» »

Bosanska piramida - največja na svetu!!!??

Bosanska piramida - največja na svetu!!!??

nodrim ::

Danes sem na HRT2 gledal oddajo Na rubu znanosti .. govorili so o raznih starodavnih načinih gradnje in podobno .. na koncu pa so omenili piramide v Bosni!!

Po začetnem zijanju sem gledal posnetke in poslušal komentar 8-O

zdej sm si še malo ogledal stvari v internetu:

- uradna spletna stran: www.piramidasunca.ba

- =MSNBC video

- CNN video

- BBC

- ZDF video

- CBS video

- National Geographic

Tip, ki jih je odkril je Bosanec iz Teksasa - Samir Osmanagić, na žalost deluje kot Indiana Jones in vse skupaj zaradi tega deluje malo smešno, samo na posnetkih so dejanske stvari in turisti že na veliko hodijo gledat tja in vse.

Je kdo že kaj slišal o tem, si šel osebno pogledat, znanstveniki so deljeni, ker ne verjamejo, da je bila v Evropi kdaj taka civilizacija, ampak izkopavanja so našla marsikaj, od podzemnih tunelov, ročno obdelanih ogromnih kamnov, ki tvorijo stranice piramid itd. itd.

Je to vse skupaj medijska scena al se dejansko kej velikega dogaja?

Bob Rock ::

so ze zdavnaj povedali, da je to le taka oblika hriba in ni delo cloveka.

btw.
pa nasl so oporoko faraona Ramiza: kucu u egiptu ostavljam svom prvom sinu Ramsesu. :)
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

nodrim ::

kdo je povedal?

ker na slikah so tlakovana tla, vodnjak, podzemni tuneli in neke kugle itd. .. in potem en strokovnjak reče eno (takšni, ki si stvari sploh niso šli pogledat v živo) in drugi, da gre zagotovo za delo človeških rok .. med najnovejšimi novicami pa so tudi najdbe okostij ...

Bob Rock ::

wiki

A site known as Visočica hill, in the Bosnia-Herzegovina town of Visoko, northwest of Sarajevo, became the focus of international attention in October 2005, following a news-media campaign promoting the idea that it is actually the largest of a group of ancient man-made pyramids, the so-called Bosnian pyramids.

Scientific investigations of the site show there is no pyramid.[1][2][3] Additionally, scientists have criticised the Bosnian authorities for supporting the pyramid claim saying, "This scheme is a cruel hoax on an unsuspecting public and has no place in the world of genuine science."[4]

The 213 metre Visočica hill, upon which the Old town of Visoki was once sited, is roughly pyramid-shaped. The idea that it constitutes an ancient artificial edifice was publicised by Houston-based expatriate Bosnian author and metalworker Semir Osmanagić, whose subsequent excavations at the site have uncovered what he claims to be a paved entrance plateau and tunnels, as well as stone blocks and ancient mortar which he has suggested once covered the structure. Osmanagić has claimed that the dig involved an international team of archaeologists from Australia, Austria, Bosnia, Scotland and Slovenia.[5] However, many archaeologists he named have stated they had not agreed to participate and were never at the site.[6] The dig began in April 2006.

Se razlaga

sto je babi milo, to se babi snilo...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

Samuel ::

http://www.bosnianpyramid.com/index_Fil...

Evo rezultati prvih izkopavanj.

Zelo dober video dolg cca 50 minut.
Glede na izkopanine, bo tole prekleto težko delo narave. Oziorma kar nemogoče.

XsenO ::

To so pristajalne plataforme za Goul'd ladje.
1 + 1 = 1

Samuel ::

tega v prvih šetih minutah (toliko je razlike med tvojim in mojim postom) ni videt.

glej naprej...

Karaya 52 ::

Cmon, obstoj Atlantide je bolj verjeten, glede na to da je omenjena v nekaterih virih (verodostojnost pustimo ob strani) - medtem ko o takšni civilizaciji na območju BiH ni nikakršnih virov.

Okapi ::

To je približno tako, kot če bi kopali po ljubljanskem Gradu - našli bi kup različnih izkopanin in iz tega sklepali, da so grič v resnici naredili mostiščarji v železni dobi. Skratka, bedarija.

O.

Samuel ::

Glej, izkopavanja potekajo... tole ne bo prva piramida, ki jo bodo rešili oklepa (je v filmu ena mehiška zelo lepo predstavljena, ko je pred 150 leti zgledala kot hrib).

Obstaja seveda veliko vprasanj... odgovori bodo pričli kasneje.

Samuel ::

Bedarija je 10-25 ton težki sklesani kamni postavljeni en na drugega??

jype ::

Mondeo> Bedarija je 10-25 ton težki sklesani kamni postavljeni en na drugega??

ZOMG MAN MADE!

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: jype ()

Samuel ::

jure, poglej film

Okapi ::

Ti si pa preberi tole:
Bosnian pyramids @ Wikipedia

O.

Samuel ::

sem si prebral, ja.

Praktično vse "Expert interpretations" so iz leta 2006, ko je vse skupaj zgledalo kot SciFi.

hamax ::

gruntfürmich ::

bo čas pokazal. melce preuranjeno je govorit. on 'znanstvenik' seveda trdi da je to delo človeka in prilaga dokaze: plast, ki je zelo trda...; ostali so bolj skeptični.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Najbolj me fascinira sama postavitev teh piramidnih hribov, zadeva je tam in se jo da dodobra videti.


Mislim, če se že gre za obliko piramide, katera ni sporna (piramid je je celo več, tri so v razmaku popolnega trikotnika in ležijo v smeri sonca ) in bi bilo kaj takega po naključju zelo težko.


Zadeva je res ogromna, višina prve 220m in druge 190m. Sam si razlagam zadevo po svoje, če že je kakšno vmešavanje človeka pri tem, mislim da so celoten tam nastali primeren hrib preoblikovali v obliko piramido (ne verjamem, da bi takšno maso materiala zvozili ali znosili na kup). Dostopne poti so kot kaže tlakovali, obložili z kamnom in z kamnitimi ploščami. Rovi po piramidi so seveda lahko tudi popravljeni naravni, ali pa izkopani v kakšne verske namene. Ni mi popolnoma jasno v katero obdobje bi naj vse tole spadalo. A je mišljeno to cca 10000BC ali še prej oziroma pozneje. Bila pa je takrat tam naseljena zelo napredna civilizacija tistega časa, da so se lotili takšnega podviga.

Vikking ::

Tole je povsem dovolj jasno da je hoax:
EAA supports professional archaeologists in Bosnia-Herzegovina

Following a visit to Sarajevo by the President, Secretary and Administrator, the EAA affirms its support for the small community of professional archaeologists in Bosnia-Herzegovina and urges the authorities, both cantonal, federal and state, to uphold the standing of the profession by providing adequate resources for museums, rescue archaeology and heritage protection, and to withdraw all support for the absurd “pyramid” project which is attracting world-wide media attention, misleading the public, and diverting political support and resources from the real issues of protecting and restoring Bosnia- Herzegovina’s authentic and endangered national heritage.

Statement

Če so že "European Association of Archaeologists" leta 2006 jasno dali vedet da je hoax.

Nekako verjamem združenju arheologov bolj, kot pa nekomu ki ni arheolog, ter je celo našteval da pri tem projektu sodeljujejo znani arheologi, potem pa so ugotovili da je ta bosanski tipček zlorabu njihove ime in teh znanih arheologov niti blizu ni bilo.
Potrjeno je da gre z naravno strukturo.
Če pa misliš da narava tega ne more ustvarit, pa so po svetu še stvari, ki so še bolj neverjetne in niso delo človeških rok.

BALAST ::

Ne verjamem čisto nič o teh piramidah, sploh ker so 2006 zaprli in ustavili kakršnokoli raziskovanje s strani tujih arheologov. Po tej teoriji gre le za državno raziskovanje, kjer se da lahko naphihnejo zgodbe o obstoju piramid in počakajo na katerega privat investitorja, da podpiše miljarno prevzemno pogodbo.

Pa na smeh mi gre ko turistična skupinica hodi ob vznožju velike piramide in so odkopani le 2x2m izseki. Kot da nočejo odkopat vsaj celotno prvo stopnico, zakaj le?

gruntfürmich ::

hja no, če smo že v tej temi; tudi zgodovinarji se zmotijo; sj pa ne vedno vsega in se skos učijo.

tko kot smo v sloveniji našli najstarejše kolo. in lej ga šemnta, tko dobro je bilo izdelano, da bodo imho mogli prestavit lestvico zmožnosti ljudi tistega časa za kar nekaj stopenj navzgor...

skos se učimo!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

PaX_MaN ::

tko dobro je bilo izdelano,

Jah, kolo so fural že ene 5 tisočletij pred našim časom, razširil se je kar hitro, pa še mnogo, mnogo, mnogo, mnogo lažje ga je narediti od piramide, da ne pišem o piramidini (relativni) neuporabnosti. Ni čudno, da so ga upedenali kolikor se je dalo. Koliko ljudstev je pa (masovno) gradilo piramide?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

ttommy ::

To je čisto mogoče.Predstavljajte si,da današnjo civilizacijo narava odpihne-kar jo bo in čez 100.000 let ali več novonaseljenci najdejo ostanke naše civilizacije..Kaj bi si mislili?
Gamer

sakkra ::

Zdaj vsaj vemo od kje so bosanci tako talentirani za gradbeništvo :)
V Sloveniji brez njihove pomoči nebi šlo

PacificBlue ::

Piramide se skrivajo tudi na Kitajskem:

http://www.earthquest.co.uk/china/china...

PaX_MaN ::

Daj, najdi malo boljši link; na tem delata le dve sliki, pa še od tega ena bolj ko ne kaže dva kuclja sredi čistine.

PacificBlue ::

google it: xian pyramids

dzinks63 ::

Piramido imamo tudi v Sloveniji: hill named Piramida
Pyramids of the World.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

BigWhale ::

A pizda, a bo ze kdo zalimal eno high-res fotko teh bosankih piramid!? Ne pa tiste pixel art packarije!

Ajd razumem da je tezko slikati UFO, k te je strah pa se ti roka trese pa k mas telefon sam pr seb, k ima cetrt mega piksla kamero, pa sred noci je in se oglusujoc hrup te sili, da si masis usesa.

Ampak to je fucking hrib! Se na 'uradni strani' imajo prav pateticne slike.

PacificBlue ::

Poleg še nedokazanih piramid so v Bosni najdišča velikih kamenih kugel,dokazano narejenih s strani človeka.

http://www.european-pyramids.eu/wb/page...


Zanimivo,da se te kamene krogle pojavljajo še drugje po svetu:

http://www.mexconnect.com/articles/3458...

Stone spheres of Costa Rica @ Wikipedia

Gandalfar ::

jype ::

PacificBlue> dokazano narejenih s strani človeka.

A da ja? Kako pa to dokažeš?

Matev ::

baje so triglav tudi naredili ljudje
so ob njegovem vznožju našli ostanke tlakovcev
in na njegovem vrhu je tudi delo človeških rok

triglav je največja piramida na svetu

Arto ::

PacificBlue> dokazano narejenih s strani človeka.

A da ja? Kako pa to dokažeš?


Če so pa okrogle skale, bukselj! A še ne veš, da so v naravi skale kvadratne?

Karaya 52 ::

Ko so tukaj v bližini Celja gradili avtocesto, so naleteli na kamnite krogle v premeru enega metra. Sosedje so eno manjšo obdržali, večje so pa gradbinci razbili. Zgleda da jih je morje Tetis lepo zbrusilo v praktično "idelane" krogle.

Vikking ::

To je čisto mogoče.Predstavljajte si,da današnjo civilizacijo narava odpihne-kar jo bo in čez 100.000 let ali več novonaseljenci najdejo ostanke naše civilizacije..Kaj bi si mislili?


Sem se spomnil na eno oddajo ki je govorila o vojni v vietnamu, na koncu se pa isto vprašal. Kaj si bodo ljudje mislili ko bodo našli na miljone kraterjev enega zraven drugega. Le kaj si bodo mislili čez 10.000 let. Verjetno kakšne molitvene scene za posameznika.
Včasih je resnica lahko tako preprosta.

PacificBlue ::

Če so pa okrogle skale, bukselj! A še ne veš, da so v naravi skale kvadratne?


Ni res, so tudi okrogle..delo narave. Ampak ne vse.

damjan1980 ::

pred tremi leti so se res lahko smejali, ko pa vidiš kaj so vse izkopali, pa vse skupaj deluje že zelo verjetno.
preden se vsipa kup bistrih komentarjev kot zgoraj - prvo poglejte, pol komentirajte.

Gandalfar ::

in kaj naj pogledamo?

damjan1980 ::

ja video zgoraj verjetno ne, na katerega vsi komentarji letijo (oz. letijo kar na pamet)

http://www.bosnianpyramid.com/index_Fil...

Matev ::

tudi na barju so našli ostanke človeških naselbin
pa še ne pomeni to da so barje izkopali ti ljudje katerih ostanke so našli

tega beliverji ne morete in niste sposobni dojeti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

Mercier ::

Ma še taglavni beliverji zadnje čase nekaj delajo kontra bosanskemu turizmu. Sam Sveti Oče je potrdil, da se je v Međugorju prikazovala Marija, le deviškost je vprašljiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V bosni piramide (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48889400 (66864) GizmoX
»

skrivnost gradnje piramide (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19146201 (36555) Bellatrix
»

Gospodarske in tehnične značilnosti prvih kultur (pomen piramid v Egiptu) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
22715183 (11743) world
»

Kako so Egipčani gradili piramide?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7511450 (9410) TESKAn

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36829291 (23875) Stepni Volk

Več podobnih tem