» »

Xtreamer - IPTV predvajanje

Xtreamer - IPTV predvajanje

««
6 / 21
»»

misek ::

IPTV recorder v002: http://drop.io/Xtreamer_iptv/asset/xtre...

Ime posnete datoteke je sestavljeno iz štirih delov: datuma, morebitne zaporedne številke, imena kanala in morebitnega opisa.
Pod Settings jeziček sem dodal nekaj novih gumbov:
Install/Remove startup script - doda oz. odstrani datoteko, ki omogoči avtomatski zagon daemon procesa ob zagonu predvajalnika. Če je kakšen kanal na vrsti za snemanje ga avtomatsko začne. Tako kot pravi videorecorder ;)
Start/Stop the daemon - ročno zažene oz. ustavi daemon proces.
Remove settings - ustavi daemon proces in izbriše settings file.

Upam da boste zadovoljni.

Za Firefox sem že našel vzrok napake in jo bom odpravil kasneje.

novitibo ::

če se nastavijo snemanja in se potem restarta Xtreamer ali PC, je potrebno kaj narediti da bo začel snemati?

misek ::

Če si kliknil na gumb Install startup script potem se bo daemon startal ob bootu predvajalnika sam od sebe. V browserju potem ni potrebno nič več startati. Samo programe daš za snemanje. To lahko enostavno preveriš tako, da restartaš predvajalnik in preveriš z browserjem, če komunicira z daemon procesom. Videti moraš uro v statusni vrstici, količino diska ter programe, ki si jih dal za snemanje.

antireal ::

misek - si ze našel kakšno možnost prestavljanja kanalov z številkami in ne samo naprej in nazaj?

misek ::

antireal, zaenkrat ne. To je omejitev UPnP klienta v Xtreamerju. Morda z SDKv3 :D Če verjameš...

novitibo ::

deamon se ne zažene sam po restartu

misek ::

Imaš notranji ali zunanji disk? Jaz sem testiral z notranjim.
Če imaš zunanjega mora biti ravno tako priključen.

V datoteki install_startup_script.sh popravi CNT_MAX=5 na CNT_MAX=20 in ponovno klikni na gumb Install startup script.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

telexdell ::

Skripta dela kot je za miskove izdelka za pričakovati. Nastavil sem snemanje za v naprej izklopil in ponovno vklopil xtreamer. Snemalnik se je samodejno zagnal in posnel kar sem mu nastavil.
Malo moteč je edino prikaz časa, saj je zamaknjen za eno uro (nastaviš npr. 20. uro v tabeli pa je prikazana 19. ura) Posnetek pa je takrat kot mora biti;).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

misek ::

Glede časa: očitno sem pri sebi to spregledal. Nekje napačno pretvorim ali pa ni nastavljena časovna zona. Popravim zvečer...

telexdell, a ura desno spodaj v statusu pa je bila pravilna, torej je kazalo 20 in ne 19?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

novitibo ::

moraš biti nujno z računalom povezan preko istega routerja, da lahko nastaviš snemanje?

ker preko interneta z drugega "konca sveta" ne potegne playliste, deamon pa deluje

gzii ::

A maš na routerju forwardan port na ip Xt?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gzii ()

novitibo ::

mam, ker vidim disk, ampak iptv rec mi pa ne linka playliste
lahko še kdo drug preveri?

urosbe ::

Ker TV res zelo občasno gledam, osnovnega programskega paketa T-2 sploh nimam naročenega, temveč zgolj tistih 6 osnovnih programov :) Sedaj pa slišim, ker imam T-2 optiko, da bi lahko TV celo odjavil oz. vrnil ta njihov STB in naj bi stvar še kar funkcionirala - je to že kdo v praksi preizkusil?

No danes sem v praksi preizkusil kar sem spraševal na forumu 14 dni nazaj in lahko napišem zelo jasen odgovor... T-2 optika, vrnil edini STB, ki sem ga imel in pridem domov, IPTV NE DELA (ne preko VLC-ja, ne preko Xtreamerja). Tako da grem jutri ponovno v poslovalnico po STB :) Tako da tisti, ki pravi, da na T-2 optiki TV deluje tudi če nimaš naročene, je lahko zgolj srečen, da so mu morda slučajno zadevo pustili vklopljeno.

brabos ::

Tudi jaz sem si naložil snemalnik...hvala misek za ves suport...ki ga deliš z nami. Sicer sem še v fazi testiranja ampak zadeva dela.
Imam pa eno vprašanje..je probal kdo posneti HD oddajo z Siol TV? Sam sem sicer probal ampak je bil posnetek
negledljiv-preveč kockanja.Sem pa snemal na USB ključ tako da je mogoče problem v ključu..Vse ostale posnetke mi normalno predvaja.
Me pa zanima še snemanje več programov naenkrat..je to možno ali ne..? nisem nikjer zasledil ali pa sem površno bral poste.

Še enkrat hvala misek.

lp brabos

urosbe ::

No danes sem v praksi preizkusil kar sem spraševal na forumu 14 dni nazaj in lahko napišem zelo jasen odgovor... T-2 optika, vrnil edini STB, ki sem ga imel in pridem domov, IPTV NE DELA (ne preko VLC-ja, ne preko Xtreamerja). Tako da grem jutri ponovno v poslovalnico po STB :) Tako da tisti, ki pravi, da na T-2 optiki TV deluje tudi če nimaš naročene, je lahko zgolj srečen, da so mu morda slučajno zadevo pustili vklopljeno.

Še en topic na to temo: http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t...

misek ::

IPTV recorder v003: http://drop.io/Xtreamer_iptv/asset/xtre... Popravljen prikaz ure.

novitibo, pojdi pod nastavitve in poglej katera lista je izbrana. Če ni prava jo izberi (ali napiši pot) nato pa v vsakem primeru klikni submit. Če se ne pojavi poskusi z reloadom celotne strani. Tudi meni se včasih to zgodi ampak pride nazaj ;) Moram podrobneje preveriti. Ni pa to povezano s tem, da si "na drugem koncu sveta". Sicer pa preko interneta to ni tako daleč :D

brabos, na sočasno snemanje niti nisem pomislil in zaenkrat tudi ni tako dizajniran daemon. Ne bi pa bilo nemogoče to narediti če bi res bil interes.

Pa še eno vprašanje tako mimogrede: če ima kdo kakšno USB zvočno kartico in jo je pripravljen (poceni) prodati naj mi pošlje ZS. Pa podprta mora biti pod Linuxom. Iščem za en projekt za Xtreamer 8-) Sicer sem jih nekaj naročil na dealextreme pa bo trajalo preden jih dobim.

gzii ::

Pa še eno vprašanje tako mimogrede: če ima kdo kakšno USB zvočno kartico in jo je pripravljen (poceni) prodati naj mi pošlje ZS. Pa podprta mora biti pod Linuxom. Iščem za en projekt za Xtreamer 8-)

Karaoke, kot na xboxu? Radio?
__________________________________
Kaj to da bi xt podpiral mid mpc... se da urediti z instalanjem kodekov?


Kaj pomenijo tisti snd___.ko na uploadu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gzii ()

misek ::

gzii, gre predvajalnik glasbe SqueezeSlave.
Kaj si mislil s tistim mid mpc?
***snd***.ko so moduli za kernel. Se nekaj trudim s prevajanjem. Za USB zvočno kartico.

novitibo ::

IPTV recorder v003:
playliste še vedno ne najde, če se povežemo od zunaj (internet)

popravek:

v Operi deluje VSE!8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: novitibo ()

laguna ::

Mene pa zanima ali bo v končni verziji IPTV recorder možno uporabljati brez računalnika, torej prižgeš XT zaženeš IPTV recorder, nastaviš, posnameš, .. torej vse brez računalnika?

LP
lagunaaaa

misek ::

laguna, nastavljanje programov bo vedno potekalo preko računalnika in brskalnika. Morda enkrat, ko bo Xtreamer dovolj odprt, bi lahko šlo vse preko njega.

novitibo, se vidi, da uporabljam Opero. V IE sem samo na hitro preizkušal. Bom pa si enkrat vzel čas in podrobneje pogledal za IE in Firefox. A playlisto ti sedaj najde iz drugega konca sveta?

poljachina ::

Meni se spet dogaja, da mi xtreamer zmore odpret samo en kanal na iptvju ostale pa nikakor. To se mi je9 zgodilo ze pri 2.0.2 verziji firmwarea, zdj ko sem nadgradil na 2.1.3 je zadeva zlavfala(gledal sem max 2x), potem pa danes spet odpira samo un program katerega sem nazadnje gledal. Ma morebiti kdo isti problem, oziroma če kdo ve kaj bi lahko še sprobal da bi oživel zadevo???

LP
A

Tarzan ::

Ko boš porihtal firefox, bo delalo tudi v Chromu, verjetno Konquerorju in še kakem derivatu mozille. :>

novitibo ::

misek, v Operi mi najprej najde sample playlisto, ko pa samo kliknem na settings in potem nazaj na add new, mi najde pravo. seveda z drugega konca sveta. posname ok.

misek ::

No, lepo. Osnova torej deluje. Bom še sam malo potestiral in odpravil te čudne buge.

novitibo ::

kako je s flash pomnilnikom v xtreamerju, je možno da se "zabaše" s temi iptv etc. programi?
npr. nov skin mi ni pustil instalirat, ker je bil flash poln in sem mogel reinstall firmware, potem nov skin in potem iptv etc,...

se da mogoče kje pogledat flash size

misek ::

V telnet napiši
df -h

misek ::

Če bo kdo na novo nameščal mojo zadevo lahko natančno napiše, kaj in kako je naredil in mi pošlje ZS? Moram napisati še navodila v angleškem jeziku za same razvijalce pri Xtreamerju. Morda bi to vključili v originalen firmware in morda še kaj izboljšali.

GrMar ::

@misek
Po brisanju programov v T-2.m3u datoteki mi listo več ne pokaže? Poskusil večkrat resetirati xtreamerja, vendar ni pomagalo. Poskusil deinstalirati in istalirati z novo listo - ne pomaga? Kakšna ideja? Copy - paste iz liste:
#EXTM3U
#EXTINF:0,1 - HBO
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.151:5000
#EXTINF:0,2 - HBO Comedy
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.154:5000
#EXTINF:0,3 - National Geographic (HD)
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.114:5000
#EXTINF:0,4 - Discovery Channel (HD)
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.142:5000
#EXTINF:0,5 - History Channel (HD)
http://127.0.0.1:81/udp/239.1.1.136:5000
#EXTINF:0,6 - Eurosport (HD)

novitibo ::

poskusi z update_playlist_iptv

misek ::

miki65, morda si kje naredil kakšno napako v M3U playlisti. Sem slabo skodiral branje le-te in večkrat odpove. A če vzameš originalno ti tudi ne prikaže? Če še enkrat vse namestiš tudi ne?

GrMar ::

Ja, z tvojo originalno dela. Če pa kaj spremenim pa je spet "nevidna"??? Rad bi imel samo HD programe, ker so v originalni na koncu. Je že kdo uspešno spremenil listo (T-2) in mu dela?

antireal ::

Meni se je zgodilo enako da je nisem videl. Zato sem v telnetu odprl m3u file (vi), vse zbrisal in pastal iz notepada direktno v telnet. Potem je delalo.

GrMar ::

@antireal
Mi lahko pošleš tvojo listo ali pa napišeš postopek, ker se ne spoznam na linux (odpri, shrani, itd)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GrMar ()

misek ::

Miki, datoteko popravljaj z notepadom ali kakšnim drugim text editorjem (Ultraedit). Verjetno se je datoteka po popravljanju shranila v napačni format. ALi pa mi tvojo popravljeno daj na ZS ali kam drugam na splet in jo preverim.

lampa ::

Ko popravljaš playlisto spreminjaj samo zaporedne številke kanalov,ali pa kanale ki jih ne rabiš briši.Sam sem imel iste probleme ko sem kanale premešal,nisem pa spreminjal zaporednih številk kanalov.

BlaY0 ::

miki65: Text file mora biti v t.i. UNIX formatu, ker je na Xtreamerju tudi U*IX. Če editiraš fajl v Notepadu (Windoze) ti bo pokvaril format. Uporabi kakšen UltraEdit ali Notepad++ in tam nastavi UNIX format, shrani in bo zadeva delovala.

misek ::

BlaY0, lahko je v DOS ali UNIX formatu. Vendar pa eni editorji čisto na začetek datoteke dodajo BOM ("Byte Order Mark") ko shranjujejo v UNICODE. To pa ni dobro v tem primeru. Za takšne primere je dobro pogledati še v HEX obliko, kaj vsebuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

mitfif ::

@misek: ali bi se dalo v tvojo skripto kako dodati EPG, kot npr:

http://sites.google.com/site/multicastt...

misek ::

Ne direkt. Morda bi se zadeva dala narediti preko RSS, ki bi ga na neki način pripravil in prikazoval. Žal nimam časa da bi to varianto preizkusil.

Morda se pa nas pri X usmilijo in dajo možnost lastnega razvoja fw. Ravno danes zjutraj je to X omenil na chatu. Bomo videli, kaj bo iz tega. Verjetno se bojijo, da bodo ljudje raje kupovali kaj drugega. Za IPTV je bil zelo zagret, saj bi lahko napisali, da predvajalnik to podpira. Kaj se uporablja samo v SLO da on ni nič vedel o tem? Mislim da ne...

antireal ::

Težko če bo to v kratkem, se mi zdijo zelo skrivnostni kar se tiče teh informacij.

Da bi pa sodelovali s tabo in bi zadevo dodali pa..?

Kar se tiče EPG - samo še dodaten plus pri vsej zadevi. Potem bi enostavno stb izklopil in uporabljal samo še xt:)

misek ::

Da bi pa sodelovali s tabo in bi zadevo dodali pa..?
Saj ne (samo) z mano ampak cel community. Sedaj imam kar dober občutek. Po moje nekaj bo definitivno šlo naprej. Je pa res vprašanje kam, kako hitro in sploh kako.

novitibo ::

misek, je mozno prevrit eno zadevo:
ko zažen snemanje HD kanala, se tudi po koncu snemanju opazi "preobremenitev" linije, kot da ne bi nehal snemati oz. streamati... to se dogajo do takrat, ko mu rečem da naj snema SD kanal

misek ::

novitibo, a se isto dogaja če snemaš SD kanal? Morda res ne neha snemati ob predvidenem času in snema še kar naprej. Opazuj s telnetom velikost datoteke, ki pri snemanju verjetno narašča, po koncu pa bi se moralo končati.

novitibo ::

nimam telneta, lahko kako drugače?

short ::

v mrezi imam linksys wrt54gl s tomato firmware-om, xtreamer je zvezan preko kabla, nalozen je 2.1.3 firmware. vse deluje normalno, zatakne se le pri brezzicni povezavi. ko zalavfam t2 iptv, ne dela vec nobena wlan povezava, ce prenosnika prikljucim na kabel, dela normalno. za vse je nastavljen dhcp, vse komponente so zvezane za routerjem. kaksna ideja?

telexdell ::

v mrezi imam linksys wrt54gl s tomato firmware-om, xtreamer je zvezan preko kabla, nalozen je 2.1.3 firmware. vse deluje normalno, zatakne se le pri brezzicni povezavi. ko zalavfam t2 iptv, ne dela vec nobena wlan povezava, ce prenosnika prikljucim na kabel, dela normalno. za vse je nastavljen dhcp, vse komponente so zvezane za routerjem. kaksna ideja?

Napisano je bilo že neštetokrat. IPTV ne deluje zadovoljivo preko običajnih WiFi routerjev.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

short ::

v mrezi imam linksys wrt54gl s tomato firmware-om, xtreamer je zvezan preko kabla, nalozen je 2.1.3 firmware. vse deluje normalno, zatakne se le pri brezzicni povezavi. ko zalavfam t2 iptv, ne dela vec nobena wlan povezava, ce prenosnika prikljucim na kabel, dela normalno. za vse je nastavljen dhcp, vse komponente so zvezane za routerjem. kaksna ideja?

Napisano je bilo že neštetokrat. IPTV ne deluje zadovoljivo preko običajnih WiFi routerjev.

najlepsa hvala za prijaznost :)

novitibo ::

telexdell ::

najlepsa hvala za prijaznost :)

Če bi vsaj bežno preletel temo, se ti ne bi bilo potrebno zahvaljevati. Pa vseeno, hvala za zahvalo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
««
6 / 21
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4102 103 104 105 )

Oddelek: Zvok in slika
5204745004 (20696) bbobst
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710075 (3494) bimmer-mb
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715136 (5699) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105316 (21683) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483122567 (46767) Looooooka

Več podobnih tem