» »

[2.1] Katere Zvočnike?

[2.1] Katere Zvočnike?

««
«
1 / 9
»»

tris ::

Moji sedanji zvočniki so zreli za menjavo in moram nabavit nekaj drugega.
Za 5.1 ni prostora, 2.1 pa bi že šlo.
Avdiofilskih zadev ne rabim, ne bi pa rad kupil kakšno slabo robo.
No gledal sem naslednje, ki se mi zdijo kar ugodni:
tele
ali pa

tele

......... vendar pojnma nimam ali so OK. Ali ima kdo kakršnekoli izkušnje?
Glede napisanege se mi zdi Price/performance kar OK, pa tud firma ni leva(čeprav pri računalniških zvočnikih TEAC ni ravno tisto kot na drugih področjih).

Lahko so seveda tudi kakšni drugi ampak max. cena naj bo recimo 20 000 SIT.
  • spremenil: podtalje ()

refosk ::

Jaz sem nabavil logitech x-230 in sem zelo zadovoljen z njimi. Cena pa je okoli 12000 sit.

alkatraz ::

Mislim da z Logitech zvočniki ne boš zgrešil!:)

ReBi ::

za najmanj keša je to največ: katerkol model, baje so vsi enaki: kljik

za do 20k: se mi zdi, da s telimi nebi velik mem useku al pa JBL, ki slovijo po prijetnem zvoku, ne vem pa kako se izkažejo kot računalniški... Drugače pa ti svetujem da stvar enostavno priklopiš na kakšen dober stolp s pokvarjenim cd-playerjem, ki ga dobiš na bolhi al pa v salamoncu za male pare.

tris ::

Uni SPEED so mi neznani pa še full pocen tako da mi ne vlivajo ravno zaupanja(lahko pa da se motim), Omenjene LOGITECH-e folk kar neki kritizira(predvsem gumb za glas), JBL.,,,hmmmm...a so vredni svoje cene???? Na internetu jih kar pohvalijo.
Izkušnje???

Uni logitech 230 so mi tud zanimivi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tris ()

Zheegec ::

X-230 pa Z3e pa Z-2300 od Logitecha so super, vsaki v svojem cenovnem rangu.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

OldSkul ::

Tisti JBL zvočniki neki fency zgledajo. Tudi jaz priporočam nekaj od Logitecha - Z3 ali a Z-2300.

alkatraz ::

Tisti JBL zvočniki igrajo zelo lepo sem jih že slišal, glede logitecha e pa folk pritožuje zato ker ne zna zvočnikov uporabljat, namreč vsake zvočnike je treba malce ogreti preden jih naviješ do konca in zato jim začnejo "poprdevati":))

ReBi ::

JBL je legendarno dober.

tris ::

Saj za JBL vem da slabi preprosto ne morejo biti...niso pa ravno poceni(no tudi pretirano dragoi niso)......moti pa me ker nimajo "luknje" za mikrofon................Oblika pa :\ kakor za koga............

alkatraz ::

Mislm da se da priklopit mikrofon nism pa čist 100% prepričan.

Kato ::

Mene pa zanima če je sploh kateri od Creative 2.1 sistemi kaj dober ali je to le zgled pa slab avdio.

Zheegec ::

Mah v 2.1 rangu imaš X-230, Z3e, Z-2300... Logitech je tukaj zelo močan v vseh cenovnih rangih. Več kot 40K za računalniški 2.1 sistem pa itaq nima smisla dajati, če nimaš kakšne X-fi vsaj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Kato ::

Ja ubistvu me je to zanimal ker bom čez mesec dni (verjetno okoli božiča) šel v Gradec po Z-5500 pa še eno ohišje pa me je zanima,l če bi prinesel nazaj še en 2.1 komplet za mojo sobo, na izbiro pa nimajo veliko Zvočniki v Pelugi, Z3,Z-2300, Creative I-Trigue 3200. Nimam pa zvočne in je tudi za enkrat je še ne nameravam kupiti, zato tudi razmišjam o 2.1, ima kdo kakšen nasvet?

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Mah, slika je napačna. Pravi so tile. Sem že mislu, da so kakšna poceni varianta teh.
Your focus determines your reallity

Kato ::

Ko bi vsaj bila, man so pa te ful ušeč klik, ampak bi razmišljal o njih le če bi jih dobil za pod 30 k.


Drugače so pa Z-3e tukaj tok kot Z-3 v Avstiji, za premislit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kato ()

tris ::

Hotel sem nabavit CREATIVE i-trigue 3400, pa jih v enih 3 tgovinah niso imeli......potem mi je dodadilo iskanje in sem nabavil x-230.
Zadovoljen , le na SUBWOOFER se moram navadit...

jRk0 ::

jbl ni glih super pomoje. sploh pa pr teh za obliko verjetno pol cene das=) pa se srednje obmocje je pomoje bolj slabo, kar je pa pomanjklivost itah vseh rac. zvocnikov skorajda=) ker so visokotonci + woofer, srednih pa sploh ni:D
You fuck up once, you loose two teeth.

nokia6310 ::

Jst mam hifi jbl in sicer model e 100. So super glede zvoka posebnost pa je izredna moč saj imajo po kanalu 250 rms in izredno dobro delujejo!
Za računalniške pa nebi vedu. So pa jbl-i nasplošno znani bo izredno močnih visokotoncih in globokih basih sredina ja včasih zna bit problematična drugače pa kar gre.

jRk0 ::

pa kolkokrat se moremo povedat, da moc zvocnika ne pove nic:D in, ce mas 250 rms zvocnik? al 1000W max? kaj ti pomaga, ce mas recimo 30W ojacevalec=) samo slabse igra, ker ni dovolj dinamike in moci za izkoristek. pac, tko malo za vmes=)

jbl je bil vcasih boljsi bojda, zdaj vec ni to kar je bil.
You fuck up once, you loose two teeth.

vag ::

Pozdravljeni!
Potreboval bi en nasvet. Nameravam kupiti 2.1 sistem od Logitecha, model Z-2300.
Zvočno imam integrirano na matični Gigabyte K8NF-9.

Podatki od zvočne: Realtek ALC850 Audio AC'97.
Bo opazna razlika, če nabavim boljšo zvočno kartico, ali naj ostanem pri tej?

BluPhenix ::

Odvisno kakšno zvočno boš kupil. Če bo navaden live!, dvomim, da bo kaj razlike, pri kakšnih audigyjih bo verjetno nekaj malega, pri kakšnem X-fi verjetno malo več. Vsekakor bo pa sistem manj obremenjen.

Glede nakupa zvočnikov. Včeraj sem bil v BoFu in sem tam videl model Z4. Kdo ve, ali je to novo (drugje jih nimajo). Za 25k imajo precej všečen sound in zgledajo nekako uredu. Kdo izkušnje?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Kato ::

Zdi se mi, da so novi , sem nekaj bral kritike pa niso bili ravno bleščeče ocenjeni, drugače jih imajo v Funtech za 22 k. Link

Po navedenih padatkih bi rekel, da so to Z3 le v novem ohišje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kato ()

BluPhenix ::

Ja, sem pravkar prebral, da so zamenjava za Z3 (čeprav so mi v bofu rekli, da so zamnejava za Z2?).

Po tistem reviewju, ki sem ga jaz pogledal niti niso tako slabo ocenjeni (cnet), bi te pa prosil, če imaš kakšen link do kakšnega drugega testa. Nekaj ful visoko itak ne morejo biti ocenjeni, če so pa 100$ model.

Specifikacije so podobne kot Z3, vendar imajo sateliti dodan pa porivalcev zraka. Kolikor sem jih jaz slišal mi delujejo nekako boljše kot Z3, pa še remote je kar izpopolnjen (tisti pri Z3 mi ni všeč).
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

playboy ::

Predlagam altec lansing

Play.
Bolje pet do dvanajstih kot nobene po eni...

BluPhenix ::

Kaj lahko predlagaš kateri model, ker če kr tako neki predlagaš nima dosti smisla.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Kato ::

Če iščeš v tem cenovnem rangu potem so pa od Alteca zelo dobri CS21E, zvok naj bi bil dober moč tudi, so pa to malo starejši zvočniki imajo pa že izhod za slujšalke ter še en ekstra izhod , stanejo circa 25 k. Drugače je pa model, ki bi ga jaz vzel MX5021, zgleda čudovit bolje kot karkoli od Logitecha , zvok je pa čudovit morda najboljši za poslušanje glasbe od vseh 2.1 modelov na slovenskem trgu problem je pa cena 38 k, je pa ta model že dve leti star tako, da ga bojo verjetno kmalu umaknili ( morda bo kakšna akcija za Božič :\ )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kato ()

BluPhenix ::

Se da kje te altece slišati? Ker ponavadi ne maram takih stvari kupovati, ker nekomu delajo uredu. Moč me niti ne zanima. Edino kar jim mogoče manjka je zunanja kontrola glasnosti, na subu ni glih uporabno.

Bo treba še kaj pogledati naokoli.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

uros678 ::

čuješ, kuglvinkl, kolega ko dela na Ceneje.si se ti najlepše zahvaljuje za podatek o napačni sliki :))

so jo že porihtali: Altec Lansing CS21

Lp,

Kato ::

BluPhenix: Imajo jih v Jae(oni so uradni uvozni za Altec Lansing) v industrijski coni Črnuče, bil sem tam pred kakšnjimi tremi dnevi pa imajo rastavljena oba navedena modela, prepričan sem, da bi se jih dalo poslušati.:D

kuglvinkl ::

Ok, kaj pa malo cenejši, Logitech Z4? So 5k cenejši (OD CS21E), oz. se splača odrinit še ta keš za Alteca? link
Your focus determines your reallity

EvilDare ::

Če iščeš zvočnike za 20k definitivno Logitech ker ima prijatelj z4 in so kar dosti glasni. Če pa se lahko stegneš do 35k pa nimaš druge izbire kot Logitech z-2300. Imam sicer z-5500 samo mislim da v glasnosti ni dosti razlike če izklopim 3 satelite. Če se pa ne moreš odločiti na podlagi naših nasvetov, je pa najboljša rešitev da jih greš kam poslušati.

kuglvinkl ::

Ja, po moje bom te vzel.
Your focus determines your reallity

psychoshorty ::

Lp.

Z4 so kvalitetni zvocniki, to ne morem zanikati, so pa me razocarali. Bas je izrazit, vendar ne dovolj " prodoren ", o satelitih mnja, kaj na recem ... -> ti so me najbolj razocarali. Recem lahko, da dobesedno " cvilijo ". Vokalna glasba izpade na tem sistemu kot cviljenje macke, ki jo pri zivem odirajo. Za glasbo niso primerni, prej bolj za gaming in dvd -je. Jbl, kot je bilo receno mocan, prodoren in izrazit bas, ter visave, vendar se vedno lepse definirane kot pa pri Z4 ( npr. JBL Encounter -> vredni tistih 29k ). Pac, racunalniski zvocniki ... sam posedujem od Harman/Kardon PowerSticks II ... hehe, balzam za usesa med racunalniskimi zvocniki. :) Ti so me prepricali, zato sem si jih tudi ubodel. ;) Drugace pa ... Logitech über alles. :)

BluPhenix ::

No, če boš kupil Z4 poročaj, saj tudi mene tej zanimajo. Predvsem me zanima primerjava za Altec Lansingi (tisti za 27k), ker me le-ti niso preveč navdušili. Sej dvomim, da so logitechi kaj boljši, vendar so vseeno malo cenejši in niso toliko veliki (malo pomanjkanja placa na delovni mizi), pa boljše imajo za glasnost rihtat.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

kuglvinkl ::

@ psychoshorty: imaš mnenje še o ALTEC LANSING CS21E?
Your focus determines your reallity

psychoshorty ::

@kuglvinkl

Zal ne ... namrec, objektivno ocenjujem le zvocne sisteme, katere sem dejansko preizkusil. Teh Altec Lansigov se nisem dobil pod okrilje za test. Imam pa doma Altec Lansing 2100 -> 2.1 sistem ... kaj naj recem, ko sem jih testiral ... kupil sem jih takoj. :) Altec Lansing so zvocniki, katere se splaca kupiti, saj so nekateri modeli dalec ( zvokovno ) pred modeli od Logitecha. Sicer pa, ce ti je omogoceno, da jih slisis, jih obvezno preizkusi.

Lp.

Kato ::

Se strinjam, imam Altec Lansing 5021e in sem super zadovoljen, muzika je odlicna , Z 2300 ni niti pol tok dober kot namigujejo kritike

billy ::

Potem pravite, da so Altec Lansing 2100 boljši od Logitech Z 2300, čeprav ima logitech THX certifikat?

bond007 ::

Se strinjam z zgornima mnenjema. Lastim si altec lansing ATP 3, 5 dni v tednu poslušam cimrove CS21E, doma pa imam genius 5.1, logitech z-2200 (sem imel), logitech z-560. Torej govorim iz izkušenj.

Pri altec lansing dobiš res kvaliteto, predvsem basi so veliko bolši - bolj polni - ne pa tudi močnejši, ampak itak vsaj 90% časa poslušaš pri "normalni" glasnosti.
Basi pri logitechu bolj "prbijajo", ampak za moj okus to ni to. So pa močni, ja:)

BluPhenix ::

mene je pti teh altecin CS21 motil srednji spekter. Ne vem lahko da mi je dal poslušati tudi kakšne čudne mp3je vendar so mi zveneli precej temno, niso imeli neke čistosti jasnosti, kar je meni všeč, bas me niti toliko ne zanima.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Kato ::

Pejt jih poslušat, jas sem najprej hotel nabavit Z 2300, sem šel v Big Bang kjer jih imajo priklopljene jih slišal v živo pa sem bil kar razočaran, potem sem šel še v Jae v Črnučah, kjer imajo pa Altece priklopljene jih poslušal in en teden kasneje sem jih kupil.

billy ::

A si oboje poslušal pod istimi pogoji? Torej v akustični sobi, z isto predvajalno glasbo?

Kato ::

Muziko sem si prinesel sabo Norah Jones, Sting, Colonija, Jimmy Hendrix. Seveda pa pogoji niso isti , pri nobenem primer nisem bil v kaki akustični sobi ampak nekako sredi trgovine, seveda bi hotel poslušati oboje na istem mestu vendar nisem našel trgovine kjer prodajajo tako Altec kot tudi Logitech.

billy ::

Aja škoda..se ti zdi, da ima slabši logitechov zvok kaj veze s tem, da si poslušal v par 100m^2 veliki hali, altecove pa v "mali sobici" ali ne?

Kato ::

Pomoje ne, ker razlika je bila v čistosti vokala, če bi me pa zanimalo kateri so glasnejši bi pa to seveda bil faktor.

glinik ::

Pri takšnih zvočnikh se ne opazi, ali je hala velika 50 ali 100 m^2 :D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

bajsibajsi ::

Ce kdo ve za "boljse" 2.1 racunalniske zvocnike kot so Logitech Z-2300 2.1 THX 200W RMS naj mi prosim napise. Zazeljeno je, da se dajo kupiti v Sloveniji. So mogoce ti boljsi Creative Cambridge SoundWorks&reg; MegaWorks&reg; THX&reg; 2.1 250D ? Slisal jih nisem, tko da ne vem. Sedaj imam Genius 5.1 Home Theater 120W, ki so mi dobri zvocniki, ampak bi sel nazaj na 2.1.

Kato ::

# Klipsch ProMedia 2.1 speakers(nedobavljivi v Sloveniji)
# Creative MegaWorks 250D-THX
# Harman Kardon SoundSticks II
# Logitech Z-2300
# Altec Lansing MX 5021e
# Logitch Z-2200

To so nekako Top Dogi, MX 5021e in SoundSticks II naj bi bila boljša za muziko, Z-2200 naj bi bil boljši od Z-2300, čeprav je starejši model, MegaWorksa ne poznamm, so pa vsi ti zvočniki med 35 in 40 tisoč.
««
«
1 / 9
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zvočniki

Oddelek: Kaj kupiti
232463 (2020) bluefish
»

2.1 zvočniki, 100-200eur?

Oddelek: Kaj kupiti
272893 (2514) Spajky
»

zvočniki 2.1

Oddelek: Kaj kupiti
52773 (2611) Jeremias
»

Katere zvočnike kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
61953 (1883) bond007
»

Katere računalniške 2.1 zvočnike tja do 15.000?

Oddelek: Kaj kupiti
202073 (1596) dxx

Več podobnih tem