Forum » Zvok in slika » digitalna kabelska
digitalna kabelska
karafeka ::
Zdravo
Kabelski operater je Turnšek, televizija je sony KDL-32U2000, ki ima DVB-T (MPEG2 MP@ML)
Najde mi 4 digitalne programe (tele-m, slo 1, itd), vendar je samo zvok, ni pa slike.
Kaj je vzrok ? Ali tv nima pravega digitalnega standarda ali kaj ?
Turnšek drugače ponuja enih 100 digitalnih brezplačnih programov.
Kabelski operater je Turnšek, televizija je sony KDL-32U2000, ki ima DVB-T (MPEG2 MP@ML)
Najde mi 4 digitalne programe (tele-m, slo 1, itd), vendar je samo zvok, ni pa slike.
Kaj je vzrok ? Ali tv nima pravega digitalnega standarda ali kaj ?
Turnšek drugače ponuja enih 100 digitalnih brezplačnih programov.
bbenci2 ::
Tebi je TV našel DVB-T programe (to so digitalni zemeljski programi preko oddajnikov), ki so v MPEG-4, zato pa ti predvaja samo zvok brez slike. Očitno si kje blizu oddajnika in je signal tako močan, da ti je ulovil signal. Če hočeš sprejemat DVB-C (digitalno kabelsko), pa rabiš TV z vgrajenim DVB-C tunerjem ali pa kak zunanji DVB-C sprejemnik. Slednjega ti ponuje ponudnik praktično zastonj ob podpisu pogodbe za digitalno kabelsko.
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick
BlackHole ::
Ok, jaz pa imam Panasonic plazmo TX42x10Y z DVB-C tunerjem. Kako nastavim, da mi najde digitalne kanale? Državo sem nastavil na Nemčijo (probal tudi Slovenija) vendar mi najde samo analogne kanale. Digitalna kabelska bi naj bila priklolpljena.
LP Marko
Digital tuning in poskusi avstrijo, italijo,...
Jaz na Sony-ju lahko dam Italijo, Avstrijo, Nemčijo,... in ni nobenih problemov.
Jp, ravno sem hotel napisati, iz servisa so mi posredovali informacijo, da je treba dat na finsko. Ne vem, zakaj tega ne napišejo v navodila.
LP Marko
Ok, sem nastavil na Finsko, izbrati je treba potem tudi mesto, tam sem dal Helsinki. Sicer sem
potem dobil na voljo opcijo za iskanje digitalnih kanalov, vendar ne vem kje je problem,
da mi ne najde vseh. V bistvu mi najde 47 kanalov od 87, kolikor jih je v osnovni digitalni shemi.
Če je še morda kakšne trik nastavitvah, če ne pa se bo treba posvetovat z operaterjem
kabelske, KabelTv.
potem dobil na voljo opcijo za iskanje digitalnih kanalov, vendar ne vem kje je problem,
da mi ne najde vseh. V bistvu mi najde 47 kanalov od 87, kolikor jih je v osnovni digitalni shemi.
Če je še morda kakšne trik nastavitvah, če ne pa se bo treba posvetovat z operaterjem
kabelske, KabelTv.
LP Marko
Že našel rešitev. Nastaviti sem moral, naj mi išče vse kanale in ne samo proste.
LP Marko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LG LCD TV in Digitalna kabelskaOddelek: Zvok in slika | 19695 (11873) | triker |
» | Elektro turnšek in digitalna TVOddelek: Omrežja in internet | 13742 (7314) | yanz |
» | LG TV in DVB -C tunerOddelek: Pomoč in nasveti | 9816 (8952) | Alexius Heristalski |
» | philips 47pfl9603d/10 - digitalni sprejm - pomočOddelek: Zvok in slika | 3946 (3601) | hodu63 |
» | ALI Philips 42pfl7603h ALI 42pfl7403dOddelek: Zvok in slika | 3625 (2379) | Okapi |