatorje v stanovanje in izselitev. Kaj imajo 5 let za delat? TO je edini problem pri vsej stvari.
Sicer pa tudi jaz mislim, da mu komot odjaviš vodo, elektriko, plin.
Sicer pa tudi jaz mislim, da mu komot odjaviš vodo, elektriko, plin.
Matako ::
1. Tvojega skvoterja opozori, da kljub temu, da tožbe trajajo, jo bo na koncu izgubil in si jo torej NE želi. Izgubljena tožba pomeni stroške procesa plus morebitne odškodnine za nazaj (sploh ni važno ali je res, povej mu). Omeni mu tudi možen zaplet z elektriko in vodo.
2. Sprašuj ga stalno po telefonu in osebno, če se je že odločil in razlagaj črne scenarije. Skatka teži maksimalno a brez groženj, to je pomembno!
3. Če imaš čas ali slučajno najdeš primerno luknjo za tega klošarja mu lahko s tem še dodatno težiš. Tehnika palice in korenčka - ker mu kao pomagaš mu samo še dodatno zjebeš kredibilnost.
Skratka težiti,težiti in še enkrat težiti.
2. Sprašuj ga stalno po telefonu in osebno, če se je že odločil in razlagaj črne scenarije. Skatka teži maksimalno a brez groženj, to je pomembno!
3. Če imaš čas ali slučajno najdeš primerno luknjo za tega klošarja mu lahko s tem še dodatno težiš. Tehnika palice in korenčka - ker mu kao pomagaš mu samo še dodatno zjebeš kredibilnost.
Skratka težiti,težiti in še enkrat težiti.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Timmah ::
poberi okna dol vsaj v spalnici in dnevni sobi, ker jih moraš premazati z zaščitnim premazom preden se vseliš v stanovanje, pač potrebna dela pred vselitvijo
donde esta francesca
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Deložacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 69611 (62527) | Ishmael |
» | Izselitev najemnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24868 (21435) | MrStein |
» | Najemodajalec = nategator (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 39191 (25666) | Timurlenk |
» | Izselitev najemnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11500 (8744) | BlaY0 |
» | Težave z najemnikom stanovanjaOddelek: Loža | 11905 (10196) | cryptozaver |