Forum » Operacijski sistemi » prehod na visto zaradi Halo 2
prehod na visto zaradi Halo 2
jrtjtejtt ::
A se mi splača visto naložit, da bom lahko preigral Halo 2. Imam A64 3200, x800gto, in 1 GB rama in že sedaj traja da se naložijo okna, pol bo vejetn katastrofa. Bi se mogoč dalo naložit visto tko, da XP obdržim, preigram Halo, pol pa visto deletam?
Hvala za nasvete
Hvala za nasvete
bluefish ::
namestitev Viste se samo zaradi ene igre ne splača. Če pa imaš na voljo še dovolj prostora na disko oz. dodaten disk, pa lahko namestiš Visto. Po namestitvi boš imel dual-boot in boš lahko izbiral med zagonom XP ali Viste. Po preigrani igri pa del diska oz. disk enostavno formatiraš in s CD-jem od XP obnoviš zagonski sektor.
Sicer pa me čudi, da ti na sedanji konfiguraciji traja, da se naložijo okna. Vista je v tem vidiku še hitrejša (vsaj pri meni ko sem jo še preizkušal).
Sicer pa me čudi, da ti na sedanji konfiguraciji traja, da se naložijo okna. Vista je v tem vidiku še hitrejša (vsaj pri meni ko sem jo še preizkušal).
Na disku je še 30 GB placa. A lahko na isto particijo namestiš al je treba novo narest?
Mogo se sam men zdi počas, ker sem nepotrpežljiv. traja manj kot minuto. Pa pr kolegu k ma malo jačo mašino vse hitrej gre, pol se pa men doma zdi počas.
pa lahko po odstranitvi viste, pol k preigram Halo, pride do kakih težav.
Mogo se sam men zdi počas, ker sem nepotrpežljiv. traja manj kot minuto. Pa pr kolegu k ma malo jačo mašino vse hitrej gre, pol se pa men doma zdi počas.
pa lahko po odstranitvi viste, pol k preigram Halo, pride do kakih težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jrtjtejtt ()
bluefish ::
namestiti moraš na PRAZNO particijo. Če boš po preigrani igri pravilno odstranil Visto ne bo težav.
Izi ::
že sedaj traja da se naložijo okna, pol bo vejetn katastrofa.
Ne bo katastrofe, imaš napačne informacije v Visti
Vista se na vseh, tudi slabših, računalnikih nalaga hitreje od XP-jev in to kar opazno hitreje.
Ker imaš samo 1 GB RAMA, ti bo vse skupaj sicer delalo malenkost počasneje kot na XP, ampak sam sistem pa se ti bo naložil hitreje kot sedaj.
Obvezno naredi novo particijo, 30 GB bo sicer malo na tesno, ampak bo šlo.
bozjak ::
eh halo 2 je itaq tko tko špil. Sem ga igral nekoliko na visti, in po pravici sem ostal hladen. Če si velik fan halo serjo potem se splača o tem razmislt, ampak osebno ti priporočam, da počakaš na patch o katerem se govori, ki naj bi ti omogočil igranje tudi na XP-jih.
Lp
Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com
http://bozjak.deviantart.com
Pesimist ::
Vista ti bo dosti bolse delovala kot XPji na taki masini. Bolj odzivna je, dosti boljse multitaska pri enem procesorju kot XPji. So pa seveda tudi slabe strani. Igre ti bodo delovale dosti slabse, nekatere celo do mere stekanja ko delajo na XPju cisto tekoce.
Sam imam AMD 3500+, 1Giga rama, 7600GT in Vista kot OS je superiorna napram XPjam v ze nastetih primerih.
En primer: Dekodiras movie in pri tem zere 100% procesorja!
V visti bos se lahko relativno normalno brskal po kompu, odpiral strani, programe.
V XPju bo pa tak stekalo da bos reje vse na miru pustil dokler ne konca.
Vendar Vista je uporabna samo kot operacijski sistem trenutno. V igrah bos pa mel dosti slabse performance. Vidim pa da imas ATIja. Nekaj se govori da dela ATI kartice na Visti dosti bolse kot Nvidia tak da probaj sam ce je kaki effect v igrah.
Sam imam AMD 3500+, 1Giga rama, 7600GT in Vista kot OS je superiorna napram XPjam v ze nastetih primerih.
En primer: Dekodiras movie in pri tem zere 100% procesorja!
V visti bos se lahko relativno normalno brskal po kompu, odpiral strani, programe.
V XPju bo pa tak stekalo da bos reje vse na miru pustil dokler ne konca.
Vendar Vista je uporabna samo kot operacijski sistem trenutno. V igrah bos pa mel dosti slabse performance. Vidim pa da imas ATIja. Nekaj se govori da dela ATI kartice na Visti dosti bolse kot Nvidia tak da probaj sam ce je kaki effect v igrah.
Tr0n ::
Tudi graficni performance na Visti se je precej izboljsal z zadnjimi nVidia gonilniki.
3DMark06 rezultat je med XP in Visto na moji konfiguraciji prakticno enak (+-100 pik), pa tudi FPS v igrah je skoraj v rangu XPjev. Razlike so torej minimalne in bodo scasoma, ko bodo igre native podpirale Visto in DX10, izginile.
3DMark06 rezultat je med XP in Visto na moji konfiguraciji prakticno enak (+-100 pik), pa tudi FPS v igrah je skoraj v rangu XPjev. Razlike so torej minimalne in bodo scasoma, ko bodo igre native podpirale Visto in DX10, izginile.
S kterim programom pa narediš novo particijo. Disk v celoti zaseda particija C:, ni več unallocated space al kako se že reče. Ne bi rad na novo vse delal, preveč programov in podatkov mam gor.
kixs97: ima single player, vsaj na gamespotu tko piše
kixs97: ima single player, vsaj na gamespotu tko piše
kixs ::
Sem ga vceraj instaliral, pa sploh ne pridem naprej od Microsoft LIVE registracije? Doma namrec nimam Interneta, da bi se kam registriral, pa tudi ne bi se hotel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 beta hitrejša od Viste, XP (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 27008 (14482) | koyotee |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12966 (9198) | Icematxyz |
» | Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 31727 (17461) | oldguy |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13553 (9031) | Tr0n |
» | Firefox gor, Vista dol (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 22074 (14399) | MrStein |