Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
vostok_1 ::
Je kr dejtana. Malce preveč PG-13 še preden se je to sploh izumilo. 90-ta pač. Vse serije so bile takrat malce bolj oprane. Niso imele tega "grit" kot današnje.
oo7 ::
Mene zanima če je zadosti, da pogledam Batllestar Galactica 1,2,3 in 4 sezono ali je obvezno pogledatu tudi miniserijo in filme ali kar koli paše še zdraven?
hvala
hvala
Nikec3 ::
Miniserija je začetek vsega skupaj in je nujno, da jo pogledaš na začetku. Meni osebno je to tudi najboljši sci-fi vseh časov. Tisti filmi vmes niso ravno nujno, so pa kul.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
Miniserija je začetek vsega skupaj in je nujno, da jo pogledaš na začetku. Meni osebno je to tudi najboljši sci-fi vseh časov. Tisti filmi vmes niso ravno nujno, so pa kul.
Dobro potem bom pa pogledal še mini serijo poleg 4 sezon če mi bo pa res zanimivo bom pa vse.
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
BorutK-73 ::
Če v mini serijo šteješ tudi pilot, je to obvezen ogled preden sploh začneš z 1 sezono, sta pa v dveh delih.
BorutK-73 ::
Na Sci-Fi (SyFy) programu so končno spoznali da tretje razredni filmi pač ne prinašajo prihodka (doh).
fosil ::
Tale Ascension mi zgleda kot še en reality show, kjer je glavno dogajanje medosebno prepucavanje.
Še ena serija, kjer ljudi postaviš v zaprto okolje in jih opazuješ.
Že videno stokrat.
Za mene to ni pravi sci-fi.
Še ena serija, kjer ljudi postaviš v zaprto okolje in jih opazuješ.
Že videno stokrat.
Za mene to ni pravi sci-fi.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Nikec3 ::
Tricia Helfer je not, tako da bom seriji najbrž dal priložnost.
@WarpedOne o Elonu Musku:
Jst ::
Tricia Helfer je not, tako da bom seriji najbrž dal priložnost.
Jep, pri meni tudi edini razlog... :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Dr_M ::
Btw, danes sem se spomnil na Fringe. Nekako lani sploh nisem sledil serijam, tako da niti nevem, a so res ukinili Fringe ali bodo kaj nadaljevali?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
hendriks ::
Aja?
Zadnji del, ki sem ga gledal, je bil ko je sel Walter z unim tamalim (mislim, da je bil Michael) skozi portal v preteklost.
Je bilo se kaj po tem?
Zadnji del, ki sem ga gledal, je bil ko je sel Walter z unim tamalim (mislim, da je bil Michael) skozi portal v preteklost.
Je bilo se kaj po tem?
Jaz sem pa včeraj gledal myepisodes.com koledar in videl ... HELIX!!! Sem mislil, da so ukinili to serijo in sem aktivno delal na temu, da jo izbrišem iz mojega spomina. A takoj ko sem videl sezono 2, je bil ves trud zaman. :/
Lion29 ::
a se ni fringe spodobno koncal? if memory serves me well?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Lani nisem niti ene serije gledal. Ampak glede na to, da se je fringe koncal ze 2013, nisem ziher, ce je imel kaksen pameten zakljucek.
Zato sprasujem, ce kdo kaj vec ve.
Zato sprasujem, ce kdo kaj vec ve.
Fringe je bil meni super serija in vsake toliko pogledam, če je kakšen pameten collectors edition bluray za nizko ceno. Do sedaj se mi je nabralo že kar nekaj serij.
edit: Na voljo je bil z "September's Notebook" ampak so obljubljali še nekaj.
edit: Na voljo je bil z "September's Notebook" ampak so obljubljali še nekaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
12 Junij 2015
Dark Matter
http://www.imdb.com/title/tt4159076/
Dark Matter - Trailer
---------------------------------------------------
19 Junij 2015
Killjoys
http://www.imdb.com/title/tt3952222/
Killjoys - Official Trailer
-----------------------------------------------
Dark Matter
http://www.imdb.com/title/tt4159076/
Dark Matter - Trailer
---------------------------------------------------
19 Junij 2015
Killjoys
http://www.imdb.com/title/tt3952222/
Killjoys - Official Trailer
-----------------------------------------------
kul..
prvi mi deluje bolj kot the 100, torej potem ko odkrijejo kaj se je zgodilo z nnjihovim spominom gre vse na normalno in ne bo imelo nic veze s pilotom
drugi je mesanica high budget in low budget... sem preprican, da bo ogromno low budget fillerjev...
ampak oba sta zelo dobrodosla
prvi mi deluje bolj kot the 100, torej potem ko odkrijejo kaj se je zgodilo z nnjihovim spominom gre vse na normalno in ne bo imelo nic veze s pilotom
drugi je mesanica high budget in low budget... sem preprican, da bo ogromno low budget fillerjev...
ampak oba sta zelo dobrodosla
hendriks ::
Meni pa DarkMatter deluje kot sci-fi žajfnica, kjer se bodo osebki ukvarjali sami s sabo. Killjoys se mi zdi
precej bolj dinamičen, pa čeprav bo bolj low budget.
precej bolj dinamičen, pa čeprav bo bolj low budget.
bah... OK... sej je kul, smesno pa vse... sploh so mi kul cross-i... ampak ne gre vec miksat Flasha in Arrow-a.. prevec razlicni seriji in prevec razlicni universi
I for one welcome them both.
edit: Dark Matter in Killjoys - vmes so se že nabrali posti.
edit: Dark Matter in Killjoys - vmes so se že nabrali posti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Izi ::
Par dni nazaj se je začela nova Sci-fi drama Humans
Sintetični roboti, ki se na videz ne ločijo od ljudi so postali dostopni vsaki družini. "Synth" je novi must have gadget, ki ga mora imeti vsak ...
Sintetični roboti, ki se na videz ne ločijo od ljudi so postali dostopni vsaki družini. "Synth" je novi must have gadget, ki ga mora imeti vsak ...
Dark Matter je boljši kot Killjoys.
Dark Matter je vsebinsko podoben legendarnemu Firefly. Naši "junaki" so vsi po vrsti negativci oziroma antijunaki. Torej precej drugačen od običajnih serij in ravno zaradi tega odličen.
Se pa bojim, da ga bo doletela podobna usoda kot Firefly, ki so ga zaradi nizke gledanosti in slabih ocen ukinili že pred koncem prve sezone, ampak med poznavalci je vseeno postal kulten. Zaenkrat že kaže tako, saj je gledanost nizka, ocene na splošno slabe, razen nekaj odličnih ocen tistih posameznikov, ki se zavedajo da gre za sci-fi biser, ki bo postal priznan šele po ukinitvi.
Največ negativnih kritik leti na slab in nizko proračunski CGI. Ampak tega ta serija sploh ne rabi. V ospredju je odlična sci-fi zgodba, kakršnih se manjka v poplavi super pozitivnih junakov.
Če izdelovalci ne bodo zavozili bomo po 13. letih končno dobili spodobnega naslednika legendarnega Firefly.
Killjoys pa mi zaenkrat ni preveč všeč, ampak po samo enem delu ne bom sodil. Najbolj me moti antipatični igralec Aaron Ashmore, ki igra Johna. Ne vem zakaj ampak tega igralca ne prenašam. Kjerkoli se pojavi mi pokvari serijo. Oceno je zbijal tako v Smallville kot v Lost Girl in Warehouse 13.
Dark Matter je vsebinsko podoben legendarnemu Firefly. Naši "junaki" so vsi po vrsti negativci oziroma antijunaki. Torej precej drugačen od običajnih serij in ravno zaradi tega odličen.
Se pa bojim, da ga bo doletela podobna usoda kot Firefly, ki so ga zaradi nizke gledanosti in slabih ocen ukinili že pred koncem prve sezone, ampak med poznavalci je vseeno postal kulten. Zaenkrat že kaže tako, saj je gledanost nizka, ocene na splošno slabe, razen nekaj odličnih ocen tistih posameznikov, ki se zavedajo da gre za sci-fi biser, ki bo postal priznan šele po ukinitvi.
Največ negativnih kritik leti na slab in nizko proračunski CGI. Ampak tega ta serija sploh ne rabi. V ospredju je odlična sci-fi zgodba, kakršnih se manjka v poplavi super pozitivnih junakov.
Če izdelovalci ne bodo zavozili bomo po 13. letih končno dobili spodobnega naslednika legendarnega Firefly.
Killjoys pa mi zaenkrat ni preveč všeč, ampak po samo enem delu ne bom sodil. Najbolj me moti antipatični igralec Aaron Ashmore, ki igra Johna. Ne vem zakaj ampak tega igralca ne prenašam. Kjerkoli se pojavi mi pokvari serijo. Oceno je zbijal tako v Smallville kot v Lost Girl in Warehouse 13.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Jaz sem od novih serij začel gledati samo Mr Robot. Po dveh delih je že potrjena druga sezona, ampak meni osebno serija sploh ni ne vem kakšen presežek. Res je, da celo pravilno uporabljajo "hackerske" termine in tudi naracija glavnega junaka mi je blizu (Dexter style), vse drugo je pa zaenkrat bolj "(not) another conspiracy" stil.
Jep, imaš prav, postal sem v napačno temo. Mislil sem v "TV Serije".
---
Dark Matter praviš, da je podobna Firefly? Potem je to obvezen ogled zame... :)
---
Dark Matter praviš, da je podobna Firefly? Potem je to obvezen ogled zame... :)
IMO je še Westworld najbolj podobna temu žanru.
http://www.imdb.com/title/tt0475784/
Westworld je bil prestavljen na leto 2016.
Žanr je res sci-fi western, ampak se menda sploh ne dogaja v vesolju, zato po moje ne bo podoben Firefly, kjer so tri čertine časa preživeli na vesoljski ladji.
Okapi ::
Kavbojke v Dark Matter ni nič.
No ja, kavbojskih klobukov res nimajo, ampak vseeno zgledajo precej kavbojsko.
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
black ice ::
Westworld je bil prestavljen na leto 2016.
Res? Nisem vedel. Kdaj so to objavili?
HBO’s Westworld Delayed to 2016
Če bo vse po sreči v začetku 2016, drugače pa računajo šele na jesen 2016.
eric_cartman ::
Dvomim, glede na to, da nobena izmed serij Stargate ni bila dokončana.
Stargate SG-1 manjka ogromen del na koncu, kako se vse zaključi.. Manjka ogromno zgodbe še.
Stargate Universe tudi ne pokaže uničenja Wrath-ov. Praktično manjka še cela sezona ali pa celo 2.
Pripravljali so že celo igro Stargate, pa jim tudi to ni šlo po planu.. Skratka.. Verjetno ne bo nič več iz serije Stargate.
Stargate SG-1 manjka ogromen del na koncu, kako se vse zaključi.. Manjka ogromno zgodbe še.
Stargate Universe tudi ne pokaže uničenja Wrath-ov. Praktično manjka še cela sezona ali pa celo 2.
Pripravljali so že celo igro Stargate, pa jim tudi to ni šlo po planu.. Skratka.. Verjetno ne bo nič več iz serije Stargate.
fosil ::
eric_cartman je izjavil:
Očitno si spregledal film.
Tako je!
eric_cartman ::
Dejansko sem vedel za film.. Ampak zakaj niso tega vkomponirali v serijo? Film je izšel šele leto kasneje po končanju same serije.
Kakorkoli pa.. Zgoraj sem se zmotil. Mislil sem Stargate Atlantis.
Bi bilo pa malo čudno nadaljevanje serije SG-1..
Kakorkoli pa.. Zgoraj sem se zmotil. Mislil sem Stargate Atlantis.
Bi bilo pa malo čudno nadaljevanje serije SG-1..
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
ttommy ::
Imajo čas, saj so se dali v hibernacijo na ladji. Eli je ostal buden in igralec je že tudi močno shujšal, tako da se nam najbrž obeta nadaljevanje.
Gamer
Dejansko se nam obeta reboot Stargate franšize. Je že uradno potrjeno samo datum še ni znan.
Ne bo šlo za serijo ampak za novo filmsko trilogijo Stargate. Torej dobili bomo tri nove velike filme, skupaj vsaj 6 ur zgodbe.
Režiser bo Roland Emmerich. Se pravi originalni režiser, ki je naredil že prvi Stargate film "Stargate (1994)", poleg tega pa je znan predvsem po svojih apokaliptičnih uspešnicah kot so "The Day After Tomorrow (2004)", "2012 (2009)" in seveda "Independence Day (1996)".
Ker režiser ta trenutek dela na 2. delu Independence Day z naslovom "Independence Day: Resurgence (2016)" je projekt Stargate na čakanju. Takoj ko zaključijo z 2. Dnevom neodvisnosti pa štartajo s Stargate.
Roland Emmerich je med drugim povedal, da je bil že prvi Stargate iz leta 1994 mišljen kot trilogija. Ampak takrat so bili taki časi, da so se potem raje odločili za serijo in 2. in 3. dela filma niso zato nikoli posneli.
Sedaj, 20 let kasneje, pa bi bilo malo čudno, če bi začel z 2. delom in ker je pač minilo že preveč časa bomo štartali še enkrat od popolnega začetka. Tokrat s polno Stargate trilogijo
Ne bo šlo za serijo ampak za novo filmsko trilogijo Stargate. Torej dobili bomo tri nove velike filme, skupaj vsaj 6 ur zgodbe.
Režiser bo Roland Emmerich. Se pravi originalni režiser, ki je naredil že prvi Stargate film "Stargate (1994)", poleg tega pa je znan predvsem po svojih apokaliptičnih uspešnicah kot so "The Day After Tomorrow (2004)", "2012 (2009)" in seveda "Independence Day (1996)".
Ker režiser ta trenutek dela na 2. delu Independence Day z naslovom "Independence Day: Resurgence (2016)" je projekt Stargate na čakanju. Takoj ko zaključijo z 2. Dnevom neodvisnosti pa štartajo s Stargate.
Roland Emmerich je med drugim povedal, da je bil že prvi Stargate iz leta 1994 mišljen kot trilogija. Ampak takrat so bili taki časi, da so se potem raje odločili za serijo in 2. in 3. dela filma niso zato nikoli posneli.
Sedaj, 20 let kasneje, pa bi bilo malo čudno, če bi začel z 2. delom in ker je pač minilo že preveč časa bomo štartali še enkrat od popolnega začetka. Tokrat s polno Stargate trilogijo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
vostok_1 ::
Interesting. Jz mam še par epizod SG1 za dokončat. Sem jih pustil na čakanju kakih 7 let. Čeprav ta zgodba z Ori je mal streching it. Atlantis mi tud manjka mislim, da cela sezona.
Pogledal pilota Dark Matter in zaenkrat všečno. Upam le, da serije ne doleti Firefly...
Dark Matter se zelo lepo razvija. Po 5. delih že kaže, da bo tole odlična serija.
Skrivnosti odkrivajo čisto počasi, vsak del eno malenkost in polno sliko ima samo gledalec, saj skupina med seboj ne deli svojih skrivnosti in zato vedo bistveno manj kot gledalec.
Zaenkrat počasi po delčkih odkrivamo kaj naši junaki niso, kasneje pa predvidevam, da bomo počasi začeli odkrivati kaj v resnici sploh so.
Kvarnik (berejo naj samo tisti, ki so že pogledali 5. del):
Komaj čakam 6. del
Skrivnosti odkrivajo čisto počasi, vsak del eno malenkost in polno sliko ima samo gledalec, saj skupina med seboj ne deli svojih skrivnosti in zato vedo bistveno manj kot gledalec.
Zaenkrat počasi po delčkih odkrivamo kaj naši junaki niso, kasneje pa predvidevam, da bomo počasi začeli odkrivati kaj v resnici sploh so.
Kvarnik (berejo naj samo tisti, ki so že pogledali 5. del):
Kot vse bolj kaže naša posadka v resnici sploh niso tisti notorični zločinci, ki jih išče cela galaksija, čeprav njihov DNK kaže na to da so.
Enka je videl pravega Jace Corsota, kar pomeni, da je sam nekdo ali nekaj drugega. Zelo verjetno pa je isto doletelo celotno posadko. Nekdo ali nekaj jih je naredilo.
Dvojka se je okužila z najbolj smrtonosnim virusom, ki ga je odkrilo človeštvo in ga še noben ni preživel, v njej pa je virus umrl že v nekaj urah. Globoka rana pa se ji je tudi zacelila v nekaj urah breze brazgotine. Dvojka že ni tista Portia Lin, ki jo išče celo vesolje. Tudi klon ne more biti, saj bi klon umrl. Kot kaže naša posadka sploh niso ljudje.
Po drugi strani pa je vprašanje kako je na primer štirica dobil očetov prstan? Je njegovega očeta ubil on ali pravi Ryo Tetsudo, če seveda predvidevamo da to ni ista oseba.
In kaj v tej druščini počne petka (Das), ki edina ni na spisku najbolj iskanih zločincev galaksije?
Enka je videl pravega Jace Corsota, kar pomeni, da je sam nekdo ali nekaj drugega. Zelo verjetno pa je isto doletelo celotno posadko. Nekdo ali nekaj jih je naredilo.
Dvojka se je okužila z najbolj smrtonosnim virusom, ki ga je odkrilo človeštvo in ga še noben ni preživel, v njej pa je virus umrl že v nekaj urah. Globoka rana pa se ji je tudi zacelila v nekaj urah breze brazgotine. Dvojka že ni tista Portia Lin, ki jo išče celo vesolje. Tudi klon ne more biti, saj bi klon umrl. Kot kaže naša posadka sploh niso ljudje.
Po drugi strani pa je vprašanje kako je na primer štirica dobil očetov prstan? Je njegovega očeta ubil on ali pravi Ryo Tetsudo, če seveda predvidevamo da to ni ista oseba.
In kaj v tej druščini počne petka (Das), ki edina ni na spisku najbolj iskanih zločincev galaksije?
Komaj čakam 6. del
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 92497 (17106) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48147 (13483) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11633 (9064) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12586 (10741) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12701 (9881) | Brane2 |