» »

Panasonic X10Y

Panasonic X10Y

1309976 ::

Pozdravljeni!

Danes sem končno pripeljal domov zgoraj navedeni tv.
Prosil bi če mi lahko kdo pove idealne začetne nastavitve za to plazmo (da ne bo burn in efecta) in pa kako hudiča raztegniti sliko pri vseh programih čez cel ekran (na večini jo samo raztegne, na nekaj nemških pa ne in je potem potreba vedno znova zumirati sliko, ker 16:9 način ni čez cel ekran)?

Lep pozdrav in vesele praznike

clancy ::

Prvih 200 ur je zaradi boljšega formiranja celic priporočljivo imeti prikaz slike-filmski, svetlost in kontrast pa na polovici in paziš da na začetku nimaš ob straneh črnih črt.
Za burn-in se ti ni treba bati, saj ima ta televizija orbiter funkcijo.

gorici ::

Priporočene nastavitve za optimalno sliko:

Mode: Cinema
Contrast: 56
Brightness: -3
Color: 26
Sharpness: 5 za SD, oziroma 7 za HD
Color Temperature: Warm
Color Management: off
xvColour: off
Eco mod: off
Picture Noise: off
3D Comb filter: off

http://hdtelevizija.com/2009/06/13/rece...

Glede raztegovanja čez cel ekran bo pa bolj težka, ker programov ki oddajajo v 16:9 ni prav veliko pa odvisno je od operaterja kako signal prilagaja ali ga pošilja naprej takega kot ga dobi. Tako da se boš moral kar malce igrati, pa sej itak ne gledaš vseh programov .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gorici ()

Zdravo!

Kako je pa z nastavitvijo države. Na začetku sem nastavil državo - Slovenija in me zanima če sem naredil napako, ker mi je čez čas, po tem ko jih je na začetku sicer našlo, zginalo nekaj analognih verzij programov (digitala slika programa pa je ok: npr. HTV1, HTV2,...) - v kolikor ima to sploh kakšno povezavo s tem da ne vidim nekaterih signalov. Bi bilo bolje če bi nastavil na Finsko, kot sem nekje prebral, ter če kako oz. kje naj to spremenim zdaj, ko sem že zbral začetne nastavitve?
Signal je sicer še analogen, ki ga reciver spremeni nato v digitalen in če imam digitalno sliko programa potem je nekaj narobe z nastavitvemi televizije - torej kaj sem storil narobe?
Aja še to: smo v Celju in imamo kabelsko prek Turnška - če ima to sploh kak pomen.

Lep pozdrav

clancy ::

Televizijo moraš resetirati nazaj na tovarniške nastavitve in vse znova.:8) Potem izbereš državo Finska, regija Helsinki. Druge možnosti nimaš. Tako so mi rekli na pooblaščenem servisu. Tudi jaz sem bil v podobni zagati, ker sem na začetku v naglici izbral državo Slovenija in pod opcijo TV sploh ni bilo DVB-C.
Kako je z Turnškom nevem. Mi smo na telekomovi kabelski preko optike in mi trenutno najde dva HD programa in okrog 150 radijskih programov. Spreminja se pa non-stop, saj so v testni fazi z digitalno televizijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

Zdravo!

Imam eno vprašanje in sicer:

Ko dam dvb-c scan mi najde večino programov (Digitalna kabelska v Celju), če dam v nastavitvah na Švedsko in izberem privzeto ID(po 04.01.2010 mi Finska/Helsinki ne funkcionira več), nekaj programov pa mi ne najde. Ker pa je med temi eden izmed bolj gledanih slovenskih programov, me zanima kako naj ta program izločim in izberem, po tem ko sem ročno vstavil frekvenco in mi je sprejemnik našel na frekvenci kar 7 digitalnih programov - od tega jih je 6 zaznal že sam?

Oziroma: Če kdo živi v moji regiji in ima panasonicovo plazmo, me zanima kako ste rešili probleme z dvb-c scanom po 04.01.2010, ko je operater spreminjal digitalno shemo?

Lep pozdrav

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1309976 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833444247 (83775) zavajon
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961197349 (421720) antonija
»

Philips 47PFL6067K/12 ne najde nobenega kanala (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
9821570 (20299) todman74
»

Elektro turnšek in digitalna TV

Oddelek: Omrežja in internet
4413727 (7299) yanz
»

digitalna kabelska

Oddelek: Zvok in slika
123807 (3062) easyrider3

Več podobnih tem