» »

Nove kazni

Nove kazni

kekz ::

> (strel s pištole - samo to čakajo in nič drugega) nekje 0,15s.

Če si najdlje od štarterja, traja ene 0,03s, da zvok sploh pride do tvojih ušes. Potem se registriranje lahko sploh šele začne.

imagodei ::

stock,

reakcijski čas ima zgolj posredno zvezo s časom ki preteče od trenutka, ko ti opaziš anomalijo in do trenutka, ko se celotna mehanizacija, ki jo upravlja tvoje telo, prilagodi novim razmeram na cesti.

Torej, sam reakcijski čas je res lahko celo manjši od 500ms, vendar to ne pomeni, da se bodo efekti tvoje reakcije ustrezno poznali v tem času.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

kekz> Če si najdlje od štarterja, traja ene 0,03s, da zvok sploh pride do tvojih ušes. Potem se registriranje lahko sploh šele začne.

Zato pa imajo zdaj zvočnike na vseh stezah.

w1: odstranjen del, ki se nanaša na brisan post

Zgodovina sprememb…

zee ::

dokler bodo ljudje brez sramu kupovali potrdila o opravljeni prvi pomoci, se ne bo nic spremenilo. da blodim? Tudi na S-T.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Tilen ::

Potem se pa dogaja...

Zbil kolesarja in pobegnil s kraja nesreče...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

kmetek ::

Tegale xdreama bi jaz tko nalomil, pa naj si sam nudi prvo pomoč kakor ve in zna. Zaostriti vse! Izpit ne bi smel biti prelahek, ampak bolj strog in ne za vsakogar. Kdor ne opravi psihofizičnih testov itd, ne bi smel opravljati izpita.

kekz ::

> Zaostriti vse! Izpit ne bi smel biti prelahek, ampak bolj strog in ne za vsakogar. Kdor ne opravi psihofizičnih testov itd, ne bi smel opravljati izpita.

Avtomobil lahko očitno res vozi vsakdo.
Ko sem delal izpit za čolne v Kopru, sva v tisti rundi od 16 opravila le dva. S tem da ga jaz skoraj ne bi. Opraviti je bilo treba okoli 5 izpitov. (Na Hrvaškem ga menda lahko kar kupiš).
Ko sem delal tečaj za letala, so nas od 120 na tečaj sprejeli le 9. Opraviti je bilo treba okoli 10 izpitov + 10 zdravniških specialističnih pregledov.

Me res zanima, kakšen je procent v cestnem prometu. Dvomim, da je nižji od 70%.

jype ::

kekz> Ko sem delal tečaj za letala, so nas od 120 na tečaj sprejeli le 9. Opraviti je bilo treba okoli 10 izpitov + 10 zdravniških specialističnih pregledov.

No, tam te tudi naučijo, zakaj je treba biti privezan (pa se mi zdi da ti praviš da nisi, če sem v zmoti se ti pa opravičujem), pa kako je treba pregledovati zračni prostor okoli sebe, hkrati pa ves čas tudi paziti na inštrumente. Če to isto počneš v avtomobilu (in se seveda odpoveš telefonom in podobnim distrakcijam) in se hkrati še držiš prometnih predpisov, je vožnja varna, kolikor je sploh lahko.

šernk ::

res si vrhunski če lahko v 0,3s zamenjaš prestavo. sedaj sem malo iskal vendar nisem našel podatka v kolikšnem minimalnem času lahko menjalnik opravi to zadevo. mislim da ti malo precenjuješ svoje sposobnosti v vseh primerih. ali pa ne veš koliko je 0.1s v realnem svetu.

mi lahko poveš s kje si pa po katerih relacijah se voziš in ob katerih urah večinoma, da me takrat zagotovo ne bo na tisti cesti??
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

kekz ::

> No, tam te tudi naučijo, zakaj je treba biti privezan

Ja, pri lupingu je vsekakor dobro biti privezan. V avtu lupingov običajno ne delam. >:D
Ko pa sem ga že, mi je speštalo streho in če bi bil privezan, bi mi še glavo.

Senitel ::

šernk: Ferrari Enzo naj bi imel 150ms (0.15s), F1 so ranga 60ms, Ferrari Maranello je že počasen z 250ms. Seveda so to vse polavtomatski robotizirani menjalniki. Ampak "average Joe" stock dohiti to z ročnim menjalnikom v bog ve kakšnem sub 10k€ avtu... Boš videl naslednjo sezono bo v F1 zmagala ekipa, ki bo stocku dala ene 2 litra red bula in ga zapakirala dirkačem nekam tja med noge. :P

Tilen007 ::


Pa stari u 0,3 zamenjam prestavo! To pomeni v 0,1s opazim približuje se rdeče polje in 0,2 sklopka in umes že vlečem ročico v 2go še predn je prestava
čisto notr sklopka se že vrača... 0,2 za dejanski manevr!


LOL... kej tazga pa še ne :)

Se vidi kako hitro se lahko na forumu mnenja sprevržejo v tekmovanje kdo bo bolj pameten izpadu... včasih gre pa v tako skrajnost, da se lahko samo nasmejiš :)

stock ::

In ja, lej ga spet nekdo bere Wiki -zgleda vas bom marsikaj naučil!
1 pozitivna stran

Ne verjameš da zamenjam prej kot Ferrari??
Ti je mehanika španska vas? -(edit) pejte še mal Wiki gledat ;)


In kolikokrat naj vam rečem,

Pravite da dokler jaz vidim njegove bremze bom že v njem, NE! ker bom bremzal prej od njega to ti govorim! Razdalja bo po koncu bremzanja kvečjemu večja od 30cm.

Se vidi, da ne veste teh osnov, ki sem jih jaz pridobil v teh 2h letih na cesti, se vam ne dogaja da kdaj bremzate še predn bremza vozilo pred vami. Seveda k temu pripomore poznavanje ceste samo je tukaj predvidevanje gledanje naprej! Kar očitno obvladam veliko bolje od vas.


p.s. pa kdo je napisu, da mežiga pol sekunde pa kaj, evo zdej pa mi povejte kdo ma zdravo pamet in kdo ne. lepo vas prosim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stock ()

jype ::

stock> Ne verjameš da zamenjam prej kot Ferrari??

Pa kaj trabunjaš spet? Dokler ne voziš po predpisih nisi za na cesto.

stock> Seveda k temu pripomore poznavanje ceste samo je tukaj predvidevanje gledanje naprej!

Vsi to delamo, samo tebi se zdi, da če to počneš, potem imaš pa še tolk lufta, da se ti ne more nič zgoditi. Well, I've got news for you - vsako leto mamo 200-300 mrtvih, ki so mislili podobno, pa so si potem sami ultimativno dokazali, da to ne drži. Na žalost ti ljudje pogosto vzamejo še življenja ljudi, ki z njihovimi bedastimi prepričanji nimajo nič, zato si pridržujem pravico, da vas označujem z žaljivimi in zaničevalnimi izrazi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

And_X_OR ::

pardon...
ponavad nec ne napisem
sam tlele pa morm..

Stock pejd dol s ceste. Hvala. Zdej sam se cakam kdaj se bos v mojo bajto zakantu.

lp

Thagirion ::

Torej mr.stock, potemtakem, ko vidiš v prihodnost in bi začel bremzat prej kot on pred tabo, potem pa menda lahko kar cel čas bremzaš..ali kako si ti predstavljaš da zabremzaš preden on avtomobil pred tabo zabremza? ti kdo to sporoči da moreš tisti trenutek na zavoro stopit? =)

Senitel ::

Nah... On je tko kot Cris Johnson (Next za tiste, ki niso gledal filma), vidi okrog 2 minuti v prihodnost. >:D
Kako ti predidevanje vnaprej pomaga recimo, ko voziš za mano po prehitevalnem pasu po avtocesti, ko se eden pred mano spomni da mora nujno iz avtoceste in stopi po bremzi da bo ga bo vlačilec nazaj po desni prehitel? Jaz ti lahko dam pol sekunde/sekundo opozorilnega zaviranja preden bom pač pohodil dokonca in prepustil ABS-u. Predvidevanje vnaprej vključuje tudi nepredvidljive faktorje, zaradi katerih enostavno moraš imet varnostno razdaljo.

Glede prestavljanja pa ni šans da tebi to rata. Take čase so imeli F1 profesionalci, preden je to prevzela elektronika... In ti časi so šli z utrujenostjo krepko krepko dol.

stock ::

Ne vidim v prihodnost ampak reagiram pred voznikom ki vozi pred mano, npr. oba peljeva po prehitevalnem, njemu se nekdo urine notr z manjšo hitrostjo in jaz pač prej to opazim in prej bremzam, ker sm na to skoncentriran to pričakujem, medtem ko on ne! kar laganica.. noga izi na gasu itd. Reakcijski čas veliko daljši.

In kot sem že rekel to je v primeru da vidim čez avto pred menoj, in da vem, da ni izvoza itd. use se da če se zna!

Pa kaj ti klobasaš o F1... dej used se u auto zdele takoj! pejd en krog pa mal nadrki pa poglej u kokem času boš lahko zamenju. Po možnosti naj te nekdo štopa. Nevem mogoče grejo vam bolj miške pa tipkovnice pa to ampak če se zna se da!

djordjevic ::

Ne bluzi in varno vožnjo.

Zheegec ::

Ne vidim v prihodnost ampak reagiram pred voznikom ki vozi pred mano, npr. oba peljeva po prehitevalnem, njemu se nekdo urine notr z manjšo hitrostjo in jaz pač prej to opazim in prej bremzam, ker sm na to skoncentriran to pričakujem, medtem ko on ne! kar laganica.. noga izi na gasu itd. Reakcijski čas veliko daljši.

In kot sem že rekel to je v primeru da vidim čez avto pred menoj, in da vem, da ni izvoza itd. use se da če se zna!

Pa kaj ti klobasaš o F1... dej used se u auto zdele takoj! pejd en krog pa mal nadrki pa poglej u kokem času boš lahko zamenju. Po možnosti naj te nekdo štopa. Nevem mogoče grejo vam bolj miške pa tipkovnice pa to ampak če se zna se da!

A nisi rekel, da po AC ne voziš tako? Malo nazaj?

Drugače pa - prestavljanje v manj kot 0,5s je fizično nemogoče z navadnim menjalnikom, edino z elektroniko gre. Si sploh predstavljaš, koliko je to 0,3s? 0,5 s traja, da ti prestaviš samo ročko, brez da bi zraven šteli kakršen koli reakcijski čas.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zee ::

Povsem se strinjam s sporočilom, ki pravi, da bi bilo potrebno pogoje za pridobitev vozniškega dovoljenja (tako B kot A, slednji mogoče še bolj) drastično zaostriti, ne pa da mularija misli, da velja naslednje: 18 let -> vozniški izpit -> avto. Nakar pa o taisti mulariji beremo v črni kroniki, pa ne pod rubriko NAJavtomobilist.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

djordjevic ::

V bistvu imam en boljši predlog, ki so ga uvedli Irci, ko so spoznali, da se na njihovih cestah pobije preveč ljudi. Naredili so raziskavo, kdo povzroči največ težjih nesreč in kdaj. Izsledki raziskave so dali vedeti, da mladi od 20-25 let, in sicer med nočnimi urami konec tedna. Sledilo je dodatnih nekaj tisoč evrov ob zavarovanju avta in manj je neodgovorne mladeži na cesti, s tem pa manj žrtev. Je pa dejstvo, da je to vsekakor dvorezen meč - nekoč vendarle moraš začeti voziti in nabirati izkušnje. Bi pa očitno veljalo poostriti pogoje za pridobitev vozniškega dovoljenja, ne pa da se starost celo niža, beri na 16 let, kar je imho ena izmed največjih neumnosti, kar so jih naši vrli velmožje v državnem zboru kadarkoli sprejeli.

šernk ::

Pa kaj ti klobasaš o F1... dej used se u auto zdele takoj! pejd en krog pa mal nadrki pa poglej u kokem času boš lahko zamenju. Po možnosti naj te nekdo štopa. Nevem mogoče grejo vam bolj miške pa tipkovnice pa to ampak če se zna se da!


OMG pa ti to resno misliš, sem upal da je vsaj delček sarkazma. lepo ti je napisal koliko rabi elektronski menjalnik v solidnem ferrariju. 250ms!!! ne boš me prepričal da je nek navaden cenen sinhronski menjalnik to sposoben opraviti v krajšem času. ker že sinhroni niso zmožni tega storiti. če sploh veš čemu služijo sinhroni. in zelo rad bi dal tebe na testno mizo in bi ti izmeril čas koliko časa rabiš za menjavo prestave. če rabijo najbolj izpopolnjeni menjalniku na svetu 60ms ko pritisneš na gumb (vrednost takega menjalnika je vsaj okrog 50 tvojih avtomobilov) ti zelo premočno precenjuješ tvoje sposobnosti
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

stock ::

Lej kot sem rekel če nimate pojma ne klobasat lahko prešaltam v 0,2. In za informacijo obstajajo menjalniki ki prestavljajo hitreje kot tvoj monitor osvežuje sliko. Tko da prosim.

In ja če neveste ne govort! Vožnja pri 17ih v spremstvu je zelo izboljšala stanje na cestah. In je to zelo ZELO pozitivna zadeva. Jaz bi kvečjemu dal še prej. Kot u Ameriki 16 sam!

In ja res raziskave tako kažejo mladi povzročajo nesreče seveda, treba se naučit, samo smrtne nesreče pa ne povzročajo oni.

Pametn je tale zakon (ne me držat za besedo kr nism sigurn zdi se mi) na hrvaškem... Nesmejo mladi vozniki voziti po 11uri, ker takrat se največ pije dirka itd.

stock ::

In še nekaj, meni se zdi dosti zaguljeno glede tega kako narediti izpit itd. -sicer sm ga sam zlahkoto. Seveda če bi bilo ceneje bi priporočal več ur pa tko.

Treba bi blo na izpitu tudi naučiti ljudi osnove avtomobila kako se obračajo bati, zakaj dejansko sploh stiskaš sklopko, kot vidim vas klee 90% ne ve za kaj se sploh gre. Kako stvari delujejo. IN če tega neveš, mislim da najbolje da kar vi vrnete vozniško pa ćao.

djordjevic ::

Cenjeni stock! Najprej pojdi na tečaj pravopisa, nato na tečaj omike, potem na tečaj varne vožnje, zatem opravi 120.000 km brez kakršnekoli prometne nezgode in tedaj, šele tedaj, komu od udeležencev v tej debati, ki imamo, mimogrede, prekleto več izkušenj kot ti, poskusi soliti pamet z objektivno ovrženimi argumenti. Jasno?

šernk ::

Lej kot sem rekel če nimate pojma ne klobasat lahko prešaltam v 0,2. In za informacijo obstajajo menjalniki ki prestavljajo hitreje kot tvoj monitor osvežuje sliko. Tko da prosim.


kot sem že rekel, prosim čim prej vrni izpit na upravno enoto. in ja takšnega menjalnika ti gotovo nimaš v avtu ker ne zdržijo niti 5k km
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Thagirion ::

V 0,2 česa?minute?glede menjav so ti že razložili, bi priporočil da malo bereš ne pa preletiš na brzino in potem po svoje mutiš. In zakaj pa bi sedaj kr moral vrnit vozniško,če ne veš kako se obračajo bati? to nekatere ne zanima kako se obračajo in te tehnične zadeve, enim je glavno da se peljejo,torej od točke A do točke B, med vožnjo pa so maximalno skoncentrirani, kolikor pač za koga, ker se pač ne morejo vsi skoncentrirat na 120%, ter da varno prevozijo to pot in pazijo na takšne, ki znajo v 0,2(česarkoli pač) menjat,ker ti znajo predvidevat celotno situacijo in jim lahko drugi zavidajo, da so taki specialci,ker bi oni tudi radi bili..na cajte pa pač koga vtrga od zavisti in rajši povzroči prometno nesrečo. Mislim da nikogar tukaj ne zanima v koliko časa ti menjaš, rajši se hvali z tem kolikor si dejansko prisoten na cesti in kako upoštevaš te zakone, ne pa v koliko časa menjaš, ker če se z tem hvališ, potem moreš bit nek uber dirkač ane.Rajši menjam počasi, potem vsaj ne škripajo zobniki,ker bi mogoče sklopko prepozno pritisnil, saj so servisi dragi ;)

Senitel ::

Hahaha... Merili naj bi čase ranga 0.2sec in on mi predlaga štoparico? :)) Pa kolk si star dejansko? Za take zadeve boš rabil elektronske prožilce... Vzem rajši en mobitel (ker high speed kamere ziher nimaš) in posnemi svojo nogo ko prestavljaš. Moja Motorola ima 15fps video, torej v tem primeru bi morala ta tvoja akcija biti vidna na treh (maksimalno štirih) frejmih.
Povprečni LCD monitor dobi novo sliko vsake 16.6ms (0.0166s) in tolk hitro ti noben F1 ali Indy Car menjalnik ne bo prestavil.

lufthammer ::

Treba bi blo na izpitu tudi naučiti ljudi osnove avtomobila kako se obračajo bati, zakaj dejansko sploh stiskaš sklopko, kot vidim vas klee 90% ne ve za kaj se sploh gre.

He,he,he, od kdaj se pa bati obračajo? A ti res misliš, da kaj veš?

Reakcijski čas povprečne osebe je sekunda, ti pa o enih 0,2 fantaziraš. S čim si se zmeril?

Raje si tukaj malo oglej in preberi.

Še mimogrede, tisti, ki res znamo, lahko prestavljamo tudi brez sklopke, še zlasti motorna kolesa, ne boš verjel.

jype ::

djordjevic> 120.000 km brez kakršnekoli prometne nezgode

Meni je skoraj uspelo. Enkrat sem šel mimo policijske postaje v Kosezah proti centru s specjalko, pa se je nek maček odločil, da bo zašibal izza drevesa na desni. Po približno 5 metrih letenja po zraku sem ugotovil, da je kolo tako poškodovano, da vožnja ne bo več mogoča, ubogi maček pa je očitno priletel v kolo ravno tako, da se je dobesedno napičil na zobnike sprednje gonilke. Vozil sem približno 54 km/h, če so kolesarski števci kaj vredni, ker gre tam z nadvoza čez obvoznico malo navzdol po klancu.

Ampak jaz žal ne morem potrditi, da z avtom nisem doživel nesreče zaradi "rahlo prehitre vožnje", ker avto vedno vozim po predpisih (z občasno izjemo omejitve 40km/h na izvozih avtocest, ker pač ne morem varno zavirati na tako hitrost, če za mano pelje nekdo, ki namerava skozi odsek voziti 80km/h), ravno zaradi tega, ker je ob nepredvidljivih situacijah vedno dobro imeti čas za reakcijo. Seveda je včasih situacija taka, da se nesreče pač ne da preprečiti, vendar je veliko pogosteje situacija taka, da je to mogoče, če vzdržuješ ustrezno hitrost in si pozoren na dogajanje okoli vozila.

stock> Lej kot sem rekel če nimate pojma ne klobasat lahko prešaltam v 0,2. In za informacijo obstajajo menjalniki ki prestavljajo hitreje kot tvoj monitor osvežuje sliko. Tko da prosim.

Jaz bi tudi video tegale. Lahko te pridem posnet, če želiš, imam vso potrebno opremo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Valentin ::

Kar se tiče hitrosti :
Večina nesreč se zgodi zaradi NEPRILAGOJENE hitrosti in ne zaradi prekoračitve omejitve. Sam še nikdar nisem slišal, da bi kontrolirali neprilagojeno hitrost, kar bi bilo veliko bolj smiselno... Da ne govorim o nemogočih krajih postavitve radarjev. Točno se vidi, da policiji ni mar prometne varnosti, ampak jim je le do polnjenja blagajne.

Takšne policije jaz ne rabim.

WarpedGone ::

Tkole fantje in dekleta, tema je Nove kazni. Vaše motorne in telekinetične sposobnosti spadajo kam drugam. Prav tako jako zvit sarkazm.

Edit: če se komu zdi da sem pobrisal kaj preveč ali premalo - možno. Bomo pač zaključili s tole debato.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Mare2 ::

Off!

Kako se pa kaj ti držiš predpisov za omejitev hitrosti?

kekz ::

Pozna kdo v Kranju cesto proti Orehku mimo Viktorije? Zna kdo tam peljati 50 km/h?
Sodelavka si je pred pol leta tam prislužila 1 točko, zdaj bi ji za enak prekršek kar vzeli izpit.

Ob cesti ni nobenih stavb, pločnik je tako visok, da niti s terencem ponesreči ne moreš zapeljati nanj, pešca pa tam sploh še nisem videl.

Ejsi_Disi ::

Kekz, edinokrat, ko sem tam peljal 50, je bilo v avtošoli.
Rock n' roll ain't noise pollution!

PrimozR ::

Pozna kdo v Kranju cesto proti Orehku mimo Viktorije? Zna kdo tam peljati 50 km/h?
Sodelavka si je pred pol leta tam prislužila 1 točko, zdaj bi ji za enak prekršek kar vzeli izpit.

Ob cesti ni nobenih stavb, pločnik je tako visok, da niti s terencem ponesreči ne moreš zapeljati nanj, pešca pa tam sploh še nisem videl.


Mimo Volvo servisa to?

krneki0001 ::

Stock, včeraj sem na drag race-u(dirka v pospeševanju) sprobal tvojo trditev da prešaltaš v 0,2 sekunde. Ni šlo, pa imam čase na 402 metra odlične, ampak za šaltanje, da pohodiš sklopko, premakneš ročico in potem spustiš sklopko ni šlo izpod sekunde.

Imam pa krepko čez 2 miljona kilometrov za sabo.

lufthammer ::

Imam pa krepko čez 2 miljona kilometrov za sabo.

A ti rad mal pretiravaš, ane. Kolk si pa star, če ti ni težko povedat? Bova mal računala.

stock ::

Kot sm rekel, če ne veš/znaš pusti. In ja zavedam se kako hitro osvežujejo LCDji. Še malo Wiki še malo pa bo ;)

In nevem zakaj moderatojri vedno težite da se držimo teme, a ni fora vsega, da se sploh pogovarjamo???

In ja morali bi znat mehaniko, jst nevem kako lahko greš v šolo/šiht ne da bi vedel kako stol drži tvojo rit pokonc.


...ja te nove kazni nebi bile tak problem, če nebi bil poostren še nadzor policistov. Sedaj jih je najmanj 3x več na cestah.

stock ::

In kje si dregal?? namreč pred rutarjem ni blo nč skor... brnčičeva prazna.
Probaj še enkrat res, če šaltaš več ko sekundo pol že sklopko kuriš če jo tko počas spuščaš nevem no.

kekz ::

Ko sem pred leti zamenjal avto s športne variante na limuzinsko (renault na mazdo), me je najprej najbolj motilo, ker sem bil prisiljen šaltati precej počasneje. Če sem hitro in grobo prestavil, je po spustitvi sklopke ta zdrsela in ni hotela več zagrabiti dokler nisem spustil gasa in malo pobremzal z motorjem.

Pri renaultu se je dalo prestaviti vse skupaj v slabi sekundi, pri mazdi pa si si moral vzeti kar kakšni 2 sekundi časa.

V nekaj desetinkah mi je uspelo šaltati le na motorju brez sklopke. Tam bi zadevo morda še ocenil na 0,3 s. Dejansko si le trznil z gasom in z nogo, ampak da je motor zagrabil (nazaj pridobil obrate), pa skoraj zagotovo ni bilo pod pol sekunde.

stock ::

Nevem kakšn je to športn Renault bil in kakšno mazdo imaš sedaj.

Da vam ne teim z Wiki, bom tukaj na kratko povedal in mislim da bi to moralo biti vsem jasno, da so avtomatski menjalniki počasnejši od ročnih (če pustimo Veyrona, novega Skylina) Npr. nov E mercedes, prešalta dobro pod 1sekundo, nekako po občutku, in spet po občutki bi rekel da lahko sam prestavo prešaltam najmanj 2x hitreje.

Še enkrat res nevem kakšna avtomobila si imel samo ko sem sam imel BMW 523i je kvečjemu bil problem če sm prepozno prešaltal, več kot 1s je cuknil. Zaradi CDV (clutch delay valve), kateri daje menjalniku le 1800rpm dokler je sklopka notr.

bozjak ::

stock, daj naredi nam uslugo in se sprobej v temle: http://www.bullettimereaction.com/

Brez screenshota, ki potrjuje tvoje zgornje izjave mislim, da se boš moral kar sam umakniti iz debate ker toliko bedarij kot si jih pa ti v tej temi napisal pa že dolgo nisem videl na spletu...

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Tilen007 ::

dober test... ni šlo pod 0.205

@Stock: previdevam, da boš ti lahko pod 0,200 še miško prestavu na drugo stran tipkovnice, in nazaj in še kliknu :)

Če so te številke res dokaj realne, potem je to kar pravijo strokovnjaki o reakcijskem času dost pravilna ocena.

PrimozR ::

2x pod 0,2, 2x malček čez, zadnji (5.) pa čez 3 desetinke. Me je presenetilo ker je bilo ZELO hitro ustreljeno. Mislim da sem si tudi malček popravljal lase ;)

imagodei ::

Moji časi so bili okoli 0,24 sekunde. Nekaj čez 12210 točk sem pridelal, spušil sem pa na preizkusu za 0,208 sekunde.
- Hoc est qui sumus -

PrimozR ::

Evo zdej pa 14461, sicer mam 12461 ker sem za foro probal kaj se zgodi, če klikneš pred strelom. pušnil pa pri 0,185 sekunde.

Ziga Dolhar ::

0,21. Pa se mi je zdelo, da "res" pritisnem "takoj", če ne že "hkrati".

Če že tole traja celih 0,21, potem kr malo dvomim, da je moj reakcijski čas res 1 sekundo in ne morda več :).
https://dolhar.si/

stock ::

Jao kaj se sploh pritožujem, no tole je konkretno zavijanje z teme in tole bi bilo ta izbris. Ampak ok.

Ja časi nekje izpod 0,2s so gladko izvedljivi, če je tole sploh karkoli za verjet.

Nevem zakaj bi bilo na cesti drugače, čas da ti reagiraš je 0,2s in če maš ti nogo na bremzi (če si zbran!) je isto kot če imaš prst na miški.

Tisto o 0,3 za menjavo prestave je pa tudi malo drugače, reakcijski čas je manjši ker lahko zelo natančno predvidim kdaj bo rdeče polje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16519650 (16347) Utk
»

Novi laserski merilniki in kazni za prekratko varnostno razdaljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35865881 (58670) BlaY0

Policijska kazen

Oddelek: Loža
4711745 (10356) Gandalfar
»

Gorenjski vozniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23814552 (9365) Tody
»

RADAR - kaj storiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1277985 (7700) JohanP

Več podobnih tem