Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
PunkDude ::
Opozorilo bi bilo fajn, če bi bilo prisotno... Warning woke content. Da se vemo izogibat :)
Gregor P ::
Sem si pogledal prvi del in res zgleda zanimivo. Predvsem, ker so si ustvarjalci serije (Scavengers Reign) res potrudili narediti tuj svet zares tuj. Me spominja na Aeon Flux.
... in pa spominja me še na
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
... ni tole.
Lion29 ::
CoreySteel je izjavil:
Napovedali nov stargate
https://x.com/PrimeVideo/status/1991189...
WOOOOO HOOOOO!
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
To je bila pa ena izmed serij, ki sem jih rad gledal, tudi če je bila "čizi"
Ravno zadnjič sem dal ta malim za gledat film (in ker je bila režiserska različica ali nekaj podobnega, sem pazil na to, da sem začel od kino verzije naprej; torej brez začetnih cca. 15 sekund, ker ti vse pokvari, če prvič gledaš).
Ravno zadnjič sem dal ta malim za gledat film (in ker je bila režiserska različica ali nekaj podobnega, sem pazil na to, da sem začel od kino verzije naprej; torej brez začetnih cca. 15 sekund, ker ti vse pokvari, če prvič gledaš).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
CyberPunk ::
Zdaj pa samo še upajmo, da bo bolj podobna SG1 ali Atlantisu in ne kakšen SG Universe na woke-steroidih...
CoreySteel ::
Tole je objavil Joseph Mallozzi na redditu.
https://www.reddit.com/r/Stargate/comme...
Sliši se obetavno?
https://www.reddit.com/r/Stargate/comme...
Sliši se obetavno?
I originally covered this on my blog but wanted to make a dedicated post here as I know a lot of Stargate fans still frequent reddit. I have, admittedly, been pulled back on my presence here since changes were made to the notification access that makes it incredibly counter-intuitive and frustrating to actually read messages. Anyway....
Yes, it's true. 14 years after the franchise aired its last episode (SGU's "Gauntlet"), a new Stargate series has been greenlit by Amazon. And it's not a reboot or a wholesale reimagining that will wipe the slate clean on 17 seasons and some 350 hours of Stargate history. It's a new series that will be the perfect jumping-on point for first-time viewers while, at the same time, honoring the existing past. And the reason for that is because this new series was created by longtime franchise veteran Martin Gero who worked on SG-1, Atlantis and Universe, writing such notable fan favorites as The Storm, The Eye, Duet, First Strike, Be All My Sins Remember'd and many more.
Joining the production of the new series is Brad Wright, co-creator and co-showrunner of all that came before - Stargate SG-1, Atlantis, and Universe. Martin has kindly offered yours truly a role on the project as well and I have happily accepted.
Martin has been developing this show for a while now. A little over a year ago, he reached out and asked "Want to read something cool?". That something, it turned out, was his pilot script for the new Stargate series. Now I obviously can't say too much about the content at this point - but I can assure you that it embraces everything that made the original Stargates so great: heart, humor, rich mythology, exploration, action, adventure, compelling/endearing characters, and that overall sense of optimism and fun that made you fall in love with Stargate.
You are all in for a treat.
Eventually.
Now putting this production together is going to take some time even though Martin has already done a lot of the preliminary heavy lifting, writing the pilot script and series overview that details the show, its world and characters, as well as his plans for the first season and beyond. Between now and the series premiere somewhere down the line, the writers room must be assembled, stories need to be spun, scripts written, prep started, crew hired, actors cast and, eventually, a new Stargate series produced.
It will take a while but Martin shares my philosophy when it comes to dialing in the fandom, so expect to receive updates throughout the prep, production, and post process. Concept art, behind-the-scenes photos, videos and insights, breaking news and much much more!
Get ready. We're heading through the gate one more time.
Chevron Eight is locked!
Twitter: @CoreySteel_
JanBrezov ::
CoreySteel je izjavil:
Napovedali nov stargate
https://x.com/PrimeVideo/status/1991189...
this is a show for everyone, everywhere
of course we're making the show for the fans, of course, but we're also making it for people that have never watched Stargate and potentially don't have a sci-fi franchise they even like.
Ti dve izjavi me malo skrbita. Delati show za vse je ena glavnih napak zadnji nekaj let, saj se hitro zgodi, da tak show ni za nikogar, še najmanj za fan-e.
Izi ::
1. Če bodo zadevo delali praktično isti ljudje kot SG-1 in Atlantis, potem lahko pričakujemo podobno kvaliteto, razen če ne bodo noter tlačili Woke zadev. Ampak glede na to da gre za starejše ljudi (nič mularije, nič črncev in nič žensk) mislim da ti še niso Woke okuženi in bi znala biti dobra serija.
2. Tole je zaenkrat samo napoved in do dejanskega gledanje serije nas ločijo še dolga leta.
3. Lastnik Stargate licence je bil MGM Studios, ki pa ga je leta 2022 kupil Amazon Studios. Po tej združitvi se je firma preimenovala v "Amazon MGM Studios". Ata pa je seveda znani velikan Amazon.
Ta serija bo tako predvajana izključno samo na "Amazon Prime Video". Če sem prav obveščen je Amazon Prime Video pri nas na voljo samo pri A1 za dodatnih 7€/mesec.
4. Ne bo Reboot serije, se bodo pa še vedno držali dosedanjega materiala.
Se pravi šli bodo od začetka, ampak s povsem novo zgodbo.
2. Tole je zaenkrat samo napoved in do dejanskega gledanje serije nas ločijo še dolga leta.
3. Lastnik Stargate licence je bil MGM Studios, ki pa ga je leta 2022 kupil Amazon Studios. Po tej združitvi se je firma preimenovala v "Amazon MGM Studios". Ata pa je seveda znani velikan Amazon.
Ta serija bo tako predvajana izključno samo na "Amazon Prime Video". Če sem prav obveščen je Amazon Prime Video pri nas na voljo samo pri A1 za dodatnih 7€/mesec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Daniel ::
Amazon Prime video je na voljo vsem v Sloveniji, ki so ga pripravljeni plačati in ne zgolj pri A1.
Badwolff ::
1. Če bodo zadevo delali praktično isti ljudje kot SG-1 in Atlantis, potem lahko pričakujemo podobno kvaliteto, razen če ne bodo noter tlačili Woke zadev. Ampak glede na to da gre za starejše ljudi (nič mularije, nič črncev in nič žensk) mislim da ti še niso Woke okuženi in bi znala biti dobra serija.
boh pumagi da bi bli v vesolju črnci, ženske in mularija. scer vse to je že od začetka, ampak...
Izi ::
Ok druge rase ipd. pa pri SG res niso nikoli bile problem, v tem je ravno hec, da so. Tako da tu si pa res lahko dajo duška, še posebej, če mislijo spisati povsem novo zgodbo; ne pa recimo, da bo zdaj O'Neil nenadoma postal azijski črnec, Jackson pa črni hemafrodit, ki je že imel vse možne operacije spolov
... in še enkrat ni problem, če oblikujejo takšen karakter, ravno sedaj je njihova priložnost, samo ne na račun dosedanjih karakterjev.
Zgodovina sprememb…
eh, seveda ne.... absolutno ne... vsi morajo biti beli in moski 
Tako Teal'c kot Samtntha kot Bra-tac, kot Apophis, Ronon Dex, Teyla, Weir, Ford in vsi ostali 
wokisma pa se seveda ne bomo sli
wokisma pa se seveda ne bomo sli
Pa sej ta serija je že sedaj imela ti. "woke" elemente, zato smo jo tudi gledali, močni ženski karakterji itd.
Pa sej ta serija je že sedaj imela ti. "woke" elemente, zato smo jo tudi gledali, močni ženski karakterji itd.
ne, a res? jaz sem omenil te like.. ker...?
... ker si rasist in še seksistični šovinist poleg?
Zgodovina sprememb…
CyberPunk ::
Hudič je v detajlih. Do nekje deset let nazaj je bilo to vse lepo prefinjeno implementirano (nekolonialni narodi sploh nismo opazili ali se s tem obremenjevali), potem pa so začeli pretiravati oz. dobesedno vsiljevati določene koncepte.
Pa še uspavanko hkrati naredijo: igralci šepetajo, se cmerijo zaradi notranjih problemov in ukvarjajo sami s sabo (če ima zvezo z zgodbo, deal with it na hitro), kompozicija slike je skoraj brez barv ali pa so nekatere scene tako temne, da moraš nastavljati gamma ali svetlost ipd. itn.
DePalmo ::
Bom pogledal, ampak ne pričakujem veliko. Oz. pričakujem polomijo, kot naprimer ST Discovery. Začetek zelo obetaven, nato pa ... Še Strange New Worlds 3. sezono odlašam, ker pričakujem da bo ojoj. Tiste ki so pa še kar dobro zastavljene, pa skelnslajo, naprimer Andor. Sem bil prav jezen. Sicer pa šola za naprej, ne naveži se. Dejansko raje pogledam že 100x videne filme, vsaj vem da so še vedno dobri.
yoco ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 96780 (21389) | Barakuda1 |
| » | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 51391 (16727) | vostok_1 |
| » | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13231 (10662) | Jst |
| » | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13942 (12097) | yoco |
| » | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 13842 (11022) | Brane2 |