» »

[5.1] Logitech zvočniki

[5.1] Logitech zvočniki

«
1
2 3 4

jebesnick ::

kateri so zad j naj mocnejsi Logitechovi zvocniki za priklop na pc seveda 5.1 sistem z digitalnim izhodom.ali je se kaj mocnejsega od tehle zvocnikov Logitech zvočniki Z-5500???

glinik ::

Kaj, še več basa bi rad imel? Sprašuješ to iz radovednosti, ali resno razmišljaš o nekem "hujšem" sistemu :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jebesnick ::

ja zdej mam 5.1 sistem sam 40w in bi rabu neki zlo mocnejsga ker sam se ubadam z dj-janjem in morm kuprt se zvocno k zdej mam integrerano in gor bom prkllopu se mesalno mizo in rabm neki okol 100 tisoč sit da dobr zbija k sm ze mislu si stolp ksn mocn nabavt pa prklopt na komp sam to ni to zvocniki naj bi mel po mojih zeljah digitalni izhod pa ce bi se dal za ta dnar dobitt 5.1 sistem wufr da bi mev ene 200 w rms najmn pa digitalni izhod bi rd mev ce kej poznate napiste prosm
:)) :)) :))


k resno rabim zvocnike do 100 tisoc sit

jRk0 ::

kupi komponente, pa en resn ojacevalec za bas. ti vsi racunalniski zvocniki majo podatke itak pretirane pa se tisti pretirani so napisani na velikem popacenju. Ce das en pravi 300,400rms ojacevalec pa en 15 sub, pol bo suvalo=)
You fuck up once, you loose two teeth.

ganzi ::

DJ pa 5.1??:\

jebesnick ::

ja dj 5.1 pa zato ker ze mam doma 5.1 in bom vse skup zvezu ce pa nam zvezu mi pa itk 5.1 zadostuje zato ker mam itk mejhn prostor

Phoebus ::

A ti DJ-jaš za mravlje v tvoji sobi? >:D >:D >:D

ganzi ::

Moj kolega je DJ in pravi da DJ in 5.1 sistem ni za skup, to mi ni jasno.:\
Drgač so pa teli zvočniki kr fajn močna zadeva, js tut neki tazga kupujem sam sm še mal na tesnem z dnarjem. Sam jst jih bom uporablju za jišni kino, igre (playstation) pa tut seveda za muskoo!

jebesnick ::

mixsam za mravle,bovhe,usi kar pride od golazi v moje sobo:)) :)) :)) :)) :)) :))

tec ::

Jest sem svoj cas spilal na dveh aktivnih zvocnikih..prastarih. Vazno, da je igralu :-D

Drugace pa jest tudi kupujem en 5.1 sistem do nekje 20k...mora pa met nujno konzolo posebej.
Kaksne ideje?

miguelslo ::

saj ni nujno da bo uporabljal 5.1, bo pač 2 satelita imel za levi stereo, in 2 satelita za desni stereo, kaj se razburjaš, madona :P

in ja, 5500 so več kot dovolj za v sobo
_____

Zgodovina sprememb…

ganzi ::

Sej se ne razburjam:P , sam pravim da ponavadi dj-i glih ne furajo 5.1 računalniških sistemčkov:\
LP

miguelslo ::

saj se valjda ne bo izključno z DJ-janjem ukvarja :)) l ... predvidevam, da rabi zvočnike za na PC kot vsak povprečen uporabnik, le da se bo veliko ubadal z DJanjem, zatorej rabi kvalitetne in močne zvočnike

PS: aja, pa brez Audigy 2 ZS ali boljšega ne bo kvalitete
in ganzi, isto plato, proc in rame imava :))
_____

boris22 ::

Dej a veš sploh kaj govoriš.Jaz imam z 5500 doma in so zakon nanj pa imam priklopleno digitalno satelitsko računalnik in dvd-vhs komponento naenkrat.Imam jih v dnevni in več kot 60% glasa nisem dal nikoli ker se tresejo šipe od basa.Dnevna pa je velika 20 kvadratnih metrov.

ganzi ::

Dej a veš sploh kaj govoriš

A je to letel name?

Če je pol ti odgovarjam, da vem.
LP

boris22 ::

Ganzi kdo je sploh tebe omenjal.Drugače fantje jaz imam doma 2 sistema od logitecha 4.1 (z 560) ki naj bi imel 400w rmsja in z 5500 z 505 w rmsja in vam povem da z oba sistema sta dovolj za v sobo.Edini računalniški zvočniki ki so nekje enakovredni z 5500 so od creativa megaworks.Oba sistema dobiš na enaa če se ne motim.Jaz sem kupil z 5500 za 85k sit.S tem da imajo 55oo poleg priklučkov za računalnik tudi digitalni koaskialni vhod in optični vhod.Smešni so mi pa tisti ki sprašujejo če so dovolj močni za v sobo.To sem zasledil tudi po drugih forumih da se ne bo kdo tukaj užalil:)))Skratka priporočam nakup.Edino kar pa še morete imeti je kakšna dobra zvočna kot je npr audigy 2.Če se ne motim so cene zdej malo padle, pa sedaj se jo da dobit že za 15-17 k sit.Ker bi blo res škoda da imate take zvočnike priključene na integrirano zvočno od plošče.

ganzi ::

Sory Boris22 sm mislu da je letelo name ko sem rekel da 5.1 sistem ni optimalen za dj-e.
Brez zamere.

St.Michael jep dosti folka na temu forumu ima tak proc plato pa ram :)
LP

usavko ::

K smo že pr 5500 zvočnikih. Mene zanima, kako bi jst prepričou svoje zvočnike, da bi igral s 4imi zvočniki, ko poslušam winamp. Včasih mi je delala funkicja kodiranje signalov, zdej pa še to ne dela. A ma kdo kkšno idejo?

p.s.: boris22, ja pr men je problem glede zvočne kartice. Zarad tega morm met jakost signala iz compa pol šfohnej, da ne hrešči. Če je kkšn kvalitetn komad dam lahko vse do konca. Zvočniki so fuuuul močni, problem je zvočna kartica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: usavko ()

BigFoot ::

usavko> pritisni tipko 'effects' tako da ti display pokaže '2x Stereo'.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

usavko ::

Ne morm. Z računalnikom sem povezan preko optičnega kabla. Nobenih effektov ne morm spreminjat

BigFoot ::

Ja jaz lahko brez problema spreminjam efekte, tudi ko sem povezan preko optičnega kabla. Edino kar je pomembno, je da predvajas zvok (ce ni nobenega zvoka preko optičnega ne moreš spreminjat efektov).
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

usavko ::

P... no, men ne dela. Jst ne vem kva je fora. Sm poslušou winamp, pol sm pa še bs player prklopu. Nč ni delal. Lahko spreminjaš, če si povezan direktno na kable, ne morm pa pri optičnem vhodu spreminjat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: usavko ()

BigFoot ::

To je pa res čudno...
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

RC14 ::

Da še js dam svoj komentar.
Tud js imam rad da zvočniki prbijajo, in sem zato seveda kupil logitech Z-560 ker je bila cena resnično ugodna (29K).
In res lahko rečem da so takšni zvočniki vrh glave dovolj za v sobo.Še preveč glasni so. Ko jih dam oreng na glas, kr v pljučah čutim bas, tk da so res zakon. Prej sem imel Logitech Z-640 in razlika je OGROMNA.
Z-5500 so pa še toliko boljši , ker pač imajo daljinec, kontrolno enoto, veliko stvari gor priključiš, pa še sateliti so rahlo močnejši. Močnejših zvočnikov sigurno ne rabiš, razen če hočeš z zvočniki omet na stenah dol spravit.:D


Lp

boris22 ::

Samo z 560 so res izjemen primer kajti moreš računat da so bli okoli 90 k sit pred 3 leti ko se jih je dalo kupit.Tudi so bili eni prvih in redkih računalniških zvočnikov ki so imeli thx certifikat.Potem pa po 3 letih zaslediš omejeno akcijo v funteku z ceno 30 k sit.Lahko pa povem nekaj jaz imam z 560 in z5500 da jaz ne čutim nobene razlike med temi zvočniki.Zakaj?Enostavno ker več kot pol glasa ne morem dati ker ne zdržim.Zakaj sem kupu z5500?Enostavno zaradi konektorjev da lahko gor hkrati priklopim sat.reciver,digitalni videorekorder in dvd komponento.Z 560 pa imam prikjlučene na računalniku.Vsi lastniki z 560 pa morate vedet da se zelo rad kvari glavni potenciometer v konzoli.Problem?Ker se ga zelo težko dobi. Trgovine kot so hte,conrad odpadejo..

TRIROG ::

po mojem mnenju nimas kej iskat z racunalniskimi zvocniki ce bos musko mesu ... to lahko pocnes tut s slusalkami ...
ne razumem vas kako lahko primerjate sisteme ki so namenjeni za racunalnik z nekimi komponentami ?

HALOOO=!=!

milsim ni primerjave ... pa ne mi zdej tuki tolct ven kok zlo so dobri ... ker mi noben ne bo reku da se da primerjat sistem za 90 jurjev pa sistem v katerga das tok dnarja sam za ojacevalc ... prosim lepo ... 0.5kW rmsja gor al dol ...

Ce hoces met ornk sistem si kup Komponente pa zvocnike ...

Mala soba gor al dol ...

RC14 ::

boris22:
Vsi lastniki z 560 pa morate vedet da se zelo rad kvari glavni potenciometer v konzoli.


Če te prav razumem .to misliš potenciometer za glasnost?? In kje se dobi ta glavni potenciometer če crkne?

Pa še nekaj me zanima: Men se je že dvakrat zgodilo, ko sem imel dva vira zvoka vklopljeno (winamp+mediaplayer), so mi začeli zvočniki full pokat, pol pa sem izklopil iz elektrike za nekaj minut in nazaj vklopil pa je blo spet bolje, kaj bi lahko to bilo??

Lp

glinik ::

Heh... TRIROG, ne se razburjat. Saj vsi vemo da so Z 5500 še vedno rač. zvočniki in da se z audio zvičniki in komponentami sploh ne morejo kosat :D Je pa res, da jih nekateri po nepotrebnem kujejo v nebo ... da igrajo ne vem kako dobro ... Za nabijanje so tile zvočniki OK (za večino ljudi), ko pa preidemo na kvaliteto zvoka, popušijo po celi črti ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

boris22 ::

Prvo kot prvo se je za vprašat kaj sploh on hoče.Ti povem na primeru dan danes bi večina najstnikov postala neki dj-ji ker je kao u modi "u jaz sem dj." Razumeš umek,kanziani...so njihovi idoli in tako...imam 2 bratranca ki zdej grejo v prvi letnik in je ista pašta.Drugi problem je denar pri njih.Logično da komponente so boljše od računalniških zvočnikov samo kdo od najstnikov bo pripravljen dat za komponetne če jim je problem nafektat 50 ksit.Ti povem da se jaz dal samo za ojačevalec za v avto 125 k sit.Zmerjeno 4*110 w čistega sinusa je dal ven.In tistih 400 w pri z 560 se ne more primerjat glede čistoče zvoka z tem ojačevalcem in rainbow zvočniki ki jih imam v avtu.Pa čeprav naj bi imel tudi v avtu 400 w rmsja.Zdej pa smo tu.Jaz jim povem kupiš audigy2 zvočno (15 k sit) +logitech z 560 29 k sit.To je skupaj 44 ksit.Pa dej mi povedat kaj od komponent lahko dobiš za ta denar.Potem pa ti povem da bolj malo.In na koncu boš ugotovil da tistemu bo še teh 44 k sit problem zbrat.Po drugi strani če bo miksal doma te zvočnike ti garantriam ne bo dal niti na polovico ,če ne drugo jih bo prej slišal od kakšnih sosedov.na nekem testu so dobili same pluse edini minus je pisalo edina slabost teh zvočnikov je da če jih boste poslušali preveč na glas bo soseda klicala poolicijo. Tudi za kakšne žurke so čisto dovolj.No zdej mislim da je vse jasno da tukaj ne nabijamo postov.
Glede potenciometrov pri teh z 560 zvočnikih je tako.Glavni potenciometer ima na isti osi kar 4 potenciometre mislim da je 4*1k ohm potenciometer.Ta potenciometer zelo rad crkne,to se čuje kot zelo moteče pokanje v zvočnikih.Poznam 3 ljudi in vsi imajo te težave.Rešitev bi bila da bi dal boljši potenciometer npr.4*10 k omoh.Problem?Ni šans da ga dobiš.Edina rešitev je servis vendar te pride nova konzola 15 k sit oziroma zamenjave potenciometra 7 ksit.Še ena začasna rešitev kupiš kontakt špraj in špricaš potenciometer,ne vem kako ma čudežno pomaga.

jure55 ::

Kupujem ozvočenje za gledanje TV in glasbo. Odločam se za računalniške zvočnike logitech z 5500, kajti cena se mi zdi zelo ugodna. okoli 80.000 SIT. Pa me zanima če se za tako ceno do 100.000 sit da dobiti tolk kvalitetne hi fi zvočnike z ojačevalcem vred?

glinik ::

Za 100k dobiš že stereo zvočnika in ojačevalec. Po moje sigurno bolje igra kot omenjeni Pc sistem. Pač nimaš takšnih globokih basov in petih zvočnikov. To pa je tud vse (na grobo gledano).

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jure55 ::

Ja stero bi bil verjetno bolši zvol. Samo v mislih se imel 5.1 sistem. To pa mislim da za tako ceno ne dobim. Ali se motim?

glinik ::

Ne motiš se.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jure55 ::

Še eno vprašanje imam glede z 5500. Ali bo zvok enak če jih priklopim na neko kvalitetno zvočno, ali pa na dvd player yamada 6700?

glinik ::

Zvok bo definitivno slabši. Res dobra zvočna se lahko kosa z CD playerji za 100 k sit (če ne več).

Tile poceni divx playerji imajo največji manko v slabem zvoku.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

EvilDare ::

Pa sej ima yamada optični izhod, ali ni to pol direkt zvok iz filma ni nič spremenjen. Ne vem točno kako to deluje.

glinik ::

Kaj zdaj če ga ima? To nima veze.

Misliš da je optični izhod "bog i batina" oz. garancija za dober zvok? Ne moreš in ne smeš pričakovat od playerjev tega ranga kakšne vrhunske karakteristike.

To je player za "mase" in ne za audio ali videofile. Je super zadeva, za svoj denar.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

jure55 ::

Potemtakem se tudi kakšnega kvalitetnega hi-fi sestema ne splača priklopit na yamado?

Kato ::

Jaz mam skoraj identično situacijo, yamada 6600 pa razmišljam o nakupu teh zvočnikov, ker se mi zdi to poceni rešitev.Kaj se da narediti za boljše zvok?


Kakšen je pa kaj zvok pri DViX-ih, a je zvok le 2.1 ali gre na vse zvočnike?

pernat_b ::

Jaz mam vedno zvok na vseh zvočnikih kjerkoli in kadarkoli (winamp, bsplayer, power dvd....)
In res zvočniki špilajo odlično mi ni žal denarja ki sem ga dal za njih!
lp
pernat

Kato ::

Hvala za odgovor, jih bom kar nabavil.:)

mamamia ::

Mja, glede na to da mi je mod zaklenil temo, sprasujem tukaj.. Kje bi se dalo sploh dobit zvocnike z-5300(e)? Sem pregledal mislim da skoraj vse trgovine, pa nimajo nikjer.. Ve kdo?

lp

Dejancek ::

Poglej post višje od tvojega v zaklenjeni temi. Odgovor je lepo napisan.

mamamia ::

Poglej datum teme. Zvocniki se na nobenih od tistih linkov ne dobijo vec. Edino emisija jih ima na ceniku, pa se to za oderuskih 75ksit. Jaz sem temo obudil zato, da ce kdo slucajno ve oz da je opazil kje te zvocnike.. Ponudba trgovin se pac nazalost spreminja, zato sem tudi obudil temo.

lp

Kato ::

Najdel sem jih za 46.000 tukaj, samo ne vem, če jih še imajo. Drugače pa 46 k za te zvočnike nice.

mamamia ::

Ja, sem videl, hvala Sem sicer poslal na ogromno trgovin mejle, ce se da kje dobit stvari, med drugim tudi na izishop. Skoda je edino to, da so cene tko nabite.. So se oz se mogoce se dobijo za 36ksit, baje pri Grunfu v MBju (nasu na forumu ta poadtek).. tko da bom jutri se klical. Aja, cena zvocnikov v US se giblje od 100-150 dolarjev, isto za e verzijo.

Kato ::

Ja to za ZDA, danes sem naprimer videl Z-5500 za 200$, kle so pa 80-90 k, škoda , da nimamo tudi mi opcije kupovati po njihovih cenah.

mcstrudl ::

A pozna kdo Logitech Z5450. Najnovejši 5.1 sistem, zelo podoben Z5000, s tem da ima zadnje zvočnike brezžične. Nameravam kupi zato sprašujem za mnanja..

ganzi ::

Just hint : zadnji zvočniki se morajo nekje napajati..:\
LP

Kato ::

Citat:˝In truth, you can't really call the rear speakers "wireless," as they each need to be plugged into an AC outlet˝

Mimogrede kje si jih nameraval kupiti, sploh nisem vedel da so na prodaj v Sloveniji?
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048133 (16627) Matej_K
»

5.1 zvočniški sistem za TV (tall speakers?)

Oddelek: Kaj kupiti
51518 (1264) OZZY
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310502 (9777) T-Majo
»

dilema: zvocniki Logitech : z680 vs z5500??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10911721 (7737) Seky
»

Z-5500 vs Gigaworks S750

Oddelek: Kaj kupiti
242524 (2231) Suli

Več podobnih tem