» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
60 / 70
»»

oo7 ::

Tole bo najbrž Sci-Fi serija.

Lion29 ::

CORAAAAAL
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

BorutK-73 ::

Škoda ko je zraven tudi meni najbolj moteča ženska.

yoco ::

BorutK-73 je izjavil:

Don't care how good it looks, I ain't watching nothing with Lori in it.

:D

Jst ::

Glede Dark Matter se strinjam, da se lepo razvija. Moti me samo njihova dinamika, ki izgleda na momente nekam posiljena. Za to krivi lahko igralci ali pa režiser; vseeno, upam, da bodo prihodnje epizode boljše.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

A se za Dark Matter ve koliko epizod bo imela prva sezona?

Dr_M ::

BorutK-73 je izjavil:

Kaj ji pa fali?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

yoco je izjavil:

A se za Dark Matter ve koliko epizod bo imela prva sezona?

Na IMDB zaenkrat piše 13 epizod

Hvala! Bom takrat pogledal vse dele!

nurse013 ::

Ne najdem slo podnapisov za d.m.
:)
you gotta be kidding me...

Dr_M je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Kaj ji pa fali?

Si gledal Walking Dead prve 4 sezone?

BorutK-73 je izjavil:

Dr_M je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Kaj ji pa fali?

Sem. Pravtako Prison break.

Izi ::

Dr_M je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Dr_M je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Kaj ji pa fali?

Sem. Pravtako Prison break.

Tudi jaz mislim, da je bila Sarah Callies zelo v redu v Prison Break, ko je igrala tisto doktorko. In tudi precej luštna je kot ženska 8-)
V TWD pa je imela pač antipatično vlogo in kdorkoli bi jo igral bi postal antipatičen.
V Colony pa mislim, da niti ne bo imela kakšne vidnejše vloge saj je na listi igralcev navedena precej pri dnu in je verjetno ne bomo kaj dosti videvali.

Januar 2016

Mulder in Scully sta še vedno enaka kot v prejšnjem stoletju.

Mare2 ::

Izi je izjavil:

Mulder in Scully sta še vedno enaka kot v prejšnjem stoletju.

Kaj je to novo posneto ali ponovitev?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Mare2 je izjavil:

To bo čisto nova in sveža sezona Dosjejev X. Bo pa to v bistvu nadaljevanje oziroma 10. sezona, čeprav bo od konca 9. sezone do začetka 10. sezone minilo 14 let je bila to samo malo daljša medsezonska pavza ;)

fosil ::

Izi je izjavil:

Mare2 je izjavil:

To bo čisto nova in sveža sezona Dosjejev X. Bo pa to v bistvu nadaljevanje oziroma 10. sezona, čeprav bo od konca 9. sezone do začetka 10. sezone minilo 14 let je bila to samo malo daljša medsezonska pavza ;)

A bodo rekli da so ju vesoljci odpeljali za 14 let in potem pripeljali nazaj? :P
Tako je!

Mislim, a se Scully ni na videz nič postarala? :)

Stargate Universe prvo sezono sem spremljal redno potem pa kar nehal, ker mi ni bilo zanimivo.
Ker sta mi SG1 in Atlantis eni najboljših SCI-Fi seriji sem rekel, da dam še eno priložnost Stargate Universe in pogledal še enkrat prvo sezono in potem še drugo pa sem še vedno istega mnenja.

Pri Stargate Universe je preveč drame in premalo potovanja čez zvezdna vrata. Še takrat, ko so šli čez zvezdna vrata je bil živ dolgčas. Potem popolnoma nezanimivi liki z tistim zateženim Dr Rushom na čelu;(( potem pa še nonstop tisto drkanje med vojsko in civilom.

Čisto nasprotje sta seriji SG1 in Atlantis, kjer se je nonstop nekaj dogajalo in kjer so dejansko uporabljali zvezdna vrata :)
SG1 ima najboljšo ekipo z Jack Oneill-om na čelu.
Atlantis ima pa tudi odlične like posebej Rodney McKay, ki je tako smešen:)) pa seveda Wraith-i, ki so najboljši negativci v vseh treh StarGate serijah :)

Škoda, ker niso raje posneli še 2 sezoni Atlantisa namesto Universe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Atlantis je imel super potencial, a ga je zapravil že v prvi sezoni. Universe mi je bil pa všeč in nikakor ne morem reči, da je bil slab. Dr. Rush mi je bil eden najbolj zanimivih likov. Eli je bil kopija McKay-ja in tudi všečen lik. Manjkala je samo ena močna ženska vloga.

Universe je po mojem mnenju prišel ven prehitro po koncu SG1 in Atlantis. Če bi počakali kakšnih 5 do 10 let, mislim, da bi bila gledanost dosti večja. Med tem časom bi se tudi zgodba izpilila, ker je bilo preveč filler epizod. Manjkal je tudi zunanji sovražnik. Ampak kljub temu mi je bila zanimiva serija.

Smurf ::

Jst je izjavil:

Atlantis je imel super potencial, a ga je zapravil že v prvi sezoni. Universe mi je bil pa všeč in nikakor ne morem reči, da je bil slab. Dr. Rush mi je bil eden najbolj zanimivih likov. Eli je bil kopija McKay-ja in tudi všečen lik. Manjkala je samo ena močna ženska vloga.

Universe je po mojem mnenju prišel ven prehitro po koncu SG1 in Atlantis. Če bi počakali kakšnih 5 do 10 let, mislim, da bi bila gledanost dosti večja. Med tem časom bi se tudi zgodba izpilila, ker je bilo preveč filler epizod. Manjkal je tudi zunanji sovražnik. Ampak kljub temu mi je bila zanimiva serija.

+1
Meni je zgledal SGU zastavljen kot malce resnejsa serija v primerjavi s SG-1 in SGA (temacnejsa tematika, bolj se osredotoca na psihologijo in odnose, manj na pew-pew streljanje), kar jim je posledicno odneslo precej gledalcev, meni osebno pa je bila najboljsa od vseh v franzizi (sem pa vedel, da ne bo dolgo zdrzala).

Lonsarg ::

V bistvu je SGU bil zelo super, samo 75% delov, ki so suša moraš odstranit iz playliste, skratka zadeva se je vlekla. Poglej Galactico, globoka zgodba pa se ni nič vlekla na začetku, nasprotno začne se z hudo intro akcijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

vostok_1 ::

SG1 je imel bolj pestre dogodke, ampak je bil malce preveč PC. Atlantis se je upal mal več. Takrat ko je recimo Sheppard fental celo vojsko tistih napadalcev, tako da je zapru iris.

vostok_1 je izjavil:

SG1 je imel bolj pestre dogodke, ampak je bil malce preveč PC. Atlantis se je upal mal več. Takrat ko je recimo Sheppard fental celo vojsko tistih napadalcev, tako da je zapru iris.

SG1 je delal to stalno, začelo se je z 3-jim delom.

TESKAn ::

V Atlantisu so razstrelili osoncje, tako da...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

V SG1 je bilo vedno bolj na "ups". V atlantisu pa se Sheppard zavestno odloči umorit veliko število ljudi, sicer napadalcev, kar je nekako moralno še sprejemljivo za glavnega junaka. Wraithi so sicer shit nasprotniki proti recimo replikatorjem, ampak definitivno boljši od goa'uldov, slednji kateri so postali prebavljivi šele nekje po prvi tretjini.
Nasploh se mi zdi atlantis mal bolj odrasel...just slightly, but still. Sicer ga pa mam še več kot pol za pogledat.

Zame je SG1 se vedno najboljsa "vesoljska" scifi serija, takoj za sg1 pa Atlantis. Pa sem ze kar nekaj takih serij pogledal.

TESKAn je izjavil:

V Atlantisu so razstrelili osoncje, tako da...

Tudi v SG1 so razstrelili sonce. Mislim da je bilo v 5 sezoni.

vostok_1 je izjavil:

V SG1 je bilo vedno bolj na "ups". V atlantisu pa se Sheppard zavestno odloči umorit veliko število ljudi, sicer napadalcev, kar je nekako moralno še sprejemljivo za glavnega junaka. Wraithi so sicer shit nasprotniki proti recimo replikatorjem, ampak definitivno boljši od goa'uldov, slednji kateri so postali prebavljivi šele nekje po prvi tretjini.
Nasploh se mi zdi atlantis mal bolj odrasel...just slightly, but still. Sicer ga pa mam še več kot pol za pogledat.

Pri SG1 so zajebal z 9 in 10 sezono in Ori. Morali bi končati z 8 sezono.

Zgodovina sprememb…

Se strinjam. Ori storyline bi bilo bolje, da ga ne bi bilo.

Pri Atlantisu so bili pa premalo ambiciozni in so samo kopirali SG1, namesto, da bi nam predstavili čisto drugačno galaksijo, pa magari, če bi kopirali od Star Treka. Tako so pa, kot v SG1, imeli enega nasprotnika* in neke poljedelske civilizacije - z kakšnim twistom tu pa tam.

Če je bilo kaj narobe v Atlantisu, so samo zamenjali (zmiksali) kristale in zadeva je bila rešena.

*Napsrotniki: Wraithi + vsakih toliko so imeli prebliske in predstavili kakšne druge nasprotnike, ki pa so se jih odkrižali ponavadi skozi nekaj epizod

Dr_M je izjavil:

Zame je SG1 se vedno najboljsa "vesoljska" scifi serija, takoj za sg1 pa Atlantis. Pa sem ze kar nekaj takih serij pogledal.

Enako tudi pri meni :)

Edino škoda, ker pri Atlantisu so bili teli vesoljci samo eno epizodo in se ni zvedelo o njih popolnoma nič.

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

A je v zadnjem letu kaj na novo posneto?

Ravno pogledal finale Dark Matter.

Serija se je začela "robato", interakcija med karakterji je bila posiljena. A iz dela v del so se bolje "ujeli", komunikacija in interakcija je postala bolj naravna.

Zgodba je bila zanimiva že od vsega začetka in z vsakim delom bolj.

Finale, zadnja dva dela, sta bila pa super.

Upam, da posnamejo tudi drugo sezono...

Starodavni ::

@M-power

te sivi goljati so bili v bistvu sovražnik iz alternativnega vesolja atlantis univerzuma, kjer wraithov ni bilo. Bili pa so tile goljati, ki so zgledai kot kaki borgi na steroidih.

Tako da ti sovražniki so bili pač začasna gamad, ki pesti alternativni univerzum serije atlantis :)

Childhood's End 14 December 2015

After peaceful aliens invade earth, humanity finds itself living in a utopia under the indirect rule of the aliens, but does this utopia come at a price?

Starodavni je izjavil:

@M-power

te sivi goljati so bili v bistvu sovražnik iz alternativnega vesolja atlantis univerzuma, kjer wraithov ni bilo. Bili pa so tile goljati, ki so zgledai kot kaki borgi na steroidih.

Tako da ti sovražniki so bili pač začasna gamad, ki pesti alternativni univerzum serije atlantis :)

Ampak vseeno bi jih bilo dobro spoznati bolj podrobno so bili kar zanimivi :)

Tudi, ko sem jih jaz prvič videl sem takoj pomislil na Borge :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Jst je izjavil:

Ravno pogledal finale Dark Matter.

Serija se je začela "robato", interakcija med karakterji je bila posiljena. A iz dela v del so se bolje "ujeli", komunikacija in interakcija je postala bolj naravna.
Zgodba je bila zanimiva že od vsega začetka in z vsakim delom bolj.
Finale, zadnja dva dela, sta bila pa super.
Upam, da posnamejo tudi drugo sezono...

Druga sezona je že potrjena. SyFy je par dni nazaj sporočil, da so naročili novih 13 delov za serijo Dark Matter in tudi za serijo Killjoy.

Se strinjam, da je Dark Matter fantastična serija.
Da je bila interakcija med karakterji na začetku malo posiljena je povsem logično, ker se niso poznali in je torej moralo biti tako.
Konec je super. Upam, da ne bodo izdelovalce, zaradi konca, obsodili rasizma ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

A to je zdej trend 13 delov na sezono?

Starodavni ::

Za sci-fi serije, ki izhajajo poleti očitno. A glejte z druge strani, če delajo 10-13 delov je malo fillerjev vmes, zgodba se lepo nadaljuje in razvija, bolj kot pa pri serijah z 20-22 deli.

poleg tega pa je še ena dobra stran tega, po več kot 5 letih imamo končno 2 gledljivi sci-fi seriji, ki izhajata čez poletje.

Obe spremljam/sem spremljal in sta mi zelo všeč, sploh killjoys ima zanimiv world-building tega osončja Quad, kjer so politične in ekonomske razmere precej zapletene, primerljive z našim planetom in državami :D

Dark Matter pa gledam komaj 3 del, ker me po prvih 2 delih ni lih navdušil, ampak je potem kolega rekel, da postane z vsakim delom boljše in sem nadaljeval.

Zdaj pa še da pride decembra nova serija The Expanse, pa bom zadovoljen :D

Aha, a zato se je meni BSG zdela kot en dolg filler med prvim in zadnjim delom?

Po drugi strani, jih je imel SG1 zelo malo, mogoce 1,2,3 deli na sezono.

tupee ::

Izi je izjavil:

Se strinjam, da je Dark Matter fantastična serija.
Da je bila interakcija med karakterji na začetku malo posiljena je povsem logično, ker se niso poznali in je torej moralo biti tako.
Konec je super. Upam, da ne bodo izdelovalce, zaradi konca, obsodili rasizma ;)

Heh, sicer nisem gledal, ampak mi je bilo že takoj zanimivo ko so črnca vzeli za očetovski lik :D Res prava znanstvena fantastika.

Mars triology: Mars trilogy @ Wikipedia

Spike Gives Straight-to-Series Order to 'Red Mars
http://variety.com/2015/tv/news/red-mar...

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

Kul. Sem pred časem začel brat prvi del, sam nisem daleč pršel. Looking forward na bolj strnjeno verzijo.

15 Februar 2016

http://www.imdb.com/title/tt2879552/

11.22.63 Trailer

Lion29 ::

ZGleda super kul... spet time travel... kar mi odgovarja... kominacija abrams&king zelo obeta.... ampak pismo no... wtf.. james franco? :( eden izmed najbolj antipaticnih ljudi, ever
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Heh se ena nadaljevanka posneta po knjigi, ki sem jo bral xD.

Drugace pa pri tej zgodbi time travel ni toliko v ospredju. Bolj bodo prisli na racun ljubitelji 60ih. Jaz bi rekel, da je sci-fija za ene 5%, drama, ki se dogaja v 60h pa 95%. Ceprav meni se je zdela zgodba kar ok tako, da mislim, da bi moralo biti gledljivo.

Gregor P ::

Saj to je, če me spomin ne vara, običajno pri SK, ZF zgolj kot nek izgovor za celotno dramo potem (od ZF-ja pa skoraj nič oz. zelo omejeno).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P je izjavil:

Saj to je, če me spomin ne vara, običajno pri SK, ZF zgolj kot nek izgovor za celotno dramo potem (od ZF-ja pa skoraj nič oz. zelo omejeno).

Je res. Under the dome je tudi en tak primer tega (ki je tudi postala serija). Skratka pricakujte priblizno isto dozo sci-fija.

Vanich ::

Smurf je izjavil:

Heh se ena nadaljevanka posneta po knjigi, ki sem jo bral xD.

Drugace pa pri tej zgodbi time travel ni toliko v ospredju. Bolj bodo prisli na racun ljubitelji 60ih. Jaz bi rekel, da je sci-fija za ene 5%, drama, ki se dogaja v 60h pa 95%. Ceprav meni se je zdela zgodba kar ok tako, da mislim, da bi moralo biti gledljivo.

Stephen King. Prebral (v parih dneh na vlaku) kakšni 2 leti nazaj.
Bolj kot bore malo Sci-Fi-ja v tej knjigi, mi je šlo na živce to, kako King neoporečno zacementira uradno verzijo atentata na Kennedy-ja, brez možnosti kakršnihkoli alternativ, čeprav v tem primeru kar mrgoli neodgovorjenih vprašanj, nelogičnosti in pa dejstev, ki kažejo nekam povsem drugam, kot pa na H.L.Oswalda.

Vanich je izjavil:

Stephen King. Prebral (v parih dneh na vlaku) kakšni 2 leti nazaj.
Bolj kot bore malo Sci-Fi-ja v tej knjigi, mi je šlo na živce to, kako King neoporečno zacementira uradno verzijo atentata na Kennedy-ja, brez možnosti kakršnihkoli alternativ, čeprav v tem primeru kar mrgoli neodgovorjenih vprašanj, nelogičnosti in pa dejstev, ki kažejo nekam povsem drugam, kot pa na H.L.Oswalda.

MOZNI SPOILER za 11.22.63 (pomoje sicer ni, ampak za zelo obcutljive raje opozorim):

IMO point knjige ni bilo iskanje teorije zarot, oz. bi dodajanje fantastike glede uboja JKja sluzilo samo kot distrakcija jedru zgodbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Lion29 je izjavil:

ZGleda super kul... spet time travel... kar mi odgovarja... kominacija abrams&king zelo obeta.... ampak pismo no... wtf.. james franco? :( eden izmed najbolj antipaticnih ljudi, ever

Kje se ti je pa Franco tako zameril? Jaz se ga spomnim edino iz Spidermana.

Po moje bo največji problem dolgočasna 60. leta. Brez prenosnih telefonov in računalnikov, verižno kajenje in veliko posedanja v zakajenih pisarnah.
««
60 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126792496 (17105) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148144 (13480) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511633 (9064) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512586 (10741) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112701 (9881) Brane2

Več podobnih tem