» »

Nov zakon o piratsvu v Sloveniji

Nov zakon o piratsvu v Sloveniji

««
12 / 16
»»

Spc ::

Se pravi samo delovanje p2p programov, ker s tem ko oddajamo podatke jih nelegalno širimo (razdajamo) ostalim uporabnikom

Ali pa posojamo...
 

black ice ::

rolihandrej,

pa saj vidiš, da bo po 1. novembru kvečjemu bolj ugodno piratizirat, kot do sedaj. Do sedaj je bil DL kaznivo dejanje, od zdaj naprej bo samo, če boš delal kopije z namenom nadaljnje prodaje.

Delanje kopij z namenom prodaje je bilo tudi do sedaj kaznivo dejanje.
Vglavnem kazniva je distribucija - reci temu upload (in s tem uporaba P2P) ali pa prodajanje nelegalnih kopij.
Zgleda da bodo morali fantje iz švedskega Zaliva nekaj pogruntati. Nekaj se je govorilo o novem protokolu oz. o kriptiranju Bit-torrenta... sedaj pa je vse utihnilo.

Bellzmet ::

@spc Se pravi samo delovanje p2p programov, ker s tem ko oddajamo podatke jih nelegalno širimo (razdajamo) ostalim uporabnikom

Ali pa posojamo...

HAHAHOHOH...hmmm...spc-ju še vedno ni jasno:D

carot ::

Ma dej prokleta represivna drzava, to je vse maslo novega svetovnega reda, ki nam ga hocejo ustuliti, ljudje so ze tako revni in nimajo za krua, zdaj bi pa se rad spravili v zapor vse te ljudi, po moznosti jih se pobili. Mislim kaj zdaj bo treba ze spet iti nazaj na stari nacin, ko se je tihotapilo piratske cdje, ko se ni blo interneta, ter iz roke v roko si menjat, zdaj smo vsi smartrani hujse, kot dilerji droge, hujse, kot kradljivci, celo hujse kot morilci.

Ce bo slo tako naprej, bo treba zaceti delati racije po trgovinah in pokrasti lepo vse originale, saj mislim, da je kraja v trgovini manjsa kazen kot download, pa se original imas potem, ceprav brez racuna, ma koliko ljudi sploh shrani racun,ko kupi kaj v trgovini.

Kaj hocejo narediti iz nas v bistvu bodo kr poslali direkt poloznico na dom verjetno lepo 5000€ placaj ali 5 let zapora, itd...., no vprasanje, kaj se bolj splaca, samo v zapor te bodo mogli peljati z grda, ker z lepa ne bos sel verjetno, potem se pa cudijo, zakaj je toliko teroristicnih napadov, ce premalo jih je in se to ga nasrkajo vecina nedolzni.

carot ::

če GSO nočeš kupiš navadno ne-GSO seme, ki ni zaščiteno s patentom. Če želiš saditi GSO plačaš "licenco". Ja, imaš izbiro.

V bistvu je problem temle. Recimo, da sem jaz kmet, ki se gre ekološko kmetijstvo.

Moj sosed pa nabavi GSO koruzo.

Problem nastopi, ko njegova GSO koruza "okuži" mojo njivo. Lastnik GSO patenta namreč potem toži mene (!), da sem mu ukradel GSO koruzo. Da, to se je dejansko že dogajalo.

V bistvu bi moralo biti obratno - jaz bi moral imeti pravico tožiti GSO podjetje, ker je svoj produkt razvilo tako, da vpliva na nič hudega slutečo okolico.

Kar pa se tiče patentne zaščite GSO, je pa stvar taka. Oni so res razvili GSO koruzo. Vendar če je kmet kupil zrnje, ga lahko poseje in naslednje leto iz semena seje dalje. Ne vem zakaj tega ne bi smel, saj je drugo zrnje "izvedeni produkt".

.


Oni so bolani z temi patenti in hocejo zasluziti, mislim, zakaj bi mi mobli placevati zrak in kaksno skodo sploh naredimo, ko kaj prekopiramo ali posadimo seme, saj ni nic vredno, tako kot sam cd ni vreden dosti, original pa valda se ne bi kuplo, ker ni denarja, ocitno bo treba iti na ulice demonstrirati ali vdretu komu v hiso mu pobrati denar in kupiti original.

BigWhale ::

Seme ni nic vredno? Potem mi jih pa pripelji ene 150 ton.

Zheegec ::

meni pa bo 100 ton dovolj, najbolj mi odgovarja da jih dostaviš naslednji teden dopoldne.

GSO seme pa tudi ni nič vredno, tistih 5let raziskav in poizkusov 20 znanstvenikov tako in tako nima vrednosti. Morali bi jih zastonj talati in zraven še sami kriti poštnino. Če tega ne naredijo so pa umazani kapitalisti.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

carot ::

Lahko ti pripeljem 100-150 ton, ni problema, samo ti bom zaracunal moje delo, ko ti ta semena naberem in pripeljem na dom, tako, kot placamo piratu nekaj denarja, ki se potrudi, da nam kopira nekaj nicvrednega na cd in, ki zato se reskira, itd... Se malo bodo hoteli se, da jim placujemo zrak, vodo tako in tako ze placujemo, prav tako ostale stvari.

Samo folk tle ocitno nima res pojma o realni vrednosti stvari, dandanes pa je tako, da so ze semena sama draga, vcasih niti ne ves, da so GSO, vecina soje je baje GSO, nato pa moras porabiti denar se za njihova skropiva. Sem slisal, da nekje v afriki ali nekje so imeli tak oogromno problema z pridelavo riza, ker so jim ga ustulili tega GSO, mogoce dali celo zastonj ja vec ton, ker pride kao vec riza in lep, toda pod pogojem, da si to sprical, kar oni niso vedli, oni so pa tako revni, da si ne morajo privosciti se spricanja in tako so na slabsem kot prej.

BluPhenix ::

vodo tako in tako ze placujemo


Ja, sej to pa je nekaj normalnega, kaj bi hotel zastonj? Sej jo greš lahko zajemati v najbližjo lužo.

Lahko ti pripeljem 100-150 ton, ni problema, samo ti bom zaracunal moje delo, ko ti ta semena naberem in pripeljem na dom, tako, kot placamo piratu nekaj denarja, ki se potrudi, da nam kopira nekaj nicvrednega na cd in, ki zato se reskira, itd...


JA, za stvari, ki se jih leecha preko p2p se res veliko plačuje človeku, ki zadevo spravi gor ... dejte no nehat z neumnimi primerjavami in takim razmišljanjem. Ampak očitno pač nekateri nikoli ne boste štekali kako funkcionira gospodarstvo in življenje na sploh. Carot, še enkrat preberi, kar ti je napisal Alien3001 nad tvojim postom. Mogoče boš razumel zakaj zadeva nekaj stane, po drugi strani pa boš morda tudi razumel, da je bila zadeva ustvarjena zato, da prinaša dobiček, ne pa zato, da se jo bo talalo naokoli. In ne se bat, oba imata dobiček s takih semen - kreator in kmet, ki tako seme kupi.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

šernk ::

sicer popolnoma offtopic vendar:

vodo tako in tako ze placujemo



Ja, sej to pa je nekaj normalnega, kaj bi hotel zastonj? Sej jo greš lahko zajemati v najbližjo lužo.


na žalost nekateri plačujemo vodo zato da pijemo lužo z dodanim klorom. v 90 letih odkar obstaja naš vodovod, se ni eden zastrupil z vodo, 5 let nazaj smo jo začeli plačevati in od takrat naprej sem spil morda 20 litrov vode, pred tem sem jo spil toliko na mesec. in vse to zaradi občine ki le pobira denar, torej po domače povedano "krade".

spet smo tam: občina krade nam, torej nam krade državni organ ali kaj vem kam spada občina. najprej naj poštimajo vse pri sebi potem pa naj gredo nad revne državljane!
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BluPhenix ::

na žalost nekateri plačujemo vodo zato da pijemo lužo z dodanim klorom. v 90 letih odkar obstaja naš vodovod, se ni eden zastrupil z vodo, 5 let nazaj smo jo začeli plačevati in od takrat naprej sem spil morda 20 litrov vode,


Doh ... seveda plačuješ. Nekdo ti mora tisto klorirano lužo dostaviti v tisto tvojo luknjo v zidu, ki se ji reče pipa. Drugače pa, a si prepričan, da imaš tako vodo?, ker vodovarstveni zavod pravi da se klora ne uporablja več v velikih količinah. Je pa zanimivo to, da ste jo začeli plačevati 5 let nazaj ... kaj ste torej 85 let kradli vodo nekomu drugemu al kako? Je pa zanimivo to, kako pričakujete, da bo nekdo vlagal v vodovodno omrežje brez, da bi za to zaračunaval uporabniku. Še malo pa bomo v tej temi prišli do tega, da bi morale biti voda, elektrika, kanalizacija, odvoz smeti itd brezplačne storitve. MEdtem pa bi carot rad zaračunaval delo za pobiranje semen, ob tem pa bi morali znanstveniki, ki razvijajo in gojijo nove vrste GSO le-to deliti brezplačno ... dvoličneži.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Spc ::

HAHAHOHOH...hmmm...spc-ju še vedno ni jasno

Meni je tukaj najbolj jasno od vseh vas .. preberite si te novice:
http://star.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=330689

Nadaljevanje.. debate
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Utk ::

Dej se nehaj smešit, ker nimaš pojma.
Znanstveniki naj razvijajo nove vrste, ne morjo pa pričakovat, da bojo dobili za vsako rastlinico plačano. Že po naravi te stvari to enostavno ni možno. Ali naj svoje preračune temu prilagodijo, ali pa naj ne razvijajo ničesar.

Zheegec ::

Saj voda, elektrika in ostalo so lahko zastonj, če je zate zastonj to, da ne dobiš položnice v roke. Bomo pa pač vsi plačali več davkov ali pa se bo manj denarja dajalo za zdravstvo ali šolstvo ali kar koli drugega.

Carot: Ti ko hodiš v službo in v fabriki izdeluješ (recimo) avtomobile, po tem pričakuješ še plačo? Zakaj bi si jo ti zalužil, programer, ki po 12ur na dan programira (recimo) Windows 7, pa si je nebi? Pa znanstvenik, ki že 10 let dela na novem GSO semenu, ki je odporen na določeno vrsto škodljivca naj bi le-to dajal zastonj naprej? KJE bo pa dobil plačilo za svoje delo? Preprosto bi propadel, ne bi več mogel vzdrževati svoje družine in bi začel delati nekaj drugega. To bi pomenilo konec GSO raziskav, torej ne bi bilo več napredka. Je pa res, da potem ne bi bilo dileme - GSO ali ne, ker bi imel samo eno možnost.

Torej povej, zakaj si ti zaslužiš plačo, ko izdeluješ avtomobil, znanstvenik in programer pa si je ne?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

šernk ::

Je pa zanimivo to, da ste jo začeli plačevati 5 let nazaj ... kaj ste torej 85 let kradli vodo nekomu drugemu al kako?


lahko bi rekli da smo jo kradli ja. vendar le avstrijskim vojakom ki so ta vodovod gradili najbrž. do pred 5 let nazaj smo za vodovod skrbeli vaščani sami, zaradi bojazni da bo potrebna večja prenova pa smo se odločili da damo vodovod pod občino in njim plačujemo vodo sedaj. v teh petih letih vse kar so uspeli narediti je zakrpati 1 del cevi in postaviti napravo za dodajanje klora (in še to proti volji vaščanov, saj je ne rabimo)

seveda če nesem vodo na testiranje bodo rekli da je vse v redu, če nesem pa tisto ki izvira iz bližnje skale pa bo z njo vse narobe
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Utk ::

Alien, kolk milijard gre po celem zahodnem svetu za subvencije, naj dajo 2 procenta tega denarja (itak je državni) za raziskave, in bomo imeli open source gso. Dosti lažje in cenejše kot vstavljanje čipa v vsako semence.

kroff ::

take zakone itak pisejo debili.
ko se bodo zavedali da so prisli na polozaj ne zaradi glasbene, filmske in it industrije, ampak zaradi glasa volilcev torej nas, se bodo drugace obnasali. na svedskem je politikom jasno da je mladina njihovo volilno telo. zato piratebayu in se manj posameznikom ne bodo nikoli stopli na prste. (so probali ...samo se je folk uprl in protestiral)

pac 4 leta bo trajal ta zakon, naslednji mandat pa volite stranko, ki bo imela v programu brisanje tega in podobnih zakonov. ce pa se nobena stranka ne bo odzvala, ker jim "lobisti" dajejo kruh, in se ne zavedajo da morajo sluzit nam in ne industriji, pa naredimo kot svedi piratsko stranko, garantiram da bo vsa mladina volila to stranko.
zmaga na volitvah je zagotovljena.
"ce zelis zastonj pobirati svari iz interneta voli nas"

pol se pa bodo tudi zdejsnje stranke zacele lepse obnasat do svojih delodajalcev.
KroFF

------------------------------------------------------------------

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kroff ()

Gandalfar ::

ko se bodo zavedali da so prisli na polozaj ne zaradi glasbene, filmske in it industrije, ampak zaradi glasa volilcev torej nas, se bodo drugace obnasali. na svedskem je politikom jasno da je mladina njihovo volilno telo. zato piratebayu in se manj posameznikom ne bodo nikoli stopli na prste. (so probali ...samo se je folk uprl in protestiral)


To mislis taisto vlado, ki je dovolila prisluskovanje svojemu prebivlastvu brez naloga in spreminja copyright zakon, da bodo lahko piratebay dokoncno zaprli, hkrati pa ljudje ze nekaj let gredo v zapor zaradi laufanja DC++ hubov?

darkolord ::

Tisti, ki bentite nad novim zakonom, očitno niste prebrali, v čem se razlikuje od starega, kajne?

kroff ::


To mislis taisto vlado, ki je dovolila prisluskovanje svojemu prebivlastvu brez naloga in spreminja copyright zakon, da bodo lahko piratebay dokoncno zaprli, hkrati pa ljudje ze nekaj let gredo v zapor zaradi laufanja DC++ hubov?


sej to bodo poceli do naslednjih volitev.
sam folk more preklopit v svojih glavah, da nismo mi tisti, ki moramo sluzit vladi in se ji podrejat, ampak vlada more sluzit nam. V primeru da nam ne ugodi , zberemo 40k podpisov in naredimo referendum za zamenjavo vlade. simpl kot pasulj.
in ko bo prvi slovenc sel v zapor zaradi tega ker en kurcev jan plestenjak ni dobil kesha od sazasa,ker bogi revcek more kupit nove gume za porsheja, pa si jih ne bo mogel privoscit, ker en 11 letn otrok pomotoma kliknu na plestenjak.mp3, se bo to tudi zgodilo.

ce pa folk ne zna izkoristit to bozje cudo od demokracije pa je boljse da jo ukinemo.
KroFF

------------------------------------------------------------------

Gandalfar ::

@kroff: vmes so ze imeli voliteve. Piratska stranka je popolnoma popusila, prav tako se je zamenjala vlada, kar pa nikakor ni vplivalo na spremembo njihove politike do intelektualne lastnine. (ce ze govorimo svedski)

3p ::

Samo dve mnenji:
-Piratizita se enostavno zato, ker je dovolj preprosto in, ker je dovolj verjetno, da te ne bodo dobili. Bolj kot spremljam debate o tem, bolj sem prepričan, da folk ni pripravljen kupiti češenj za 1 evro po kili, če jih lahko narabuta na sosedovem drevesu. Primer: kino je pri nas poceni. In hodi mularija v kino? Skrajno izjemoma. Vsi gledajo butasti pofl na divx-ih. Ker je film predrag? Stane toliko kot red-bull-vodka v kafiču oz. manj.. Ampak če bi slunil slednjo, bi te nalomil kak redar, če suneš film, pa ti ni nič.
-O ceni programske opreme: določa jo seveda tržišče. Pa proizvajalec, ki si izračuna kaj se mu splača. Seveda pa so sw firme večinoma tudi profitna podjetja. In ti ne bodo dali programja za ceno dela. In ja. Tudi OS programje večinoma ne stane toliko kot pir. Razvoj se plača iz višje cene projektov, v katerih ima določena firma dovolj dosega na tržišču. Če bo kdaj tudi tisto tržišče razprodano (free konkurenca), bodo cene postale bolj realne.

Gandalfar ::

-Piratizita se enostavno zato, ker je dovolj preprosto in, ker je dovolj verjetno, da te ne bodo dobili. Bolj kot spremljam debate o tem, bolj sem prepričan, da folk ni pripravljen kupiti češenj za 1 evro po kili, če jih lahko narabuta na sosedovem drevesu. Primer: kino je pri nas poceni. In hodi mularija v kino? Skrajno izjemoma. Vsi gledajo butasti pofl na divx-ih. Ker je film predrag? Stane toliko kot red-bull-vodka v kafiču oz. manj.. Ampak če bi slunil slednjo, bi te nalomil kak redar, če suneš film, pa ti ni nič.


Kaj pa vem. Kadarkoli grem mimo Koloseja je tam guzva.

Utk ::

Pa strašno poceni tudi ni.

detroit ::

lol kaj pa ti veš valda da je pocen:D
dve ustopnici 10eur kokice 6.5eur (mizerna doza zame) pijača 4eur 5000bivših sitov vržeš v kinu za 1.5h zabave zaslužiš jih v 4urah recimo razn če si bl pr vrhu pol pa v pol ure:D

Brezpredmetno je razglablat o poceni kinu
Skero

PaX_MaN ::

Za 20€ dobiš že DVD s filmom, ki ga lahko gledaš kolikorkrat ti srce poželi, hkrati pa se ti ni treba z avtom fjakat čez potencialno nevaren Šentviški predor, ni gužvanja za parkirplac, ni treba plačat bencina/dizla/kurilca, ni drenjanja do ta bolših zicev, ni treba vohat smrdljivga prebranca/mekičev, ni treba poslušat šelestenja papirčkov bonbonov, ni treba (po možnosti večkrat) poslušati zadnji singl Cece v mizerni kvaliteti telefonskega zvonenja, ni treba gledat zateženih in velikokrat neprimernih ter nehumano dolgih reklam, preden film sploh začne špilat, ni treba s sabo nosit čepkov za ušesa, da zaradi napačno pritisnjenih gumbkov slučajno ne oglušiš in, kar je res übr, DVD lahko pavziraš in se greš srat & uscat kadar si srce, no, danka ter mehur, poželita, ne da bi ti lokalni mrga preklel sestro, ker mu zakrivaš pogled na Van Damma.
Res, brezpredmetno je razlagat o kinu.

detroit ::

hehe ja sm čakam da kupim en 12x cm velik tv:D kar utegne trajat
Skero

SmeskoSnezak ::

Gandalfar, ravno zadnič sn bral statistiko, da že dobro leto upada promet v naših _velikih_ kinodvoranah. Saj za kak film se že mogoče splača it v kino, če praviš, da je bla gužva, samo overall gledano obiski upadajo. Saj s trgovinami bo postalo isto. Pa saj folk nima gnara za tolk zapravljanja :]

Pa ki hodi ova pravnica, da dobimo že enkrat odgovor, kak je zdaj s tem? Treba razjasnit tole debato :P
@ Pusti soncu v srce... @

Kenpachi ::

hehe ja sm čakam da kupim en 12x cm velik tv:D kar utegne trajat


What The Fuck?!?!

EDIT:
@SmeskoSnezak:
A piše v njenem auto-sporočilu da je na dopustu do 10. novembra ali ne? Goddamit, ljudje ne znate brati več.
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kenpachi ()

BmN ::

Edini filmi ki se jih splača it v kino gledat so kakšni zgodovinski spektakli, zaradi surrounda :) Ostalo pa tak dol potegnem, in še tudi dalje bom ^^

3p ::

lol kaj pa ti veš valda da je pocen:D
dve ustopnici 10eur kokice 6.5eur (mizerna doza zame) pijača 4eur 5000bivših sitov vržeš v kinu za 1.5h zabave zaslužiš jih v 4urah recimo razn če si bl pr vrhu pol pa v pol ure:D

Brezpredmetno je razglablat o poceni kinu


No, pravkar si povedal, da staneta dve vstopnici za kino manj kot kokice in pijača. A je torej drago ali poceni?

Primerjaj ceno kina s ceno katerekoli zabave... Recimo, greš za 1 teden nekam ne predaleč ležat na sonce... Ista cena (na uro). Kupiš igro, ki jo boš obrnil v 20 urah. Ista cena. Greš "v lajf", spiješ par pijač, podobno... najbrž dražje. Itd, itd...

---
Glede gužbe v Koloseju: Tu in tam na kakem blockbusterju je res gužba, na ostalih filmih pa daleč od tega. Več ljudi v Koloseju (vsaj v Mb) hodi na pijačo in podobno, kot dejansko v kino. Najbrž se zato tudi Kolosej prestruktuira - kino menda več ne bo njihova glavna dejavnost.

3p ::

Edini filmi ki se jih splača it v kino gledat so kakšni zgodovinski spektakli, zaradi surrounda :) Ostalo pa tak dol potegnem, in še tudi dalje bom ^^


Prevod: edine češnje, ki se jih "splača" it kupit na tržnico, so take, ki so boljše od tistih, ki jih zvečer zrabutam pri sosedu.

BmN ::

ja seveda, takšnega ozvočenja doma ne morem imeti, ker bi me sosedi izselili ^^

Tear_DR0P ::

@kroff
tudi če se tvoja vlada odloči podpreti piratstvo boš hitro imel težave - če ze kakšen kupček držav ali mednarodnih agencij odloči da preveč škode povzročaš, boš fasal kakšen embargo - pol pa ne bo kruha in si bodo ljudje hitro premislili in raje volili stranko, ki bo obljubila kruh, ne igre
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

user1618 ::

Pa poglejmo, kolikokrat so v Sloveniji koga spoznali krivega za piratstvo: http://www.policija.si/si/uks/primeri.h...
Na prste ene roke lahko prešteješ vse primere.

Z glasbo je problem, ker bi jo enostavno moral kupit. Še na radijih predvajajo 'radio edit' verzije, poleg vsega pa odrežejo začetek, odrežejo konec, prilimajo reklame, vmes kaj povejo itd. Mi pa plačujemo davek SAZASu, RTV-naročnino, naročnino na Internet, elektriko, ki jo operaterjeve naprave pokurijo itd.
Naj v prvi vrsti kaznujejo določene radijske postaje, ker dejansko uničujejo avtorsko delo.

Filmi in torrenti: če bi npr. Hollywood trosil naokoli zakodirane filme, jaz pa bi kupil kodo, je to zame OK (samo če že plačam, naj bo film full HD s polno kvaliteto zvoka in slike, ne pa vidno omejen zaradi kompresije, tako kot je pri glasbi MP3). Če pa sem ga kupil 1x, naj ga imam pravico gledati za vedno, četudi se tehnologija zamenja (npr. Quad HD kakovost). Pa naj ne kompenzirajo t.i. 'izgube zaslužka' z dragimi koncerti ipd.

Gandalfar ::

Naj v prvi vrsti kaznujejo določene radijske postaje, ker dejansko uničujejo avtorsko delo.


Zakaj, saj so avtorji sami zahtevali od teh postaj, da predvajajo taksno razlicico njihovih avtorskih del?

user1618 ::

Ne vem. V glavnem se mi to ne zdi fer. Avtorji torej pri radijih popuščajo, osebam (ki glasbo poslušajo) pa zacolajo s cenami CDjev.
Potem pa poslušaš intervju s Plan B (ne vem, če še obstajajo), kjer sami priznajo, da so glasbo naredili s skrekanimi programi, pa še to, da oni sami tudi nalagajo mp3je kar nelegalno, ker nek reper kot je Eminem ne potrebuje glih njihovega denarja. (rtvslo, nevemkdaj, oddaja Štafeta mladosti, ko sta jo še vodila S&S)

diso32 ::

12 strani bla bla-ja... mene samo zanima kako bodo oni to pravzaprav gledali? Tvoj upload na torrent straneh? Ali bodo morda čekirali vsako linijo kaj kdo kam prenaša (trackerje)????
Povejte vsaj kaj koristnega no......
-

Gandalfar ::

@diso32: predstavnik avtorja, se obesi na torrent, in pokaze da ti razsirjas material za katerega nimas pravice to pocet. Nakar gredo s tem na policijo, oddajo kazensko ovadbo in stvari tecejo dalje.

Tako, cisto laicno. Seveda pa ce torrent site vodi natacne loge, le to nic koristnega ne pomeni zate.

diso32 ::

Če te prav razumem potem to pomeni še največje tveganje pri domačem materialu, ker nekdo najbrž ne bo hodil na primer iz rusije dol k nam gledat kako kaj poteka upload.
Pa še to: kako se gleda upload torentov in p2p na tuje trackerje? Do kje sega naša zakonodaja?
-

BluPhenix ::

Naj v prvi vrsti kaznujejo določene radijske postaje, ker dejansko uničujejo avtorsko delo.


Doh ... radijske postaje plačujejo za uporabo avtorskih pravic, tako da ne s takimi neumnostmi.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

3p ::

Če te prav razumem potem to pomeni še največje tveganje pri domačem materialu, ker nekdo najbrž ne bo hodil na primer iz rusije dol k nam gledat kako kaj poteka upload.
Pa še to: kako se gleda upload torentov in p2p na tuje trackerje? Do kje sega naša zakonodaja?


Spet laična (če bi me plačali, bi to takole naredil)... Grem (kot RIAA) s prirejenim klientom downloadat nek film/album. V resnici le ves čas pridobivam seznam tistih, ki to sharajo. Vsak mesec enkrat razpošljem na ustrezne organizacije po državah (Policija, BSA, kajpač) seznam IP naslovov, ki so recimo downloadali Quantum of Solace, potem pa oni ukrepajo dalje.

Ja, po mojem je res boljše, če downloadaš Križarko Potomkin, kot pa Bonda. ;)

Gandalfar ::

@diso32: evropsko obmocje je kar velik hec. Sej ne rabijo iz Rusije hodit, dovolj je, da americani dobijo enega slovenca, ki na 20/20 T-2 na veliko shara, posljejo podatke dalje svojemu slovenskemu uvozniku/zastopniku, ki zadevo samo se posreduje lokalnemu odvetniku. Problem je samo prvega zapret, ostalih 5000 bo raje placalo izvendsodno prijateljsko poravnavo, kot pa se slo pravdat.

V dobi interneta in printerjev, pa ti res ni problem z parimi torrent spyi hitro dobit vse mulcke, ki iz pirate baya leechajo zadeve, pa tud piratni trackerji niso nic kaj dosti piratni, ce rabis dobit dovolj ljudi, da stvar rata res uporabna.

Okapi ::

Pred malimi uporabniki bodo skoraj sigurno prej na vrsti trackerji, javni in zasebni. Potem so na vrsti še DC hubi, pa še kdo, potem šele pridejo na vrsto mali uporabniki.

Piratskega softvera pa tudi ne bodo nikoli preganjali pri malih uporabnikih. Ker niso nori. Takoj, ko bi Microsoft začel zares preganjati male uporabnike Offica, bi večina začela doma uporabljati OpenOffice, sledila bi raba OpenOffica tudi v firmah, ljudje bi nato kmalu začeli razmišljati še o Linuxu ... Pri Microsoftu natanko vedo, da bi preganjanje malih piratskih uporabnikov zanje pomenil samomor.

O.

šernk ::


V dobi interneta in printerjev, pa ti res ni problem z parimi torrent spyi hitro dobit vse mulcke, ki iz pirate baya leechajo zadeve, pa tud piratni trackerji niso nic kaj dosti piratni, ce rabis dobit dovolj ljudi, da stvar rata res uporabna.


od kdaj je pa tisto kar se nahaja na the pirate bay nelegalno????

Only torrent files are saved at the server. That means no copyrighted and/or illegal material are stored by us. It is therefore not possible to hold the people behind The Pirate Bay responsible for the material that is being spread using the tracker. Any complaints from copyright and/or lobby organizations will be ridiculed and published at the site.


tvoja obtožba je praktično s tem že zavržena. če se na strani ne nahaja nobena nelegalna stvar je tudi downloadat ne morem od tam:D

in če bodo dejansko kdaj pri nas koga zaprli zaradi downloadanja stvari potem pa res ni več pravice v tej državi. tebe ki si ukradel 5000€ te bodo strpali v zapor za 3 leta, onega ki je pa ukradel 500000€ bodo pa še nagradili za uspešno delo in ga z zaprtimi očmi spustili iz države??
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Gandalfar ::

tvoja obtožba je praktično s tem že zavržena. če se na strani ne nahaja nobena nelegalna stvar je tudi downloadat ne morem od tam


Ni pirate bye pomemben tukaj. Kar se pogovarjamo je serija nicel in enic, ki prihaja iz tvoejga torret clienta. Ne zanima nas torej .torrent file ampak vsebina, ki jo posiljas za tem. Tisto pa gre za dost lahko copyirightane vsebine za katere nimas dovoljenja za razsirjanje.

šernk ::

ne razumeš me: ti si napisal iz pirate baya, ne pa preko pirate baya. pirate bay ti v bistvu nudi le popolnoma legalen torrent, kaj se skriva v njemu je pa druga stvar. in zaradi ene same take napačne besede se lahko rešiš kazni. kaj si mislil ni pomembno, pomembno je kaj si napisal. bistvo dobrih odvetnikov če kaj vem je iskanje lukenj v zakonu
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Gandalfar ::

Ti imas pa res zanimivo predstavo o odvetnikih :)

šernk ::

če se motim potem pa sorry :)
glede tega se ne mislim kaj dosti kregat, ker sem bolj za tehnične reči :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BigWhale ::

Pred malimi uporabniki bodo skoraj sigurno prej na vrsti trackerji, javni in zasebni. Potem so na vrsti še DC hubi, pa še kdo, potem šele pridejo na vrsto mali uporabniki.

Piratskega softvera pa tudi ne bodo nikoli preganjali pri malih uporabnikih. Ker niso nori. Takoj, ko bi Microsoft začel zares preganjati male uporabnike Offica, bi večina začela doma uporabljati OpenOffice, sledila bi raba OpenOffica tudi v firmah, ljudje bi nato kmalu začeli razmišljati še o Linuxu ... Pri Microsoftu natanko vedo, da bi preganjanje malih piratskih uporabnikov zanje pomenil samomor.

O.


What he said.

Meni je bilo 'vsec' piratstvo, ki se je dogajalo prej. Stvar je bila precej bolj osebna. Prisel si na srecanje IRCarjev ali pa BBSarjev in po prvih uvodnih pozdravih je sledila izmenjava disket. To je bil tak posrecen dogodek. :)
««
12 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko sodišče o nadomestilih za zasebno reproduciranje avtorskih vsebin (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
15334366 (31829) MrStein
»

Mininova zmanjšuje obseg ponudbe, postaja legalna (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
28018197 (12956) Okapi
»

Francija pripravlja ostrejšo protipiratsko zakonodajo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
13915718 (11030) redo
»

220.000 dolarjev za 24 pesmi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
21220036 (14830) Brane2
»

Avtorske pravice 2 - konkretni primeri kršitev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13912466 (10449) jype

Več podobnih tem