Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
CaqKa ::
ja če je pač takšen trend pač je... očitno je tam več gledalcev. velja za oba zgornja posta :>
Dr_M ::
Na pop brio bo V.
Mimogrede, Finge bo ukinjen? Edina res dobra serija trenutno, bo ukinjena?
Ocitno bodo res samo se pederski vampirji.. Ja nic, bom pa spet Stargate od zacetka gledal.
Mimogrede, Finge bo ukinjen? Edina res dobra serija trenutno, bo ukinjena?
Ocitno bodo res samo se pederski vampirji.. Ja nic, bom pa spet Stargate od zacetka gledal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Lion29 ::
in zakaj naj bi bili vampirji pederski? mogoce v twilightu... v true blood in vampire diaries pa so zakon...ampak sej, vsak ima svoj okus... pac ti niso vsec, se zato niso pederski
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
True blood? O MOJ BOG!! (pa nisem veren)
Bolj lame serije se nisem videl v zivljenju.
Vampire diaries pa se nisem gledal, tako da ne morem komentirat.
Bolj lame serije se nisem videl v zivljenju.
Vampire diaries pa se nisem gledal, tako da ne morem komentirat.
matter ::
Moram reči, da je zadnji del S2 od V res povsem drugačen oz. nakazuje povsem drugačno nadaljevanje.
Kolikor sprememb se je v tem delu zgodilo, se skoraj ni čez celo sezono oz. se NI v obeh sezonah skupaj.
Res me zanima nadaljevanje (če sploh bo), ker mislim, da bo povsem drugačen način (skoraj kot nova serija). Bolj borba undergroud skupine proti zombie like ljudstvu ter V-jem.
Twist brez primere :)
Kolikor sprememb se je v tem delu zgodilo, se skoraj ni čez celo sezono oz. se NI v obeh sezonah skupaj.
Res me zanima nadaljevanje (če sploh bo), ker mislim, da bo povsem drugačen način (skoraj kot nova serija). Bolj borba undergroud skupine proti zombie like ljudstvu ter V-jem.
Twist brez primere :)
Grem basket pa bom neloke metal
meni pa je ta beda, da so kr naenkrat evansovo poklicali underground v neko super bazo zlo za lase privlecena in lame... se bolj (mi bo) lame, ce bi/bo ona imela tam kako besedo sploh tam...
sicer pa bi tudi jaz rad videl novo sezono.... ceprav ima ta serija ogromno lukenj, mi je tematika in "premise" tolko vsec, da bi blo skoda, da ukinijo
sicer pa bi tudi jaz rad videl novo sezono.... ceprav ima ta serija ogromno lukenj, mi je tematika in "premise" tolko vsec, da bi blo skoda, da ukinijo
Nikec3 ::
To, da se v ozadju vojska bori proti V-jem je najboljša stvar, ki se je V-ju zgodila do sedaj. Vsekakor pa bo verjetno (če pride do tretje sezone) vse skupaj izpadlo izjemno cheesy, ter neresno, tako kot cela V serija. Čisto vseeno mi je, če bo ukinjena ali ne.
Resno upam, da bo nova BSG serija zdržala svoje tri ali štiri sezone, vendar pa močno dvomim, glede na to da je sam sci-fi v krizi, dark sci-fi pa bo po BSG franšizi izumrl.
Resno upam, da bo nova BSG serija zdržala svoje tri ali štiri sezone, vendar pa močno dvomim, glede na to da je sam sci-fi v krizi, dark sci-fi pa bo po BSG franšizi izumrl.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
DarkSite ::
To, da se v ozadju vojska bori proti V-jem je najboljša stvar, ki se je V-ju zgodila do sedaj. Vsekakor pa bo verjetno (če pride do tretje sezone) vse skupaj izpadlo izjemno cheesy, ter neresno, tako kot cela V serija. Čisto vseeno mi je, če bo ukinjena ali ne.
Kaka nova BSG serija? Kje, kdaj?
Kaka nova BSG serija? Kje, kdaj?
Battlestar Galactica: Blood %26 Chrome @ Wikipedia
Spoznajte Williama Adamo:
http://www.imdb.com/name/nm3297698/
Upam da bo kaj iz tega Netflixa
Zgodovina sprememb…
krho ::
Freedie iz Skins lol
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
in zakaj naj bi bili vampirji pederski? mogoce v twilightu... v true blood in vampire diaries pa so zakon...ampak sej, vsak ima svoj okus... pac ti niso vsec, se zato niso pederski
Če smo že pri tem:
Kdo je bil lani največji promotor gejev in lezbijk? Ricky Martin in Prava kri
http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti...
T-h-o-r ::
kaka nova star trek serija je več kot nujna
pa, da se dogaja po voyagerju in deep space 9 (katera se je pač dogajala bolj naprej :D )
pa, da se dogaja po voyagerju in deep space 9 (katera se je pač dogajala bolj naprej :D )
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
Nove ST serije še nekaj časa ne bo. Zaenkrat se snemajo še filmi, serija bi lahko prisla po teh filmih.
Dami ::
kaka nova star trek serija je več kot nujna
+1
Glede na to da se vse pametne serije ukinjajo, kaj folk sploh še gleda v ameriki? Sam CSI pa reality showe? Take stvari bi moral prepovedat "uvažat" zunaj US.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Če smo že pri tem:
in kaj ima to veze z pedri?v true blood je samo 1 peder (obbcasno njegovi paortnerji)... lafayette... in nima nobene veze z vampirji... razen tega, da se zadevza z njihovo krvjo
jest10 ::
Če smo že pri tem:
in kaj ima to veze z pedri?v true blood je samo 1 peder (obbcasno njegovi paortnerji)... lafayette... in nima nobene veze z vampirji... razen tega, da se zadevza z njihovo krvjo
No no, vampirčki so se tudi kar nekaj pikali
Gregor P ::
Očitno prihaja obdobje, ko si bomo lahko mirno ogledali vse stare ZF serije
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Glede na to da se vse pametne serije ukinjajo, kaj folk sploh še gleda v ameriki? Sam CSI pa reality showe?
Ne pozabi na Razočarane gospodinje!
Berserker ::
Fak potem sci fi v vesolju izumira... Pri sgu že ugibam konec, Rush bo našel to starodavno inteligenco nakar jih bo ta pobila (če ne oni pa kakšni alieni) ali pa jih bo čez nekako črvino odpeljala nazaj na zemljo.
Še to se mi manjka, da bomo spet slišali kakšen pravljičen govor višje starodavne rase o dobru in zlu ter koliko se moramo še naučiti, preden bomo zreli za njihova spoznanja ter vse skupaj poslali nazaj domov na Zemljo
Konec ne bo tak, kot ugibate, poleg tega se druga sezona konča na cliffhangerju. Vas zanima konec?
Niti ne
Konec ne bo tak, kot ugibate, poleg tega se druga sezona konča na cliffhangerju. Vas zanima konec?
cudno, da si tokrat vprasal, ce nas zanimajo spoilerji
cudno, da si tokrat vprasal, ce nas zanimajo spoilerji
Vedno ko pišem spoilerje naprej označim da sledijo spoilerji. Kaj več se na tem forumu žal ne da storit. "Spoiler tagi" bi prav prišli :-)
globoko grlo je izjavil:
kaj se sekirate, sej mamo babe watch at night
pa to je staro... potemtakem imamo star trek, andromeda, bsg, sg1 etc
Izi ::
Malo sem pogledal stanje ostalih sci-fi serij in ugotovil, da bodo bile vse ukinjene.
- SGU je ukinjen
- The Event bo verjetno ukinjen
- Outcast je ukinjen
- V bo skoraj zagotovo ukinjen
- Fringe ima katastrofalno gledanost in bo po vsej verjetnosti ukinjen
Nikec je spet preveč črnogled. Zaenkrat sta ukinjeni samo SGU in Outcast. Ostalim niti ne kaže tako slabo.
- Stargate Universe bo res ukinjena po dveh sezonah. Nas pa še čaka kar nekaj delov pred zaključnim Epilogom enkrat konec aprila. Peticije oboževalcev za nadaljevanje serije pa se kljub temu, da serija še teče že zbirajo.
- The Event še teče in zaenkrat še nihče ne razmišlja o ukinitvi serije. Niti govorice se še niso začele.
- Outcast bo res ukinjen. Posneli pa so tako ali tako samo 8 delov. BBC je kakšen teden nazaj na uradni strani zapisal, da druge sezone ne bo. Na Facebooku se že zbirajo peticije za drugo sezono.
- Glede V se ne ve še popolnoma nič, ker bodo o njegovi usodi začeli odločati šele enkrat maja. Sezona se je končala na clifhangerju, kar pomeni, da zaenkrat še noben ne razmišlja o ukinitvi.
- Fringe skoraj zagotovo ne bo ukinjen. Na Tweeterju so se pojavile nepreverjene govorice, ki ne pomenijo nič. Uradno ni znano zaenkrat še nič, ampak kot kaže je zelo malo možnosti, da bi ukinili verjetno trenutno najboljšo nadaljevanko. Poleg vsega je že v tretji sezoni in nadaljevanke ki prilezejo tako daleč redko ukinejo. Bo pa več znano čez kakšen teden.
Pa tudi če vse te ukinejo nam še kar precej Sci-Fi serij ostane:
Eureka - po 4. sezonah še nič ne razmišljajo o ukinitvi
Haven - 2. sezona zagotovo bo
Lost Girl - 2. sezona je potrjena
Merlin - 4. sezona zagotovo bo
No Ordinary Family - 1. sezona še traja, glede 2. še ni nič uradnega, ampak slabo kaže
Primeval - 5. sezona bo, če lahko temu sploh rečemo sezona, saj ima vedno manj kot 10 delov
Sanctuary - Smo sredi 3. sezona. Za naprej lepo kaže
Smallville - Najbolje ocenjena Sci-Fi serija zadnjega desetletja. Smo sredi 10. sezone, ki pa se bo kot kaže zaključila, ker je zgodba po desetih letih bolj ali manj končana
Supernatural - Že stalnica na področju Sci-Fi, saj smo že sredi 6. sezone. Tudi za naprej lepo kaže
True Blood - 4. sezona zagotovo bo
The Vampire Diaries - Smo sredi 2. sezone, in tudi 3. sezona zagotovo bo
The Walking Dead - 2. sezona zagotovo bo, ampak šele proti koncu leta, menda oktobra
Warehouse 13 - 3. sezona zagotovo bo
Vesoljske zadeve kot kaže ne gredo v promet. Prave vesoljske serije so že kar nekaj časa obsojene na propad, Karkoli probajo ljudje takoj besno popljuvajo (Enterprise, Atlantis, Caprica, SGU). Tudi tiste, ki se dogajajo na kakšnem drugem planetu (Outcast) hitro propadejo. Nekako so kot kaže sprejemljive samo še tiste, kjer vesoljčki pridejo na Zemljo (V, The Event) pa tudi teh ljudje ne marajo ravno ravno najbolj.
Gledalci so torej odločili, da v prihodnjih letih ne bomo trpeli vesoljčkov še manj pa bog ne daj kakšnega dogajanja v vesolju.
Vsaj vampirji, sucubusi, volkodlaki, zombiji, čarovniki, super ljudje in druga pravljična bitja gredo zaenkrat dobro v promet, pa še tu kot opažam vse skupaj drži skupaj samo ljubezenska zgodba. Brez nje ni nič.
Da v prihodnje ne slišim kakšnega pritoževanja glede pomanjkanja vesoljskih serij od tistih, ki ste tukaj besneli čez vse vesoljščine na čelu z SGU, ki je bila do sedaj najbolj velikopotezno zastavljena vesoljska serija in njena ukinitev bo pomenila zaton vseh podobnih serij za najmanj naslednjih 10 let, če ne kar za vedno.
Včasih je treba na začetku potrpeti, da lahko kdaj kasneje sploh pride kaj boljšega. Na vesolje lahko sedaj kar lepo pozabimo
smallville se definitivno zakljuci, so ze lani povedali, da bo to zadnja sezona... in se tudi vidi, da se zakljucuje.. pocasi skozi vso sezono... moram reci, da je full lame sezona
Torej nam ostanejo samo se razocarane gospodinje.
Ce se pa smallville res konca, bo pa pijanica cel teden. Precej tecna serija. Pogledal ene 2 sezone, pa se mi zdi, da se je stalno nekaj ponavljalo, tako da mi ni jasno, kaj so stlacili v 10 sezon?!
Ce se pa smallville res konca, bo pa pijanica cel teden. Precej tecna serija. Pogledal ene 2 sezone, pa se mi zdi, da se je stalno nekaj ponavljalo, tako da mi ni jasno, kaj so stlacili v 10 sezon?!
Vesoljske zadeve kot kaže ne gredo v promet. Prave vesoljske serije so že kar nekaj časa obsojene na propad, Karkoli probajo ljudje takoj besno popljuvajo ... da v prihodnje ne slišim kakšnega pritoževanja glede pomanjkanja vesoljskih serij od tistih, ki ste tukaj besneli čez vse vesoljščine na čelu z SGU
Problem teh serij je, da podajajo isto vsebino kot vsaka ostala "mehiška nadaljevanka" le da se prodajajo kot kvazi ZF; in tega imamo gledalci dovolj, ne pa kakšnih vesoljskih medgalaktičnih bojev in avantur med alieni in vesoljskimi ladjami ipd.
Namreč sem si že ogledal dele Dinastije, ne rabim tega videti še enkrat, le da tokrat v "vesolju" oz. kvazi na "drugem planetu"
Nikec je spet preveč črnogled. Zaenkrat sta ukinjeni samo SGU in Outcast. Ostalim niti ne kaže tako slabo.
od Fringe, V in The Event bosta ukinjeni vsaj dve seriji. Verjamem, da je Fringe zelo dobra serija, ampak gledanost je res slaba. Poglejte si sami:
Fringe se predvaja no Foxu, kjer ponavadi vsako serijo z manj kot 5 milijoni gledalcev ukinejo. Fringe je trenutno na slabih štirih milijonih gledalcev. House, ki se tudi predvaja na Fox, jih ima 11 milijonov.
List of Fringe episodes @ Wikipedia
V se predvaja na ABC, kjer je tudi 10 milijonov povprečje:
List of V (2009 TV series) episodes @ Wikipedia
The Event pa ima velik padec gledanosti:
List of The Event episodes @ Wikipedia
Jaz bi rekel, da sem prej realist
Kaj neki, življenje Supermana od rojstva do zrelih let. V resnici so 25 let odraščanja stlačili v 10 let serije
Smallville v bistvu ni serija ampak nadaljevanka in če ne gledaš redno polovica stvari nima smisla.
Je pa res, da kot je že nekdo omenil, so se že precej izpeli in kvaliteta pada zadnje 2 ali 3 leta, tako kot pri vseh serijah, ki jih predolgo vlečejo, sploh zadnja sezona je bolje, da jo sploh ne bi bilo. Zadnje dve ali tri sezone so samo za tiste, ki že deset let redno spremljajo serijo.
Serije so ponavadi zanimive nekje do 6 ali največ 7 sezon potem pa vse skupaj postane izpeto in dolgočasno. Tudi pri maratonski SG-1 je bilo enako, zadnjih par sezon se sploh ne spomnim več, samo vem, da so bile dolgočasne, prvih nekaj sezon pa se bom verjetno spominjal za vedno.
Dami ::
Serije so ponavadi zanimive nekje do 6 ali največ 7 sezon potem pa vse skupaj postane izpeto in dolgočasno. Tudi pri maratonski SG-1 je bilo enako, zadnjih par sezon se sploh ne spomnim več, samo vem, da so bile dolgočasne, prvih nekaj sezon pa se bom verjetno spominjal za vedno.
Jap, zato majo ST serije 7 sezon. SG1 se je pa tud nehal po 7 sezoni ko ni blo več o'neila (dobr neki časa je blo še funny kot el general, pol je pa ratalo še to tečno). Ko bo konc letošnjih sezon bom pomoje vdaro kake ST maratone (še dobro da mam kompletn repertuar ).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Berserker ::
Mah potem bo pa potrebno po knjigah udarit. Moram pa priznat da Star treka sploh nisem še gledal( no ja vsega skupaj dva filma in nekaj random epizod) tako da se bom kr tega lotil.
Če se komu da bi mi lahko napisal točni vrstni red kaj je potrebno najprej pogledati.
Če se komu da bi mi lahko napisal točni vrstni red kaj je potrebno najprej pogledati.
PARTyZAN ::
TOS (Če te ne moti starost), TNG, DS9, Voyager, Enterprise
Edit: Kronološko je Enterprise prvi, samo je pa zadnja posneta serija.
Edit: Kronološko je Enterprise prvi, samo je pa zadnja posneta serija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PARTyZAN ()
UUUUUU spet smo mel kamenčke pri SGU ... pri Fringu pa zvončke
fosil ::
Ko smo že pri star treku, včeraj je mel William Shatner 80. rojstni dan - klik
Nisem si mislu da je že tok star, za svoja leta se res dobro drži
Nisem si mislu da je že tok star, za svoja leta se res dobro drži
Tako je!
... mimogrede so pa zadel timing pri SGU s tole radiacijo.
80 let? wow.... v seriji shit my dad says se res precej dobro drzi! vsa cast!
Qcube ::
SPOILERJI ZA SGU!
Ta zadnja epizoda je pa res bila bolj boga. S kamni ni nič narobe, če jih uporabljajo redko in za zanimive zaplete. Poleg tega kamni povsem uničijo občutek izjemne oddaljenosti Destiny. Problem je tudi to, da jih uporabljajo večkrat kot vrata.
Pri zadnji epizodi je največji problem, da se preveč epizode dogaja na Zemlji. Drama sploh ni problem, če se dogaja na Destiny. Meni je na primer bil zaplet z znanstvenikom dobro zastavljen, medtem ko mi je bilo dogajanje na Zemlji povsem nezanimivo, ker me enostavno povedano boli k... za to kaj se dogaja na Zemlji. Pisci imajo tudi problem z pisanjem ženskih likov. Na eni strani imamo odličnega Greera, ki je tudi odličen igralec, na drugi pa Wray ki je, tako kot je Greer rekel, cel čas tečna s svojim govorjenjem. Po drugi strani je problem SGU, da ima preveč karakterjev, ter niso vsi izkoriščeni. V zadnjih štirih epizodah sem prav pogrešal kakšen dialog z TJ ((ki je ena izmed redkih zanimivih ženskih likov(OK, še kaj drugega je zanimivo na njej). Ta epizoda je delovala preveč kot filler.
4/10
Ta zadnja epizoda je pa res bila bolj boga. S kamni ni nič narobe, če jih uporabljajo redko in za zanimive zaplete. Poleg tega kamni povsem uničijo občutek izjemne oddaljenosti Destiny. Problem je tudi to, da jih uporabljajo večkrat kot vrata.
Pri zadnji epizodi je največji problem, da se preveč epizode dogaja na Zemlji. Drama sploh ni problem, če se dogaja na Destiny. Meni je na primer bil zaplet z znanstvenikom dobro zastavljen, medtem ko mi je bilo dogajanje na Zemlji povsem nezanimivo, ker me enostavno povedano boli k... za to kaj se dogaja na Zemlji. Pisci imajo tudi problem z pisanjem ženskih likov. Na eni strani imamo odličnega Greera, ki je tudi odličen igralec, na drugi pa Wray ki je, tako kot je Greer rekel, cel čas tečna s svojim govorjenjem. Po drugi strani je problem SGU, da ima preveč karakterjev, ter niso vsi izkoriščeni. V zadnjih štirih epizodah sem prav pogrešal kakšen dialog z TJ ((ki je ena izmed redkih zanimivih ženskih likov(OK, še kaj drugega je zanimivo na njej). Ta epizoda je delovala preveč kot filler.
4/10
Zgodovina sprememb…
Sem se tudi sam prijel za glavo, ko sem spet videl kamne, ampak tokrat se je zadeva zanimivo zapletla, ...
SPOILER
... ko je telo dobilo smrtno dozo radiacije medtem ko lastnika ni bilo v telesu. Lastnik telesa se je upravičeno jezil, ker bo njegovo telo razpadlo v prihodnjih nekaj dneh. Sem pričakoval, da se bo boril za svoje življenje, potem ko so odkrili njegovo sabotažo kamnov. Pisci so se odločili za miren razplet. Jaz bi vsekakor zgodbo začinil z nekaj streljanja in bojevanja za svoje življenje, ampak če bi doktor umrl potem bi ostali tudi brez Greera. Sicer pa če mislijo serijo končati potem je tako ali tako vseeno, če kakšen izmed glavnih likov umre, nekaj delov pred koncem.
SPOILER
... ko je telo dobilo smrtno dozo radiacije medtem ko lastnika ni bilo v telesu. Lastnik telesa se je upravičeno jezil, ker bo njegovo telo razpadlo v prihodnjih nekaj dneh. Sem pričakoval, da se bo boril za svoje življenje, potem ko so odkrili njegovo sabotažo kamnov. Pisci so se odločili za miren razplet. Jaz bi vsekakor zgodbo začinil z nekaj streljanja in bojevanja za svoje življenje, ampak če bi doktor umrl potem bi ostali tudi brez Greera. Sicer pa če mislijo serijo končati potem je tako ali tako vseeno, če kakšen izmed glavnih likov umre, nekaj delov pred koncem.
mihco ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 93095 (17704) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48452 (13788) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11817 (9248) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12744 (10899) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12811 (9991) | Brane2 |