» »

Xtreamer - IPTV predvajanje

Xtreamer - IPTV predvajanje

««
4 / 21
»»

misek ::

Seveda! Kaj pa misliš... :D

Počasi bo:
slika1
slika2
slika3

svejk ::

u mišek tole pa res napreduje ;)
super...boš dal kaj v test ? 8-)

misek ::

Seveda, samo ne vem še kdaj ;)

Spletni vmesnik je končan, sedaj sem ravno sredi kodiranja še enega programa, ki bo tekel v ozadju in gledal, kdaj mora kaj snemati. Prva beta bi skoraj morala biti narejena čez vikend. Bo Božiček prinesel par dni prej...

svejk ::

lepo za božička ;)

misek ::

Kaj pa bo Božiček meni prinesel? :|

telexdell ::

Kaj pa bo Božiček meni prinesel? :|

Veliko dobrih želja in zahval hvaležnih xtremašev.>:D
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

misek ::

No, letos moja čestitka med drugim vsebuje tale tekst :D:D:D

Vsem, ki mi lani niste poslali novoletne čestitke želim da vam udari strela v jelko, dedek Mraz naj se vam pokaka v štedilnik, in bolhe naj vam požrejo vašega psa.
Vsem tistim, ki pa ste mi želeli vse najboljše v letu 2009 pa sporočam, da se želje niso izpolnile, in mi za 2010 raje pošljite gotovino.

erly ::

Mišek, sem ti že 14 dni nazaj rekel, da odpri paypal račun :)
LP, eRLy

misek ::

erly, ok. Če boste še vedno zadovoljni odprem in boste lahko dali prostovoljni prispevek :)

Imam pa vprašanje: je med nami kakšen uporabnik, ki ima iptv pri AMIS-u?

Pa še to: včeraj ponoči sem prvič pognal vso kodo na Xtreamerju. Delovalo je vse, kar imam do sedaj narejeno. Edino velikosti diska ni znalo sporočiti. Čuden PHP...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

novitibo ::

že odštevamo ;)

frenkb ::

Ja, Amis TV bi tudi mene zanimal :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frenkb ()

laguna ::

Ali je mogoče kdo usposobil IPTV na XT za omrežje TUŠ TELEKOM (internet)?

LP
lagunaaaa

bostjanm ::

Pozdrav. V ceraj sem nadgradil na v 2.1.1. in nato ponovno nalozil miskovo skripto za iptv (brez wireless skripte). Siol TV dostopam preko žičnega LAN. Po prevm poskusu mi je vse delovalo. Od takrat naprej pa ne vidim vec playlist v UPnP. Veckratni ponovni zagon ne pomaga. Se je komu ze zgodilo kaj takega. Se zahvaljujem za odgovor.

lp

misek ::

bostjanm, malce več napiši. Točno kateri zip file si uporabil in kaj si naredil. A delovalo ti je takoj po namestitvi? Z ali brez restarta?

laguna ::

Pozdravljeni

Ali sem res tako "trotl" ali pa delam kaj narobe, saj nikakor ne morem inštalirat skripte od miška. Torej presnel fail 0.4.1 odzipal na usb ključ, na računalniku vidim vse fajle, dam usb ključek v XT, sedaj pa ne vem naprej, saj če grem v menu media library (prvi od zgoraj), se postavim na usb disk v pravilni direktorij vidim samo štiri fajle s končnicami mislim da m3u ali nekaj takega (siol mp4, siol mp2, t-2 in še enega). Nevidim nobenega fajla ki bi ga moral zagnati instal.... Imam pa naložen FW 2.0.2 in v zgornji vrstici izbrano ALL. Kaj je narobe oz kako bi lahko zagnal to skripto. V zavitku na XT file meneger pa se vidijo vsi fajli.

Kot vidim noben nima takih problemov zato prosim za pomoč, kako naj inštaliram IPTV.
Še enkrat prosim za pomoč vseh, ki jim je uspelo inštalirat IPTV.

HVALA

LP
lagunaaaa

misek ::

Beri-me.txt:
Z http://drop.io/Xtreamer_iptv preneseš in odpakiraš Xtreamer_iptv_0.4.1.zip na notranji disk ali USB ključ. Na njem dobiš folder iptv_install. Ključ vtakneš v Xtreamer, se z brskalnikom povežeš na njega, na desni strani klikneš All, tam najdeš svoj ključ, se prestaviš v folder iptv_install, klikneš na fakeshell2.php in se ti odpre novo okno. Levo zgoraj klikneš na INSTALL_ALL, potrdiš z Enter, malo počakaš in imaš vse nameščeno. Morda kasneje pomaga kakšen reboot Xtreamerja, če ne dela s prve.
Nekako tako.

novitibo ::

laguna, poišči fakeshell2.php preko web dostopa na X

bostjanm ::

bostjanm, malce več napiši. Točno kateri zip file si uporabil in kaj si naredil. A delovalo ti je takoj po namestitvi? Z ali brez restarta?


misek, uporabil sem skripto 0.4.1. Po ponovnem zagonu je SiolTV deloval, vendar samo enkrat. Po še enkratnem zagonu pa kot rečeno nisem več videl playlist pod UPnP. Vklop/izklop sem poskusil še večkrat, vendar brez uspeha. Bom kasneje poskušal ponovno namestiti na 2.1 FW, da bi videl ali ni težava vseeno kje drugje pri meni.

misek ::

Če ti je po prvem restartu delovalo ne vidim razloga, zakaj ti po drugem več ne bi. Morda si bil neučakan in nisi počakal nekaj časa?

A si morda vmes spreminjal kakšne IP naslove ali kaj drugega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

bostjanm ::

misek, sem dolgo cakal, pa tudi ponovno sem poskusal instalirati, pa se ni vec pobralo. Je pa mozno, da se je IP na xtreamerju spremenil ravno po nadgradnji zaradi DHCP. Prej je bil na 192.168.0.101 sedaj pa je 192.168.0.100. Ali je lahko to razlog?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bostjanm ()

misek ::

Sprememba IP nima veze. Sem malce pogledal.
Kaj sploh vidiš pod UPnP? Je noter Xtreamer ali ne?

bostjanm ::

V upnp vidim Xtremer_IPTV_1 ali nekaj takega. Ko to izberem je folder prazen.

misek ::

Si kaj spreminjal ushare.conf ali m3u datoteke?

Ponovna namestitev bi morala odpraviti problem ampak ga očitno ne...

bostjanm ::

Nisem spreminjal, pa tudi namestitev sem opravil z istega USB kljucka kot prejsnjic.

misek ::

Poskusi še enkrat prenesti file z interneta. Nato pa najprej izvedi uninstall in nato še install.

bostjanm ::

misek, hvala za pomoc. Bom poskusil zvecer in nato porocam.

bimmer-mb ::

Pod nastavitvami še enkrat potrdi UPNP vklop. Nato bi se ti morala ikona UPNP obravati v rdrče. Potem probaj če ti deluje IPTV

lithium ::

A komu dela zvok na Discovery HD in National HD (T-2 iptv)?
Meni namreč ne. Sem pa opazil, da je kodiran z AAC. Ostali HD programi pa delajo dobro.
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070

bostjanm ::

Poskusi še enkrat prenesti file z interneta. Nato pa najprej izvedi uninstall in nato še install.

Koncno mi je uspelo ponovno usposobiti IPTV. Sicer ne znam pojasniti vendar izgleda, da je bila tezava povezana z nadgradnjo na 2.1.1. Deinstalacija in ponovna instalacija IPTV skript ni pomagala. Sele ko sem ponovno namestil FW 2.1.1 (+IPTV) je vse zacelo delovati po starem. Hvala za vso pomoc.

bostjanm ::

Po tem ko sem ponovno usposobil IPTV (glej moje prejšnje poste zgoraj) sem opazil, da se sedaj IPTV playliste v UPnP pojavljajo nekoliko kasneje kot pred nadgradnjo na 2.1.1. Ali se to še komu dogaja? Traja lahko od nekaj sekund do cca pol minute po vklopu, preden so playliste s kanali vidne.

joze67 ::

Če nadaljujem debato o številu kablov ipd - kaj bi se zgodilo, če bi zvezal (patch ali cross) dva LAN izhoda na SioL Prospero Home Gateway-u?
Ideja je očitna - izkoristiti switch v Prosperu za zdrževanje VIDEO in DATA segmentov.

Takole.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joze67 ()

Tarzan ::

Jože, kaj bi se zgodilo? Veretno da nič. Meni deluje v redu, če imam iz obeh portov speljan kabel v switch, iz tega pa naprej do naprav. No, vmes je še nekaj routerjev, ampak te nimajo tu nobene veze.
Ko daš video skupaj s podatkovnim tokom, precej prometa lahko zabaše slabše routerje. Prav tako boš, če imaš v sistemu Wifi router, preko zraka pošiljal brezvezen promet. Vseeno, zadeva dela, četudi gor obesim T2 TV, Siol TV in internetno linijo.

joze67 ::

Spojil. Nič se ne kadi, na Winsih surfam skupaj s TV.

extboris ::

Zanimivo. Ko sem v Xtreamer-ja vgradil 2,5 inch disk WD Passport 250gb, pa mi naenkrat ni delala več IPTV. Ni pomagalo, niti na novo naložiti firmware in iptv_install. Pa sem vzel disk ven in vse lepo dela..Kdo bi vedel zakaj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: extboris ()

misek ::

extboris, ghost in the machine? ;((

Iskreno povedano mi ne pade na pamet, kaj bi bilo narobe. Tudi sam imam noter disk. Kaj natančno se zgodi ko vstaviš disk? Pod UPnP vidiš kaj? Kanale vidiš ali ne?

extboris ::

Pod UPnP se prikaže včasih IPTV direktorij, ki pa je pogosto prazen.. Šele po več poizkusih (ponovno prižiganje Xtreamerja), dobim vse playliste (Siol,Amis,T-2)in ko izberem kanal imam črn ekran ali pa celo zablokira Xtreamer..Eh, saj z diskom na USB lepo deluje IPTV že 14 dni in tako bom pustil...

misek ::

Ko Xtreamer prižgeš ga pusti kakšno minutko ali dve (ali še raje več) pa potem preveri. Imaš veliko filmov na tem notranjem disku? Ker program ushare ob startu preskenira vse diske pod /tmp/usbmounts (notranje in zunanje diske), kar zna trajati malo dlje.

extboris ::

Ja, hvala za informacijo..Bom poskusil..

extboris ::

Poskusil sem IPTV z vsemi firmwari za XT od 2.0 do 2.1.2 in ugotovil, da IPTV dela z najmanj problemi (izginjanje playlist, zelo počasno nalaganje kanalov ..) s firmware Xtreamer_2.0.zip. Tako, da je moj nasvet za IPTV uporabljajte ta firmware : http://gator884.hostgator.com/~xtreamer...

novitibo ::

misek, opazil sem da se "buffer" v IPTV polne zelo hitro. Iptv_install mapa je velika že 5GB 8-O
se ne da to omejiti?

oziroma, kako deluje pavza pri live stream iptv? ali samo takrat zapiše temp fajle in se zaradi toliko nabere?

misek ::

novitibo, sploh nisem vedel, da se kaj zapisuje na disk!?? Je to ena datoteka ali več? Kakšno je ime datoteke?

novitibo ::

sem pozabil, ker sem zbrisal celo mapo in na novo install. poročam, ko spet opazim

ultimatee ::

Zdravo,
meni je zneslo inštalirat miškovo skripto, ampak problem je, da mi kolker tolko deluje samo SLO1 (Siol TV), ostali kanali ne. Nekateri se prižgejo, ampak je slika polna artefaktov (zelena, kockasta, se ne vidi nič), drugi se pa sploh ne (Xtreamer mi napiše sporočilo "Ustavi posnetek" in možnost je samo "Potrdi").
Predvidevam, da je problem v tem, da prenašam podatke iz zgornjega štuka preko Ruckusa (http://www.telos.si/ruckus.htm) in ni zadovoljive pasovne širine (čeprav pravijo, da naj bi vleklo dovolj dobro). Vprašanje je tudi, zakaj potem SLO1 deluje, noben drugi pa ne..

Ima kdo podobne probleme?

Hvala za pomoč.

bostjanm ::

ultimatee, mislim, da je tvoja tezava v tem, da imas pri Siolu narocen vzpostavljen samo en sprejem. V kolikor imas dva sprejemnika prizgana, ti deluje le ce imas nstavljena oba na isti TV program, ne nujno SLO1. Na Siolu ti lahko vzpostavijo dodatni kanal, ce izpolnis spletno narocilo, samo zelo dolgo traja...

poljachina ::

Zdravo,
meni je zneslo inštalirat miškovo skripto, ampak problem je, da mi kolker tolko deluje samo SLO1 (Siol TV), ostali kanali ne. Nekateri se prižgejo, ampak je slika polna artefaktov (zelena, kockasta, se ne vidi nič), drugi se pa sploh ne (Xtreamer mi napiše sporočilo "Ustavi posnetek" in možnost je samo "Potrdi").
Predvidevam, da je problem v tem, da prenašam podatke iz zgornjega štuka preko Ruckusa (http://www.telos.si/ruckus.htm) in ni zadovoljive pasovne širine (čeprav pravijo, da naj bi vleklo dovolj dobro). Vprašanje je tudi, zakaj potem SLO1 deluje, noben drugi pa ne..

Ima kdo podobne probleme?

Hvala za pomoč.


Tut sam imam podobne probleme, le da je men pred kratkim odpiral le SLO1 ostalo ne. Začne loadat potem pa nič. Sedaj mi pa ne deluje čisto nič. In tudi jaz imam občutek da je problm v firmwareu, dokler sem imel 2.0 je delalo, ko se ma pa upgradeal je postopoma nehalo delat, sedaj pa sploh ne dela... Bom downgradeu in sporočim...

LP
A
PS:A je treba downgrade-at z emergency firmwareom in nato na 2.0 al lahko direkt downgradeam?

erly ::

:) več kot očitno bo moral tudi misek svoj firmware ven dati vedno, ko bo to naredil XT :)

ps: Meni sicer deluje IPTV enako, kot prej, sam res pa je, da morda česa še nisem opazil.... saj je moje gledanje TVja "close to none" ob vseh tistih HD dokumentarcih in filmih na diskovju :) (pa še takrat je kašen spokojen ZenTV :) )
LP, eRLy

misek ::

Bom naložil zadnji firmware in sprobal. Sporočim rezultat.

Je moj sw enako bug-ast kot Xtreamerjev...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

telexdell ::

Bom naložil zadnji firmware in sprobal. Sporočim rezultat.

Na posodobitvi 2.1.2 dela Miškova skripta, da se šika.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

novitibo ::

na 2.1.2 sem opazil intenzivnejše "mletje" diska.
so spremenili, da se buffer zapisuje temp tudi na disk?
pa preklaplanje med kanali v IPTV traja dlje

kako se obnaša v 2.1.3?
lahko kdo stestira?

v 2.0.2 deluje hitro

Mrko ::

Instaliral 2.1.3 in zdej se IPTV ne pokaže več:))
««
4 / 21
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xtreamer - media player (strani: 1 2 3 4102 103 104 105 )

Oddelek: Zvok in slika
5204744952 (20644) bbobst
»

Instalacija UDPxy na DD-WRT

Oddelek: Operacijski sistemi
2710072 (3491) bimmer-mb
»

SiOLTV updated lista

Oddelek: Omrežja in internet
1715136 (5699) Veron
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380105311 (21678) jurre
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483122543 (46743) Looooooka

Več podobnih tem