» »

Kaj naredit s sosedom, ki ''na črno'' popravlja avte

Kaj naredit s sosedom, ki ''na črno'' popravlja avte

1
2
3

kekz ::

Nisem zamešal, le slabo izrazil.
Pod stranke jaz štejem LJUDI, fizične osebe. Seveda tudi prijatelje in znance...
Država je itak dovolj močna in ima dosti mehanizmov, da lahko sama skrbi zase. Jebena stranka smo vedno mi, mali posamezniki.
Pri bitki Davida z Goljatom ni sentimentalnosti. Dovoljena so vsa sredstva, saj jih itak hitro dobimo po buči :D.

Če že hočemo naprej imeti komunizem, naj država že enkrat končno crkne >:D.
(Potem bom pa morda tudi jaz ZA :D)

krneki0001 ::

Država se že močno bliža komunizmu. Oblasti razmišljajo komunistično(povsod hocejo biti glavni in met prste vmes, če se jim kdo zoperstavi pa hitro izgubi delovno mesto in je očrnjen(dobr da disidentov ne streljajo - čeprav bi jih najbrž z veseljem)), denar je počasi brez vrednosti, ljudje pa se itak obnašamo, kot da je naše vse(še posebej na cestah).

DominusSLO ::

Ne da se mi brat cele teme... Ne me brat, če je zadeva že rešena;) Priporočam pa, da nič ne počenjaš ljudem za hrbtom. Pojdi do njega in se pogovori(brez omenjat policije). Če ne pomaga, pojdi še drugič in povej, da tako naprej res ne gre in bežno omeni policijo. Če se ponovi tretjič, pa pojdi do njega in povej, da boš poklical policijo, če v hipu ne preneha z aktivnostjo. Če ne preneha, mu res pošlji policijo, ki mu bo napisala položnico za kršenje javnega reda in miru. Vkolikor pa bo zadevo še vedno nadaljeval, prijavi delo na črno ;)
LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

dukenukem ::

glede na to, kaj dela vlada v zadnjem času, jim prvoščim čim manj davkoplačevalskega denarja ;(( a ste se kdaj vprašali, kako bi delavska klasa živela, če nebi fušala ;) ta država gre z janšo samo še na dol ,takga debila ,je samo za odstrant ;(( ajde ,da čujemo zdj kapitaliste ,kaj bojo jamral |O

kekz ::

Tole meni ni preveč jasno.
Meni se pa zdi, da je gospodarstvo v velikem razcvetu. Sicer ne vem, koliko ima naša vlada pri tem, ker gre trenutno celemu svetu dobro.
Kolega v eni drugi firmi, ki je bila dolgo v izgubah, pravi, da je prav neverjetno, koliko zadnje čase izvažajo in imajo izredno dobre rezultate.
Tudi v naši firmi komaj podelamo vse povpraševanje trga. In seveda se to prav blagodejno pozna tudi v naših žepih.

Tudi vladne statistike kažejo zelo tigrske trende. Zakaj torej toliko šimfanja? Ste pred 5 leti zaslužili več? Jaz ne!
Če samo pomislim na bivše LDS ukrepe pri kapitalskih dobičkih, ko so čez noč vsi kapitalisti pretakali kapital ven iz države, da bi ubežali oderuškim davkom... :| Nein danke...

Turtle ::

hehe ...ta vlda se še špara.... prihaja davek na obresti,...

T-h-o-r ::

Delavcem prav nič ne pomaga visoka gospodarska rast, če se to ne pozna pri plačah.

WarpedGone ::

Povej to tistim, katerih firme propadejo, ko ni rasti al pa je celo recesija.
Zbogom in hvala za vse ribe

hamax ::

nebivedu(primeren nick btw) prej si nekaj omenil, kako na cesti visi življenje ljudi na nitki.
ker ti in tebi podobni ne plačujete davka, država dobi "n" denarja manj. ko se to razdeli po kupčkih, ga dobi ministerstvo z promet "n/x" manj in zato popravijo "y" manj lukenj na cesti. In ravno v to luknjo bo zapeljal 18-letnik, zletel iz ceste in se ubil.

toliko o vaši skrbi za varnost.

krneki0001 ::

Hamax ne nakladaj, če bi bral poste bi videl, da si izpadel bedak, ko si napisal da jaz ne plačujem davkov. Imam tok visoko plačo, da mi država pobere mnogo več od 50% bruto plače, potem pa še avtorske pogodbe in pogodbe o delu s parimi firmami v katerih rihtam računalnike in programe. Lansko leto sem tako zaslužil okoli 20 miljonov tolarjev bruto, ven pa sem dobil malo manj kot 8 miljonov neto, tako da ne pametuj o tem kok davka plačam državi, ker večinoma v sloveniji tok davka ne plačajo niti štiričlanske družine.

Poleg tega ima pa ministrstvo za promet (mimopotke napiše se ministrstvo in ne ministerstvo) zelo malo z vzdrževanjem cest - to delajo DARS-ovci na avtocestah, občinski pijančki na občinskih cestah (občine plačujejo po 150 evrov na mesec pinajčkom brez zaposlitve, da urejajo ceste v občinah) in cestna podjetja na regionalnih cestah. Kdo jih pa plačuje pa ne vem in me ne zanima.


Šraufam pa med vikendi še avtomobile kolegov in svoje avtomobile. In to mi je hobi, da se psihično odpočijem od programiranja in vsega ter da malo fizično delam.

krneki0001 ::

Kekz ni res, da je gospodarsko v razcvetu. Firme stagnirajo zaradi previsokih davkov, vlada pa vse podatke prenapihne in prikazuje uspešen razcvet gospodarstva. Ko bo ta vlada že ob naslednjih volitvah odletela, se bo šele pokazalo koliko škode so resnično naredili. Predvidevam pa da ogromno(moje predvidevanje po občutku, ki ga dobivam v 20 pogodbenih podjetjih kjer delam), ker poznam zelo veliko firm, ki so na robu zloma.

kekz ::

Zanimivo, tudi jaz delam podobno delo za več podjetij in vsa cvetijo. Po večini dosegajo že kar neverjetno rast. Očitno morajo tvoja zamenjati izvajalca. >:D
Tudi jaz gledam s svojimi očmi. Naše podjetje je za lani plačalo več davka na dobiček kot je prejšnja leta imela celotnega dobička.
Za kolega sem že omenil, da se je pohvalil, pa dela v naslednici družbenega podjetja in so bili kronični izgubaši.
Izgleda, da res sploh ne bo treba več fušati in boste državoljubci kmalu dosegli davčni cilj. ;)

Šraufam pa med vikendi še avtomobile kolegov in svoje avtomobile. In to mi je hobi, da se psihično odpočijem od programiranja in vsega ter da malo fizično delam.


Tudi tukaj isti jaz. Samo jaz šraufam izključno svoje in zadnje čase nekoliko manj (preveč službenega dela :\).

Ziga Dolhar ::

ej perci, dej mi razloži prosim,

> Turtle, po plači sem v razredu, kjer plačujem mnogo več kot 50% svoje bruto plače državi. Sodelavec je v enem razredu pod mano in na koncu meseca dobi on neto višjo plačo kot jaz, ker plačuje manj davka.

Kako gre tole skupaj s sistemom stopničaste progresije, kakršnega imamo pri nas?
https://dolhar.si/

krneki0001 ::

Kekz, večinoma rihtam računalnike in programe računovodskim firmam in tem gre dobro, velikokrat pa te firme omenijo firme, ki jim gre slabo.

Ziga Dolhar
To gre čisto lepo skupaj, jaz sem malo nad to stopnjo, sodelavec je malo pod to stopnjo in najina plača se razlikuje recimo 100 evrov bruto.

Primer da ga bodo razumeli;
Meni trgajo recimo 55%, sodelavcu 47% in pokaže se razlika.
Pri moji plači 1000 evrov, jaz plačam 550 evrov državi in mi ostane 450 evrov, sodelavec pa dobi 900 evrov plače in mu odtrgajo 423 evrov, tako da dobi 477 evrov plače - torej pri teh plačah bi dobil že 27 evrov več.

perci ::

Žiga, nikakor.

Nebivedu je kot ponavadi poln bullshita. Ampak, da tudi on tega ne ve, si pa nisem mislil. Se bom začel spraševati, če je tip dejansko sploh zaposlen.

nebivedu: Tole tvoje laganje in nakladanje je že rahlo patološko.

Tebi trgajo po višji stopnji samo za tisti del, ki pride čez prejšnjo stopnjo. Pa glede na to, da si zaposlen in imaš toliko dohodkov, bi pa pričakoval, da si že kdaj videl kako dohodninsko odločbo. Vsaj svojo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

WarpedGone ::

Voham potrebo po novi temi, v kateri bo nekdo kar se da plastično predstavu davčne razrede in dohodnino brez spuščanja v razno razne olajšave.

Hkrati lahk navrže zraven še prikaz efekta davčne reforme. Js na primer bi ob enaki bruto plači profitiral nekje okrok 515 EUR, za 2% manj efektivnega obdavčenja.

Ker folk očitno ne razume kako se računa dohodnina.
Zbogom in hvala za vse ribe

perci ::

In nebivedu, glede na tvoje razumevanje dohodnine, si upam trditi, da temle računovodskim firmam pišeš za en kurc programe. Oz. verjamem, da jih sploh ne pišeš.

krneki0001 ::

Perci tole je po kmečko razloženo na primeru da tut loleki kot si ti sam, razumejo zakaj z višjo stopnjo lahko dobiš manj plače.

krneki0001 ::

Kar se pa mojih programov tiče, zaenkrat se še noben ni pritožil niti nad eno napako, pa program uporablja že 63 firm. Doma imam računovodkinjo in je vse že preverjeno v hiši, preden gre v prodajo.

Zgodovina sprememb…

kekz ::

Kolikor sem jaz računal, lahko z več dohodki na koncu dobiš manj, vendar ne SAMO s svojimi dohodki. Mora biti malo mešano z olajšavami za otroke in otroškimi dodatki.
V stilu (na pamet), dobiš jurja več plače in zgubiš 2 pri otroškem dodatku.
Ali pa, dobiš jurja več, in ti zato vrtec zaračunajo 5 jurjev več...
Efektivno je torej zaradi višje plače možno priti do manjših skupnih prihodkov, vendar ne izključno zaradi davkov.

Sem se pa nekoč z računovodkinjo kregal, da sem z delitvijo otrok po mesecih med mano in ženo prihranil več, kot bi, če bi vse otroke pisal na tistega, ki ima več plače.
Ona je trdila, da največ prihraniš, če vse otroke napišeš na tistega, ki ima več plače in konec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

Thomas ::

Kdo je sodeo?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

nebivedu:

ne vidim, kako lahko z višjo plačo dobiš na koncu manj netto.

Prispevki se obračunajo kot ne % brutto plače. Splošna davčna olajšava je za vse enaka in je fiksna skozi leto.

Davek na plačo pa je sicer stopenjski, vendar se po višji stopnji obračuna samo presežek nad nekim pragom.

Če je torej do recimo 500 EUR brutto plača neobdavčena, od 500 do 1000 EUR obdavčena z recimo 17% davka in od 1000-2000 EUR obdavčena z 41%, ne boš pri plači recimo 1001 EUR plačal davka na celotno plačo 41%, ampak:

- za prvih 500 EUR 0%
- za naslednjih 500 EUR do meje 1000EUR 17% ( kar znese 17 x 5 = 85 EUR)
- za naslednji 1 EUR nad mejo 1000 EUR 41% ( kar znese 0,41 EUR)

Davek na plačo bo torej 85,41 EUR ali 8,5% od celotne brutto plače.
NIč kaj dosti ne bi bilo drugače, če bi bil malenkost pod pragom, recimo s plačo 999 EUR...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, kar se koristnosti šraufanja avtomobila tiče, se _POVSEM_ strinjam.

Stvar je definitvno koristna, tudi če odmisliš denarne efekte, ker:

- ti ni treba trpeti tega, da te na suho nategujejo polpismene opice

- ti samo šraufanje predstavljal zelo koristno razgibavanje in motorični trening, ki te dostikrat spravi na mejo zmogljivosti

- ti šrafuanje aktivira dele možganov, ki jih za računalnikom ne uporabljaš kaj dosti

- ti jasno pokaže razliko med teorijo in prakso. Kar si na začetku mislil, da bo rutinsko opravilo, se lahko zaplete.

- zahteva od tebe zrel priostop in pošteno reševanje problemov, pri katerem ne moreš fušat- vsaj ne če bi se resno rad tudi v prihodnje vozil z rezultatom svojega dela. Če tu kar tako fufrasto potegneš neko bližnjico in narediš nekaj kar tako,s e ti bo stvar definitvno maščevala in ti požrla še veliko več časa. Če ne sedaj, pa zagotovo v prihodnje, ko jo boš moral spet razdreti.

- sploh programerjem da občutek za realni svet in "zmogljivosti mesa" v nasprotju z "željo duha". Lahko se je preseravati s kojekakvimi lepimi algoritmi in za naučinkovistost programa kriviti stroj. Pri mehaniki gre to malo težje.

BTW: Hvala za link.

Opažam da so tudi avtomobilistične trgovine z deli polne ciganov. MAterial navadnemu smrtniku prodajo VELIKO dražje kot avtomehanikom.


ZAto mogoče ne bi bilo narobe vzbuditi konkurenco, po možnosti s tujimi naslovi, od koder bi se dalo naročati robo. Kot opažam, mnoge naše štacune v bistvu ne delajo drugega, kot da naročajo to robo iz maloprodaje v tujini.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

krneki0001 ::

Brane, to kar si napisal je res, ampak sedaj pa vzami 2 najvišja razreda in 100 evrov razlike med plačama, pa dobiš par evrov v korist tistega z nižjim razredom.

perci ::

Ne, nebivedu, ni res. Ne more se ti zgoditi, da bi z višjo bruto plačo dobil manjšo neto. No way, razumeš. In če tega ne veš, res ne bi smel pisat računovodskih programov. Pa če imaš računovodjo doma, ga kar lepo vprašaj, kje se motiš.

Edino na način kot je kekz opisal se ti lahko kaj podobnega zgodi ampak mi smo govorili o neto in bruto plači, ne o raznih dodatkih, cenah za vrtec ipd.

Fizikalko ::

nebivedu, sori, ampak take klamfaš, da se ne morem več zadrževat. Preberi si zakon o dohodnini, resno. Ker, ko ga boš, boš (upam) evidentno uvidel, da se NE MORE zgositi, da bi nekdo z večjo bruto plačo imel manjšo neto plačo.

nurmaln ::

nebivedu počasi se bo treba sprijaznit

BUSTED!!!:D

krneki0001 ::

Perci izračunaj kok dobiš denarja ven neto pri bruto plačah 750.000 in 751.000.
Za 750.000 je davek na izplačano plačo 7,8%, za 751.000 pa 14,8%.

Pa mi povej koliko je razlike, prosim?




Delal sem napako, ker sem pisal dohodnina, moral pa bi pisat davek na izplačane plače. Pri dohodnini je tako, kot je kekz napisal in tisti v nižjem razredu res dobi manj - razlika je pa par tolarjev, če računaš za dohodnino 860.000(38%) sit in 861.000(42%) sit

Oxford ::

Za 750.000 je davek na izplačano plačo 7,8%, za 751.000 pa 14,8%.

Kolikor je meni znano, plačaš 7,8% od 750.000 + 14,8% od razlike - torej od 1.000. Rezultat je torej:

- 58.500 pri 750.000 in
- 58.500 + 148 = 58.648 pri 751.000

Končni 'izplen' je:

- 691.500 v prvem primeru in
- 692.352 v drugem primeru.


Torej je razlika še vedno v prid višjemu dohodku. Ali pa se motim?:8)

EDIT: to kar sem napisal zgoraj v bistvu velja za dohodnino, kar je ugotovil že nebivedu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oxford ()

krneki0001 ::

To velja za dohodniko, kako je pa z davkom na plače?

opeter ::

Oblasti razmišljajo komunistično(povsod hocejo biti glavni in met prste vmes, če se jim kdo zoperstavi pa hitro izgubi delovno mesto in je očrnjen(dobr da disidentov ne streljajo - čeprav bi jih najbrž z veseljem)), denar je počasi brez vrednosti, ljudje pa se itak obnašamo, kot da je naše vse(še posebej na cestah).


Ne oblast razmišlja totalitaristično...
ljudje so tisti (vsaj nekateri), ki mislijo, da imamo komunizem in da je vse njihovo (oz. naše, če vam je bolj všeč tale izraz).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Brane2 ::

On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Kot kaže, se ta lestvica obnaša enako kot tista za dohodnino.

Ne vidim, kako ti lahko višja brutto plača da manjšo netto.

Sploh ker je to davek _na_ plačo in ne _iz_ izplačane brutto plače, pa tudi če ne bi bilo tako.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Fizikalko ::

nebivedu, nikogar ne zanima, katero obdavčenje si mislil. To je nasploh irelevantno. Rekel si, da imaš pri večji bruto plači manjšo neto plačo. Tule si izračunaj za bilokakšen primer, pa da vidimo, pri katerih zneskih naj bi se to zgodilo. Skratka, ugotovil boš, da nakladaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

krneki0001 ::

Priznam moja napaka. Napaka pa je v tem, da ima on par let delovne dobe več in posledica je da ima zato par evrov višjo plačo, ker plači sta narazen 34evrov, ampak jaz sem v višjem razredu kot on.

frudi ::

a ne plača davka na izplačane plače delodajalec? potemtakem sploh ne vpliva na netto plačo zaposlenega...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Fizikalko ::

itak

Brane2 ::

BI pa dal nebiveduju prav v nečem. To, da bi odsotnost črne ekonnomija znižala davke vsem, je basen, ki nam jo cesar pripoveduje kot malim otrokom, da ima kritje za svojo razsipnost. Kao, ni manjko v proračunu ker razsipavajo z denarjem ampak ker nekateri ne plačujejo davka.

Figo. Če bi jutri vsi plačali vse davke, bi nastal v cesarjevi blagajni dodaten denar in ta bi privabil vse krvosese, ki bi začeli bistveno bolj težiti. In ker hoče mir v hiši, bi csear popustil. Najprej kulturnikom, nato kmetom itd itd. Navadni davkoplačevalci bi bili zadnji v vrsti, ki bi videli kaj od tega, če bi sploh kaj dobili...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

No, to ni res.

Ker tisti, ki delajo na črno, očitno niso odgovorni ljudje, si seveda ne delam utvar, da se bo to spremenilo, je pa dejstvo, da se s tem spreminjajo razmere na trgu v prid dela na črno, pa tudi sam delavec stane ekstra pri vsem, česar delo na črno ne pokriva.

Ne gre za to, da bi državi manjkalo denarja, temveč zato, da ga nekaterim pobere, drugim pa ne, storitve pa enake ponuja obojim.

Brane2 ::

To, da ni sposobna pobrati davkov kaže na to, da tudi z denarjem ni sposobna ravnati racionalno.

Tudi če bi dobila extra $$$, bi z njim naredila s*anje...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

krneki0001 ::

Jype,
Očitno si še premlad, da bi sprevidel stvari kako delujejo. Če hočeš da bo nekdo tebi nekaj dal moraš v zameno tudi ti nekaj njemu ponudit, če država nebi bila tako razsipna in požrešna, ter bi kdaj pa kdaj tudi kaj vrnila nazaj, bi veliko več ljudi plačevalo davke. Dokler pa država od tebe samo jemlje, nazaj pa da nič, bo pa tako kot je ali pa še slabše.


Danes ti pa ta država še varnosti ne da več, ker če dobiš človeka v svojem stanovanju, da ti brska po predalih in krade in ga zadržiš do prihoda policistov plačaš kazen zaradi protipravnega zadrževanja človeka v tvojem stanovanju. Še dodatna kazen pa je, če bi mu hotel žepe okol obrnit, da bi videl, kaj ti je ukradel. Če ga boš pa udaril, te bodo pa še v zapor stlačili. Danes so kriminalci bolj varovani od ljudi, ki probajo živet pošteno.

nevone ::

> Ne gre za to, da bi državi manjkalo denarja, temveč zato, da ga nekaterim pobere, drugim pa ne, storitve pa enake ponuja obojim.

A jih res?

Se popolnoma strinjam z nebuvedujem tule.

Država razporeja tiste davke bolj tko tko. Eni dobijo socialno podporo, drugi pa delajo na črno. Kje pa je razlika v končni fazi med tema dvema, razen ko se kakšen picajzlast pravnik začne usajat.

Uni, ki delajo na črno, pa ne dobijo podpore, državo stanejo kvečjemu manj, kot tisti, ki dobijo zakonito podporo, pa se bolj malo sekirajo od kje denar zanjo.

Če je za koga delo na črno sporno, je to iz vidika konkurence. Država je zadnji faktor, zaradi katere se je za sekirat, zaradi dela na črno.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

dela ::

Ne gre za to, da bi državi manjkalo denarja, temveč zato, da ga nekaterim pobere, drugim pa ne, storitve pa enake ponuja obojim.

Niso pa vsi s temi storitvami enako zadovljni, oziroma enim bolj koristijo kot drugim. Ker jim država ne omogoča, da ne bi financirali storitev, ki jih ne uporabljajo, si pač sami na drugem koncu odščipnejo nekaj. Takšnim ljudem niti malo ne zamerim, če ocenijo in poskrbijo, da jih država pri tem ne bo dobila. Če država ni sposobna najti takih ljudi, sem jaz zadnji, ki jih bom prijavljal. Nisem nobena prostovoljna inšpekcija, ki bi to počela brezplačno.

Frizerju dovolim, da mi ne izstavi računa, znancem popravljam računalnike za mleko, kekse in kak evro tu in tam. Uporabljam ceste in zdravstvo v manjši meri kot ostali ljudje, nad delom policije in politikov sem razočaran. Le zakaj, ob vsem naštetem, si ne bi zaradi tega odščipnil nekaj majhnih bombončkov in bi naj povrh vsega nudil še brezplačno pomoč državi?

Poglejte čez ograjo zadolženega soseda, ki vsako plačo zapravi v kakšni slovenski igralnici. Vas je kaj sram, da ne generirate toliko davkov kot on? Mogoče bi vas moral prijaviti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

nurmaln ::

Danes ti pa ta država še varnosti ne da več, ker če dobiš človeka v svojem stanovanju, da ti brska po predalih in krade in ga zadržiš do prihoda policistov plačaš kazen zaradi protipravnega zadrževanja človeka v tvojem stanovanju.

nebivedu jest res ne bi vedu kako ti rata tolk neumnosti trosit v eni sami temi

Osebo, katero zalotiš pri storitvi kaznivega dejanja (kar velika tatvina definitivno je), lahko popolnoma zakonito zadržiš do prihoda policije.

In ker vem da boš spet brihten... prosim dokaži mi da se motim >:D

Brane2 ::

Mislim, da bi ti lahko to dokazal.

Mislim, da to črpa iz izkušenj s cigani.

Sploh pa si ni težko zamisliti slučaj, v katerm boi do tega prišlo.

Tipa ujameš v stanovanju in ob prihodu policije ne uspeš dokazati,d a ga nisi ti povabil v bajto na pir, sledi vloma ni, sam si pa policaju priznal, da tipa ne spustiš ven.
On the journey of life, I chose the psycho path.

krneki0001 ::

Nurmaln
Lahko ti na ZS pošljem ime in priimek osebe in ga greš osebno vprašat, ima pa tudi papirje od sodnika za prekrške. Tip je doma v stanovanju zalotil cigana, ko je brskal po predalih, ga zbil na tla in zadržal do prihoda policije. Ko pa so prišli policisti so mu napisali nalog za sodnika za prekrške, ker je protipravno zadržaval cigana in ker ga ni spustil na prostost. Kazen je bila potem 40.000 sit.

kixs ::

Kaj naredit s sosedom, ki ''na črno'' popravlja avte


Pojdi mu pomagat :P

#000000 ::

LOL

Ja sfukat prasca, nej neha delat in nej gre rajši kradt.:P

jype ::

nevone> Uni, ki delajo na črno, pa ne dobijo podpore

Žalostno, da kaj takega izjavi razgledan človek.

nebivedu recimo zavida določeni etnični skupini, ki se ukvarja z vrsto dejavnosti, hkrati pa dobi še podporo države, ker so pač vse tiste dejavnosti opravljene na črno.

Sam seveda ni sposoben niti davkov pravilno naračunat, tako da nič čudnega, če tistih obrazcov za socialno podporo tudi ne zna izpolnit.

nurmaln ::

tole s cigani je bolj tko rekla-kazala

Brane če se ne motim si pravnik in ti je sigurno jasno da:
1. Policistu ne rabiš dokazovat ničesar, če ob prihodu policije podaš kazensko ovadbo zoper vlomilca si bolj ali manj krit. Ne predstavljam si policista, ki bi prišel v hišo kjer lastnik na tleh v spalnici drži cigana, pa da bi si policist mislil da je bil cigan povabljen na kavico. Stereotipi gor al pa dol.
2. Tole kar razlaga nebivedu je spet neki v stilu rekla-kazala. Ali res misliš, da policist ob zaznavi kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti napiše predlog sodniku za prekrške?:\
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dajatev za odjavljeno vozilo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19926852 (13408) Miha 333
»

Hvala vladi, da si bom lahko sam zgradil kurnik (WTF!?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28255539 (48616) amigo_no1
»

Bogati siromaki??? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30188017 (77577) energetik
»

Dvig mesečne socialne pomoči na 449,66 eur (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26988381 (72265) gruntfürmich
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786025 (4052) krneki0001

Več podobnih tem