» »

Kaj naredit s sosedom, ki ''na črno'' popravlja avte

Kaj naredit s sosedom, ki ''na črno'' popravlja avte

«
1
2 3

Strumf ::

... in to jih popravlja ob vseh nemogočih urah: med tednom zvečer do 22.00 (ne vsak dan), v soboto in nedeljo obvezno do 23.00 (ampak ne čez dan, ker je prevroče). Ne zamudi nobenega praznika (državnega ali cerkvenega), da ne bi ropotal. Nisem mu ''fauš' da dela ampak zaganjanje avta ob 23.00 za vikend, vklapljanje kompresorja, razbijanje s kladivom (pa še kaj glasnega bi se našlo), mi pa že počasi gre na živce.

Nisem tip človeka, da bi se osebno šel kregat, ker mi pri njem ni uspelo niti da bi utišal radio, ki ga mora poslušat po celem dvorišču in v delavnici, tako da ga tudi jaz poslušam celi dan, pa če hočem ali ne. Zamima me, če se kdo kaj spozna na kakšne zakonske podlage glede Javnega reda, da bi mu probal najprej težiti s tem. Verjetno ni dovoljeno povzročati hrupa v nedeljo, ker če lahko, bom pa še jaz travo kosil lepo v nedeljo popoldan... Ampak nočem izpasti budala pred ostalimi sosedi...

TESKAn ::

Ampak nočem izpasti budala pred ostalimi sosedi...


Potem bodi raje tiho in mirno prenašaj. Ker če se ne da z njim pogovorit in po mirni poti rešit problema, bodi prepričan, da karkoli boš naredil, boš na koncu v soseski ti tisti, ki je 'kreten'. Ker večine ljudi kot po čudežu razno razbijanje sosedov ne moti, dokler so ti sosedje jezikavi zamerljivci.

Še ena možnost, 'potipaj' sosede, koliko jih to moti in koliko jih je pripravljeno kaj naredit glede tega. Skratka, da imaš neko 'zaledje', če se spraviš nad mehanika.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ThinMan ::

V zakonu je napisano kdaj se lahko ropota in kdaj se pač ne ropota.

Pejdi k sosedu in mu reci da ob sobotah ajd ajd, naj razbija kar se pa tiče nedelj in po 19:00 uri čez dan pa bo moral biti kar tiho.
Lahko anonimno pokličeš na 113 in poveš da neki človek dela v delavnici in te moti. Pa bodo ogled naredili in popisali.

Vsekako pa priporočam da se sosedom pogovoriš, še prej pa kot je zgoraj zapisano - potipaj ostale sosede kaj mislijo o tem. Ampak previdno. Sosedi te lahko kaj hitro obtožijo da si bil ti tisti ki je špecal policiji...


lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

aljazh ::

Kaj pa kakšna delovna ali pa tržna inšpekcija, če dejavnost opravlja na črno? Bi znalo bolj zaleči kot prijava zaradi kršenja javnega reda in miru. Kazni za delo na črno so kar visoke in če jo bo enkrat "fasal", vprašanje če si bo še upal nadaljevati s popoldanskim "fušanjem".

MiranRxx ::

Ena od moznih resitev:
Tukaj napisi njegov naslov, pa bo ze kdo od odgovornih prebral, pa je problem resen.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

ThinMan ::

Kaj pa kakšna delovna ali pa tržna inšpekcija, če dejavnost opravlja na črno? Bi znalo bolj zaleči kot prijava zaradi kršenja javnega reda in miru. Kazni za delo na črno so kar visoke in če jo bo enkrat "fasal", vprašanje če si bo še upal nadaljevati s popoldanskim "fušanjem".


Verjemi da ne bi nič pomagalo. Šele pri prijavi bi imel cirkusa, tudi z ostalimi sosedi. Takoj bi bil črna ovca. To pa je že napisal v postu da ne bi rad bil. Tko da kaljenje javnega reda in miru recimo zaenkrat.


lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

brut ::

Se popolnoma strinjam s TESKAn-om

Binji ::

ampak tole je pa stavek leta... "Nisem taka oseba, da bi se sel osebno kregat":D Kaj bos samo klicaril po raznih inspekcijah in organih, dokler te ne bo imela cela ulica poln kufer?
Pojdi do njega pa se zmeni kot clovek
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

gunserman ::

Kva pa se s sosedom nč ne zgovarjata, da bi mu to med pogovorom omenu... jest s sosedom skos na pir hodm :D pejta na pir ali dva, pa mu še to zdravn omen da te pač moti..... pa takmu sosedu se ne zamert, kva k se bo teb avto pokvaru ti ga bo za male pare popravu ... :D morš v naprej mislt, no edin če je tečn sosed pol pa nč od tega ne velja.

Zgodovina sprememb…

JohanP ::

Za informacijo o mejnih vrednostih hrupa, si preberi to uredbo. (Vrednosti so navedene v pdf prilogah).

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohanP ()

dukenukem ::

a ni do 22h dovoljeno naprimer musko nabijat vsak dan ?en cajt je bil tak zakon ,js mam blazno smotane sosede ,kukr mam musko malo naglas, že telefonarjo ,me je tud tok že pojezlo, da sm nabil v podn, da se je vse treslo ,ampak samo za kratek čas ;) ko oni kr naprej rihtajo bajto pa štemajo da ropota je pa ql :\

gGiF ::

Musko lahko poslušaš na glas do 22h v primeru, da NE motiš sosedov. Drugače te lahko mirno prijavijo in boš plačal kazen. Prijave so anonimne. Menim pa, da je soseda najbolje prijaviti zaradi dela na črno, za kar mislim, da bo pravi naslov davčna inšpekcija. Čeprav je v Sloveniji taka oblika dela široko sprejeta, smo vsi, ki plačujemo davke posledično oškodovani.

#000000 ::

Ja seveda koj ga prijavt da dela na črno, ko bo on tebe vidu da beliš ali kosiš travo pri kolegu ti bo spustu enako kajlo.

A nisi tolk desca da bi šel tja in mu povedal da naj po recimo 19 malo omeji kladivo in muziko, med vikendi pa v soboto ob 2 al pa vsaj 5ih neha delat.

Če ne upaš, povej, ni vrag da se nebi najdu tle gor kak karatejist ki bi šel s teboj zarad bolšega občutka. :D

;-) ::

Štiri takele pa ga neboš več slišal.

krneki0001 ::

Namesto da bi bil vesel, da ti je sosed mehanik in da ti bo poceni avto porihtal, ga ti še opravljaš.

Veliko nas je takih, ki doma še malo pošraufamo in naredimo kak servis na avtomobilih. Dodaten denar ni nikoli odveč, sploh ko je treba za 3000 evrov šolnine plačat.

perci ::

nebivedu, ne seri.

Če mu model pod oknom razbija v nedeljo ob 22ih, to vsekakor ni ok. To, da pa dela na črno, pa pomeni, da krade vsem nam, ki tega ne počnemo. Na davčni zbirajo anonimne prijave, tako da glede tega se ne sekiraj.

krneki0001 ::

Davčna zbira anonimke o tistih, ki delajo, o tistih, ki ne delajo pa vlwečejo denar pa nič. Tistih se izogibajo še policaji.

Bunite se vsi zaradi delovnega človeka, ko se pa pijanci cele noči derejo, ko hodijo iz gostilne mimo bajte je pa vse v redu.

Men je vseen če en šravfa cele noči zraven moje bajte, če si s tem služi vsakodnevni kruh, težko pa gledam enega samega cigančka, ki postopa cele dneve naokoli in gleda, kaj bo ukradel, medtem ko dobiva socialno pomoč, ki je tudi od vseh nas.

Imam kolega, ki je mehanik in dela na črno. Njega ne boš videl na socialni, raje sam cele noči šraufa, kot pa da bi zaprosil za socialno pomoč.

Brane2 ::

Enkrat si tisto, kar ti je mehanik zaračunal primerjaj s tistim, kar je bilo dejnjsko narejeno, pa se bomo pogovarjali o paralelah in razlikah med mehaniki in cigani.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

In glede prijave- jaz se sploh ne bi sekiral.

Če je modelu treba reč, da se razbijanje v večernih urah in nedeljah ne spodobi, potem že ne gre za pomoto ali nesporazum.

Tipa dejanjsko boli k**ac za vaše interese in pravice in ga je treba na to konkretno opomnit.

Eno je če ti folk ser**e ker ne hodišđ v nedeljo v cerkev in se ne podrejaš njihovim pričakovanjem, drugo pa če nihče ne more uživat svojih pravic zaradi tvojih kršitev...
On the journey of life, I chose the psycho path.

SodVina ::

nebivedu:
-Ce bi bil clovek nevoscljiv, potem bi mehanika ze zdavnaj prijavil.
-Glede postenega dela: kaj pa ko se ne mores uciti, delati, razmisljati zaradi nenehnega hrupa? A to je pa v redu? A tvoje delo pa ni posteno? Zakon doloca, kdaj je hrup lahko in kdaj ne. Ce se ga morajo drzati privatniki in firme, zakaj se ga potem tisti, ki delajo na crno (in s tem se bitveno manj prinasajo v drzavno blagajno) nebi potrebovali?
-poskusi enkrat "pijan" vpiti pred nakljucno bajto. Bos videl, kako hitro te bodo pobarali po zdravju.
lahko je metat ven moralne opazke, ce sam nimas nic z dolocenim problemom.

Kar se tice mehanika: Najbolje bi bilo se z njim pogovoriti. Problem je, ker tak deloholik enostavno ne bo razumel poante oz. ne bo popustil niti za cm. ponavadi je tako. Edina varianta bi bila potem prijava inspekciji. Vendar ce se izve(people talk), da si prijavo podal ti(brez da bi se prej z njim pogovoril), potem utegne biti se precej pestro in bos med sosedi izpadel se vecja pi***. Vsekakor najprej pogovor.

lp,
SodVina

opeter ::

A vas nekatere resnično briga država blagajna? Ubogi revež ima verjetno premalo plačo, živi iz sociale, ali pa ima premajhno penzijo. Zato mu je verjetno dobrodošla plača "na roko".
Tudi jaz imam sosede, ki opravljajo delo na črno. Čakaj, če bolje premislim, vsi delajo neki biznis na črno... in le tako lahko gredo na morje. Še tisti, ki delajo na občini delajo tudi "nečiste" zadeve, vsaj nekateri, ki jih poznam >:D In vsak krije drugemu hrbet. Še gospa, ki dela na lokalni davčni upravi občasno prevaja besedila in to brez računa. >:D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

AndrejS ::

Zaradi takih ki delajo na črno potem pravi obrtniki propadajo, ker jim ne morejo konkurirati pri cenah.

krneki0001 ::

Brane, sam šraufam avtomobile (seveda podnevi, ker nimam dobro poštimane delavnice in delam na dnevni svetlobi). Če pripelješ avto, si lahko zraven in gledaš, kaj je narejeno. In večina mehanikov na črno dela na ta način. Lahko si zraven poleg tega dajo na svoje delo še garancijo in če so kej zajebal v večini tudi popravijo, ne pa tako kot na uradnem servisu, kjer nič ne naredijo al pa kej pozabijo pa velik računajo.

Doma sem imel primer, ko sem sam zamenjal zavorne ploščice in ker mat ni vedla, da sem to naredil, je avto še isti dan peljala na servis. Tam so jo ocurili za 200 evrov, s tem da so ji notri dali rabljene ploščice in polili malo olja po mašini, ko so ga kao menjali.
Ko sem sam potem pogledal, je bilo olje totalno svinjsko in ploščice so bile stare od enega drugega avtomobila.
In to je naredil uradni renaultov servis v ljubljani.

krneki0001 ::

Zaradi takih ki delajo na črno potem pravi obrtniki propadajo, ker jim ne morejo konkurirati pri cenah.


Hmm, zakaj pa potem SP-ji vedno vprašajo, če rabim račun, in ko rečem da ga ne rabim mi ceno spustijo za 20 do 30%, če jim plačam z gotovino?

Brane2 ::

nebivedu:
saj nisem nič rekel konkretno čez "črne" mehanike ampak čez vse nasploh.

Črni so mogoče bolj dojemljivi za reklamacije, ker so pač bolj ranljivi in jim je cilj "mir v bajti", brez inšpekcij...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

nebivedu> Hmm, zakaj pa potem SP-ji vedno vprašajo, če rabim račun, in ko rečem da ga ne rabim mi ceno spustijo za 20 do 30%, če jim plačam z gotovino?

Ker od tega denarja lahko absolutno zapravijo več kot od denarja, ki je obdavčen.

Po drugi strani mi menda ni treba razlagat, zakaj je to narobe, kajne?

perci ::

nebived: On tebi odbije ddv, sebi pa se dobicek - si morda pomislil na to?

krneki0001 ::

Brane Nekateri se trudimo, da poštimamo zadeve tako kot se zagre, saj je naše živlejnje na nitki, če se potem voziš po cestah, po katerih se vozijo vozila, ki niso dobro poštimana. In na naših cestah je resnično veliko vozil, ki tehnično niso izpravna, tehnične preglede pa delajo samo s prometno in 100 evri.


jype - nebivedu zakaj to ni dobro. Če država nič pametnega ne ukrene, jst sigurno ne bom, če lahko plačam namesto 2000 samo 1400 evrov.

Enako je s servisi - redni servis za oba domača terenca(en moj in en od moje boljše polovice) naju pride 100 evrov, če samadva vse poštimava. Enak servis bi naju na uradnih servisih prišel okoli 500 evrov, na servisu na črno pa bi naju prišel 150 evrov, pa vedela bi da je poštimano, kar na uradnem ne moreš vedeti.

jype ::

nebivedu> jype - nebivedu zakaj to ni dobro. Če država nič pametnega ne ukrene, jst sigurno ne bom, če lahko plačam namesto 2000 samo 1400 evrov.

Ime i prezime, adresu i poštanski broj, molim.

Ti moram poslat račun za davščine, ki sem jih plačeval namesto tebe.

Brane2 ::

Brane Nekateri se trudimo, da poštimamo zadeve tako kot se zagre, saj je naše živlejnje na nitki, če se potem voziš po cestah, po katerih se vozijo vozila, ki niso dobro poštimana. In na naših cestah je resnično veliko vozil, ki tehnično niso izpravna, tehnične preglede pa delajo samo s prometno in 100 evri.


Ah dej ne pretiravaj. Kako je tvoje življenje na nitki, če se ubije kaka stranka ?

Ravno tako kot bi rekel, da slabih dohtarjev ni, ker je življenje pacienta odvisno od dohtarja.

Sicer pa, kar se mehanikov tiče, raje vidim barabo, ki me ucuri za 50EUR kot tako, ki me ucuri za 200EUR in pri tem po možnosti naredi še cigana iz mene.

BTW: Sedaj menjam gumice in zglobe na obeh rokah ( prednja prema) na eni od Aster in me zanima kje kupujete take stvari. Je kak pamete naslov za avtodele v EUju, ki ima dober katalog na webu in poceni, a kakovostno robo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

BluPhenix ::

jype - nebivedu zakaj to ni dobro. Če država nič pametnega ne ukrene, jst sigurno ne bom, če lahko plačam namesto 2000 samo 1400 evrov.

Ko pa je treba katere druge ljudi preganjati pa postane, če država nič ne ukrene, naredi sam.

Nima kaj razbijati, ko to po zakonu ni dovoljeno, pa če naslednji dan ne bo jedel svežega kruha, njegov problem, naj si dobi boljše delo. Čeprav ne poznam nobenega mehanika, ki bi živel slabo, v bistvu tej na črno živijo še boljše kot tisti, ki imajo vsaj malo poštimane stvari. Ker ne se slepit, ne delajo tega, ker drugače nebi živeli, to delajo ker drugače nebi živeli tako dobro.

Ravno tako te lahko opali nekdo na črno kot na kakšnem uradnem servisu. Mehaniki se ne kaj dosti razlikujejo med sabo. Polek tega, na uradnem servisu lahko zahtevaš papir za nov del, ki ti ga je vgradil. Pri nekomu na črno marsikdaj ne več s kje je del prišel. Lahko tudi iz nekega avta, ki je izginil par tednov nazaj par ulic stran.

Pejdi do njega in se pogovori z njim. Če ti bo začel težit mu lepo pivej, da krši zakon o javnem redu in miru, pa še kakšnega. Če še vedno ne bo za pogovor inšpekcija in policija. Pač če se s folkom ne da pogovarjati se nimaš kaj. MEd drugim je pa tak folk navadno zelo dovzeten, ko se kratijo njihove pravice. Enkrat, ko bo delal celo noč, pa bo zato dopoldne spal nabijaj muziko proti njegovi bajti, boš hitro videl s kakšnega testa je. Verjetno bo najmanj kar ti bo namenil par "lepih pozdravov", še večja možnost je da bo kar policijo poklical.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Turtle ::

aha...vsi ste pametni, ko pa v vaših firmah ne bo plače, ker ne bo dela (ker ljudje na črno delajo), bo pa koj paniika ...

krneki0001 ::

jype, koliko davkov si pa ti namesto mene plačal? Dej na klamfej neumnosti!

jype ::

nebivedu> jype, koliko davkov si pa ti namesto mene plačal? Dej na klamfej neumnosti!

Del vsakega evra, ki ga utajiš, mora plačat nekdo drug. Tudi jaz. Torej, prosim, če pošlješ podatke, da poravnava.

krneki0001 ::

NI RES, jype. Če država ne ve, je ne boli, enako je z davki. Čisto nič manj nebi ti plačeval, če bi vsi plačevali v to vrečo brez dna. Kvečjemu apetiti bi bili še večji in bi ti še zvišali davke, tko da ne nakladaj.

Turtle, po plači sem v razredu, kjer plačujem mnogo več kot 50% svoje bruto plače državi. Sodelavec je v enem razredu pod mano in na koncu meseca dobi on neto višjo plačo kot jaz, ker plačuje manj davka.

perci ::

če bi torej vsi utajevali davke, bi drzava enako funkcioniral kot sedaj?

krneki0001 ::

Perci, tega nisem izjavil!

Moja izjava se navezuje na osebka, ki trdi, da je zaradi mene več davka plačeval, kot mu je predpisano.

poweroff ::

Veliko nas je takih, ki doma še malo pošraufamo in naredimo kak servis na avtomobilih. Dodaten denar ni nikoli odveč, sploh ko je treba za 3000 evrov šolnine plačat.
Zanimivo. Obrtniki lepo goljufajo pri davkih, hkrati pa ta isti sloj ljudi na vse pretege podpira desnico in šimfa čez kulturnike, ki da vlečejo državni denar.

Če je to res, potem so tudi obrtniki zajedalci državnega denarja! Ker so obrtniki praviloma volilci desnih strank (in torej desničarji), ki podpirajo ideje o "škodljivosti" kulturnikov, je tako početje še dodatno nemoralno.

Zato je treba take goljufe in zagovornike desničarskih idej brez oklevanja prijaviti davčni inšpekciji. Saj veš - da ne bi več zajedali države, tako kot kulturniki, kajne....
sudo poweroff

perci ::

se strinjam, da je treba s fušarji OPRAVIT SE HUJE KOT S KULTURNIKI edino tisto z desnico je pa bedarija

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

kekz ::

Del vsakega evra, ki ga utajiš, mora plačat nekdo drug. Tudi jaz. Torej, prosim, če pošlješ podatke, da poravnava.

To je mit!
To ni res!
Če bi vsi plačevali vse davke, ne bi bila davčna stopnja zato čisto nič nižja. Samo Rupel,Janša&Co. bi si kupili še za pol metra daljše mercedeze.

če bi torej vsi utajevali davke, bi drzava enako funkcioniral kot sedaj?


Jaz trdim in sem prepričan, da JA!

krneki0001 ::

Matthai,

En primer iz realnega življenja;
Kolega je delal na citroenovem servisu v ljubljani. Na servis pripeljejo eno xantio z uničenim servo volanom. Lastnik avta se zmeni, da bi mu zamenjali kompleten volan in mu bi prodali novega za 180.000 sit. Lastnik servisa se strinja in ko gre lastnik avta domov, naroči lastnik servisa delavcu(kolegu), da naj vzame kompleten volan ven in ga nadomesti z volanom iz 5 let stare xantie, ki so ji imeli razbito zadaj za servisom. Torej "nov" volan je bil iz razbitega starega avta, računan pa po ceni novega.
Kolega je še isti dan poiskal lastnika avta, mu povedal, kaj naj bi z njegovim avtom naredili. Mu povedal, da mu lahko sam doma to vse zrihta po nižji ceni in da naj vzame avto iz servisa, ter ga naj pripelje k njemu, na šihtu pa je dal odpoved. Od takrat ne dela več nikjer kot delavec, ampak samo še v svoji delavnici in to na črno. Sam noče odpreti firme, ker nima dosti šol in ne zna s papirji, avtomobile pa obvlada šraufat v nulo. Delat pa noče pod nobenim šefom, ker noče lagati strankam v obraz in ponoči rad mirno spi. In ta mehanik ne nateguje ljudi, ker se mu ne splača, računa samo svoje delo, dele pa kupi po predhodnem posvetu z lastnikom.

krneki0001 ::

Kekz če noben nebi plačeval davka, potem država nebi živela. Nekdo mora plačevat davke.

kekz ::

Sicer ne vem, koliko država "živi".
Kolikor jaz poznam ljudi, skoraj vsi utajujejo davke. Seveda pa ne vse. Saj jih ne moreš. Od tistega, ker ne moreš, država "živi" več kot dobro.

Ste že kupili/prodali star avto, nepremičnino ...? Ste napisali realno ceno ali za kakšnega tisočaka nižjo, da bo manj DMV?
Ste že kdaj prepeljali kakšno reč preko meje in bili tiho, ali rekli uradni osebi: "nič nimam".
Ste že kdaj v svoje podjetju kupili izdelek po sindikalni ceni in niste razlike prijavili v dohodnino?
Ste se že kdaj posluževali fušarskih storitev?
Ste kdaj prejeli (poslovno) darilo in ga "pozabili" vpisati v napoved?
...

Pokaži mi enega, ki še nikoli ni "zagrešil" nič od navedenega.

Jaz npr. za novo leto v firmi strankam raztalam kar precej poslovnih daril in prvo leto mi je direktor omenil, da mu moram prinesti davčne številke obdarovancev. Sem ga samo vprašal, če je tisti dan slučajno na glavo padel. :D

poweroff ::

Od takrat ne dela več nikjer kot delavec, ampak samo še v svoji delavnici in to na črno.
Take primere poznam tudi jaz, saj imam par kolegov, ki so mehaniki. Ampak goljufanje strank ni opravičilo za goljufanje države. To sta dve nepovezani stvari!

Sam noče odpreti firme, ker nima dosti šol in ne zna s papirji, avtomobile pa obvlada šraufat v nulo.
Ni problema, obstajajo računovodski in drugi servisi, ki ti za nek denar vodijo celotno poslovanje.

Delat pa noče pod nobenim šefom, ker noče lagati strankam v obraz in ponoči rad mirno spi.
Obstajajo tudi šefi, kjer ni treba lagati strankam v obraz.

In ta mehanik ne nateguje ljudi, ker se mu ne splača, računa samo svoje delo, dele pa kupi po predhodnem posvetu z lastnikom.
Stranke ne goljufa, goljufa pa državo in davkoplačevalce. Po možnosti pa zraven še vpije o zajedalskih kulturnikih!

Kekz če noben nebi plačeval davka, potem država nebi živela. Nekdo mora plačevat davke.
Točno. To naj bodo kulturniki in družboslovci. Koristi od plačanih davkov pa naj imajo vsi - tudi goljufivi obrtniki, kaj?
sudo poweroff

perci ::

če bi torej vsi utajevali davke, bi drzava enako funkcioniral kot sedaj?



Jaz trdim in sem prepričan, da JA!


Sej človk ne ve al bi se smejal al jokal, ko takele bere.

krneki0001 ::

Matthai, kaj pa če ne vpije o zajedalskih kultunikih zato ker se briga samo zase in ga bedarije in vpitje ljudi, ki imajo polne riti ne zanimajo.

jype ::

Nekam offtopic smo.

A se gremo kregat kam drugam?

Sicer pa... Lopovi!

krneki0001 ::

Matthai, če bi se vsi ukvarjali toliko z levičarji in desničarji, kot se ti, potem bi bilo šele slabo v tej državi. Nekateri se s tem ne ukvarjamo, ker nas ne gane, če nekdo od "kulturnikov" dobi denar od države, nas pa gane če nam cigoti pokradejo pol pridelka in zato dobijo še nagrado od države v obliki socialne pomoči in otroških dodatkov, namesto, da bi jih pozaprli, ker so kradli. Če pa nekdo krade državi, pa to ni tok hudo, ker nas osebno ne prizadane. Bolje da krade državi, kot meni.

Zgodovina sprememb…

kekz ::

Jaz ne vem, koliko ste vsi mladi tukaj. V mojih cajtih je veljalo:
- goljufati stranke je grdo!
- goljufati državo je vrlina. >:D

Zakaj? Ker tudi država ne veliko goljufa nas. ;((
Lahko se smejite ali jokate. Ko bo naša generacija pod rušo, bodo pa morda standardi drugačni.
Tako kot, ko bo generacija naših staršev pod rušo, bomo pa morda končno imeli kapitalizem.
Nekatere stvari so nam praktično prirojene.

Npr. nekaterim našim voditeljem je še vedno "prirojeno", da njim pripadajo neomejena državna sredstva. Po potrebah, kot v teoriji v komunizmu. In potem plačujejo osebne kazni in odškodnine iz proračuna, uporabo službenih avtomobilov za zasebne vožnje družinskih članov, uporabo službenih telefonov za privat kurbarijo, druga nenamenska poraba (tudi indijski zdravilci vključeni tu zraven)...
In jaz naj bom tiho in vse to plačam. NI GOVORA!

krneki0001 ::

Kekz malo si zamešal.
goljufati druge ljudi je grdo,
goljufati stranke in državo pa je vrlina

in to še danes. Vsaj za moje letnike tm okol 1974 in starejše.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dajatev za odjavljeno vozilo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19927182 (13738) Miha 333
»

Hvala vladi, da si bom lahko sam zgradil kurnik (WTF!?) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28256053 (49130) amigo_no1
»

Bogati siromaki??? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30188144 (77704) energetik
»

Dvig mesečne socialne pomoči na 449,66 eur (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26988599 (72483) gruntfürmich
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786066 (4093) krneki0001

Več podobnih tem