» »

[2.1] Katere Zvočnike?

[2.1] Katere Zvočnike?

wonderboy ::

Tudi jaz sem imel namen kupiti Z-2300, predvsem zarad moči in kvalitete zvoka. Zdej pa sem prebral, da ti zvočniki (prevsem pri rocku) bas odpove, ker naj ne bi bil definiran bas, se pravi da za te zvrsti ni priporočljiv. Jaz pa predvsem to poslušam. Katere zvočnike mi priporočate v tem rangu kot so Z-2300. Rabil bi jih za poslušanje glasbe in pa da bi bili dovolj močni, da bi lahko zraven bobnal.

Melanholija ::

Mene pa zanima vaše mnenje o Altec Lansing FX6021

Altec

namen: predvsem za poslušanje glasbe...tu pa tam kak film

zanima me pa kaj ponujajo za to ceno so dober nakup? Ali raje drug 2.1 mogoče za manj keša?

boštjan ::

full dober sound,sploh za muziko
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

glinik ::

wonderboy,

zakaj ne pogledaš za kakšnimi Creativi? Ampak res ne vem, če imajo kakšen dober 2.1 sistem.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

steev ::

Kaksna je razlika med z4e in z3e. Se splaca dat tistih nekaj jurjev vec in si kupim z4e?

Lp
:|

-Jani- ::

Z4 so izboljšava na vseh nivojih; Z3 ne vem sploh, če jih boš dobil še kje...

steev ::

Seveda jih bom. Saj se jih povsod dobi.
:|

steev ::

Kaksne zvocnike bi mi priporocal za 15 do 20k.
:|

-Jani- ::

No, jaz sem to napol na pamet napisal, ker sem se sam podobno odločal proti koncu lanskega leta in so Z4 ravno prihajali na trg - seveda v smislu naslednika Z3...:))

Vzel sem Z4 in sem z njimi nadvse zadovoljen;
prešoltal sem iz generičnih (3k) zvočnikov ter obenem nabavil še Audigy 4 zraven in razlika je po moji laični presoji wow. Zdaj to še posebej opazim, ko imam kdaj 'priložnost znova 'preizkusiti' stari sistem.
Glede na (manjšo) velikost sobe in manjek prostora/potrebe/financ za razporeditev večjega sistema je to zame idealna rešitev.
Za neko normalno poslušanje (česarkoli), je tistih 40W čisto dovolj (večino časa imam tako zvočnike, kot tudi sistemski zvok in glasnost v ustreznem programu povsod na polovici, bas na četrtini).

Če se odločaš med tema dvema modeloma, vzemi vsekakor Z4 - glavne prednosti pred Z3:
- na daljincu imaš tudi knofek za uravnavanje jakosti basa, ki se pri starejšem modelu nahaja na hrbtnem delu samega basa (in moraš v smislu lesti pod (mizo) za uravnavanje njega doh)
- dodaten aux vhod na daljincu
- kabli za priključitev zvočnikov so daljši in se jih da odklopiti - niso kar vgrajeni v zvočnike na eni ter bas na drugi strani kot pri Z3 (večja svoboda pri tem, kako postaviš zvočnike in veliko manj nerodnosti, če hočeš recimo prestaviti sistem)

Za druge podobne sisteme ne bi pametoval; eni se (splošno) zmrdujejo nad Logitechom in na veliko propagirajo recimo Altec Lansing ter njegov neverjeten 'kristalni zvok', Logitech pa naj bi bil recimo čisto neuporaben za poslušanje rock glasbe in take fore.....kakor za koga; meni vsekakor ni žal, da sem jih nabavil in ob dejstvu, da z njimi nisem imel nobenih težav in so obenem še zelo šik (posebej seveda sedejo v črn 'layout' na mizi), jih lahko samo toplo priporočam - dvomim, da z njimi ne bi bil zadovoljen.

Pozdrav

kuglvinkl ::

Krščen matiček, ravno čem it po CS21E in jih je zmanjkalo (JAE). Glede na to, da precej muske (jazz, včasih rock) poslušam na kišti, Logitech verjetno odpade. Torej, ve kdo, kje bi se jih še dalo dobit?

BTW, menda je Altec izdal novo serijo FX zvočnikov.

Kato ::

kuglvinkl ::

Hm, kaj pa pomeni trenutno nedobavljivo? :)

Thnx anyway.

lolek84 ::

Ima kdo izkušnje s temi zvočniki oz. jih ima doma?

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Imel bi jih pa za predvajalnik Yamada 6800x, me pa mikajo s tega razoga ker imajo daljinec za uravnavanje zvoka, ker bi pol lahko lepo s postelje urevnaval glasnost in ni treba it do samih zvočnikov? Kaka pomoč oz. priporočilo glede teh zvočnikov, so vredni svojega denarja in seveda so kaj "glasni" ..? Nagibam pa se vseeno na komplet 2+1 ker drugi koncept mi zaradi razporeditve v sobi ne pride v opuštev...

Hvala za kako informacijo

lolek84 ::

Kaj res noben nima pojma o teh zvočnikih??? Kaki testi oz. kaka informacija če st stvar splača kupit in informacija če bi to delalo dobro v uporabi z predvajalnikom Yamada6800x???

Aya zanima me še kako se odnesejo ti daljinci za zvok a ta stvar dela dobro?

kajzer ::

pomoje boljš da kupiš en logitechov sistem...nevem no...z njim zagotovo ne boš zgrešil:\

kuglvinkl ::

Ker hvalite te, jih bom vzel, če so na zalogi.

ElephantTLK ::

Dobri 2.1 sistemi za glasbo so:

- Altec Lansing MX5021E
- Harman/Kardon Soundsticks II
- Altec Lansing FX6021
- Altec Lansing CS21
- Klipsch ProMedia GMX A-2.1
- Kakšen Bose sistem (ampak so dragi)

Sam imam Harman/Kardon Soundsticks II. Vse kar lahko rečem je WOW. Zvočniki so izjemno dobri. Imajo naravnost odličen zvok. Nobenega pretiravanja z basi (logitech) in predvsem dobro usklajen preostali del sistema. Edina hiba je, da ni indikatorja glasnosti, kar pa mene ne moti preveč. Omeniti moram pa še to, da sem imel možnost preizkusit tako Logitech Z2300 kot Altec Lansing MX5021, CS21 pri meni doma in so za moj okus vsi po vrsti zaostali za Soundsticks II. Od Altecov mi je bil CS21 bolj všeč kot dražji MX5021. Dočim so vsi omenjeni pustili Logitech Z2300 daleč za sabo. Soundsticks II so se najbolje obnesli ne glede na zvrst predvajane glasbe, žanra filma ali iger. Torej moji top 3:

1. Harman/Kardon Soundsticks II
2. Altec Lansing CS21
3. Altec Lansing MX5021

Sam sem bil zelo skeptičen glede Soundsticks II češ kaj pa tejle 40W zvočniki zmorejo. In moram rečt, da bi naredil veliko napako če bi vzel kakšen drugi komplet zvočnikov. Tako so mi všeč. So pa tudi pristen dokaz, da moč ni vse. Večina računalniških podjetij oglaša svoje produkte (se baha) z samo močjo. No to je zavajanje katero nima kaj veliko skupnega z samo kvaliteto predvajanja. To je tudi Harman/Kardon dokazal.

Za res kvalitetno predvajanje in za zapolnitev vsega zvočnega spektra se je pa potrebno ozreti za ojačevalci in pravimi HI-FI zvočniki katere pa tudi najboljši računalniški še dolgo ne bodo dosegli.

Toliko od mene.

TOP ::

katere bi pa ti izbral do 12k.HVALA

glinik ::

ElephantTLK

A ti resno misliš s tem, da so tile Harman/Kardon tako dobri zvočniki, ali se šališ?

Sem jih poslušal v BB, neki mutni bas, ter ostra in neprijetna višina. Jaz v tem ne vidim nič lepega, mogoče pa ti ...

Ne vem zakaj prozvajalci PC zvočnikov ne naredilo zvočnikov, ki bi imeli vsaj malo več sredine - pa naj stanejo 100k sit, če že morjo. Se bi sigurno kaj prodalo. Prav sredina je največja hiba teh sistemov.

Se pa strinjam s tabo, da je pravi Hi-Fi sistem povsem druga liga.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

ElephantTLK ::

@glinik
Resno to mislim. In to piše oseba katera je imela dolgo časa zvočnike Altec Lansing ATP3. Verjetno so ti znani. In ocenit zvočnike v trgovini brez pravega prostora namenjenega temu, brez lastnih nastavitev itd. je res težko. Tisti prvi vtis dobiš ampak maksimum dosežeš šele v pravih nastavitvah in seveda ustrazni poziciji. Soundsticks II so zelo zelo občutljivi glede nastavitve naklona satelitev. Če so malce preveč nazaj/naprej pa že ni tistega pravega tona. Moraš imeti vse poštimano, ker imajo direkten zvok. Tako, da je to vzrok zakaj je bil tak zvok. Se pa strinjam, da manjka srednjetonskega območja ampak to je značilno za večji del računalniških zvočnikov. Glede basa. Pri meni bas ni bil od začetka nevem kaj. Potem sem se malo poigral z kontrolo basa pa je bilo že boljše. Ko so se pa zvočniki unesli je bila pa razlika kot dan in noč. Tako, da ne vem od kje vtis, da je bas moten. Aja BB. Mi je že jasno zakaj. Poglej BB ima prostor velik toliko in toliko. Ne moreš pa ti ocenjevat zvočnike v prostoru kateri je veliko večji za katere so bili sploh narejeni. Pa še tišine ni. Tako, da taka ocena je bolj tako, tako.

Edit:

@TOP

Sam bi izbral če bi bil omejen z denarjem sigurno Altec Lansing VS4121. Dobiš jih pa tukaj: Altec. Sicer so za jurja dražji ampak jaz bi vseeno dal tega jurja več pa bi imel dober sistem.

Zgodovina sprememb…

neres ::

Sem slišal Altec Lansing VS4121. Bas je dober, so tudi dokaj glasni. Srednji in predvsem visoki toni pa so bolj švoh.

Jaz imam ene Vivanco Bluelight, ki so bili v BOFu 8k (kako leto/dve nazaj). Ne vem če jih imajo še... v glavnem za to ceno so zelo dobri. Sicer po defeaultu ne, ker imajo premočne visoke tone. Ampak če jih malo poštimaš z EQjem igrajo v redu.

Če hočeš met dokaj glasne zvočnike z basom itd. potem moraš imet tudi en spodoben sub, in ne kakih Altec Lansing 221, naprimer. Ker tisti sub je samo za lepo videt. ("freq. response: 35Hz-18kHz" LOL! "bass you can feel" LOL!)
Prav tako so bolj za lepo videt neki ploščati sateliti. Logično da ne morejo predvajat srednjih tonov.

Če pa hočeš hi-fi zvok z 2.1 lahko kupiš kake Blue Sky Media Desk. Baje da so zelo dobri. Cena je pa tudi bolj "hi-fi"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neres ()

glinik ::

neres

Kapa dol, da si našel en zanimiv sistem. Sistem stane 600 USD, torej kakšnih 120k sit na palec.
All boxes are manufactured using solid 3⁄4-inch medium-density fiberboard (MDF).
Tole je zelo lepo za slišat. 2cm MDF, tako se dela :)

Zvočnike nisem slišal, ampak sigurno pokopljejo vse kar je na trgu od PC sistemov.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

pikolin ::

Mene pa zanima kako je s tem PMPO.. Kako se to preračuna v navadne wate ali pa rms.
LP.

Zheegec ::

Jah to vsak po svoje računa. Logitech pravi da je PMPO 1x večja vrednost kot RMS, recimo Genius pa ima za 120W RMS zvočnike napisano 3600W PMPO.

V glavnem vedno glej RMS in ničesar drugega, če te zanima moč zvočnikov.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TOP ::

Pozdravljeni vidim,da mi svetujete Altec Lansing VS4121.Zanima me samo še,kaj je bolje tile Altec ali Logitech X230.HVALA

Zheegec ::

Alteci imajo boljši zvok kot X230, Logitech Z4 pa imajo boljši zvok kot Alteci :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

janc ::

Zanima me mnenje o Altec Lansing MX5021E, ali se jih splača vzet, glede na to da so 33K? (FX6021 so mi predragi) Ali je velika razlika od CS21? Imam namen vzeti kvaliteten 2.1 sistem za poslušanje glasbe in igranje iger, ter občasno gledanje filmov... Zvočniki bi bili v navezi z grafično kartico X-fi extreme. Zanimajao me predvsem mnenja tistih, ki imajo izkušnje s temi zvočniki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: janc ()

kuglvinkl ::

jest gledam MX model samo zato, ker CS niso več dobavljivi. Čist tko....

Kato ::

Jaz imam MX5021E ter X-fi extreme music in sem res super zadovoljen , zdej ne vem pa kok so boljši od CS21, namreč teh nisem slišal. Zdej folk tu pravi da so CS21 celo boljši , ne vem po moje bi jih morali imeti v jae, tako da se lahko sam odločiš.

kuglvinkl:
A na jae si poklical , ker na njihovi strani piše ,da je dobavni rok 1-3 dni

kuglvinkl ::

Sem dobil mail pred 10 dnevi, kjer je bilo rečeno, da jih ni zalogi.

janc ::

Potem jh pa tako ne moreš preizkusiti, da vidiš kako igrajo, če jih nimajo na zalogi.

pikolin ::

Imam zvočnike logitech z2300, so zelo dobri, vsaj zame.
Ampak sm se jih že mav naveliču. A so še kakšni 2.1 da so mal močnejši itd... razmišlov sm tud da bi šou na z5500, sam nevm če bi bli dobri za glasbo,igre,filme...
LP.

eales ::

Imam eno čist začetniško vprašanje(ampak res začetniško). Zvočno imam integrerano na plato.Je čisto običajna. Ima 3 lukne:zvočniki, mikrofon pa še ena. Zdaj pa me zanima, če kupm 2.1 zvočnike, ali moram tud kašno zvočno kupiti(tko k moraš za 5.1) ali je ta vredu? Ali samo en kabl vtakneš v komp, ali jih moraš več?
Že v naprej hvala za odg.

EvilDare ::

PIKOLIN: če ti že z2300 niso dovolj močni je potem bolje da kupiš hi-fi ne pa z5500. Res da so glasnejši ampak kvaliteta zvoka je pa približno ista.

janc ::

lahko obdržiš integrirano zvočno kartico.

Nande ::

Že dolgo kupujem 2.1 sistem ($$$...:'( ), odločam pa se med Altec Lansing in Logitech.
Cenovna razlika ni zanemarljiva, glede kakovosti pa ne vem...
Uporaba...klasika - igre, glasba, film...

Lp, P

kuglvinkl ::

gismo ::

Sam mam z3e pa ne vem da bi kej bas fušou. Sicer ti pa priporočam harman kardon soundsticks II. Sem jih slisou spilat in če zvočnikov še ne bi mel bi te zihr nabavu.

janc ::

In kje se da dobiti te Harman Kardon Soundstick II zvočnike. Ker jih nisem nikjer zasledil na internetu...
http://janijevportal.50megs.com/

glinik ::

gismo

Prosim ne širi krive vere ... Tile HK imajo za en klump zvok - lepi pa so ja ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

dragonlord ::

kaj pa jbl creatures 2..

gismo ::

V sloveniji ne vem kje se jih da dobit, ker sem jih tud sam poslusal cez luzo, mogoce kaksna net trgovina v avstriji

Glinik: ne odgovarjajo vsi zvočniki vsem ane, sam tazga basa kot dajo od sebe harman kardon nisem slisou nikjer drugje (logitech, altec, ...) nizkih tonov prav tako. Ne vem kaksno muziko si ti poslusou, sam sem jih testiral na Metallici in so super. Tud glasnost je visja kot pri logitech z3 in ne pride tolk kmal do popacenja, ker pri z3 (jih mam sam), ne mors dat cez polovico ker je pol BZ.

LP

glinik ::

Ma ti sploh veš kako se zvočniki testirajo? A ti si gor naložil Metalico in videl da to ŠPILA? Ma ti se šališ ...

Zvočniki MORAJO igrati bas področje, sredini in višino. O sredini tile zvočniki še niti slišali niso, kajšele da bi jo zaigrali ... Dovolj natančno pojasnjeno? Ali grema dalje??

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Nande ::

Naj svojo poizvedbo zastavim drugače...

Kateri 2.1 sistem priporočate v cenovnem rangu:
1. do 10.000,00 SIT
2. od 10.000,00 SIT do 25.000,00 SIT
3. od 25.000,00 SIT do 40.000,00 SIT

Če je le mogoče, prosim še za kakšno povezavo...

Lp!

-Jani- ::

Bratranec je zdaj nabavil Logitech Z-3 in bas rahlo (ampak nadležno) brni ves čas...
Tudi ko ima vse nastavitve na nulo (hardware in software), se to brnenje še vedno sliši - to ne more biti normalno, ali?

Prosim za komentar kakšnega izmed lastnikov Z-3 oz. občih 'strokovnjakov'...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: -Jani- ()

janc ::

Nabavil sem Altec Lansing MX5021 in moram rečt, da je zadeva vredna svojega denarja. Lahko rečem, da ni boljših zvočnikov za ta denar. Zvočniki so dovolj močni in tudi pri največji glasnosti ni nobenih šumov in zvočnikom zlepa ne zmanjka moči. Zvok je presenetljivo čist in basi dovolj glasni. Z brezžičnim daljincem lahko kontroliramo bas, treble in glasnost. Je pa res, da je potrebna zraven tudi dobra zvočna kartica, da zvočnike do konca izkoristi-priporočam serijo x-fi.
http://janijevportal.50megs.com/

Spajky ::

8-) Jest sem si mesec nazaj za Miklavža nabavil darilce v Merkurju za 13kSit in sicer AltecLansing-VS4121 in sem že v trgovini pri poslušanju ugotovil isto kot neres! Samo ker mi je dizajn bil vedno super všeč (ton blende in vse ostalo pri roki) sem jih vseeno nabavil; zvok čist in brez popačenj v resnici je samo 2x5W+15W RMS, vendar ima stvar dober izkoristek/1W! in so za doma že kar ziher premočni za poslušat muziko dlje časa, če si v bloku pa sploh!) :))

Doma pa sem še opazil :
- basi/ostalo so rezani previsoko (namesto na 120Hz so na 150Hz) in so najmanj 10dB (enkrat) premočni, poleg tega pa so nedefinirani (booming bass, nerealni) in tako imajo preveč srednjih basov in to zaradi najmanj enkrat prevelike bas reflex odprtine, medtem ko je kišta točno izračunana za ta basovc, če bi bil kompresijski! :8)

Zaradi tega je tudi razmerje basi/srednji+visoki slabo in mu manjka tudi prezenca in jasnosti, ker so tudi visoki (blenda) nastavljeni cca.20%previsoko! Pravtako se v proti skrajnih legah bass blende :| , posebej v minus pojavlja eno čudno tišje subBass "mletje" ala brum na nekje okoli 25Hz, ki zna bit zelo moteče. Visokotonca sta "rezana" pasivno v satelitih tako, da je zgornji v kontrafazi s srednjetoncem v "bazi" ter nekje deluje v nižjih visokih, oni nižji/tišji pa je za samo zadnjo najvišjo oktavo (to ugotoviš s šumom in ušesom približno); taka finta za "prijetnejši zvok" je stara že desetletja :8)

No jest ne bi bil jest >:D , če ne bi že naslednji dan eno popoldne experimentiranja s poslušanjem (četudi brez načrta) poškušal odpraviti te pomanjkljivosti in malo pošaril s spajkalnikom po njegovem ojačevalcu v bas kišti :D - šla garancija, ma nič ne de´! :D Seveda sem prej pobral z Neta za oba čipa not datasheet-e 8-) . X-over-ja za bas nisem predeloval (vse v smd tehniki!) ...

S 3 kondiči in enim uporom dolotanim :)) t.j. trotl-predelava, vse na "z v glavnem poskusi na pravem mestu PCB-ja", sem bistveno v glavnem rešil vse te pomanjkljivosti pri zvoku in pri basovcu sem tudi zademfal bass reflex s tamponom :P iz štumfe in kosmatega blaga, ki sem ga vtaknil v njegovo okroglo luknjo. Zdej so basi bistveno bolj realistični in barva zvoka precej "flat" nasproti prej, ker sem tudi na ton blendi znižal frekvenco visokih iz 16kHz na 12KHz in zbil jačino basov in lahko zadevo več navijem brez fercanja in zadeva zdej naravnost "ubija za tako ceno" ...

Zadevi bi se dalo dodat tudi balance pot ali interni trimer (zdej na TIV na sredini po defoltu) ter zunanje stikalo za preklop učinka/vrste "loudness-a", ki je nastavljen na močneje po defoltu na TIV; ma se s tem nisem šel zezat, ker mi ne rabi in dela zdej Ok :))

Ko bom en dan poslikal, znam na kratko spisat mod (za tiste, ki se ne bojijo spajkalnika in predelav) , ki imajo tele zvočnike doma, pa bi jih radi "popravili" za musko poslušat ;) ; bom že postavil v adekvatno temo na tem forumu 8-) en dan ...

Sicer se zaradi zademfanega bass refleksa tudi interni AMP čip malo slabše hladi (sem ga teral do daske kako uro dve, sam pa bil zunaj, ker ni blo za zdržat - moja ušesa >:D , ma ni crknilo, ker ma tudi čip vsemogoče zaščite in mu mogoče samo malo pade jakost, ko se začne pregrevat; jest zdej nikoli ne dajem pri poslušanju pot za Vol čez polovico! ;) ; čisto dovolj za dnevno 15m2 in mini koncert .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Oldboy ::

Zivjo, tudi sam kopujem en kompletek, in glede na to da nisem nek hud audiofl (filmi pa kak mp3 vsake tolk casa, pa mogoce kak spil...), sedaj imam na pc priklopljene kar zvocnike k so prisli zraven yamade 6600 :) sam glede na to da vsake tolk casa mal cviljo, se mi zdi da je cas za zamenjavo...

Cena do 20k; razmišljal sem pa o Logitech x230, z-4, Teac XT-2 , pa Altec Lansing VS4121.

Bi se me kdo usmilil pa mi svetoval nakup ;)

LP
Gani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Oldboy ()

Vajenc ::

Jaz bi ti predlagal Logitech x230, ali pa celo x210, slednje sem si privoščil za božička in sem prijetno presenečen.

raptor1 ::

Sam sem jih ravno nabavu....sem primerju z4 pa moram reci da mi altec zvokovno bolj odgovarja.:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zvočniki

Oddelek: Kaj kupiti
232474 (2031) bluefish
»

2.1 zvočniki, 100-200eur?

Oddelek: Kaj kupiti
272909 (2530) Spajky
»

zvočniki 2.1

Oddelek: Kaj kupiti
52787 (2625) Jeremias
»

Katere zvočnike kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
61965 (1895) bond007
»

Katere računalniške 2.1 zvočnike tja do 15.000?

Oddelek: Kaj kupiti
202083 (1606) dxx

Več podobnih tem