» »

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah

««
«
1 / 8
»»

ivanuscha ::

Dejstvo je, da tako zapletenih oblik kot so se pojavile in se pojavljajo predvsem v Angliji, človek ni zmožen ustvariti. Kdo je torej avtor tako sofisticiranih žitnih krogov?

http://share-international.net/slo/znam...

Poldi112 ::

Vesoljci.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nevone ::

>Dejstvo je, da tako zapletenih oblik kot so se pojavile in se pojavljajo predvsem v Angliji, človek ni zmožen ustvariti.

Od kdaj pa naj bi bilo to dejstvo? Halo! Še kaj veliko bolj zapletenega je zmožen ustvariti, in da ne bi mogel tega. Reci, da se hecaš.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

BigWhale ::

Zitni krogi so fake...

kihc ::

Vesoljski huligani nam po poljih grafite risejo. Odličen povod za kakšno intergalaktično vojno.

:D
x

OrkAA ::

Žitne kroge izdelujejo hrčki, ko obnavljajo wireless povezave...

ivanuscha ::

>Od kdaj pa naj bi bilo to dejstvo? Halo! Še kaj veliko bolj zapletenega je zmožen ustvariti, in da ne bi mogel tega. Reci, da se hecaš.

Ne hecam se. Če pa noben sploh ne zna razložit, kako narest kej tazga. Še zdej ko se je pred ca. 14 dnevi v Sloveniji po dolgm cajtu pojavil nov krog, je reku po TV-ju nek strokovnjak, da je nemogoče narest kej tazga, brez da bi vsaj kšno bilko žita polomil. Pa je zgledal čist bedno v primerjavi z unimi v Angliji.

Vesoljc ::

> Vesoljci.

ne pa ne
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Microsoft ::

Jaz verjamem v to, da ti krogi, vsaj nekateri, niso delo cloveka.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

nevone ::

Vam bom jest povedala, kako je to narejeno.

Ali veste, kaj je to ploter. To je rokca, ki jo krmili nek program, da na lista papirja izriše poljubno sliko.

No tile krogi so narisani s ploterjem, ki pa verjetno "rokce" nima fizično nekam pripete, ampak prosto leti po zraku, se dviga in spušča in pri tem tepta tisto žito po sprogramiranem vzorcu.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

carota ::

Samo ta slovenski zitni krog zgleda nekam cesko v primerjavi z angleskimi. Vidi se, da imajo daljso tradicijo. :D

jype ::

Slovenskega so naredili vesoljci s ceskega planeta.

Strokovnjak je bil pa en starejsi tip z ocali, ki mu jaz ne bi dal diplome, kamoli doktorata iz poznavanja takih reci. Ce se clovek povalja po zitu nobenga stebla ne scufa, samo spuro nardi.

Sba ::

Ja zanimivo je tole...Nevem kdo to dela, ampak pomoje bi kdo opazu, če bi človek to delu :\ sploh, ker naj bi nastali ponoči...

Sicer pa Google najde veliko... Liki v žitu (jaz sem kar po domače vtipkal "žitni krogi")
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

PersonaRudis ::

Jaz bom pa raje počakal Thomasovo mnenje glede tega. Po mojem je človeškega izvora.

Tilen ::

Lol @slovenski žitni "krog".
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Meamoto ::

Morda si je kdo na Discovery-ju ogledal angleški dokumentarec, v katerem so zelo lepo pojasnili in demonstrirali nastanek žitnih krogov in ostalih struktur.

Thomas ::

V vsej tej poplavi (umetnih!) žitnih krogov, so padli v obskurnost žitni krogi, ki jih povzroči (vrtinčast) veter. Enkrat sem videl posledice, ko je tak veter podrl drevesa. Podobna tehnika, podoben učinek.

Seveda, pa kaj več kot krog od vetra ne moreš pričakovati. Še če tega vidiš danjdanašnji, je bolj gotovo, da ga nastružil kakšen kmet, ki na ta način svoje žito še najbolje prodaja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

c0dehunter ::

@Meamoto, lahko na kratko obnoviš?

Mogoče je, da je kdo naredu take naprave, pa nas zdej vleče za nos. Ne vem, komaj verjamem da se tole res dogaja, da niso vse te slike fejk. Bi blo dobr preiskat tole zadevo.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

c0dehunter ::

Mogoče je kdo bral knjigo iz zbirke X Files - Vrtinec? Mogoče ima kdo tako sposobnost, pa nam je neznana, ali pa je nočemo poznati. Kot v tej knjigi, Sangre Viento.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

ivanuscha ::

Skratka noben ne ve kako je možno nardit tako komplicirane vzorce v žitu. Govori se pa tud za moje pojme ful mal o tem, ker če je to res pol zmer bolj začenjam verjet v NLP-je. :P

Tear_DR0P ::

s tem da morš vedet da je sangre viento obstoječ pojav, seveda ne s takšno močjo. mini "tornade" sem pa na lastne oči že videl v sloveniji. En tak je šel čez pokošen travnik in je travo za par 10m v zrak nesel, potleh je pa pobral do čistega. Ko mu je zmankal vrtilnega momenta, se je vse skup sesedl na tla na kup in smo moral nazaj raztrosit, ker ni blo še suho. poleg tega take vrtince poznajo tud padealci - mal jih živi, ki so zajadral vanj.

kar pa se krogov v žitu tiče je že tud blo po discoveryu. gobe iz družin kolesnic in kolobarnic razvijejo micelij (podgobje) v zelo pravilnem krogu odnosno kolobarju in nad tem razvijejo tudi gobe če ni bilo škropljeno in če so ostali pogoji pravilni. Pri tem pa lahko spodjejo korenine žita ali kako drugače onesposobijo žitne biljke. Te se nato upognejo in ne zlomijo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

A doktorat imas lahko? Iz delanja zitnih krogov? Cool! ;>

Meamoto ::

@Meamoto, lahko na kratko obnoviš?

V bistvu se je šlo za dva tipa in večjo deskoprivezano na kolilček v poljubni oddaljenosti, s katero sta teptala žito. Iščem kakšen link..

mare_ ::

Tole se mi zdi da je bilo to.

Nejc Pintar ::

Sam sem gledal ta dokumentarec, gledal sem tudi dokumentarec ko so v ameriki vse prebivalce manjšega mesta dobesedno nategnili da so pri njih pristali marsovci, v pesek so odtisnili neke stopinje, imeli pa so tudi neke diske ki so jih izstreljevali, meni se je dokumentarec zdel smešen :D
Lahko je biti prvi, če si edini!

R33D3M33R ::

Ko gledam kroge se mi ne dozdeva, da bi bili delo nezemljanov (zakaj že?), bolj se mi dozdevajo kot delo izvrstnega umetnika ;)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

cholt45 ::

A je možno, da iz zemlje seva močno elektromagnetno sevanje in zaradi tega nastane, pač kar nastane? Kakšni so učinki elektromagnetnega sevanja na rastline? Mogoče je kaj v tej smeri!? Maybe

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cholt45 ()

M.B. ::

Pred nekaj dnevi je bilo to na National Geographic-i v seriji dokumentarcev Is it Real, ki še traja. V seriji je govora o Tem, kako delajo te kroge, kako jih proučujejo. Najboljše pa je bilo, ko je skupina tistih, ki verujejo da so kroge naredili vesoljci šlo ob polje si zamislila podobo. Potem je prišel eden, ki kroge izdeluje in ki vedno nezemljane vpraša kakšen krog naj naredi, je naredil isti krog, ki so si ga oni zamislili. Več! Več!
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Slo-One ::

Toti krogi kdo jih že dela predvidevam da bo kakšen bogataš iz t
akega kroga neredil znak za svojo firmo:

ivanuscha ::

Sam res je lep tale krog k svina. :D Kr nemorem vrjet, da bi biu človek zmožen kej takega v parih urah nardit. 8-O

Primoz78 ::

Ce ga pa kmetje dobijo tistega ki to dela...mu polomijo noge :D naj bo nezemljan ali kdor hoce...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

BigWhale ::

Vazmes en kol, ga zabijes v zemljo, navezes gor 30 metrov dolg strik, ga napnes in hodis v krogu z vedno napetim strikom. Pa imas krog premera 60 metrov in to precej lep krog.

c0dehunter ::

To že, krog sam ni zapleteno naredit. Sam na skoraj noben način pa ne moreš v kratkem času naredit take like v krogu, kot prikazuje slika malo višje.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

PersonaRudis ::

Jaz pa imam občutek za ta krog, da so si ALU-jevci privoščili in imeli šolo v naravi.:D Btw: Ko pa je rekel da je narejeto v roku parih ur oz. da dela kroge le en tič.? Organizacija, logistika...>:D

miguelslo ::

omg :\ ne mores verjet kolko debat po vseh forumih pa vsakem časopisu na vsakem tv programu samo o tem krogu in vesoljcih - ljudje so res R :(
_____

IČA ::

ha-ha, sklicujoč se na sliko zgoraj, a res noben ne zna tega prebrat, je v Klingonščini (tlhIngan Hol) in lepo piše:
RODK ATIČ LESO
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

Poldi112 ::

Vsi ki trdite da je to delo cloveka, vzemite si mesec dni in nacrtajte en tak krog nekam. In ko boste ugotovili da ne morete, vam bo lazje dojeti to enostavno, tezko verjeno a vendar resnicno razlago, da so bili nezemljani.
Ampak to je sele zacetek. Tezje je ugotoviti, kaj nam hocejo povedati :).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

zerox ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zerox ()

tx-z ::

Poldi112, kot prvo...sam res mau težje to nardiš.....če je 50ljudi in so dobro zorganizirani ni problema? ...Pejt mau recmo tja na hrvaško nekam ob obalah...k delajo une slike pa ti jo nardi v pol ure pa boš vidu kok hudo nardi, al pa clo še prej:\
tx-z

tx-z ::

V noči z 19. na 20. junij 2000 se je v Pečarovcih pri Murski Soboti na njivi Zelkovih iz Pečarovcev pojavil prvi doslej znani žitni krog v Sloveniji, o katerem so poročali vsi slovenski mediji. 19. junija zvečer je znanka Zelkovih iz Šalamencev videla svetlečo kroglo velikosti lune, ki se je pomikala proti mestu, kjer so naslednje jutro opazili krog.


*Khm*dRugz*Khm* pa je vidla luno..pa ji je hitrej cajt minevu tačas je pa hodla po tistih poteh pa sama nardila ta krog :))

Sicr pa, verjamm da je to tut ne-človeško delo(živali, lahko tut vesolci), ..anyway..bmk;)
tx-z

Meamoto ::

19. junija zvečer je znanka Zelkovih iz Šalamencev videla svetlečo kroglo velikosti lune, ki se je pomikala proti mestu

Jah, tudi moj znanec je videl Marijo, ko je ob petih zjutraj pijan kot čep padel v kanal.

Še sedaj ni jasno ali je bila to Marija, ki je delala kot čistilka v naših pisarnah ali devica Marija..:P

tx-z ::

To je hudo, daš un nastavk kakšnga angela al pa česa na un lasr...pol pa kkšnim pjančkom to posvetš pa jih skor kap:)) (to smo pr babici delal...sam k je un že poznau pa je vedu kaj je lasr;(( ) :)
tx-z

Microsoft ::

Da je tole clovesko delo, lahko govori tudi to, da so skozi vsak krog tiri od traktorja.

Rabili bi en tak krog, nekje na sredini polja, na polju pa nikjer tirov od traktorja. To bi bilo ze zelo tezko izvedljivo. Mogoce, da bi te na sredino iz visine odlozil helikopter in opremo...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

tx-z ::

Sj a ni kao da ni nnč okol?
tx-z

Microsoft ::

Jst na vsaki sliki vidim, da gredo tiri skozi krog... No, mogoce je kje, da ni.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

tx-z ::

Pa res:))
tx-z

Poldi112 ::

Te tire so vesoljci namenoma naredili, da prepricajo skeptike, da so kroge delali ljudje.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

gape0000 ::

U roku tega tedna je bla nekje oddaja o teh krogih - national al discovery- in za večino krogov se res zdi da so "domači", edino kar me je begal je biu en posnetek k prikazuje ene 3 svetleče krogle k nardijo ta krog u zlo hitrm cajtu(če se prou spomnm u roku par sekund)... no in rekl so da tega posnetka še niso razjasnl oz. ga razglasil za ponaredek. Tko da neki se mi zdi da je na tem sicer pa ljudje so zmožni hudi nategov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gape0000 ()

]Fusion[ ::

le kaj na alieni hočejo sporočit: napad mačk? Apokalipsa?
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ]Fusion[ ()

PrimozR ::

Tisti 'tiri' od traktorjev so, ne boste verjel, ostanki od škropljenja. Nardil so jih pa kmetje oz. nihovi delavci.
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ancient Aliens (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27964064 (59654) hamax
»

skrivnost gradnje piramide (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19145857 (36211) Bellatrix
»

Gospodarske in tehnične značilnosti prvih kultur (pomen piramid v Egiptu) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
22715102 (11662) world
»

Kako so Egipčani gradili piramide?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7511410 (9370) TESKAn
»

Žitni/travnati krogi na hrvaškem

Oddelek: Loža
182690 (1856) mtosev

Več podobnih tem