Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Lion29 ::
persons unknown je blo fajn prvih nekaj delov... zdaj je debilno
haven... dolgocasno.. malo heroes, malo heureka... in malo brezveze
sherlock je zkon... druga epizoda predolga
the gates... spet vampirji in volkodlaki... mah tko, srednje
rizzoli an isles... policijska, detektivska..zenski v glavni vlogi.. dokaj kul
rookie blue ... mladi policajci... lustne bejbe.. zanimivo
identity... angleska finta..angleska detektivka... mene spominja na lie to me...
pretty little liars... taka teen serija... lustne dekline... misterij, sola, ljubezen... kr kul
leverage in burne notice sta ratali v zadnjih sezonah velik bolj zanimivi seriji
white collar tudi, bolj zanimiv in dinamicen kot prejsnjo sezono
hawthorne mi je tut malo boljsa... prav seka ga!
entourage... po starem
gledam tudi drop dead diva... meni kar simpaticna odvetniska
zdaj zacenja spet weeds, prvi del (pre air) precej obetaven
haven... dolgocasno.. malo heroes, malo heureka... in malo brezveze
sherlock je zkon... druga epizoda predolga
the gates... spet vampirji in volkodlaki... mah tko, srednje
rizzoli an isles... policijska, detektivska..zenski v glavni vlogi.. dokaj kul
rookie blue ... mladi policajci... lustne bejbe.. zanimivo
identity... angleska finta..angleska detektivka... mene spominja na lie to me...
pretty little liars... taka teen serija... lustne dekline... misterij, sola, ljubezen... kr kul
leverage in burne notice sta ratali v zadnjih sezonah velik bolj zanimivi seriji
white collar tudi, bolj zanimiv in dinamicen kot prejsnjo sezono
hawthorne mi je tut malo boljsa... prav seka ga!
entourage... po starem
gledam tudi drop dead diva... meni kar simpaticna odvetniska
zdaj zacenja spet weeds, prvi del (pre air) precej obetaven
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Jst ::
Vav, nisem vedel, da so kakšne gledljive serije tudi poleti, resno. Top Gear in prva (in druga se mi zdi) sezona Dexterja je bila poleti.
Hvala za spisek, bom prečekiral.
Hvala za spisek, bom prečekiral.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Jst: meni zelo gledljivo:
true blood, white collar, burn notice, howthorne, louie (zakon komicna), entourage, leverage, sherlock, pritty little liars
drugi plan: drop dead diva, the gates, memphis beat (nova z glavnim iz my name is earl), covert affairs (vohunska - CIA - zelo podobno ALIAS.. igra pa piper perabo (coyote ugly))
true blood, white collar, burn notice, howthorne, louie (zakon komicna), entourage, leverage, sherlock, pritty little liars
drugi plan: drop dead diva, the gates, memphis beat (nova z glavnim iz my name is earl), covert affairs (vohunska - CIA - zelo podobno ALIAS.. igra pa piper perabo (coyote ugly))
Jaz sem videl ta Rubicon S01E01 Pilot, in ker poleti ni nič za gledati (kar sem mislil), sem si rekel: "Itak ob kavi in cigaretih ne more biti tako hudo." Pa mi je bilo kar všeč. Mogoče bo šla serija v "pravo" smer, mogoče ne. Če bo, bom nehal, do takrat bom pa spremljal.
Jaz itak gledam serije zjutraj, ko se zbudim, peljem psa na sprehod, potem si pa skuham liter kave in pokadim ... preveč cigaret. Potem je pa počasi čas za služenje kruha.
edit: slovnica.
Jaz itak gledam serije zjutraj, ko se zbudim, peljem psa na sprehod, potem si pa skuham liter kave in pokadim ... preveč cigaret. Potem je pa počasi čas za služenje kruha.
edit: slovnica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Lawler ::
Je že narejena serija in men je zelo všeč. Sicer marsikomu ni všeč, ampak da grejo raziskovat nove planete, ladjo. Oprosti to smo že videli v SG-1 in SGA, ne rabim še gledat eno in isto. Lep primer je podobnost SG-1 in SGA, eno in isto so odkrivali. Obe vrsti sta bili odvisni od ljudi itd... Če bi bil SGU na tako temo, kot so že posneli bi nehal gledat. Tukaj mi vsaj malenkost bolj resno deluje, ne pa šov ko 4-je večkrat pobijejo 100 sovražnikov na 1000 in en način. Mi je ušeč da je serija resni pokazatelj kako bi se ljudlje v resnici obnašali, to jim je kar dobro uspelo, v ostalih SG so pokazali malenkostne konflikte. Tukaj vsaj vre med posadko. In zato mi je tudi zanimivo gledati ker končno se loh lepo uležeš in gledaš in zaspiš :))
Meni je pa ravno to raziskovanje novih planetov blo fajn. Ok saj ni reba da je skozi ravno to, ampak to kar delajo pri SGU mi je pa prow bedno. Sm se prow trudu pogledat nekaj delov, samo nism zdržal. SG1 pa SG:A sta mi bila zakon, to pa sploh ne prištevam več med SG. Ampak, stvar okusa, nekaterim je fajn, nekaterim ne :)
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Lawler ()
Nikec3 ::
Saj jaz si tudi želim, da bi bilo v SGU več raziskovanja, ampak mi je vseeno SGU veliko bolj všeč kot zadnji dve sezoni SGA, kjer je bil Rambo Sheppard in genij McKay in tisoče Wraithov, okrog so se pa vozili z ladjami, vrata pa so pokazali 5 krat v sezoni
Razumem pa da nekateri SGU enostavno ne prenesejo, saj je snemana na zelo unikaten, drugačen način. Jaz naprimer nisem zdržal 5 epizod zraven Dexterja, verjetno zaradi načina snemanja, saj je pri Dexterju, saj je Dexter velokokrat sneman sam s svojimi "mislimi".
Razumem pa da nekateri SGU enostavno ne prenesejo, saj je snemana na zelo unikaten, drugačen način. Jaz naprimer nisem zdržal 5 epizod zraven Dexterja, verjetno zaradi načina snemanja, saj je pri Dexterju, saj je Dexter velokokrat sneman sam s svojimi "mislimi".
Lonsarg ::
Ma jaz enostavno ne bom pozabil tistega SG-1 vzdušja, ko sem ob enih ponoči še gledal, ko so šli na razne planete in so mel res domišljijo kaj so našli tam. Pa k v 5. sezoni pride do asgardov tist hodnik alienov... Takih trenutkov je blo v SG-1 polno in so bli doživetja, vredno ogleda sam zarad tega. V Universe ni takih trenutkov. Tut v Atlantisu je samega raziskovanja manjkalo. Bom zgleda šu še kako serijo Start Trekov pogledat, to so zakon nanizanke.
Lawler ::
SG1 je zakon, čepraw je res, da so bili poznejše sezone mal slabše ampak mi je še zmeraj zakon. Atlantis mi tudi ni bil slab, sploh v primerjavi z Universe. Mene pri Universe ne moti snemanje, ampak sami igralci in ta drama in nasploh dogajanje. Razvlečeno, preveč darkersko, nobenga humorja. Je pa res da sm gledal le en par delov, vendar prvi vtis je tak :)
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Lawler ()
IceBoX ::
Evo, zacela se je nova serija "The Event"... pravkar pogledal pilota...
looks promising
looks promising
Dami ::
Sicer imdja ne je*em ponavadi kar se tiče ocen, je vseeno take kritike kot so "beyond bad", "just awful" itd. težk prezreti. Bom danes pogledal, ker je blo včeri preveč ostalega
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Okapi ::
Ena zmešnjava je bil tale pilot od Eventa. Če lahko sodim po začetku, bi rekel, da ga čaka usoda Tresholda.
O.
O.
Izi ::
Nisem še pogledal "The Event", ampak kot berem na tv.com sploh ni Sci-fi zadeva. Ali sem kaj spregledal?
Glede Flashforwarda mi je pa čudno, da so ga skenslali, ker je bil precej v redu serija
This show will feature many points of view and will follow a common citizen contribute to a huge government conspiracy.
Glede Flashforwarda mi je pa čudno, da so ga skenslali, ker je bil precej v redu serija
sploh ni Sci-fi zadeva.Hja, če - SPOILER ALERT -
avion izgine, potem je bodisi dokumentarec o Davidu Copperfieldu, ali pa sci-fi
O.
Berserker ::
Ne znajo kaj druga prikazat kot da enostavno izgine letalo/ ladja ali preprosto nimajo več domišljije.
Ne znajo kaj druga prikazat kot da enostavno izgine letalo/ ladja ali preprosto nimajo več domišljije.
Krivda je vedno na tvoji strani. Čim starejši si manj je možnosti, da boš videl kaj novega. Na koncu ugotoviš, da je vsa nova muzika priredba starih komadov in da si vse nove filme že videl, samo efekti so novejši.
Sprijazni se
St235 ::
Konec oktobra prihaja Walking Dead, po istoimenskih stripih. Strip je noro dober, tako da upam, da bo nadaljevanka uspela zajet idejo.
http://io9.com/5620680/the-official-wal...
http://io9.com/5620680/the-official-wal...
krho ::
Ja ne vem od kje Imdbju žanr Drama za The Event.. ker manjka vsaj SciFi in Triler še zraven..
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Dr_M ::
A kdo gleda Warehouse 13?
Men se zdi kar uredu serija, sploh v poletni susi je bilo zelo zanimivo
Men se zdi kar uredu serija, sploh v poletni susi je bilo zelo zanimivo
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Heh destiny raznese ? Bo to ta neslavni konec ali spet gredo v alternativo ali dovjček ladje .
Nič ne mislim spoilat, ampak naslov ene epizode je "TWIN DESTINIES" Ostalo presodite sami.
Infinity ::
glede na prikolco zhleda super =) bomo zdej ob četrtkih zjutri kumi čakal d bomo gledal =P
Infinity ::
My bad sm mislu d je Air date 29. in sm sklepal d prhaja ob sredah (četrtk zjutraj for us) bomo pa pač ob sredah zvečer gledal no
Jaz, ko delam popoldne in proti noči, gledam nadaljevanke zjutraj*... Ne live (razen nekaj izjem, kot je bil Lost finale), ampak v miru z litrom kave, novim packom čikov in po možnosti zraven pijem še isostar - dober okus mi je in zadeva niti ni draga proti drugim pijačam.
*zjutraj je "moj" prvi opravek sprehod s psom
*zjutraj je "moj" prvi opravek sprehod s psom
ali3n ::
S02E01 je onlajn.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Ogledal sem si premiero druge sezone, tako da pazi SPOILERJE!
Moram reči, da sem nad epizodo kot celoto navdušen. Celoten del je bil zelo dobro zgrajen, Scott in Greer sta se rešila na logičen način, Cloe se je rešila način, ki ga bomo še izvedeli v nadaljevanju sezone(kdor je gledal trailer ve o čem govorim). Seveda v epizodi ni bilo vse popolno. Malo me je razočaral T-Bag, ki je imel v epizodi ravno dve povedi, vendar pa je to logično, saj je nov karakter in verjetno ne more biti takoj v središču dogajanja. Problem z pulzarjem je bil nekako preenostavno rešen. Kar se tiče T.J., pa lahko dam za njen del zgodbe samo popolno oceno. Fantastično so nam bile predstavljene T.J.-jine nekakšne sanje. Saj gledalec cel čas misli, da T.J. le sanja, vendar pa je konec epizode tak, da se verjetno vsak sprašuje, če so mogoče le imeli prste vmes vesoljci iz epizode "Faith". Ta del epizode je bil enostavno fantastično spesnjen, v tem pogledu me je pisec Paul Mullie izredno presenetil, saj drugače piše bolj akcijsko orientirane epizode.
Z optimizmom pričakujem nove epizode
Moram reči, da sem nad epizodo kot celoto navdušen. Celoten del je bil zelo dobro zgrajen, Scott in Greer sta se rešila na logičen način, Cloe se je rešila način, ki ga bomo še izvedeli v nadaljevanju sezone(kdor je gledal trailer ve o čem govorim). Seveda v epizodi ni bilo vse popolno. Malo me je razočaral T-Bag, ki je imel v epizodi ravno dve povedi, vendar pa je to logično, saj je nov karakter in verjetno ne more biti takoj v središču dogajanja. Problem z pulzarjem je bil nekako preenostavno rešen. Kar se tiče T.J., pa lahko dam za njen del zgodbe samo popolno oceno. Fantastično so nam bile predstavljene T.J.-jine nekakšne sanje. Saj gledalec cel čas misli, da T.J. le sanja, vendar pa je konec epizode tak, da se verjetno vsak sprašuje, če so mogoče le imeli prste vmes vesoljci iz epizode "Faith". Ta del epizode je bil enostavno fantastično spesnjen, v tem pogledu me je pisec Paul Mullie izredno presenetil, saj drugače piše bolj akcijsko orientirane epizode.
Z optimizmom pričakujem nove epizode
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
JA to je res, enostavno so se rešili zagate. Cloe je očitno mutirala. Zanima me le zakaj so LA pripadnike zaprli, saj niso bili vsi na strani norca in Kire, imam pa občutek (morda iz prison break) da bo T-bag pirpravil presenečenje.
Nočem tečnariti z gledanostjo, vendar pa je stvar takšna:
Gledanost premierne epizode druge sezone je bila katastrofalnih 1.175 milijona. Kar je najslabša gledanost v zgodovini stargate serij. To več ali manj pomeni, da je to verjetno zadnja stargate sezona. In nove serije zagotovo ne bo, tako da ne upajte da boste dobili Atlantis 2. Obstajajo še sicer teoretične možnosti, da bi serija v naslednjih devetih epizodah pridobila pol milijona gledalcev, vendar pa je ta možnost izjemno majhna.
UŽIVAJTE V NASLEDNJIH 19-IH EPIZODAH... KER SO ZADNJE, KI JIH BOSTE VIDELI V SVOJEM ŽIVLJENJU!
Gledanost premierne epizode druge sezone je bila katastrofalnih 1.175 milijona. Kar je najslabša gledanost v zgodovini stargate serij. To več ali manj pomeni, da je to verjetno zadnja stargate sezona. In nove serije zagotovo ne bo, tako da ne upajte da boste dobili Atlantis 2. Obstajajo še sicer teoretične možnosti, da bi serija v naslednjih devetih epizodah pridobila pol milijona gledalcev, vendar pa je ta možnost izjemno majhna.
UŽIVAJTE V NASLEDNJIH 19-IH EPIZODAH... KER SO ZADNJE, KI JIH BOSTE VIDELI V SVOJEM ŽIVLJENJU!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
pogledal se drugi del serije the Event... mi je bil bolj vsec kot 1. si obetam kar precej od serije.... nekako se mi zdi neka mesanica med
1. 4400
2. flashforward
3. malcek LOSTa (s temi flashbacki)
mi je precej vsec format... upam, da se razvije v dobro serijo!
1. 4400
2. flashforward
3. malcek LOSTa (s temi flashbacki)
mi je precej vsec format... upam, da se razvije v dobro serijo!
Meni je pa Rubicon kul. Zelo počasen začetek, ki ima možnost, da se razvije v res dobro (Government) Conspiracy serijo. The Event sem pa pogledal in se 100% strinjam s opisom, ki sem ga našel na tv.com.
tv.com: The Event TV Review
Možnost, da se razvije v kaj zanimivega, ampak dvomim, da smo gledalci tako lačni takšnih skokov: today, teden nazaj, mesec naprej, today, štiri dni nazaj, today, 9 mesecev nazaj, today, tri dni nazaj.
Lost se je začel vsaj počasi, kot piše v tistemu opisu. No, naj vsak sam presodi.
--
Gledanost SGU? Vztrajam pri temu, da bi franšiza potrebovala 10letni odmor. Mogoče pa ta gledanost niti ni tako pomembna, saj ni distribucija serije samo po tvju. USA ima še ostale servise, kjer gledajo nadaljevanke.
tv.com: The Event TV Review
Možnost, da se razvije v kaj zanimivega, ampak dvomim, da smo gledalci tako lačni takšnih skokov: today, teden nazaj, mesec naprej, today, štiri dni nazaj, today, 9 mesecev nazaj, today, tri dni nazaj.
Lost se je začel vsaj počasi, kot piše v tistemu opisu. No, naj vsak sam presodi.
--
Gledanost SGU? Vztrajam pri temu, da bi franšiza potrebovala 10letni odmor. Mogoče pa ta gledanost niti ni tako pomembna, saj ni distribucija serije samo po tvju. USA ima še ostale servise, kjer gledajo nadaljevanke.
Meni je pa Rubicon kul. Zelo počasen začetek, ki ima možnost, da se razvije v res dobro (Government) Conspiracy serijoČeprav prav dolga takšna serija ne more biti. Če ne bo konec po prvi sezoni, lahko mogoče traja še eno, tri je že skoraj maksimum.
Kar se Eventa tiče, je pa še vse odprto. Meni gredo sicer načeloma na q alieni, ki so kot ljudje, če se bo izkazalo, da so prišli s časovnim strojem, pa prav tako.
O.
jaz mislim, da bo ista fora kot 4400, torej da so prisli iz prihodnosti
Dami ::
Pr SGU se morjo začet več ukvarjat z vesoljem in scifi kot pa sami med sabo. Sej mi je všeč da je "mal" bolj dramatična kot predhodnice, sam preveč pa tudi ni vredu. Ker pa neke druge alternative zaenkrat ni (spaceship serija), upam da je ne ukinejo.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Pri gledanosti šteje samo gledanost premiere v USA na Syfy. To pa zato ker Syfy financira velik delež serije.
Ja to in še koliko po svetu pa bo številka poskočila precej višje.
Lahko ste optimisti, ampak v zadnjem času precej spremljam gledanost serij. In vem da na odločitev o podaljšanju predvajanja serije vpliva 90% gledanost premiere epizode(kje se epizoda prvič predvaja), ki je na Syfy.
V Nemčiji lahko SGU gleda 10 milijonov ljudi, pa bo serija v primeru tako slabe gledanosti v ZDA bila prekinjena. Poleg tega gledanje preko legalnih internetnih medijev kot so iTunes in Hulu ne pomeni dobesedno nič.
Eh potem bi bilo bolje da se lotijo kakšnega resnega zadnjega filma, ali pa kakšen animej v japonski tehniki.
Stargate Infinity:
http://www.imdb.com/title/tt0320969/
Nisem gledal in ne mislim, bila pa je tako samo ena sezona.
http://www.imdb.com/title/tt0320969/
Nisem gledal in ne mislim, bila pa je tako samo ena sezona.
>Poleg tega gledanje preko legalnih internetnih medijev kot so
>iTunes in Hulu ne pomeni dobesedno nič.
Včasih ni pomenilo nič. Potem se je pripetil Writers Strike. Sedaj pomeni malenkost več od nič. Ne precej, ampak malenkost. Ravno toliko, da lahko rečemo, da nič. :)
>iTunes in Hulu ne pomeni dobesedno nič.
Včasih ni pomenilo nič. Potem se je pripetil Writers Strike. Sedaj pomeni malenkost več od nič. Ne precej, ampak malenkost. Ravno toliko, da lahko rečemo, da nič. :)
Po ogledu druge epizode ne vem kaj naj rečem.
Meni je bila sicer epizoda dobra, mogoče malo prepočasna. Drugače pa odlična drama. Bojim pa se, da ostali ne bodo podobnega mnenja. Je pa sedaj jasno, da v drugi sezoni ne bo nič posebej drugačnega, kot v prvi. Vem sicer, da pride malo več akcije v naslednji epizodi, vendar pa SGU tako ne gledam zaradi akcije.
Meni je bila sicer epizoda dobra, mogoče malo prepočasna. Drugače pa odlična drama. Bojim pa se, da ostali ne bodo podobnega mnenja. Je pa sedaj jasno, da v drugi sezoni ne bo nič posebej drugačnega, kot v prvi. Vem sicer, da pride malo več akcije v naslednji epizodi, vendar pa SGU tako ne gledam zaradi akcije.
Sam sebi lažeš bi lahko rekel, drame imamo v RL itak zadosti, akcija pa po nas požene andrenalin in takoj stvar postane zanimiva. Bi bil SW brez akcije tako gledan in znan ?
Sam sebi lažeš bi lahko rekel, drame imamo v RL itak zadosti, akcija pa po nas požene andrenalin in takoj stvar postane zanimiva. Bi bil SW brez akcije tako gledan in znan ?
Torej po tvoji teoriji, bi se morala na TV gledati samo akcija. Kako pa so potem serije kot so House, Lost... tako gledane?
commissar ::
jah folk je ozkogleden, kaj čmo. Očitno ne razumejo da majo drugi drugačen okus.
Druga sezona je zeankrat kar v redu, upam da bodo dobr izkoristili nove igralce ki bodo gostovali v seriji.
Pa mam ful občutek da bosta una lucian alliance ženska pa eli mal romantike zganjala.
Druga sezona je zeankrat kar v redu, upam da bodo dobr izkoristili nove igralce ki bodo gostovali v seriji.
Pa mam ful občutek da bosta una lucian alliance ženska pa eli mal romantike zganjala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 93258 (17867) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48590 (13926) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11852 (9283) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12788 (10943) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12878 (10058) | Brane2 |