» »

Hripavi Bass...

Hripavi Bass...

Echelon ::

Pozdrav vsem!
Jaz imam en problem. Včeraj sem kupil novo zvočno kartico Creative SB X-Fi Extreme Audio, jo namestil, naložil gonilnike in jih updatal. Poigral sem se z nastavitvami, da sem poštimal zvok, kot mora bit. Vse se lepo sliši, čisto, kristalno, ampak bass je katastrofalen. Že pri navadni in nizki glasnosti mi ga grdo zabija in hruši. Imam SoundX 5.1 zvočnike in so normalno delali na integrirani zvočni. Bass se je normalno oglašal. Zdaj pa ne vem, kaj bi blo narobe, menjaval sem kable iz wooferja v izhod za bass+center na kartici, pa nobena varianta ni bla kej boljša V nastavitvah za zvočnike pa tista gospodična pravi, da imam pravilno priklopljene;) Nisem začetnik teh kartic, prej sem imel Audigy2, ampak ta več ne "obratuje". Če je kdo imel enak ali podoben problem, se mi prosim javi. Help is needed:S
Hvala!

5er--> ::

Preveč basa? Probaj rezat (znižat) nizke frekvence v equalizerju.
Pa ne razumem ljudi, ki dajo 70Eur za zvočno in 50Eur za zvočnike...

Nimam preveč basa, imam ravno prav, mogoče celo malo znižano, ampak nima veze, zabija ga. Itak pa če bi mel preveč basa, bi vseskup bobnelo pa zabijalo. Da ne omenim kakšno jakost bi moral met. Aja, zvočna ni glih stala 70€, ampak 57, za zvočnike sem pa dal 25k, ko so še tolarji bli, pa še leseni so. Ne jih preveč podcenjevat:) Ti zvočniki so krepko močnejši, kot danes kakšni Logitechovi za 80€. Možno pa je, da je membrana na wooferju šla, bom danes sprobal zvočnike za drugem zanesljivem računalniku z enako zvočno. Če imate še kakšne ideje, kr pište.

Mislim, da sem odkril problem. Niso bli krivi zvočniki, tudi ne zvočna kartica. Ampak je moj sistem. Ena možnost je, da imam PCI slote poškodovane, druga pa softwerski problem. Bom videl, ko bom formatiral.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33050097 (18591) Matej_K
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
44190391 (42866) staher
»

receiver + subbufer

233202 (2639) Janac
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

19627833 (15089) psytoma
»

najmocnejsi racunalniski zvocniki (strani: 1 2 )

8814685 (12785) Goran's Blog

Več podobnih tem