» »

[5.1] Logitech zvočniki

[5.1] Logitech zvočniki

1
2
3 4

zaskar ::

Zdravo

Imam namen nabaviti zvočnike Logitech z-5500, pa me zanima, če je res da so kabli za satelite narejeni tako da ne moreš uporabiti drugih? Jaz imam namreč kabel že položen po stropu in zidovih (renoviranje) in ga ne bi rad ponovno polagal. V testih ki sem si jih ogledal so različne slike za isti izdelek. Enkrat se kabli priključijo prek činč kabla in le ti bi naj bili fiksno priterjeni v satelite, drugič se priključijo s pomočjo krokodilčkov in se jih da manjati.

prek činč kabla:
http://www.tomshardware.com/2004/11/30/...

s pomočjo krokodilčkov
http://www.boxgods.com/dept/hardware/in...

Duke Nukem ::

hmmm kaj pa vem ,vprašaj po trgovinah ,če kaj vedo kakšne majo pri nas :))
2600@3000barton,1GbPatriot-GF6800gt,160Gb hitachi,Logitech Z 5500 :)

EvilDare ::

V Ljubljani in verjetno tudi za okolico sta uvoznika Izid computers in Eventus. Kot sm videl imajo na Izidu s fiksnimi kabli, mogoče imajo tudi tiste, za eventus pa nisem prepričan, pokliči jih pa vprašaj. Sigurno se jih da dobiti v slo samo ne po kakšni akcijski ceni ampak za okoli 100k. Če živiš kje v bližini meje pojdi raje na tuje kupit so veliko cenejši.

zaskar ::

Hvala

Sem preveril na IZIDU kjer imajo tiste, ki imajo priklop s krokodilčki vendar si v Avstriji 20K sit ceneje tam pa ne vem kakšni so!!!!

Trenutno jih nimajo v Graz-u!!!

http://www.compushop.at/?from=geizhals&...

sidney ::

zanima me ce ima kdo Logitech zvočnike X530. Ali imajo ti zvocniki 2 kanalne vhode??? Polek DVD ja bi rad priklopu se satelitsko .... ce je mozno ???
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Cjek ::

Če jih res sam "trenutno" nimajo u Grazu pol jih jim je vretn zmankal, jih bojo vretn dobil z novo pošilko kar pa najverjetneje pomen da bojo mel (kt praviš) "na krokodilčke".. so mel kukr vem sam bl na začetku fiksne kable, pol so pa to spremenil in majo vse "na krokodilčke":D

zuz3k ::

sidney: mam te zvočnike.. sam kaj mislš s tem uprašanjem? :)
Life is a psychological game.

Zheegec ::

Z-5500 stanejo 90K, ne pa 100K :D

Glede X-530; Če bi rad priklopil gor DVD bo bolj težko, ker imajo zvočniki samo AC3 priključek kolikor se spomnim (3 stereo 3.5mm banance).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

sidney ::

tole sem iskal


pregledal sem precej strani in nasel TOLE se splaca pogledat. skoda, samo jest nucam 5.1 vhode in zraven se 2 kanalne ....
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

EvilDare ::

Sidney: Tukaj nimaš te možnosti. Moraš kupiti takole zadevo recimo Klik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

Zheegec ::

To je na subu, ti moraš gledati priključke na kontrolni enoti pri Z-5500. Imaš AC3 priključek (3 stereo banance na vsaki strani) in pa oba digitalna priključka (koax, optika).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

sidney ::



tole nucam .... ja ocitno je to genius ...
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

pernat_b ::

Mene pa zanima če sem jaz tak bedak da ne spravim v konzolo od z 5500 tega kabla ali sem vseeno kupil napačnega!
slika: http://img4.imageshack.us/my.php?image=...

Makina ::

lep pozdrav.
Mene pa zanima, koliko majo ti zvočniki dolge kable. Pa če bodo prekratki kje jih lahko kupim.
Sm malo prebral po forumu pa nisem zasledil. Sobo mam 18. kwadratov(4x4.5). Upam da bodo zvočniki dovolj močni za hišniki kino.
Hvala lepa za odgovore.


P.S A ti zvočniki potrebujejo ojačevalec, ker zvočno mam saundblaster 24bit.
Trisixty s kombajnom bočno.

zuz3k ::

mam logitech 5.1 x530 zvočnike, moram pohavalit bass ampak drgač pa niso močni edino effekti pr filmu so ql ampak toniso zvočniki da boš mew hišni kino, kup si une Home theather k so u mimovrste.. js bom pomoje zamenow moje za tiste edin niso mi lep i k so veliki pa leseni pa ne paše k LCDju ampak zvok je zvok.. kaj menite se splača te prodat pa une kupt?
Life is a psychological game.

EvilDare ::

pernat_b: tole je definitivno napačen kablel. Za priklop so primerni samo kabli ali 3,5mm stereo ali koaksialni kabel za digitalno vhod ali optični kabel.

Makina: zdaj nevem kako je pri zvočnikih ki nimajo fiksne kable ampak pri mojih so sprednji 3 dolgi 5m, zadnja 2 pa 7m. Seveda lahko kupiš podaljške za kable ampak mislim da bodo dovolj dolgi za tvojo sobo.

Pa še glede unih Genius zvočnikov. S temi zvočniki se sploh ne morejo primerjati, res da so logitech pc zvočniki ampak na njih lahko priklopiš dvd, vcr, tv, konzole karkoli hočeš in jih lahko uporabljaš tudi za domači kino. Edino če ti oblika ni všeč. Pa še to je da se Genius zelo radi kvarijo, mislim da je nekaj narobe z ojačevalcem v bassu ker ljudje preveč "nabijajo" in se kaj pokvari. To se ti pri logitech ne more zgoditi imajo zaščito in se ugasnejo če so preveč segreti. Meni se to še ni zgodilo ampak samo kot nek dodatek. Drugače pa compman z zamenjavo ne vem če boš kaj pridobil. Slišal sem da so zelo dobri oz. za ta denar dobiš veliko, vseeno bi ti pa potem raje priporočal če poskušiš z 2.1 sistemom Logitech z-2300, res da bi se morae še za 10k stegniti ampak mislim da bi se splačalo.

Makina ::

ej tnx :D ql če je pa 7 m je pa vredi. ŠE ENKRAT TNX!:D
Trisixty s kombajnom bočno.

Palo ::

Jaz mam z-5500 sam sem šeu v Merkur po nove kable, ki so bolj debeli! Tko tudi jaz svetujem tebi saj bo manj motenj

zuz3k ::

EvilDare: imaš ti x530 zvočnike al praviš sam tko logitech vs. Creative? to sm tud js mislu, k so mi pravli da je logitech boljš.. sam sm se zmotu, sm mislu da za 19 k dobiš nekaj od zvočnikov, ampak ni to to kar bi jaz hotel, pač so me razočarali in bi hotu zvočnike za domači kino.

aja glede tega "Pa še glede unih Genius zvočnikov. S temi zvočniki se sploh ne morejo primerjati, res da so logitech pc zvočniki ampak na njih lahko priklopiš dvd, vcr, tv, konzole karkoli hočeš in jih lahko uporabljaš tudi za domači kino. Edino če ti oblika ni všeč." Tega lih ne razumem najbolje:( a ti misliš da na Logitech x530 se da priklopit dvd, tv.. kakor js vem se jih lahko da SAMO na pc ali pa sem napacno razumel.

Lp
Life is a psychological game.

EvilDare ::

Jaz nimam nič proti Creative zvočnikom. Celo sam sem mislil kupiti mislim da 550 pa še neka črka je pred njimi sam sem vzel Logitech zaradi izgleda. Za geniusove vem kako špilajo ker jih ima prijatelj in kot sem rekel za ta denar dobiš veliko. Logitech pa imajo prednost ker imajo digitalni dekoder in če recimo nakomponenti nimaš 5.1 izhodov kot recimo pri yamadi ti preostanejo samo digitalni vhodi. Glede estetike in izgleda za domači kino je sigurno lepše imeti Genius zvočnike, samo če bi imel denar, potem bi si kupil malo boljši HIFI domači kino. Jaz logitech uporabljam Logitechove za domači kino in imam nanje priklopljen pc preko 3.5 mm vhodov, yamado preko coax digitalnega vhoda in po potrebi priklopim TV na stranski vhod.

Jaz ne vem kakšen je tvoj okus jaz samo povem svoje izkušnje, če imaš možnost poslušaj Logitech X530 in tiste Genius. Jaz logitech še nisem slišal samo mislim da so Genius močnejši. Poleg tega imajo Genius 5.1 vhode in 3x stereo vhode.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

Romčy ::

No jaz sem si pred letom, dvemi nabavu Z-680 Logi in sem prezadovoljen z njimi. So bli dragi ampak mi ni žal niti centa. Nobenga popačenja, mehki basi, visoki toni so enkratni res samo pohvale lahko rečem. Že prej ko sem mel Audigy2 sem bil zadovoljen, ko sem pa letos zamenjal z X-fi Fatal1ty pa je fantazija. Če kupuješ zvočnike za 20 jurjev vedi da boš dobil malo, je 5.1 ampak je zvok ceni primiren. Kaj si želiš in kaj rabiš to najbolj sam veš. Če ti ni žal denarja si nabavi poštene zvočnike, ker jih boš imel kar nekaj časa in bil z njimi zadovoljen.Mislim da se da dobit kje rabljene Z-680 za zanimivo ceno, s tem boš sigurno zadel.Imaš pa vse možne uhode, od 5.1 do spdif in optični.Priklopiš lahko kar si zaželiš ps2, tv,dvd....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Romčy ()

CarLazar ::

Pozdravljeni!

Prejšni mesec sem si nabavil zvočnike "Logitech z-5500" in bi vas prosil da mi predlagajte katero zvočno kartico naj kupim? Katera bi bila najbolj primerna za te zvočnike? Ne pa mi pisat neke zvočne za 50k :)

Hvala in Lp. Lazar

EvilDare ::

Če rabiš za igre in še kakšen film kdaj pa kdaj kupi kakšno od Creativa. Če najdeš še kje kupi za okoli 20k Audigy 2 ZS, drugače pa boš verjetno mogel poseči po X-fi Extreme Music za okoli 30k. Ne vem pa kakšne so kaj Audigy 4 kartice..

filtr ::

Zdravo:)

Mene pa zanima kako kej ocenjujete logitech z-5500 in creative gigaworks s750 7.1 ali s700 5.1?


Namrec sem kar zelo zahteven uporabnik,rabil bi zvocnike ki bi se cimbolj priblizali hi-fi zvoku.
Pravzaprav, vem da so teli dvoji najboljsi za racunalniski zvocniki, sedaj pa me ubistvu zanima, kateri so boljsi po zvoku. Nekak so creativovi boljsi po specifikacijah, vendar iz hi-fi-ja vemo da to ne drzi povsod.

Hvala za odgovore.

LP FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

_Tom_ ::

Oboji so žalost, vsaj glede "hi-fi like" zvoka. Si pa lastim z-680.

filtr ::

hm...ja sej ubistvu jih rabm samo za k racunalniku ane...seveda bi mu pa rd podoben zvok kot hi-fi...
Jebiga, tko je...

LP FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

glinik ::

Kolega ima Gigaworkse 7.1 in ga nekaj jebejo. Spet Creativ jebe ... Kot tudi že model 6600 ... Nekaj ni OK z ojaćevalcem.

Jaz na tvojem mestu ne bi vzel Creativa, ker imajo po moje preveč težav. Tu mislim predvsem tehničnih težav. KAj pretirano na hi-fi zvok gledat v tej klasi je itak sekundarno.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

promocija ::

Pozdrav!

Mene pa zanima, če lahko priklopim Creative SBS-560 5.1 na DVD predvajalnik? Če se da, kako ?

LP
ni podpisa

seminal ::

Pozdrav
Odločam se za nakup zvočnikov.
Zdaj me zanima katere mi priporočate??
Na razpolago imam dva sistema Logitech Z-5300 in Creativ Megaworks 550
Oba imata THX cerfitikat, vendar ima creatic skoraj za 200W rms več moči??
Kaj predlagate vi

glinik ::

Prečitaj si malo nekaj zadnjih strani. Drugače pa, pojdi poslušat ...

THX certifikat je povsem nepotrebna in nepomembna zadeva. S tem samo nekdo dobro služi.

Prvič se je THX pojavil v Star Warsu pred davnimi desetletji :) Takrat je to bilo alfa in imega za reprodikcijo prostorskega zvoka. Sedaj je je THX samo še bleda senca preteklih dni.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

samosim84 ::

pozdravljeni. Tudi sam imam po novem Logitech z-5500 in imam majhno težavico. Zvočnike imam trenutno priključene na zcočno kartico c media ac-97, ki je na matični plošči.
Tu pa tam, to pomeni morda na 1, ali na 2 uri v zvočnikih nekaj poči(podobno kot če bi s prstom udaril po činču... :D ).
Zanima me če je izvor v zvočni kartici, ali lahko težava izvira iz zvočnikov samih??? :'(
Sam srčno upam da je problem pri zvočni kartici, zanima pa me seveda vaše mnenje??
Je imel morda kdo podobne izkušnje???
Hvala, Samo

samosim84 ::

Doma imam sicer eksterno Sound Blaster Audigy 2 NX, ki jo mislim priklopiti preko optičnega kabla. :\

Zheegec ::

Podobno se je meni dogajalo na stari Sound Blaster Live!, po mojem je problem v zvočni kartici, čeprav ne vem točno kaj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

filtr ::

Ponavad so driverji...meni je tudi na audigyu 2 zs pocl...ko sem dal neke druge driverje gor je delalo normalno.:) brez skrbi..problem tici v sami zvocni kartici, ali pa mogoce celo v windowsih. Zvocniki so OK!:)

LP FiLtR
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

samosim84 ::

hvala... :)

samosim84 ::

bi mi morda priporočali kake codece?

samosim84 ::

Zanima me še eno mnenje, glede priklopa na eksterni audigy preko optičnega kabla....
Bo kvaliteta zvoka boljša?

Upam da ne tečnarim.
Hvala:\

filtr ::

Kar se tice opticnega kabla pri racunalniskem avdiu, je cisto vseeno ali ga imas ali nimas, kajti razlike skorajda ni. Mogoce da bi slisal zelo zelo malenkostno razlika, drugace pa lahko recemo da je NI! Tako da je vseeno ce imas kar prek cincou vse priklopljeno!

LP Matej
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

PARTyZAN ::

Pocasi bom nabavil nove zvocnike, ker mi na trenutnih crkuje vse :P. Ravno vceraj sem se od izhoda za slusalke poslovil.

No, rad bi nekaj podobnega Logitechovim Z-5500. Torej iscem kvaliteto zvoka in izdelave kompleta, ne rabim pa (prevec) moci. V tem primeru se mi zdi tistih 500W RMSa pri Z-5500 totalen overkill za mojo sobo.

Predlogi?

Zheegec ::

Logitech Z-5400? :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

filtr ::

Ma jebeš, ti kr z5500 uzem, so velik bl klvalitetni kot z-5400! Sem onboje poslusal in je kar dosti razlike. Ceprav ni nujno da bi ti slisal razliko! oboji pa mislim da spilajo kar vredu.

LP FiLtr
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

OldSkul ::

Razlika je itak samo v moči ozvočenja in posledično v večji moči basa...pa obliki :)

MEDENA ::

filtr: raje delaj ne pa po forumih >:D :D

PARTyZAN ::

Kaj pa Creativovi Gigaworks S-750? Frekvencni razpon imajo precej vecji. Jih je ze kdo slisal v zivo?

cryptozaver ::

Evo en mali trik za 5500 vsem na uporabo. Medtem ko je kontrolna enota v mirovanju, za cca 6 sekund pritisneš vse gumbe skupaj razen gumba level. CU se bo preklopil v alternativni oziroma 2-nd skin mode. Ledica na power gumbu bo svetla v viola barvi, mal drugacni pa postanejo tudi indikatorji nivojev. Zanimivo.

Ma se kdo kaj podobnega?

glinik ::

Gigaworkse ima kolega in glih pretirano zadovoljen :\ Zvočniki so vse drugo kot zanesljivi partner, če razumete ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

wade ::

Velik folka pravi, da so Z-5500 predvsem za filme in pa igre, za musko pa ne, kao da imajo slabe visoke tone, pa preveč močne nizke. Kako vi gledate na to? Ker jst tud mislm ene nove zvočnike nabavt, sam men je prioriteta muska, ker jo poslušam skos (24/7 če bi se dal :) )
Na tujih forumih so mi omenil, da naj za poslušanje muske vzamem studio monitors. A to dam lahko kar direkt v zvočno, al morm to vtaknt prej u kakšno mešalko al kej podobnega?
Kaj bi mi vi priporočali? Hvala za odgovore.

cryptozaver ::

Pred kratkim sem si nabavil 5500 predvsem zaradi filmov, nekolko sem bil skeptičen do poslušanja muzike. Pa sem pozitivno presenečen. Sound se da nastavljati do te mere, da si najdeš tisto kar ti je všeč. Basi so res ubijalski a jih pač zapreš. Dobro je imet digitalne povezave (coax ali optiko) se kar pozna. Nekaj posebnega pa je muzika posneta v surround-u. Res enkratna izkušnja. Zelooo pomembna je postavitev zvočnikov, zato se splača tut mal exsperimentirat.

Zvočniki so vredni svojga denarja!!!

glinik ::

Kolega ima prejšno izvedenko Z-5500, tudi jaz bi rekel, da so mišljeni predvsem na filme in efekte, ker res trgajo ... (za moj okus preveč)

Po moje imajo Gigaworksi bolj "kulturen" zvok, niso taki "divjaki", kot Z-5500 :) Pojavla se problem s Creativom ... njihova zanesljivost ... skrajno vprašljiva stvar !?

Sicer se da z nastavitvami in postavitvijo marsikaj rešit, tudi pri Z-5500 :)

Če gremo še dlje v detalje in primerjamo te zvočnike z nekimi pravimi hi-fi stereo monitorji, potem opazimo veliko luknjo v srednjem spektru. Ampak na to smo oz. ste se že vsi navidili ;) Za tak denar pač ne moreš imeti vsega.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

cryptozaver ::

Poleg 5500 imam doma tut precej dober dobri-stari hi-fi. Pričakoval sem večjo razliko kot sem jo doživel. Iz istega CD playerja sem primerjal oba sistema. Razlika ni bila tako velika kot bi se zdelo. Kot sem ze omenil, z nastavitvami se da postavit cist lepo sliko. Res pa je da je sredina mal prevec pritajena. No stvar okusa. Moj je bolj 'temen' kot ne, tako da se sploh ne pritozujem. JAZZ spila precej dobro. Kot tak pa je itak precej bogat na sredini tako da...

Zvok je vedno stvar okusa. 5500 so pa vredni vsakega penya. That's 4 sure ;) .

Zgodovina sprememb…

1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048358 (16852) Matej_K
»

5.1 zvočniški sistem za TV (tall speakers?)

Oddelek: Kaj kupiti
51530 (1276) OZZY
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310565 (9840) T-Majo
»

dilema: zvocniki Logitech : z680 vs z5500??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10911788 (7804) Seky
»

Z-5500 vs Gigaworks S750

Oddelek: Kaj kupiti
242535 (2242) Suli

Več podobnih tem