» »

[2.1] Katere Zvočnike?

[2.1] Katere Zvočnike?

Grimlord ::

Mam en problem. Nikakor ne najdem ustreznega 2.1 sistema :) Za zamenjavo starega sem se odločil predvsem zaradi belega šuma ki so ga zvočniki imeli in zaradi motenj GSM, Bluetooth in Wi-Fi signalov.

Do sedaj sem preizkusil Logitech Z3e, pa so kvalitetni in močni, vendar srednjih tonov skorajda ni, bas pa je premočn tudi če potenciometer na wooferju nastaviš na najmanj.

Preizkusil sem tudi Logitecg S200, ki pa so za svoj denar dobra izbira in skupaj z Z3e je zvok perfekten :D S200 bi bili dobri, če ne bi imeli nekaj manjših napak. In sicer beli šum ko so zvočniki prižgani in motnje od GSMa, ker niso elektromagnetsko zaščiteni.

Kaj drugega kot Logitech še nisem uspel probati, vendar pa mislim da je Logitech po kvaliteti kar dober. Probal bom dobit še X-210, ki bi naj bili boljši od S200 in slabši od Z3e.

Če ima kdo še kak predlog za kakšne dobre 2.1 zvočnike, naj kar napiše :)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

glinik ::

Ne vem kako si lahko spregledal Altec Lansing 5021. Zadeva sigurno igra zelo dobro ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Grimlord ::

Verjamem, za tako ceno že skoraj morajo.

Iščem nekaj ranga +-70EUR.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

MSMouse ::

No za 45€ dobiš recimo Logitech x-230, sam pa sem si pred 2ma tednoma kupil 2.1 zvočnike Philips SPA9300(85-90€) in imajo za tak denar zlo lep zvok predvsem ko sem jih primerjal z bratovimi Logitech X-2300 ki po sami kvaliteti zvoka niso tolk bolši. bolš so predvsem po moči za prbližn 150 w rms:) :) . za kej druzga pa nebi vedu mal se še pozanimi.

lp

Grimlord ::

Trenutno kolebam med X-210 in X-230. Vendar slednji uporabljajo tri bananice (zeleno, oranžno in črno), enako kot za kak 5.1 sistem. To pa pri meni verjetno ne pride v poštev, ker imam na izhodu za zadnji par zvočnikov priklopljen ojačevalec in v Winsih nastavljen Quadraphonic sistem.

Verjetno bom preizkusil še X-210. Če pa še ti ne bodo, pa grem pogledat za kakim drugim brandom.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

glinik ::

Grimlord

Potem pa te klik Glih za tvoj žep.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Grimlord ::

Preferiram da je 2.1 sistem.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grimlord ()

glinik ::

Kaj ti naj rečem ... 2.1 tudi ni vse. Po moje tile zvočniki čist spodobno igrajo, če res želiš zvočnike za štasnc ... prosim ... ampak na srednje tone pozabi. Sploh za takšen denar.

Poslušal sem že najdražje Logiteche in Creative, vse je bol ... hmmm glede sredine, ki je kot si sam opazil ZELO pomembna. Tukaj bi lahko bil Altec izjema ;)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Grimlord ::

Sem se že nekak navadil, da mam wooferček posebej.

Zvočnikov za štanc ne rabim, čeprav poslušam elektronsko glasbo. Rabim take, ki ne boo imeli preveliko odsotnost srednjih tonov, ki ne bodo imeli preveč piskajočih visokih tonov in pri katerih bas ne bo "razbijal" ko nor. Ob tem morajo bit pa še brez belega šuma.

Pa je tako težko najt ene take zvočnike, da to ni res....
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

glinik ::

Za 80 EUR vsekakor ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

skype ::

Včeraj sem dobil Soundsticks II. Vse je v redu, lep in čist zvok. Samo dva zame velika problema sta. Odsotnost daljinca (& off gumba) ter druga zadeva, ki mi ni jasna. Zakaj je glasnost v filmih tako prekleto nizka? Ne glede na to al jih odprem v BSPlayer al Windows Media Player, še vedno je ekstra potiho, tudi če navijem glasnost v XPjih do konca, na zvočnikih in v predvajalniku. Pr muski tega problema ni. Any help?
Če ne bi blo tega tist manjek daljinca že odmislim, samo tole z glasnostjo v filmih je pa tud kriza, ne vem mogoče pa jest kje falim.
Zarad zgornjega razmišljam da bi jih nesel nazaj in menjal za Logitech z2300 ali pa Altec Lansing FX6021. Pred dnevi sem v Bofu poslušal z2300 ter AL 5021...AL so mojim ušesom začuda pogoreli pr čistosti zvoka (in pri glasnosti). Na netu jih pa tako hvalijo glede srednjih tonov. Men so se zdel bledi. Mogoče so FX6021 kej drugač.

glinik ::

Pred kratkem sem iz firbca poslušal tale model Altec Lansing MX5020E.

Kaj naj rečem, beda ... :\ Nisem imel visokega pričakovanja, samo to kar so dali ven je bilo res slabo ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

TechBeats ::

Jaz sem tud v Bofu poslušu, samo ta dva modela: Z2300 in Z4i

Ja z2300 so porazni, samo srednje tone se sliš.

Ko sm pa Z4i poslušu, sm pa opazu definirane visoke in srednje tone čeprau zgledajo sateliti bolj švoh, sam zvok je pa zlo hud napram Z2300 (razn thx bobnenja), pa bass modul je tud hud lepi bassi, ker ima duall chamber, in ni nobenga popačenja, tud pri višji glasnosti. So pa okol 20jurjev.
AciD TriP

Ghost82 ::

nekaj me zanima. kakšna je razlika med temi zvočniki:

Audiotek

in

Philips

zanimivo je, da pri prvih ne piše 5.1 sistem, drugi pa imajo veliko manj Wattov. gre pa za isto število zvočnikov. sta to čisto različni kategoriji?

hvala!

lp

nejcek74 ::

Sam imam že dve leti Altec Lansing 5021. Izbral sem jih po testih na netu ter moram reči da sem z njimi zelo zadovoljen.
Samo zbrisat sem si moral večino starih mp3-jev, ker naenkrat slišiš toliko popačenj v stisnjenih zvočnih zapisih :8)

kozmy ::

Ghost82 : Tisti z manj watti, so podani v RMS, tisti z več watti, pa je mišljeno MAX al pa kakšen P.M.P.O.. Tak da sta ista kategorija.

Ghost82 ::

Hvala!

katere 5.1 bi pa priporočali do max 50EUR?

lp

kataklysm ::

Za 50€ na žalost dobiš zelo zelo malo od 5.1 zvoka. Oz. dobiš sam šuder od zvočnikov....probi še pršparat 50€ pa kupi slavne geniuse...


Lp
ESi

MarkoMan ::

Rablen Logitech. Recmo z-640 dobis zlo ugodn na bolhi. Js mam te zvočnike in so OK.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

wade ::

še tukaj mi priporočajte. rabim sistem za poslušanje muske, more bit zelo dober, cena pa tam do 400evrov. (a je zato bolš 2.1 al 5.1?, verjetn 2.1 ker ne vidm glih point surrounda pr muski)

Grimlord ::

Z3e so dobri za šrancanje :D
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

wade ::

rabim za trance ;)

msms ::

wade Altec Lansing FX6021 naj bi bili med najboljšimi 2.1 računališkimi zvočniki. Vzameš 2 kompleta pa te pride okoli 300€. Za 5.1 sistem pa so med najboljšimi Logitech Z-5500 THX ki so 350€.

wade ::

kako to misliš dva kompleta?

msms ::

Kupiš dvojne zvočnike. Pa imaš potem v sobi 2 spredaj 2 zadaj in 2 suba. Oziroma vzameš 5.1 pa priklopiš brez centra recimo.
Sicer pa je najboljše da greš v big bang ali kam drugam poslušat več različnih modelov. Pol pa jih naročiš prek neta, ker so bol poceni.

msms ::

Če ti je pomembna moč basov pa priporočam Logitech 2.1 -2300 THX z skupno močjo 200W RMS.

msms ::

Sicer pa za 400€ lahko začneš gradit hi-fi sistem. Kupiš najprej ojačevalec in dva zvočnika pol pa nadgrajuješ postopoma. Za več nasvetov vprašaj v temi o hi-fi zvočnikih.

Kato ::

Po moje je bolje ,da si kupiš nekaj takega plus dva pasivca . Lahko si pa kupiš kaj takega

Uglavnem 400€ jaz ne bi zapravil na računalniških zvočnikih (mogoče izjemoma ,če bi kupoval za hišni kino.

wade ::

Ni mi čist jasno, kako gre to. A če bi kupil DENON HiFi 2.0 PMA-500AE Amplifier Silver, potem to lahko priključim na zvočno? in potem lahko priklopim kar hočem, tud recimo studio monitors al pa kar kol?

Kato ::

Tako je. Saj tudi pri 2.1 gre signal iz računalnika v wofer ,ki je hkrati ojačevalec in potem do zvočnikov. Takole zgleda zadnja stran tega ojačevalca, zvočnike pa si ene primerne izbereš , najbolje da vprašaš v temi o zvočnikih ali pa se včlaniš na hiendfi forum pa tam vprašaš, oni bojo bolj vedel.

wade ::

thx, sem zdej tud tm vprašal.

Bramac ^^ ::

Ali so Altec FX6021 boljši od MX5021? Nekdo je rekel da so prvi boljši, vendar pa imajo samo drugi THX certifikat pa tudi močnejši so, zato ne vem katere izbrati. Če kdo pozna katere cenejše in imajo tudi lep zvok, naj pa kar pove :D

Sicer sta pa oba dobila zares odlične ocene na nekem testu, FX6021 pa naj bi bil boljši:

Altec Lansing FX6021
Altec Lansing MX5021


Mnenja? :)

Zgodovina sprememb…

onepack ::

Hello! Kaj naj recem ti kr kup Altec Lansing MX5021 so super pa neke specialne razlike od Altec Lansing FX6021 nebos glih sliso! Seveda za razliko v CENI!! Drgac so pa bolsi...za tist procent ali dva! Definitivno pa v tem rangu ni bolsih zvocnikov od teh dveh!
Pa nej vas ne zavajajo tistih 200RMS od Logitech-ov ker te pri Altec Lansing MX5021 pri polovici glasnosti ze bolijo ušesa!!..>:D
LP!

fuzb ::

Logitech je šuder. Po miljon prebranih reviewih sem se vseeno odloču za logitech z2300, ki so mamli z 200 w rms moči, od tega je večina padla na ubijalski bas. Seveda bil sem navdušen nad sistemom, glavno da seka. Kasneje so se začel problemi. Razna popačenja v enem izmed satelitov, začel je tiše igrat in nazadnje je crknu. Odnesu sem jih reklamirat, dobil nazaj...delalo približno 2 mesca in spet isti problem..Čisto naključno se je zvočnik celo odloču zaigrat, za par sekund, potem pa spet mrk in pred kratkim je crknu še drugi satelit. Smešno ne? Logitechova prednost je moč, pa še to se izkaže za slabost. Kvaliteta je na nizki ravni, woofer po domače povedano preveč zabija - pride po popačenj....zvok je mja..:D

Logitechovih zvočnikov ne pogledam več, mogoče najmočnejši sistem z5500, pa še to ne. Raje si postopoma nabavim 5.1 hi-fi sistem in mam pošteno stvar.

Glede 2.1 sistema pa nič razen Alteca, Soundsticks......MOdeli mx 5021, 6021 mata odlične reviewe, pravtako Soundsticks...Če bi zdj nabavlu, bi vzel mx5021, na logitech pa špuknu.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fuzb ()

Spajky ::

Tista moja modifikacija Altecov enkrat prej v temi omenjena ima spremenjen URL in kaka bolša slika dodana in sicer ALvs4121mod 667kB za skinit tukaj, če komu bi še vedno rabilo ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()

IgorM ::

Spajky:
hvala za guide, upam da mi jih bo uspelo modad preko vikenda.

Igor

mailer ::

Kupujem nove stereo zvočnike in ne vem kaj kupiti. Dejansko so mi najbolj padli v oči Antec Lansing 5020. Ker pa je nekdo omenil da je bil nad njimi razočaran niti ne vem kaj naj kupim. Raje kvalitetnejše 2.0 kot slabše 2.1, cena pa max. 70 evrov.

kuglvinkl ::

Vzemi te.

mailer ::

Ne rabim ločenega basa in zvočniki ne bodo namenjeni za gledanje filmov in igranje iger ampak za občasno poslušanje glasbe na drugem računalniku.

glinik ::

Te Altecove malčke sem poslušal pres kratkim, BEDA !! Prste proč ... Saj nisem pričakoval nič kaj takega, ampak to je res beda ...

Imam raje kake Logiteche ... Vsaj ne šumijo tako ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

blze ::

živjo zanimam se med tema dvema :

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

in pa

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Priklopu bi jih na dvd player yamado 6800x in sicer bi blo to u sobi veliki 3*3m :)

Rabu bi pa za gledanje filmov.

Se splača nabavit kej tazga in pa kako je s priklopam na dvd komponento?

hvala in lep pozdrav
uživejte
blze

sasoz ::

jst bi ti predlagal 2.1 Logitech X-230 jst jih mam, pa so odlični za svojo ceno, tud srednje toni so čist cool, tko da predlagam tele

lp.
www.technopc.si
Servis in prodaja računalniške opreme
031574661

glinik ::

Zvočniki so res OK za svojo ceno.

Ampak ne gre mi v račun da so srednji toni OK?

SAJ JIH SKORAJ NI!!! Tudi ostali sistemi imajo ta manko, da ne bo pomote! Ne zdaj tukaj buč prodajat ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Tammih ::

Da ne odpiram nove teme...
Za zvočnike 2.1 sem pripravljen dat max 45 EUR... Kaj mi priporočate?

primerjava artikla Komplet zvočnikov 2.1 Logitech X-230 - mimovrste=)


Ali mogoče kaj drugega?

Hvala


--Nauči se podajat povezave -- Omy

Zgodovina sprememb…

Tammih ::

No kateri so najboljši za ta denar?

glinik ::

Glas za Logitech :)

Čist spodobno za tak denar.

Vedno bolj važena je zanesljivost teh poceni sistemov. Logitech ni znan da zvočniki crkujejo, kar o Creativu ne bi mogel rečt ... Še posebej Gigaworksi ... ttssss :\

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Tammih ::

So morda Logitech X-240 bolši od Logitech X-230?
Klik

Pa zgleda da 230 in 240 sploh nimajo daljinca!? Ker jaz rabim zvočnike predvsem za filme, ki jih gledam iz postelje (cca 2,5m od compa)... Pa mora bit daljinc (lahk tut ožičen), da lahko med filmom spreminjam jakost (ker določeni deli so prepotiho, pr določenih se pa ceu študentski dom zbudi;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tammih ()

mailer ::

Od včeraj naprej imam nove stereo zvočnike in sicer Bose Companion 2. Zgleda da bo treba poslušat mp3je z vsaj 192Kbs ali več ker se sliši vsak detalj. Zvočniki ne šumijo se pa hudo sliši vsaka napaka v kompresiji mp3-jev. Če denar ni vprašanje go for it.

cosmicsuper ::

Mene pa zanima vase mnenje o zvocnikih Sistem Fidelity SF-5050

Hvala
LP

jest10 ::

Mene pa zanima, če je že kdo poslušal AL FX4021E? Se jih splača vzeti za malo pod 100€?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zvočniki

Oddelek: Kaj kupiti
232474 (2031) bluefish
»

2.1 zvočniki, 100-200eur?

Oddelek: Kaj kupiti
272909 (2530) Spajky
»

zvočniki 2.1

Oddelek: Kaj kupiti
52787 (2625) Jeremias
»

Katere zvočnike kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
61965 (1895) bond007
»

Katere računalniške 2.1 zvočnike tja do 15.000?

Oddelek: Kaj kupiti
202085 (1608) dxx

Več podobnih tem