» »

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki?

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki?

«
1
2 3

ovdje kokoš ::

glasbo poslusam na compu, ojacevalca nimam in mi je mal skoda dajat prov dost kesa zanjga (ce bi mi gdo prodal ksn hud ojacevalc, magar doma narjen za ene 20k bi blo dbest), trenutno mam nek creativov 5.1 sistem, ki me ne navdusuje prevec, skatlce so mejhne, brezveze, tko da sm se odlocu da bom neki dobrga ca cim mn dnarja kupu

zanima me vase mnenje, torej dobri zvocniki al dobre slusalke(premislujem o ksnih dobrih sennheiser brezzicnih, da grem loh tud po bajti z njimi, kar je ornk kul)

ogrevam se za slusalke dnarja cca 40k, a mi bo to vredu spilal s creative live, pa kako je z njihovmu ojacevalcem, ga majo a ne ?

za kok kesa bi pa dobu dobre zvocnike (ne ne rabm 5.1 pizdarije, sam da je cist zvok pa da ma bas)


hvala vsem za vso pomoc
jebi ga

Stepni Volk ::

Striktno gledano iz Hi-Fi stališča slušalkam primanjkuje basa. Se pa preko slušalk sliši več detajlov kot na zvočnikih. Predvsem so uporabno za ljubiteljsko poslušanje glasbe, brez da bi motil okolico.
Sam uporabljam AKG 500 (polodprt tip). Sem pa posedoval veliko različnih: Bayerdinamic, Audio Tehnica, Senheizer. Tako odprtih, polodprtih, kot zaprtih. Če ti je bas pomeben, so zaprti tip slušalk must have (moje so bile Bayerdinamix serije 800).

Vsekakor bo zvok veliko kvalitetneje reproduciran, kot ob tvojih trenutnih PC "jetrcih". :)

Potem so tu še elektrostatične za katere pa nimaš denarja. Jaxklin Float, Stax...

Glede zvočnikov že imamo odprto temo, prav tako o ostalih delih Hi-Fi opreme in različnih računalniških ozvočenjih. Poglej si prvo temo tega oddelka: mini KAZALO oddelka Zvok in Slika

ovdje kokoš ::

kako je pa z glasnostjo, men do zdej se nobene slusalke niso ble "preglasne" a mi bo creative live loh dost dobr zvok produciru, da bi se splacal dat 40k za slusalke, feršterker da ali ne ?
jebi ga

Stepni Volk ::

Moje so čisto preglasne. Zato imam glasnost nekje na 1/3.

Preživim tako z Linking Park kot Tomaso Albinonijem.

BluPhenix ::

Odvisno ali poslušaš dolgo časa ali ne.

Za dolgotrajnejša poslušanja slušalke naj nebi bile najprimernejše, poseži raje po zvočnikih (ali tako kot pravijo studijsi tehniki: ger your ears out of the cans). Je pa potem spet koliko tišine mora biti v okolju ...

Slušalke predstavijo nekoliko bolj točno zvočno sliko, ker zvok ne sreča toliko ovir na svoji poti, so pa res bolj revne s tistimi nizkimi basi, katere moraš tudi čutiti za pravi efekt.

Nobene slušalke ti niso bile preglasne? Kaj si 3/4 življenja preživel na koncertih 30 cm od zvočnikov al si bobnar? Na kratko povedano, mogoče si že malo gluh... meni so skoraj vse slušalke preglasne.

Vsekakor je v stanovanju lepše poslušati glasbo z dobrih zvočnikov kot pa dobrih slušalk, no kakor za koga. Mene precej moti tak tesnobemn občutek ko imaš slušalke non stop gor.
dobrga ca cim mn dnarja kupu

Bi že moral vedeti, da to dvoje ne gre skupaj.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Road Runner ::

če se ti ne zdi moteče met slušalke skos na glavi... men se

js mam na računalnik prkloplene harman kardon soundsticks II (bli so ~40k) in sem zlo zadovolen z njimi. je 2.1 sistem in vsaj za moje pojme je zvok zlo dober (nisem pa nek audiofil...).
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Stepni Volk ::

Glede teže in stiskanja ušes je stvar kvalitete in odprtosti slušalk. Kot rečeno moje AKG K-501 so odprte in ni nobenega občutka "zaprtosti". Uporabljam jih lahko več ur brez, da bi me motile. Bayerdinamic 990 so me. Boleti me je začelo pod ušesi, blizu čeljusti.
Moja preferenca ti na bo pomagala, ker gre tu tudi malce za fizionomijo.

Imam več načinov poslušanja glasbe

Prvič - če poslušam glasbo grem v dnevno sobo in poslušam preko Allison CD 8 samostoječih zvočnikov. Glede nato, da preferiram akustično glasbo, sem si tudi izbral takšne zvočnike. Tako preposlušam cel album. Nekajkrat.
Drugič - potem vzamem v roke ovitek in grem skozi še enkrat s teksti pesmi. Čisto novo voživetje glasbe. Pesniško, manj akustično.
Tretjič - vzamem glasbo s seboj v posteljo in seveda priklopim omenjene slušalke. Čisto novo obzorje. Podrobnosti, detajli... in tisti mehak svet med sanjami in zavestjo. Glasba te obdrži prav tam.
Četrtič - avtoradio. Nekako se ne morem čisto skoncentrirati (razen ob daljših vožnjah po avtocesti), tako da s tem v bistvu "uničujem" veselje ob glasbi. Kar nekaj komadov sem zaradi tega zasovražil.
Petič - za ambientno glasbo, v primeru, da delam na računalniku, raje uporabim zvočnike. Na PC imam priklopljen umenjeni NAD 3020 in Allison sateltitske zvočnike (ala Bose Asusticmass 5). Enak problem kot v prejšnji točki. Zato je bolje izbrati glasbo ala Adiemus.
Šestič - če želim doseči poseben efekt oziroma pasti točno v določen občutek ob delu za PC, si izberem primerno glasbo, slušalke in hopla.
Sedmič - prenosniki (MP3, walkman) na kolesu, ob hoji po opravkih itd.
Osmič - med kopanjem v banji. Priznam v novi nepremičnini še nisem postavil ozovčenja. Me še čaka.
Devetič - kot nič hudega sluteč pregledovalec knjig v knjigarni Novak. Spustijo kakšen Amelie Pulan Soundtrack in iz trgovine odidem s celim paketom knjig. :(
Desetič - bum,bum musik, kot reklama za Clio MTV pred leti, ko na križišču zraven tebe zaustavi terorist s svojim neznosnim okusom glasbe, ki jo mora širiti po okolici, kot nadležen virus oz. motnjo okolja
Enajstič - ko me pokliče prijatelj in prijateljica: "To moraš slušati..." in potem mi kar po telefonu predvaja glasbo... in potem ti odgovoriš s kontra komadom... in tako naprej. V veliko veselje Telekoma oz. mobilnih operaterjev.
Dvanajstič - radio in TV. Kar nanese, kjer pač nanese. Avto, trgovina, služba... neobvezno. Potem slišiš nekaj, kar ti je strašansko všeč... tako kotlansko letni "September" in potem porabiš nekaj mesecev, da komad najdeš. Podobno kot za Peugot 307SW reklamo "Breath"
Trinajstič - film. SI polno v dogajanju na ogromnem platnu pred teboj. In glasba dodatno pritiska na moje živce. Če je shrljivo so to cvileče violine...

itd... itd...

Kolikokrat so za to potrebno slušalke in kolikokrat zvočniki?
Težko reči. Odločite se.

ovdje kokoš ::

ocitno si kr mal avdiofila, kasna muska ti je pa najbl vsec ?

js najvec poslusam rock, dire straits (to mi je bog i batina), deep purple, hendrix in njim podobni, po je pa tle se ksna bum bum muska, klasika, pa ksn vangelis like, za vse ostalo je pa prakticno vseen kasne zvocnike mas

odprte slusalke se mi zdi da niso tok vredu kokr zaprte, sej ne da bi mel motece dejavnike iz okolice, sam se mi zdi kokr da mal zvoka "uide", ornk se ogrevam za prenosne slusalke, to da grem loh kamrkol z njimi, pa da ne motm okolice res velik pomen, za povrh pa mam itak neke srednje kvalitetne zvocnike (glede na to da so racunalniski, so pomoje kr dobri)
jebi ga

Stepni Volk ::

Glede prvih treh izvajalcev se strinjam, so v zbirki mojih CDjev. Glede ostale zbirke je tako stvar okusa. Po žanrih bi šlo takole: Rock, Metal, Pop, Jazz, Blues, Klasika, Etno...

V audiofilskem žargonu se PC zvočnike opiše s štirimi črkami: P.O.D.N.

Res je audiofilski svet včasih nekoliko ekstremističen. V sloveniji se je namreč ravno pojavila nova audiofilska sekta, ki zagovarja uporabo enega samega kvalitetnega širokopasovnega zvočnika in modificiran kasetofon, kot ultimativen izvor zvoka. Poročam, ko najdem kako njihovo stran. Za enkrat imam samo emaile :)

Kolikor je audiofilov, toliko je teorij. To ti že nekaj pove o tem. :)

Audiofil sem le toliko, da rad poslušam glasbo. Kar je pri vsem skupaj tudi pomembno. Dejansko lahko tudi PC zvočnikom izredno izboljšaš akustiko. Postavi jih na vrt oz. v naravi. Šok.
Najpomembnejši je namreč prostor v katerm poslušaš. Kar smo že v: [Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok....
Mojo teorijo o zvočnikih si preberi na 2.str teme: [Hi-Fi] - O zvočnikih. Nekaj malega sem tudi o slušalkah tam spisal.

Pri vseh stvareh v svetu si dejansko sam merilo. Pri Hi-Fiju je to še toliko bolj očitno. Glede na to kaj in kje poslušaš si izbereš listo željenih naprav. Potem pride vmes še finance, design in praktičnost...
Vsak od nas se bo odločil nekoliko drugače. Merilo so tvoja ušesa. Če si zadovoljen, si srečen človek.
Audiofili ponavadi niso. Vse ćivljenje iščejo "idealen zvok" in na tej poti najpogosteje pozabijo, zakaj pri vsem skupaj gre: za poslušanje glasbe.

ovdje kokoš ::

dons grem v lj, testirat slusalke, vzel bom sabo 1 cd z udarno glasbo, da vidm kako se kere obnesejo, 40k le ni mal, zvecer bom porocal, uzivajte v vikendu dokler traja;)
jebi ga

ovdje kokoš ::

vceri sm su v bof pa sprobu en kup slusalk, bil sem neverjetno razocaran, zvok sploh ni bil tok bolsi od mojis slusalk ki so smesno poceni, 7evrov, brezzicne sm ugotovu so totaln sranje, ce kej lovi si loh srecn, ko pa lovi pa zvok tud ni tak da bi se na 2 dela daju, se najbol so mi ble tele ki so tud prblizn enake kvalitete kokr hd 650, sam da so une 70k drazje, noro no, ce se ne motm, bom kr lepo s temi slusalkami ostal, dokler ne razvijejo ksne bolse brezzicne tehnologije za mn kesa
jebi ga

Trancedeejay ::

Lahko probas Grado slusalke. Niso tolk lepe pa udobne, sam zvok je pa....
Have a nice Day

Matt
Music is the key

ovdje kokoš ::

bi probu ce bi vedu kje jih prodajajo
jebi ga

Zgodovina sprememb…

Trancedeejay ::

Imam jaz ene sr-80 doma, drugace pa so navoljo v Intek KR.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

ovdje kokoš ::

sam, nekak nevem zakaj bi bil zvok pr grado tok bolsi ce sipogledas to povezavo na stran avdiofilov, grado je 1 na lestvici, medtem ko so sennheisrji 4, bom pa sprobu, enkrat... ko bom su lih mem stacune

aja, pa ne mojga mnenja prevec zares vzet, slisim namrec ne popolno, moje slusno obmocje je od 100 do 10k Hz :D
jebi ga

Zgodovina sprememb…

Trancedeejay ::

Jaz imam tele.
Kot lahko vidis Grado se ni naredil slabih slusalk, kot je normalna cena v ameriki, za ta denar boljse verjetno ne obstajajo(16k, pri nas 35k), po vizuelnem dizajnu in udobju pa sigurno so kaksne boljse. Grado in Sennheiser sta zelo razsirjeni na tem podrocju, v ameriki pa so No. 1 Grado slusalke, po Evropi pa Sennheiser verjetno. Eden najbolj znanih dizajnerjev predojacevalcev je g. Gilmore - American, pol se ve katere slusalke ima.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Highlander ::

Tud mene zanima, ce ma kdo izkusnje z boljsimi (beri: drazjimi) modeli brezzicnih slusalk, ala Sennheiser RS-120, RS-130, RS-140 itd. Ti se mi zdijo zanimivi modeli, vendar jih trenutno nisem nikjer dobit, za sprobat. Te radiofrekvencne in take naj bi mele nekaj tezav s sumom in interferencami. Infrardeci modeli pa naj teh tezav ne bi imeli, imajo pa manjsi doseg in potrebna je vidna linija do oddajnika. Ima kdo kakrsnekoli izkusnje v zvezi s tem?

Ko berem tuje opise navedenih Sennheiserjevih modelov, so uporabniki vecinoma zelo zadovoljni, nekatere moti le rahel sum, kadar je tisina...

ovdje kokoš ::

kupu sm sennheiser RS-140 in sm zelo zadovoljen upostevajoc da so slusalke brezzicne

bas je kul, domet je neverjetn (zvim v 2. stuku, na drugmu koncu bajte zuni, 30m stran se vlecejo, hisa ima IZREDNO debele stene, cca 70cm in armature kokr ces), med uporabo me sploh nc ne motjo, sopam jih pa dele ze ene 7 ur pa ni problemov, morm povedat da so vlekle clo v avto 50 m stran od bajte sam ni vmes nobene pregrade oddajnik je pa pr oknu
na zivce mi gre sam sum, ce mas do konca naglas pa da se komad lih mena se ga fajn slis, med glasbo ga pa js ne slism, tud k se komad ze sam stisuje ga ni slisat

tko da, ce mate 45 jurjov pa ne vete kam z njimi, le kupte
jebi ga

AnubisOfDoom ::

jaz pa iscem nekaj za rock glasbo, izvajalci kot so Yes, Joy Division, The Flaming Lips, Pixies... nekaj poslusam tut elektronke (DAF, Der Plan, Boards Of Canada, Client, Broadcast).

Imam cambridge audio azur 640 integrirc, pa nocem kupovat dodatnega headhpone ampa. Zanima me, kaj lahko dobim tam nekje do 150€ (lahko narocim tut iz nemcije al pa kje drugje po uniji samo da je 150€ skupaj s postnino). Ne spoznam se na slusalke, kokr vem, prblizn vem da bi rad slusalke, ki so odprtega tipa (ne vem kok je to scena za rock, ampak glih na bas ne tripam, neb pa rad bil cist brez).

Gledov sm Grado sr-80, Grado sr-125 pa Sennheiser HD-595, a mate se kaksne druge predloge...

aja, sedel bi okrog 3-3.5 metrov od ojacevalca in imam 1/4" luknjo v ojacevalcu

chlan ::

Za rock - Grado! Omenjene SR-80 bi znale biti kar prave.

Sennheiserce imajo (večinoma) malce manj definiran, bolj "ambientalen" bas (je ponavadi tudi malce težje slediti bas liniji,...), boljše so za kakšno akustično oz. bolj umirjeno.

LP

onepack ::

No bom se jst neki napiso!
Mam sennheiser hd580 pa sem mnenja da dalec naokoli ni bolsih slusalk za dnar ki sem jih dobo!
Kar se tice basa??? Da ga je premalo...na slusalkah??? hm bas je pri vecini slusalkah dekleriranpod 20hz...kar se mene tice je to nizje kot katerikoli hifi sistem ki si ga postavis doma!! Mam namrec B&W zvocnike, pa marantz ferst itd...pa slisim vecino spodnjega frekvenčnega spektra
ko ga na sistemu ne slisim! tak da nevem kaj ste mislal glede basa...da ga ni(razn ce ste mislal tisto donenje ko te zacne bolet glava :-))! Res pa je da je odvisn od kvalitete slusalk-....moje so v rangu hd600! Tak da po moje se splaca dat mal vec za
slusalke...seveda ce prezivis vecino casa poslusanja glasbe in gledanja filmov itd. v vecernih urah, ko nemors zvocnikov terat na full...zarad kakih sosedov...!
LP!

Highlag ::

Sam se tudi nebi strinjal z izjavo, da slušalkam primanjkuje basov.

Rabiš samo slušalke primerne kvalitete, pa zažigajo bolj kot povprečni zvočniki. :P
Never trust a computer you can't throw out a window

jype ::

Sennheiser so precej bolj "mehke". Če hočeš poslušat rock, te morajo ušesa bolet :)

No, jaz na HD-555 kar precej poslušam Joy Divisoin in Pixies, pa se super obnese.

Je pa res da če stvar vštekaš v kakšen AC97 te dejansko kar mrazi od zvoka :P

AnubisOfDoom ::

kaksna pa je razlika med sr125 in sr80? ker v ceni je kar velika, dobrih 60€. Zdej se odlocam samo se med Sennheiser HD 595 in Grado SR80, ali bi bila opazno slabsa kvaliteta zvoka, ce bi dokupil se podaljsek (kabel 3 metre, za 50€)

jype ::

Če je kabel "normalen", potem ziher ne. Ne kupit tistega iz dveh tankih vrvic... Se bojim, da so tudi zanič kabli lahko dragi. Jaz take reči najraje zlotam sam.

Sicer pa pojdi v štacuno in oboje slušalke preizkusi. Pa če jih kupiš pri nas jih itak lahko neseš nazaj, če po celodnevnem poslušanju doma ugotoviš, da so neudobne.

AnubisOfDoom ::

kabel naj bi bil Grado (ne vem ce je to avtomatsko v redu :) ) bom preveru pred napkupom.

Sr80 al pa HD 595 will be :) se kaksno mnenje je zazeljeno (kaj pa HD 580)

Fizikalko ::

A kje v SLO prodajajo take orenk slušalke?

AnubisOfDoom ::

Grado ima INTEK iz kranja, Grado sr80 pridejo 145€, kabel pa 50€ (kao Grado), Sennheiser ma pa tut vsaka starcuna ze

AKG, KOSS, Beyerdynamic pri nas ni dobiti kokr vem

Fizikalko ::

Kaj pa kakšne kvalitetne brezžične? Obstajajo?

onepack ::

Ja res je ..sennheiser-ce dobis ze kr vsepovsod...mogoce v bigbangu in v bofu jih lahk celo sprobas! Kar se tice hd580 je pa kok mas srece(rablene lahk staknes za male pare)...delajo jih pomoje ne vec naslednji model pa so bli hd600. Ce pa kje najdes hd580 jih pa kupi...udobne k hudic...3h na glavi pa ko da ni nič! So pa po kvaliteti skoraj iste k hd600 (testirano)!
Grado majo tudi kr hude slusalke sam so po karakteristiki cist drugacne k sennheiser-ce! Najbols da si preberate en kup testov na netu (jih je dost) če nimate ki sprobat!
LP
aja pa brezžičnih bi se jaz izogibal! Res dobre brezzicne ne obstajajo (kar tudi neki pove)...prevec interferenc itd!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: onepack ()

Fizikalko ::

Tole se mi zdi (sploh glede na cene pri nas) hudo ugodno. Mnenja?

onepack ::

To zgeda kull sam kaj je tist 3x po 25eu.....to so se sigurn neke fore zram!! prever kok te dejansko pridejo po prejemu posilk...ce so pod 50k pol je to dobra cena!! Sam to so ze dokaj kvalitetne slusalke in bi blo pametn met kak ojacevalec za slusalke...se kvaliteta se dodatno poveca (in to drasticno)!

AnubisOfDoom ::

tukej for ni... v svabariji so cene ekstremno nizke (za sennhe), postnine je pa tko ene 20€ (ne vem tocno, ampak ponavad pride tam 10-20). Pomoje bom grado sr80 kupu jst.

bi pa rd se kaksna mnenja

Fizikalko ::

Samo nekej: A tele HD600 se priklopjo na 1 izhod, al rabjo 2? Mam namreč samo comp za musko (pa zvočnike Altec Lansing 5021)... Rad bi jih priklopil na konzolo od zvočnikov (da mi ni treba zadaj na zvočni preklapljat).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

Tic ::

Jaz sem pred kratkim menjal HD 479



za HD 595



in moram rečt da sem kar naudušen. Jih ne snamem dol :) So sicer težje od prejšnega modela, a vendar te slušalke spravijo celo uho notr in jih to naredi ultra udobne.

Pa vse sorte predvajajo te slušalke, in to precej dobr. Od Simona in Garfunkla pa do novodobne elektronike. Žal pa ne morem primerjat z ostalimi, bom rekel manj dosegljivimi znamkami/modeli.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Fizikalko ::

Uh, pa še tole: bidm, da majo 300 ohmov upora. To bo pa mal huda za ojačevalec v mojih boxih. Zgleda, da bom moral kupit ene cenejše...

Fizikalko ::

Tic, a to maš na comp priklopljeno al na ojačevalec (hifi) posebej?

jype ::

Ej, razlika je _ogromna_. Če ne drugega, se ti splača kupit posebej feršterker za slušalke, pa upam, da maš vsaj zmerno dobro zvočno kartico. Zvok na "onboard" zadevah je strašen, pri takih slušalkah že precej dobro slišiš drobovje mašine pa "consumer grade" DACe.

Jaz mam spdif iz motherboarda na receiver in slušalke vštekane v receiver, tam je pa zvok božanski.

Fizikalko ::

Hočeš rečt, da se posebej dobi amp samo za slušalke? Kakšen pa, na primer?

Fizikalko ::

Aja, zvočno mam pa Audigy 2 ZS.

jype ::

Audigy je čisto OK.

Preamp za slušalke je po moje overkill. Sicer slišiš razliko, ampak precej bolj kot jo slišiš jo plačaš, IMHO...

Zadeve so ponavadi večkanalne in tipično stanejo prek 100 evrov. Tule jih je lep šopek... http://www.audiopro.si/?m1=8&m2=405

BTW, jaz za uporabo z računalnikom bolj priporočam tele kot 600:

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=5...

Fizikalko ::

A mi še poveš, kakšen majo priključek (vhod). En ali dva? (rad bi dal direkt na konzolo od računalniških zvočnikov, torej 1 kanal)

onepack ::

Ja res hd600 so ze kr audiofilske in je priporocljivo met posebi ojacevalec (za slusalke ali navaden)! ze zarad omaze!!
Fizi... ja bo slo!! sam ce bojo prevec omske jih prej probi!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: onepack ()

jype ::

Misliš slušalke? HD555 imajo navaden 6.3mm stereo jack in 3.5mm adapter (ki paše v tiste luknje, ki so tipično na zvočnih karticah).

Preamp ima ponavadi za input dva činča (temu rečejo RCA), včasih pa tudi 6.3mm jack ali celo XLR, odvisno od modela.

Fizikalko ::

>>HD555 imajo navaden 6.3mm stereo jack in 3.5mm adapter (ki paše v tiste luknje, ki so tipično na zvočnih karticah).


Že že, ampak mene najbolj zanima, ali je 1 jack ali sta 2! Ker moja konzola od zvočnikov ma pač samo EN izhod.

onepack ::

Evo en dober amp klik
in se en
klik
EB01 je usb DAC se pravi konverter že z vgrajenim ojačevalcem za slušalke. Venda to funkcionira samo preko oz. iz računalnika. Volumen se kontrolira kar iz windowsov.
Micro amp pa je samostojna zadeva kjer preko 2 činčev pripelješ signal v ojačevalec (cd, gramofon) in ga potem ojačas z ojačevalcem. SLušalke priklopiš direktno na amp.
Fizikalko ti mas konzolo za volumen stelat oz zvocnikov gor pa izhod za slusalke?? al kaj!?

aja vsake slusalke majo en jack torej lahk na svojo konzolo prklopis kirekoli hoces!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: onepack ()

Tic ::

Fizikalko, X-FI, preko Denon stereo hi-fi ojačevalca. Drug input sta pa gramofona.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

jype ::

Fizikalko> Že že, ampak mene najbolj zanima, ali je 1 jack ali sta 2! Ker moja konzola od zvočnikov ma pač samo EN izhod.

Eden je :)

Fizikalko ::

>>Fizikalko ti mas konzolo za volumen stelat oz zvocnikov gor pa izhod za slusalke?? al kaj!?

Ja, seveda. Mam tele zvočnike (5021), konzola se pa tule vidi mal bolš...

Trancedeejay ::

HD555 imajo navaden 6.3mm stereo jack


Fizikalko, po tem lahko takoj sklepas da je samo en konektor (Stereo jack)
Zelo malo oz. na prste ene roke prestejes slusalke k majo dve banance(mono). Tako je recimo mr. Gilmore priredil Grado slusalke. BTW. ce bi kdo zelel izdelat hud preamp za slusalke naj samo napise gilmore headamp v google.
Have a nice Day

Matt
Music is the key
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slušalke

Oddelek: Kaj kupiti
425455 (2571) Primorec
»

Slušalke Sennheiser (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5011231 (9190) delfinus
»

Nakup slušalk do 200€

Oddelek: Kaj kupiti
131872 (1417) delfinus
»

Kvalitetne slušalke (za filme, igre)....

Oddelek: Kaj kupiti
92763 (2650) Samek1337Q
»

katere slušalke???

Oddelek: Kaj kupiti
222504 (2169) bluesman

Več podobnih tem