» »

Linux/Ubuntu težava s monitorjem in omrežjem

Linux/Ubuntu težava s monitorjem in omrežjem

sigi ::

torej ... mam dost vlko težavo. še danes sem inštaliro winse XP in ubuntu. Dela mi oboje, ampak pri linuxu je na monitorju vseskupaj za kak 1cm zamaknjeno v desno. ne mi rečt naj ročno nastavim, ker se ne da, ker je to kao nek napredni k***c ki vse sam nardi. Se da to na kak drug način rešit? no to je lcd od starega računalnika, z novim sem pa kupil še enega, ki pa sploh ne zna prikazovat linuca. kako se še nalaga, to zmore, potem naprej pa rata vse modro.

druga težava, resnejša:
avtomatsko mi je linux zaznal da je povezan z ruterjem in vsi IPji so pravilno vpisani, razen gesla ni zahteval. Prejle mi je začel celo downloadati updajte, ampak kadarkoli: ali če kliknem na omrežne nastavitve, ali če grem v brskalnik ali karkoli povezano s omrežjem mi vse zamrzne. za večno. wtf?

vnaprej hvala za odgovore (brez linux sux for...)

oz. lažem, karkoli je povezano z internetom. če grem na omrežna mesta ni nič narobe.

kriko1 ::

1. povej kakšno grafično imaš, pri nvidii pride do tega zamika če uporabljaš nv gonilnik (vsaj pri crt ter 6600gt)
2. odpri konzolo, ter vpiši:
#sudo tail -f /var/log/messages
ter nastavi da je terminal vedno nad vsemi okni, nato začni s proceduro katera ti zamrzne računalnik. Poglej sedaj če se je kaj izpisalo preden je zamrznil.

v bistvu se težava sploh ne pojavlja več, od kar sem ugasnil računalnik, ker mi ne zmerzuje več sploh. pa končno dela hitro koker se spodobi.

grafa je g-force 7600GS

tist ukaz, ko sem ga vpisal v terminal bo naredil kaj?

kriko1 ::

Ja, samo # odstrani. V bistvu ti izpisuje log, vendar to trenutno ni več potrebno. Namesti še gonilnike za nvidio (prek apt-get ali odpri synaptic).

4DFX ::

sudo apt-get install nvidia-glx-new

Za še lažje namestitve raznih zadev priporočam še Automatix

hamax ::

ali pa Envy

hvala. za enkrat je tak: skos dela normalno, pol bo pa začel štekat npr. da mi čsit zamrzne vseskup. sej driverje bi mogo naložit, omrežje si pa še nisem zrihto.

Glede omrežja je pa tak, vse ipje in vse sem si naštimo notri, pa mi noče delat. mam pa ruter doma in v win je blo dost da sem firewall nastavil in ipje vpisal. ve kdo kak link za kak članek o tem al se da komu to na hitro opisat?

4DFX ::

Kaj pravzaprav misliš glede omrežja? Dostop do interneta?
Če ima tvoj router DHCP server, potem je ročno nastavljanje IPjev nepotrebno in bi morala zadeva že takoj delovati avtomatično. Seveda če ti povezava do interneta ni delovala prvič bo verjetno potrebno ročno nastaviti.

Dostop do folderjev v skupni rabi na drugih Windows PCjih v omrežju?
Za filesharing z Windowsi potrebuješ sambo.
Več o tem tukaj: https://help.ubuntu.com/community/SettingUpSamba

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1061184285 (53124) poweroff
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

1093167765 (125358) Icematxyz
»

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

999140854 (103740) Icematxyz
»

Ubuntu pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
211742 (1463) dux
»

WiFi ne dela na Lenovo R500 z Ubuntu 10.04 LTS (64 bit)

181556 (1361) Icematxyz

Več podobnih tem